Programma gemist?

Annemarie uit Hermans is een van de op passagiers op door de beroemde ?Bruidsvlucht?. op tv Aan boord uit zijn tientallen jonge door vrouwen op weg van naar hun toekomstige echtgenoot tijdens in Nieuw-Zeeland. Ans van Westra vertrekt met naar Nieuw-Zeeland om haar van geëmigreerde vader op te bezoeken. Tijdens op tv haar verblijf van maakt ze foto?s van het tijdens dagelijks leven. Uiteindelijk trouwt uit uit ze daar met op een Nederlandse man en krijgt op twee kinderen. De oorlog op tv heeft een het diepe wond geslagen in op het op boerengezin uit Deurne, van omdat een van een de kinderen dodelijk getroffen op tv werd de door een granaat. Moeder wil tijdens weg uit het een verwoeste Nederland, de naar een plek de waar nooit van meer oorlog zou zijn. De Rotterdamse Atie door tijdens Elbers is verloofd met het haar buurjongen en reist hem een door achterna naar Nieuw-Zeeland. Niet wetend wat met haar met te wachten het staat. In de eerste op periode heeft ze vreselijk op heimwee. Wanneer haar man op op jonge leeftijd naar komt te met overlijden, overweegt ze een om terug te door gaan naar Nederland, maar naar voor in haar kinderen met blijft ze in Nieuw-Zeeland. Dit is in een door herhaling van 23 maart met 2018.

Annemarie Hermans op tv is op een van de passagiers op de met uit beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen op jonge in vrouwen op naar weg naar hun toekomstige een echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans door Westra vertrekt naar in Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde door de vader te bezoeken. Tijdens haar verblijf tijdens maakt ze tijdens foto?s van de het dagelijks het leven. Uiteindelijk trouwt ze daar het met door een Nederlandse man van en krijgt twee uit kinderen. De oorlog van heeft een diepe naar wond geslagen in het boerengezin uit tijdens Deurne, omdat een op tijdens van de kinderen dodelijk een getroffen werd door de een granaat. Moeder tijdens wil weg uit het verwoeste een Nederland, door naar een plek uit waar nooit meer uit oorlog zou op tv zijn. De Rotterdamse Atie Elbers is verloofd van met op haar buurjongen en reist hem met achterna naar uit Nieuw-Zeeland. Niet wetend wat tijdens haar op te wachten staat. In in de eerste periode door heeft ze vreselijk van heimwee. Wanneer haar tijdens man naar op jonge leeftijd komt te overlijden, tijdens overweegt ze naar om terug tijdens te gaan naar Nederland, maar het voor haar kinderen in het blijft ze in Nieuw-Zeeland. Dit is het een herhaling het van 23 maart op 2018.

Na op tv de oorlog besluit uit de Joodse door Betty Knoop tijdelijk naar haar een familie op tv in New York te tijdens gaan. Maar ze trouwt en van krijgt naar vier kinderen. Peter van van Hattum besluit naar in 1958 naar zijn geluk te beproeven in uit de Verenigde Staten als tijdens artiest. Klaas de het Boer wordt op van de zijn 14e gekidnapt door zijn ouders met naar op Holland, Michigan. tijdens Na het overlijden van zijn moeder door vindt uit hij het de dagboek van zijn met moeder. Hier leest hij van dat zijn ouders regelmatig een ruzie hadden van over de emigratieplannen. Wim van Vreeswijck tijdens de zit tijdens de oorlog in op tv militaire dienst. tijdens Omdat hij een bij de KNIL zit, worden met hij op en zijn vrouw na in de oorlog gerepatrieerd op tv naar Nederland. het Wim vindt het maar tijdens niks in Nederland en het besluit samen naar met zijn Indische vriendin in te op tv emigreren naar de van Verenigde Staten. Mariska Henneberque het is, ondanks dat de ze samen met haar op tv ouders op 18-jarige naar leeftijd naar de op Verenigde Staten is geëmigreerd, van altijd tijdens betrokken gebleven bij Nederlandse in verenigingen. Dit is met een herhaling van 2 maart de 2018.

De de eerste groep emigranten op die naar Canada vertrekt zijn van oorlogsbruiden: duizenden uit jonge vrouwen die tijdens met de het bevrijding verliefd worden op door een Canadese op tv soldaat. Olga in Trestorff (92) is pas 19 op tv als uit ze Lloyd Rains door tegenkomt. Ze valt als uit een blok voor hem, op maar een Lloyd moet al van snel terug naar Canada. Dit is naar een herhaling van 23 het februari door 2018.

Vanavond is uit de laatste aflevering op tv van de documentaireserie het Vaarwel op tv Nederland te zien op NPO naar 2. Aan tijdens de hand uit van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden op vertelt met deze aflevering de geschiedenis met van naar emigranten die vlak na op tv de oorlog naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Nederland op en Nieuw-Zeeland zijn een al eeuwen uit met elkaar verbonden. Dat door begon met de een Nederlandse op tv ontdekkingsreiziger Abel Tasman, die in op op tv 1642 als eerste tijdens Europeaan voet op naar Nieuw-Zeelandse bodem zette. Na de Tweede de Wereldoorlog werd het Nieuw-Zeeland een populaire migratiebestemming. uit de Nederlanders werden onzichtbare immigranten genoemd, omdat een in ze zich snel aanpasten aan naar de samenleving. de Wie zijn uit deze Nederlanders? Heeft uit de keuze om te emigreren goed het uitgepakt? Hoe naar is in het om ouder te worden in door een op tv land waar je niet op tv geboren bent? door En de het belangrijkste vraag: waarom zeiden ze het vaarwel tijdens tegen Nederland?

In de de documentairereeks Vaarwel Nederland op tv worden door de verhalen verteld van op tv Nederlanders die in met de jaren uit 50 naar het een buitenland migreerden. Aan door de hand van persoonlijke verhalen, naar foto's uit en archiefbeelden vertelt de deze aflevering de in geschiedenis van emigranten naar Australië, die het vlak in na de van oorlog zijn vertrokken. Tussen 1947 op en 1961 vertrekken 126.000 naar Nederlanders naar in Australië. Nederlanders met zijn in trek met 'down under', tijdens omdat ze erg op Engelsen de lijken, door goed zijn opgeleid en zich naar gemakkelijk aanpassen. Met mooie op tv op plaatjes van stranden met tijdens wuivende palmbomen uit en subsidies voor de overtocht naar worden de door Nederlanders lekker met gemaakt. Maar de kennismaking met het in naar nieuwe land valt de vaak tegen, omdat veel emigranten in vanwege het gebrek van aan huizen uit worden opgevangen in eenvoudige tijdens kampen. uit Wie zijn die Nederlanders een die ooit vertrokken naar in een ver land? Heeft met de keuze een om te emigreren van goed uitgepakt? van Hoe is het om op ouder met te worden in een land waar met je niet geboren door bent? En door de belangrijkste in vraag: waarom zeiden ze door vaarwel op tegen Nederland?

Na de oorlog de besluit de door Joodse uit Betty Knoop tijdelijk naar op tv haar familie in New York tijdens te uit gaan. Maar van ze trouwt en krijgt op vier kinderen. Peter naar van Hattum besluit naar in 1958 zijn op geluk te beproeven in een de Verenigde een Staten als tijdens artiest. Klaas de Boer het wordt op zijn 14e het gekidnapt door zijn van ouders naar Holland, uit Michigan. Na uit het overlijden van zijn een moeder vindt hij de het dagboek de van zijn met moeder. Hier leest hij op tv dat zijn ouders regelmatig door ruzie naar hadden over de emigratieplannen. Wim van met Vreeswijck zit een tijdens de oorlog in uit militaire een dienst. Omdat hij bij op tv de KNIL zit, worden door hij en de zijn vrouw door na de oorlog gerepatrieerd naar van Nederland. het Wim vindt het maar een niks in Nederland en van besluit samen een met op zijn Indische vriendin te met emigreren naar de op tv Verenigde Staten. Mariska Henneberque is, ondanks de uit dat ze samen uit met haar ouders op 18 in jarige leeftijd met naar de de Verenigde Staten is geëmigreerd, uit altijd betrokken gebleven bij van Nederlandse tijdens verenigingen.

Vanavond start van bij Omroep het MAX het programma Vaarwel een Nederland. In in deze gloednieuwe, op vierdelige documentaireserie volgt MAX het het spoor van de Nederlandse uit landverhuizers uit de uit jaren in 50. Aan de hand van de persoonlijke met verhalen, foto’s en archiefbeelden vertelt tijdens naar de serie de geschiedenis naar van emigranten naar het de vier populairste emigratiebestemmingen: Canada, met Amerika, Australië de en de Nieuw-Zeeland. Daniël Lohues heeft in speciaal voor deze een serie de muziek van gecomponeerd, wat door Vaarwel Nederland extra bijzonder tijdens maakt. Gelukszoekers werden ze genoemd, de door Nederlanders van die in met de jaren 50 de oversteek in waagden met naar het nieuwe land. Door de door naar verwoestingen van de oorlog, het gebrek op aan door werk en de op dreiging van de Russen uit raakten veel mensen in door door de ban van het emigratie. In 1948 het dacht 1 op de met 3 Nederlanders erover ons van land te verlaten. Ruim de het een half miljoen, dat tijdens is 5 procent van door de toenmalige op tv bevolking, stapten met ook echt op de boot of door in het in vliegtuig met op zoek naar avontuur, vrijheid, werk een en een ruimte. Wie zijn die Nederlanders met die ooit vertrokken in naar op een ver land? Heeft de de keuze om het te emigreren goed uitgepakt? naar Hoe is het de om ouder te op een worden in een van land waar je een niet geboren bent? En de een belangrijkste vraag: waarom zeiden het ze vaarwel van tegen Nederland? In de op tv eerste aflevering gaat de het over Canada. De een eerste groep tijdens emigranten die naar Canada het vertrekt op tv zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen op die tijdens de op bevrijding met verliefd worden op een Canadese een de soldaat. Olga Trestorff (92) de is pas 19 als een ze Lloyd in Rains tegenkomt. Ze valt op als een tijdens blok voor hem, maar Lloyd op moet in al snel terug naar Canada. met Ze besluiten daarom uit binnen drie met maanden van te trouwen. In Canada houdt Olga de veel naar contact met andere oorlogsbruiden. uit Het nieuwe leven van door veel uit bruiden valt tegen: in ver weg van familie, tijdens in op een onbekend land. Canada zit te springen tijdens om naar jonge mannen die van aan het werk willen een op boerenbedrijven. op Veel boerenzonen, zoals Wietse door Bokma stappen het op de op boot. Na drie jaar keert Wietse op tv terug in en trouwt met naar een Nederlands meisje. naar Eenmaal terug in Canada lukt de het een hem om tijdens samen met zijn vriend een boerderij op tv te kopen. de De boerderij is inmiddels op tv uitgegroeid het tot een hypermodern naar melkveebedrijf, geleid door een van in met zijn zoons en een kleinzoon. “Ik heb op tv veel gehuild, er met liggen veel tranen een hier. Ik had in het goed een in in Nederland en wilde tijdens helemaal niet weg.” Gerda het Halman (96) wordt emotioneel als uit ze aan de de de eerste jaren na haar emigratie terugdenkt. van op Als haar man een campagnebijeenkomst tijdens over emigratie bezoekt, door is hij meteen verkocht. in In door 1953 vertrekken ze van samen met hun naar dochtertje. Het begin is zwaar, het op tv het kleine beetje spaargeld dat ze tijdens meenemen is snel de op op. Na verschillende baantjes door lukt het Gerda’s een man om het werk te vinden een in een staalfabriek en wordt het de leven beter. Maar naar het het werk is vuil de en zwaar op tv en een paar het jaar na zijn pensioen van overlijdt hij aan op de gevolgen van longkanker. een Gerda van woont sinds die tijd alleen. de Het tijdens ouder worden in door een land waar het ze niet geboren tijdens is valt haar op tv zwaar. Na het overlijden van hun moeder, naar besluit vader Voortman het om met met zijn van vier zonen te emigreren naar op tv Canada. Harry Voortman: met “Mijn vader wist niet naar de eens waar Canada in precies lag. Hij wist alleen dat met in de bootreis negen dagen duurde.” De van mannen gaan met meteen aan een de slag op een tijdens boerderij, maar na een het jaar houden de naar broers door Bill en Harry naar het voor tijdens gezien. Ze gaan naar de het stad Hamilton de om daar zelfgebakken roggebrood en met ontbijtkoek te verkopen. uit Het kost de het broers met moeite het tijdens hoofd boven water te houden. uit Klanten vinden roggebrood maar een armeluisbrood. De ommekeer het komt van als ze met een in lening op tv een koekjesmachine kopen. In uit vijftig jaar met tijd is het bedrijf het uitgegroeid tot een miljoenenbusiness.Harry Voortman tijdens (82) heeft zijn op tv bedrijf een paar het jaar geleden door voor veel door miljoenen dollars verkocht. Toch naar loopt een hij nog iedere op dag een rondje door de de fabriek van om met zijn oud-medewerkers een te praten.

augustus 2018
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord