Programma gemist?

Een het uitzending over de vier door jaar lange op tv mobilisatie van ons op leger, over een miljoen Belgen op die in 1914 in naar ons land uit vluchtten en op moesten worden ondergebracht, de over Rotterdam dat in een broeinest van spionnen door werd, over van lucratieve smokkel tijdens aan het begin en naar over de voedseldistributie uit en armoede aan een het uit eind. Deze Andere op tv Tijden Special wordt door gepresenteerd door Diederik van met Vleuten. Bij in het Groningse Nieuweschans vliegt op naar 18 augustus 1917 een uit Duits legervliegtuig het naar Nederlandse luchtruim binnen. op Buitenlandse grondtroepen door blijven door meestal aan de juiste kant van op de een grens, maar de relatief nieuwe een naar luchtmacht respecteert de Nederlandse neutraliteit een minder consequent. Tijdens de het oorlogsjaren passeren met zowel de Duitse de als de Britse vliegtuigen door de grens regelmatig, met meestal zonder een problemen. de Dit keer loopt het anders: op in het Groningse met platteland van is de Nederlandse sergeant Lok gestationeerd. de naar Hij hoort het bulderende geluid van op tv twee in Mercedes-motoren en naar grijpt zijn kans. Met karabijn in een de hand, rent van Lok op in pantoffels het open op tv veld in. Boven hem naar komt met een 135 kilometer per door uur naar een Duitse tweedekker overvliegen op 200 de meter hoogte. De van sergeant schiet naar vijf maal. door Eén kogel raakt van de linker propeller en het het toestel met stort neer. tijdens Dit zondagsschot in Groningen is een op tv van de weinige in echte oorlogshandelingen van de het Nederlandse leger. door op tv Een Nederlandse militair op tv had als kerntaak het bewaken in van de Nederlandse het neutraliteit. Ook diplomatiek moet de het de regering aan het werk: in het de verklaren van een oorlog is gemakkelijker de een dan je ervan te onthouden. een In totaal stuurt op Nederland naar tussen 1914 en 1918 meer dan op tv vijftig in schriftelijke verklaringen in van onze neutraliteit naar op ambassades van de strijdende de partijen. De Nederlandse uit geschiedenis in van de jaren 1914 - 1918 op tv tijdens is een mozaïek van uit persoonlijke verhalen dat het van verhaal vertelt van van de Nederlandse neutraliteit. tijdens Want voor neutraliteit zijn het geen grote een heldendaden nodig, uit concludeert Van Vleuten in in de door uitzending: "Het enige dat je voor door neutraliteit goed moet door kunnen, is op van in je tong bijten. Je in moet aan de op tv kant staan. de En verder laat op tv je met je de sollen en laat je naar over je het heen lopen. Simpelweg naar omdat er geen alternatief het is. Ja, tijdens oorlog."

oktober 2019
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!