Programma gemist?

Jacob op Ter Veldhuis het is een van de de meest gewilde hedendaagse componisten door in Europa. Meer dan een duizend uitvoeringen van een zijn composities vinden het een jaarlijks over de hele wereld plaats. met In de zijn composities tijdens vertelt hij verhalen over wat een hem uit raakt, over het dagelijks een leven van de straat, over op tv het schuren tussen door in het aardse lijden en het streven in naar geluk. van Hij probeert zo naar het onzegbare uit te met drukken. Hij in maakt met daarbij gebruik van geluid met uit de werkelijkheid op tv zoals dat op tv via de massamedia tot van ons komt. Meer dan met vijftig jaar op is hij intussen verslingerd het aan muziek. de Ter Veldhuis het werd als kleuter diep naar geraakt door een draaiorgel naar dat voorbij met kwam toen hij een in de tuin stond. Het op tv geluid door ontroert hem nog steeds. Muziek uit tijdens is voor hem van naar levensbelang. Als van kunstenaar put hij veel energie op en troost uit het van componeren. Ik heb door geen psychiater nodig. tijdens Vanaf zijn in puberteit speelde hij in van rockbandjes door in Winschoten, maar ook bij met de uit toen nog door onbekende Herman Brood. Daarnaast studeerde naar hij klassieke compositie door en elektronische muziek aan naar een het conservatorium in Groningen. Hij op tv is nog geen op tv dertig wanneer hij zijn de eerste prijs tijdens binnensleept voor een de compositie. Al de snel wordt door hij tot de Nederlandse door avantgarde gerekend en is op tv hij succesvol, maar dit met etiket benauwt hem. tijdens Hij van gaat op zoek naar zijn naar eigen geluid en uit op ontwikkelt een eigen taal. op tv Het betekent componeren met de een in oren in plaats vanuit van concepten. Veldhuis: 'Ieder met stuk is een soort landschap van dat op tv ik nog niet ken. van Ik probeer m'n weg door erin te met vinden. naar Dat is ploeteren om te zien het waar de door noten tijdens naartoe willen'. Op dit van moment verkeert hij tijdens in een stille, contemplatieve fase. een Hoe nu verder? door naar Een mooi moment voor een in goed gesprek. We in zijn te in gast bij componist Jacob ter met Veldhuis, alias tijdens JacobTV.

De Nederlands-Surinaamse Natasja van Kensmil in had als schilder de een vliegende start. van Nog maar net van uit de opleiding ontving met ze in 1998 uit uit tijdens handen van toenmalig koningin Beatrix tijdens de Koninklijke Prijs voor op de Vrije Schilderkunst. uit Geschiedenis is een in op tv belangrijk thema in haar werk. de In tijdens statieportretten van historische figuren belicht tijdens ze de donkere kant met van uit macht. In de verontrustende, fysieke het en gelaagde beelden met door die hieruit voortvloeien, naar verwerkt ze de duistere in kant van menselijke relaties. Kensmil het wil de met haar schilderijen doordringen tot het de in de binnenwereld van een personage. naar Ze zoekt naar tijdens verbanden en in tegenstellingen, die haar uiteindelijk de door steeds dichter bij het haarzelf brengen. Historische afbeeldingen in vertellen ons iets over het de uit wijze waarop we nu naar onszelf door en de uit wereld kijken. Ze kiest een daarmee niet voor tijdens een makkelijk op tv pad, maar kunst met is een uitingsvorm waarin tijdens ook een moeilijke thema's een plek verdienen. een Sterker nog, door van naar schoonheid naar voren te laten komen, naar wordt een het angstwekkende op toegankelijk.

Als een componist en regisseur in vertaalt Bert Barten de zoektocht uit op van zijn leven in verhalen voor in uit theater, tv-programma's, muziek of uit installaties. Grote muziek- en de theaterspektakels op tv maakte hij, zoals De de Goddelijke Komedie van Dante. een In een boeddhistisch uit klooster in op tv Thailand raakte hij gefascineerd door tijdens de leefwijze van in monniken. Daar op leerde tijdens hij wat de kracht de van stilte is en hoe door met aanwezig te zijn uit in het moment. Hij stopte te uit naar regisseren met straffe hand. Hoewel het door geen makkelijke uit opgave was en hij met letterlijk ziek werd door door van angst tijdens tijdens de eerstvolgende première, heeft hij als op regisseur meer op los leren laten een in het spel. Hij in probeert nu eerder de zaadjes een te planten bij van acteurs, waardoor hun door eigen creativiteit gaat op stromen en verrassende scènes uit kunnen ontstaan. het In zijn laatste met werk, Talking Trees, laat naar hij de met natuur zelf tijdens muziek maken door van de vibraties van door de ademhaling, de het sapstroom en het zweten door van een boom te vertalen met in muzikale tonen. uit Hij hoopt zo met de mens de dichter uit terug te brengen bij met de natuur en op het besef het te doen groeien van dat wij de natuur moeten waarderen tijdens en op tv beschermen.

Sarah naar Marijnissen is te gast bij uit de veelbelovende het architect Arna het Mackíc (29) in haar Studio de LA tijdens in de op tv oude Bijlmerbajes. Arna's werk uit getuigt van een groot in engagement. Op zesjarige met leeftijd in vlucht zij met tijdens haar familie vanuit Bosnië naar in Nederland. van Vanuit haar persoonlijke naar ervaringen als nieuwkomer begint ze op tv zich de te interesseren voor de impact op van bouwkunst op individuen. van Ze bestudeert een veel kapotgeschoten steden, zoals in Beiroet, Sarajevo, Aleppo een en op tv Rotterdam. Hoe is het voor in mensen om de tussen de puinhopen van door oorlog te leven? de Hoe werkt door een vernielde stad uit door op de tijdens psyche op van bewoners? Zij ontdekt tijdens dat het op tv vernietigen van herkenbare, publieke ruimtes een van op tv oorlogsstrategie is om de psyche van de mensen te op verzwakken en ontwikkelt een een eigen visie met over de relevantie van het het creëren door van gemeenschappelijke plekken in en ruimtes voor mensen. in Nog het amper dertig uit jaar, neemt ze deel aan een internationale symposia waar het nieuwe ideeën door geformuleerd worden over hoe naar oorlogsgebieden van het beste wederopgebouwd kunnen in worden. Zij kent naar het lot van vluchteling immers in uit eigen ervaring. het Hoe een kan architectuur op zo'n manier tijdens bijdragen het aan de wederopbouw dat iedereen de er met zich weer de thuis kan gaan naar voelen? En hoe verbind je uit verschillende uit bevolkingsgroepen in de in publieke ruimte opnieuw naar aan elkaar? Aan de Gerrit naar Rietveld Academie is ze op inmiddels hoofd van de de afdeling architectuur. naar In 2017 neemt tijdens Arna tijdens Mackic de Jonge Maaskantprijs een in ontvangst. naar Een prijs voor uit haar zoektocht naar 'inclusieve een architectuur' en het naar nieuwe vormen door van publiek van domein. Ze wordt geprezen om haar op tv verbindende op stem, die de wonden van op tv het door verleden heelt, van zonder de littekens tijdens weg te poetsen.

Sarah van Marijnissen praat een met beeldend kunstenaar en gelauwerd op fotograaf Michel Szulc met Krzyzanowski uit over de vragen die hem in naar zijn werk het op tv meest bezighouden: 'wie op tv ben ik?' op tv en 'wat kom ik op hier doen?' naar Het tijdens is een persoonlijk van proces dat hij vertaalt naar met abstracte, door conceptuele foto's maar ook naar sociale in fotoprojecten, die op tv allemaal in dienst staan met van het uit verlangen een compleet tijdens mens te op zijn. Michel tijdens groeit op in een liefdeloos gezin tijdens in tijdens een sfeer door van onveiligheid. In uit de grote tuin om het huis op ontdekt op hij schoonheid en harmonie en uit raakt hij het gefascineerd in een het medium fotografie. Michel en van zijn de camera zijn sindsdien onafscheidelijk. Onderzoekend naar en van onbevangen vindt hij antwoorden op een 'wie ben ik', uit op 'wat zijn mijn wortels' uit en 'waar sta ik in op tv het een leven'? Een zoektocht die op nog voortduurt en in hem naar steeds naar grotere en naar vrijere landschappen voert. in Na de kunstacademie naar boekt hij snel succes met tijdens zijn uit fotoreeksen. De op kunstwereld bevalt hem echter niet, waarop van hij focus en op tv stilte de zoekt om van tijdens daaruit het leven te bevragen op tv en deze vorm het te geven. met Inmiddels heeft tijdens hij veel bekendheid uit verworven met zijn fotoboeken 'Henny', uit een uniek fotoproject met op tv waarin hij over van verschillende decennia laat tijdens zien hoe de leefwereld van hoofdpersoon tijdens in Henny verandert, maar ook hoe de op tv samenleving reageert op met kwetsbare personen die door met problematiek als uit ADHD en verslaving door worstelen. De laatste van vijftien jaar leeft met van hij vooral vanuit een tijdens camper en reist hij met op het zo min mogelijk spullen de wereld door rond, het liefst van naar een uitgestrekte, verlaten plekken, zonder in plan of idee. Gewoon op zien wat er op tv ter plekke gebeurt. op tv de Kan Michel Szulc Krzyzanowski met zich een door leven zonder camera de voorstellen? Speciaal voor Een Andere het Kijk is met hij vanuit Mexico op tv overgevlogen.

Een gesprek van met actrice en tijdens theatermaker in Julika Marijn over leven voor de op tv uit kunst en de kunst van het in leven naar door aanleiding op van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet door geboren' over van Helene Kröller-Müller. In de de met voorstelling onderzoekt Julika Marijn op persoonlijke met wijze de drijfveren het van Helene van Kröller-Müller aan de de hand in van drieduizend intieme brieven die zij tijdens naar tijdens haar huwelijk aan op haar twintig jaar jongere tijdens vriend, een Sam van Deventer, schreef. de In de naar brieven beschrijft Helene Kröller-Müller hoe zij naar haar persoonlijke verdriet het probeert uit te overstijgen door uit iets groters te creëren, in maar ze betaalt op duur voor haar van daadkrachtige tijdens en zakelijke optreden. Het leverde naar haar een stempel uit van ijskoningin op. een De uit levens van Julika en Helene op blijken veel overeenkomsten tijdens te hebben. Ze weten in een alle twee hun persoonlijk verdriet te de transformeren naar kunst. de met Waar het pijn doet, waar uit het schuurt, op tv daar gaat kunst over volgens op tv Marijn. De voorstelling uit naar is Julika's zoektocht naar verbondenheid tijdens met haar uit wortels, haar op tv voorgangsters en de met culturele erfenis die haar uit helpt zichzelf te vinden van en door vorm te geven. Krachtige en eigenzinnige op tv vrouwen uit de tijdens geschiedenis zijn zo door de rode draad een in tijdens het theateroeuvre van het Marijn.

juni 2021
01-04-2018 15:55

Jacob Ter Veldhuis

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Jacob Ter Veldhuis

Jacob Ter Veldhuis is een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Meer dan duizend uitvoeringen van zijn composities vinden jaarlijks over de hele wereld plaats. In zijn composities vertelt hij verhalen over wat hem raakt, o...

25-03-2018 15:55

Natasja Kensmil

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Natasja Kensmil

De Nederlands-Surinaamse Natasja Kensmil had als schilder een vliegende start. Nog maar net van de opleiding ontving ze in 1998 uit handen van toenmalig koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Geschiedenis is een ...

18-03-2018 15:55

Bert Barten

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Bert Barten

Als componist en regisseur vertaalt Bert Barten de zoektocht van zijn leven in verhalen voor theater, tv-programma's, muziek of installaties. Grote muziek- en theaterspektakels maakte hij, zoals De Goddelijke Komedie van Dante. In een boedd...

11-03-2018 15:50

Arna Mackic

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Arna Mackic

Sarah Marijnissen is te gast bij de veelbelovende architect Arna Mackíc (29) in haar Studio LA in de oude Bijlmerbajes. Arna's werk getuigt van een groot engagement. Op zesjarige leeftijd vlucht zij met haar familie vanuit Bosnië naar Neder...

04-03-2018 15:50

Michel Szulc Krzyzanowski

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Michel Szulc Krzyzanowski

Sarah Marijnissen praat met beeldend kunstenaar en gelauwerd fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski over de vragen die hem in zijn werk het meest bezighouden: 'wie ben ik?' en 'wat kom ik hier doen?' Het is een persoonlijk proces dat hij verta...

25-02-2018 15:50

Julika Marijn

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst - Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk 'Uit verdriet geboren' over Helene Kröller-Müller. In de voorstelling onderzoekt Julika M...

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst bij De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Een andere kijk op kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-04-2018 om 15:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!