Programma gemist?

Annemarie Hermans het is een op van de passagiers op de het op tv beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn op tientallen jonge tijdens vrouwen op weg in naar hun op tv toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. op Ans Westra vertrekt in naar Nieuw-Zeeland op tv om haar geëmigreerde vader met te bezoeken. Tijdens haar verblijf door maakt ze door foto?s van een het dagelijks leven. Uiteindelijk op tv trouwt ze daar met met een tijdens Nederlandse man en de krijgt twee naar kinderen. De oorlog de heeft een diepe wond een geslagen in het boerengezin een uit van Deurne, omdat een het van de kinderen dodelijk getroffen met werd door een in granaat. Moeder naar wil weg uit met het verwoeste Nederland, naar een tijdens plek tijdens waar nooit meer oorlog zou naar zijn. De een Rotterdamse Atie Elbers is in verloofd naar met haar buurjongen op en reist hem achterna naar Nieuw-Zeeland. de Niet wetend wat de met haar te wachten staat. In op de op eerste periode heeft het ze vreselijk heimwee. Wanneer haar naar man op jonge leeftijd het komt te overlijden, naar naar overweegt ze om een terug te gaan naar Nederland, naar maar voor haar op tv kinderen blijft ze door in Nieuw-Zeeland. Dit op is een herhaling van van 23 maart naar 2018.

Annemarie Hermans van is de een van de passagiers op met de beroemde op ?Bruidsvlucht?. Aan naar boord zijn tientallen jonge vrouwen op tijdens weg naar met hun op toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. met Ans Westra vertrekt met naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde het met vader te bezoeken. Tijdens tijdens haar verblijf maakt ze foto?s tijdens van het de dagelijks leven. Uiteindelijk trouwt tijdens ze de daar met een Nederlandse man de en op tv krijgt twee kinderen. de De oorlog heeft een diepe door wond met geslagen in het van boerengezin uit naar Deurne, omdat een de van de kinderen dodelijk tijdens getroffen werd door een tijdens granaat. naar Moeder wil weg uit het van verwoeste van Nederland, naar een plek waar nooit uit meer op oorlog zou door zijn. De Rotterdamse Atie Elbers is van verloofd naar met haar buurjongen en van reist hem achterna het naar Nieuw-Zeeland. uit Niet wetend wat met haar te wachten staat. In de met in eerste periode heeft ze vreselijk uit heimwee. de Wanneer haar man met op jonge leeftijd de komt te overlijden, overweegt ze om op tv terug op te gaan naar op Nederland, maar voor de haar kinderen blijft ze in in in Nieuw-Zeeland. Dit is een herhaling van 23 op maart van 2018.

Na op tv de oorlog besluit de Joodse een tijdens Betty Knoop tijdelijk naar haar een familie in New op tv York te gaan. van Maar ze trouwt met en krijgt vier kinderen. van Peter van Hattum op tv besluit uit in 1958 zijn geluk tijdens te van beproeven in de Verenigde van Staten als artiest. Klaas de op tv Boer wordt op op zijn 14e met gekidnapt door naar zijn ouders naar Holland, Michigan. in Na het overlijden op van naar zijn moeder vindt hij een het met dagboek van zijn moeder. uit Hier leest hij met dat zijn ouders door regelmatig ruzie hadden over met de emigratieplannen. Wim van Vreeswijck naar zit tijdens van de van oorlog in militaire dienst. uit Omdat hij bij de tijdens KNIL zit, worden een hij en met zijn vrouw na tijdens de oorlog gerepatrieerd op naar Nederland. op Wim vindt het maar niks in van de Nederland en besluit samen met met zijn Indische op tv vriendin te emigreren naar de het Verenigde Staten. Mariska tijdens Henneberque tijdens is, ondanks dat ze samen met tijdens met haar ouders op 18-jarige de leeftijd naar de Verenigde Staten naar door is geëmigreerd, altijd betrokken van gebleven bij Nederlandse op verenigingen. Dit is een herhaling van tijdens 2 maart op tv 2018.

De eerste groep met emigranten op die naar op Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden naar jonge van vrouwen die tijdens de uit bevrijding verliefd worden op op een Canadese soldaat. tijdens Olga naar Trestorff (92) is pas met 19 als ze het Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt het als een blok in voor hem, een maar de Lloyd moet al snel een terug naar Canada. Dit is een de herhaling van in 23 de februari 2018.

Vanavond is de uit laatste aflevering van in de documentaireserie in Vaarwel Nederland te zien met naar op NPO 2. Aan de uit hand tijdens van persoonlijke verhalen, foto's met en archiefbeelden vertelt deze aflevering tijdens de geschiedenis uit van emigranten de die vlak een na de oorlog van naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Nederland en Nieuw-Zeeland de zijn al de eeuwen met de elkaar verbonden. Dat begon met de van Nederlandse door ontdekkingsreiziger Abel Tasman, die in op tv 1642 als eerste de een Europeaan voet op Nieuw-Zeelandse het bodem zette. Na de Tweede op Wereldoorlog werd Nieuw-Zeeland in een populaire van migratiebestemming. op tv Nederlanders werden onzichtbare immigranten genoemd, omdat van tijdens ze zich snel tijdens aanpasten aan de samenleving. Wie uit zijn deze op tv Nederlanders? Heeft door de keuze om te emigreren goed een uitgepakt? van Hoe is het om ouder met te worden in in het een land waar van je niet geboren van bent? En de op belangrijkste vraag: waarom zeiden ze vaarwel de tegen tijdens Nederland?

In de uit documentairereeks op tv Vaarwel Nederland worden de op verhalen verteld van Nederlanders die op in de met jaren 50 door naar het buitenland migreerden. het Aan de hand naar van persoonlijke verhalen, foto's van en van archiefbeelden vertelt de deze aflevering de geschiedenis van uit emigranten naar in Australië, die naar vlak na de oorlog van zijn vertrokken. Tussen van 1947 en 1961 vertrekken 126.000 de Nederlanders naar Australië. met Nederlanders zijn een in trek door 'down under', omdat ze erg uit op Engelsen met lijken, goed uit zijn opgeleid en zich gemakkelijk in aanpassen. Met mooie het een plaatjes van stranden met wuivende palmbomen op en op tv subsidies voor in de overtocht worden de Nederlanders van lekker gemaakt. Maar de door het kennismaking met het nieuwe op tv land valt op tv vaak tegen, omdat op veel emigranten vanwege het gebrek uit aan huizen worden door opgevangen in eenvoudige op tv kampen. Wie met zijn die Nederlanders die door ooit vertrokken naar het een ver land? van Heeft uit de keuze om te emigreren in goed van uitgepakt? Hoe is het op tv om ouder uit te worden in een land waar van je niet geboren uit bent? van En de belangrijkste vraag: waarom tijdens op tv zeiden ze vaarwel op tv tegen Nederland?

Na in de oorlog besluit de Joodse uit Betty Knoop van tijdelijk naar haar van familie in op tv New York op te gaan. Maar ze het trouwt en krijgt van vier kinderen. Peter van Hattum van besluit een in 1958 zijn geluk te op tv beproeven van in de Verenigde op Staten als artiest. Klaas de naar Boer wordt naar op zijn 14e de gekidnapt door zijn een ouders naar Holland, Michigan. tijdens Na het overlijden tijdens van zijn op tv moeder vindt hij het het dagboek van tijdens zijn naar moeder. Hier leest met hij dat zijn ouders regelmatig naar ruzie hadden door over de een emigratieplannen. Wim van Vreeswijck uit zit tijdens de oorlog de in militaire dienst. Omdat in naar hij bij de in KNIL zit, worden hij en zijn met vrouw door na de tijdens oorlog gerepatrieerd naar Nederland. Wim vindt op het maar niks de in de Nederland en in besluit samen met zijn Indische vriendin op te emigreren het naar de Verenigde op Staten. Mariska Henneberque in is, ondanks dat van ze samen met uit haar ouders op 18 een jarige leeftijd naar van de Verenigde Staten uit is geëmigreerd, op altijd betrokken op tv gebleven bij Nederlandse tijdens verenigingen.

Vanavond start van bij Omroep MAX in het programma Vaarwel door Nederland. In de deze gloednieuwe, door vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor op op tv van de Nederlandse landverhuizers uit de uit naar jaren 50. Aan met de hand van persoonlijke naar verhalen, foto’s uit en archiefbeelden vertelt op tv de serie de geschiedenis van emigranten door naar een de vier een populairste emigratiebestemmingen: Canada, Amerika, tijdens Australië en het Nieuw-Zeeland. Daniël Lohues heeft speciaal voor een deze serie op de een muziek gecomponeerd, wat Vaarwel Nederland extra tijdens bijzonder maakt. Gelukszoekers werden op tv ze genoemd, de op Nederlanders uit die in in de jaren 50 de oversteek waagden in met naar het nieuwe land. van Door de verwoestingen van naar de door oorlog, het gebrek aan naar werk en de dreiging met van de Russen de raakten veel mensen in tijdens de het ban van emigratie. van In 1948 dacht 1 op uit de 3 Nederlanders een erover ons met land te naar verlaten. Ruim een half op miljoen, dat met is 5 procent naar van de toenmalige bevolking, stapten naar ook echt naar op uit de boot of in het vliegtuig een op tijdens zoek naar avontuur, vrijheid, door werk en ruimte. Wie het zijn die tijdens Nederlanders die ooit door vertrokken naar met een ver land? van Heeft de keuze om naar te een emigreren goed uitgepakt? Hoe uit is het om ouder te een worden met in een tijdens land waar je niet geboren de bent? En uit de belangrijkste de vraag: waarom zeiden ze vaarwel tegen op Nederland? In de eerste op tv aflevering gaat uit het door over Canada. De eerste groep emigranten op die naar Canada een vertrekt zijn van oorlogsbruiden: uit duizenden jonge vrouwen een die tijdens de bevrijding verliefd op tv worden op een tijdens Canadese tijdens soldaat. Olga Trestorff (92) een is pas 19 als van ze een Lloyd Rains tegenkomt. de Ze valt als naar een blok voor hem, maar de Lloyd moet al uit snel terug naar de Canada. Ze besluiten uit daarom binnen drie maanden met te trouwen. In uit Canada naar houdt Olga veel contact met het andere het oorlogsbruiden. Het nieuwe het leven van op veel bruiden valt tegen: ver het weg van familie, in in de een onbekend land. Canada zit te uit springen het om jonge mannen die aan op tv het werk willen op tijdens een boerenbedrijven. Veel boerenzonen, een zoals Wietse Bokma stappen op tv op de een boot. Na drie een jaar keert Wietse de terug en trouwt met een een Nederlands meisje. Eenmaal terug op tv in de Canada lukt het hem het om samen tijdens met zijn de vriend een boerderij met te kopen. De boerderij is inmiddels een uitgegroeid van tot een hypermodern in melkveebedrijf, geleid door een in van zijn zoons naar en een kleinzoon. “Ik het heb veel een gehuild, er liggen veel tranen een in hier. Ik had het het goed in het Nederland en wilde helemaal niet op weg.” Gerda Halman (96) uit wordt emotioneel als tijdens ze aan de de eerste een jaren na haar op emigratie terugdenkt. het Als haar man naar een campagnebijeenkomst over emigratie bezoekt, is het hij meteen het verkocht. In 1953 vertrekken naar ze samen van met hun dochtertje. Het uit begin is zwaar, in het kleine beetje van op tv spaargeld dat ze meenemen is met snel op. Na verschillende tijdens baantjes uit lukt het Gerda’s man met om op werk te vinden een in een staalfabriek en wordt de het tijdens leven beter. Maar het werk uit is vuil en naar zwaar en naar een paar jaar de na zijn pensioen overlijdt hij op tv aan de het gevolgen van longkanker. door Gerda woont sinds die het tijd op tv alleen. Het ouder worden het in een land waar naar ze niet met geboren is op tv valt haar zwaar. Na in het overlijden van met hun moeder, de besluit vader Voortman om met op zijn vier zonen te de emigreren naar door Canada. Harry Voortman: “Mijn op tv van vader wist niet eens op tv waar Canada op tv precies lag. Hij wist alleen dat de het de bootreis negen dagen duurde.” naar De in mannen gaan meteen aan de slag de op van een boerderij, maar na het een jaar van houden de uit broers Bill en Harry op het voor gezien. Ze gaan van met naar de stad Hamilton naar om daar in zelfgebakken roggebrood en ontbijtkoek te verkopen. met Het kost de op van broers moeite het hoofd boven met water te houden. uit Klanten vinden roggebrood op maar armeluisbrood. De ommekeer de van komt als ze met een de lening een een koekjesmachine kopen. op In vijftig jaar tijd van is het naar bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbusiness.Harry Voortman door de (82) heeft zijn bedrijf een op paar naar jaar geleden voor veel op miljoenen dollars naar verkocht. Toch loopt hij naar nog iedere dag een rondje met door tijdens de fabriek om van met zijn oud-medewerkers een te praten.

mei 2019
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord