Programma gemist?

Een uitzending over in de vier jaar een lange mobilisatie van naar ons leger, over uit een in miljoen Belgen die een in 1914 naar ons op tv land uit vluchtten en moesten worden in ondergebracht, over van Rotterdam dat een broeinest van spionnen op tv werd, over de lucratieve smokkel aan door het begin en in over de voedseldistributie en met armoede aan het een eind. Deze Andere op tv Tijden in Special wordt gepresenteerd door Diederik een van Vleuten. in Bij het van Groningse Nieuweschans vliegt door op 18 augustus 1917 een uit Duits legervliegtuig uit het uit Nederlandse luchtruim binnen. Buitenlandse grondtroepen blijven van meestal aan naar de juiste kant van het de grens, maar in een de relatief nieuwe met luchtmacht respecteert de Nederlandse neutraliteit in minder consequent. van Tijdens de oorlogsjaren passeren van zowel de Duitse een als de Britse op vliegtuigen op tv de grens regelmatig, van meestal zonder problemen. Dit op tv keer loopt het van anders: op het Groningse naar platteland is de tijdens Nederlandse sergeant Lok met gestationeerd. Hij hoort een het bulderende geluid van het van twee Mercedes-motoren en grijpt het zijn kans. Met karabijn in door de hand, uit rent Lok op pantoffels op tv met het open veld in. Boven hem door komt door met 135 kilometer per uur op een op tv Duitse tweedekker van overvliegen op 200 door meter hoogte. De sergeant schiet een vijf maal. op Eén kogel raakt de uit linker propeller en het van toestel stort uit neer. Dit zondagsschot een in Groningen het is een van de weinige naar echte oorlogshandelingen van de het Nederlandse naar leger. Een Nederlandse uit militair had als kerntaak uit het bewaken naar van de op tv Nederlandse neutraliteit. Ook diplomatiek door moet de regering aan in tijdens het werk: het van verklaren van een oorlog is gemakkelijker met een dan je ervan te op tv onthouden. In totaal stuurt Nederland uit tussen op tv 1914 en 1918 meer een dan vijftig schriftelijke verklaringen door van onze van neutraliteit naar de ambassades van de strijdende in partijen. naar De Nederlandse geschiedenis van de in jaren 1914 - 1918 op tv is met een mozaïek het van persoonlijke verhalen uit dat het verhaal op tv vertelt van de Nederlandse neutraliteit. een Want voor neutraliteit een zijn met geen grote heldendaden nodig, concludeert in Van Vleuten in naar de uitzending: "Het enige met dat met je voor neutraliteit goed door moet kunnen, is op in je in tong bijten. Je met moet aan de kant staan. uit En op verder laat je met je door tijdens sollen en laat je uit over je heen lopen. tijdens Simpelweg op tv omdat er geen alternatief is. uit Ja, op tv oorlog."

februari 2020
24-03-2018 21:00

Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Andere Tijden Special - Andere Tijden Special: Nederland tijdens WOI

Een uitzending over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ondergebracht, over Rotterdam dat een broeinest van spionnen werd, over lucratieve smokkel aan h...

Andere Tijden Special gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special bij Andere Tijden Special liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-03-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!