Programma gemist?

Jacob Ter uit Veldhuis is door een van de tijdens meest gewilde hedendaagse met componisten in Europa. Meer dan de door duizend uitvoeringen van zijn composities met vinden jaarlijks het over de hele tijdens wereld plaats. In zijn naar composities het vertelt hij verhalen uit over wat hem raakt, de over het van dagelijks leven van de straat, over op het schuren tussen de het aardse op tv lijden door en het streven naar geluk. met Hij probeert zo tijdens het onzegbare uit te door de drukken. Hij maakt daarbij tijdens gebruik van geluid met uit de in werkelijkheid zoals dat via op tv de massamedia tot ons komt. het Meer een dan vijftig jaar is hij van tijdens intussen verslingerd aan de muziek. Ter Veldhuis werd op als kleuter diep geraakt door het een van draaiorgel dat voorbij kwam toen door hij in op de tuin het stond. Het geluid ontroert hem een nog tijdens steeds. Muziek is door voor hem van levensbelang. op tv Als het kunstenaar put hij veel energie en een troost uit de het componeren. Ik heb tijdens het geen psychiater nodig. Vanaf zijn op puberteit speelde hij door in met rockbandjes in Winschoten, maar ook bij op tv de naar toen nog tijdens onbekende Herman Brood. Daarnaast uit studeerde hij uit klassieke compositie en elektronische muziek in aan uit het conservatorium in van Groningen. Hij is nog naar geen dertig wanneer hij zijn uit eerste naar prijs binnensleept voor een compositie. de Al tijdens snel wordt hij tot de een Nederlandse avantgarde gerekend op tv en is op tv hij succesvol, maar dit op etiket benauwt hem. een Hij de gaat op zoek op naar zijn eigen geluid en een in ontwikkelt een eigen naar taal. Het betekent componeren met de de oren op in plaats vanuit concepten. Veldhuis: met 'Ieder stuk de is een soort uit landschap dat ik nog een niet ken. in Ik op tv probeer m'n weg met erin te vinden. op Dat is ploeteren naar om te zien waar de van noten naartoe van willen'. Op dit moment verkeert tijdens hij op tv in een stille, contemplatieve fase. op tv Hoe nu verder? in een Een mooi moment voor op een goed gesprek. We de zijn te gast een bij componist een Jacob ter van Veldhuis, alias JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse tijdens Natasja Kensmil had als uit met schilder een vliegende start. Nog tijdens maar net in van de opleiding ontving ze door in de 1998 uit handen van op toenmalig koningin het Beatrix de op tv Koninklijke Prijs voor de Vrije van Schilderkunst. Geschiedenis is een een naar belangrijk thema in naar haar werk. In statieportretten op tv van historische figuren belicht naar ze de donkere de kant uit van macht. In de verontrustende, fysieke op met en gelaagde beelden die hieruit een voortvloeien, verwerkt ze de op duistere kant tijdens van menselijke relaties. Kensmil uit wil met een haar schilderijen doordringen tot uit met in de binnenwereld van een met personage. Ze uit zoekt naar verbanden en door tegenstellingen, in die haar uiteindelijk steeds dichter uit bij het haarzelf brengen. Historische afbeeldingen van vertellen ons iets tijdens over de wijze waarop we met nu naar van onszelf van en de wereld kijken. Ze kiest in op tv daarmee niet voor een makkelijk pad, in maar van kunst is een door uitingsvorm waarin ook moeilijke een thema's een plek met verdienen. Sterker nog, door een schoonheid naar voren naar te laten op tv komen, wordt het angstwekkende van met toegankelijk.

Als door componist en regisseur vertaalt naar Bert een Barten de zoektocht door van zijn leven in verhalen voor met theater, tv-programma's, muziek van of installaties. met Grote muziek- en theaterspektakels door maakte hij, door zoals De door Goddelijke Komedie van tijdens Dante. In het een boeddhistisch klooster met in Thailand raakte hij gefascineerd op door door de leefwijze van monniken. Daar leerde het hij wat de tijdens kracht de van stilte is en hoe de aanwezig te het zijn in een het moment. Hij stopte met te regisseren een met straffe met hand. Hoewel het geen makkelijke opgave op tv was naar en hij letterlijk door ziek werd van angst op tv tijdens de eerstvolgende tijdens première, op tv heeft hij als regisseur meer de los op leren laten in het spel. Hij op tv een probeert nu eerder zaadjes te planten door bij acteurs, waardoor de hun eigen creativiteit met gaat stromen en in verrassende scènes kunnen op tv van ontstaan. In zijn laatste werk, op Talking met Trees, laat hij de natuur de zelf muziek maken door door de vibraties tijdens van de ademhaling, op de sapstroom en op tv het zweten van een het boom te vertalen tijdens in muzikale naar tonen. Hij hoopt van zo naar de mens dichter terug te een brengen bij de natuur in en het op tv besef te een doen groeien dat wij door de uit natuur moeten waarderen in en beschermen.

Sarah naar Marijnissen is te gast met bij de veelbelovende architect op tv een Arna Mackíc (29) in haar de Studio in LA in de oude Bijlmerbajes. het Arna's werk getuigt van een een groot van engagement. Op zesjarige op leeftijd naar vlucht zij met door haar familie vanuit naar Bosnië naar Nederland. Vanuit op haar persoonlijke ervaringen als nieuwkomer van begint een ze zich te uit interesseren voor de impact in van bouwkunst naar op individuen. Ze uit bestudeert veel een kapotgeschoten steden, zoals Beiroet, Sarajevo, Aleppo van en met Rotterdam. Hoe het is het voor mensen om op tv tussen de de puinhopen van oorlog de te leven? de Hoe werkt een vernielde stad door naar op de psyche de naar van bewoners? Zij ontdekt met dat het vernietigen van van herkenbare, publieke ruimtes een met oorlogsstrategie uit is om een de psyche van mensen te met verzwakken en ontwikkelt op een eigen visie over naar naar de relevantie van op tv het creëren van gemeenschappelijke plekken door en ruimtes voor tijdens mensen. Nog amper dertig door jaar, neemt ze op tv op deel aan internationale symposia met waar nieuwe ideeën geformuleerd van worden over hoe naar oorlogsgebieden het beste wederopgebouwd door kunnen worden. uit Zij naar kent het lot de van vluchteling immers de uit eigen ervaring. Hoe kan architectuur naar op zo'n uit manier bijdragen het aan de wederopbouw dat uit iedereen van er zich weer thuis kan met gaan de voelen? En hoe in verbind je verschillende bevolkingsgroepen in de op in publieke ruimte opnieuw tijdens aan elkaar? Aan de Gerrit Rietveld uit Academie is ze met inmiddels een hoofd van van de afdeling architectuur. In 2017 neemt uit Arna Mackic de de Jonge Maaskantprijs in door ontvangst. Een naar prijs op tv voor haar zoektocht naar 'inclusieve architectuur' van en op tv naar nieuwe in vormen van publiek domein. op Ze wordt geprezen tijdens om haar verbindende op tv stem, die de wonden van door het verleden heelt, op tv zonder de littekens uit weg te uit poetsen.

Sarah in Marijnissen praat met beeldend kunstenaar met en gelauwerd fotograaf naar door Michel Szulc Krzyzanowski over de op vragen met die hem in een zijn werk het meest bezighouden: 'wie op ben ik?' het en 'wat kom ik tijdens hier doen?' Het tijdens naar is een persoonlijk uit proces dat hij vertaalt naar door abstracte, uit conceptuele foto's maar ook naar het sociale fotoprojecten, van die allemaal in dienst staan het van het verlangen van naar een compleet mens te op zijn. Michel groeit in op in een liefdeloos gezin in in een een sfeer van op tv onveiligheid. In de grote het tuin op tv om het huis tijdens ontdekt hij schoonheid en door harmonie en in raakt hij gefascineerd in het van medium het fotografie. Michel en door zijn camera zijn sindsdien onafscheidelijk. naar Onderzoekend en onbevangen op tv vindt hij antwoorden op op met 'wie ben ik', 'wat het zijn mijn op wortels' en 'waar op tv sta ik in het leven'? Een de zoektocht die nog in voortduurt en van hem naar steeds grotere in door en vrijere landschappen voert. Na het de in kunstacademie boekt hij de snel succes met op zijn fotoreeksen. De kunstwereld bevalt hem in echter niet, waarop de hij naar focus en uit stilte zoekt om van tijdens daaruit het in leven te bevragen en deze vorm op de te geven. Inmiddels heeft een hij veel bekendheid door verworven met zijn tijdens fotoboeken 'Henny', een uniek met fotoproject waarin hij over tijdens de verschillende decennia laat tijdens zien hoe de leefwereld op tv van hoofdpersoon Henny verandert, maar een ook hoe de de samenleving reageert naar op van kwetsbare personen die met problematiek de als ADHD en verslaving de worstelen. De uit laatste tijdens vijftien jaar leeft hij vooral vanuit de een camper in en naar reist hij met zo min met mogelijk door spullen de wereld rond, op het liefst naar op uitgestrekte, verlaten naar plekken, zonder plan of idee. de Gewoon zien van wat er ter het plekke gebeurt. Kan Michel Szulc het Krzyzanowski de zich een leven zonder camera door voorstellen? met Speciaal voor op Een Andere Kijk naar is hij vanuit Mexico van overgevlogen.

Een de gesprek met actrice en tijdens theatermaker Julika Marijn over met de leven voor de door kunst en de kunst van het uit door leven naar aanleiding van in haar nieuwste een theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over de Helene Kröller-Müller. een In de het voorstelling onderzoekt Julika op Marijn op persoonlijke wijze de op tv drijfveren van Helene op Kröller-Müller uit aan de hand van drieduizend intieme van brieven die de zij tijdens haar huwelijk in aan haar twintig van jaar jongere vriend, op Sam van in Deventer, schreef. In het de brieven door beschrijft Helene Kröller-Müller hoe met zij haar persoonlijke verdriet van met probeert te overstijgen een door iets groters te creëren, maar een ze met betaalt duur voor tijdens haar daadkrachtige en zakelijke optreden. tijdens de Het leverde haar een stempel op van op ijskoningin op. De levens van de Julika en Helene blijken op tv veel overeenkomsten te naar hebben. Ze tijdens weten tijdens alle twee hun persoonlijk verdriet uit te transformeren het naar kunst. Waar het in pijn doet, met waar het naar schuurt, daar gaat een kunst over volgens Marijn. De uit voorstelling is Julika's tijdens zoektocht naar verbondenheid van met op haar wortels, haar voorgangsters en door de culturele erfenis uit die haar helpt zichzelf door te vinden tijdens en vorm te geven. op tv een Krachtige en eigenzinnige vrouwen de uit de naar geschiedenis zijn zo de rode draad in in het door theateroeuvre naar van Marijn.

maart 2019
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord