Programma gemist?

Jacob op tv Ter Veldhuis uit is een van de het meest gewilde hedendaagse de componisten in Europa. Meer tijdens dan duizend uitvoeringen tijdens van zijn composities vinden van jaarlijks over naar de de hele wereld plaats. In zijn composities op tv vertelt hij uit verhalen over tijdens wat hem uit raakt, over het het dagelijks leven van het de straat, over een het schuren tussen het aardse lijden van en het het streven naar geluk. een Hij probeert zo door het onzegbare door uit te drukken. de Hij maakt in daarbij gebruik van geluid op tv uit de werkelijkheid zoals naar dat via de de massamedia tot ons op komt. Meer dan vijftig het op jaar is hij intussen door verslingerd aan muziek. Ter door Veldhuis een werd als kleuter met diep geraakt door een draaiorgel dat door voorbij tijdens kwam toen hij in het de met tuin stond. Het geluid ontroert hem naar nog steeds. Muziek uit op tv is voor hem van levensbelang. door Als kunstenaar naar put hij naar veel energie en troost op tv uit het tijdens componeren. Ik heb geen op psychiater nodig. Vanaf zijn puberteit in speelde hij een in rockbandjes tijdens in Winschoten, maar de ook bij de toen nog op onbekende de Herman Brood. Daarnaast studeerde een hij klassieke een compositie en elektronische muziek in aan het conservatorium in uit op Groningen. Hij is door nog geen dertig door wanneer hij zijn de eerste prijs binnensleept het voor een compositie. Al snel door wordt hij met tot de Nederlandse avantgarde gerekend het en uit is hij succesvol, maar naar dit etiket naar benauwt hem. het Hij gaat op zoek naar zijn van eigen door geluid en uit ontwikkelt een eigen taal. tijdens Het betekent componeren tijdens met de een oren in plaats vanuit met concepten. Veldhuis: 'Ieder uit stuk is een soort een landschap dat ik nog uit niet ken. met Ik probeer het m'n weg in erin te vinden. Dat is het ploeteren om een te zien waar de tijdens noten naartoe willen'. Op met dit van moment verkeert hij in op een uit stille, contemplatieve fase. Hoe nu naar verder? Een het mooi moment voor een goed naar gesprek. door We zijn te gast bij in op componist Jacob ter met Veldhuis, alias JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse Natasja door op Kensmil had als op schilder een vliegende start. op Nog maar een net van de opleiding ontving ze uit de in 1998 uit handen van tijdens toenmalig naar koningin Beatrix de Koninklijke de Prijs voor de Vrije het Schilderkunst. Geschiedenis is op tv een belangrijk een thema in haar met werk. In statieportretten van historische van figuren belicht ze tijdens uit de donkere kant de van macht. In de de verontrustende, fysieke en een gelaagde beelden die hieruit voortvloeien, van verwerkt ze de een duistere tijdens kant van menselijke relaties. door Kensmil op tv wil met haar in schilderijen doordringen tot in de met binnenwereld van uit een personage. Ze zoekt een naar van verbanden en tegenstellingen, die tijdens haar uiteindelijk steeds dichter met bij haarzelf brengen. op Historische afbeeldingen vertellen het ons iets over tijdens de wijze waarop tijdens we nu naar onszelf in het en de wereld kijken. Ze kiest op tv met daarmee niet voor een uit makkelijk pad, maar door kunst is naar een uitingsvorm waarin ook moeilijke thema's een een met plek verdienen. Sterker uit nog, door schoonheid naar voren door te laten uit komen, wordt het angstwekkende door op toegankelijk.

Als componist door en regisseur vertaalt met Bert naar Barten de zoektocht van zijn een leven in in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek in of installaties. Grote op muziek- een en theaterspektakels maakte hij, in zoals een De Goddelijke Komedie van Dante. tijdens In tijdens een boeddhistisch klooster in een Thailand raakte hij gefascineerd op door de leefwijze het van monniken. Daar uit leerde hij wat van de kracht van stilte op is en hoe de aanwezig op te zijn op tv in het moment. Hij uit stopte te regisseren met een straffe door hand. Hoewel het geen makkelijke opgave op was het en hij letterlijk ziek naar werd op tv van angst tijdens op tv de eerstvolgende première, heeft uit hij als regisseur meer tijdens los uit leren laten in het de spel. Hij probeert nu eerder naar zaadjes te planten op tv bij acteurs, waardoor een hun eigen creativiteit met gaat van stromen en verrassende scènes in kunnen ontstaan. In op tv zijn laatste werk, Talking in Trees, laat hij een de natuur de zelf muziek maken op tv door de vibraties van van de ademhaling, de in het sapstroom en het zweten van een in een boom te vertalen in naar muzikale tonen. Hij het hoopt zo de het mens dichter terug te tijdens brengen tijdens bij de natuur en het met besef te het doen groeien dat wij de uit tijdens natuur moeten waarderen naar en beschermen.

Sarah Marijnissen is in te van gast bij de veelbelovende architect met Arna Mackíc naar (29) in haar naar Studio met LA in de uit oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van naar in een groot engagement. Op zesjarige leeftijd de vlucht een zij met haar familie in vanuit Bosnië door naar Nederland. met Vanuit haar persoonlijke ervaringen van als nieuwkomer naar begint ze zich uit te interesseren voor door de impact van met bouwkunst op individuen. Ze bestudeert veel door kapotgeschoten op tv steden, zoals in Beiroet, Sarajevo, Aleppo en Rotterdam. Hoe uit is het voor de mensen naar om tussen de door puinhopen van oorlog te leven? van Hoe werkt door een vernielde de stad door op de een psyche van bewoners? Zij de ontdekt dat het door tijdens vernietigen van herkenbare, publieke ruimtes een het oorlogsstrategie is het om tijdens de psyche van mensen te de verzwakken en ontwikkelt een op eigen visie over van de van relevantie van in het creëren van gemeenschappelijke plekken op en ruimtes voor naar mensen. Nog naar amper dertig jaar, in neemt ze deel aan het internationale symposia naar waar nieuwe ideeën geformuleerd worden uit over de hoe oorlogsgebieden het beste in wederopgebouwd op kunnen worden. Zij op kent het lot van door vluchteling immers uit het eigen ervaring. Hoe naar kan architectuur op zo'n manier het bijdragen een aan de wederopbouw uit dat iedereen er zich weer uit thuis kan gaan door door voelen? En hoe verbind je verschillende tijdens bevolkingsgroepen in de op tv publieke ruimte met opnieuw aan elkaar? in Aan de Gerrit in Rietveld de Academie is ze inmiddels in hoofd van de afdeling architectuur. op tv In in 2017 neemt Arna Mackic het de Jonge Maaskantprijs in door ontvangst. door Een prijs voor haar zoektocht van naar 'inclusieve architectuur' uit met en naar nieuwe vormen van publiek door domein. Ze tijdens wordt geprezen het om haar verbindende een stem, die de de wonden van het verleden een heelt, door zonder de littekens weg te op tv poetsen.

Sarah met Marijnissen praat met op beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf met door Michel Szulc Krzyzanowski over van de vragen die een hem in zijn werk van het meest bezighouden: 'wie de ben ik?' tijdens en een 'wat kom ik hier doen?' door Het is een op persoonlijk proces dat op tv hij vertaalt naar abstracte, de conceptuele foto's maar het naar ook naar sociale met fotoprojecten, die allemaal in dienst staan door van het van verlangen een compleet mens de te zijn. Michel van groeit op in in een het liefdeloos gezin het in een sfeer van onveiligheid. In de de grote een tuin om het huis de ontdekt hij schoonheid tijdens en harmonie een en raakt uit hij gefascineerd door in het medium naar fotografie. Michel en zijn camera op tv zijn sindsdien onafscheidelijk. tijdens Onderzoekend en onbevangen vindt de met hij antwoorden op 'wie naar ben ik', 'wat zijn mijn in wortels' en 'waar van sta de ik in het leven'? met Een zoektocht die door nog voortduurt en naar hem op tv naar steeds grotere en vrijere landschappen door voert. het Na de kunstacademie boekt op hij snel succes met naar zijn fotoreeksen. op tv De door kunstwereld bevalt hem echter met niet, waarop hij focus het en stilte zoekt om op van van daaruit het leven te tijdens bevragen op en deze vorm te geven. van Inmiddels op heeft hij veel bekendheid verworven in met zijn de fotoboeken 'Henny', een tijdens uniek fotoproject in waarin hij over verschillende decennia laat met zien hoe in de leefwereld op van hoofdpersoon Henny verandert, maar door met ook hoe de samenleving tijdens reageert op tijdens kwetsbare personen die met met problematiek als uit ADHD en verslaving worstelen. door De laatste vijftien jaar van leeft hij vooral vanuit van een op camper en een reist hij met zo min mogelijk op tv spullen de uit wereld uit rond, het liefst naar uitgestrekte, door verlaten plekken, zonder plan een naar of idee. Gewoon tijdens zien wat er de ter plekke gebeurt. Kan in Michel Szulc Krzyzanowski zich van een leven zonder camera op tv voorstellen? Speciaal voor een Een Andere door Kijk door is hij vanuit Mexico met overgevlogen.

Een uit gesprek met actrice en op tv theatermaker van Julika Marijn over leven voor de de op kunst en de kunst van het een leven naar naar aanleiding van haar nieuwste tijdens theaterstuk 'Uit op tv verdriet op geboren' over Helene Kröller-Müller. In de op voorstelling uit onderzoekt Julika Marijn op persoonlijke met wijze het de drijfveren van Helene Kröller-Müller naar aan door de hand van drieduizend intieme met brieven die het zij een tijdens haar huwelijk aan door haar twintig jaar jongere naar vriend, Sam de van Deventer, schreef. een In de brieven beschrijft tijdens Helene Kröller-Müller hoe zij een haar persoonlijke tijdens verdriet probeert te overstijgen de door iets groters door te creëren, op tv maar ze tijdens betaalt duur voor haar daadkrachtige de en zakelijke optreden. in van Het leverde haar een stempel van uit ijskoningin op. uit De levens het van Julika en op tv Helene blijken veel overeenkomsten het te hebben. Ze op tv weten alle door twee hun persoonlijk verdriet te door door transformeren naar kunst. tijdens Waar het pijn doet, waar het op schuurt, daar gaat met kunst over volgens door Marijn. De naar voorstelling is op Julika's zoektocht naar verbondenheid met naar haar wortels, de haar voorgangsters uit en de culturele erfenis die met haar helpt tijdens zichzelf in te vinden en vorm te geven. de Krachtige en eigenzinnige in vrouwen uit in de geschiedenis zijn zo tijdens de rode draad een in het theateroeuvre op tv door van Marijn.

november 2019
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!