Programma gemist?

Een uitzending over in het de vier jaar lange mobilisatie van in ons leger, uit over een miljoen Belgen met die in op 1914 van naar ons land vluchtten en moesten door worden ondergebracht, over van Rotterdam dat een door broeinest van op tv spionnen werd, over naar lucratieve smokkel aan met het begin en over uit de voedseldistributie en van van armoede aan het eind. Deze Andere tijdens Tijden Special wordt het gepresenteerd door door Diederik van Vleuten. Bij de het Groningse Nieuweschans uit vliegt op 18 door augustus uit 1917 een Duits legervliegtuig het naar Nederlandse luchtruim uit binnen. Buitenlandse grondtroepen blijven naar meestal met aan de juiste uit kant van op tv de grens, maar op de relatief nieuwe luchtmacht op respecteert de Nederlandse neutraliteit door minder consequent. een Tijdens de oorlogsjaren passeren op tv zowel de Duitse als naar de de Britse vliegtuigen de grens met regelmatig, meestal zonder problemen. op tv Dit keer loopt in het anders: in op het Groningse op platteland is de naar Nederlandse sergeant een Lok gestationeerd. Hij met hoort het bulderende geluid tijdens van twee uit Mercedes-motoren en grijpt in zijn kans. Met karabijn in uit de van hand, rent Lok op tv op pantoffels het tijdens open veld in. Boven tijdens hem naar komt met 135 op tv kilometer per uur een Duitse op tv tweedekker overvliegen op 200 door meter hoogte. De uit sergeant schiet vijf met maal. door Eén kogel raakt op de linker het propeller en het toestel tijdens stort neer. Dit zondagsschot tijdens in Groningen is een van van van de weinige echte oorlogshandelingen van tijdens het Nederlandse leger. uit Een Nederlandse militair tijdens had als kerntaak naar het bewaken met van naar de Nederlandse neutraliteit. Ook diplomatiek moet uit op de regering aan het naar werk: het verklaren van een een oorlog is tijdens gemakkelijker dan je naar ervan te onthouden. In op totaal stuurt Nederland de tussen 1914 en het 1918 meer de dan vijftig schriftelijke verklaringen een van onze op tv neutraliteit naar ambassades door van de strijdende partijen. in uit De Nederlandse geschiedenis van de op tv jaren 1914 uit - 1918 uit is een mozaïek van naar persoonlijke verhalen dat op het verhaal vertelt van van de Nederlandse neutraliteit. door Want voor het neutraliteit zijn geen grote heldendaden op nodig, concludeert in Van Vleuten in door de uitzending: met "Het enige dat de je voor neutraliteit goed op moet kunnen, is op een je tong van bijten. Je moet aan op tv de uit kant staan. En in verder laat je met je naar sollen en op tv laat je over je door een heen lopen. Simpelweg omdat er geen met alternatief naar is. Ja, het oorlog."

mei 2021
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!