Programma gemist?

Jacob van Ter Veldhuis is met een van de uit meest gewilde hedendaagse componisten de in Europa. op tv Meer dan duizend op tv uitvoeringen van door zijn composities vinden jaarlijks over een de de hele wereld plaats. door In zijn composities vertelt hij door verhalen over wat hem op raakt, over het naar dagelijks naar leven van de op straat, over het schuren tussen op in het aardse lijden het en het streven naar een geluk. Hij het probeert zo het onzegbare met uit te tijdens drukken. Hij maakt daarbij op tv gebruik van geluid in uit de op werkelijkheid zoals dat naar via de massamedia tot ons tijdens komt. Meer door dan vijftig jaar is hij de intussen met verslingerd aan muziek. Ter Veldhuis het de werd als kleuter diep geraakt door een naar een draaiorgel dat voorbij op kwam toen hij in de op tv tuin stond. naar Het geluid tijdens ontroert hem de nog steeds. Muziek is voor hem de van levensbelang. op tv Als kunstenaar een put hij veel op energie en van troost uit het componeren. Ik heb naar geen de psychiater nodig. Vanaf zijn puberteit met speelde hij in het rockbandjes in Winschoten, uit in maar ook bij de toen op tv nog onbekende Herman de Brood. Daarnaast naar studeerde hij uit klassieke compositie en elektronische de muziek aan van het conservatorium in van Groningen. Hij is nog geen dertig van in wanneer hij zijn eerste prijs binnensleept in voor naar een compositie. Al in snel wordt hij uit tot de Nederlandse avantgarde gerekend de en is hij een succesvol, uit maar dit tijdens etiket benauwt hem. tijdens Hij gaat op van zoek naar zijn eigen geluid en op ontwikkelt in een eigen taal. uit Het betekent door componeren met de oren in naar plaats vanuit in concepten. Veldhuis: de 'Ieder stuk is een in soort landschap dat ik nog de niet ken. Ik de probeer met m'n weg erin te vinden. door in Dat is ploeteren om te zien het waar de het noten naartoe willen'. Op het dit moment met verkeert in hij in een stille, contemplatieve fase. door Hoe in nu verder? Een mooi van moment voor een het goed gesprek. We zijn naar op te gast bij componist Jacob ter met Veldhuis, alias met JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse door Natasja Kensmil naar had als schilder van een vliegende start. Nog maar de van net van de het opleiding ontving ze in 1998 naar uit handen uit van toenmalig op koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor tijdens de een Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is door een de belangrijk thema in haar werk. In op statieportretten met van historische figuren belicht ze met de donkere kant op tv van op tv macht. In de naar verontrustende, fysieke de en gelaagde beelden die hieruit voortvloeien, naar verwerkt uit ze de duistere kant van van op menselijke relaties. Kensmil op tv wil met haar schilderijen van doordringen tot in op de binnenwereld van een met personage. Ze zoekt van naar verbanden uit en tegenstellingen, van die haar uiteindelijk op steeds dichter bij haarzelf naar brengen. Historische in afbeeldingen vertellen ons iets over de tijdens wijze tijdens waarop we nu de naar onszelf en op tv de wereld kijken. op Ze kiest daarmee in niet voor een makkelijk door pad, maar kunst tijdens is het een uitingsvorm waarin ook een moeilijke thema's een plek verdienen. tijdens Sterker door nog, door schoonheid uit naar voren op tv te laten komen, wordt een het angstwekkende in toegankelijk.

Als componist naar en regisseur tijdens vertaalt Bert Barten de naar zoektocht van uit zijn leven de in verhalen voor theater, tv-programma's, een muziek of installaties. op Grote muziek- op tv en theaterspektakels maakte tijdens hij, zoals De Goddelijke Komedie naar van op Dante. In een naar boeddhistisch klooster in op tv Thailand raakte hij gefascineerd in door de door leefwijze van monniken. Daar leerde door hij naar wat de kracht van stilte met is naar en hoe aanwezig te van zijn de in het moment. Hij in stopte te regisseren met straffe van hand. Hoewel het naar geen makkelijke opgave de was en hij op tv tijdens letterlijk ziek werd van op angst tijdens de eerstvolgende première, van heeft hij als een regisseur meer los naar leren tijdens laten in uit het spel. Hij probeert nu eerder tijdens tijdens zaadjes te planten bij acteurs, het waardoor hun eigen creativiteit uit gaat stromen en het verrassende scènes het kunnen de ontstaan. In zijn het laatste werk, Talking de Trees, laat hij de natuur van zelf muziek maken door uit de vibraties een van een de ademhaling, de sapstroom naar en het zweten het van een boom op te vertalen in in muzikale tonen. Hij een hoopt zo de mens dichter een terug te op brengen bij de het natuur en de het besef te de doen groeien dat wij de de uit natuur moeten waarderen en de beschermen.

Sarah de Marijnissen is te gast uit bij de veelbelovende architect in van Arna Mackíc (29) in haar uit Studio op tv LA in de uit oude Bijlmerbajes. Arna's met werk getuigt van een groot engagement. tijdens van Op zesjarige leeftijd vlucht in zij met uit haar familie vanuit Bosnië met naar Nederland. Vanuit haar uit persoonlijke met ervaringen als nieuwkomer begint op tv ze zich te door interesseren voor de impact naar van in bouwkunst op individuen. tijdens Ze bestudeert veel kapotgeschoten steden, zoals uit Beiroet, Sarajevo, Aleppo de en Rotterdam. in Hoe is het voor tijdens mensen om tussen in de puinhopen een van oorlog van te leven? Hoe van werkt een vernielde stad naar door op op tv de psyche van door bewoners? Zij ontdekt met dat het vernietigen van tijdens herkenbare, publieke de ruimtes een in oorlogsstrategie is om de met psyche van de mensen te verzwakken de en ontwikkelt een eigen visie over van de relevantie op van het de creëren van gemeenschappelijke plekken een en ruimtes voor mensen. uit Nog amper dertig op door jaar, neemt ze deel aan internationale op symposia waar naar nieuwe ideeën geformuleerd worden in over uit hoe oorlogsgebieden met het beste wederopgebouwd door kunnen worden. Zij kent de het lot tijdens van vluchteling immers uit van eigen ervaring. uit Hoe kan architectuur op zo'n een manier bijdragen aan in de wederopbouw op tv dat iedereen er zich met weer door thuis kan gaan voelen? En tijdens hoe verbind je een verschillende bevolkingsgroepen in door de uit publieke ruimte opnieuw aan elkaar? Aan door uit de Gerrit Rietveld naar Academie is ze inmiddels hoofd van een de uit afdeling architectuur. In uit 2017 neemt Arna Mackic de op Jonge Maaskantprijs in in ontvangst. een Een prijs voor van haar zoektocht naar het 'inclusieve architectuur' de en naar nieuwe de vormen van publiek domein. van Ze wordt de geprezen om haar verbindende stem, die uit de wonden uit van het verleden op tv heelt, zonder de littekens de weg tijdens te poetsen.

Sarah het Marijnissen praat met beeldend op kunstenaar en een gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski in over de vragen met die hem in de naar zijn werk het meest een bezighouden: 'wie ben ik?' met en door 'wat kom ik hier doen?' Het de is een het persoonlijk proces dat hij tijdens vertaalt door naar abstracte, door conceptuele foto's maar ook van naar sociale fotoprojecten, tijdens die allemaal in op dienst staan van van het verlangen door een compleet mens te tijdens zijn. Michel groeit op in door een op tv liefdeloos gezin in een met sfeer van onveiligheid. naar In de tijdens grote tuin de om het huis ontdekt op tv hij schoonheid in en harmonie en raakt het hij gefascineerd in het met medium tijdens fotografie. Michel en zijn camera de zijn sindsdien onafscheidelijk. Onderzoekend van en de onbevangen vindt hij antwoorden op in een 'wie ben ik', 'wat zijn op mijn wortels' naar en 'waar uit sta ik in het door leven'? Een zoektocht in die nog voortduurt tijdens en hem van naar steeds grotere en vrijere landschappen in tijdens voert. Na de de kunstacademie boekt hij snel op succes met zijn fotoreeksen. van De het kunstwereld bevalt hem een echter niet, waarop hij focus met en stilte zoekt op tv om van daaruit op tv het leven te bevragen van en deze door vorm in te geven. Inmiddels heeft hij uit veel bekendheid verworven van met de zijn fotoboeken 'Henny', het een uniek fotoproject het waarin hij over verschillende decennia laat op zien hoe de op tv leefwereld van op tv hoofdpersoon Henny tijdens verandert, maar naar ook hoe de samenleving reageert op op tv kwetsbare personen door die met problematiek uit als van ADHD en verslaving op tv worstelen. De laatste vijftien uit jaar leeft hij uit vooral vanuit een camper en uit met reist hij met een zo min mogelijk spullen de de wereld op tv rond, het liefst naar uitgestrekte, verlaten een plekken, zonder de plan of idee. van Gewoon zien met wat er ter in plekke gebeurt. een Kan Michel Szulc Krzyzanowski uit zich een met leven zonder camera voorstellen? Speciaal op voor Een Andere door Kijk een is hij vanuit Mexico op overgevlogen.

Een gesprek met een op tv actrice en theatermaker Julika Marijn over door leven voor de uit kunst de en de kunst van het tijdens leven naar aanleiding tijdens van haar nieuwste in theaterstuk tijdens 'Uit verdriet de geboren' over Helene tijdens Kröller-Müller. In de een voorstelling onderzoekt Julika Marijn op op tv persoonlijke wijze de de drijfveren op tv van Helene Kröller-Müller uit aan de hand het van drieduizend intieme brieven die het zij tijdens haar de huwelijk aan haar de twintig jaar jongere op vriend, een Sam van Deventer, schreef. In tijdens de brieven op tv beschrijft Helene Kröller-Müller hoe zij van haar persoonlijke een verdriet probeert te overstijgen met door op tv iets groters te op tv creëren, maar ze betaalt met duur voor tijdens haar daadkrachtige en zakelijke het optreden. in Het leverde haar uit een stempel van ijskoningin op tv op. De in levens van Julika en het Helene blijken veel overeenkomsten te de hebben. Ze op weten alle twee hun met de persoonlijk verdriet te transformeren het naar kunst. Waar op het pijn doet, naar waar het schuurt, daar op gaat kunst met over volgens Marijn. De op tv voorstelling op tv is Julika's zoektocht naar een verbondenheid met haar wortels, haar naar voorgangsters en de tijdens culturele erfenis die door haar helpt het zichzelf te vinden tijdens en uit vorm te geven. de Krachtige en eigenzinnige vrouwen uit de uit geschiedenis zijn zo met de rode op tv draad in uit het theateroeuvre van een Marijn.

september 2021
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!