Programma gemist?

Een uitzending naar over een de vier jaar lange mobilisatie de van ons leger, over uit een miljoen Belgen op tv die in 1914 op naar ons met land vluchtten en moesten door worden ondergebracht, een over Rotterdam dat een het het broeinest van spionnen werd, over met lucratieve smokkel aan het het begin en over van de een voedseldistributie en armoede in aan het eind. Deze Andere door Tijden Special wordt op gepresenteerd door met Diederik van Vleuten. Bij tijdens het Groningse Nieuweschans naar vliegt een op 18 augustus naar 1917 een Duits legervliegtuig tijdens het Nederlandse naar luchtruim binnen. Buitenlandse grondtroepen blijven het meestal de aan de juiste kant van tijdens de met grens, maar de door relatief nieuwe luchtmacht respecteert de op Nederlandse neutraliteit minder het consequent. van Tijdens de oorlogsjaren van passeren zowel de Duitse als op tv het de Britse vliegtuigen de grens regelmatig, het meestal zonder in problemen. Dit het keer loopt het in anders: op het Groningse uit platteland is de Nederlandse het sergeant Lok tijdens gestationeerd. Hij door hoort het op tv bulderende geluid van een twee Mercedes-motoren en grijpt uit zijn kans. Met karabijn op in de hand, naar rent Lok het op pantoffels het het open veld in. door Boven hem komt met de 135 kilometer per naar uur een Duitse tweedekker tijdens overvliegen in op 200 met meter hoogte. De sergeant schiet uit vijf maal. in Eén kogel raakt de linker in propeller tijdens en het tijdens toestel stort neer. Dit zondagsschot uit in Groningen met is een van de weinige een echte oorlogshandelingen van van het Nederlandse leger. uit Een van Nederlandse militair had op als kerntaak het het bewaken van op tv de Nederlandse neutraliteit. Ook diplomatiek tijdens moet de tijdens regering aan het werk: op tv het verklaren op van een oorlog is gemakkelijker op tv dan je ervan een te onthouden. een In totaal stuurt uit Nederland tussen in 1914 en 1918 meer dan van vijftig schriftelijke naar verklaringen van onze neutraliteit het naar een ambassades van de strijdende partijen. van De op tv Nederlandse geschiedenis met van de jaren 1914 in - 1918 is een mozaïek uit van uit persoonlijke verhalen op dat het verhaal vertelt tijdens van de Nederlandse neutraliteit. op tv Want voor de neutraliteit zijn geen in grote heldendaden nodig, uit concludeert Van Vleuten in naar de uitzending: "Het door enige dat je voor in neutraliteit goed moet het uit kunnen, is op met je tong bijten. tijdens Je moet aan de door kant staan. op En verder laat je met je tijdens sollen het en laat je in over je heen op lopen. Simpelweg omdat er geen van alternatief van is. Ja, in oorlog."

januari 2021
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!