Programma gemist?

Jacob Ter Veldhuis in op is een van de meest gewilde met een hedendaagse componisten in het Europa. Meer dan duizend uitvoeringen uit van zijn composities het vinden uit jaarlijks over de een hele wereld plaats. In met zijn composities vertelt in hij verhalen over wat hem tijdens raakt, over het op tv dagelijks leven met van in de straat, over het schuren tussen van het tijdens aardse lijden en het een streven in naar geluk. Hij in probeert zo het door onzegbare uit te tijdens drukken. Hij maakt daarbij gebruik een van geluid uit tijdens de werkelijkheid de zoals dat via de massamedia van tot ons in komt. Meer dan vijftig van jaar is hij door met intussen verslingerd aan muziek. op Ter Veldhuis werd op als kleuter door diep geraakt door een op draaiorgel dat voorbij met kwam toen naar hij in de tijdens tuin stond. Het geluid ontroert op hem nog steeds. Muziek uit is voor hem met van tijdens levensbelang. Als kunstenaar put op tv hij veel energie naar en de troost uit het een componeren. Ik heb op tv geen psychiater nodig. tijdens Vanaf zijn puberteit speelde hij in de het rockbandjes in Winschoten, maar ook de bij op tv de toen nog op tv onbekende Herman Brood. Daarnaast studeerde hij uit klassieke compositie en het op elektronische muziek aan uit het conservatorium in Groningen. op Hij is naar nog geen dertig wanneer hij met zijn eerste de prijs binnensleept het voor een compositie. Al snel wordt tijdens hij op tot de Nederlandse avantgarde het gerekend door en is hij succesvol, maar dit tijdens etiket benauwt hem. naar Hij gaat tijdens op zoek naar zijn op van eigen geluid en ontwikkelt een in eigen taal. tijdens Het betekent componeren met naar de oren in tijdens plaats vanuit concepten. Veldhuis: door 'Ieder stuk op is een soort landschap een dat ik op nog met niet ken. Ik naar probeer m'n weg tijdens erin te vinden. Dat is een ploeteren om te zien in op waar de noten op tv naartoe willen'. Op dit op tv moment verkeert hij door in een met stille, contemplatieve fase. Hoe nu in verder? het Een mooi moment voor tijdens een goed gesprek. We naar zijn te gast op bij componist de Jacob ter Veldhuis, door alias JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse Natasja in door Kensmil had als schilder een een vliegende een start. Nog maar met net van de opleiding de ontving ze op in 1998 uit handen een van toenmalig koningin uit Beatrix de Koninklijke Prijs voor in de van Vrije Schilderkunst. van Geschiedenis is een belangrijk thema in tijdens haar werk. tijdens In de statieportretten van historische figuren uit belicht ze de donkere op kant met van macht. In de verontrustende, fysieke van en gelaagde uit beelden die een hieruit voortvloeien, verwerkt ze de in duistere kant van door menselijke een relaties. Kensmil de wil met haar schilderijen doordringen tijdens tot in de binnenwereld naar van tijdens een personage. Ze zoekt naar op tv de verbanden en tegenstellingen, die haar de uiteindelijk steeds door dichter bij haarzelf brengen. in Historische van afbeeldingen vertellen ons iets over de de door wijze waarop we nu in naar onszelf en de wereld door kijken. Ze kiest op daarmee de niet voor een makkelijk pad, op tv maar kunst is uit een door uitingsvorm waarin ook moeilijke thema's op tijdens een plek verdienen. op Sterker nog, door schoonheid tijdens naar voren te laten komen, uit wordt het de angstwekkende op tv toegankelijk.

Als componist in en regisseur vertaalt in Bert Barten de tijdens zoektocht van zijn leven door het in verhalen voor theater, met tv-programma's, muziek of uit installaties. Grote muziek- op en theaterspektakels naar maakte hij, zoals De de Goddelijke Komedie van op tv Dante. In een boeddhistisch klooster door in een Thailand raakte hij tijdens gefascineerd door de de leefwijze van monniken. Daar het leerde van hij wat de kracht van in stilte is en met hoe aanwezig te zijn uit in van het moment. Hij naar stopte te de regisseren met straffe hand. Hoewel het naar geen makkelijke opgave het was het en hij tijdens letterlijk ziek werd van angst tijdens op de eerstvolgende het première, een heeft hij als uit regisseur meer los leren laten in met het het spel. Hij probeert een nu eerder zaadjes uit te planten bij uit acteurs, waardoor hun op tv eigen creativiteit gaat stromen en met verrassende scènes kunnen van ontstaan. In zijn van uit laatste werk, Talking een Trees, laat hij de natuur tijdens zelf muziek maken naar door de het vibraties van de ademhaling, de de van sapstroom en het zweten van op een in boom te vertalen in muzikale met tonen. Hij hoopt zo in uit de mens dichter terug te op brengen uit bij de natuur en op het besef te naar doen groeien op tv dat wij de een natuur moeten waarderen en de beschermen.

Sarah Marijnissen is uit te gast door bij de veelbelovende architect een Arna Mackíc (29) het in haar op tv Studio LA in de van oude een Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt in van een groot engagement. uit een Op zesjarige leeftijd het vlucht zij met haar familie tijdens vanuit Bosnië naar een Nederland. Vanuit haar het persoonlijke ervaringen van als nieuwkomer tijdens begint ze zich met te interesseren voor de impact van de bouwkunst in op individuen. in Ze bestudeert veel kapotgeschoten steden, de zoals Beiroet, tijdens Sarajevo, Aleppo tijdens en Rotterdam. Hoe is het door voor mensen om tussen op tv de door puinhopen van oorlog te het leven? Hoe in werkt een van vernielde stad door op de psyche van van bewoners? Zij van ontdekt uit dat het vernietigen van herkenbare, op tv publieke ruimtes tijdens een oorlogsstrategie is op tv om de een psyche van mensen in te verzwakken tijdens en ontwikkelt een eigen de visie over de het relevantie van het creëren van op tv gemeenschappelijke tijdens plekken en op ruimtes voor mensen. Nog naar amper dertig jaar, neemt een ze de deel aan internationale tijdens symposia waar nieuwe ideeën geformuleerd worden op over hoe oorlogsgebieden de het het beste wederopgebouwd kunnen het worden. Zij kent het lot door door van vluchteling immers uit eigen ervaring. naar Hoe kan door architectuur op zo'n op manier bijdragen op tv aan de wederopbouw dat naar iedereen naar er zich weer thuis kan gaan in voelen? En hoe door een verbind je verschillende bevolkingsgroepen de in de tijdens publieke ruimte opnieuw aan met elkaar? Aan de de Gerrit Rietveld Academie is ze in inmiddels met hoofd van de tijdens afdeling architectuur. In 2017 neemt door Arna naar Mackic de Jonge Maaskantprijs in het ontvangst. Een prijs tijdens voor haar naar zoektocht naar 'inclusieve in architectuur' naar en naar nieuwe vormen van van publiek domein. het Ze wordt geprezen om een haar van verbindende stem, die de wonden op van het verleden in heelt, zonder de door littekens weg te het poetsen.

Sarah Marijnissen praat de met beeldend tijdens kunstenaar en gelauwerd fotograaf de het Michel Szulc Krzyzanowski over de op tv vragen die hem in op tv zijn werk uit het meest in bezighouden: 'wie een ben ik?' en door 'wat kom ik door hier doen?' Het is in een persoonlijk proces op tv dat hij vertaalt naar abstracte, door conceptuele op tv foto's maar een ook naar sociale fotoprojecten, die allemaal van in dienst staan de van op tv het verlangen een met compleet mens van te zijn. Michel groeit naar op in naar een liefdeloos gezin in een naar sfeer van onveiligheid. door In de grote naar tuin om het huis in tijdens ontdekt hij schoonheid door en harmonie en raakt hij gefascineerd uit in het medium van met fotografie. Michel en zijn camera zijn de sindsdien onafscheidelijk. het Onderzoekend en onbevangen vindt tijdens door hij antwoorden op 'wie ben van ik', het 'wat zijn mijn wortels' en 'waar op sta de ik in het leven'? Een op zoektocht die nog met voortduurt door en hem naar steeds grotere van en tijdens vrijere landschappen voert. Na de in kunstacademie uit boekt hij snel succes de met zijn fotoreeksen. De op kunstwereld bevalt het hem echter niet, op waarop hij focus tijdens en stilte zoekt een om van met daaruit het in leven te bevragen en deze in vorm te op geven. Inmiddels de heeft hij veel bekendheid het verworven met zijn fotoboeken 'Henny', op een uniek door fotoproject waarin het hij over verschillende naar decennia laat zien hoe de door leefwereld tijdens van hoofdpersoon Henny verandert, maar met ook de hoe de uit samenleving reageert op van kwetsbare personen die met uit problematiek als ADHD en verslaving een worstelen. De tijdens laatste vijftien jaar leeft met hij vooral uit vanuit een camper en op reist het hij met zo min mogelijk tijdens spullen de wereld met rond, het de liefst op tv naar uitgestrekte, verlaten plekken, zonder naar plan of idee. Gewoon het door zien wat er ter plekke het gebeurt. Kan Michel van Szulc Krzyzanowski zich op een leven de zonder camera voorstellen? Speciaal het voor Een naar Andere Kijk is hij de vanuit Mexico tijdens overgevlogen.

Een uit gesprek met op tv actrice en theatermaker Julika Marijn over de leven in voor de uit kunst en de een kunst van het leven naar aanleiding naar van haar nieuwste het met theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over naar Helene Kröller-Müller. op In de voorstelling onderzoekt een Julika Marijn op door persoonlijke wijze de drijfveren door van naar Helene Kröller-Müller aan de op hand van van drieduizend intieme brieven die in zij tijdens door haar huwelijk aan haar twintig uit jaar in jongere vriend, Sam van Deventer, het schreef. In op de door brieven beschrijft Helene Kröller-Müller hoe zij door haar persoonlijke uit verdriet probeert te overstijgen naar door iets een groters op te creëren, maar ze door betaalt duur voor op tv haar daadkrachtige en zakelijke optreden. op tv Het de leverde haar op een stempel van ijskoningin op. De op tv levens een van Julika en Helene blijken op veel overeenkomsten het te hebben. het Ze weten alle een twee hun persoonlijk verdriet de te transformeren naar kunst. uit Waar het pijn een doet, waar het uit schuurt, daar gaat met kunst uit over volgens Marijn. De voorstelling in is een Julika's zoektocht naar de verbondenheid met in haar wortels, haar voorgangsters en het de culturele erfenis van die haar helpt zichzelf in te op vinden en de vorm te geven. met Krachtige en eigenzinnige een vrouwen uit de geschiedenis zijn zo in de met rode draad in een het theateroeuvre van uit Marijn.

juni 2020
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!