Programma gemist?

Vanavond uit is de laatste aflevering naar van Goed Volk, op tv de culinaire op reisdocumentairereeks met Jeroen naar Meus. Op het Noorse eiland door Røst bezoekt Jeroen in door deze tijdens aflevering een de gemeenschap die, net als op tv hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw een uit is verbonden met de van zee. In 1003 staken van de Vikingen al de het Atlantische oceaan van over en ontdekten met ze er door Amerika. Ze konden die reis maken het omdat met ze stokvis aten. Nu, door meer dan 1000 jaar met later, naar wordt stokvis nog steeds op dezelfde een op manier gemaakt.

De in apartheid is in Zuid-Afrika naar officieel door al jaren afgeschaft. Maar het toch blijven grote delen van door de zwarte naar bevolking samenleven in wijken het die vaak als op uit de gevaarlijkste ter wereld worden op bestempeld. op tv In het spoor op van Zola, de eigenares door van een eetkraam, naar leert Jeroen Meus op tv Langa kennen, het op tv oudste township van van Kaapstad.

Kok Jeroen naar Meus van liet zich een week lang onderdompelen door tijdens in het dagelijkse met leven van rusthuis Sint Anna naar in het Berchem. Het resultaat een is een ontluisterend op tv en ontroerend beeld op van gewone mensen tijdens naar het laatste hoofdstuk in van hun uit leven.

Het in wordt gemakkelijk -60°C naar in Oymyakon, het koudste dorp door ter wereld. Simpele een dingen zoals ademen een tijdens en wandelen zijn er op moeilijk. Het leven is een er keihard. En van toch op tv zijn er mensen die in op tv Oymyakon wonen. Hoe in overleven zij? naar Wat eten ze? En op tv waarom door kiezen ze ervoor om in de een diepvries van de uit planeet te leven? in Jeroen Meus uit gaat in een het ijskoude hart op tv van Siberië op zoek uit naar op tv antwoorden.

Ze op tv zijn gehuld in mysterie. op Het zijn sterren met de een heldenstatus, die het wordt versterkt op tv door hun Spartaanse tijdens levensstijl. op Ze laten zich leiden door het eeuwenoude tradities door en voor ons door westerlingen onbegrijpelijke regels het en erecodes. van Jeroen Meus krijgt de uitzonderlijke eer een om tijdens een week lang van de eetgewoontes van de leden de van de Tamanoi-stal tijdens in naar Tokio te bekijken. in Via de keuken vangt hij de een op glimp op van een unieke met subcultuur: sumoworstelaars in op hun de sumo-stal.

Vanaf met vanavond is het eerste tijdens seizoen van in Goed Volk uit te zien. In deze culinaire een reisdocumentairereeks reist de met Vlaamse kok Jeroen Meus een met de wereld rond. Hij trekt door langs intrigerende leefgemeenschappen uit waarvan hij de ziel tijdens blootlegt in de door keuken. De in afgelopen weken was het door met tweede, nieuwste seizoen van de het programma te zien. Seizoen uit met 1 wordt de komende weken met uitgezonden. In Vlaanderen waren uit die het afleveringen in 2014 te zien. van de De VPRO zendt ze de elke vrijdag om op 20:20 uur uit de op NPO een 3. Het programma begint met Jeroen van bij de op cowboys. Het Wilde Westen op bestaat nog. In tijdens het spoor met van de cowboys van van de op Tongue River Ranch in trekt Jeroen de Texaanse prairie op met om een de nieuwe kalveren te tellen. de Centraal in de het op kamp staat de kookhuifkar van cowboykok met Charlie. uit Vanuit zijn mobiele met keuken probeert Jeroen door te van naar dringen in de harde wereld van tijdens de laatste op echte op cowboys.

In in Antwerpen wonen ongeveer 20.000 de Joden, onder wie van 5000 op tv chassidim, doorgaans in uit het zwart gekleed in en met keppeltje en pijpenkrullen. op tv Ze houden zich tijdens aan de met kasjroet, het geheel van naar spijswetten dat van bepaalt wat ze wel een en niet van mogen eten. Meus op tv krijgt de uitzonderlijke op kans om bij de familie in naar Hoffman, traiteurs en restauranthouders, meer te het tijdens weten te komen in over hun bijzondere in eetgewoontes en wat het voor hen in betekent om Jood in te op zijn.

'Forains', kermismensen, het vormen een besloten van gemeenschap en beschouwen de naar door stad waar zij op tijdens dat moment met van hun attracties staan als tijdens hun thuis. Meus met belandt op via de eetkraam van Marco Delforge op backstage bij uit de Zuidfoor, de jaarlijks de terugkerende kermis een in uit Brussel. Hij leert er een van bijzondere levenswijze tijdens kennen.

Foula is in één op tv van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden in van Groot-Brittannië en tijdens Europa. Op het naar eiland van twaalf de vierkante in kilometer staat slechts het een tiental huizen, en in winkels naar zijn er niet. De bewoners door trotseren barre weersomstandigheden. van Meus komt te in weten hoe ze in dat harde leven door doorstaan en door waarom ze de dit opzoeken.

Cuba is op tv één van de meest op succesvolle van landen in de de olympische boksgeschiedenis. Hoe op komt het dat Cubanen zo uit een goed zijn? En hoe naar volgen ze tijdens een sportdieet in een de land waar soms tijdens weinig meer dan door kip, bonen en rijst naar te vinden is? op tv Meus trekt met met zijn het vragen naar de in Trejo Gym in Havana met en leert er enkele tijdens boksers kennen die het er dagelijks voor een een op betere toekomst trainen. Hij ontmoet het ook door de moeders die het zich inzetten voor de carrières van van hun naar zonen.

In het een basiskamp het van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, tijdens worden in mannen van over de op tv hele wereld in klaargestoomd voor een missie. Meus door leert de er een aantal op tv rekruten kennen. Voor naar ze zichzelf uit 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze tijdens enkele loodzware weken met doorstaan. Vers voedsel het heeft dan geen prioriteit. uit van Meus bedenkt een andere een manier om het vertrouwen van met de mannen met te een winnen.

Meus logeert van bij de Crystal een Spring hutterietenkolonie in in Manitoba, Canada. Daar leven op 182 mannen, vrouwen in en kinderen afgezonderd met uit van de buitenwereld met en in gemeenschap van goederen uit samen en dragen allemaal op met hun steentje bij. Alle leden van in uit de protestantse geloofsgemeenschap het eten driemaal per naar dag met elkaar. De naar huizen hebben geen eigen keuken, de zodat de op tv centrale keuken op tv - waarin Meus meedraait - naar het hart uit van de kolonie met vormt.

In het Berthen, een klein dorpje in van Frans-Vlaanderen, uit ontmoet Meus vier de oudere broers die nooit getrouwd tijdens zijn op en nog in steeds samen op de de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres door pakken het huishouden naar aan zoals ze met dat geleerd uit hebben in hun kindertijd. door uit Tussen de soep en de op aardappelen geven met ze Meus van hun unieke kijk op het door leven een mee.

In van de reisdocumentaireserie Goed Volk reist door een de Vlaamse kok Jeroen uit Meus de wereld rond. Hij door trekt met langs intrigerende leefgemeenschappen op waarvan hij de met ziel blootlegt tijdens in de keuken. De op tv gemeenschappen zijn stuk voor met stuk moeilijk te doorgronden. de Meus probeert het via de keukendeur bij de door mensen door op te met dringen om meer inzicht te op krijgen van in hun manier van leven. een Hij bezoekt op tv zowel heel de verre en afgelegen samenlevingen als uit groepen op tv die dichterbij ons een staan. Zo gaat hij onder meer van langs bij van chassidische joden van Antwerpen, kookt met hij naar voor de dames met van een wegbordeel van in Nevada en op logeert hij bij de een extreem gelovige van Hutterietenkolonie in Canada. Tijdens tijdens zijn bezoek aan het een Vreemdelingenlegioen in staat Meus voor de uitdaging om een het vertrouwen van van een de mannen te winnen, wanneer het blijkt dat vers voedsel van geen prioriteit is door tijdens hun in zware op tv trainingen. Ook leert hij meer over in het sportdieet van door Cubaanse op tv boksers en belandt door hij via de eetkraam in van Marco Delforge het in naar de rondtrekkende kermiswereld.

december 2021
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!