Programma gemist?

Jacob op Ter Veldhuis is naar een van de meest gewilde op naar hedendaagse componisten in Europa. Meer in dan duizend uitvoeringen van in zijn de composities vinden jaarlijks over op de hele wereld plaats. het op In zijn composities op vertelt hij verhalen over wat hem in raakt, over door het dagelijks met leven van de straat, in over de het schuren tussen het een aardse lijden op tv en het streven naar geluk. Hij in in probeert zo het op tv onzegbare uit te drukken. Hij maakt de uit daarbij gebruik van geluid uit de door naar werkelijkheid zoals dat via tijdens de massamedia tijdens tot ons komt. in Meer dan vijftig jaar is hij een een intussen verslingerd aan muziek. een Ter Veldhuis van werd als kleuter diep geraakt de door een het draaiorgel dat voorbij met kwam toen hij in in de het tuin stond. Het geluid op tv ontroert hem nog met steeds. Muziek is voor hem van van levensbelang. Als in kunstenaar put de hij veel de energie en naar troost uit het componeren. een Ik heb geen de psychiater nodig. Vanaf zijn de puberteit speelde hij door in rockbandjes in op tv Winschoten, maar ook bij door de met toen nog onbekende Herman uit Brood. Daarnaast studeerde hij tijdens klassieke het compositie en op elektronische muziek aan het het conservatorium in Groningen. Hij een is nog op geen dertig wanneer uit hij zijn eerste een prijs binnensleept voor een in compositie. op tv Al snel wordt hij met tot de Nederlandse avantgarde op tv gerekend en is uit hij van succesvol, maar dit op tv etiket benauwt hem. naar Hij gaat op het zoek naar zijn eigen geluid en naar ontwikkelt door een eigen taal. Het door betekent componeren met de een oren op tv in plaats vanuit de concepten. Veldhuis: in 'Ieder stuk is een soort naar landschap dat ik nog tijdens niet ken. een Ik in probeer m'n weg een erin te vinden. Dat is ploeteren naar om door te zien waar in de noten naartoe willen'. door Op met dit moment verkeert het hij in een het stille, contemplatieve fase. Hoe door nu verder? Een mooi de moment voor een de goed de gesprek. We zijn tijdens te gast bij tijdens componist Jacob ter de Veldhuis, alias JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse in Natasja door Kensmil had als het schilder een vliegende start. in Nog maar net van de door opleiding de ontving ze uit in 1998 uit met handen van toenmalig koningin Beatrix naar de Koninklijke naar Prijs voor de naar Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een naar belangrijk thema in in haar werk. In op tv statieportretten van historische in figuren belicht in ze de donkere van kant van macht. In naar de verontrustende, fysieke van en in gelaagde beelden die hieruit voortvloeien, een verwerkt van ze de de duistere kant van op tv menselijke relaties. Kensmil wil de met haar schilderijen doordringen een tot in de in binnenwereld van een een personage. Ze zoekt naar de verbanden en tegenstellingen, door die haar op tv uiteindelijk op steeds dichter bij de haarzelf brengen. Historische afbeeldingen vertellen ons in iets over in de naar wijze waarop we nu naar de onszelf op en de wereld kijken. Ze op tv kiest daarmee niet voor op een de makkelijk pad, maar kunst is tijdens de een uitingsvorm waarin ook moeilijke in thema's een uit plek verdienen. Sterker een nog, door schoonheid door naar voren naar te laten komen, wordt het naar angstwekkende met toegankelijk.

Als componist en naar regisseur vertaalt het Bert op Barten de zoektocht van de zijn leven een in verhalen voor theater, in tv-programma's, muziek in of installaties. Grote muziek- en op theaterspektakels maakte hij, zoals in De Goddelijke op tv Komedie van met Dante. In een op boeddhistisch klooster in door Thailand raakte hij gefascineerd in door de leefwijze van uit monniken. van Daar leerde hij wat de de kracht van stilte op tv is uit en hoe naar aanwezig te zijn in in het moment. Hij stopte het te in regisseren met straffe hand. op Hoewel het geen tijdens makkelijke opgave was en de hij letterlijk ziek werd van door van angst tijdens de eerstvolgende première, een heeft hij op als de regisseur meer los leren laten in tijdens het spel. Hij tijdens probeert naar nu eerder uit zaadjes te planten een bij acteurs, waardoor hun eigen met creativiteit in gaat stromen en verrassende scènes de kunnen ontstaan. de In zijn laatste werk, Talking op tv Trees, uit laat hij de natuur op tv zelf muziek uit maken door de vibraties het van de ademhaling, van de sapstroom en het het zweten op tv van een boom te de vertalen in muzikale de tonen. Hij hoopt zo tijdens naar de mens dichter tijdens terug te brengen bij de natuur een en door het besef naar te doen groeien in dat wij de tijdens natuur moeten waarderen en het beschermen.

Sarah Marijnissen is tijdens te gast bij van de van veelbelovende architect uit Arna Mackíc (29) op tv in haar Studio LA in de in het oude Bijlmerbajes. Arna's werk de getuigt van een groot engagement. het Op zesjarige de leeftijd van vlucht zij met haar uit familie vanuit Bosnië naar op tv Nederland. Vanuit uit haar persoonlijke ervaringen als tijdens nieuwkomer begint ze een zich te op tv interesseren voor de impact de van bouwkunst op individuen. van Ze bestudeert naar veel kapotgeschoten steden, de zoals Beiroet, Sarajevo, Aleppo met en Rotterdam. uit Hoe in is het voor mensen het om tussen van de puinhopen van oorlog te een leven? Hoe werkt op een vernielde stad door door op in de psyche van bewoners? Zij tijdens ontdekt dat het op vernietigen naar van herkenbare, publieke ruimtes een de oorlogsstrategie een is om de het psyche van mensen te verzwakken op tv en ontwikkelt een in eigen op visie over de in relevantie van het met creëren van gemeenschappelijke plekken een en ruimtes voor door mensen. de Nog amper dertig op tv jaar, neemt ze de deel aan internationale op tv symposia waar nieuwe op ideeën geformuleerd worden met over hoe oorlogsgebieden het beste een wederopgebouwd kunnen naar worden. Zij kent het door lot van vluchteling de immers uit eigen ervaring. van Hoe kan architectuur met op zo'n manier met bijdragen aan de op tv wederopbouw dat iedereen tijdens er zich van weer thuis kan van gaan op voelen? En hoe het verbind je verschillende bevolkingsgroepen in in de publieke van ruimte opnieuw aan elkaar? Aan van de Gerrit Rietveld op Academie is ze op tv inmiddels hoofd door van uit de afdeling architectuur. op tv In 2017 neemt van Arna Mackic de Jonge Maaskantprijs in met in ontvangst. Een prijs voor op tv haar zoektocht naar 'inclusieve architectuur' de en naar nieuwe op op tv vormen van publiek domein. Ze wordt op geprezen om de haar verbindende stem, de die de op tv wonden van het verleden op heelt, zonder de littekens op tv weg te het poetsen.

Sarah tijdens Marijnissen praat met beeldend kunstenaar op tv en door gelauwerd fotograaf naar Michel Szulc Krzyzanowski met over de vragen die in hem in zijn op werk het meest bezighouden: 'wie in ben ik?' en het het 'wat kom ik uit hier doen?' Het is een persoonlijk tijdens op proces dat hij vertaalt uit naar abstracte, conceptuele een foto's maar ook de naar sociale fotoprojecten, tijdens die allemaal in dienst het staan van het verlangen een naar een compleet mens te uit zijn. Michel groeit op door in een liefdeloos een gezin in uit een sfeer van onveiligheid. In een de het grote tuin om het uit huis op ontdekt hij schoonheid en harmonie en uit raakt hij gefascineerd door in het het medium fotografie. Michel het en zijn camera een zijn sindsdien tijdens onafscheidelijk. Onderzoekend en onbevangen de vindt hij antwoorden op naar tijdens 'wie ben ik', 'wat zijn de mijn in wortels' en 'waar de sta ik in het leven'? een Een zoektocht in die nog voortduurt op tv en hem naar op steeds grotere en het vrijere landschappen voert. Na de uit kunstacademie boekt op hij snel op tv succes met zijn uit fotoreeksen. De kunstwereld bevalt in hem echter met niet, waarop hij focus en in tijdens stilte zoekt om van daaruit de het leven te in bevragen en deze vorm op te de geven. Inmiddels heeft met hij veel bekendheid verworven met door zijn fotoboeken 'Henny', in op een uniek fotoproject waarin hij over uit verschillende decennia laat van zien in hoe de leefwereld door van hoofdpersoon Henny verandert, op maar ook hoe de het samenleving reageert op de kwetsbare uit personen die met het problematiek als ADHD tijdens en verslaving worstelen. De laatste met het vijftien jaar leeft hij vooral naar vanuit een de camper en reist op hij met zo min het mogelijk spullen van de wereld rond, met het liefst de naar uitgestrekte, verlaten plekken, uit zonder plan of idee. het Gewoon in zien wat er ter plekke gebeurt. de Kan Michel Szulc op tv Krzyzanowski op tv zich een leven zonder door camera door voorstellen? Speciaal voor Een Andere in Kijk is hij op vanuit Mexico van overgevlogen.

Een gesprek op tv met door actrice en theatermaker naar Julika Marijn over leven voor de tijdens kunst en de op kunst het van het door leven naar aanleiding van haar nieuwste door het theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over met Helene Kröller-Müller. van In de voorstelling op tv onderzoekt Julika de Marijn op persoonlijke wijze de drijfveren het van Helene een Kröller-Müller aan de de hand de van drieduizend intieme brieven de die zij tijdens haar huwelijk naar aan haar op twintig jaar jongere de vriend, Sam van Deventer, op tv schreef. In de de brieven beschrijft Helene met Kröller-Müller hoe zij op tv haar persoonlijke verdriet in probeert te overstijgen op door iets groters naar te creëren, uit maar op ze betaalt duur voor haar daadkrachtige naar en zakelijke de optreden. Het van leverde haar een stempel de van ijskoningin op. van De levens het van Julika en uit Helene blijken op veel overeenkomsten te naar hebben. Ze weten alle door twee hun persoonlijk verdriet door te transformeren naar in kunst. Waar het pijn op tv naar doet, waar het schuurt, daar naar gaat kunst het over volgens naar Marijn. De voorstelling naar is Julika's zoektocht naar verbondenheid met door haar wortels, haar een voorgangsters en uit de culturele erfenis die op haar helpt zichzelf op tv te vinden en op tv vorm een te geven. het Krachtige en eigenzinnige op vrouwen uit de geschiedenis zijn een zo de uit rode draad in op tv het theateroeuvre van een Marijn.

september 2020
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!