Programma gemist?

Jacob op tv Ter Veldhuis is van een van de van meest gewilde hedendaagse componisten van in Europa. tijdens Meer dan door duizend uitvoeringen van naar zijn composities vinden jaarlijks over een de hele op wereld plaats. In van zijn composities vertelt hij door verhalen over op wat hem raakt, over met het dagelijks leven een van de straat, over met het schuren tussen naar het op aardse lijden en op het streven naar geluk. Hij een een probeert zo het onzegbare uit door te tijdens drukken. Hij maakt in daarbij gebruik van geluid uit de de de werkelijkheid zoals dat op via de massamedia tot uit ons komt. Meer dan vijftig van jaar is door hij intussen verslingerd aan het muziek. Ter Veldhuis op tv in werd als kleuter diep geraakt door door van een draaiorgel dat naar voorbij kwam toen van hij in de uit tuin stond. Het geluid ontroert hem in nog steeds. Muziek in naar is voor hem van levensbelang. Als door kunstenaar put op hij veel in energie en troost naar uit het componeren. van Ik heb tijdens geen psychiater nodig. Vanaf zijn naar puberteit speelde hij van in rockbandjes in Winschoten, de het maar ook bij een de toen nog het onbekende Herman Brood. Daarnaast tijdens studeerde hij klassieke compositie uit en elektronische de muziek aan het de conservatorium in Groningen. Hij met is nog geen dertig met in wanneer hij zijn eerste prijs binnensleept met met voor een compositie. Al snel wordt de hij tot naar de in Nederlandse avantgarde gerekend en naar is hij succesvol, op maar dit etiket benauwt hem. in Hij gaat op op tv zoek naar uit zijn eigen geluid en op tv in ontwikkelt een eigen taal. Het een betekent met componeren met de oren in in plaats vanuit concepten. van Veldhuis: 'Ieder stuk is de een soort landschap door dat ik nog een niet van ken. Ik probeer m'n weg door erin tijdens te vinden. door Dat is ploeteren om het te zien waar de op tv noten naartoe willen'. Op tijdens dit moment verkeert een hij in een op stille, tijdens contemplatieve fase. Hoe nu verder? naar Een tijdens mooi moment voor een tijdens goed gesprek. naar We zijn door te gast bij componist Jacob ter tijdens in Veldhuis, alias JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse Natasja tijdens Kensmil het had als op schilder een vliegende start. Nog maar naar uit net van de opleiding ontving in ze op tv in 1998 uit handen naar van toenmalig koningin van Beatrix de Koninklijke Prijs van voor door de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis uit is een naar belangrijk thema in met haar werk. In statieportretten van historische op tv figuren belicht een ze de donkere kant in van van macht. In door de verontrustende, fysieke en gelaagde op beelden die hieruit voortvloeien, van verwerkt ze de de duistere kant van door uit menselijke relaties. Kensmil wil met haar met schilderijen een doordringen tot in de van binnenwereld van het een personage. Ze zoekt naar naar verbanden en tegenstellingen, uit de die haar uiteindelijk steeds dichter uit bij haarzelf brengen. de Historische door afbeeldingen vertellen ons uit iets over de wijze waarop tijdens we op tv nu naar onszelf en de wereld met uit kijken. Ze kiest daarmee niet het voor een makkelijk pad, de maar kunst is het een een uitingsvorm waarin ook moeilijke tijdens thema's op een plek verdienen. Sterker nog, door met schoonheid met naar voren te laten komen, de de wordt het angstwekkende een toegankelijk.

Als componist en naar een regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht op van zijn naar leven in verhalen naar voor theater, tv-programma's, op tv muziek of installaties. op tv Grote muziek- en theaterspektakels tijdens maakte hij, naar zoals De Goddelijke het Komedie een van Dante. In van een boeddhistisch klooster in Thailand uit raakte hij gefascineerd een door de tijdens leefwijze van tijdens monniken. Daar leerde naar hij wat de kracht van de stilte uit is en hoe aanwezig te zijn met naar in het moment. het Hij stopte te regisseren met naar straffe hand. de Hoewel het geen makkelijke opgave op was en hij met in letterlijk ziek werd van uit angst tijdens tijdens de eerstvolgende première, heeft uit hij als regisseur meer los op op tv leren laten in met het spel. Hij van probeert nu eerder in zaadjes te planten naar bij acteurs, waardoor hun eigen naar creativiteit gaat stromen en van tijdens verrassende scènes kunnen op ontstaan. In zijn laatste werk, Talking op tv Trees, laat op hij de op natuur zelf tijdens muziek maken door de door vibraties van de ademhaling, met de sapstroom het en het uit zweten van een boom te vertalen op in muzikale tonen. de Hij hoopt zo een de tijdens mens dichter terug op tv te brengen op bij de natuur een en het besef te doen op groeien dat het wij de natuur in moeten waarderen en uit beschermen.

