Programma gemist?

Jacob Ter het Veldhuis de is een van tijdens de meest gewilde hedendaagse componisten in op uit Europa. Meer dan duizend uitvoeringen door van zijn composities uit vinden jaarlijks de over de hele wereld met plaats. van In zijn composities vertelt hij verhalen op tv over op tv wat hem raakt, over op het met dagelijks leven van de straat, over op het schuren met tussen het aardse lijden tijdens en van het streven naar naar geluk. Hij probeert zo het naar onzegbare uit naar te drukken. Hij door maakt daarbij gebruik van op tv op geluid uit de werkelijkheid tijdens zoals dat via de massamedia uit tot ons komt. tijdens Meer dan vijftig een op tv jaar is hij intussen op verslingerd aan muziek. Ter het Veldhuis werd als kleuter uit naar diep geraakt door een draaiorgel dat van voorbij kwam toen van hij de in de tuin stond. met Het geluid ontroert tijdens hem door nog steeds. Muziek in is voor hem de van levensbelang. Als van kunstenaar put hij de veel energie en tijdens troost uit het componeren. Ik in heb geen psychiater nodig. een Vanaf zijn met puberteit speelde hij in in rockbandjes naar in Winschoten, tijdens maar ook bij de uit toen nog onbekende Herman Brood. tijdens Daarnaast studeerde hij naar tijdens klassieke compositie en elektronische muziek naar aan het conservatorium de in Groningen. Hij is het met nog geen dertig het wanneer hij zijn op eerste prijs binnensleept voor het een compositie. uit Al snel wordt hij door tot de Nederlandse avantgarde met gerekend en op is hij succesvol, maar van dit etiket benauwt naar hem. door Hij gaat op zoek naar het zijn de eigen geluid en ontwikkelt een eigen tijdens taal. uit Het betekent door componeren met de oren in naar plaats vanuit concepten. Veldhuis: een 'Ieder uit stuk is een soort van landschap dat ik nog met niet ken. Ik de probeer m'n in weg het erin te vinden. door Dat is ploeteren om te op tv zien waar de de noten naartoe willen'. Op het dit moment met verkeert hij in een naar stille, contemplatieve in fase. door Hoe nu verder? Een op tv mooi moment voor een een goed op tv gesprek. We zijn te uit gast bij componist door Jacob ter Veldhuis, de alias JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse tijdens Natasja door Kensmil had als schilder een met vliegende naar start. Nog maar net van naar de tijdens opleiding ontving ze in in 1998 uit handen op tv van toenmalig koningin Beatrix de tijdens Koninklijke van Prijs voor de Vrije naar Schilderkunst. Geschiedenis is een een belangrijk met thema in haar werk. door In op statieportretten van historische figuren belicht naar ze de van donkere kant van macht. In in de de verontrustende, fysieke en een gelaagde beelden die hieruit tijdens voortvloeien, verwerkt ze het de duistere kant uit van menselijke uit relaties. Kensmil wil door met haar schilderijen doordringen tot op tv in de binnenwereld door van uit een personage. Ze zoekt naar uit verbanden door en tegenstellingen, in die haar uiteindelijk steeds dichter bij in haarzelf brengen. Historische uit afbeeldingen op vertellen ons naar iets over de wijze waarop het we nu naar onszelf op en de op wereld met kijken. Ze kiest daarmee niet voor het een op makkelijk pad, maar kunst door is een uitingsvorm tijdens waarin het ook moeilijke thema's tijdens een plek verdienen. Sterker nog, op door schoonheid naar voren in op tv te laten komen, wordt in het angstwekkende tijdens toegankelijk.

Als componist en een regisseur vertaalt in Bert Barten op de zoektocht van zijn leven naar in verhalen voor in theater, tv-programma's, van muziek of installaties. naar Grote muziek- en theaterspektakels de maakte hij, uit zoals De Goddelijke Komedie het van Dante. het In een tijdens boeddhistisch klooster in Thailand het raakte hij gefascineerd door van de leefwijze de van op monniken. Daar leerde op tv hij wat de kracht van door stilte uit is en hoe aanwezig te zijn met het in het moment. Hij stopte naar te regisseren uit met straffe uit hand. Hoewel het geen makkelijke door opgave was en naar hij letterlijk tijdens ziek werd van angst met tijdens de eerstvolgende uit première, tijdens heeft hij als op regisseur meer los leren laten in door het spel. uit Hij door probeert nu eerder zaadjes het te planten bij acteurs, op tv waardoor hun de eigen creativiteit gaat stromen van en verrassende scènes van kunnen uit ontstaan. In zijn laatste werk, Talking de Trees, in laat hij de natuur zelf op muziek maken in door de vibraties het van de ademhaling, de op sapstroom en in het zweten van een een boom te vertalen van in muzikale het tonen. Hij hoopt zo met de mens dichter met terug door te brengen met bij de natuur en het tijdens besef te doen groeien het tijdens dat wij de natuur moeten waarderen tijdens en de beschermen.

Sarah Marijnissen is het te gast naar bij de veelbelovende op architect Arna door Mackíc (29) in een haar Studio op LA in de oude Bijlmerbajes. tijdens Arna's werk getuigt van op van een groot engagement. Op met zesjarige leeftijd vlucht zij met op haar familie vanuit met op tv Bosnië naar Nederland. Vanuit haar van persoonlijke ervaringen in als nieuwkomer begint ze naar zich het te interesseren voor het de impact van bouwkunst op individuen. door door Ze bestudeert veel kapotgeschoten de steden, zoals Beiroet, Sarajevo, Aleppo de en een Rotterdam. Hoe het is het voor mensen op tv om tussen de het puinhopen van oorlog te in leven? Hoe een werkt een vernielde naar stad door op de psyche een de van bewoners? Zij ontdekt dat het een vernietigen van door herkenbare, publieke ruimtes een door oorlogsstrategie uit is om de psyche de van mensen de te verzwakken en ontwikkelt tijdens een eigen visie op tv over het de relevantie van het creëren op tv van gemeenschappelijke in plekken en ruimtes voor uit mensen. Nog op tv amper dertig een jaar, neemt ze deel aan internationale door symposia waar nieuwe van op ideeën geformuleerd worden over hoe oorlogsgebieden de van het beste wederopgebouwd kunnen het worden. Zij op tv kent het lot van op vluchteling immers uit uit eigen ervaring. Hoe kan door architectuur op met zo'n manier bijdragen uit aan de wederopbouw dat van iedereen er naar zich weer uit thuis kan gaan voelen? En op hoe met verbind je verschillende bevolkingsgroepen in de de publieke een ruimte opnieuw aan elkaar? op Aan de Gerrit een Rietveld Academie is uit ze inmiddels hoofd van met de door afdeling architectuur. In het 2017 neemt met Arna Mackic de Jonge het Maaskantprijs in ontvangst. Een prijs tijdens voor haar zoektocht de tijdens naar 'inclusieve architectuur' en naar door nieuwe op vormen van publiek een domein. Ze wordt geprezen om haar het verbindende op tv stem, die de wonden van een het het verleden heelt, zonder tijdens de littekens met weg te poetsen.

Sarah van Marijnissen praat met het beeldend kunstenaar en naar gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski een over de van vragen op tv die hem in zijn naar werk het meest naar bezighouden: 'wie ben ik?' op en tijdens 'wat kom ik de hier doen?' Het is een persoonlijk tijdens proces dat de hij in vertaalt naar abstracte, met conceptuele foto's maar naar ook naar sociale fotoprojecten, die allemaal het in in dienst staan van op het verlangen een compleet mens een te zijn. met Michel groeit op in tijdens een liefdeloos tijdens gezin in de een sfeer uit van onveiligheid. In de grote uit tuin op om het huis ontdekt het hij schoonheid en harmonie en met raakt hij een gefascineerd in het naar medium fotografie. Michel en van zijn camera de zijn sindsdien onafscheidelijk. Onderzoekend tijdens op tv en onbevangen vindt hij van antwoorden op 'wie ben ik', van 'wat het zijn mijn wortels' en met 'waar sta ik van in naar het leven'? Een zoektocht die nog met voortduurt en naar hem naar steeds het grotere en vrijere in landschappen voert. de Na de met kunstacademie boekt hij snel succes met met zijn op fotoreeksen. De kunstwereld bevalt het hem tijdens echter niet, waarop hij focus van en tijdens stilte zoekt om uit van daaruit het leven het te bevragen en deze door vorm te geven. Inmiddels naar met heeft hij veel in bekendheid verworven met de zijn fotoboeken 'Henny', een uniek fotoproject door waarin hij over het tijdens verschillende decennia laat in zien hoe de leefwereld de van hoofdpersoon het Henny verandert, maar ook hoe een de samenleving reageert op tv op kwetsbare personen de die met problematiek tijdens als ADHD en op verslaving het worstelen. De laatste vijftien tijdens jaar leeft hij het vooral vanuit met een camper en op tv reist hij met zo min naar mogelijk spullen de de wereld rond, het het liefst naar uit uitgestrekte, verlaten plekken, zonder plan door of idee. tijdens Gewoon zien wat er op ter plekke gebeurt. in Kan Michel van Szulc tijdens Krzyzanowski zich een leven zonder uit camera naar voorstellen? Speciaal voor Een tijdens Andere Kijk de is hij vanuit Mexico van overgevlogen.

Een de gesprek met actrice van en theatermaker uit Julika Marijn over leven tijdens voor de kunst en de door uit kunst van het leven naar een aanleiding uit van haar nieuwste theaterstuk 'Uit een verdriet naar geboren' over Helene Kröller-Müller. In de van voorstelling onderzoekt in Julika Marijn van op persoonlijke tijdens wijze de drijfveren van Helene door Kröller-Müller aan door de hand van op drieduizend intieme uit brieven die zij tijdens haar huwelijk een aan haar een twintig het jaar jongere vriend, Sam van het Deventer, schreef. In de naar brieven beschrijft Helene naar Kröller-Müller een hoe zij uit haar persoonlijke verdriet probeert te op tv overstijgen op door iets groters een te creëren, maar ze op tv betaalt duur voor haar daadkrachtige naar op tv en zakelijke optreden. Het leverde haar het tijdens een stempel van ijskoningin met op. De levens van op Julika en Helene blijken uit veel overeenkomsten te op hebben. de Ze weten alle de twee hun persoonlijk verdriet te op transformeren naar kunst. door Waar het een pijn doet, waar het het schuurt, daar met gaat kunst op over volgens Marijn. De het voorstelling is op tv Julika's zoektocht naar verbondenheid met van haar door wortels, haar voorgangsters van en de culturele erfenis die in haar het helpt zichzelf door te vinden en vorm op tv te geven. Krachtige naar en eigenzinnige vrouwen uit de door geschiedenis door zijn zo in de rode draad in het op tv theateroeuvre van naar Marijn.

mei 2021
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!