Programma gemist?

Een uitzending over het de een vier jaar de lange mobilisatie van ons leger, door over een miljoen Belgen een die in 1914 een naar ons land de vluchtten en het moesten worden ondergebracht, tijdens over Rotterdam op dat een broeinest van spionnen van werd, van over lucratieve smokkel aan het het begin en over op een de voedseldistributie en armoede naar aan het eind. een Deze Andere Tijden op Special wordt gepresenteerd door Diederik met van Vleuten. van Bij het Groningse door Nieuweschans vliegt op 18 door augustus 1917 een op Duits legervliegtuig op het Nederlandse tijdens luchtruim binnen. Buitenlandse naar grondtroepen blijven meestal aan een de juiste kant van in de grens, de maar de relatief nieuwe in luchtmacht respecteert de van een Nederlandse neutraliteit minder consequent. Tijdens een de tijdens oorlogsjaren passeren zowel het de Duitse als de Britse de vliegtuigen de van grens regelmatig, meestal zonder problemen. tijdens de Dit keer loopt het uit anders: op door het Groningse platteland is de een Nederlandse sergeant de Lok gestationeerd. van Hij hoort het bulderende geluid van van twee Mercedes-motoren en de de grijpt zijn kans. Met karabijn in in het de hand, rent met Lok op pantoffels het door open veld in. het Boven hem komt met 135 in kilometer per uur de een Duitse het tweedekker overvliegen op 200 het naar meter hoogte. De van sergeant schiet vijf maal. Eén kogel op de raakt de linker propeller en het in op tv toestel stort neer. Dit zondagsschot naar in Groningen is een een op van de weinige echte oorlogshandelingen van tijdens de het Nederlandse leger. Een Nederlandse met militair naar had als kerntaak het met bewaken van een de Nederlandse neutraliteit. van Ook diplomatiek moet door de regering aan het werk: het tijdens de verklaren van een in oorlog is gemakkelijker van dan je ervan te onthouden. met In totaal stuurt Nederland op tussen met 1914 en tijdens 1918 meer dan naar vijftig schriftelijke verklaringen van onze het neutraliteit naar ambassades tijdens van de in strijdende partijen. de De Nederlandse geschiedenis tijdens van de jaren 1914 - naar 1918 is een mozaïek door van persoonlijke verhalen tijdens dat het het verhaal vertelt van uit de Nederlandse op tv neutraliteit. Want de voor neutraliteit zijn geen grote naar heldendaden nodig, concludeert Van in Vleuten in tijdens de uitzending: "Het uit enige dat tijdens je voor op neutraliteit goed moet kunnen, is naar op je tijdens tong bijten. Je een moet aan de kant tijdens staan. En verder een laat het je met je sollen en laat naar je van over je heen op tv lopen. Simpelweg omdat met er geen alternatief naar is. Ja, naar oorlog."

oktober 2020
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!