Programma gemist?

Een in uitzending over uit de vier jaar op tv lange mobilisatie van ons het leger, over een miljoen Belgen de die in 1914 het naar ons land van vluchtten op tv en moesten van worden ondergebracht, over in Rotterdam dat een uit broeinest van spionnen van werd, over lucratieve smokkel aan het het begin en de over de het voedseldistributie en een armoede aan het eind. Deze door Andere Tijden Special wordt met tijdens gepresenteerd door Diederik van Vleuten. met Bij het Groningse Nieuweschans door vliegt op met 18 augustus op 1917 een van Duits legervliegtuig het Nederlandse luchtruim binnen. uit Buitenlandse door grondtroepen blijven meestal aan de de juiste kant van een de grens, maar op de relatief in nieuwe luchtmacht respecteert met de Nederlandse neutraliteit met minder consequent. de Tijdens de oorlogsjaren uit passeren zowel de de Duitse als naar de Britse vliegtuigen de met grens regelmatig, meestal zonder een problemen. Dit keer loopt met het anders: uit op het Groningse platteland tijdens is van de Nederlandse sergeant Lok in gestationeerd. Hij hoort het het een bulderende geluid van twee Mercedes-motoren en met grijpt zijn door kans. Met karabijn de in de een hand, rent Lok op pantoffels op het in open veld in. Boven in hem een komt met 135 kilometer per het uur in een Duitse tweedekker overvliegen door op 200 meter hoogte. op tv De in sergeant schiet vijf maal. Eén kogel uit raakt de naar linker de propeller en het toestel in stort neer. met Dit zondagsschot in Groningen is een een van de een weinige echte oorlogshandelingen uit van het Nederlandse de leger. Een Nederlandse een militair tijdens had als kerntaak het bewaken met van de Nederlandse door neutraliteit. Ook diplomatiek tijdens moet de de regering aan het het werk: het verklaren van een in oorlog het is gemakkelijker dan uit je ervan te onthouden. In van totaal in stuurt Nederland tussen 1914 de en de 1918 meer dan vijftig schriftelijke met verklaringen van onze tijdens neutraliteit naar op tv ambassades van de strijdende partijen. met in De Nederlandse geschiedenis van de een jaren 1914 - 1918 naar is een mozaïek op tv van persoonlijke verhalen naar op dat het verhaal in vertelt van de Nederlandse neutraliteit. Want een voor neutraliteit met zijn geen de grote heldendaden nodig, door concludeert Van Vleuten in de op tv uitzending: "Het enige een dat je de voor neutraliteit goed uit moet kunnen, is met op je tong het bijten. Je moet aan tijdens de tijdens kant staan. van En verder laat je met door je sollen en de laat je tijdens over je heen in lopen. Simpelweg omdat er geen op tv alternatief is. Ja, uit de oorlog."

augustus 2021
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!