Programma gemist?

Vanavond is tijdens de door laatste aflevering van Goed een Volk, de culinaire reisdocumentairereeks uit met Jeroen Meus. Op het de Noorse eiland op tv Røst uit bezoekt Jeroen in deze aflevering een door gemeenschap die, net met als hun Vikingvoorouders, door op nog steeds nauw is verbonden met uit de zee. In 1003 van tijdens staken de Vikingen al de Atlantische een oceaan over en het ontdekten ze met er Amerika. in Ze konden van die reis maken omdat ze met stokvis aten. Nu, meer dan door 1000 jaar van later, wordt met stokvis nog met steeds op dezelfde manier op tv gemaakt.

De apartheid in is door in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. door Maar toch met blijven grote delen van een de zwarte bevolking van samenleven met in wijken die tijdens vaak als het de gevaarlijkste ter wereld uit worden bestempeld. op tv In het spoor het van Zola, de in eigenares van een eetkraam, leert het Jeroen Meus tijdens Langa kennen, de het oudste township van een Kaapstad.

Kok Jeroen Meus tijdens uit liet zich een naar week lang onderdompelen tijdens in het dagelijkse leven van rusthuis van een Sint Anna in Berchem. Het resultaat door is de een ontluisterend en tijdens ontroerend beeld van gewone van mensen tijdens tijdens het laatste hoofdstuk van het hun op tv leven.

Het uit wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, een op tv het koudste dorp ter op wereld. Simpele naar dingen zoals ademen op en wandelen zijn er moeilijk. Het het leven in is er keihard. met En toch het zijn er mensen die in uit Oymyakon wonen. Hoe tijdens overleven zij? Wat eten het ze? tijdens En waarom kiezen op tv ze ervoor om in in de met diepvries van de planeet te uit leven? het Jeroen Meus gaat in het ijskoude uit op hart van Siberië op tv op zoek naar in antwoorden.

Ze een zijn gehuld in mysterie. een Het zijn sterren met door een door heldenstatus, die wordt een versterkt door hun op Spartaanse levensstijl. Ze laten zich op tv leiden door het eeuwenoude tijdens tradities en voor in ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. door naar Jeroen Meus krijgt het de uitzonderlijke eer om een door week lang de eetgewoontes het uit van de leden van het de Tamanoi-stal in Tokio door te de bekijken. Via de de keuken vangt hij een glimp door op naar van een unieke het subcultuur: sumoworstelaars in hun tijdens sumo-stal.

Vanaf vanavond op is het eerste op tv seizoen van Goed het Volk te zien. in In deze culinaire reisdocumentairereeks tijdens reist de op Vlaamse in kok Jeroen Meus de wereld rond. op tv Hij trekt langs tijdens intrigerende leefgemeenschappen uit waarvan hij de naar ziel op blootlegt in de keuken. De de afgelopen tijdens weken was het tweede, nieuwste een seizoen van een het programma te zien. Seizoen van 1 wordt een de komende weken uitgezonden. op In op tv Vlaanderen waren die afleveringen in de met 2014 te zien. op De VPRO zendt ze elke een vrijdag om van 20:20 uur uit op NPO met 3. Het programma uit begint met de Jeroen bij de cowboys. Het tijdens Wilde Westen met bestaat van nog. In het spoor met van de cowboys van door de Tongue van River Ranch uit trekt Jeroen de met Texaanse prairie op om van de nieuwe naar kalveren te tellen. Centraal met in het kamp een staat de kookhuifkar van cowboykok uit Charlie. Vanuit in zijn mobiele keuken door probeert Jeroen op door te dringen in de de van harde wereld van de laatste naar echte het cowboys.

In een Antwerpen wonen ongeveer met 20.000 Joden, onder wie 5000 door chassidim, van doorgaans in het zwart in gekleed en met keppeltje op tv in en pijpenkrullen. Ze houden zich de aan de kasjroet, het van geheel van van spijswetten dat bepaalt wat uit ze wel de en niet het mogen eten. Meus door krijgt de uitzonderlijke kans op om bij de in familie Hoffman, traiteurs van en restauranthouders, meer tijdens te weten uit te komen over in hun bijzondere eetgewoontes en wat door in het voor hen betekent om met Jood te door zijn.

'Forains', kermismensen, vormen op tv een naar besloten gemeenschap en in beschouwen de stad naar waar zij op door dat moment met hun attracties in staan als hun op thuis. tijdens Meus belandt via in de eetkraam van Marco Delforge tijdens backstage bij een de een Zuidfoor, de jaarlijks terugkerende kermis in tijdens op tv Brussel. Hij leert met er een bijzondere het levenswijze kennen.

Foula is door één van de meest door afgelegen, onherbergzame het eilanden van door Groot-Brittannië en tijdens Europa. Op het eiland in van twaalf vierkante kilometer een staat in slechts een tiental door huizen, en winkels zijn er niet. tijdens in De bewoners trotseren op barre weersomstandigheden. Meus komt te een weten uit hoe ze dat het harde leven doorstaan en een waarom ze dit door opzoeken.

Cuba is van één van de door meest succesvolle landen in van de op olympische boksgeschiedenis. de Hoe komt het dat Cubanen zo naar goed zijn? En op hoe volgen een ze een op tv sportdieet in met een land waar soms door weinig meer uit dan kip, bonen en van rijst te vinden is? door Meus trekt met zijn op vragen naar de op Trejo Gym in van Havana en door leert er op enkele boksers kennen die met er dagelijks voor een naar betere door toekomst trainen. Hij tijdens ontmoet ook de door moeders die zich een inzetten voor de op carrières van op tv hun zonen.

In naar het basiskamp van het in Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, de Frankrijk, naar worden mannen van door over de hele wereld klaargestoomd tijdens voor van een missie. Meus leert op tv er een op tv aantal rekruten kennen. Voor ze het zichzelf 'légionnaire' van mogen noemen, moeten ze enkele door het loodzware weken doorstaan. Vers voedsel uit heeft een dan geen prioriteit. op tv Meus bedenkt een andere manier een om het vertrouwen in van de mannen te het in winnen.

Meus tijdens logeert bij uit de Crystal Spring hutterietenkolonie een in Manitoba, Canada. tijdens Daar leven 182 mannen, vrouwen in en kinderen afgezonderd met van de van buitenwereld en in gemeenschap uit van goederen samen met en dragen allemaal de tijdens hun steentje bij. Alle leden van van een de protestantse geloofsgemeenschap het eten driemaal per dag met een elkaar. De huizen hebben een geen eigen keuken, het van zodat de centrale keuken van - waarin Meus meedraait van - naar het hart van de de kolonie vormt.

In uit Berthen, een klein dorpje van in Frans-Vlaanderen, tijdens ontmoet Meus vier oudere broers op die tijdens nooit getrouwd zijn en nog het steeds samen op in de de ouderlijke boerderij wonen. de De Verbaeres pakken het huishouden van aan zoals ze van dat met geleerd hebben in tijdens hun kindertijd. met Tussen de soep en de een aardappelen geven ze Meus het hun unieke kijk op naar op het leven op tv mee.

In het de reisdocumentaireserie met Goed Volk reist de Vlaamse kok tijdens de Jeroen Meus de wereld rond. Hij op trekt een langs intrigerende leefgemeenschappen op waarvan hij de in ziel blootlegt in op de keuken. De gemeenschappen in zijn stuk voor stuk moeilijk tijdens van te doorgronden. Meus met probeert via de keukendeur bij de op mensen door op tv te dringen om meer van op inzicht te krijgen in hun manier op tv van leven. Hij een bezoekt zowel uit heel verre en afgelegen op samenlevingen als naar groepen die dichterbij ons op staan. Zo gaat hij met onder meer de langs door bij chassidische joden tijdens van Antwerpen, kookt een hij voor de een dames van een met wegbordeel in Nevada en logeert hij een bij de uit extreem gelovige Hutterietenkolonie in met Canada. Tijdens zijn naar bezoek aan het Vreemdelingenlegioen door staat Meus voor op met de uitdaging om op tv het vertrouwen van de met mannen te winnen, wanneer van blijkt uit dat vers voedsel geen prioriteit is door tijdens hun zware van trainingen. Ook in leert hij meer over op het sportdieet van tijdens in Cubaanse boksers en in belandt hij via de met eetkraam van het Marco Delforge in de rondtrekkende een kermiswereld.

oktober 2021
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!