Programma gemist?

Vanavond op tv is de laatste aflevering een van Goed op tv Volk, de op tv culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op naar het Noorse uit eiland Røst bezoekt Jeroen in het op tv deze aflevering een gemeenschap die, net een als van hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw door is uit verbonden met de zee. In 1003 een staken de van Vikingen al uit de Atlantische oceaan op over en ontdekten uit ze er Amerika. Ze op tv konden die reis maken uit omdat ze door stokvis aten. Nu, meer tijdens dan 1000 jaar later, de wordt stokvis van nog steeds op op tv dezelfde manier tijdens gemaakt.

De door apartheid is in Zuid-Afrika officieel het al jaren van afgeschaft. Maar toch blijven in grote delen van op tv op tv de zwarte bevolking samenleven in het wijken die vaak de als de gevaarlijkste met ter wereld worden bestempeld. door In het spoor een van Zola, de een eigenares de van een eetkraam, leert van Jeroen Meus Langa door kennen, het oudste township in van door Kaapstad.

Kok op Jeroen Meus in liet zich een week lang onderdompelen van in het het dagelijkse uit leven van rusthuis Sint tijdens Anna in Berchem. Het met resultaat is van een ontluisterend en ontroerend door beeld van gewone met mensen tijdens het tijdens laatste hoofdstuk van op hun met leven.

Het wordt de gemakkelijk -60°C in door Oymyakon, het koudste dorp een ter wereld. Simpele het dingen zoals ademen in en wandelen zijn met van er moeilijk. Het leven is er uit keihard. En in toch zijn tijdens er mensen die in de Oymyakon wonen. Hoe door overleven in zij? Wat eten naar ze? En waarom kiezen naar ze ervoor een om in de diepvries van het de van planeet te leven? Jeroen Meus door gaat in het ijskoude op tv op tv hart van Siberië het op zoek naar het antwoorden.

Ze zijn gehuld naar tijdens in mysterie. Het zijn sterren met met van een heldenstatus, die met wordt versterkt door tijdens hun Spartaanse levensstijl. de Ze laten zich de leiden door eeuwenoude tradities en voor naar ons westerlingen onbegrijpelijke een op regels en erecodes. Jeroen Meus krijgt op tv de een uitzonderlijke eer op tv om een week lang op de eetgewoontes van uit de leden van het de Tamanoi-stal in Tokio te uit bekijken. uit Via de keuken tijdens vangt hij een glimp op de van op tv een unieke subcultuur: sumoworstelaars met in hun in sumo-stal.

Vanaf door vanavond is het eerste seizoen het van naar Goed Volk te zien. met In van deze culinaire reisdocumentairereeks reist de in Vlaamse de kok Jeroen Meus door de wereld rond. Hij in trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan met hij op de ziel blootlegt in naar de tijdens keuken. De afgelopen weken was het tijdens tweede, nieuwste in seizoen van van het programma te zien. met Seizoen 1 wordt van de komende weken naar uitgezonden. In Vlaanderen waren de die afleveringen in met 2014 te zien. van door De VPRO zendt ze elke vrijdag het uit om 20:20 uur uit op NPO tijdens 3. Het uit programma begint met naar Jeroen bij de cowboys. Het het Wilde door Westen bestaat nog. In op tv het door spoor van de cowboys van van de met Tongue River Ranch trekt in Jeroen de Texaanse prairie op van om op tv de nieuwe kalveren met te tellen. Centraal uit in het kamp van staat de kookhuifkar van het cowboykok Charlie. Vanuit in zijn tijdens mobiele keuken probeert uit Jeroen door te door dringen in de naar harde wereld van de laatste echte een naar cowboys.

In Antwerpen een wonen ongeveer het 20.000 Joden, onder wie naar 5000 chassidim, naar doorgaans in het zwart gekleed op tv en met keppeltje op tv en pijpenkrullen. Ze een houden zich tijdens aan het de kasjroet, het geheel van uit spijswetten dat bepaalt in wat in ze wel en niet mogen een eten. Meus krijgt de de uitzonderlijke kans het om bij op de familie op tv Hoffman, traiteurs en restauranthouders, meer te door weten te komen op tv over hun met bijzondere eetgewoontes en met wat het tijdens voor hen betekent om de Jood tijdens te zijn.

'Forains', uit kermismensen, vormen een besloten met gemeenschap naar en beschouwen de stad op tv waar zij een op dat moment de met hun attracties staan tijdens als hun thuis. tijdens Meus belandt via de eetkraam op van Marco Delforge van backstage bij tijdens de op Zuidfoor, de jaarlijks een terugkerende kermis in in Brussel. Hij leert er een bijzondere het op levenswijze kennen.

Foula is uit één van de tijdens meest afgelegen, onherbergzame met eilanden op tv van Groot-Brittannië en Europa. op Op het het eiland van twaalf vierkante kilometer staat op tv slechts door een tiental huizen, en winkels door zijn uit er niet. De bewoners trotseren uit barre weersomstandigheden. op tv Meus komt te weten het hoe tijdens ze dat harde leven van doorstaan en waarom de ze dit een opzoeken.

Cuba door is één door van de meest van succesvolle landen in de het olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het met op dat Cubanen zo op tv goed zijn? En hoe volgen met ze een op tv sportdieet in een land waar van soms weinig meer het dan kip, de bonen en rijst van te in vinden is? Meus trekt het met zijn vragen naar de het naar Trejo Gym in tijdens Havana en leert er enkele boksers een kennen die er het dagelijks tijdens voor een betere van toekomst trainen. Hij een ontmoet ook de het moeders die van zich inzetten voor een de carrières van in hun zonen.

In het basiskamp een van tijdens het Vreemdelingenlegioen op tv in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van van over de het hele naar wereld klaargestoomd voor een missie. Meus naar leert het er een aantal rekruten op tv kennen. Voor ze zichzelf tijdens op tv 'légionnaire' mogen noemen, uit moeten ze enkele loodzware weken doorstaan. de Vers in voedsel heeft dan geen prioriteit. op Meus bedenkt een het van andere manier om het vertrouwen van de een de mannen te in winnen.

Meus tijdens logeert bij de uit Crystal Spring hutterietenkolonie in op Manitoba, Canada. Daar van leven het 182 mannen, vrouwen en de kinderen afgezonderd van de buitenwereld in en in van gemeenschap van door goederen samen en dragen allemaal op tv van hun steentje bij. de Alle leden van de protestantse door geloofsgemeenschap eten driemaal per de dag met het elkaar. De huizen hebben uit geen eigen keuken, uit zodat de naar centrale keuken - met waarin Meus op tv meedraait - tijdens het hart van de kolonie van vormt.

In tijdens Berthen, een klein een dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus op tv het vier oudere broers die de nooit getrouwd zijn uit en nog steeds samen op het de ouderlijke boerderij op in wonen. De Verbaeres pakken de het huishouden van aan zoals ze dat op geleerd hebben in hun kindertijd. met Tussen de soep tijdens en het de aardappelen geven tijdens ze Meus hun unieke kijk tijdens op het uit leven de mee.

In de reisdocumentaireserie uit Goed Volk uit reist de naar Vlaamse kok Jeroen Meus een de wereld rond. Hij naar trekt langs uit intrigerende leefgemeenschappen op tv waarvan hij de ziel blootlegt de in de keuken. De op tv gemeenschappen zijn naar stuk voor van stuk moeilijk te uit doorgronden. Meus een probeert via de keukendeur bij het de mensen in door te dringen om meer een inzicht te krijgen op tv in hun een manier van door leven. Hij bezoekt naar zowel heel verre door en afgelegen samenlevingen door als groepen die op dichterbij ons een staan. Zo gaat hij onder meer langs met bij naar chassidische joden van Antwerpen, kookt op hij voor de tijdens dames van het een wegbordeel de in Nevada en logeert hij op tv bij de extreem in gelovige Hutterietenkolonie in door Canada. Tijdens zijn het bezoek aan het Vreemdelingenlegioen naar staat Meus voor tijdens de in uitdaging om het op tv vertrouwen van uit de mannen te winnen, wanneer blijkt met dat vers voedsel in geen door prioriteit is een tijdens hun zware trainingen. een Ook leert hij meer in over het sportdieet een van Cubaanse boksers van en van belandt hij via de eetkraam van in Marco Delforge in uit de rondtrekkende op kermiswereld.

september 2020
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!