Programma gemist?

Vanavond van is de laatste aflevering van uit Goed Volk, de de culinaire reisdocumentairereeks met de op Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst met bezoekt op tv Jeroen in deze aflevering een in gemeenschap die, net uit als hun naar Vikingvoorouders, nog van steeds nauw is verbonden van met de zee. In 1003 op staken de op Vikingen al de Atlantische naar oceaan over op en ontdekten ze op er op tv Amerika. Ze konden die reis op maken op omdat ze stokvis aten. Nu, door meer dan het 1000 jaar later, wordt stokvis naar nog naar steeds op dezelfde manier een gemaakt.

De uit apartheid is in Zuid-Afrika officieel in van al jaren afgeschaft. Maar van toch blijven grote delen van tijdens in de zwarte bevolking samenleven in naar wijken die vaak als door de uit gevaarlijkste ter wereld uit worden bestempeld. naar In het spoor naar van Zola, de eigenares van in een eetkraam, in leert Jeroen Meus Langa tijdens kennen, het door oudste township van met Kaapstad.

Kok Jeroen Meus op tv in liet zich een week lang op onderdompelen in het met dagelijkse de leven van rusthuis Sint Anna een in Berchem. door Het resultaat is het een ontluisterend en met ontroerend beeld van gewone de mensen op tijdens het laatste hoofdstuk door van hun het leven.

Het wordt gemakkelijk een -60°C met in Oymyakon, het op tv koudste dorp ter wereld. Simpele door dingen zoals ademen in tijdens en wandelen zijn tijdens er moeilijk. Het leven naar is er keihard. een En toch zijn op tv er mensen met die in Oymyakon wonen. uit Hoe overleven de zij? Wat eten ze? En waarom uit de kiezen ze ervoor om van in de diepvries van de het planeet te leven? van Jeroen op Meus gaat de in het ijskoude hart van in Siberië op zoek uit naar door antwoorden.

Ze zijn in gehuld in mysterie. met Het zijn sterren de met een heldenstatus, die met wordt versterkt door op tv hun Spartaanse naar levensstijl. Ze laten zich de leiden door door eeuwenoude tradities de en voor met ons westerlingen onbegrijpelijke in regels en erecodes. Jeroen naar Meus krijgt met de uitzonderlijke eer om een week in op tv lang de eetgewoontes van de leden uit van de de Tamanoi-stal tijdens in Tokio te bekijken. op tv Via de keuken het vangt hij met een glimp op op van een unieke subcultuur: door sumoworstelaars in hun uit sumo-stal.

Vanaf vanavond is in het eerste het seizoen van Goed Volk een met te zien. In een deze culinaire reisdocumentairereeks met reist de Vlaamse kok Jeroen Meus naar van de wereld rond. Hij op trekt langs intrigerende op tv leefgemeenschappen waarvan hij de op ziel blootlegt in de in het keuken. De afgelopen weken was op tv het tweede, nieuwste in seizoen van op het programma te zien. door Seizoen 1 een wordt de komende van weken uitgezonden. In door Vlaanderen waren een die afleveringen in 2014 te naar zien. De VPRO uit zendt ze elke een vrijdag om 20:20 uur door naar uit op NPO 3. Het programma tijdens begint met Jeroen bij op de cowboys. Het het Wilde Westen bestaat tijdens de nog. In het spoor van op de door cowboys van de uit Tongue River Ranch de trekt Jeroen de een Texaanse prairie op om een de nieuwe kalveren te tellen. het Centraal het in het kamp van staat de kookhuifkar van het cowboykok Charlie. op tv Vanuit zijn mobiele keuken probeert van Jeroen naar door te dringen de in de tijdens harde wereld van de laatste echte uit uit cowboys.

In een Antwerpen wonen ongeveer uit 20.000 Joden, uit onder wie 5000 chassidim, op doorgaans in tijdens het zwart gekleed en met op keppeltje het en pijpenkrullen. Ze houden zich door aan de kasjroet, het met geheel een van spijswetten dat bepaalt door wat ze door wel en het niet mogen eten. Meus krijgt de uit van uitzonderlijke kans om bij de de familie op Hoffman, traiteurs en restauranthouders, meer te door weten te komen een over hun de bijzondere eetgewoontes en van wat het op voor hen in betekent om Jood te een zijn.

'Forains', door kermismensen, vormen een met besloten gemeenschap en beschouwen het de stad waar op tv zij van op dat moment met met hun attracties van staan als hun thuis. Meus het belandt met via de eetkraam van in Marco Delforge met backstage bij de Zuidfoor, de de jaarlijks terugkerende van kermis in Brussel. Hij leert uit van er een bijzondere levenswijze naar kennen.

Foula met is één van de een meest afgelegen, naar onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië uit en Europa. uit Op het eiland van door twaalf vierkante kilometer naar staat slechts in een tiental huizen, door en winkels uit zijn er niet. De bewoners een trotseren op barre weersomstandigheden. Meus komt een te weten naar hoe ze dat harde leven doorstaan naar door en waarom ze dit op opzoeken.

Cuba is één in van tijdens de meest het succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. de Hoe komt het naar dat Cubanen door zo goed zijn? En van naar hoe volgen ze een naar sportdieet in een land in waar soms met weinig meer dan door kip, bonen en op rijst te vinden het is? Meus trekt met uit zijn vragen naar de het Trejo tijdens Gym in Havana en leert de er enkele boksers een kennen die de er dagelijks tijdens voor een op tv betere toekomst trainen. Hij ontmoet ook met de moeders naar die zich een inzetten voor de carrières van tijdens een hun zonen.

In het door basiskamp van met het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, naar Frankrijk, tijdens worden mannen van van over de hele wereld klaargestoomd door voor een missie. Meus door leert er een door aantal op rekruten kennen. Voor ze van zichzelf 'légionnaire' mogen door noemen, moeten ze in enkele loodzware weken een doorstaan. Vers een voedsel heeft dan geen prioriteit. het Meus bedenkt een een andere door manier om het vertrouwen door van door de mannen te een winnen.

Meus naar logeert bij de van Crystal Spring hutterietenkolonie in het Manitoba, Canada. op Daar leven 182 mannen, in vrouwen en kinderen door afgezonderd op van de buitenwereld en in gemeenschap door van goederen het samen en dragen allemaal in van hun steentje bij. op tv Alle leden van de protestantse uit geloofsgemeenschap eten driemaal per tijdens van dag met elkaar. De huizen hebben door geen eigen keuken, op tv zodat van de centrale keuken uit - waarin Meus meedraait tijdens - het hart van door de kolonie naar vormt.

In tijdens Berthen, een uit klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet op tv Meus vier oudere broers tijdens die nooit op getrouwd zijn en op tv nog steeds samen op de de ouderlijke naar boerderij wonen. naar De Verbaeres pakken op het huishouden aan met zoals ze dat geleerd met hebben in hun kindertijd. het Tussen de met soep en uit de aardappelen het geven ze Meus hun unieke door kijk het op het leven tijdens mee.

In de het reisdocumentaireserie Goed Volk reist het de Vlaamse op kok Jeroen Meus op tv de wereld de rond. Hij trekt langs de intrigerende leefgemeenschappen waarvan de hij de ziel blootlegt tijdens in de in keuken. De gemeenschappen van zijn stuk voor stuk moeilijk een naar te doorgronden. Meus probeert via op tv de keukendeur de bij de mensen door te naar dringen om meer met inzicht uit te krijgen tijdens in hun manier van leven. Hij met bezoekt zowel heel het een verre en afgelegen samenlevingen als het groepen tijdens die dichterbij ons door staan. Zo gaat hij onder meer langs de bij een chassidische joden van Antwerpen, kookt op hij tijdens voor de dames van een in wegbordeel in Nevada uit en in logeert hij bij de extreem door gelovige Hutterietenkolonie het in Canada. Tijdens zijn in bezoek aan het Vreemdelingenlegioen een staat met Meus voor de uit uitdaging om het vertrouwen van door de mannen te met winnen, wanneer tijdens blijkt dat vers voedsel uit geen prioriteit door is op tv tijdens hun zware trainingen. uit Ook leert hij op tv meer over het sportdieet het van Cubaanse het boksers en belandt het hij via de een eetkraam van op Marco Delforge in het de rondtrekkende kermiswereld.

januari 2021
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!