Programma gemist?

Annemarie een Hermans is uit een van de passagiers op een de beroemde op ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen in jonge vrouwen het op weg naar naar hun in toekomstige echtgenoot in uit Nieuw-Zeeland. Ans Westra in vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar van geëmigreerde van vader te bezoeken. Tijdens haar uit verblijf met maakt ze foto?s van het tijdens dagelijks de leven. Uiteindelijk trouwt de ze daar met tijdens een Nederlandse man en krijgt van twee kinderen. De met oorlog heeft een tijdens diepe wond de geslagen in het boerengezin de uit Deurne, omdat een een van naar de kinderen dodelijk getroffen werd een met door een granaat. Moeder wil weg van met uit het verwoeste Nederland, naar een de van plek waar nooit uit meer oorlog zou zijn. De Rotterdamse op Atie Elbers is op verloofd met door haar buurjongen en met reist hem op tv achterna naar Nieuw-Zeeland. Niet door wetend wat het haar te wachten het staat. In de eerste periode naar heeft ze met vreselijk heimwee. van Wanneer haar man op jonge een leeftijd komt te overlijden, uit overweegt ze uit om naar terug te gaan naar in Nederland, maar voor van haar kinderen blijft de ze in Nieuw-Zeeland. Dit is een een herhaling van 23 uit maart tijdens 2018.

Annemarie door Hermans is naar een van de passagiers op op de beroemde ?Bruidsvlucht?. uit Aan boord zijn in tientallen jonge vrouwen een op weg naar van hun toekomstige echtgenoot uit in van Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland op tv om haar geëmigreerde het met vader te bezoeken. Tijdens haar van verblijf naar maakt ze foto?s van het van dagelijks uit leven. Uiteindelijk trouwt tijdens ze daar met een Nederlandse uit man en krijgt twee het kinderen. De oorlog een heeft het een diepe wond de geslagen in op het boerengezin uit Deurne, omdat op tv een van de kinderen het dodelijk getroffen werd op door een tijdens granaat. op tv Moeder wil weg uit het verwoeste van Nederland, naar met een plek van waar nooit meer oorlog in zou een zijn. De Rotterdamse Atie Elbers is uit verloofd met een haar buurjongen en op reist hem een achterna naar Nieuw-Zeeland. door Niet wetend wat haar te het wachten staat. de In de met eerste periode heeft ze een vreselijk heimwee. Wanneer haar tijdens man op jonge leeftijd op komt te overlijden, met door overweegt ze om op terug te gaan naar Nederland, een maar voor tijdens haar kinderen blijft ze in een Nieuw-Zeeland. Dit is de een herhaling van 23 op tv maart tijdens 2018.

Na met de oorlog besluit het de Joodse Betty Knoop naar tijdelijk door naar haar familie in New York uit van te gaan. Maar ze door trouwt en krijgt vier naar kinderen. Peter van Hattum de besluit in op 1958 zijn geluk op tv te beproeven in in de Verenigde door Staten als artiest. Klaas de van op Boer wordt op zijn 14e gekidnapt in door zijn met ouders naar een Holland, Michigan. Na het op overlijden naar van zijn moeder op tv vindt hij het dagboek van een zijn van moeder. Hier leest hij dat zijn met ouders regelmatig een ruzie hadden over de het emigratieplannen. Wim op tv van Vreeswijck zit tijdens van de oorlog in de militaire dienst. tijdens Omdat hij bij met de KNIL zit, worden hij door en met zijn vrouw na de op tv oorlog in gerepatrieerd naar Nederland. Wim vindt uit het maar niks in tijdens Nederland en besluit naar samen met uit zijn het Indische vriendin te emigreren naar door de Verenigde door Staten. Mariska Henneberque is, uit ondanks dat naar ze samen met haar van ouders op met 18-jarige leeftijd naar een de Verenigde Staten op is geëmigreerd, altijd met betrokken gebleven bij Nederlandse verenigingen. Dit het is een herhaling uit van door 2 maart 2018.

De eerste groep met emigranten die naar uit Canada naar vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge de vrouwen die met tijdens tijdens de bevrijding verliefd worden op een tijdens Canadese soldaat. in Olga door Trestorff (92) is pas op 19 als ze Lloyd Rains de tegenkomt. tijdens Ze valt als een naar blok voor naar hem, maar Lloyd tijdens moet al snel van terug naar de Canada. Dit is een herhaling in van 23 februari op 2018.

Vanavond de is de laatste de aflevering van de uit documentaireserie Vaarwel Nederland te op tv zien op NPO van 2. uit Aan de hand in van persoonlijke verhalen, foto's op en archiefbeelden vertelt tijdens deze aflevering de geschiedenis in van op tv emigranten die vlak na de de oorlog tijdens naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Nederland en Nieuw-Zeeland zijn op al eeuwen met de elkaar verbonden. het Dat begon tijdens met de Nederlandse in ontdekkingsreiziger Abel tijdens Tasman, die in 1642 als eerste uit Europeaan voet het op een Nieuw-Zeelandse bodem zette. Na de naar Tweede Wereldoorlog werd Nieuw-Zeeland op een met populaire migratiebestemming. Nederlanders met werden onzichtbare van immigranten genoemd, omdat op tv ze zich snel aanpasten aan met de op samenleving. Wie zijn deze Nederlanders? Heeft uit de naar keuze om de te emigreren goed door uitgepakt? Hoe is het om de ouder door te worden in een land van waar tijdens je niet geboren bent? En de op tv belangrijkste vraag: naar waarom zeiden de ze vaarwel tegen tijdens Nederland?

In uit de documentairereeks Vaarwel Nederland worden het de verhalen met verteld van Nederlanders die van een in de jaren 50 naar de het buitenland migreerden. Aan met de hand de van persoonlijke verhalen, foto's het in en archiefbeelden vertelt deze door aflevering de geschiedenis van in emigranten naar op tv Australië, die in vlak na de oorlog zijn de vertrokken. Tussen 1947 en naar tijdens 1961 vertrekken 126.000 Nederlanders naar van Australië. tijdens Nederlanders zijn in trek 'down uit under', omdat van ze erg de op Engelsen lijken, goed van zijn opgeleid van en zich gemakkelijk aanpassen. tijdens Met mooie plaatjes van door stranden door met wuivende palmbomen en subsidies voor door de overtocht worden in de Nederlanders een lekker gemaakt. een Maar de kennismaking met het op nieuwe land op valt vaak tegen, omdat van veel een emigranten vanwege het op tv gebrek aan huizen worden van opgevangen in eenvoudige kampen. op Wie het zijn die Nederlanders die ooit in de vertrokken naar een ver in land? Heeft de keuze tijdens om te emigreren door goed uitgepakt? Hoe is tijdens uit het om ouder te worden in in een land waar in de je niet geboren bent? in En de belangrijkste het vraag: waarom op tv zeiden ze vaarwel tegen door Nederland?

Na tijdens de oorlog besluit de in Joodse Betty naar Knoop tijdelijk door naar haar familie in New York van uit te gaan. Maar ze trouwt en een krijgt vier door kinderen. Peter van het Hattum besluit in met 1958 zijn geluk te op tv de beproeven in de Verenigde Staten als door van artiest. Klaas de Boer wordt op tijdens zijn met 14e gekidnapt door zijn een ouders naar uit Holland, Michigan. Na een het overlijden tijdens van zijn moeder vindt op hij het dagboek op tv van zijn moeder. Hier leest op tv hij dat uit zijn ouders regelmatig door ruzie hadden over de een emigratieplannen. Wim van uit Vreeswijck een zit tijdens met de oorlog in militaire dienst. naar Omdat uit hij bij de KNIL in zit, worden hij en met zijn uit vrouw na de oorlog naar gerepatrieerd naar Nederland. op Wim vindt het maar niks op tv door in Nederland en besluit tijdens samen met uit zijn Indische vriendin te emigreren naar in de uit Verenigde Staten. Mariska Henneberque is, ondanks in een dat ze samen uit met haar ouders op 18 door jarige op tv leeftijd naar de Verenigde Staten uit is geëmigreerd, altijd door betrokken gebleven bij Nederlandse van een verenigingen.

Vanavond naar start bij Omroep MAX met het programma Vaarwel Nederland. de In deze op gloednieuwe, het vierdelige documentaireserie volgt van MAX het spoor van de naar Nederlandse landverhuizers het uit de de jaren 50. Aan de hand naar van persoonlijke verhalen, naar foto’s en archiefbeelden door vertelt de serie uit de geschiedenis van naar emigranten met naar de vier populairste emigratiebestemmingen: Canada, van Amerika, door Australië en Nieuw-Zeeland. Daniël een Lohues heeft speciaal voor het deze serie de het in muziek gecomponeerd, wat Vaarwel Nederland extra tijdens tijdens bijzonder maakt. Gelukszoekers werden ze genoemd, de naar Nederlanders naar die in de jaren 50 op tv de op tv oversteek waagden naar het in nieuwe een land. Door de verwoestingen van het de oorlog, het het gebrek aan naar werk en de dreiging het van de Russen raakten een veel mensen in tijdens de uit ban van de emigratie. In 1948 dacht 1 op naar de 3 Nederlanders op tv erover van ons land te verlaten. Ruim met een het half miljoen, dat is 5 tijdens procent van een de door toenmalige bevolking, stapten ook echt op uit de met boot of met in het vliegtuig op zoek naar van avontuur, vrijheid, een werk op tv en ruimte. Wie zijn die het Nederlanders de die ooit vertrokken naar een ver tijdens van land? Heeft de de keuze om te emigreren naar goed uitgepakt? Hoe is het de in om ouder te worden naar in een land waar je in op niet geboren bent? En de belangrijkste met het vraag: waarom zeiden ze de vaarwel tegen uit Nederland? In de eerste aflevering gaat uit het over Canada. op tv De eerste op groep emigranten die naar door Canada in vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge het vrouwen die tijdens door de het bevrijding verliefd worden op op een Canadese soldaat. Olga het Trestorff (92) is pas een 19 in als ze in Lloyd Rains tegenkomt. de Ze valt als een een blok voor door hem, maar Lloyd moet al snel van de terug naar Canada. Ze besluiten met daarom binnen drie door maanden te in trouwen. In op tv Canada houdt Olga uit veel contact met andere op tv oorlogsbruiden. Het nieuwe leven door van veel de bruiden valt tegen: de ver weg met van familie, in een uit onbekend land. Canada zit uit te springen om met jonge mannen die aan het op tv werk door willen op boerenbedrijven. een Veel boerenzonen, zoals Wietse Bokma een stappen op de het boot. tijdens Na drie van jaar keert Wietse terug en trouwt van in met een Nederlands het meisje. Eenmaal terug in in Canada lukt op tv het hem om samen met de zijn vriend een boerderij tijdens een te kopen. De boerderij is inmiddels tijdens een uitgegroeid tot een hypermodern melkveebedrijf, de geleid door van een van zijn zoons op en een naar kleinzoon. “Ik heb veel op gehuild, er liggen op veel tranen hier. op tv Ik had van het goed in Nederland en door wilde helemaal het niet weg.” Gerda een Halman (96) wordt emotioneel naar als ze tijdens aan de eerste jaren een na haar naar emigratie terugdenkt. Als in haar man een campagnebijeenkomst over van emigratie van bezoekt, is hij meteen verkocht. in In 1953 door vertrekken ze samen met met in hun dochtertje. Het begin is zwaar, met het kleine beetje door spaargeld dat van ze uit meenemen is snel op. Na een verschillende de baantjes lukt het Gerda’s het man om werk te vinden met in op tv een staalfabriek en wordt het naar op tv leven beter. Maar het werk naar is in vuil en zwaar het en een paar jaar na met zijn pensioen overlijdt op hij aan de van gevolgen op tv van longkanker. Gerda woont sinds die in tijd alleen. Het tijdens in ouder worden in in een land waar met ze niet geboren uit is valt haar zwaar. Na het met overlijden van van hun moeder, in besluit vader Voortman in om met zijn door vier zonen te emigreren naar door Canada. Harry een Voortman: “Mijn op tv vader wist niet eens op waar Canada precies lag. Hij van op tv wist alleen dat de op tv bootreis negen dagen duurde.” een De mannen op gaan meteen aan op tv de slag tijdens op een boerderij, maar na een op op jaar houden de broers Bill en met in Harry het voor gezien. Ze gaan door tijdens naar de stad Hamilton om daar uit zelfgebakken roggebrood en naar ontbijtkoek tijdens te verkopen. Het het kost de broers op moeite het hoofd boven water het in te houden. Klanten door vinden roggebrood maar tijdens armeluisbrood. De ommekeer komt tijdens als ze op tv met een lening een koekjesmachine van kopen. in In vijftig jaar tijd is het op tv bedrijf uitgegroeid de tot een een miljoenenbusiness.Harry Voortman (82) in heeft zijn bedrijf een in paar een jaar geleden voor een veel miljoenen dollars verkocht. Toch in loopt hij nog uit iedere dag op een rondje de door de fabriek om met zijn op tv oud-medewerkers van te praten.

januari 2019
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord