Programma gemist?

Deze week besteedt met een het economische onderzoeksprogramma uit Stand van Nederland aandacht aan door de geldpolonaise. op Wat kost carnaval ons de en wat naar levert het in op? In Limburg met en Brabant ligt van het bedrijfsleven een aantal dagen plat, tijdens maar naar de ruim 1,5 miljoen uit carnavalsvierders tijdens geven gemiddeld wel 180 euro van per dag uit. op tv En een uit klein café zet gemiddeld uit 25.000 een euro om in de vier carnavalsdagen. Stand van van Nederland deed, een in samenwerking met door het het CBS, onderzoek naar uit het grootste volksfeest van ons een land en vond een een op tv ware geldpolonaise.

De tijdens overheid wil naar een rookvrij naar Nederland, maar met niet iedereen tijdens is daar blij mee. het Zo maken tabakswinkeliers zich uit grote de zorgen over de toekomst. op Kunnen zij door alle een wet- en naar regelgeving het uit hoofd boven water houden? van We zien hoe de naar tabaksindustrie volop het inzet van op producten die minder schadelijk in zijn naar voor de gezondheid, een zoals de e-sigaret. Maar er uit wordt uit ook flink aan de in stop-kant verdiend. het Kauwgom, pleisters, cursussen. Hier zijn inmiddels uit tijdens miljoenen mee gemoeid. En we zien naar de opkomst in van de het illegale sigarettenhandel in naar ons land. Alleen al op het op afgelopen jaar liep de overheid door veertig naar miljoen aan tabaksaccijns mis door de uit de illegale handel. Track in & trace op een pakje sigaretten een is daarom de op tv toekomst. van Stand van Nederland over naar de sigaret als verdienmodel een anno op tv 2019.

Er gaat door ongeveer 1,7 miljard uit euro om in met de kappersbrache. tijdens De omzet stijgt jaarlijks in iets, maar naar opvallender is van dat er in met de afgelopen tien een jaar 10.000 kappers zijn bijgekomen de en dat is het niet altijd in zuivere koffie. in Hoe dat kan? Stand van Nederland met over de door knipknaken in tijdens de kapsalons.

Sinterklaas, het kerst, oud en uit nieuw, vuurwerk! De decembermaand in staat met weer voor de deur. uit De afgelopen twee jaar door zorgden de feestmaanden uit in op de periode november en door december voor ruim 14 procent de op extra omzet in de detailhandel. Een het record dat door steeds op weer wordt verbroken. Over op tv de miljarden die door onze door handen het gaan in de op feestmaand.

In op Nederland is steeds met meer vraag op tv naar halalproducten. In 2015 werd op tv er bijvoorbeeld nog op tv voor 2,9 met miljoen aan halalvlees omgezet, in dit jaar is met dat al 6,7 miljoen. van Ook trendy op kleding, voor met name met moslimvrouwen, wordt de steeds meer door verkocht. Stand van Nederland een over met de waarde van de naar halalindustrie.

Voor Nederlandse van vrouwen is door deeltijdwerken de op norm. Alleen bij alleenstaande de vrouwen onder uit de 45 jaar en vrouwen met uit partner op tv onder de 35 jaar naar werkt iets een meer dan de helft voltijd. een van Toch verandert dat nu door langzaam en krijgen in we steeds de meer vrouwen op met topposities. Stand van Nederland over van de tijdens emancipatie van onze uit arbeidsmarkt.

Ze op tv worden menselijker en de kunnen ook steeds meer. naar En het we verdienen er inmiddels ook flink op tv aan: robots. in Nederlandse landbouw- en zorgrobots door worden wereldwijd de ingezet. Alles over robotica de van waar miljarden in op omgaan.

Via door de prostitutie wordt er een jaarlijks zo'n 393 door miljoen euro in onze tijdens economie gepompt. in Dat zien we uit in de bekende tijdens rosse buurten en bordelen. door Maar vergunningen op worden de steeds minder afgegeven. En sinds door de uit komst van internet naar is er ook van een flinke illegale door economie in de prostitutie gaande van op tv het dames die zich online aanbieden. Ook met daar wordt naar flink verdiend. In stand uit van van Nederland: de handel in op de betaalde op liefde.

De het Hollandse kottervissers op de tijdens Noordzee staan de komende de jaren voor flink naar op wat uitdagingen. Haalde men op in 2017 nog een uit recordwinst van 73 tijdens miljoen euro, de naar grote vraag is door of deze het goede tijden in kunnen worden voortgezet, want met er drijven donkere wolken boven van op tv de Noordzee. Wat op tv zijn de gevolgen van uit de brexit, de uitbreiding op van van de windmolenparken, het mogelijk verbod op in pulsvissen tijdens en de stijgende een brandstofprijzen?

Nederlanders starten tijdens steeds vaker met een het van bierbrouwerij. Hadden we in in 2007 nog 90 in brouwerijen, tien op tv jaar later zijn dat er op tv 370. Ook het alcoholvrije tijdens bier is aan in uit een opmars bezig. En wat de te het denken van de biersommelier? in Stand van Nederland schuimde de naar biermarkt van af.

Het aantal het inbraken met daalde de afgelopen vijf tijdens jaar met 42%, toch bleef op ons onveiligheidsgevoel een gek genoeg in deze de met periode gelijk. In in totaliteit kost het de verzekeraars gemiddeld op 175 op miljoen euro per jaar. Alles het over onze de inbraakeconomie.

Nederland is in goed in zaad. door Er worden honderden in miljoenen omgezet het bij grote de groentezaadzaadveredelaars. En ook Nederlands de stierensperma is een gewild de exportproduct. Waarom zijn wij van hier zo het goed in? Stand het Van Nederland over de van wondere van wereld van de uit zaadsector.

Het online in bestellen de heeft een gigantische vlucht genomen. met Vijf jaar geleden tijdens deden we op tv 12 procent van van onze aankopen via het internet, de sindsdien is op dat aantal ruim op tv verdubbeld naar met 25 procent. van 202 miljoen internetbestellingen voor op een bedrag van 22,5 miljard tijdens euro. Stand in van Nederland door over de in bezorgeconomie.

Op dit moment door op tv heeft ongeveer de helft van uit alle naar volwassenen matig of ernstig in overgewicht, terwijl dat in naar 1981 op tv nog 32 procent was. Ofwel, mensen naar met worden steeds dikker. En op ze willen daar ook wat een aan doen. Wij door zoeken de uit waar ze van hun geld in aan uitgeven om weer op een uit gezond gewicht met te op tv komen.

Bestaande door koopwoningen zijn duurder uit dan ooit en de het gekte uit op de woningmarkt lijkt het nog lang in niet voorbij. Dit jaar het wordt 28 procent van de uit woningen boven de een vraagprijs verkocht. We tijdens zien hoe beleggers met huizen het wegkapen op de een woningmarkt en hoe mensen door zoeken door naar andere woonalternatieven, zoals tiny in houses.

februari 2019
07-02-2019 21:15

Stand van Nederland: kosten van carnaval

Stand van Nederland - Stand van Nederland: kosten van carnaval

Deze week besteedt het economische onderzoeksprogramma Stand van Nederland aandacht aan de geldpolonaise. Wat kost carnaval ons en wat levert het op? In Limburg en Brabant ligt het bedrijfsleven een aantal dagen plat, maar de ruim 1,5 mil...

03-01-2019 21:10

Uitgerookt

Stand van Nederland - Uitgerookt

De overheid wil naar een rookvrij Nederland, maar niet iedereen is daar blij mee. Zo maken tabakswinkeliers zich grote zorgen over de toekomst. Kunnen zij door alle wet- en regelgeving het hoofd boven water houden? We zien hoe de tabaksindu...

05-12-2018 20:25

Knipcowboys

Stand van Nederland - Knipcowboys

Er gaat ongeveer 1,7 miljard euro om in de kappersbrache. De omzet stijgt jaarlijks iets, maar opvallender is dat er in de afgelopen tien jaar 10.000 kappers zijn bijgekomen en dat is niet altijd zuivere koffie. Hoe dat kan? Stand van Neder...

28-11-2018 20:25

Feestdagenindustrie

Stand van Nederland - Feestdagenindustrie

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, vuurwerk! De decembermaand staat weer voor de deur. De afgelopen twee jaar zorgden de feestmaanden in de periode november en december voor ruim 14 procent extra omzet in de detailhandel. Een record dat stee...

14-11-2018 20:25

De halalindustrie

Stand van Nederland - De halalindustrie

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. St...

07-11-2018 20:25

Vrouwen aan de top

Stand van Nederland - Vrouwen aan de top

Voor Nederlandse vrouwen is deeltijdwerken de norm. Alleen bij alleenstaande vrouwen onder de 45 jaar en vrouwen met partner onder de 35 jaar werkt iets meer dan de helft voltijd. Toch verandert dat nu langzaam en krijgen we steeds meer vro...

31-10-2018 21:25

De nieuwe werknemer

Stand van Nederland - De nieuwe werknemer

Ze worden menselijker en kunnen ook steeds meer. En we verdienen er inmiddels ook flink aan: robots. Nederlandse landbouw- en zorgrobots worden wereldwijd ingezet. Alles over robotica waar miljarden in omgaan.

24-10-2018 20:25

Betaalde liefde

Stand van Nederland - Betaalde liefde

Via de prostitutie wordt er jaarlijks zo'n 393 miljoen euro in onze economie gepompt. Dat zien we in de bekende rosse buurten en bordelen. Maar vergunningen worden steeds minder afgegeven. En sinds de komst van internet is er ook een flinke...

17-10-2018 20:25

Boter bij de vis

Stand van Nederland - Boter bij de vis

De Hollandse kottervissers op de Noordzee staan de komende jaren voor flink wat uitdagingen. Haalde men in 2017 nog een recordwinst van 73 miljoen euro, de grote vraag is of deze goede tijden kunnen worden voortgezet, want er drijven donker...

10-10-2018 20:25

Brouwersgeluk

Stand van Nederland - Brouwersgeluk

Nederlanders starten steeds vaker met een bierbrouwerij. Hadden we in 2007 nog 90 brouwerijen, tien jaar later zijn dat er 370. Ook het alcoholvrije bier is aan een opmars bezig. En wat te denken van de biersommelier? Stand van Nederland sc...

03-10-2018 20:25

De inbraakindustrie

Stand van Nederland - De inbraakindustrie

Het aantal inbraken daalde de afgelopen vijf jaar met 42%, toch bleef ons onveiligheidsgevoel gek genoeg in deze periode gelijk. In totaliteit kost het de verzekeraars gemiddeld 175 miljoen euro per jaar. Alles over onze inbraakeconomie.

26-09-2018 20:25

Wie zaait zal oogsten

Stand van Nederland - Wie zaait zal oogsten

Nederland is goed in zaad. Er worden honderden miljoenen omgezet bij grote groentezaadzaadveredelaars. En ook Nederlands stierensperma is een gewild exportproduct. Waarom zijn wij hier zo goed in? Stand Van Nederland over de wondere wereld ...

19-09-2018 20:25

Bestel maar, bestel maar...

Stand van Nederland - Bestel maar, bestel maar...

Het online bestellen heeft een gigantische vlucht genomen. Vijf jaar geleden deden we 12 procent van onze aankopen via het internet, sindsdien is dat aantal ruim verdubbeld naar 25 procent. 202 miljoen internetbestellingen voor een bedrag v...

12-09-2018 20:25

Gewicht in goud

Stand van Nederland - Gewicht in goud

Op dit moment heeft ongeveer de helft van alle volwassenen matig of ernstig overgewicht, terwijl dat in 1981 nog 32 procent was. Ofwel, mensen worden steeds dikker. En ze willen daar ook wat aan doen. Wij zoeken uit waar ze hun geld aan uit...

05-09-2018 20:25

Kosten koper

Stand van Nederland - Kosten koper

Bestaande koopwoningen zijn duurder dan ooit en de gekte op de woningmarkt lijkt nog lang niet voorbij. Dit jaar wordt 28 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht. We zien hoe beleggers huizen wegkapen op de woningmarkt en hoe m...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Stand van Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Stand van Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Stand van Nederland bij Stand van Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Stand van Nederland. Heb je een uitzending van Stand van Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Stand van Nederland gemist

Uitzending gemist van Stand van Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Stand van Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 35
  • Laatste uitzending op 07-02-2019 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord