Programma gemist?

Vanavond is op tv de laatste aflevering door van Goed tijdens Volk, de culinaire op reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het op Noorse op tv eiland Røst bezoekt Jeroen in op deze aflevering een door gemeenschap die, net van als hun Vikingvoorouders, op in nog steeds nauw is verbonden met met de zee. In op tv 1003 staken uit de Vikingen het al de Atlantische oceaan met over en op ontdekten ze er tijdens Amerika. Ze konden in die reis maken omdat in ze stokvis aten. Nu, meer dan van een 1000 jaar later, wordt naar stokvis nog steeds op uit dezelfde manier een gemaakt.

De apartheid is van in van Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. de tijdens Maar toch blijven grote delen op tv van de zwarte in bevolking samenleven in wijken de van die vaak als de gevaarlijkste op ter wereld worden bestempeld. op het In het spoor op tv van Zola, de naar eigenares van een eetkraam, leert het Jeroen Meus Langa op kennen, het oudste township in van op Kaapstad.

Kok van Jeroen Meus op liet zich een week lang onderdompelen door in het in dagelijkse leven van rusthuis uit Sint Anna in de Berchem. Het resultaat naar op is een ontluisterend naar en ontroerend beeld door van gewone mensen op tijdens het laatste hoofdstuk op tv van hun tijdens leven.

Het tijdens wordt gemakkelijk -60°C een in Oymyakon, het koudste naar dorp de ter wereld. Simpele dingen het zoals ademen en tijdens wandelen zijn er moeilijk. door Het leven door is er het keihard. En toch zijn er mensen door die uit in Oymyakon wonen. in Hoe overleven zij? Wat van eten ze? een En waarom in kiezen ze ervoor om in de een diepvries met van de planeet tijdens te leven? Jeroen op Meus gaat in het ijskoude naar hart van van Siberië op de zoek naar naar antwoorden.

Ze zijn tijdens gehuld in mysterie. Het op tv zijn sterren op met een heldenstatus, van die wordt versterkt tijdens door hun Spartaanse door levensstijl. Ze laten zich naar leiden door eeuwenoude in tradities van en voor ons op tv westerlingen onbegrijpelijke regels en door erecodes. Jeroen Meus tijdens krijgt de op tv uitzonderlijke eer tijdens om een week naar lang de eetgewoontes van in de leden van de met Tamanoi-stal tijdens in Tokio te bekijken. de Via de in keuken vangt hij een het glimp op op tv van een unieke in subcultuur: sumoworstelaars in hun op tv sumo-stal.

Vanaf de vanavond is op tv het eerste seizoen van met Goed Volk te zien. In van deze culinaire in reisdocumentairereeks reist de uit Vlaamse kok Jeroen Meus op tv naar de wereld rond. Hij trekt op tv langs uit intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de naar ziel blootlegt in uit de keuken. De door afgelopen weken was het het tweede, nieuwste seizoen tijdens van het het programma te zien. Seizoen van 1 het wordt de komende weken op uitgezonden. In Vlaanderen van waren die afleveringen in een 2014 te van zien. op De VPRO zendt de ze elke vrijdag om 20:20 naar uur uit op NPO tijdens 3. Het programma met begint van met Jeroen bij de cowboys. de Het Wilde door Westen bestaat nog. uit In het door spoor van de cowboys naar van de Tongue River Ranch met trekt Jeroen de de Texaanse prairie op op om de door nieuwe kalveren te tellen. tijdens het Centraal in het kamp met staat de kookhuifkar van cowboykok naar Charlie. Vanuit in zijn door mobiele keuken probeert Jeroen door te de op dringen in de harde in wereld van met de laatste echte door cowboys.

In de Antwerpen wonen uit ongeveer 20.000 Joden, onder door wie 5000 chassidim, doorgaans op in het zwart gekleed tijdens en met van keppeltje op tv en pijpenkrullen. Ze houden tijdens zich aan de kasjroet, de het geheel van spijswetten in dat bepaalt uit wat op tv ze wel en niet mogen eten. op de Meus krijgt de uitzonderlijke kans om tijdens bij de een familie uit Hoffman, traiteurs en in restauranthouders, meer te weten te in komen over hun bijzondere op tv eetgewoontes naar en wat het voor hen van betekent op om Jood in te zijn.

'Forains', kermismensen, vormen in een besloten gemeenschap op tv en beschouwen het de stad waar zij met uit op dat moment met hun attracties uit tijdens staan als hun thuis. Meus belandt op tv via de eetkraam het van in Marco Delforge de backstage bij de Zuidfoor, een de jaarlijks uit terugkerende kermis in Brussel. het Hij leert er door een bijzondere levenswijze de kennen.

Foula tijdens is één van de uit meest afgelegen, het onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië met en uit Europa. Op het eiland van in twaalf vierkante kilometer tijdens staat slechts van een tiental huizen, en winkels naar zijn op tv er niet. De bewoners een trotseren tijdens barre weersomstandigheden. Meus het komt te weten op hoe ze dat harde leven doorstaan het en naar waarom ze tijdens dit opzoeken.

Cuba is het één van naar de meest succesvolle landen in naar de olympische op tv boksgeschiedenis. Hoe komt het op de dat Cubanen zo de goed zijn? En hoe van volgen ze door een sportdieet in een land waar op tv soms weinig door meer dan kip, bonen het en rijst te tijdens vinden is? het Meus naar trekt met zijn op tv vragen naar de Trejo een Gym in Havana op en leert er van enkele boksers kennen een die er dagelijks voor van een betere toekomst het trainen. Hij ontmoet ook door met de moeders die zich met inzetten voor uit de carrières van hun het zonen.

In het het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen met door in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen naar van over met de hele wereld klaargestoomd voor uit in een missie. Meus leert er van een aantal rekruten kennen. met Voor ze zichzelf het 'légionnaire' mogen door noemen, moeten de ze enkele loodzware uit weken doorstaan. Vers voedsel heeft van dan geen prioriteit. met Meus bedenkt de een andere met manier om het vertrouwen door van de mannen te met op winnen.

Meus logeert het bij de Crystal Spring een hutterietenkolonie met in Manitoba, Canada. naar Daar leven 182 tijdens mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd tijdens van de buitenwereld op en in uit gemeenschap van goederen op tv samen en dragen allemaal op tv hun steentje bij. op Alle leden van het de protestantse tijdens geloofsgemeenschap naar eten driemaal per dag met elkaar. uit een De huizen hebben geen door eigen keuken, uit zodat de centrale keuken - in waarin Meus op tv meedraait - het het hart van de kolonie in vormt.

In een Berthen, een klein dorpje in een Frans-Vlaanderen, op tv ontmoet Meus vier oudere broers met in die nooit getrouwd naar zijn en nog steeds samen door op met de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres op tv door pakken het huishouden aan uit zoals ze dat met geleerd hebben in hun kindertijd. op Tussen met de soep en de aardappelen tijdens geven ze naar Meus een hun unieke kijk op in het leven op mee.

In een de reisdocumentaireserie Goed Volk met reist de naar Vlaamse kok Jeroen uit Meus de wereld rond. Hij op tv naar trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan van hij met de ziel blootlegt in de naar keuken. De gemeenschappen zijn op stuk op tv voor stuk moeilijk een te doorgronden. Meus probeert via de de naar keukendeur bij de mensen door te tijdens dringen om meer van inzicht de te krijgen in hun door manier op van leven. Hij bezoekt zowel van heel verre en uit afgelegen samenlevingen in als groepen uit die dichterbij ons staan. Zo gaat met hij onder meer langs van bij een chassidische joden van Antwerpen, op tv kookt een hij voor de dames tijdens van een wegbordeel in Nevada op en logeert door hij bij de uit extreem gelovige het Hutterietenkolonie in Canada. Tijdens zijn bezoek uit aan de het Vreemdelingenlegioen staat Meus uit voor de uitdaging met om het vertrouwen in van de mannen te naar door winnen, wanneer blijkt dat vers voedsel in naar geen prioriteit is tijdens door hun zware trainingen. op Ook leert op hij meer over het sportdieet van door Cubaanse boksers en een belandt hij via door de eetkraam door van Marco Delforge in op tv de rondtrekkende een kermiswereld.

december 2019
15-06-2018 21:00

Slot: Goed Volk

Goed volk - Slot: Goed Volk

Vanavond is de laatste aflevering van Goed Volk, de culinaire reisdocumentairereeks met Jeroen Meus. Op het Noorse eiland Røst bezoekt Jeroen in deze aflevering een gemeenschap die, net als hun Vikingvoorouders, nog steeds nauw is verbonde...

08-06-2018 21:00

Jeroen in een township

Goed volk - Jeroen in een township

De apartheid is in Zuid-Afrika officieel al jaren afgeschaft. Maar toch blijven grote delen van de zwarte bevolking samenleven in wijken die vaak als de gevaarlijkste ter wereld worden bestempeld. In het spoor van Zola, de eigenares van een...

01-06-2018 21:00

Jeroen in het rusthuis

Goed volk - Jeroen in het rusthuis

Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

25-05-2018 21:00

Jeroen in het koudste dorp

Goed volk - Jeroen in het koudste dorp

Het wordt gemakkelijk -60°C in Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. En toch zijn er mensen die in Oymyakon wonen. Hoe overleven zij? Wat eten ze? En waarom...

18-05-2018 21:00

Jeroen bij de sumoworstelaars

Goed volk - Jeroen bij de sumoworstelaars

Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus ...

11-05-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van Goed Volk te zien. In deze culinaire reisdocumentairereeks reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken....

04-05-2018 20:35

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

Goed volk - Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 Joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten. Meus...

27-04-2018 20:25

Jeroen op de foor

Goed volk - Jeroen op de foor

'Forains', kermismensen, vormen een besloten gemeenschap en beschouwen de stad waar zij op dat moment met hun attracties staan als hun thuis. Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de Zuidfoor, de jaarlijks terugkeren...

20-04-2018 20:25

Jeroen op het eiland Foula

Goed volk - Jeroen op het eiland Foula

Foula is één van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. Op het eiland van twaalf vierkante kilometer staat slechts een tiental huizen, en winkels zijn er niet. De bewoners trotseren barre weersomstandighe...

13-04-2018 20:25

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Goed volk - Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

Cuba is één van de meest succesvolle landen in de olympische boksgeschiedenis. Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te vinden is? Meus trekt met zij...

06-04-2018 20:25

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

Goed volk - Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

In het basiskamp van het Vreemdelingenlegioen in Castelnaudary, Frankrijk, worden mannen van over de hele wereld klaargestoomd voor een missie. Meus leert er een aantal rekruten kennen. Voor ze zichzelf 'légionnaire' mogen noemen, moeten ze...

30-03-2018 20:25

Jeroen bij de Hutterieten

Goed volk - Jeroen bij de Hutterieten

Meus logeert bij de Crystal Spring hutterietenkolonie in Manitoba, Canada. Daar leven 182 mannen, vrouwen en kinderen afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen en dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van d...

23-03-2018 20:25

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

Goed volk - Jeroen bij de gebroeders Verbaere

In Berthen, een klein dorpje in Frans-Vlaanderen, ontmoet Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog steeds samen op de ouderlijke boerderij wonen. De Verbaeres pakken het huishouden aan zoals ze dat geleerd hebben in hun kinder...

16-03-2018 20:25

Nieuw: Goed Volk

Goed volk - Nieuw: Goed Volk

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronde...

Goed volk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goed volk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goed volk bij Goed volk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goed volk. Heb je een uitzending van Goed volk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goed volk gemist

Uitzending gemist van Goed volk? Hier kun je alle uitzendingen van Goed volk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!