Programma gemist?

Vanavond het is de laatste aflevering van de Goed Volk, de in culinaire van reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op in het Noorse eiland tijdens Røst op tv bezoekt Jeroen in deze het aflevering een gemeenschap die, door net als de hun Vikingvoorouders, nog steeds naar nauw is met verbonden met de zee. In een 1003 staken op tv de Vikingen al met de Atlantische oceaan in over en ontdekten op ze er Amerika. met Ze konden die reis de maken omdat ze stokvis uit aten. Nu, meer uit dan 1000 tijdens jaar later, door wordt stokvis nog steeds op dezelfde in manier van gemaakt.

De apartheid is uit in het Zuid-Afrika officieel het al jaren afgeschaft. Maar door toch blijven het grote delen van naar de zwarte bevolking samenleven in wijken de op die vaak als van de gevaarlijkste ter tijdens wereld worden bestempeld. In op tv het spoor van Zola, op de eigenares van een op eetkraam, leert Jeroen het Meus Langa kennen, uit het oudste door township van het Kaapstad.

Kok Jeroen op Meus in liet zich een week op tv lang onderdompelen door in het dagelijkse leven van rusthuis met Sint uit Anna in Berchem. een Het resultaat is een op tv ontluisterend en ontroerend een beeld met van gewone mensen tijdens op tv het laatste door hoofdstuk van hun naar leven.

Het wordt in gemakkelijk -60°C op in Oymyakon, het naar koudste dorp op ter wereld. Simpele dingen zoals ademen met en wandelen zijn naar er in moeilijk. Het van leven is er keihard. op En toch zijn naar er mensen door die in Oymyakon een wonen. Hoe overleven het zij? Wat eten ze? En waarom tijdens kiezen ze de ervoor om een in de uit diepvries van de uit planeet te leven? Jeroen Meus tijdens gaat in op het ijskoude hart de van Siberië op het zoek naar op tv antwoorden.

Ze het zijn gehuld in naar mysterie. Het op zijn sterren met een heldenstatus, die met wordt versterkt door op tv hun in Spartaanse levensstijl. Ze laten zich naar leiden uit door eeuwenoude tradities tijdens en voor ons naar westerlingen onbegrijpelijke regels naar en erecodes. Jeroen Meus krijgt uit de uitzonderlijke de eer om met een week lang de de eetgewoontes van de leden de van van de Tamanoi-stal een in Tokio te bekijken. Via de de keuken vangt hij door het een glimp op van een in unieke subcultuur: sumoworstelaars in in hun tijdens sumo-stal.

Vanaf de vanavond is het naar eerste seizoen van Goed uit Volk te tijdens zien. In deze tijdens culinaire reisdocumentairereeks reist door de Vlaamse kok Jeroen uit Meus het de wereld rond. door Hij trekt langs van intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij een de ziel naar blootlegt in de een keuken. De afgelopen weken was op het tweede, door nieuwste seizoen van het programma tijdens te zien. een Seizoen naar 1 wordt de komende weken uitgezonden. naar In uit Vlaanderen waren die afleveringen in tijdens 2014 te zien. op De VPRO door zendt ze elke door vrijdag tijdens om 20:20 uur een uit op NPO 3. Het programma begint tijdens met Jeroen bij naar uit de cowboys. Het Wilde Westen de bestaat op tv nog. In het spoor van de door cowboys van met de naar Tongue River Ranch trekt Jeroen de op Texaanse door prairie op door om de nieuwe een kalveren te tellen. Centraal het in het kamp staat de naar kookhuifkar van cowboykok op een Charlie. Vanuit zijn mobiele door keuken probeert Jeroen door naar te dringen in op de harde wereld van de de laatste echte de op cowboys.

In Antwerpen op wonen ongeveer 20.000 in Joden, uit onder wie 5000 chassidim, op doorgaans in het zwart gekleed op en met keppeltje de en pijpenkrullen. op Ze houden zich naar aan op tv de kasjroet, het uit geheel van spijswetten dat op tv bepaalt wat ze wel door en niet mogen eten. op uit Meus krijgt de uitzonderlijke de kans om bij een de familie Hoffman, het traiteurs en restauranthouders, de meer te weten op te komen over een hun bijzondere naar eetgewoontes en wat het voor door hen betekent om Jood van een te zijn.

'Forains', kermismensen, vormen het een besloten uit gemeenschap en beschouwen de een door stad waar zij van op dat moment met hun attracties het staan als in hun thuis. door Meus belandt via op de eetkraam van Marco uit Delforge backstage bij de een Zuidfoor, de van jaarlijks met terugkerende kermis in Brussel. door Hij leert er uit een bijzondere in levenswijze kennen.

Foula met is één van de meest uit afgelegen, onherbergzame op eilanden van op Groot-Brittannië en Europa. Op de het eiland op tv van twaalf vierkante kilometer staat met slechts een tiental op huizen, en de winkels zijn de er niet. De bewoners de trotseren tijdens barre weersomstandigheden. Meus komt op tv te weten door hoe ze dat harde leven van doorstaan en waarom van ze tijdens dit opzoeken.

Cuba is een één tijdens van de meest succesvolle landen het in de olympische op boksgeschiedenis. tijdens Hoe komt het dat Cubanen zo de goed zijn? En op hoe uit volgen ze op tv een sportdieet in van een land waar soms in weinig meer dan kip, naar bonen en rijst van te een vinden is? Meus trekt met op tv zijn vragen naar de met Trejo van Gym in in Havana en leert er enkele boksers naar kennen die er door dagelijks voor een door de betere toekomst trainen. op tv Hij ontmoet ook de een moeders die zich inzetten voor in de carrières van op tv hun tijdens zonen.

In het basiskamp uit van het op Vreemdelingenlegioen door in Castelnaudary, Frankrijk, op tv worden mannen van door over de hele wereld een klaargestoomd voor een missie. op Meus op tv leert er een aantal rekruten van kennen. Voor een ze zichzelf 'légionnaire' op mogen noemen, moeten ze enkele op loodzware weken het doorstaan. Vers van voedsel heeft dan naar geen prioriteit. tijdens Meus bedenkt een andere manier van om het vertrouwen van het de in mannen te van winnen.

Meus logeert uit bij naar de Crystal Spring het hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar uit leven naar 182 mannen, vrouwen en naar kinderen afgezonderd van de met buitenwereld op en in gemeenschap van door goederen samen en dragen op tv allemaal hun het steentje bij. Alle leden in van de protestantse geloofsgemeenschap door in eten driemaal per dag een met elkaar. door De huizen hebben geen eigen uit keuken, uit zodat de centrale keuken - waarin op tv Meus meedraait - met het in hart van de kolonie een vormt.

In een Berthen, een klein dorpje in in de Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier op tv oudere broers die nooit getrouwd uit zijn van en nog steeds samen naar op de ouderlijke boerderij op tv op wonen. De Verbaeres de pakken het huishouden aan zoals met ze dat geleerd een hebben in hun met kindertijd. Tussen de de soep en de aardappelen een geven ze naar Meus hun de unieke kijk op een het leven uit mee.

In op de reisdocumentaireserie Goed Volk op tv reist de naar Vlaamse kok Jeroen in Meus de wereld rond. op tv Hij van trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan door hij de ziel een blootlegt in de keuken. De de gemeenschappen in zijn stuk voor van stuk moeilijk met te doorgronden. Meus probeert via de het keukendeur bij op tv de mensen van door te dringen om meer naar tijdens inzicht te krijgen in hun op tv manier van het leven. Hij bezoekt tijdens zowel heel verre en afgelegen door samenlevingen als groepen in die dichterbij met ons staan. Zo gaat op hij van onder meer langs bij chassidische joden met van Antwerpen, kookt naar hij voor de van dames van een met wegbordeel met in Nevada en van logeert hij bij de van extreem gelovige Hutterietenkolonie in met Canada. Tijdens zijn bezoek naar aan het Vreemdelingenlegioen de staat het Meus voor de uitdaging om de door het vertrouwen van de mannen met te winnen, wanneer de blijkt dat vers met voedsel geen prioriteit tijdens is tijdens hun door zware trainingen. op tv Ook leert hij meer tijdens over het sportdieet uit van de Cubaanse boksers en belandt van hij via de eetkraam van op tv Marco Delforge op in de rondtrekkende de kermiswereld.

juni 2020
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!