Programma gemist?

Vanavond is op tv de laatste van aflevering van Goed Volk, de naar culinaire tijdens reisdocumentairereeks met het Jeroen Meus. Op het een Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen de in deze aflevering de een gemeenschap met die, net naar als hun Vikingvoorouders, van nog steeds nauw is verbonden met tijdens de zee. In 1003 in staken de Vikingen het al de tijdens Atlantische oceaan over en uit ontdekten door ze er Amerika. tijdens Ze konden de die reis maken omdat uit ze stokvis aten. Nu, meer een dan 1000 jaar later, het wordt met stokvis nog steeds op door dezelfde manier de gemaakt.

De apartheid is naar in Zuid-Afrika een officieel uit al jaren afgeschaft. Maar het toch blijven grote delen in van de zwarte de bevolking samenleven in op wijken die vaak als tijdens de gevaarlijkste de ter met wereld worden bestempeld. In het spoor door van een Zola, de eigenares met van een eetkraam, leert de Jeroen Meus Langa op tv kennen, van het oudste township van uit Kaapstad.

Kok het Jeroen Meus tijdens liet zich een week tijdens lang onderdompelen in door het dagelijkse leven door van rusthuis Sint uit Anna in op tv Berchem. Het resultaat is een tijdens ontluisterend en ontroerend beeld een van gewone uit mensen tijdens door het laatste hoofdstuk van hun in door leven.

Het de wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, op tv het koudste dorp de met ter wereld. Simpele dingen een zoals ademen en op tv wandelen zijn er moeilijk. van Het leven op tv is er keihard. op tv En toch in zijn er mensen die in Oymyakon van wonen. Hoe de overleven zij? Wat eten op ze? En waarom op kiezen het ze ervoor om in een de diepvries van de de planeet te in leven? Jeroen Meus gaat de in het ijskoude op hart van uit Siberië op zoek op tv naar de antwoorden.

Ze zijn gehuld uit in mysterie. naar Het zijn sterren met de een heldenstatus, een die wordt versterkt door de hun op Spartaanse levensstijl. Ze door laten zich leiden het door eeuwenoude tradities en voor van ons westerlingen onbegrijpelijke tijdens regels met en erecodes. Jeroen met Meus krijgt op de uitzonderlijke eer om een op week lang de eetgewoontes in van de een leden van op de Tamanoi-stal in door Tokio te bekijken. naar Via de keuken vangt naar hij een glimp op op tv van uit een unieke subcultuur: sumoworstelaars op tv in hun op tv sumo-stal.

Vanaf met vanavond is een het eerste seizoen van tijdens Goed Volk te zien. het In deze culinaire het reisdocumentairereeks reist de Vlaamse de kok Jeroen Meus tijdens de van wereld rond. Hij trekt van langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan van hij de naar ziel blootlegt in een de keuken. De met afgelopen weken op was het de tweede, nieuwste seizoen van van het programma te op zien. Seizoen 1 het wordt de de komende weken uitgezonden. In Vlaanderen met waren het die afleveringen in 2014 van te zien. De VPRO van zendt ze tijdens elke vrijdag om 20:20 het uur uit het op NPO 3. Het programma een begint met Jeroen op bij de cowboys. van Het Wilde Westen bestaat het het nog. In het spoor van op de cowboys met van de Tongue River Ranch een trekt Jeroen de het Texaanse prairie naar op in om de nieuwe kalveren de te tellen. op tv Centraal in het kamp staat de in van kookhuifkar van cowboykok door Charlie. Vanuit zijn mobiele met keuken probeert Jeroen door te de dringen in uit de harde wereld van het de laatste met echte op tv cowboys.

In Antwerpen wonen het ongeveer 20.000 de Joden, onder wie 5000 in met chassidim, doorgaans in het in zwart gekleed en tijdens met keppeltje van en pijpenkrullen. Ze houden zich aan van de kasjroet, het uit geheel door van spijswetten dat bepaalt wat naar tijdens ze wel en niet naar mogen eten. Meus op tv krijgt de uitzonderlijke tijdens kans om bij door de familie Hoffman, traiteurs in en restauranthouders, meer op te op tv weten te komen over op hun bijzondere eetgewoontes in en wat het voor hen een door betekent om Jood te op tv zijn.

'Forains', op kermismensen, vormen een van besloten gemeenschap en beschouwen de van stad waar zij de in op dat moment met hun in attracties staan op tv als hun thuis. Meus belandt het via de eetkraam in van Marco naar Delforge de backstage bij de in Zuidfoor, de jaarlijks terugkerende kermis de in Brussel. Hij leert het er een uit bijzondere levenswijze uit kennen.

Foula is een één van de de meest afgelegen, onherbergzame de eilanden van Groot-Brittannië tijdens en Europa. door Op het eiland van op twaalf vierkante kilometer naar staat slechts een tiental uit huizen, en winkels door zijn er door niet. door De bewoners trotseren barre weersomstandigheden. in Meus komt in te weten hoe ze naar dat harde leven doorstaan op en een waarom ze dit op opzoeken.

Cuba van is één van tijdens de meest succesvolle landen het in de van olympische boksgeschiedenis. op tv Hoe komt het met dat Cubanen zo goed zijn? En de hoe volgen met ze een sportdieet in op een land waar van het soms weinig meer dan kip, een bonen en rijst te de vinden is? Meus uit trekt met met zijn vragen naar de het Trejo Gym in uit Havana en leert uit er enkele de boksers kennen die er de dagelijks tijdens voor een betere op toekomst trainen. Hij ontmoet de ook de moeders een die op tv zich inzetten voor de carrières van van hun tijdens zonen.

In het naar basiskamp van het het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, het met worden mannen van over de hele met wereld op tv klaargestoomd voor een missie. van Meus met leert er een aantal rekruten kennen. de Voor ze zichzelf een 'légionnaire' tijdens mogen noemen, moeten ze de enkele loodzware weken doorstaan. in Vers voedsel van heeft dan geen van prioriteit. Meus bedenkt het een andere manier op tv om het vertrouwen van uit de van mannen te een winnen.

Meus logeert bij van een de Crystal Spring hutterietenkolonie naar in Manitoba, tijdens Canada. Daar leven 182 met mannen, vrouwen van en kinderen afgezonderd van de buitenwereld van en in gemeenschap met de van goederen samen de en dragen allemaal hun met steentje bij. door Alle leden van op de protestantse geloofsgemeenschap tijdens eten driemaal per op tv dag met elkaar. De naar huizen hebben geen in eigen keuken, van zodat de centrale keuken - door waarin Meus de meedraait - het hart naar van de kolonie de vormt.

In een Berthen, een klein dorpje op in Frans-Vlaanderen, ontmoet op Meus met vier oudere broers die met nooit getrouwd zijn op en nog steeds samen op van met de ouderlijke boerderij wonen. een De Verbaeres pakken het huishouden een aan zoals op ze door dat geleerd hebben in tijdens hun kindertijd. in Tussen de soep en de aardappelen in geven ze Meus het hun unieke kijk een op het leven van door mee.

In de van reisdocumentaireserie Goed Volk uit reist in de Vlaamse kok Jeroen Meus van de wereld rond. in Hij trekt uit langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan door hij op de ziel blootlegt in tijdens de keuken. De naar gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk van te naar doorgronden. Meus probeert via de de keukendeur bij het de naar mensen door te in dringen om meer inzicht uit te krijgen naar in hun manier van leven. Hij naar bezoekt zowel door heel verre op tv en afgelegen met samenlevingen als groepen met die dichterbij ons staan. Zo gaat met hij onder meer langs op een bij chassidische joden van Antwerpen, naar kookt het hij voor de dames van een op wegbordeel tijdens in Nevada door en logeert hij bij op de extreem gelovige Hutterietenkolonie naar in Canada. Tijdens de zijn bezoek aan het op tv Vreemdelingenlegioen staat Meus naar voor van de uitdaging om het vertrouwen uit van de uit mannen te winnen, wanneer de blijkt dat vers voedsel door geen prioriteit is van tijdens hun zware het met trainingen. Ook leert hij meer over met het sportdieet van het het Cubaanse boksers en belandt hij een via door de eetkraam van Marco de Delforge in de rondtrekkende op kermiswereld.

mei 2021
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!