Programma gemist?

Vanavond is de op laatste aflevering op van Goed Volk, de de culinaire reisdocumentairereeks met tijdens Jeroen Meus. Op het van Noorse de eiland Røst bezoekt Jeroen in met deze met aflevering een gemeenschap die, net van op als hun Vikingvoorouders, op tv nog steeds nauw naar is verbonden met op de zee. In 1003 staken in de Vikingen al in de Atlantische oceaan over en in ontdekten ze er tijdens Amerika. Ze konden een die reis maken een omdat door ze stokvis van aten. Nu, meer dan 1000 jaar van later, wordt stokvis naar nog steeds op dezelfde uit manier van gemaakt.

De apartheid het is met in Zuid-Afrika officieel al jaren naar afgeschaft. Maar toch blijven het grote in delen van de zwarte naar bevolking samenleven de in wijken die vaak als het de gevaarlijkste van ter wereld worden bestempeld. met In het spoor op tv van Zola, de de eigenares van door een eetkraam, leert Jeroen naar Meus Langa een kennen, het oudste township in tijdens van Kaapstad.

Kok Jeroen op Meus liet zich een van week lang onderdompelen de in een het dagelijkse naar leven van rusthuis de Sint Anna in Berchem. de Het resultaat is een een ontluisterend en ontroerend beeld in van gewone mensen een tijdens tijdens het laatste hoofdstuk van op tv hun de leven.

Het een wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, op het uit koudste dorp ter in wereld. Simpele dingen op zoals ademen en tijdens wandelen zijn er op tv moeilijk. Het leven is het er met keihard. En toch zijn er naar mensen die in Oymyakon uit wonen. de Hoe overleven door zij? Wat eten ze? En waarom van kiezen ze ervoor in om in de naar diepvries van van de planeet te leven? door Jeroen Meus gaat tijdens in naar het ijskoude hart naar van Siberië op het zoek naar een antwoorden.

Ze zijn op tv gehuld in mysterie. Het in uit zijn sterren met een een heldenstatus, die wordt versterkt van door hun uit Spartaanse levensstijl. Ze van laten zich leiden uit door eeuwenoude tradities en voor op tv met ons westerlingen onbegrijpelijke het regels en erecodes. Jeroen Meus krijgt op de uitzonderlijke eer in om een week naar lang de eetgewoontes een het van de leden van van de Tamanoi-stal in Tokio te van bekijken. Via de op tv keuken vangt hij op tv naar een glimp op van een tijdens unieke subcultuur: sumoworstelaars naar in hun met sumo-stal.

Vanaf vanavond is de het een eerste seizoen van Goed de Volk te het zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks op tv een reist de Vlaamse kok van Jeroen Meus de wereld rond. door Hij trekt op tv langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan op hij op tv de ziel blootlegt uit in de de keuken. De afgelopen tijdens weken was het in tweede, nieuwste seizoen van het programma op tv te een zien. Seizoen 1 op wordt de de komende weken uitgezonden. In Vlaanderen het waren die afleveringen in uit 2014 te zien. op tv door De VPRO zendt ze elke op tv vrijdag om de 20:20 uur uit op NPO het op 3. Het programma begint uit met Jeroen bij de in cowboys. Het Wilde Westen bestaat met nog. van In het spoor naar van de een cowboys van de Tongue River Ranch door trekt op tv Jeroen de Texaanse in prairie op in om de nieuwe kalveren een te tellen. Centraal in het de kamp staat op tv de kookhuifkar door van cowboykok met Charlie. Vanuit zijn in mobiele keuken probeert op Jeroen door te tijdens dringen in de harde door wereld van de de laatste echte een cowboys.

In op Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, met op onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het het het zwart gekleed en met een keppeltje en pijpenkrullen. op Ze de houden zich aan de kasjroet, het op tv geheel van tijdens spijswetten van dat bepaalt wat ze van wel en niet mogen eten. op Meus krijgt tijdens de naar uitzonderlijke kans om bij de uit familie Hoffman, traiteurs door en met restauranthouders, meer te op tv weten te komen over hun bijzondere de op tv eetgewoontes en wat het voor door hen betekent om Jood in op te zijn.

'Forains', kermismensen, vormen een naar een besloten gemeenschap en beschouwen van de stad waar door zij op dat moment tijdens met door hun attracties staan als hun in op thuis. Meus belandt via de op eetkraam van in Marco Delforge backstage bij uit de Zuidfoor, de de jaarlijks terugkerende de kermis in de Brussel. Hij leert er een de bijzondere levenswijze door kennen.

Foula een is één van de tijdens meest afgelegen, onherbergzame met eilanden van Groot-Brittannië naar en Europa. Op het het eiland van naar twaalf door vierkante kilometer staat slechts een tiental op huizen, en tijdens winkels zijn er niet. een De op tv bewoners trotseren barre een weersomstandigheden. Meus komt uit te weten hoe een ze dat harde leven een doorstaan en waarom ze uit dit met opzoeken.

Cuba het is één in van de meest succesvolle uit landen in de tijdens olympische boksgeschiedenis. Hoe het komt het dat Cubanen naar zo goed zijn? En de hoe volgen ze door een sportdieet in tijdens van een land waar het soms weinig meer dan kip, bonen in op en rijst te een vinden is? Meus de trekt met zijn vragen naar de in op Trejo Gym in Havana en leert door er enkele van boksers kennen met die er dagelijks in voor een betere toekomst uit trainen. Hij op ontmoet ook de tijdens moeders die zich inzetten het voor de een carrières van hun uit zonen.

In het in basiskamp van het met Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, in Frankrijk, op worden mannen van op tv over de hele wereld klaargestoomd voor op een uit missie. Meus leert er een op tv aantal rekruten kennen. tijdens Voor ze zichzelf naar 'légionnaire' de mogen noemen, moeten de ze enkele loodzware de weken doorstaan. Vers voedsel van heeft dan geen prioriteit. een door Meus bedenkt een tijdens andere manier om het vertrouwen van in de met mannen te op winnen.

Meus van logeert bij door de Crystal Spring hutterietenkolonie de in Manitoba, Canada. tijdens Daar leven 182 mannen, vrouwen uit en kinderen de afgezonderd van de buitenwereld het en in naar gemeenschap van goederen een samen en dragen een allemaal hun een steentje bij. Alle leden van naar de op tv protestantse geloofsgemeenschap eten driemaal op per van dag met elkaar. het De huizen hebben geen eigen keuken, door zodat de tijdens centrale door keuken - waarin Meus de meedraait - het van hart van de kolonie op vormt.

In Berthen, het een klein dorpje in op Frans-Vlaanderen, ontmoet een Meus vier oudere naar broers op tv die nooit getrouwd zijn en nog op steeds van samen op de tijdens ouderlijke boerderij wonen. De het Verbaeres pakken het het huishouden aan zoals ze op dat geleerd hebben op tv in hun kindertijd. tijdens Tussen de een soep uit en de aardappelen door geven ze Meus hun een unieke kijk op uit het leven het mee.

In in de reisdocumentaireserie Goed Volk naar reist de Vlaamse de kok Jeroen Meus op tv de wereld rond. op tv Hij trekt langs uit intrigerende leefgemeenschappen waarvan in hij de ziel van blootlegt in tijdens de keuken. De gemeenschappen zijn stuk op voor op tv stuk moeilijk de te doorgronden. Meus met probeert via de keukendeur bij naar de met mensen door te dringen om meer tijdens op inzicht te krijgen in van hun manier het van leven. Hij door bezoekt zowel heel verre in en afgelegen samenlevingen als groepen op die dichterbij ons op de staan. Zo gaat hij onder de meer langs bij chassidische het joden van Antwerpen, kookt van met hij voor de dames van een een tijdens wegbordeel in Nevada tijdens en logeert hij bij een de extreem gelovige het Hutterietenkolonie in een Canada. Tijdens zijn bezoek aan het uit Vreemdelingenlegioen staat Meus voor het door de uitdaging om het in vertrouwen van de naar mannen te op tv winnen, wanneer blijkt dat vers voedsel van geen op prioriteit is tijdens op hun zware trainingen. Ook leert de hij meer de over het sportdieet van van een Cubaanse boksers en belandt hij via een de eetkraam op van Marco Delforge op tv in de de rondtrekkende kermiswereld.

januari 2019
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord