Programma gemist?

Vanavond op tv is de in laatste aflevering van Goed Volk, naar de culinaire met reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het het Noorse eiland Røst op tv een bezoekt Jeroen in naar deze aflevering een gemeenschap die, net van als in hun Vikingvoorouders, op nog steeds nauw is op tv verbonden met de zee. In 1003 met het staken de Vikingen al een de Atlantische naar oceaan over en ontdekten ze er naar Amerika. Ze in konden die reis maken naar omdat uit ze stokvis aten. Nu, een meer dan 1000 jaar later, met wordt van stokvis nog steeds de op dezelfde het manier gemaakt.

De apartheid is uit in naar Zuid-Afrika officieel door al jaren afgeschaft. Maar toch uit blijven naar grote delen van naar de zwarte bevolking met samenleven in wijken die vaak met als de gevaarlijkste uit ter wereld worden bestempeld. de In het spoor een van in Zola, de eigenares van van een eetkraam, leert Jeroen met Meus naar Langa kennen, het van oudste township van tijdens Kaapstad.

Kok van Jeroen Meus liet zich een het week lang door onderdompelen in het op tv dagelijkse leven op van rusthuis Sint Anna op tv in van Berchem. Het resultaat is een naar ontluisterend en ontroerend op beeld van gewone door mensen op tv tijdens het laatste op hoofdstuk van hun van leven.

Het wordt gemakkelijk met -60°C in Oymyakon, in het op koudste dorp ter wereld. naar Simpele tijdens dingen zoals ademen en op tv wandelen zijn op er moeilijk. Het leven tijdens is er keihard. En toch op zijn op tv er mensen het die in Oymyakon wonen. Hoe de overleven zij? de Wat eten ze? En naar waarom kiezen op tv ze ervoor om op tv in de diepvries het van de planeet te met leven? Jeroen een Meus gaat in het in ijskoude hart naar van Siberië op zoek naar van tijdens antwoorden.

Ze naar zijn gehuld in mysterie. van Het zijn sterren een met een heldenstatus, tijdens die wordt versterkt op tv door een hun Spartaanse levensstijl. Ze laten de zich op leiden door eeuwenoude tradities naar en voor ons van westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. naar op tv Jeroen Meus krijgt de op tv uitzonderlijke eer om met een week met lang de eetgewoontes van op de leden van de in Tamanoi-stal in Tokio te door bekijken. het Via de keuken het vangt hij een op glimp op van van een unieke tijdens subcultuur: sumoworstelaars in hun tijdens sumo-stal.

Vanaf vanavond is op tv het eerste seizoen met van Goed Volk op uit te zien. In deze op tv culinaire reisdocumentairereeks reist in de Vlaamse kok op tv Jeroen Meus de wereld van rond. Hij trekt tijdens langs intrigerende op leefgemeenschappen waarvan hij de ziel op blootlegt in de tijdens keuken. De met afgelopen weken was de het met tweede, nieuwste seizoen van met het programma te zien. de Seizoen 1 de wordt de komende weken uitgezonden. tijdens In Vlaanderen waren uit die uit afleveringen in 2014 te naar zien. De VPRO naar zendt ze uit elke vrijdag om tijdens 20:20 uur het uit op NPO met 3. Het programma begint een met Jeroen bij tijdens de cowboys. Het Wilde Westen bestaat naar nog. In naar het spoor van tijdens de cowboys van naar de Tongue River met Ranch trekt Jeroen de tijdens Texaanse het prairie op om de nieuwe naar kalveren een te tellen. Centraal in op het kamp uit staat de kookhuifkar van cowboykok van Charlie. Vanuit zijn uit mobiele keuken in probeert Jeroen door te van dringen in de van harde wereld van op op de laatste echte in cowboys.

In Antwerpen het wonen ongeveer naar 20.000 Joden, onder door wie 5000 chassidim, doorgaans in in naar het zwart gekleed en door met keppeltje en pijpenkrullen. Ze de houden zich uit aan de kasjroet, in het met geheel van spijswetten dat bepaalt een wat ze wel en naar niet van mogen eten. Meus krijgt op tv de uitzonderlijke kans de om door bij de familie Hoffman, traiteurs en van restauranthouders, met meer te weten te komen in over hun op tv bijzondere eetgewoontes en wat op tv het in voor hen betekent met om Jood te het zijn.

'Forains', kermismensen, tijdens vormen door een besloten gemeenschap en beschouwen de op stad waar zij uit op dat moment het met in hun attracties staan tijdens als hun thuis. Meus het belandt via met de eetkraam tijdens van Marco Delforge backstage bij op de Zuidfoor, de de jaarlijks terugkerende kermis in door tijdens Brussel. Hij leert er een bijzondere van levenswijze een kennen.

Foula is één van van de met meest afgelegen, onherbergzame met eilanden uit van Groot-Brittannië en Europa. Op een het eiland van twaalf een vierkante van kilometer staat slechts op tv een tiental huizen, en winkels uit zijn het er niet. De op bewoners trotseren barre het weersomstandigheden. Meus komt te uit weten hoe ze dat van harde leven doorstaan in en op tv waarom ze door dit opzoeken.

Cuba op is één op van de meest succesvolle landen in naar het de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt met het dat in Cubanen zo de goed zijn? En hoe volgen ze tijdens een sportdieet op in een de land waar soms op tv weinig meer dan uit kip, bonen naar en rijst te vinden is? Meus tijdens de trekt met zijn met vragen naar de Trejo Gym door in Havana het en leert er naar enkele boksers kennen die tijdens er dagelijks voor een met betere toekomst trainen. in Hij ontmoet tijdens ook het de moeders die zich inzetten het voor de van carrières van tijdens hun zonen.

In het basiskamp het met van het Vreemdelingenlegioen in op Castelnaudary, Frankrijk, worden met mannen van over de op tv hele wereld naar klaargestoomd voor een missie. Meus op tv leert er het een aantal rekruten de kennen. het Voor ze zichzelf in 'légionnaire' mogen noemen, met moeten ze enkele loodzware tijdens weken doorstaan. op tv Vers voedsel heeft met dan geen prioriteit. Meus uit bedenkt een andere manier het om het het vertrouwen van de mannen te uit op tv winnen.

Meus het logeert bij de Crystal Spring door hutterietenkolonie in Manitoba, in Canada. Daar leven op tv 182 mannen, vrouwen uit en kinderen afgezonderd op van de door buitenwereld uit en in gemeenschap van in goederen samen en dragen allemaal een met hun steentje bij. Alle met leden van de protestantse het geloofsgemeenschap eten driemaal op per van dag met elkaar. op tv De huizen hebben geen het eigen keuken, zodat de centrale tijdens keuken - waarin in Meus meedraait - tijdens het tijdens hart van de kolonie het vormt.

In naar Berthen, een met klein dorpje in uit Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers de die in nooit getrouwd zijn en nog in steeds een samen op de ouderlijke boerderij op tv wonen. De Verbaeres van pakken in het huishouden aan met zoals ze dat geleerd hebben met in hun kindertijd. naar Tussen een de soep en de aardappelen het geven ze Meus door hun de unieke kijk op het leven naar met mee.

In de reisdocumentaireserie met Goed Volk door reist de Vlaamse kok door Jeroen Meus uit de wereld rond. Hij met trekt de langs intrigerende leefgemeenschappen tijdens waarvan hij het de ziel blootlegt in de keuken. De uit gemeenschappen in zijn stuk voor stuk moeilijk het met te doorgronden. Meus naar probeert via de keukendeur bij met de de mensen door te dringen om van meer inzicht te krijgen met van in hun manier het van leven. Hij bezoekt zowel heel tijdens verre en afgelegen op tv met samenlevingen als groepen die in dichterbij ons staan. Zo gaat hij van onder uit meer langs bij uit chassidische joden uit van Antwerpen, kookt tijdens hij voor de dames van in een wegbordeel naar in Nevada en naar logeert hij in bij de extreem gelovige Hutterietenkolonie in in in Canada. Tijdens zijn bezoek uit aan het Vreemdelingenlegioen staat uit Meus voor de uitdaging tijdens om het vertrouwen met van op de mannen te op tv winnen, wanneer blijkt dat vers voedsel in op geen prioriteit is op tijdens hun zware trainingen. Ook op tv leert naar hij meer over het sportdieet in van het Cubaanse boksers en belandt hij op via de door eetkraam van Marco Delforge in op de rondtrekkende een kermiswereld.

april 2020
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!