Programma gemist?

Annemarie met Hermans is een van van de passagiers op de tijdens beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan in naar boord zijn tientallen jonge vrouwen op in weg naar hun een toekomstige van echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans op Westra vertrekt tijdens naar Nieuw-Zeeland op tv om haar geëmigreerde vader te met bezoeken. Tijdens haar verblijf de maakt ze op foto?s van op het dagelijks een leven. Uiteindelijk trouwt op ze daar met een naar Nederlandse man op en krijgt twee kinderen. De oorlog het heeft een op tv diepe wond geslagen in door van het boerengezin uit Deurne, omdat een door van de kinderen in de dodelijk getroffen werd door een granaat. een Moeder wil naar weg het uit het verwoeste Nederland, naar naar een plek tijdens waar nooit meer oorlog de zou zijn. De Rotterdamse Atie tijdens Elbers is verloofd met met haar tijdens buurjongen en reist hem de achterna op naar Nieuw-Zeeland. het Niet wetend wat op tv haar te wachten staat. in In de eerste periode tijdens heeft ze vreselijk met heimwee. tijdens Wanneer haar man van op jonge leeftijd komt van te overlijden, overweegt ze om door op tv terug te gaan het naar Nederland, maar voor in haar kinderen blijft op ze in Nieuw-Zeeland. Dit is een door herhaling tijdens van 23 uit maart 2018.

Annemarie naar Hermans is door een van de passagiers met op de beroemde uit ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tijdens tientallen in jonge vrouwen op weg naar hun het toekomstige echtgenoot met in Nieuw-Zeeland. de Ans Westra vertrekt de naar Nieuw-Zeeland om het haar geëmigreerde op tv vader te bezoeken. Tijdens haar verblijf naar op tv maakt ze foto?s van naar het dagelijks leven. de Uiteindelijk trouwt ze op tv daar met een Nederlandse man in de en krijgt twee kinderen. De de oorlog van heeft een diepe wond geslagen in in naar het boerengezin uit Deurne, in omdat een van naar de kinderen door dodelijk getroffen werd door het een granaat. Moeder wil naar weg uit het op tv verwoeste Nederland, met naar een plek het waar nooit meer uit oorlog zou zijn. De Rotterdamse in Atie Elbers op is verloofd met haar een buurjongen en uit reist hem achterna naar op Nieuw-Zeeland. Niet wetend tijdens wat haar te wachten in van staat. In de eerste periode heeft van ze vreselijk heimwee. met Wanneer haar een man op van jonge leeftijd komt te overlijden, op tv overweegt ze op tv om terug te door gaan naar Nederland, een maar voor haar kinderen naar blijft ze in op uit Nieuw-Zeeland. Dit is een de herhaling van 23 maart naar 2018.

Na door de oorlog besluit op de Joodse Betty Knoop van tijdelijk het naar haar familie in New met York te gaan. Maar in ze trouwt en uit krijgt vier kinderen. op tv in Peter van Hattum besluit door in 1958 zijn het geluk te beproeven in het de Verenigde Staten door als artiest. met Klaas de Boer het wordt op de zijn 14e gekidnapt door zijn de ouders naar op Holland, Michigan. Na het het overlijden van het zijn moeder vindt hij op tv het dagboek een van zijn moeder. tijdens Hier leest hij dat zijn het tijdens ouders regelmatig ruzie hadden de over de emigratieplannen. Wim tijdens van Vreeswijck zit tijdens de naar oorlog in militaire van naar dienst. Omdat hij in bij de KNIL zit, op worden hij en zijn vrouw de uit na de oorlog gerepatrieerd naar door Nederland. het Wim vindt het maar naar niks in in Nederland en besluit samen met de zijn Indische vriendin te een op emigreren naar de Verenigde Staten. Mariska Henneberque de is, ondanks naar dat ze samen een met haar naar ouders op een 18-jarige leeftijd naar uit de Verenigde Staten is het geëmigreerd, altijd betrokken gebleven bij in Nederlandse in verenigingen. Dit is een een herhaling van een 2 maart 2018.

De door eerste groep emigranten die uit naar Canada vertrekt zijn met oorlogsbruiden: duizenden jonge de een vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd tijdens worden op naar een de Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) naar is het pas 19 als ze tijdens Lloyd Rains tegenkomt. Ze de valt als een op tv blok op tv voor hem, maar Lloyd met moet al op snel terug naar door Canada. Dit is een op herhaling van 23 februari uit 2018.

Vanavond is een de laatste een aflevering van de uit documentaireserie Vaarwel Nederland te zien de op NPO 2. op tv naar Aan de hand van persoonlijke door verhalen, met foto's en archiefbeelden op vertelt deze aflevering de geschiedenis van op tv emigranten het die vlak na de naar oorlog naar Nieuw-Zeeland op tv vertrokken. Nederland en Nieuw-Zeeland de zijn al eeuwen met met elkaar op tv verbonden. Dat begon met de naar Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel een Tasman, die in op 1642 als eerste op Europeaan voet op door op Nieuw-Zeelandse bodem zette. Na door de Tweede Wereldoorlog op tv werd Nieuw-Zeeland een naar populaire migratiebestemming. Nederlanders werden onzichtbare een immigranten op genoemd, omdat ze zich door snel aanpasten aan de op samenleving. Wie van zijn deze Nederlanders? Heeft op in de keuze om te door emigreren goed uitgepakt? Hoe is met het om ouder de door te worden in een met land waar je het niet geboren bent? En de op tv van belangrijkste vraag: waarom naar zeiden ze vaarwel tegen op Nederland?

In de documentairereeks tijdens tijdens Vaarwel Nederland worden de verhalen de verteld van Nederlanders van die in de met jaren 50 naar het naar buitenland migreerden. uit Aan de hand naar van uit persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden van vertelt deze aflevering de door geschiedenis tijdens van emigranten naar Australië, door die vlak na het de oorlog zijn vertrokken. uit Tussen een 1947 en 1961 vertrekken uit 126.000 Nederlanders naar Australië. uit Nederlanders zijn op tv in trek 'down under', op tv op omdat ze erg op met Engelsen lijken, goed zijn tijdens opgeleid en een zich gemakkelijk aanpassen. Met mooie het plaatjes van van stranden met wuivende palmbomen met en subsidies het voor de overtocht worden tijdens de Nederlanders op lekker gemaakt. Maar in de naar kennismaking met het nieuwe land op tv valt vaak tegen, door omdat veel emigranten vanwege op tv het gebrek aan een huizen met worden opgevangen in van eenvoudige kampen. Wie zijn die op Nederlanders die ooit in vertrokken een naar een op tv ver land? Heeft de keuze om tijdens te emigreren goed de uitgepakt? Hoe op is het om tijdens ouder te worden in de een van land waar je op tv niet geboren op tv bent? En de op tv belangrijkste vraag: waarom zeiden ze uit vaarwel op tegen Nederland?

Na op tv de oorlog een besluit de Joodse een Betty Knoop tijdelijk naar uit haar familie in naar New York te gaan. Maar tijdens ze een trouwt en krijgt op tv vier kinderen. Peter van Hattum met besluit in 1958 op van zijn geluk te beproeven in de de Verenigde Staten als het artiest. met Klaas de Boer wordt op het zijn met 14e gekidnapt door zijn met ouders door naar Holland, Michigan. het Na het overlijden van tijdens zijn moeder vindt tijdens hij het de dagboek van zijn met moeder. Hier leest hij in dat zijn ouders regelmatig de ruzie hadden op over de emigratieplannen. de Wim van een Vreeswijck zit tijdens de oorlog door in een militaire dienst. Omdat hij bij een de KNIL zit, worden een op tv hij en zijn vrouw na de in oorlog gerepatrieerd van naar Nederland. uit Wim vindt het maar het niks in naar Nederland en besluit op tv samen met uit zijn Indische vriendin met te emigreren naar de Verenigde in Staten. Mariska Henneberque naar is, ondanks de dat ze samen met haar het ouders van op 18 jarige uit leeftijd naar de Verenigde met Staten is geëmigreerd, door altijd betrokken gebleven bij Nederlandse met een verenigingen.

Vanavond start een bij Omroep MAX het het met programma Vaarwel Nederland. In deze naar gloednieuwe, op tv vierdelige documentaireserie volgt MAX het door spoor van de de Nederlandse op landverhuizers uit de jaren 50. door Aan de hand van in persoonlijke het verhalen, foto’s en met archiefbeelden vertelt de van serie de geschiedenis het van emigranten naar een de vier populairste emigratiebestemmingen: Canada, tijdens op tv Amerika, Australië en met Nieuw-Zeeland. Daniël Lohues heeft speciaal voor op tv deze serie het de muziek gecomponeerd, met wat met Vaarwel Nederland extra bijzonder maakt. Gelukszoekers werden van ze genoemd, de in Nederlanders die in in met de jaren 50 op tv de oversteek waagden naar het nieuwe met land. Door in de verwoestingen met van de oorlog, het gebrek naar aan werk en uit uit de dreiging van de Russen in raakten veel mensen in tijdens de ban tijdens van de emigratie. In 1948 door dacht 1 op de met 3 Nederlanders het erover ons land te verlaten. Ruim uit een half het miljoen, dat is 5 op op tv procent van de toenmalige tijdens bevolking, stapten ook de echt op de de boot of in het de vliegtuig op zoek naar met avontuur, vrijheid, werk op en ruimte. Wie de zijn die Nederlanders op tv die ooit naar vertrokken door naar een ver uit land? Heeft de in keuze om te van emigreren goed uitgepakt? de Hoe is het door om ouder te worden in een een op land waar je met niet geboren bent? En de belangrijkste op tv vraag: waarom zeiden door ze vaarwel tegen een Nederland? In met de eerste op aflevering gaat het over Canada. De de van eerste groep emigranten die een naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: uit duizenden jonge de vrouwen die tijdens uit de bevrijding een verliefd worden op een Canadese op tv soldaat. Olga van Trestorff (92) door is pas 19 door als ze Lloyd de Rains tegenkomt. Ze valt de als met een blok voor hem, maar Lloyd het moet al op tv snel terug naar naar Canada. de Ze besluiten daarom binnen drie maanden tijdens een te trouwen. In van Canada houdt Olga van veel contact met andere oorlogsbruiden. Het op tv een nieuwe leven van veel bruiden in valt tegen: ver weg tijdens van familie, tijdens in een onbekend van land. Canada op tv zit te springen met om jonge mannen die aan het een uit werk willen op boerenbedrijven. Veel het boerenzonen, met zoals Wietse Bokma stappen op in de boot. Na drie naar tijdens jaar keert Wietse met terug en trouwt met met een Nederlands meisje. Eenmaal terug op in Canada lukt een het hem om van samen de met zijn vriend een het boerderij door te kopen. De boerderij is inmiddels van uitgegroeid tot een een hypermodern melkveebedrijf, op geleid door een van op tv van zijn zoons en een tijdens kleinzoon. “Ik heb veel gehuild, er uit de liggen veel tranen een hier. Ik had een het goed in Nederland van en wilde helemaal op niet weg.” Gerda Halman door (96) wordt emotioneel als het ze van aan de door eerste jaren na haar door emigratie terugdenkt. Als met haar man een campagnebijeenkomst een over emigratie bezoekt, een is hij meteen verkocht. uit In op tv 1953 vertrekken ze samen van met van hun dochtertje. Het begin is zwaar, naar het kleine beetje in spaargeld dat ze op tv meenemen is uit snel op. Na verschillende op tv baantjes lukt op het Gerda’s man om van werk te vinden het in een uit staalfabriek en wordt het door leven beter. Maar in het werk een is in vuil en zwaar en een paar het jaar de na zijn pensioen overlijdt met hij aan de de gevolgen op van longkanker. Gerda woont een sinds die tijd alleen. Het het ouder worden met in een land waar het ze niet geboren een is tijdens valt haar met zwaar. Na het overlijden van met hun moeder, uit besluit vader Voortman om met zijn op tv tijdens vier zonen te emigreren naar in Canada. Harry op Voortman: “Mijn vader wist niet naar eens waar op tv Canada het precies lag. Hij uit wist alleen dat de de bootreis negen dagen naar duurde.” De mannen gaan de meteen uit aan de slag op in een boerderij, maar een na een jaar van houden de naar broers Bill en Harry het van voor gezien. op tv Ze gaan door naar de stad op Hamilton om daar zelfgebakken de roggebrood en naar ontbijtkoek te verkopen. Het kost uit de broers moeite tijdens het hoofd van boven water het te houden. Klanten op tv vinden roggebrood maar armeluisbrood. de De ommekeer op tv komt als ze met een op lening een koekjesmachine kopen. in met In vijftig jaar tijd is op het op tv bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbusiness.Harry Voortman een (82) heeft zijn uit bedrijf een paar van uit jaar geleden voor tijdens veel miljoenen dollars verkocht. Toch loopt naar hij nog het iedere dag een de rondje een door de fabriek om met zijn door oud-medewerkers met te praten.

november 2019
17-07-2018 11:20

Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland - Nieuw-Zeeland

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

16-07-2018 11:35

Australië

Vaarwel Nederland - Australië

Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde ?Bruidsvlucht?. Aan boord zijn tientallen jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoot in Nieuw-Zeeland. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te ...

12-07-2018 11:35

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

11-07-2018 11:00

Canada

Vaarwel Nederland - Canada

De eerste groep emigranten die naar Canada vertrekt zijn oorlogsbruiden: duizenden jonge vrouwen die tijdens de bevrijding verliefd worden op een Canadese soldaat. Olga Trestorff (92) is pas 19 als ze Lloyd Rains tegenkomt. Ze valt als een ...

23-03-2018 21:05

Slot: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Slot: Vaarwel Nederland

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie Vaarwel Nederland te zien op NPO 2. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten die vlak na de oorlog naar...

16-03-2018 21:05

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Vaarwel Nederland - Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis...

02-03-2018 21:05

Verenigde Staten van Amerika

Vaarwel Nederland - Verenigde Staten van Amerika

Na de oorlog besluit de Joodse Betty Knoop tijdelijk naar haar familie in New York te gaan. Maar ze trouwt en krijgt vier kinderen. Peter van Hattum besluit in 1958 zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten als artiest. Klaas de Boer w...

23-02-2018 21:05

Nieuw: Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland - Nieuw: Vaarwel Nederland

Vanavond start bij Omroep MAX het programma Vaarwel Nederland. In deze gloednieuwe, vierdelige documentaireserie volgt MAX het spoor van de Nederlandse landverhuizers uit de jaren 50. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en archief...

Vaarwel Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vaarwel Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vaarwel Nederland bij Vaarwel Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vaarwel Nederland. Heb je een uitzending van Vaarwel Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vaarwel Nederland gemist

Uitzending gemist van Vaarwel Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Vaarwel Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!