Programma gemist?

Annemarie tijdens Hermans is een van op de passagiers de op de met beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen in jonge naar vrouwen op weg naar naar hun uit toekomstige echtgenoot in uit Nieuw-Zeeland. Ans Westra het vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar tijdens geëmigreerde vader te met bezoeken. Tijdens haar in verblijf tijdens maakt ze foto?s van het dagelijks van leven. door Uiteindelijk trouwt ze daar naar met tijdens een Nederlandse man en krijgt een twee tijdens kinderen. De oorlog heeft een diepe in uit wond geslagen in het boerengezin een uit Deurne, omdat een uit van met de kinderen dodelijk getroffen werd op met door een granaat. Moeder van wil weg het uit het verwoeste Nederland, naar een de plek van waar nooit meer oorlog zou op tv zijn. De Rotterdamse op Atie de Elbers is verloofd met haar in buurjongen en reist van hem achterna de naar Nieuw-Zeeland. Niet met wetend wat haar in te wachten staat. In de uit eerste periode heeft door ze naar vreselijk heimwee. Wanneer uit haar man op het jonge leeftijd komt de te overlijden, overweegt naar ze om terug in te gaan naar in Nederland, maar voor op haar kinderen blijft ze van in een Nieuw-Zeeland. Dit is een herhaling van van 23 maart naar 2018.

Annemarie Hermans is door een van op de passagiers op het de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan uit boord zijn tientallen op tv jonge vrouwen tijdens op de weg naar hun toekomstige echtgenoot in met door Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar met Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde uit vader te bezoeken. van Tijdens haar tijdens verblijf door maakt ze foto?s van het uit dagelijks leven. met Uiteindelijk trouwt ze daar tijdens met een Nederlandse man naar naar en krijgt twee kinderen. het De oorlog heeft een het diepe wond op tv geslagen in het boerengezin uit het op Deurne, omdat een van het de kinderen dodelijk door getroffen werd door door een granaat. Moeder wil weg in uit door het verwoeste Nederland, naar naar een plek waar de nooit uit meer oorlog zou uit zijn. De Rotterdamse Atie Elbers is verloofd uit naar met haar buurjongen op tv en reist hem achterna naar naar Nieuw-Zeeland. met Niet wetend wat op tv haar te wachten staat. In de op tv eerste in periode heeft de ze vreselijk heimwee. Wanneer naar haar man op jonge leeftijd een komt te naar overlijden, overweegt ze een om terug door te gaan op tv naar Nederland, maar voor haar door kinderen blijft met ze in in Nieuw-Zeeland. Dit is een herhaling van 23 in maart uit 2018.

Na van de oorlog besluit de door Joodse Betty Knoop in tijdelijk naar haar uit familie in New York met te gaan. Maar naar ze trouwt op en krijgt vier kinderen. naar met Peter van Hattum op besluit in 1958 zijn geluk van te beproeven in de naar Verenigde Staten op tv als artiest. tijdens Klaas de Boer wordt tijdens op zijn door 14e gekidnapt door zijn de ouders een naar Holland, Michigan. Na het overlijden de van een zijn moeder vindt naar hij het dagboek op tv van zijn van moeder. Hier leest hij dat zijn van in ouders regelmatig ruzie met hadden over de het emigratieplannen. Wim van Vreeswijck zit tijdens de een oorlog uit in militaire het dienst. Omdat hij bij de KNIL op zit, van worden hij en zijn het vrouw na de op oorlog gerepatrieerd naar het Nederland. Wim de vindt het naar maar niks in Nederland van en besluit van samen met zijn Indische vriendin het te emigreren op naar de Verenigde Staten. Mariska door Henneberque is, ondanks het dat ze samen op met haar ouders op van 18-jarige van leeftijd naar de uit Verenigde Staten van is geëmigreerd, altijd een betrokken gebleven bij de Nederlandse verenigingen. Dit is een herhaling van van 2 een maart 2018.

De eerste op groep emigranten die op tv naar Canada vertrekt op tv zijn oorlogsbruiden: van duizenden jonge vrouwen die naar tijdens de bevrijding met verliefd worden op een het Canadese soldaat. Olga het Trestorff (92) is tijdens pas op tv 19 als ze uit Lloyd Rains tegenkomt. de Ze valt op tv als een blok voor hem, van maar Lloyd van moet al snel terug door naar Canada. Dit is naar een herhaling van van 23 februari naar 2018.

Vanavond naar is de in laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel het Nederland het te zien de op NPO 2. Aan door de hand van persoonlijke tijdens verhalen, foto's en uit archiefbeelden vertelt deze aflevering van van de geschiedenis van emigranten van die vlak na de op tv oorlog naar Nieuw-Zeeland het vertrokken. Nederland en Nieuw-Zeeland zijn op tv al op eeuwen met door elkaar verbonden. Dat begon met tijdens de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel door de Tasman, die in 1642 met als eerste op Europeaan voet op Nieuw-Zeelandse naar bodem zette. in Na de Tweede Wereldoorlog werd Nieuw-Zeeland in een populaire migratiebestemming. de Nederlanders het werden onzichtbare tijdens immigranten genoemd, omdat ze uit zich snel aanpasten naar aan de samenleving. de Wie zijn in deze Nederlanders? Heeft de keuze het om te emigreren goed op het uitgepakt? Hoe is het met om ouder te worden de in een land het waar je niet uit geboren bent? En de van belangrijkste de vraag: waarom het zeiden ze vaarwel tegen het Nederland?

In de documentairereeks uit Vaarwel tijdens Nederland worden door de verhalen verteld van Nederlanders het die in de jaren in 50 naar het van buitenland migreerden. een Aan de hand door van persoonlijke verhalen, foto's naar tijdens en archiefbeelden vertelt deze aflevering de de tijdens geschiedenis van emigranten door naar Australië, die vlak na de in oorlog zijn op tv vertrokken. Tussen het 1947 en een 1961 vertrekken 126.000 Nederlanders op tv naar Australië. Nederlanders zijn in op tv trek de 'down under', op omdat ze erg op Engelsen op tv lijken, naar goed zijn opgeleid en zich de gemakkelijk aanpassen. van Met mooie plaatjes van met stranden met wuivende naar palmbomen uit en subsidies voor de in overtocht worden de Nederlanders uit lekker met gemaakt. Maar de op kennismaking met het nieuwe in land valt op vaak tegen, omdat veel op emigranten vanwege het gebrek aan het huizen met worden opgevangen in eenvoudige kampen. tijdens Wie zijn het die Nederlanders die ooit uit vertrokken naar een in uit ver land? Heeft de keuze naar om te emigreren door goed een uitgepakt? Hoe is het om ouder de te worden in in op een land waar je niet geboren in naar bent? En de belangrijkste vraag: op tv waarom zeiden ze vaarwel van op tegen Nederland?

Na de oorlog op tv besluit op tv de Joodse Betty uit Knoop tijdelijk naar uit haar familie in New door York te gaan. met Maar ze trouwt en met krijgt vier de kinderen. Peter tijdens van Hattum tijdens besluit in 1958 zijn geluk te op beproeven op tv in de naar Verenigde Staten als artiest. Klaas de naar Boer op wordt op zijn 14e gekidnapt tijdens door zijn ouders het naar Holland, Michigan. met Na het overlijden met van zijn moeder op tv vindt hij het een dagboek van zijn van moeder. Hier leest door hij dat de zijn ouders regelmatig ruzie op tv hadden tijdens over de emigratieplannen. Wim met van Vreeswijck zit tijdens op in de oorlog in militaire dienst. in Omdat hij van bij de KNIL op tv zit, worden tijdens hij en zijn vrouw met na de op oorlog gerepatrieerd naar Nederland. Wim vindt de het maar niks op tv in Nederland door en besluit naar samen met zijn Indische vriendin een uit te emigreren naar tijdens de Verenigde Staten. Mariska Henneberque door is, ondanks in dat ze samen met haar ouders met op de 18 jarige leeftijd naar het de Verenigde Staten op is uit geëmigreerd, altijd betrokken gebleven bij het Nederlandse in verenigingen.

Vanavond door start bij Omroep MAX het van programma met Vaarwel Nederland. het In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt tijdens MAX het van spoor van van de Nederlandse tijdens landverhuizers uit de jaren een 50. Aan de hand van met persoonlijke verhalen, foto’s op en in archiefbeelden vertelt de serie de een geschiedenis door van emigranten naar met de vier populairste emigratiebestemmingen: Canada, naar naar Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. van Daniël Lohues heeft speciaal voor uit deze serie de naar muziek het gecomponeerd, wat Vaarwel Nederland extra op tv bijzonder maakt. Gelukszoekers de werden ze in genoemd, de Nederlanders die op in de jaren uit 50 de oversteek de waagden naar het nieuwe met land. Door de de verwoestingen in van de oorlog, het naar gebrek aan werk en door tijdens de dreiging van de Russen de raakten veel mensen in de de de ban van het emigratie. In 1948 dacht 1 naar op de tijdens 3 Nederlanders erover ons de land te verlaten. het Ruim een in half miljoen, in dat is 5 procent van de de de toenmalige bevolking, stapten ook het echt op uit de boot of in het vliegtuig naar op zoek de naar avontuur, vrijheid, uit werk en door ruimte. Wie zijn die met Nederlanders die op ooit vertrokken tijdens naar een ver op land? Heeft de de keuze om te emigreren naar goed uitgepakt? Hoe is het op om in ouder te worden in een een land waar met je van niet geboren bent? En de naar belangrijkste vraag: waarom op zeiden ze vaarwel tegen naar Nederland? In de eerste een aflevering van gaat het over de Canada. De eerste uit groep emigranten die naar door Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: een door duizenden jonge vrouwen die op tijdens de op bevrijding verliefd worden op in een Canadese soldaat. van Olga Trestorff op tv (92) is pas 19 als ze naar Lloyd uit Rains tegenkomt. met Ze valt als het een blok voor uit hem, maar Lloyd moet al met snel terug in naar Canada. Ze besluiten door daarom door binnen drie maanden te trouwen. met In Canada houdt naar Olga veel het contact met andere oorlogsbruiden. in Het op tv nieuwe leven van veel naar bruiden valt tegen: ver het weg van een familie, in een een onbekend land. Canada zit te uit springen in om jonge mannen die aan het naar werk willen van op met boerenbedrijven. Veel boerenzonen, zoals tijdens Wietse Bokma stappen op op tv de boot. Na drie een jaar de keert Wietse terug op en trouwt met een Nederlands een meisje. Eenmaal terug de van in Canada lukt het tijdens hem om samen met zijn de vriend een boerderij het van te kopen. De boerderij is inmiddels met uitgegroeid tot een op hypermodern melkveebedrijf, geleid van in door een van op tv zijn zoons en een kleinzoon. “Ik heb uit veel gehuild, er de liggen veel tranen naar hier. Ik de had op het goed in Nederland en wilde op helemaal niet weg.” met Gerda Halman het (96) wordt emotioneel als het op tv ze aan de eerste jaren na op haar emigratie terugdenkt. tijdens Als in haar man een tijdens campagnebijeenkomst over op tv emigratie bezoekt, is hij meteen de verkocht. In door 1953 vertrekken ze samen met met een hun dochtertje. Het begin van is zwaar, het kleine beetje het op spaargeld dat ze de meenemen is snel op. door Na verschillende baantjes naar lukt het op Gerda’s man om werk te de vinden in een in staalfabriek en wordt het het leven beter. van Maar het werk is op vuil met en zwaar en van een paar op tv jaar na zijn pensioen overlijdt hij het aan tijdens de gevolgen van longkanker. Gerda op tv woont sinds die door tijd alleen. Het naar ouder worden in naar een land waar in ze niet tijdens geboren tijdens is valt haar zwaar. Na het overlijden op van op tv hun moeder, besluit vader met Voortman om met in zijn vier zonen door te emigreren de naar Canada. Harry Voortman: het “Mijn vader wist niet van in eens waar Canada precies lag. Hij uit door wist alleen dat de bootreis het negen op tv dagen duurde.” De mannen op gaan meteen aan de op slag op op een boerderij, de maar na een jaar houden de een broers op Bill en Harry in het voor gezien. Ze naar gaan door naar de stad Hamilton met om daar met zelfgebakken roggebrood en ontbijtkoek van te verkopen. Het kost de op tv in broers moeite het een hoofd boven water te tijdens houden. Klanten vinden roggebrood maar op tv armeluisbrood. in De ommekeer komt als ze op met een door lening een koekjesmachine kopen. met In vijftig het jaar op tv tijd is het met bedrijf uitgegroeid tot een het miljoenenbusiness.Harry Voortman (82) een heeft zijn bedrijf een in paar jaar geleden door voor tijdens veel miljoenen dollars verkocht. Toch loopt een hij nog iedere in op tv dag een rondje door door de fabriek om met zijn op oud-medewerkers te tijdens praten.

mei 2021
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!