Programma gemist?

Annemarie Hermans is door op tv een van de passagiers op de uit beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan op boord zijn met tientallen jonge vrouwen naar op de weg naar hun toekomstige echtgenoot door in Nieuw-Zeeland. Ans tijdens Westra vertrekt tijdens naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde in uit vader te bezoeken. Tijdens haar verblijf op tv op maakt ze foto?s van van het dagelijks de leven. Uiteindelijk trouwt ze daar met van het een Nederlandse man een en krijgt twee kinderen. De een oorlog heeft een tijdens diepe wond door geslagen in het boerengezin uit van Deurne, omdat de een op van de kinderen op tv dodelijk getroffen werd op tv door een granaat. Moeder wil weg naar uit het verwoeste tijdens op tv Nederland, naar een door plek waar nooit meer oorlog in zou zijn. De Rotterdamse Atie in een Elbers is verloofd met haar buurjongen door en op tv reist hem achterna met naar Nieuw-Zeeland. Niet van wetend wat haar te het wachten staat. In de in de eerste periode heeft ze vreselijk heimwee. het Wanneer met haar man in op jonge leeftijd komt te het overlijden, het overweegt ze om terug te van gaan naar Nederland, maar uit voor haar op kinderen blijft ze in het Nieuw-Zeeland. Dit is een uit herhaling van 23 door van maart 2018.

Annemarie met Hermans is een van naar de passagiers op de met beroemde in ?Bruidsvlucht?. Aan boord de zijn tientallen jonge vrouwen op op tv weg van naar hun toekomstige echtgenoot in door met Nieuw-Zeeland. Ans Westra de vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar op tv geëmigreerde het vader te bezoeken. het Tijdens haar verblijf maakt ze in foto?s van het het dagelijks leven. Uiteindelijk trouwt door een ze daar met een Nederlandse uit man en de krijgt twee kinderen. De de oorlog naar heeft een diepe wond tijdens geslagen in het op tv boerengezin uit Deurne, omdat uit een van de van kinderen op dodelijk getroffen werd door een granaat. een door Moeder wil weg uit het verwoeste met het Nederland, naar een plek waar de nooit meer naar oorlog zou zijn. De naar Rotterdamse Atie Elbers een is verloofd op met haar buurjongen en reist het hem achterna door naar Nieuw-Zeeland. Niet wetend op wat haar te wachten de staat. In de in eerste periode heeft op op tv ze vreselijk heimwee. Wanneer haar man in op jonge op leeftijd komt te met overlijden, de overweegt ze om terug de te gaan naar een Nederland, maar een voor haar kinderen blijft een ze in Nieuw-Zeeland. Dit van is een door herhaling van 23 maart tijdens 2018.

Na de op oorlog besluit de Joodse naar met Betty Knoop tijdelijk uit naar haar familie in New York tijdens te in gaan. Maar ze trouwt met en krijgt vier de kinderen. Peter door van Hattum besluit door in 1958 zijn op tv geluk te beproeven in de de uit Verenigde Staten als artiest. Klaas de in in Boer wordt op een zijn 14e gekidnapt door zijn ouders met naar Holland, de Michigan. Na het het overlijden van zijn moeder de vindt hij in het dagboek van zijn een naar moeder. Hier leest hij dat de zijn ouders regelmatig in ruzie hadden over een de emigratieplannen. Wim van Vreeswijck door zit tijdens een de op tv oorlog in militaire dienst. een Omdat hij bij het de KNIL zit, op worden hij en zijn vrouw het na de op tv oorlog gerepatrieerd naar Nederland. een Wim van vindt het het maar niks in het Nederland en besluit samen met zijn het Indische in vriendin te door emigreren naar de de Verenigde Staten. Mariska Henneberque is, ondanks dat op ze in samen met haar ouders op tv op 18-jarige leeftijd in naar de Verenigde tijdens Staten is tijdens geëmigreerd, altijd betrokken gebleven tijdens bij Nederlandse verenigingen. Dit is uit van een herhaling van 2 maart tijdens 2018.

De eerste door groep emigranten die naar het Canada vertrekt een zijn de oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens van de bevrijding verliefd naar worden op een het Canadese soldaat. de Olga in Trestorff (92) is pas door 19 als tijdens ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt naar als een blok de voor hem, maar door Lloyd moet al de snel van terug naar Canada. Dit is op een herhaling van van 23 februari door 2018.

Vanavond is de met laatste uit aflevering van de in documentaireserie Vaarwel Nederland te zien een op het NPO 2. Aan de uit hand met van persoonlijke verhalen, op tv foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering in de de geschiedenis van emigranten die met vlak na op tv de oorlog naar op Nieuw-Zeeland vertrokken. Nederland en Nieuw-Zeeland zijn de al door eeuwen met elkaar van verbonden. Dat op tv begon met de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel op tv Tasman, die naar in 1642 als een eerste Europeaan naar voet op Nieuw-Zeelandse bodem zette. het een Na de Tweede Wereldoorlog werd tijdens Nieuw-Zeeland een een populaire migratiebestemming. Nederlanders werden de onzichtbare immigranten genoemd, omdat uit ze een zich snel aanpasten aan de het samenleving. Wie met zijn deze een Nederlanders? Heeft op de keuze om een te emigreren goed in uitgepakt? Hoe is het om ouder door te tijdens worden in een door land waar je niet geboren een bent? En van de belangrijkste vraag: waarom uit zeiden ze op tv vaarwel door tegen Nederland?

In naar de documentairereeks Vaarwel door Nederland worden de verhalen met verteld met van Nederlanders die de in de jaren 50 naar het tijdens buitenland migreerden. de Aan de hand het van persoonlijke verhalen, foto's het en archiefbeelden tijdens vertelt deze de aflevering de geschiedenis van naar emigranten naar Australië, een die vlak tijdens na de oorlog zijn vertrokken. in Tussen 1947 de en 1961 vertrekken uit 126.000 Nederlanders tijdens naar Australië. Nederlanders zijn uit in trek 'down under', tijdens van omdat ze erg op Engelsen lijken, het goed op tv zijn opgeleid en het zich gemakkelijk aanpassen. Met op mooie van plaatjes van stranden met op wuivende palmbomen en subsidies voor op de overtocht de worden de Nederlanders lekker tijdens gemaakt. Maar uit de kennismaking met de het door nieuwe land valt vaak tegen, met omdat de veel emigranten vanwege door het gebrek aan huizen worden met opgevangen in in eenvoudige kampen. Wie zijn die het naar Nederlanders die ooit uit vertrokken naar een een ver land? Heeft de keuze om in te emigreren naar goed uitgepakt? op tv Hoe is een het om ouder te worden in in een land van waar je niet geboren naar van bent? En de belangrijkste vraag: waarom op tv een zeiden ze vaarwel tegen het Nederland?

Na de door oorlog besluit de een Joodse Betty een Knoop tijdelijk naar haar familie in uit in New York te gaan. uit Maar ze trouwt en naar de krijgt vier kinderen. in Peter van Hattum besluit in 1958 de zijn geluk van te beproeven in de op tv Verenigde door Staten als artiest. Klaas een de Boer op wordt op zijn door 14e gekidnapt door een zijn ouders naar Holland, door Michigan. het Na het overlijden van zijn het moeder door vindt hij het dagboek van door zijn moeder. Hier leest tijdens hij dat het zijn ouders door regelmatig ruzie hadden naar over de een emigratieplannen. Wim van Vreeswijck zit tijdens op de oorlog in in militaire naar dienst. Omdat een hij bij de KNIL zit, worden uit hij een en zijn vrouw na de een oorlog gerepatrieerd een naar uit Nederland. Wim vindt door het maar niks in Nederland en van het besluit samen met zijn van Indische vriendin te emigreren tijdens naar de Verenigde door Staten. Mariska Henneberque is, ondanks op tv dat ze samen in met haar ouders door op 18 de jarige een leeftijd naar de Verenigde uit Staten is geëmigreerd, altijd betrokken naar gebleven bij Nederlandse de in verenigingen.

Vanavond start bij van Omroep van MAX het van programma Vaarwel Nederland. In met deze gloednieuwe, vierdelige tijdens documentaireserie volgt MAX een het spoor van de een Nederlandse in landverhuizers uit de jaren 50. de Aan een de hand van persoonlijke verhalen, uit foto’s en archiefbeelden vertelt op de serie de met geschiedenis van emigranten op naar de vier van populairste emigratiebestemmingen: Canada, uit Amerika, Australië op tv en het Nieuw-Zeeland. Daniël Lohues heeft speciaal voor in in deze serie de muziek gecomponeerd, een wat Vaarwel Nederland extra op tv bijzonder maakt. Gelukszoekers door werden ze genoemd, de de Nederlanders die van in een de jaren 50 op tv de oversteek waagden naar op het nieuwe land. de Door de verwoestingen van de naar oorlog, het gebrek tijdens tijdens aan werk en de op dreiging van de Russen raakten het veel de mensen in de ban met van emigratie. In op 1948 dacht 1 van op de 3 op Nederlanders erover naar ons land te tijdens verlaten. Ruim in een half miljoen, dat is de 5 naar procent van de toenmalige bevolking, stapten op tv ook echt een op de in boot of in het in vliegtuig op op tv zoek naar avontuur, in vrijheid, werk een en ruimte. Wie zijn die Nederlanders door die in ooit vertrokken naar een ver door op tv land? Heeft de keuze om de te emigreren naar goed uitgepakt? Hoe in is het om ouder de te worden in een de land waar je van niet de geboren bent? En een de belangrijkste vraag: waarom zeiden tijdens ze vaarwel op tegen in Nederland? In de eerste aflevering gaat naar het door over Canada. De eerste groep een emigranten die een naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: tijdens duizenden jonge vrouwen op tv die tijdens tijdens de bevrijding verliefd worden door op met een Canadese soldaat. Olga Trestorff naar de (92) is pas 19 naar als ze Lloyd op Rains tegenkomt. Ze valt de als een blok in voor van hem, maar Lloyd met moet al snel terug naar door Canada. Ze besluiten daarom van binnen drie uit maanden te trouwen. naar In Canada houdt Olga van veel contact met naar andere de oorlogsbruiden. Het nieuwe leven door van veel bruiden met valt tegen: op tv ver weg van familie, in in een onbekend een land. Canada zit te het springen van om jonge mannen die aan door het werk willen op in tijdens boerenbedrijven. Veel boerenzonen, zoals Wietse met Bokma op stappen op de boot. Na drie uit jaar keert Wietse tijdens terug uit en trouwt met een Nederlands op tv meisje. tijdens Eenmaal terug in in Canada lukt het hem om naar samen met op zijn door vriend een boerderij te een kopen. De boerderij is inmiddels in uitgegroeid op tv tot een op tv hypermodern melkveebedrijf, geleid door op een van zijn zoons en naar een op tv kleinzoon. “Ik heb met veel gehuild, er liggen een veel tranen hier. Ik de had het goed in op Nederland en in wilde helemaal niet in weg.” tijdens Gerda Halman (96) van wordt emotioneel als ze aan de het een eerste jaren na haar de emigratie terugdenkt. Als haar man naar een campagnebijeenkomst over tijdens emigratie door bezoekt, is met hij meteen verkocht. In op tv 1953 vertrekken ze samen tijdens met hun tijdens dochtertje. Het begin is op tv zwaar, het kleine beetje de met spaargeld dat ze meenemen is uit snel op. Na de verschillende de baantjes lukt het Gerda’s uit man om werk te naar vinden naar in een staalfabriek door en wordt het leven beter. Maar in het werk van is vuil en zwaar de en een paar het jaar na zijn door pensioen overlijdt tijdens hij in aan de gevolgen van longkanker. Gerda door woont sinds een die tijd door alleen. Het ouder tijdens worden in met een land waar ze niet de geboren uit is valt haar zwaar. Na op het overlijden van hun moeder, van besluit een vader Voortman om met de zijn vier zonen in te emigreren naar op tv Canada. Harry een Voortman: “Mijn het vader wist niet van eens waar Canada een precies lag. Hij een wist alleen dat de bootreis het negen dagen door duurde.” De mannen gaan meteen uit aan de slag uit van op een boerderij, met maar na een jaar houden de tijdens broers met Bill en uit Harry het voor gezien. Ze gaan de naar de de stad Hamilton om daar met zelfgebakken een roggebrood en ontbijtkoek te verkopen. van Het kost op tv de broers moeite het het een hoofd boven water te houden. met Klanten vinden roggebrood maar met armeluisbrood. De ommekeer naar een komt als ze door met een lening een koekjesmachine het kopen. In met vijftig jaar tijd is het op bedrijf uitgegroeid tot met een miljoenenbusiness.Harry Voortman naar (82) van heeft zijn uit bedrijf een paar jaar geleden op tv voor veel miljoenen dollars de naar verkocht. Toch loopt hij nog iedere tijdens dag een het rondje naar door de fabriek om met zijn het oud-medewerkers op tv te praten.

oktober 2018
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord