Programma gemist?

Een uitzending tijdens over op de vier jaar lange met mobilisatie van ons leger, over uit een miljoen op Belgen uit die in 1914 naar ons tijdens land vluchtten en met moesten worden ondergebracht, van over Rotterdam het dat een tijdens broeinest van spionnen werd, over de lucratieve smokkel aan het van het begin en over de voedseldistributie in en armoede aan van het eind. Deze Andere naar Tijden op tv Special wordt gepresenteerd door op Diederik door van Vleuten. Bij het Groningse Nieuweschans een vliegt op 18 uit augustus op 1917 een Duits in legervliegtuig het Nederlandse met luchtruim binnen. met Buitenlandse grondtroepen blijven meestal aan de het juiste kant op van de op tv grens, maar de relatief van nieuwe tijdens luchtmacht respecteert de Nederlandse neutraliteit op tv minder uit consequent. Tijdens de met oorlogsjaren passeren zowel de de Duitse als de Britse met vliegtuigen de met grens regelmatig, meestal zonder problemen. een Dit uit keer loopt het anders: met op met het Groningse platteland is de Nederlandse de sergeant Lok gestationeerd. door Hij hoort het naar in bulderende geluid van uit twee Mercedes-motoren en grijpt zijn naar kans. uit Met karabijn in de hand, rent tijdens Lok op in pantoffels het in open veld naar in. Boven hem komt het met 135 de kilometer per uur een Duitse tweedekker van overvliegen op tv op 200 meter hoogte. van De sergeant schiet in vijf maal. Eén kogel uit raakt de door linker propeller en het naar met toestel stort neer. Dit zondagsschot het in Groningen naar is een van tijdens de weinige echte oorlogshandelingen van van het Nederlandse leger. in de Een Nederlandse militair had als met kerntaak het uit bewaken van de Nederlandse neutraliteit. door Ook door diplomatiek moet een de regering aan het op werk: het verklaren van een van oorlog is gemakkelijker van dan de je ervan door te onthouden. In totaal stuurt tijdens Nederland tussen de 1914 en 1918 op tv meer dan vijftig schriftelijke verklaringen het van van onze neutraliteit naar ambassades op van de strijdende tijdens partijen. De uit Nederlandse geschiedenis een van de jaren 1914 van - 1918 is een mozaïek uit van op tv persoonlijke verhalen door dat het verhaal vertelt van van de op Nederlandse neutraliteit. Want voor neutraliteit op zijn geen grote naar heldendaden nodig, van concludeert Van Vleuten een in de de uitzending: "Het enige dat uit je voor neutraliteit goed moet van naar kunnen, is op door je tong bijten. Je moet van aan de kant staan. het En in verder laat je met je door het sollen en laat je over je een heen lopen. op tv Simpelweg omdat er geen door tijdens alternatief is. Ja, van oorlog."

oktober 2020
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!