Programma gemist?

Een met uitzending over de door vier jaar van lange mobilisatie van ons leger, door over tijdens een miljoen Belgen op die in 1914 naar ons land uit vluchtten en moesten de worden ondergebracht, over naar Rotterdam naar dat een broeinest van spionnen tijdens werd, in over lucratieve smokkel aan naar het in begin en over de voedseldistributie en tijdens van armoede aan het het eind. Deze Andere Tijden Special van wordt op tv gepresenteerd door Diederik van met Vleuten. Bij het op tv Groningse Nieuweschans vliegt tijdens op 18 augustus 1917 een van Duits legervliegtuig op tv het Nederlandse op tv luchtruim binnen. Buitenlandse grondtroepen blijven van meestal de aan de juiste het kant van de uit grens, maar in de relatief nieuwe luchtmacht respecteert de op tv het Nederlandse neutraliteit minder consequent. naar Tijdens de de oorlogsjaren passeren zowel op tv de Duitse als de in Britse vliegtuigen uit de grens regelmatig, meestal zonder problemen. tijdens op tv Dit keer loopt een het anders: op een het Groningse platteland is in de Nederlandse sergeant Lok gestationeerd. een Hij hoort het op bulderende naar geluid van twee Mercedes-motoren en naar grijpt zijn door kans. Met karabijn in van een de hand, rent Lok op het pantoffels een het open veld de in. Boven hem met komt met 135 kilometer per door uur het een Duitse tweedekker overvliegen tijdens op 200 meter hoogte. naar De sergeant schiet de vijf maal. in Eén kogel raakt het de linker van propeller en het toestel stort op tv neer. Dit zondagsschot in uit Groningen in is een van de weinige door echte uit oorlogshandelingen van het Nederlandse met leger. Een Nederlandse militair in had als in kerntaak het bewaken van uit een de Nederlandse neutraliteit. Ook van diplomatiek moet de regering het aan met het werk: het verklaren van een met oorlog is gemakkelijker met dan je van ervan het te onthouden. In totaal stuurt Nederland met tussen 1914 en in 1918 tijdens meer dan vijftig de schriftelijke verklaringen op van onze neutraliteit naar ambassades van uit de op tv strijdende partijen. De door Nederlandse geschiedenis van de in jaren 1914 - op 1918 is door een mozaïek van persoonlijke met verhalen dat naar het verhaal vertelt naar van de Nederlandse een neutraliteit. Want voor neutraliteit zijn op geen grote heldendaden het op tv nodig, concludeert Van Vleuten in een de uitzending: het "Het enige dat tijdens je voor neutraliteit goed het moet kunnen, is op met je tong bijten. de Je uit moet aan tijdens de kant staan. tijdens En verder laat je met op je sollen en laat op je een over je op tv heen lopen. Simpelweg omdat er door geen alternatief is. de Ja, het oorlog."

mei 2020
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!