Sarah door Marijnissen is te gast bij in de het veelbelovende architect Arna Mackíc (29) tijdens in haar Studio op LA in het de de oude Bijlmerbajes. Arna's tijdens werk getuigt van een groot engagement. een de Op zesjarige leeftijd vlucht zij op tv met haar familie op vanuit Bosnië naar Nederland. naar Vanuit haar persoonlijke op tv ervaringen als nieuwkomer het begint door ze zich te interesseren voor tijdens van de impact van bouwkunst op individuen. met een Ze bestudeert veel op tv kapotgeschoten steden, zoals Beiroet, met Sarajevo, Aleppo en met Rotterdam. Hoe is het in voor tijdens mensen om tussen uit de puinhopen van oorlog van te leven? Hoe werkt de een vernielde de stad door op de psyche op van bewoners? Zij tijdens ontdekt van dat het de vernietigen van herkenbare, publieke op ruimtes een oorlogsstrategie is om op in de psyche van uit mensen te verzwakken en het ontwikkelt een naar eigen visie over de van relevantie van het creëren door van naar gemeenschappelijke plekken en ruimtes door voor mensen. Nog amper het dertig in jaar, neemt ze deel met aan internationale symposia waar tijdens nieuwe ideeën het geformuleerd worden over hoe in oorlogsgebieden de het beste wederopgebouwd kunnen worden. Zij tijdens een kent het lot van door vluchteling immers uit eigen een ervaring. de Hoe kan architectuur op zo'n manier naar bijdragen aan een de wederopbouw dat in iedereen op er zich weer thuis een kan gaan voelen? En hoe uit verbind met je verschillende het bevolkingsgroepen in de publieke ruimte opnieuw de aan elkaar? de Aan de uit Gerrit Rietveld Academie is een ze op tv inmiddels hoofd van tijdens de afdeling architectuur. In 2017 het neemt Arna Mackic uit de Jonge Maaskantprijs in naar in ontvangst. Een prijs voor haar de zoektocht naar 'inclusieve op architectuur' en de naar nieuwe de vormen van publiek een domein. Ze wordt geprezen van om haar verbindende met stem, die de naar wonden van het verleden op tv heelt, zonder in de littekens weg te het poetsen.

Sarah Marijnissen van praat met van beeldend kunstenaar en gelauwerd naar fotograaf Michel Szulc in Krzyzanowski over in de vragen op die hem in in zijn werk het het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en uit 'wat kom een ik hier doen?' tijdens Het is een in persoonlijk proces dat hij het vertaalt een naar abstracte, conceptuele een foto's maar ook naar sociale tijdens de fotoprojecten, die allemaal het in dienst staan van het op verlangen een tijdens compleet mens te naar zijn. Michel tijdens groeit op in een liefdeloos gezin naar in een sfeer met van onveiligheid. tijdens In de de grote tuin van om het huis ontdekt hij het schoonheid een en harmonie en raakt hij de gefascineerd in door het medium fotografie. Michel en in zijn camera zijn tijdens door sindsdien onafscheidelijk. Onderzoekend en onbevangen de vindt met hij antwoorden op 'wie ben door ik', 'wat zijn met mijn wortels' en op tv 'waar een sta ik in naar het leven'? Een zoektocht die nog het voortduurt door en hem naar steeds grotere naar en naar vrijere landschappen voert. Na de het kunstacademie boekt hij op door snel succes met met zijn fotoreeksen. De kunstwereld op tv bevalt hem echter niet, waarop in hij het focus en uit stilte zoekt om van daaruit door het naar leven te bevragen en deze vorm tijdens te een geven. Inmiddels heeft een hij veel bekendheid verworven met een zijn met fotoboeken 'Henny', een een uniek fotoproject met waarin hij over verschillende een decennia laat zien tijdens hoe de leefwereld van met hoofdpersoon met Henny verandert, maar ook op tv hoe de samenleving tijdens reageert op kwetsbare personen die van met problematiek tijdens als ADHD een en verslaving worstelen. De laatste een door vijftien jaar leeft uit hij vooral vanuit een tijdens camper en reist hij met door zo min mogelijk een spullen de van wereld rond, de het liefst naar een uitgestrekte, verlaten plekken, door zonder plan van of idee. Gewoon zien wat er de ter plekke gebeurt. naar Kan Michel de Szulc Krzyzanowski van zich een tijdens leven zonder camera voorstellen? op Speciaal voor op tv Een Andere Kijk is hij van vanuit Mexico tijdens overgevlogen.

Een gesprek het met op tv actrice en theatermaker Julika Marijn over uit leven de voor de kunst en met de door kunst van het leven naar aanleiding op tv van haar van nieuwste theaterstuk 'Uit op tv verdriet geboren' over een Helene Kröller-Müller. In de uit voorstelling op tv onderzoekt Julika Marijn op in persoonlijke wijze het de drijfveren van Helene op Kröller-Müller op aan de hand van drieduizend in intieme brieven met die zij tijdens van haar huwelijk aan haar door twintig een jaar jongere vriend, Sam tijdens van Deventer, schreef. In de tijdens brieven beschrijft op tv Helene Kröller-Müller hoe een zij haar persoonlijke uit verdriet probeert te overstijgen door door iets groters met te naar creëren, maar ze betaalt duur uit voor op haar daadkrachtige en zakelijke optreden. tijdens Het leverde haar van een stempel van op tv ijskoningin op. De op tv levens van Julika het een en Helene blijken veel tijdens overeenkomsten te de hebben. Ze weten door alle twee hun persoonlijk verdriet van te transformeren naar tijdens kunst. op Waar het pijn doet, op waar het schuurt, daar gaat een kunst door over volgens Marijn. op tv De voorstelling is de Julika's zoektocht naar het verbondenheid met haar met wortels, haar de voorgangsters en de culturele erfenis het die haar helpt op tv zichzelf te vinden en de vorm te naar geven. de Krachtige en eigenzinnige vrouwen uit door de geschiedenis tijdens zijn zo de rode draad door uit in het theateroeuvre van de Marijn.

januari 2021
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!