Programma gemist?

Jacob in Ter Veldhuis is tijdens een van de meest gewilde de hedendaagse componisten op in de Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van in tijdens zijn composities vinden tijdens jaarlijks over de hele wereld plaats. het In zijn composities een uit vertelt hij verhalen over wat met hem het raakt, over het dagelijks op leven van de het straat, over het van schuren tussen het de aardse lijden en van het streven door naar geluk. Hij op tv probeert zo het onzegbare van uit te de drukken. Hij maakt daarbij gebruik van van geluid uit de van tijdens werkelijkheid zoals dat via in de massamedia een tot ons komt. Meer dan vijftig tijdens jaar is een hij intussen verslingerd op aan muziek. Ter naar Veldhuis werd de als kleuter diep geraakt de door een draaiorgel dat naar voorbij de kwam toen met hij in de tuin stond. Het een naar geluid ontroert hem nog steeds. Muziek met is voor hem de van uit levensbelang. Als van kunstenaar put hij veel energie in en troost een uit het componeren. in Ik heb op geen psychiater nodig. de Vanaf zijn puberteit speelde hij tijdens in rockbandjes op tv in Winschoten, maar naar ook bij de toen nog door onbekende Herman door Brood. Daarnaast op tv studeerde hij klassieke compositie uit en elektronische muziek aan door het conservatorium de in Groningen. Hij tijdens is nog met geen dertig de wanneer hij zijn eerste prijs binnensleept van met voor een compositie. Al op tv snel wordt hij tot in de op Nederlandse avantgarde gerekend en is hij met op succesvol, maar dit van etiket benauwt hem. op Hij gaat op zoek door naar zijn eigen met geluid en ontwikkelt een eigen het taal. de Het betekent componeren met de in oren de in plaats vanuit concepten. uit Veldhuis: van 'Ieder stuk is door een soort landschap dat tijdens ik nog niet met ken. Ik probeer m'n weg een erin tijdens te vinden. Dat is ploeteren een om te uit zien op tv waar de noten naartoe willen'. Op op op dit moment verkeert hij naar in een in stille, contemplatieve fase. met Hoe nu verder? met Een mooi moment een voor een goed gesprek. We zijn een te gast bij tijdens componist tijdens Jacob ter Veldhuis, een alias JacobTV.

De met Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had op tv als schilder op tv een vliegende start. Nog maar het net tijdens van de opleiding het ontving ze in 1998 uit tijdens handen van op toenmalig koningin uit Beatrix de Koninklijke door Prijs voor de Vrije Schilderkunst. het de Geschiedenis is een belangrijk de thema in haar werk. van In statieportretten tijdens van historische figuren belicht een ze een de donkere kant van macht. In op de verontrustende, fysieke tijdens en de gelaagde beelden die van hieruit voortvloeien, verwerkt ze het de duistere kant van de menselijke van relaties. Kensmil door wil met haar schilderijen in doordringen tot in de van binnenwereld van een op personage. door Ze zoekt naar verbanden en tegenstellingen, van die haar uiteindelijk een steeds dichter in bij haarzelf met brengen. Historische afbeeldingen een vertellen ons iets over de van wijze waarop we de nu uit naar onszelf en de wereld met kijken. op Ze kiest daarmee niet door voor een makkelijk met pad, maar kunst van is de een uitingsvorm waarin uit ook moeilijke thema's een plek het verdienen. naar Sterker nog, door schoonheid naar tijdens voren te door laten komen, wordt het op angstwekkende op tv toegankelijk.

Als in componist en regisseur vertaalt het Bert Barten de zoektocht het een van zijn leven van in verhalen voor het theater, tv-programma's, muziek of met installaties. Grote de muziek- en theaterspektakels maakte uit hij, zoals een De Goddelijke Komedie van Dante. op In door een boeddhistisch klooster in in Thailand raakte hij op tv gefascineerd door de op leefwijze van monniken. van Daar leerde uit hij wat de kracht van stilte de is en uit hoe door aanwezig te zijn in het moment. naar van Hij stopte te het regisseren met straffe hand. door Hoewel het door geen makkelijke opgave tijdens was en hij letterlijk ziek tijdens werd van van angst tijdens in de eerstvolgende première, een heeft hij als naar regisseur meer los leren op laten in het spel. Hij op tv probeert nu eerder in zaadjes te planten door bij uit acteurs, waardoor hun eigen creativiteit de de gaat stromen en verrassende scènes kunnen naar ontstaan. In tijdens zijn laatste op werk, Talking Trees, laat in hij de de natuur zelf muziek uit maken door op tv de vibraties van de ademhaling, het de op tv sapstroom en het zweten van een het boom te tijdens vertalen in muzikale tijdens tonen. Hij de hoopt zo de mens dichter naar terug te met brengen bij de natuur uit de en het besef te doen naar groeien dat wij de het natuur moeten uit waarderen en op beschermen.

Sarah naar Marijnissen is te van gast bij de veelbelovende in architect Arna tijdens Mackíc (29) in haar tijdens Studio tijdens LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's van werk getuigt van uit een in groot engagement. Op het zesjarige leeftijd vlucht naar zij met naar haar familie vanuit Bosnië naar een Nederland. Vanuit haar persoonlijke van ervaringen als nieuwkomer tijdens begint ze naar zich te op interesseren voor het de impact van bouwkunst uit op individuen. op Ze bestudeert veel op kapotgeschoten steden, zoals Beiroet, Sarajevo, naar Aleppo en Rotterdam. door Hoe is op tv het voor mensen om tussen de de puinhopen van het het oorlog te leven? Hoe werkt tijdens een vernielde van stad door op de tijdens psyche van bewoners? Zij de ontdekt naar dat het op vernietigen van herkenbare, publieke ruimtes door een tijdens oorlogsstrategie is om een de psyche van mensen een te verzwakken en ontwikkelt op een tijdens eigen visie over tijdens de relevantie van op tv het creëren van gemeenschappelijke plekken en op tv ruimtes tijdens voor mensen. Nog amper dertig naar van jaar, neemt ze deel aan internationale uit symposia waar tijdens nieuwe van ideeën geformuleerd worden over hoe met oorlogsgebieden het op tv beste wederopgebouwd door kunnen worden. Zij kent het door lot van vluchteling immers uit uit eigen van ervaring. een Hoe kan architectuur op op zo'n manier bijdragen door aan de wederopbouw dat tijdens iedereen er zich in weer een thuis kan gaan de voelen? En hoe verbind je met verschillende bevolkingsgroepen in uit de publieke ruimte opnieuw tijdens aan elkaar? Aan met de in Gerrit Rietveld op tv Academie is ze door inmiddels hoofd van de uit afdeling architectuur. In 2017 neemt in door Arna Mackic de Jonge Maaskantprijs een in ontvangst. de Een prijs met voor haar zoektocht naar 'inclusieve architectuur' op met en naar nieuwe het vormen van publiek domein. Ze het wordt geprezen om haar op in verbindende stem, die de een wonden van het van verleden heelt, zonder door de littekens weg op te poetsen.

Sarah Marijnissen tijdens praat met beeldend kunstenaar een en gelauwerd fotograaf met Michel Szulc Krzyzanowski naar over de tijdens vragen die met hem in op zijn werk het meest van bezighouden: 'wie in ben ik?' en 'wat naar kom ik tijdens hier doen?' Het is een persoonlijk naar proces dat hij op uit vertaalt naar abstracte, conceptuele een foto's maar op ook naar sociale fotoprojecten, die allemaal op in dienst staan van van een het verlangen een compleet met mens te zijn. tijdens Michel groeit op tijdens in in een liefdeloos gezin in een door sfeer in van onveiligheid. In de in grote tuin tijdens om het huis ontdekt hij uit schoonheid en harmonie de en raakt met hij gefascineerd in het medium naar fotografie. Michel uit en in zijn camera zijn sindsdien onafscheidelijk. Onderzoekend naar met en onbevangen vindt hij antwoorden in op 'wie ben ik', in 'wat het zijn mijn wortels' en op 'waar sta ik in tijdens het op leven'? Een met zoektocht die nog voortduurt en op hem naar steeds in grotere het en vrijere landschappen voert. Na het de kunstacademie boekt hij uit met snel succes met van zijn fotoreeksen. De van kunstwereld bevalt hem echter op niet, waarop hij focus met en uit stilte zoekt om van daaruit op tv het leven te het bevragen en tijdens deze vorm te geven. door Inmiddels heeft naar hij veel bekendheid verworven in met zijn fotoboeken 'Henny', uit een de uniek fotoproject uit waarin hij over op verschillende decennia laat zien hoe op de leefwereld van hoofdpersoon een door Henny verandert, maar ook hoe de van op tv samenleving reageert op kwetsbare het personen die met problematiek als tijdens ADHD op en verslaving worstelen. de De laatste vijftien jaar leeft met hij vooral vanuit de een camper een en reist hij met de het zo min mogelijk op spullen de wereld rond, uit het liefst naar uitgestrekte, verlaten op tv plekken, door zonder plan of met idee. Gewoon tijdens zien wat er ter plekke het gebeurt. op tv Kan Michel Szulc Krzyzanowski zich de een leven zonder camera door voorstellen? Speciaal voor naar Een het Andere Kijk is hij naar vanuit Mexico door overgevlogen.

Een uit gesprek met van actrice en theatermaker Julika van Marijn over leven een voor de kunst de en de kunst van uit het leven naar aanleiding de van haar nieuwste tijdens theaterstuk 'Uit verdriet tijdens tijdens geboren' over Helene Kröller-Müller. In de de voorstelling onderzoekt met Julika Marijn op persoonlijke een wijze de in drijfveren van Helene Kröller-Müller een aan de op tv hand van drieduizend intieme de een brieven die zij tijdens haar naar huwelijk aan door haar twintig jaar jongere vriend, de Sam van Deventer, in schreef. door In de brieven beschrijft Helene op tv uit Kröller-Müller hoe zij haar persoonlijke van verdriet uit probeert te overstijgen de door iets groters te uit creëren, maar ze betaalt uit duur voor haar daadkrachtige het en zakelijke optreden. het Het een leverde haar een uit stempel van met ijskoningin op. De levens op van Julika en van Helene blijken veel overeenkomsten te uit hebben. naar Ze weten alle twee hun uit persoonlijk op verdriet te tijdens transformeren naar kunst. Waar het met pijn doet, waar naar het schuurt, daar op tv gaat kunst over op tv volgens Marijn. op tv De voorstelling is het Julika's zoektocht naar verbondenheid de met haar een wortels, haar uit voorgangsters en de culturele erfenis die in haar naar helpt zichzelf te van vinden en vorm te geven. op tv Krachtige en eigenzinnige van vrouwen tijdens uit de geschiedenis zijn op tv zo de door rode draad in het het theateroeuvre van naar Marijn.

januari 2019
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord