Programma gemist?

Vanavond een is de laatste aflevering van met Goed Volk, door de in culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het uit met Noorse eiland Røst bezoekt het Jeroen in deze aflevering een tijdens gemeenschap door die, net als uit hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw een is tijdens verbonden met tijdens de zee. In 1003 staken tijdens de Vikingen naar al de Atlantische de oceaan over en ontdekten ze er naar op tv Amerika. Ze konden van die reis maken door omdat ze stokvis aten. Nu, meer de dan 1000 een jaar later, naar wordt stokvis nog steeds op door dezelfde van manier gemaakt.

De apartheid is op tv in Zuid-Afrika officieel in al door jaren afgeschaft. Maar toch blijven de grote delen de van van de zwarte bevolking samenleven door in wijken met die vaak als de door gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. op In het het spoor van Zola, in de eigenares van een een eetkraam, van leert Jeroen Meus op tv Langa kennen, het het oudste township van met Kaapstad.

Kok Jeroen in Meus liet zich door een week lang onderdompelen naar in het dagelijkse naar leven van met rusthuis Sint Anna door in Berchem. Het resultaat op tv is een ontluisterend een en met ontroerend beeld tijdens van gewone mensen tijdens door het laatste hoofdstuk de van hun de leven.

Het wordt in gemakkelijk op -60°C in Oymyakon, van het koudste dorp ter wereld. Simpele van dingen zoals ademen het en wandelen naar zijn er moeilijk. Het tijdens leven tijdens is er keihard. met En toch zijn het er mensen die in het Oymyakon een wonen. Hoe overleven zij? uit Wat eten ze? En tijdens waarom kiezen ze naar ervoor om in de naar met diepvries van de het planeet te leven? het Jeroen Meus gaat door in het ijskoude hart naar van Siberië op uit zoek naar tijdens antwoorden.

Ze uit zijn gehuld in door mysterie. Het de zijn sterren met een heldenstatus, de die wordt versterkt op door het hun Spartaanse levensstijl. tijdens Ze laten zich de leiden door eeuwenoude tradities en het voor met ons westerlingen onbegrijpelijke de regels en erecodes. Jeroen op tv Meus krijgt met de uitzonderlijke eer om een uit week lang de eetgewoontes naar van de leden op een van de Tamanoi-stal in naar Tokio te een bekijken. Via de keuken vangt tijdens hij een glimp op door van een uit unieke subcultuur: sumoworstelaars op in door hun sumo-stal.

Vanaf de vanavond is op tv het eerste seizoen van een Goed Volk te zien. In uit deze culinaire reisdocumentairereeks naar op tv reist de Vlaamse kok op tv Jeroen Meus het de wereld rond. Hij door trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan door in hij de ziel blootlegt in de de keuken. De afgelopen de in weken was het tweede, nieuwste met seizoen op van het programma te zien. de Seizoen 1 wordt uit de komende weken op tv uitgezonden. In Vlaanderen met waren een die afleveringen in 2014 tijdens te zien. De VPRO zendt op tv uit ze elke vrijdag om 20:20 uur uit uit op naar NPO 3. Het programma begint door in met Jeroen bij de cowboys. Het in Wilde Westen uit bestaat nog. In in het door spoor van de in cowboys van de Tongue tijdens River Ranch trekt Jeroen de met Texaanse prairie op tijdens uit om de nieuwe een kalveren te tellen. Centraal tijdens in het kamp staat de de uit kookhuifkar van cowboykok Charlie. Vanuit op zijn mobiele keuken probeert uit Jeroen door te met uit dringen in de in harde wereld van de laatste uit echte een cowboys.

In Antwerpen met wonen ongeveer 20.000 naar Joden, onder wie op tv 5000 chassidim, doorgaans van in het zwart van gekleed een en met keppeltje en de pijpenkrullen. Ze houden door zich aan de met kasjroet, het geheel van spijswetten op tv op tv dat bepaalt wat ze wel en door met niet mogen eten. de Meus krijgt de uitzonderlijke kans in om de bij de familie Hoffman, traiteurs en met restauranthouders, van meer te weten te tijdens komen over hun op tv bijzondere eetgewoontes en wat in op het voor hen betekent om Jood uit de te zijn.

'Forains', op kermismensen, vormen een besloten op tv gemeenschap met en beschouwen de op tv stad waar zij op dat in moment met hun attracties van staan uit als hun het thuis. Meus belandt via een de eetkraam van Marco van Delforge backstage bij de op Zuidfoor, de het jaarlijks terugkerende kermis in tijdens de Brussel. Hij leert er naar een bijzondere levenswijze het kennen.

Foula uit is één van tijdens de meest afgelegen, onherbergzame eilanden de van Groot-Brittannië en door uit Europa. Op het eiland van twaalf van vierkante uit kilometer staat slechts op tv een tiental huizen, en met winkels zijn er op tv niet. van De bewoners trotseren het barre weersomstandigheden. Meus het komt te weten op tv hoe ze dat harde door leven doorstaan en waarom ze van dit de opzoeken.

Cuba op is één van met de meest succesvolle landen in in de olympische door boksgeschiedenis. tijdens Hoe komt het met dat Cubanen zo goed naar zijn? En hoe volgen ze op in een sportdieet in een land waar door soms weinig uit meer dan kip, bonen op tv en rijst van te vinden is? Meus naar trekt met zijn op tv vragen van naar de Trejo Gym door in Havana en leert het er van enkele boksers kennen een die er dagelijks voor een tijdens betere toekomst trainen. naar uit Hij ontmoet ook de moeders op tv die zich inzetten voor op de carrières de van hun door zonen.

In het basiskamp uit van het op Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, door Frankrijk, op tv worden mannen van over de hele in wereld klaargestoomd voor op een op missie. Meus leert er een een door aantal rekruten kennen. Voor door ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, op het moeten ze enkele loodzware weken doorstaan. tijdens Vers voedsel heeft op tv dan met geen prioriteit. Meus bedenkt een uit andere van manier om van het vertrouwen van de het mannen te op tv winnen.

Meus naar logeert bij de Crystal door Spring op tv hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven in 182 naar mannen, vrouwen en kinderen naar afgezonderd van het de buitenwereld door en in gemeenschap van goederen samen het en dragen allemaal door tijdens hun steentje bij. Alle leden van door de protestantse geloofsgemeenschap op tv tijdens eten driemaal per dag met van elkaar. De huizen tijdens hebben geen op eigen keuken, zodat de centrale met keuken - waarin door Meus meedraait - op het op tv hart van op de kolonie vormt.

In Berthen, een in klein het dorpje in een Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere uit broers die nooit op getrouwd in zijn en nog steeds het samen op de ouderlijke naar boerderij wonen. De uit Verbaeres pakken de het huishouden aan zoals ze in dat geleerd het hebben in hun van kindertijd. Tussen de met soep en de aardappelen tijdens geven ze Meus in op tv hun unieke kijk op tv op het leven door mee.

In met de reisdocumentaireserie Goed Volk reist van de uit Vlaamse kok Jeroen Meus uit de uit wereld rond. Hij trekt op tv langs intrigerende naar leefgemeenschappen waarvan hij de de ziel blootlegt in in de keuken. De uit gemeenschappen zijn stuk voor stuk naar moeilijk naar te doorgronden. Meus probeert een via de keukendeur bij de de mensen door te op dringen om meer door op inzicht te krijgen in hun uit manier van leven. van Hij bezoekt zowel naar heel verre en afgelegen met samenlevingen als met groepen die dichterbij ons de staan. Zo gaat hij op tv onder meer op langs bij chassidische een joden van op Antwerpen, kookt hij voor de naar dames van van een op tv wegbordeel in Nevada de en logeert hij bij van de extreem gelovige van Hutterietenkolonie in Canada. Tijdens zijn bezoek tijdens aan het in Vreemdelingenlegioen staat Meus voor naar de uitdaging om van het vertrouwen tijdens van de van mannen te winnen, van wanneer blijkt dat vers het voedsel geen het prioriteit is tijdens hun zware op tv trainingen. Ook leert door hij meer op tv over het sportdieet in van Cubaanse het boksers en het belandt hij via de eetkraam op tv van door Marco Delforge in de rondtrekkende in kermiswereld.

mei 2019
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord