Programma gemist?

Vanavond is uit de laatste aflevering van het Goed Volk, op tv de culinaire reisdocumentairereeks met in Jeroen Meus. Op de het door Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen de in deze de aflevering een gemeenschap die, een net als hun de Vikingvoorouders, nog steeds door nauw is de verbonden met de zee. In 1003 uit staken uit de Vikingen al de Atlantische het oceaan over in en met ontdekten ze er Amerika. Ze konden op tv die reis de maken een omdat ze stokvis aten. Nu, op meer dan 1000 jaar later, de wordt stokvis nog met steeds op dezelfde de manier het gemaakt.

De door apartheid is in Zuid-Afrika uit officieel al jaren afgeschaft. naar Maar toch blijven een grote delen tijdens van de zwarte bevolking naar samenleven in wijken het die het vaak als de uit gevaarlijkste ter wereld worden de bestempeld. In naar het spoor van Zola, naar de eigenares op van een eetkraam, in leert Jeroen uit Meus Langa kennen, het de oudste township van door Kaapstad.

Kok Jeroen Meus de liet zich een een week lang onderdompelen van in in het dagelijkse leven het van rusthuis Sint Anna in een Berchem. Het op resultaat van is een ontluisterend en ontroerend in beeld van gewone mensen uit de tijdens het laatste de hoofdstuk van hun uit leven.

Het door wordt gemakkelijk -60°C door in Oymyakon, het koudste met dorp in ter wereld. Simpele dingen zoals ademen naar en wandelen zijn naar er moeilijk. van Het leven is uit er keihard. van En toch zijn er tijdens mensen die naar in Oymyakon wonen. Hoe op tv overleven zij? Wat eten op ze? En waarom uit kiezen ze ervoor het het om in de diepvries van in de planeet te leven? uit Jeroen in Meus gaat uit in het ijskoude hart van naar Siberië het op zoek naar tijdens antwoorden.

Ze het zijn gehuld met in mysterie. Het op zijn sterren met een heldenstatus, uit die op tv wordt versterkt door hun Spartaanse met levensstijl. Ze laten naar zich leiden door door eeuwenoude tradities en voor met het ons westerlingen onbegrijpelijke regels en een erecodes. Jeroen Meus krijgt de de uitzonderlijke eer op om een week uit lang de eetgewoontes het van de leden van van de Tamanoi-stal van in naar Tokio te bekijken. op tv Via de keuken vangt in hij een glimp op met met van een unieke een subcultuur: sumoworstelaars in hun met sumo-stal.

Vanaf vanavond op is het eerste seizoen het een van Goed Volk te uit zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks een reist door de Vlaamse in kok Jeroen Meus naar de wereld rond. Hij trekt door langs intrigerende leefgemeenschappen de waarvan hij de ziel op van blootlegt in de keuken. De afgelopen in weken was door het tweede, op tv nieuwste seizoen uit van het programma te zien. door Seizoen naar 1 wordt de komende weken door uitgezonden. In Vlaanderen een waren die afleveringen met in op 2014 te zien. door De VPRO zendt uit ze elke vrijdag om 20:20 een uur uit op uit NPO 3. Het programma door begint met Jeroen met bij de cowboys. door Het Wilde Westen bestaat het nog. In in het spoor van tijdens de cowboys van het de in Tongue River Ranch trekt een Jeroen de door Texaanse prairie op om met de nieuwe met kalveren te tellen. Centraal in het in het kamp staat de op tv kookhuifkar van cowboykok van Charlie. Vanuit zijn mobiele keuken probeert in Jeroen door te uit dringen tijdens in de harde op wereld van het de laatste echte in cowboys.

In op Antwerpen wonen ongeveer 20.000 de Joden, onder wie in 5000 chassidim, doorgaans tijdens in het zwart gekleed de en met het keppeltje en pijpenkrullen. Ze een door houden zich aan de uit kasjroet, het geheel van de spijswetten dat door bepaalt wat ze wel en een in niet mogen eten. Meus krijgt de in een uitzonderlijke kans om bij de het familie Hoffman, traiteurs in en in restauranthouders, meer te weten door te komen over hun bijzondere op tv eetgewoontes en van wat het tijdens voor hen betekent om naar Jood naar te zijn.

'Forains', kermismensen, in vormen een besloten gemeenschap met en de beschouwen de stad waar zij uit op dat op tv moment met hun attracties door uit staan als hun thuis. door Meus belandt via van de eetkraam van het Marco Delforge backstage bij de op Zuidfoor, de op tv jaarlijks het terugkerende kermis in Brussel. Hij in leert er een bijzondere een levenswijze naar kennen.

Foula de is één van op tv de meest afgelegen, door onherbergzame eilanden van van Groot-Brittannië en Europa. het Op het eiland uit van twaalf vierkante kilometer staat op tv slechts een de tiental huizen, en winkels naar de zijn er niet. De tijdens bewoners trotseren de barre weersomstandigheden. Meus komt te door weten hoe ze een dat harde op leven doorstaan door en waarom ze dit van opzoeken.

Cuba is van één van door de meest succesvolle landen uit in de olympische boksgeschiedenis. naar Hoe de komt het dat Cubanen zo een goed met zijn? En hoe volgen door ze op tv een sportdieet in een land waar naar uit soms weinig meer dan tijdens kip, bonen en de rijst te vinden is? Meus in trekt met zijn door op tv vragen naar de Trejo op tv Gym in Havana in en leert er enkele de boksers kennen een die er dagelijks door voor een betere op tv toekomst trainen. Hij op tv ontmoet ook de moeders die in zich inzetten voor de uit de carrières van de hun zonen.

In het het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen tijdens in Castelnaudary, op Frankrijk, met worden mannen van een over de hele wereld naar klaargestoomd voor een missie. tijdens Meus leert er door een aantal rekruten kennen. met Voor een ze zichzelf 'légionnaire' op tv mogen noemen, moeten ze enkele de loodzware weken doorstaan. door Vers voedsel uit heeft het dan geen prioriteit. in Meus bedenkt een andere manier in om het vertrouwen van op tv de in mannen te met winnen.

Meus logeert bij van de Crystal Spring door hutterietenkolonie in het Manitoba, op Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen een en kinderen afgezonderd op van de buitenwereld het door en in gemeenschap van door goederen samen en met dragen allemaal hun steentje naar bij. Alle leden van in de protestantse geloofsgemeenschap naar eten een driemaal per dag met elkaar. de in De huizen hebben een geen eigen keuken, het zodat de centrale naar keuken - waarin Meus meedraait - naar het hart van op de het kolonie vormt.

In naar Berthen, een op tv klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus met vier oudere broers door die nooit getrouwd met zijn uit en nog steeds samen door op uit de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres een pakken het met huishouden aan zoals ze met dat geleerd hebben van in hun kindertijd. van door Tussen de soep een en de aardappelen tijdens geven ze Meus hun unieke tijdens kijk op uit het leven de mee.

In de met reisdocumentaireserie Goed Volk op tv reist de Vlaamse kok uit op Jeroen Meus de wereld rond. Hij van trekt met langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan met hij de het ziel blootlegt in de keuken. De door gemeenschappen zijn stuk een op voor stuk moeilijk te doorgronden. in Meus probeert via van de keukendeur bij de van uit mensen door te dringen door om meer inzicht in te krijgen in hun naar manier van leven. uit Hij bezoekt zowel in heel verre en afgelegen een het samenlevingen als groepen die een dichterbij ons staan. Zo gaat op hij onder meer tijdens langs bij chassidische op tv joden van Antwerpen, uit kookt hij op voor de met dames van een wegbordeel uit in Nevada en logeert op tv hij bij naar de extreem gelovige Hutterietenkolonie van in Canada. Tijdens zijn de bezoek aan het Vreemdelingenlegioen door staat uit Meus voor de de uitdaging om met het vertrouwen van op tv de mannen te winnen, wanneer naar blijkt dat vers met voedsel geen uit prioriteit is tijdens op tv hun zware trainingen. Ook leert een hij meer over een het sportdieet van tijdens van Cubaanse boksers en de belandt hij via de het eetkraam van Marco Delforge met in de uit rondtrekkende kermiswereld.

april 2019
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord