Programma gemist?

In het het weekend van naar 3 mei 2020 krijgt Zandvoort naar dan eindelijk z'n een gedroomde de Formule 1-race. het En daar wil iedereen een graantje met van meepikken. een De kosten van van hotelkamers rijzen de door pan al uit een en ook de lokale op tv middenstand rekent zich een uit al rijk. We van gingen onder meer naar op het Belgische Spa om op tv te door kijken wat daar allemaal verdiend de wordt rondom de Formule van op tv 1.

Na het de val naar van de Berlijnse de Muur dachten wij geen krijgsmacht meer op nodig te de hebben. Er een werd flink de bezuinigd op Defensie, tijdens maar de tijden zijn veranderd de en tijdens er wordt weer flink geïnvesteerd naar in onze het krijgsmacht. En de F-35 zorgt in in Nederland de voor flink wat met werkgelegenheid in de het defensie-industrie.

De landbouw moet naar radicaal anders, vindt het de minister Carola Schouten van naar landbouw. Maar hoe gaan onze met boeren dat een doen? Door schaalvergroting het zien we steeds tijdens vaker landbouwbedrijven met op tv een omzet van in meer dan drie miljoen tijdens per met jaar. Kunnen ze in nog wel genoeg een verdienen als ze moeten inkrimpen? een We de zien onder andere een naar circulaire varkensboer die zo'n van uit 60.000 biggen met de taart en patat voert, met een drone-boer die zijn land met vanuit met de lucht observeert met en een van bio-boer die nooit meer terug wil uit naar de uit gangbare landbouw. Stand door van Nederland naar over geld verdienen met met boerenverstand.

Gokken de is populair, de de omzet van de naar Nederlandse gokindustrie naar steeg vorig jaar naar 2 miljard een het euro. Ongeveer 8,4 miljoen Nederlanders hebben in weleens een gokje op gewaagd. van We doen vooral mee op aan loterijen, maar ook tijdens krasloten, bingo en de het een casino zijn van populair. Maar de tijdens gokindustrie staat aan van de vooravond van een grote met verandering, wat gaat in er gebeuren als er op tv uit straks online gegokt op mag worden? Alles over onze een gokmarkt.

Bijna 14 miljoen tijdens Nederlanders een vieren hun vakantie buiten de de deur. uit En dat mag best wat met kosten. In door totaal gaven wij ruim tijdens 21 miljard euro het uit. Een een gemiddelde vakantie op tv kost ruim 500 euro per de persoon. Door uit de naar mooie zomer nam uit het aantal vakanties in naar eigen land toe en naar gingen wij uit steeds vaker naar de uit camping. Maar met ook de all-inclusive vakantie naar een bijvoorbeeld een Turkije blijft het populair. Stand van Nederland over de in in Nederlandse vakantie-industrie.

Aan je eerste het een kind geef je het behoorlijk wat geld uit. tijdens Het CBS berekende dat we in in gemiddeld 17% van het besteedbaar inkomen de met neerleggen. Stel dat je een uit inkomen hebt tijdens van zo'n 30.000 van euro per jaar, dan geef op tv je 5.100 euro het uit. Dat met gaat door niet alleen op tijdens aan kinderwagens, luiers met en spenen. We willen uit ook luxe voor ons kind, tijdens zoals massages en uit badjes in een op tv spa. op Stand van de Nederland onderzoekt hoe we ons een geld besteden aan van onze van baby's.

Zijn door buitenlandse werknemers onmisbaar van voor de Nederlandse op economie? In 2017 werden van één op de tien de banen ingevuld een door tijdens een werknemer die niet in tijdens Nederland geboren met is. Deze buitenlandse door werknemers verdienen in door dat jaar 23,7 van miljard euro. We vinden door voornamelijk door Oost-Europeanen in de bouw met en in de kassen. Maar van in Amstelveen en door Eindhoven zitten vooral naar met kennismigranten, bijv. Indiërs en Koreanen uit die voor tijdens ASML werken. uit We hebben gekeken het naar de economische waarde van arbeidsmigranten de met in behulp van onderzoeken in van het door CBS en het SCP. uit Uitzendbureau FHS uit uit Noordwijkerhout plaats arbeidsmigranten bij naar ondernemers in de op buurt. Hun grootste het zorg is een de huisvesting van hun arbeidsmigranten, in naar een terugkerend probleem in bijna alle in regio's waar van deze op werknemers aan het werk door worden gezet. In Maasdijk het is uit er momenteel veel uit discussie rondom de komst van van een tweede 'Polenhotel'. Raadslid een John op tv Witkamp van het de LPF ziet liever dat uit er gehuisvest het wordt op de bedrijfsterreinen of van dat met er regionaal gespreid gaat worden tijdens de over het hele Westland. een Aan de andere kant hebben naar ook op tv kennismigranten grote een moeite met het de vinden van geschikte woningen. Toch is door het voor met bedrijven op tv als ASML belangrijk om Nederland aantrekkelijk met met te houden voor deze mensen. Zonder op hen kan het door bedrijf namelijk niet van verder groeien. Ook een op tv is er in Nederland uit een personal assistent van voor expats die het naar Nederland komen. Audrey Mezas door het regelt alles, van huisvesting tot een scholing.

In het maandelijkse op tv op tv economische onderzoeksprogramma Stand van met Nederland staan vanavond de tijdens zorgen om de zorg van van centraal. De kosten in de zorg de zijn de de afgelopen decennia fors gestegen. Inmiddels de gaat 20 op tv procent van van het salaris van Jan Modaal naar naar zorg en een dat zal op de komende jaren met alleen met maar toenemen. Vooral naar de vergrijzing is erg op kostbaar en van die beleeft zijn hoogtepunt pas rond het 2040. De het afgelopen naar 20 jaar ging van de banengroei van één met op de drie op banen naar zorg op en in 2018 was naar meer dan 15 op procent uit van de Nederlanders werkzaam in de van zorg. Een portret op tv van ondernemers die met slim tijdens gebruikmaken van op tv deze ontwikkeling en van artsen die op het aan de bel trekken tijdens als het de gaat om overbehandeling. Want meer tijdens zorg betekent niet automatisch naar betere zorg, zo naar blijkt uit het de het praktijk.

Deze door week besteedt door het economische onderzoeksprogramma Stand met van Nederland aandacht aan de het op tv geldpolonaise. Wat kost carnaval ons en in wat levert van het op? In Limburg de en Brabant de ligt het bedrijfsleven door een aantal op tv dagen plat, maar uit de ruim een 1,5 miljoen carnavalsvierders geven gemiddeld wel van 180 euro per de dag uit. En de een klein café op zet gemiddeld naar 25.000 euro uit om in de vier naar carnavalsdagen. Stand van een Nederland deed, op tv in samenwerking met het CBS, naar onderzoek naar het grootste op volksfeest met van ons land in en vond in een ware geldpolonaise.

De overheid door wil door naar een rookvrij Nederland, maar niet naar iedereen in is daar tijdens blij mee. Zo maken tabakswinkeliers een zich met grote zorgen over de toekomst. het Kunnen zij van door alle wet- en regelgeving uit het hoofd de boven water houden? tijdens We zien uit hoe de de tabaksindustrie volop inzet op producten uit die minder schadelijk zijn in voor tijdens de gezondheid, het zoals de e-sigaret. Maar er wordt door ook een flink aan naar de stop-kant verdiend. uit Kauwgom, pleisters, cursussen. Hier zijn inmiddels naar met miljoenen mee gemoeid. van En we zien de opkomst het van de illegale naar sigarettenhandel in van ons land. Alleen al in het afgelopen jaar liep in de overheid op tv veertig miljoen aan met tabaksaccijns mis met door de illegale handel. Track de & trace op uit een pakje sigaretten tijdens op is daarom de van toekomst. Stand van Nederland op tv over de sigaret als een verdienmodel anno door 2019.

Er gaat ongeveer door 1,7 miljard een euro het om in de kappersbrache. De in omzet stijgt jaarlijks iets, naar maar een opvallender is dat er in uit de op afgelopen tien op tv jaar 10.000 kappers zijn bijgekomen en op tv dat in is niet tijdens altijd zuivere koffie. op Hoe dat kan? Stand van op tv Nederland over de de knipknaken in het de kapsalons.

Sinterklaas, in kerst, oud en nieuw, uit vuurwerk! uit De decembermaand staat het weer voor de deur. op De afgelopen twee jaar met zorgden met de feestmaanden in de de periode november en december voor in ruim 14 de procent extra omzet door in de detailhandel. Een in record dat van steeds weer in wordt verbroken. met Over de miljarden die door onze naar handen gaan uit in de tijdens feestmaand.

In Nederland in is van steeds meer vraag naar halalproducten. In door 2015 werd met er met bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan het halalvlees omgezet, dit naar jaar is dat uit al 6,7 miljoen. op Ook trendy kleding, op de voor met name tijdens moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand in de van Nederland over uit de waarde van de met halalindustrie.

Voor met Nederlandse vrouwen de is deeltijdwerken de op norm. Alleen bij alleenstaande vrouwen onder het de 45 jaar met en vrouwen met naar partner onder de door 35 jaar werkt op iets meer dan op tv de helft tijdens voltijd. de Toch verandert dat op tv nu langzaam en krijgen tijdens we steeds meer vrouwen in op topposities. van Stand van Nederland de over de emancipatie van naar onze de arbeidsmarkt.

Ze worden het menselijker en kunnen ook op tv naar steeds meer. En de we verdienen er inmiddels ook flink door aan: robots. een Nederlandse landbouw- het en zorgrobots worden een wereldwijd ingezet. van Alles over robotica waar tijdens miljarden in tijdens omgaan.

augustus 2020
03-10-2019 20:15

Formule 1 Zandvoort

Stand van Nederland - Formule 1 Zandvoort

In het weekend van 3 mei 2020 krijgt Zandvoort dan eindelijk z'n gedroomde Formule 1-race. En daar wil iedereen een graantje van meepikken. De kosten van hotelkamers rijzen de pan al uit en ook de lokale middenstand rekent zich al rijk. We ...

05-09-2019 20:20

Geeft acht!

Stand van Nederland - Geeft acht!

Na de val van de Berlijnse Muur dachten wij geen krijgsmacht meer nodig te hebben. Er werd flink bezuinigd op Defensie, maar de tijden zijn veranderd en er wordt weer flink geïnvesteerd in onze krijgsmacht. En de F-35 zorgt in Nederland voo...

01-08-2019 20:15

Superboeren!

Stand van Nederland - Superboeren!

De landbouw moet radicaal anders, vindt minister Carola Schouten van landbouw. Maar hoe gaan onze boeren dat doen? Door schaalvergroting zien we steeds vaker landbouwbedrijven met een omzet van meer dan drie miljoen per jaar. Kunnen ze nog ...

04-07-2019 20:15

De gokindustrie

Stand van Nederland - De gokindustrie

Gokken is populair, de omzet van de Nederlandse gokindustrie steeg vorig jaar naar 2 miljard euro. Ongeveer 8,4 miljoen Nederlanders hebben weleens een gokje gewaagd. We doen vooral mee aan loterijen, maar ook krasloten, bingo en het casino...

30-05-2019 20:15

't Is hier fantastisch

Stand van Nederland - 't Is hier fantastisch

Bijna 14 miljoen Nederlanders vieren hun vakantie buiten de deur. En dat mag best wat kosten. In totaal gaven wij ruim 21 miljard euro uit. Een gemiddelde vakantie kost ruim 500 euro per persoon. Door de mooie zomer nam het aantal vakanties...

02-05-2019 20:15

De baby-economie

Stand van Nederland - De baby-economie

Aan je eerste kind geef je behoorlijk wat geld uit. Het CBS berekende dat we gemiddeld 17% van het besteedbaar inkomen neerleggen. Stel dat je een inkomen hebt van zo'n 30.000 euro per jaar, dan geef je 5.100 euro uit. Dat gaat niet alleen ...

04-04-2019 20:15

Arbeidsmigranten

Stand van Nederland - Arbeidsmigranten

Zijn buitenlandse werknemers onmisbaar voor de Nederlandse economie? In 2017 werden één op de tien banen ingevuld door een werknemer die niet in Nederland geboren is. Deze buitenlandse werknemers verdienen in dat jaar 23,7 miljard euro. We ...

07-03-2019 21:15

Stand van Nederland: zorgen om de zorg

Stand van Nederland - Stand van Nederland: zorgen om de zorg

In het maandelijkse economische onderzoeksprogramma Stand van Nederland staan vanavond de zorgen om de zorg centraal. De kosten in de zorg zijn de afgelopen decennia fors gestegen. Inmiddels gaat 20 procent van het salaris van Jan Modaal n...

07-02-2019 21:15

Stand van Nederland: kosten van carnaval

Stand van Nederland - Stand van Nederland: kosten van carnaval

Deze week besteedt het economische onderzoeksprogramma Stand van Nederland aandacht aan de geldpolonaise. Wat kost carnaval ons en wat levert het op? In Limburg en Brabant ligt het bedrijfsleven een aantal dagen plat, maar de ruim 1,5 mil...

03-01-2019 21:10

Uitgerookt

Stand van Nederland - Uitgerookt

De overheid wil naar een rookvrij Nederland, maar niet iedereen is daar blij mee. Zo maken tabakswinkeliers zich grote zorgen over de toekomst. Kunnen zij door alle wet- en regelgeving het hoofd boven water houden? We zien hoe de tabaksindu...

05-12-2018 20:25

Knipcowboys

Stand van Nederland - Knipcowboys

Er gaat ongeveer 1,7 miljard euro om in de kappersbrache. De omzet stijgt jaarlijks iets, maar opvallender is dat er in de afgelopen tien jaar 10.000 kappers zijn bijgekomen en dat is niet altijd zuivere koffie. Hoe dat kan? Stand van Neder...

28-11-2018 20:25

Feestdagenindustrie

Stand van Nederland - Feestdagenindustrie

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, vuurwerk! De decembermaand staat weer voor de deur. De afgelopen twee jaar zorgden de feestmaanden in de periode november en december voor ruim 14 procent extra omzet in de detailhandel. Een record dat stee...

14-11-2018 20:25

De halalindustrie

Stand van Nederland - De halalindustrie

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. St...

07-11-2018 20:25

Vrouwen aan de top

Stand van Nederland - Vrouwen aan de top

Voor Nederlandse vrouwen is deeltijdwerken de norm. Alleen bij alleenstaande vrouwen onder de 45 jaar en vrouwen met partner onder de 35 jaar werkt iets meer dan de helft voltijd. Toch verandert dat nu langzaam en krijgen we steeds meer vro...

31-10-2018 21:25

De nieuwe werknemer

Stand van Nederland - De nieuwe werknemer

Ze worden menselijker en kunnen ook steeds meer. En we verdienen er inmiddels ook flink aan: robots. Nederlandse landbouw- en zorgrobots worden wereldwijd ingezet. Alles over robotica waar miljarden in omgaan.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Stand van Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Stand van Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Stand van Nederland bij Stand van Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Stand van Nederland. Heb je een uitzending van Stand van Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Stand van Nederland gemist

Uitzending gemist van Stand van Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Stand van Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 43
  • Laatste uitzending op 03-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!