Programma gemist?

Een uit uitzending over naar de vier jaar lange mobilisatie van op tv ons leger, over op tv een miljoen uit Belgen die in 1914 het naar ons land een vluchtten van en moesten worden ondergebracht, over door door Rotterdam dat een broeinest van spionnen het het werd, over lucratieve tijdens smokkel aan het begin op tv en over de voedseldistributie en in in armoede aan het eind. Deze Andere het Tijden Special wordt op gepresenteerd in door Diederik van van Vleuten. Bij op het Groningse Nieuweschans vliegt op uit 18 het augustus 1917 een Duits door legervliegtuig het Nederlandse luchtruim binnen. in door Buitenlandse grondtroepen blijven meestal op aan de juiste kant van op tv de grens, de maar de op tv relatief nieuwe luchtmacht respecteert uit de uit Nederlandse neutraliteit minder consequent. Tijdens de uit oorlogsjaren passeren zowel een de Duitse een als in de Britse vliegtuigen de grens de regelmatig, meestal zonder in problemen. Dit keer de loopt het anders: op tv op het Groningse op platteland is het de Nederlandse tijdens sergeant Lok gestationeerd. op tv Hij hoort het bulderende de geluid van twee Mercedes-motoren en door een grijpt zijn kans. Met karabijn op tv in een de hand, rent Lok tijdens op pantoffels het open op tv veld in. Boven de hem komt van met 135 op tv kilometer per uur een Duitse tweedekker op tv overvliegen op 200 naar meter hoogte. De op sergeant schiet vijf op maal. met Eén kogel raakt door de linker propeller en het door op toestel stort neer. Dit zondagsschot in de Groningen is met een van de weinige op tv het echte oorlogshandelingen van het met Nederlandse leger. Een op Nederlandse militair de had als kerntaak tijdens het bewaken van de Nederlandse neutraliteit. in Ook diplomatiek een moet de op tv regering aan het werk: het een verklaren van het een oorlog een is gemakkelijker het dan je ervan te op onthouden. In totaal stuurt Nederland tijdens tussen 1914 en tijdens 1918 meer met dan vijftig schriftelijke verklaringen met van van onze neutraliteit op tv naar ambassades van in de strijdende partijen. De van Nederlandse geschiedenis van de jaren naar 1914 - van 1918 is een een mozaïek het van persoonlijke verhalen op dat het verhaal tijdens vertelt van de op Nederlandse neutraliteit. Want door voor neutraliteit zijn geen het grote heldendaden nodig, met concludeert Van Vleuten in de een uitzending: "Het enige tijdens door dat je voor neutraliteit goed moet van kunnen, op is op je op tong bijten. het Je moet aan de kant op tv staan. En verder laat met je met met je sollen van en laat je op tv over je heen lopen. met Simpelweg omdat er geen naar uit alternatief is. Ja, het oorlog."

april 2021
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!