Programma gemist?

Annemarie naar Hermans is een uit van de passagiers op door de beroemde een ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn een tientallen jonge op tv vrouwen op weg naar hun van toekomstige echtgenoot in de Nieuw-Zeeland. naar Ans Westra vertrekt in naar Nieuw-Zeeland in om haar geëmigreerde vader een te bezoeken. Tijdens naar haar verblijf maakt ze naar foto?s van het dagelijks een leven. door Uiteindelijk trouwt ze daar met het tijdens een Nederlandse man en krijgt twee uit kinderen. naar De oorlog een heeft een diepe wond geslagen in op tv het boerengezin uit de Deurne, omdat op een van de kinderen met het dodelijk getroffen werd door uit een granaat. Moeder wil weg tijdens uit het verwoeste de Nederland, naar op tv een plek waar nooit op tv op meer oorlog zou zijn. De Rotterdamse in Atie tijdens Elbers is verloofd met haar het buurjongen op en reist hem met achterna naar Nieuw-Zeeland. Niet wetend met wat haar uit te wachten staat. In de met eerste periode de heeft ze vreselijk heimwee. op tv Wanneer haar tijdens man op jonge leeftijd door komt op tv te overlijden, overweegt tijdens ze om terug op tv te gaan op naar Nederland, maar voor haar op kinderen in blijft ze in in Nieuw-Zeeland. Dit is een herhaling het van 23 maart naar 2018.

Annemarie Hermans is uit een van tijdens de passagiers op door de beroemde van ?Bruidsvlucht?. Aan het boord zijn tientallen jonge vrouwen in op met weg naar hun toekomstige echtgenoot naar in met Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland op om haar het geëmigreerde door vader te bezoeken. Tijdens haar de verblijf maakt naar ze foto?s van het dagelijks de met leven. Uiteindelijk trouwt ze daar in met een Nederlandse man de een en krijgt twee op tv kinderen. De oorlog heeft een diepe met wond geslagen de in het uit boerengezin uit Deurne, op omdat een van door de kinderen dodelijk getroffen werd uit naar door een granaat. Moeder wil weg de door uit het verwoeste Nederland, naar een naar plek waar van nooit meer oorlog uit zou zijn. De Rotterdamse Atie een Elbers naar is verloofd met haar buurjongen van en reist hem met achterna een naar Nieuw-Zeeland. Niet in wetend wat haar te tijdens wachten staat. In van de eerste periode heeft op tv ze vreselijk door heimwee. Wanneer haar op tv man op op tv jonge leeftijd de komt te overlijden, overweegt ze om in terug met te gaan door naar Nederland, maar voor haar tijdens kinderen het blijft ze in de Nieuw-Zeeland. Dit is een op herhaling van 23 maart tijdens 2018.

Na de oorlog naar het besluit de Joodse Betty Knoop met tijdelijk naar haar een familie in New uit York te gaan. Maar een ze op trouwt en van krijgt vier kinderen. Peter het van Hattum besluit in 1958 op tv zijn geluk te door beproeven in de met Verenigde Staten als in artiest. naar Klaas de Boer wordt de op zijn 14e gekidnapt door een door zijn ouders naar met Holland, Michigan. Na het overlijden in van zijn moeder op tv vindt hij het in dagboek van van zijn de moeder. Hier leest door hij dat zijn ouders regelmatig uit ruzie hadden over de naar emigratieplannen. Wim in van Vreeswijck zit tijdens de op tv oorlog naar in militaire dienst. Omdat uit hij bij de in KNIL zit, worden hij naar een en zijn vrouw na de oorlog het gerepatrieerd naar naar Nederland. van Wim vindt het maar door niks in Nederland en in besluit met samen met zijn Indische vriendin uit te tijdens emigreren naar de Verenigde tijdens Staten. Mariska Henneberque is, ondanks dat naar ze samen met door haar een ouders op 18-jarige door leeftijd naar de Verenigde naar Staten is geëmigreerd, van altijd betrokken gebleven bij op uit Nederlandse verenigingen. Dit is een herhaling van op 2 maart op 2018.

De eerste in groep emigranten uit die naar Canada in vertrekt zijn tijdens oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die naar tijdens de bevrijding verliefd door op tv worden op een Canadese soldaat. Olga met Trestorff naar (92) is pas 19 als het ze met Lloyd Rains met tegenkomt. Ze valt als een blok naar voor naar hem, maar uit Lloyd moet al snel terug door naar door Canada. Dit is een herhaling in van 23 februari op tv 2018.

Vanavond van is de laatste aflevering van een de door documentaireserie Vaarwel tijdens Nederland te zien op NPO 2. een op Aan de hand van persoonlijke in verhalen, foto's op tv en archiefbeelden vertelt deze aflevering naar door de geschiedenis van emigranten die tijdens vlak na naar de oorlog een naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Nederland op en Nieuw-Zeeland zijn al eeuwen met het elkaar verbonden. Dat naar begon met de op uit Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel in Tasman, die in 1642 naar als eerste door Europeaan voet op Nieuw-Zeelandse uit bodem zette. op tv Na de Tweede Wereldoorlog werd Nieuw-Zeeland het naar een populaire migratiebestemming. Nederlanders werden onzichtbare door een immigranten genoemd, omdat het ze zich snel aanpasten aan naar de samenleving. het Wie zijn door deze Nederlanders? Heeft de keuze om van te op emigreren goed uitgepakt? uit Hoe is het om het ouder te uit worden in een het land waar de je niet geboren bent? uit En de belangrijkste naar vraag: waarom zeiden uit ze vaarwel tegen door Nederland?

In met de documentairereeks Vaarwel Nederland door worden de verhalen uit verteld van de Nederlanders die in in de jaren 50 naar het naar buitenland migreerden. Aan in de hand op tv van door persoonlijke verhalen, foto's en op archiefbeelden vertelt de deze aflevering de geschiedenis door van emigranten naar Australië, door die vlak na door de oorlog zijn een vertrokken. op tv Tussen 1947 en 1961 met vertrekken 126.000 Nederlanders naar Australië. in het Nederlanders zijn in trek 'down op tv under', omdat ze naar erg met op Engelsen lijken, goed zijn het opgeleid in en zich gemakkelijk aanpassen. Met mooie naar in plaatjes van stranden met wuivende een palmbomen en subsidies een voor de tijdens overtocht worden de Nederlanders het lekker gemaakt. Maar een de kennismaking met het met tijdens nieuwe land valt vaak tegen, omdat een veel tijdens emigranten vanwege het gebrek aan het huizen worden de opgevangen naar in eenvoudige kampen. Wie zijn die tijdens Nederlanders die ooit op vertrokken het naar een ver land? van Heeft de in keuze om te naar emigreren goed in uitgepakt? Hoe is een het om ouder te een worden in een land waar de je in niet geboren een bent? En de tijdens belangrijkste vraag: waarom met zeiden ze vaarwel tegen door Nederland?

Na de de oorlog besluit tijdens de Joodse Betty Knoop tijdelijk uit naar door haar familie in New York van met te gaan. Maar ze trouwt en naar krijgt een vier kinderen. Peter van Hattum de met besluit in 1958 zijn geluk te de beproeven in de het Verenigde met Staten als artiest. Klaas het de naar Boer wordt op zijn 14e gekidnapt het door een zijn ouders uit naar Holland, Michigan. Na naar het overlijden van zijn van moeder vindt hij met het een dagboek van zijn een moeder. Hier leest hij dat tijdens zijn ouders regelmatig ruzie naar hadden uit over de emigratieplannen. Wim van uit Vreeswijck tijdens zit tijdens het de oorlog in militaire naar dienst. Omdat hij uit bij de het KNIL zit, worden hij in en zijn vrouw na de een oorlog gerepatrieerd naar op Nederland. Wim van vindt het maar niks met in Nederland in en besluit het samen met de zijn Indische vriendin te emigreren op naar de Verenigde Staten. Mariska het Henneberque is, door ondanks dat ze samen van met haar ouders door op 18 jarige het leeftijd naar tijdens de Verenigde in Staten is geëmigreerd, op altijd betrokken gebleven bij Nederlandse een op tv verenigingen.

Vanavond start in bij Omroep MAX het de programma een Vaarwel Nederland. In uit deze gloednieuwe, vierdelige in documentaireserie volgt MAX op het spoor van het de Nederlandse landverhuizers naar uit de jaren 50. het Aan de op hand van de persoonlijke verhalen, foto’s het en archiefbeelden vertelt met de serie de geschiedenis van emigranten van naar de vier door populairste emigratiebestemmingen: de Canada, Amerika, Australië het en Nieuw-Zeeland. het Daniël Lohues heeft op tv speciaal voor deze serie de op muziek de gecomponeerd, wat Vaarwel Nederland extra van bijzonder tijdens maakt. Gelukszoekers werden ze genoemd, de de Nederlanders die in tijdens de jaren naar 50 de de oversteek waagden naar het door nieuwe tijdens land. Door de op tv verwoestingen van de naar oorlog, het gebrek met aan werk en de dreiging van in op tv de Russen raakten veel mensen in op de ban het van emigratie. In tijdens 1948 dacht door 1 op met de 3 Nederlanders een erover ons land tijdens te verlaten. Ruim een tijdens half miljoen, een dat is 5 procent het van de toenmalige bevolking, stapten met tijdens ook echt op de naar boot of in het van vliegtuig op zoek naar op tv naar avontuur, vrijheid, werk en ruimte. met Wie uit zijn die Nederlanders die ooit naar vertrokken naar een de ver land? Heeft de een keuze het om te emigreren goed uitgepakt? van Hoe op is het van om ouder te in worden in een land waar op tv je niet geboren bent? naar En van de belangrijkste vraag: waarom op zeiden de ze vaarwel tegen de Nederland? In de eerste aflevering gaat door het over Canada. De van eerste in groep emigranten die uit naar Canada vertrekt naar zijn oorlogsbruiden: duizenden in jonge vrouwen uit die tijdens de bevrijding verliefd worden door op op een Canadese tijdens soldaat. Olga Trestorff (92) in is pas door 19 als ze Lloyd Rains uit tegenkomt. Ze met valt als een blok op voor door hem, maar Lloyd moet al snel naar terug naar Canada. tijdens Ze het besluiten daarom binnen met drie maanden te trouwen. door In Canada houdt naar Olga veel contact met met andere oorlogsbruiden. het Het nieuwe leven van naar naar veel bruiden valt tegen: ver weg de met van familie, in een onbekend land. Canada het zit het te springen om jonge de mannen met die aan het het werk willen op boerenbedrijven. Veel boerenzonen, op zoals tijdens Wietse Bokma door stappen op de boot. het Na drie jaar keert Wietse een in terug en trouwt op tv met een Nederlands meisje. de Eenmaal terug tijdens in Canada lukt het uit hem om in samen met zijn vriend op tv een boerderij te naar kopen. De door boerderij is inmiddels uitgegroeid tot de een hypermodern melkveebedrijf, het geleid naar door een van zijn een zoons en een de kleinzoon. “Ik heb op tv veel gehuild, er liggen veel uit tranen hier. Ik op tv had tijdens het goed in Nederland en naar wilde het helemaal niet weg.” de Gerda Halman (96) wordt emotioneel in als ze de aan de eerste jaren na met haar emigratie uit terugdenkt. Als van haar man een het campagnebijeenkomst over emigratie bezoekt, is op de hij meteen verkocht. uit In 1953 vertrekken van ze samen met door hun dochtertje. Het begin is op zwaar, het kleine beetje op spaargeld dat ze in meenemen is het snel op. Na verschillende het baantjes met lukt het Gerda’s uit man om het werk te vinden de in een staalfabriek en wordt het van op leven beter. Maar het naar werk is vuil in en zwaar en een op tv paar tijdens jaar na zijn door pensioen overlijdt hij aan de gevolgen een naar van longkanker. Gerda woont sinds in die tijd alleen. Het met van ouder worden in met een land waar ze niet geboren tijdens uit is valt haar zwaar. Na naar het overlijden van tijdens hun moeder, besluit uit vader Voortman om naar met zijn een vier zonen te emigreren door naar Canada. Harry Voortman: “Mijn in uit vader wist niet eens tijdens waar Canada precies lag. Hij tijdens wist met alleen dat het de bootreis negen van dagen duurde.” De mannen gaan tijdens meteen aan door de slag op een boerderij, uit maar na een op tv jaar naar houden de broers van Bill en naar Harry het voor gezien. op tv Ze gaan naar de stad met Hamilton om daar naar zelfgebakken roggebrood door en in ontbijtkoek te verkopen. Het met kost de broers moeite het uit door hoofd boven water te houden. Klanten een vinden roggebrood maar met van armeluisbrood. De ommekeer komt als op tv ze met een lening de een met koekjesmachine kopen. In vijftig jaar van tijd van is het bedrijf uitgegroeid tot naar een miljoenenbusiness.Harry Voortman met (82) op tv heeft zijn van bedrijf een paar jaar geleden voor een veel miljoenen uit dollars verkocht. Toch loopt met hij de nog iedere dag een een rondje door de naar fabriek om de met zijn oud-medewerkers met te praten.

september 2020
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!