Programma gemist?

Jacob op tv Ter Veldhuis is een van het de op meest gewilde hedendaagse componisten in op Europa. Meer dan door duizend uitvoeringen het van een zijn composities vinden jaarlijks over de uit hele de wereld plaats. van In zijn composities vertelt hij in verhalen over naar wat hem raakt, over op tv het dagelijks leven van van de straat, het over het schuren tussen door het aardse met lijden in en het streven naar op tv geluk. Hij probeert op zo het onzegbare uit op te drukken. van Hij maakt op tv daarbij gebruik van geluid uit de op werkelijkheid zoals op dat via de massamedia uit tot ons met komt. Meer uit dan vijftig jaar van is hij intussen op verslingerd aan met muziek. Ter Veldhuis werd als op tv kleuter naar diep geraakt door een draaiorgel met dat door voorbij kwam toen uit hij in de tuin stond. een Het geluid de ontroert hem nog steeds. naar Muziek is voor hem naar van levensbelang. Als een in kunstenaar put hij veel energie en met troost van uit het componeren. de Ik heb het geen psychiater nodig. Vanaf van zijn puberteit speelde op hij in rockbandjes in in Winschoten, door maar ook bij naar de toen nog in onbekende Herman Brood. Daarnaast van studeerde hij het klassieke compositie en elektronische muziek aan van de het conservatorium in uit Groningen. Hij is nog geen dertig een wanneer in hij zijn van eerste prijs binnensleept voor naar een compositie. een Al snel wordt hij tot uit de Nederlandse avantgarde met gerekend een en is hij succesvol, maar door dit etiket benauwt van hem. Hij gaat tijdens op zoek naar zijn uit eigen geluid en uit ontwikkelt een een eigen taal. in Het betekent componeren met tijdens de oren in de plaats vanuit concepten. van Veldhuis: 'Ieder stuk is de een soort het landschap dat ik nog het niet ken. naar Ik probeer naar m'n weg erin door te vinden. tijdens Dat is ploeteren om te zien op waar de uit noten naartoe willen'. met Op dit moment verkeert met hij in een in van stille, contemplatieve fase. Hoe nu op tv verder? naar Een mooi moment voor een goed in gesprek. van We zijn te gast een bij componist Jacob ter naar Veldhuis, alias op tv JacobTV.

De tijdens Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil tijdens had als schilder tijdens een vliegende start. door Nog maar het net van de opleiding ontving tijdens ze in tijdens 1998 uit tijdens handen van toenmalig koningin Beatrix de op Koninklijke Prijs voor naar de naar Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is het een belangrijk thema in van haar werk. In de statieportretten van historische op tv figuren op belicht ze de tijdens donkere kant van op macht. In door de verontrustende, fysieke en tijdens gelaagde beelden die hieruit door voortvloeien, verwerkt op ze de naar duistere kant van menselijke relaties. de Kensmil wil tijdens met haar schilderijen doordringen op tot in de binnenwereld een van een een personage. Ze zoekt de naar verbanden en tegenstellingen, met die haar uit uiteindelijk steeds dichter uit bij haarzelf brengen. tijdens Historische afbeeldingen uit vertellen ons iets over de op tv wijze waarop op we in nu naar onszelf en de uit wereld kijken. Ze kiest uit daarmee niet voor in een makkelijk op pad, maar kunst op is een een uitingsvorm waarin uit ook moeilijke thema's een plek op verdienen. het Sterker nog, door schoonheid met naar voren te laten door komen, wordt het een angstwekkende van toegankelijk.

Als componist met en regisseur vertaalt een Bert Barten in de zoektocht van zijn leven het in verhalen naar voor theater, tv-programma's, met muziek of installaties. Grote uit muziek- en op theaterspektakels maakte hij, zoals de tijdens De Goddelijke Komedie op van Dante. In een boeddhistisch klooster naar in Thailand op tv raakte hij op gefascineerd door op de leefwijze van met monniken. Daar leerde hij uit wat de kracht op van stilte op tv is en hoe aanwezig in te zijn in op het moment. tijdens Hij stopte te regisseren het met straffe hand. een Hoewel het geen makkelijke opgave door was en uit hij een letterlijk ziek werd van angst tijdens het de naar eerstvolgende première, heeft naar hij als regisseur meer met los leren laten de in het spel. Hij met probeert nu op eerder zaadjes te planten tijdens bij acteurs, waardoor naar hun eigen creativiteit uit een gaat stromen en verrassende de scènes kunnen op ontstaan. In zijn laatste werk, Talking van Trees, laat een hij de natuur door zelf muziek maken op door de vibraties van door de ademhaling, de naar in sapstroom en het zweten van een het boom te vertalen het in met muzikale tonen. Hij het hoopt zo de mens dichter het terug te brengen uit uit bij de natuur en de het besef te doen in groeien tijdens dat wij de natuur van moeten waarderen en tijdens beschermen.

Sarah Marijnissen is van te gast door bij de het veelbelovende architect Arna Mackíc (29) met door in haar Studio met LA in de oude naar Bijlmerbajes. Arna's werk met getuigt van het een groot engagement. Op zesjarige leeftijd tijdens vlucht in zij met haar familie vanuit uit Bosnië naar Nederland. op tv Vanuit haar persoonlijke uit ervaringen als op nieuwkomer begint ze zich de op te interesseren voor de tijdens impact van bouwkunst van op individuen. Ze bestudeert een veel kapotgeschoten steden, zoals door Beiroet, door Sarajevo, Aleppo en Rotterdam. het Hoe is het van voor mensen om tussen van de puinhopen van op oorlog te in leven? Hoe werkt een een vernielde stad door uit op op de psyche een van bewoners? Zij ontdekt dat het op naar vernietigen van herkenbare, met publieke ruimtes een oorlogsstrategie is een om naar de psyche van mensen te op verzwakken de en ontwikkelt een op eigen visie over de relevantie door van het creëren door van door gemeenschappelijke plekken en met ruimtes voor mensen. Nog amper met dertig jaar, neemt met ze deel aan internationale van symposia waar uit nieuwe ideeën tijdens geformuleerd worden over hoe oorlogsgebieden in het het beste wederopgebouwd kunnen worden. Zij in op tv kent het lot door van vluchteling immers uit eigen ervaring. in op tv Hoe kan architectuur op zo'n manier de naar bijdragen aan de wederopbouw dat iedereen van er zich weer van op tv thuis kan gaan voelen? En hoe tijdens verbind door je verschillende bevolkingsgroepen in uit de publieke ruimte op opnieuw aan het elkaar? Aan de Gerrit met Rietveld Academie is ze in de inmiddels hoofd van de afdeling in architectuur. In uit 2017 neemt Arna Mackic van de het Jonge Maaskantprijs in ontvangst. tijdens Een prijs voor op haar zoektocht naar 'inclusieve architectuur' met en naar nieuwe op vormen met van publiek domein. met Ze wordt geprezen om naar haar verbindende naar stem, die de met wonden van de het verleden heelt, zonder met de littekens weg naar te poetsen.

Sarah met Marijnissen praat met tijdens beeldend kunstenaar op tv en gelauwerd fotograaf Michel op tv Szulc Krzyzanowski over de de vragen in die hem in met zijn werk het meest tijdens bezighouden: 'wie ben ik?' en naar 'wat op kom ik hier in doen?' Het is uit een persoonlijk proces dat door hij vertaalt in naar abstracte, conceptuele foto's in maar met ook naar sociale fotoprojecten, die tijdens allemaal in in dienst staan van het in verlangen een tijdens compleet mens in te zijn. Michel de groeit op in een liefdeloos de gezin in een sfeer de van onveiligheid. In met het de grote tuin om door het huis ontdekt hij schoonheid met en harmonie en van raakt hij een gefascineerd in het op medium fotografie. Michel van en zijn op camera zijn sindsdien onafscheidelijk. van Onderzoekend in en onbevangen vindt naar hij antwoorden op 'wie ben ik', met 'wat zijn mijn op wortels' door en 'waar sta ik in van het leven'? in Een zoektocht die nog tijdens voortduurt en hem een met naar steeds grotere en vrijere met landschappen voert. het Na de kunstacademie boekt hij de snel succes met een zijn fotoreeksen. De de kunstwereld uit bevalt hem echter door niet, waarop hij focus en van het stilte zoekt om van met daaruit het in leven te bevragen het en deze vorm te door geven. Inmiddels heeft hij in veel in bekendheid verworven met zijn fotoboeken 'Henny', op een op uniek fotoproject waarin hij over uit verschillende met decennia laat zien hoe de de in leefwereld van hoofdpersoon Henny de verandert, maar het ook hoe de samenleving reageert op met kwetsbare personen het die met problematiek naar als ADHD het en verslaving worstelen. De tijdens laatste vijftien het jaar leeft het hij vooral vanuit een met camper en reist tijdens hij met zo min mogelijk op spullen de wereld een met rond, het liefst naar naar uitgestrekte, verlaten plekken, zonder op plan of idee. het Gewoon zien wat er op tv ter door plekke gebeurt. Kan Michel Szulc op Krzyzanowski zich door een leven uit zonder camera voorstellen? tijdens Speciaal voor Een Andere Kijk op is de hij vanuit Mexico tijdens overgevlogen.

Een gesprek op met actrice in en theatermaker Julika Marijn naar over leven voor op tv de door kunst en de kunst met van het op tv leven naar aanleiding het van haar nieuwste het theaterstuk 'Uit verdriet op tv geboren' over Helene Kröller-Müller. In de in voorstelling onderzoekt uit Julika Marijn op persoonlijke de wijze de in drijfveren van op tv Helene Kröller-Müller aan de op hand van drieduizend intieme tijdens op tv brieven die zij tijdens haar huwelijk het aan haar het twintig jaar uit jongere vriend, de Sam van Deventer, schreef. in In de brieven beschrijft Helene een Kröller-Müller hoe zij naar haar de persoonlijke verdriet de probeert te overstijgen door tijdens iets groters te met creëren, maar ze een betaalt duur voor haar tijdens daadkrachtige uit en zakelijke optreden. Het leverde haar op een stempel op tv van van ijskoningin op. De een levens van Julika en Helene met blijken uit veel overeenkomsten te hebben. uit Ze weten alle naar twee hun op persoonlijk verdriet te transformeren naar tijdens kunst. Waar de het pijn doet, waar tijdens het schuurt, uit daar gaat tijdens kunst over volgens Marijn. een De voorstelling op is Julika's zoektocht naar verbondenheid met met haar wortels, tijdens haar in voorgangsters en de culturele erfenis het die een haar helpt zichzelf te vinden en op vorm te geven. door Krachtige en uit eigenzinnige vrouwen uit op de geschiedenis zijn zo met de rode draad de in het theateroeuvre met van in Marijn.

juli 2019
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord