Programma gemist?

Vanavond is het de laatste op tv aflevering van Goed met Volk, de culinaire op tv reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op met het van Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in een deze aflevering op een tijdens gemeenschap die, net als door hun Vikingvoorouders, uit nog steeds nauw is verbonden uit met de de zee. In 1003 staken van de Vikingen op tv al de Atlantische door oceaan over en ontdekten op tv ze er Amerika. naar Ze konden die door reis maken omdat ze de stokvis aten. Nu, meer het dan tijdens 1000 jaar later, wordt op stokvis nog het steeds op dezelfde een manier gemaakt.

De apartheid een is in Zuid-Afrika officieel naar al jaren op tv afgeschaft. Maar toch blijven door het grote delen van de naar zwarte bevolking op samenleven in wijken uit die vaak als de op gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. het In van het spoor een van Zola, de eigenares op van een eetkraam, leert Jeroen naar Meus Langa kennen, naar het oudste township op op tv van Kaapstad.

Kok naar Jeroen Meus liet zich uit een week het lang onderdompelen in in het dagelijkse leven van naar rusthuis Sint op Anna in Berchem. Het resultaat naar tijdens is een ontluisterend en door ontroerend beeld van gewone mensen door tijdens het laatste op tv een hoofdstuk van hun een leven.

Het wordt een gemakkelijk -60°C in Oymyakon, een de het koudste dorp ter wereld. Simpele van tijdens dingen zoals ademen en wandelen zijn op tv er moeilijk. Het met leven is in er keihard. En toch op zijn er mensen de van die in Oymyakon wonen. Hoe het overleven zij? Wat de eten in ze? En waarom kiezen ze ervoor een om door in de diepvries van de door planeet op tv te leven? Jeroen tijdens Meus gaat in het op ijskoude hart van Siberië van op zoek naar het op antwoorden.

Ze zijn een gehuld in mysterie. Het met van zijn sterren met een heldenstatus, met die tijdens wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. met tijdens Ze laten zich tijdens leiden door eeuwenoude tradities van en voor ons westerlingen tijdens onbegrijpelijke regels de en erecodes. Jeroen Meus door krijgt de van uitzonderlijke eer uit om een week lang de eetgewoontes met een van de leden van de de Tamanoi-stal in Tokio te door bekijken. Via de de het keuken vangt hij een glimp het op door van een unieke subcultuur: sumoworstelaars in de hun uit sumo-stal.

Vanaf op tv vanavond is met het eerste seizoen van Goed Volk van te een zien. In deze op culinaire reisdocumentairereeks reist uit de Vlaamse op kok Jeroen Meus de wereld rond. uit Hij trekt op langs intrigerende leefgemeenschappen van waarvan hij door de ziel blootlegt in tijdens de keuken. in De afgelopen weken tijdens was het tweede, naar nieuwste seizoen van het het programma te zien. Seizoen tijdens 1 de wordt de komende weken een uitgezonden. In Vlaanderen waren met de die afleveringen in 2014 het te zien. De VPRO zendt op tv naar ze elke vrijdag om uit 20:20 uur uit op NPO uit naar 3. Het programma begint met Jeroen bij uit de cowboys. Het de door Wilde Westen bestaat nog. In het door spoor van een de cowboys van de naar op Tongue River Ranch trekt Jeroen tijdens de Texaanse prairie door op om naar de nieuwe kalveren te uit tellen. het Centraal in het kamp staat de het met kookhuifkar van cowboykok Charlie. in Vanuit zijn in mobiele keuken probeert Jeroen tijdens door te dringen in de een harde wereld van van de laatste op tv echte de cowboys.

In een Antwerpen wonen ongeveer 20.000 op Joden, onder wie van 5000 chassidim, doorgaans in tijdens in het zwart gekleed en het met keppeltje en uit pijpenkrullen. Ze houden zich tijdens aan de kasjroet, het tijdens geheel van met spijswetten dat bepaalt op tv wat uit ze wel en niet mogen het eten. Meus op tv krijgt de uit uitzonderlijke kans om bij de uit familie Hoffman, het traiteurs en in restauranthouders, meer te weten een te komen over hun bijzondere uit eetgewoontes en tijdens wat het een voor hen tijdens betekent om Jood te op zijn.

'Forains', kermismensen, vormen op tv een een besloten gemeenschap en door beschouwen de stad waar door zij op dat moment naar van met hun attracties staan als hun naar thuis. Meus naar belandt via de door eetkraam van op Marco Delforge backstage bij tijdens de Zuidfoor, de in jaarlijks terugkerende het kermis in naar Brussel. Hij leert er een in bijzondere levenswijze op tv kennen.

Foula is één het naar van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van van van Groot-Brittannië en Europa. in Op het eiland van een twaalf vierkante tijdens kilometer staat slechts een tiental op tv huizen, in en winkels zijn er op tv niet. de De bewoners trotseren barre weersomstandigheden. de Meus komt te uit weten op tv hoe ze dat harde leven doorstaan op tv en waarom op ze dit uit opzoeken.

Cuba door is één van de meest in uit succesvolle landen in de van olympische boksgeschiedenis. Hoe komt met het dat Cubanen zo naar de goed zijn? En hoe volgen ze de het een sportdieet in een land waar de soms uit weinig meer van dan kip, bonen en een rijst te vinden met is? Meus trekt met uit zijn op tv vragen naar de Trejo Gym naar in Havana en leert uit er enkele boksers tijdens kennen die er de dagelijks voor naar een betere toekomst naar trainen. Hij ontmoet ook met op tv de moeders die zich inzetten tijdens voor de carrières de van in hun zonen.

In het naar basiskamp van het met Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, in Frankrijk, worden mannen van op over door de hele wereld klaargestoomd voor van een missie. uit Meus leert er een in aantal rekruten kennen. het in Voor ze zichzelf 'légionnaire' door mogen noemen, moeten ze enkele op tv loodzware door weken doorstaan. Vers voedsel op heeft het dan geen prioriteit. Meus bedenkt een met andere de manier om het vertrouwen uit van met de mannen te naar winnen.

Meus logeert bij een de Crystal een Spring tijdens hutterietenkolonie in Manitoba, op Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen in en kinderen afgezonderd tijdens van de buitenwereld naar en in gemeenschap met naar van goederen samen en dragen door allemaal hun naar steentje bij. tijdens Alle leden van de protestantse de geloofsgemeenschap eten driemaal tijdens per de dag met elkaar. De in huizen hebben geen eigen het keuken, zodat uit de centrale keuken - door waarin Meus meedraait - op tv naar het hart van de een kolonie vormt.

In Berthen, een tijdens klein naar dorpje in Frans-Vlaanderen, de ontmoet Meus vier oudere een broers naar die nooit getrouwd zijn op tv en nog steeds samen in op de ouderlijke op tv boerderij wonen. De op tv Verbaeres met pakken het huishouden aan zoals ze uit dat geleerd naar hebben in de hun kindertijd. Tussen de soep met en de aardappelen op tv geven ze op tv Meus hun unieke het kijk op de het leven een mee.

In de reisdocumentaireserie met het Goed Volk reist de Vlaamse kok uit Jeroen Meus een de op tv wereld rond. Hij trekt langs uit intrigerende leefgemeenschappen in waarvan hij de ziel een blootlegt naar in de keuken. De gemeenschappen uit zijn stuk voor stuk moeilijk tijdens door te doorgronden. Meus probeert via het de keukendeur bij uit de van mensen door te dringen met om meer op tv inzicht te krijgen in naar hun manier van tijdens leven. Hij bezoekt zowel heel van verre en afgelegen van samenlevingen als groepen naar een die dichterbij ons staan. Zo gaat met hij onder meer langs een bij op chassidische joden van Antwerpen, een kookt hij tijdens voor de dames met van een wegbordeel in tijdens Nevada en logeert hij op bij de extreem naar van gelovige Hutterietenkolonie in Canada. Tijdens de zijn bezoek aan het Vreemdelingenlegioen het staat een Meus voor de door uitdaging om het vertrouwen de van de mannen de te winnen, wanneer blijkt het op dat vers voedsel geen met prioriteit is uit tijdens hun zware trainingen. tijdens Ook leert hij in meer over het sportdieet van naar Cubaanse door boksers en belandt hij het via de naar eetkraam van Marco Delforge uit in de het rondtrekkende kermiswereld.

augustus 2019
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord