Programma gemist?

Vanavond is de in laatste op tv aflevering van Goed naar Volk, de culinaire reisdocumentairereeks op tv met uit Jeroen Meus. Op het de Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in op tijdens deze aflevering een een gemeenschap die, net als tijdens hun Vikingvoorouders, nog steeds met nauw uit is verbonden met de zee. In met 1003 staken tijdens de Vikingen al de in Atlantische een oceaan over en ontdekten op ze er Amerika. Ze op tv konden met die reis maken omdat ze stokvis naar aten. Nu, meer op tv dan 1000 op tv jaar later, wordt de stokvis nog steeds op dezelfde de met manier gemaakt.

De apartheid door is in het Zuid-Afrika officieel al jaren een afgeschaft. Maar van toch blijven grote delen op tv van de zwarte bevolking van samenleven in wijken van die een vaak als de gevaarlijkste met ter met wereld worden bestempeld. In het spoor een van Zola, de met eigenares van door een eetkraam, op tv leert Jeroen naar Meus Langa kennen, het oudste township het van door Kaapstad.

Kok een Jeroen Meus liet een zich een van week lang onderdompelen in door het dagelijkse leven op tv van rusthuis Sint Anna tijdens in Berchem. Het van resultaat het is een ontluisterend en ontroerend de beeld van gewone de mensen tijdens op tv het laatste het hoofdstuk van hun een leven.

Het wordt gemakkelijk van naar -60°C in Oymyakon, het koudste door dorp ter wereld. Simpele de dingen op tv zoals ademen een en wandelen zijn er moeilijk. op Het op leven is er een keihard. En toch de zijn er mensen die in Oymyakon in door wonen. Hoe overleven zij? het Wat eten een ze? En waarom op kiezen ze ervoor om door in de diepvries van de met planeet door te leven? Jeroen Meus door gaat in het ijskoude door hart van Siberië op tv het op zoek naar naar antwoorden.

Ze een zijn gehuld in van mysterie. Het zijn het sterren met een een heldenstatus, die op wordt versterkt door een hun Spartaanse levensstijl. Ze van laten zich leiden uit door eeuwenoude tradities en het voor op ons westerlingen onbegrijpelijke regels naar en erecodes. Jeroen Meus tijdens krijgt de in uitzonderlijke eer om een week van met lang de eetgewoontes van de het leden met van de Tamanoi-stal in met Tokio te bekijken. Via van de keuken vangt hij tijdens een op glimp op van een op unieke subcultuur: sumoworstelaars van in van hun sumo-stal.

Vanaf een vanavond is het eerste uit seizoen van door Goed Volk te zien. In een op tv deze culinaire reisdocumentairereeks reist de het Vlaamse kok de Jeroen Meus de op tv wereld rond. met Hij trekt langs door intrigerende leefgemeenschappen waarvan een hij de ziel blootlegt in naar de keuken. De afgelopen tijdens weken was de het tweede, een nieuwste seizoen van het op tv programma te zien. een Seizoen 1 wordt het de komende weken het uitgezonden. In Vlaanderen de waren die op afleveringen in 2014 in te zien. De VPRO zendt de in ze elke vrijdag om 20:20 uur de uit op NPO naar 3. Het de programma begint met de Jeroen bij de cowboys. Het de Wilde Westen bestaat een nog. naar In het spoor van door de cowboys van de op tv Tongue River Ranch de trekt Jeroen de door Texaanse prairie op van om de van nieuwe kalveren te het tellen. Centraal het in het kamp het staat de een kookhuifkar van cowboykok tijdens Charlie. Vanuit zijn mobiele de keuken probeert Jeroen op tv door te dringen in door de harde wereld van van de tijdens laatste echte de cowboys.

In van Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, op tv tijdens onder wie 5000 chassidim, doorgaans naar in het een zwart gekleed en naar met keppeltje uit en pijpenkrullen. Ze houden zich door aan de kasjroet, het op tv geheel naar van spijswetten dat op bepaalt wat ze door wel en met niet mogen eten. Meus met krijgt de uitzonderlijke kans om in door bij de familie Hoffman, tijdens traiteurs en restauranthouders, meer te door weten tijdens te komen over hun met bijzondere op tv eetgewoontes en wat het door voor hen betekent om de Jood op tv te zijn.

'Forains', in kermismensen, vormen een besloten gemeenschap naar en beschouwen het de stad waar zij op tv op dat moment in met hun attracties op tv staan tijdens als hun thuis. op Meus belandt via op tv de eetkraam van de Marco Delforge backstage bij de met Zuidfoor, in de jaarlijks op terugkerende kermis in Brussel. Hij de leert van er een bijzondere levenswijze een kennen.

Foula is een één van de meest tijdens afgelegen, onherbergzame een eilanden van Groot-Brittannië op tv en Europa. Op de het eiland van met twaalf vierkante kilometer staat uit slechts op tv een tiental huizen, tijdens en winkels op tv zijn er niet. De bewoners op trotseren barre het weersomstandigheden. Meus komt door te weten hoe ze een dat harde van leven doorstaan en in waarom ze dit op opzoeken.

Cuba naar is één van de tijdens meest een succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. op tv tijdens Hoe komt het dat in Cubanen zo goed zijn? En op hoe volgen een ze een naar sportdieet in in een land waar soms op weinig meer dan op kip, bonen en een rijst te vinden is? de Meus trekt met zijn uit vragen op naar de van Trejo Gym in Havana uit en leert er uit enkele boksers kennen met die er van dagelijks voor een betere toekomst van trainen. Hij een ontmoet ook naar de moeders die de zich inzetten voor de carrières van het tijdens hun zonen.

In een het basiskamp van het in Vreemdelingenlegioen met in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van op over de een hele wereld klaargestoomd voor op een missie. met Meus leert er op een met aantal rekruten kennen. tijdens Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen het noemen, moeten het ze enkele loodzware weken naar doorstaan. Vers naar voedsel heeft dan geen de prioriteit. de Meus bedenkt een uit andere manier om het vertrouwen door van de mannen te de op winnen.

Meus in logeert bij de Crystal Spring in hutterietenkolonie tijdens in Manitoba, tijdens Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen met en kinderen op afgezonderd van een de buitenwereld de en in gemeenschap door van goederen samen en dragen met allemaal hun steentje bij. het Alle de leden van door de protestantse geloofsgemeenschap naar eten driemaal per dag met elkaar. tijdens De door huizen hebben een geen eigen keuken, zodat de centrale met keuken - in waarin met Meus meedraait - het op hart van de kolonie van vormt.

In op Berthen, een klein een dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus het vier naar oudere broers die nooit uit getrouwd zijn en nog tijdens op tv steeds samen op de ouderlijke boerderij tijdens wonen. van De Verbaeres naar pakken het huishouden aan zoals op ze in dat geleerd hebben in hun kindertijd. door Tussen door de soep tijdens en de aardappelen een geven ze Meus hun unieke kijk in op tv op het leven van mee.

In de reisdocumentaireserie van Goed Volk reist in de Vlaamse in kok een Jeroen Meus de wereld rond. naar Hij trekt met langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan een hij de op ziel blootlegt in de keuken. De door naar gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk uit te doorgronden. Meus met probeert een via de keukendeur bij de van mensen door in te dringen om een meer inzicht te de krijgen in hun manier in van leven. Hij een bezoekt naar zowel heel een verre en afgelegen samenlevingen als groepen van die dichterbij ons een staan. Zo naar gaat hij onder meer langs op tv bij chassidische de joden van Antwerpen, het kookt van hij voor de van dames van een een wegbordeel in Nevada en logeert een hij bij de extreem in gelovige het Hutterietenkolonie in Canada. Tijdens zijn bezoek in aan de het Vreemdelingenlegioen op tv staat Meus voor de uitdaging het om tijdens het vertrouwen van de de mannen te winnen, wanneer tijdens blijkt dat vers naar voedsel geen van prioriteit is met tijdens hun zware trainingen. Ook leert van hij meer over tijdens uit het sportdieet van in Cubaanse boksers en een belandt hij via de eetkraam tijdens van Marco Delforge in naar de rondtrekkende in kermiswereld.

januari 2020
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!