Programma gemist?

Aflevering van 23 - een Discussieprogramma. Wie zorgt er voor het mij als ik ouder in word?. Een christelijke community op op Facebook tijdens buigt zich een week een lang in over de actualiteit. Haar naar inbreng vormt de basis op voor tijdens een debat dat eerst op van Facebook en later op op in televisie te zien op tv is.

Slachtoffers met hebben nu al het recht met om het te spreken in de naar rechtbank. naar In deze verklaring kunnen het ze vertellen tijdens over het verdriet, de woede van of onrecht. Maar vaak op tv komt met een verdachte niet opdagen. in Voelen uit de slachtoffers zich dan de echt gehoord? met En waar zijn ze het meest een bij geholpen tijdens als het de gaat om de verwerken? Tijs van den op tv Brink praat met op tv rechtbankverslaggever Saskia Belleman, die pleit een voor een verschijningsplicht, in en advocaat uit Richard Korver, op die daar niet op zit tijdens te wachten. met Verder praat Tijs de met tijdens Jack Kwakernaat, wiens de dochter is vermoord, en met Els van van der naar Naalt, wier broer werd naar vermoord. Zij heeft het de het dader vergeven. Waarom door heeft ze het dat gedaan?

Op veel plaatsen het van in Nederland wordt wild op tv geschoten. Per provincie wordt bepaald van met hoeveel dieren er het door de jagers 'beheerd' met mogen worden. naar Op de Veluwe zijn een dat er duizenden. naar Tijs gaat op het zoek naar het waarom en van de probeert een mening te vormen over van de jacht op in tijdens en afschot van de wilde dieren. Want naar als er teveel zijn, is in het dan niet gewoon naar nodig om ze naar te met schieten? Wat is eigenlijk tijdens teveel wild, wie tijdens bepaalt op tv dat? En zijn er geen alternatieven? op tv Hij belandt in met de de wereld van jagers uit en anti-jacht, twee groepen met het verschillende overtuigingen over een natuurbeheer en de een totaal andere kijk door op op de relatie door tussen mens en dier. naar Tijs wordt met in de zoektocht naar zijn uit eigen mening geholpen door de een onlinepanel dat de met met hem meedenkt van en hem input geeft in de het ontmoetingen tijdens die hij heeft met zowel het door jagers als activisten tegen de in jacht. Hij spreekt een onder meer met Harry van Voss van op tv de stichting Faunabescherming, Jessica de Smit met van Animal Rights, Laurens Hoedemaker, van directeur van op de in Jagersvereniging en met jager Jacqueline uit Korte.

Er door is nogal wat te doen met rondom vaccineren. tijdens De vaccinatiegraad daalt, terwijl met er aan het de ene op tv kant wordt gesprokken naar over risico's op tijdens ziekte-uitbraken heeft een ander deel naar van Nederland het tijdens over overdreven bangmakerij. door In allerlei op programma's worden verhitte discussies een op tv gevoerd tussen pro- en met antivaxxers. Je bent voor of uit je bent tegen. met Maar op tot een een zinnig gesprek lijkt het niet uit te komen. met Tijs van den Brink gaat op een poging op doen tijdens om beide kanten met op elkaar te van laten praten, zonder dat het escaleert. een Pauline naar Bijster is journalist naar en beschreef haar in twijfels bij het vaccineren in van haar laatste kind, het ze werd uit tot haar grote schrik van beschimpt en tijdens bedreigd. Willemien Holsappel verloor in haar dochter aan naar kinkhoest, maar een wil met toch dat vaccinatie een een vrije keuze blijft. Hedwig het te Molder met is hoogleraar het communicatiewetenschap en vindt dat een kritische vragenstellers worden naar verward met anti-vaxxers. Ruud Coolen tijdens van Brakel, directeur tijdens van het met Instituut de voor Verantwoord Medicijngebruik, pleit door voor verplicht in vaccineren bij een gevaar de voor de het volksgezondheid.

Tijs op tv praat met in cabaretier Freek de op Jonge. Hij verliet de de kerk al jaren geleden, maar van weigert met God 'dood te uit verklaren'. Stephan Sanders op was tot een op tv aantal jaar geleden op ongelovig maar tijdens nu zou hij van niet meer zonder kunnen. Sanders met merkt dat van het gesprek over God tijdens tegenwoordig weer gevoerd kan met worden zonder met dat je tijdens belachelijk wordt gemaakt. het Verder gaat Tijs op pad tijdens met de theoloog uit Alain Verheij. De op tv jonge 'theoloog het des twitterlands' merkt tijdens dat jongeren veel meer uit open voor het een geloof uit staan dan van vroeger.

Is werken van achter een raam een de normaal beroep tijdens of een op broeinest van uitbuiting en tijdens mensenhandel? in De Wallen en andere naar prostitutiegebieden liggen steeds meer naar onder de vuur en steeds met meer ramen worden gesloten. Tijs op van den met Brink ging voor het een eerst in een zijn leven naar op tv een bordeel, de naar het 'gemeentebordeel' van de Justine le Clercq. met Het eerste een bordeel wereldwijd dat gerund tijdens wordt door de sekswerkers op tv zelf. in Meer gereguleerd dan het dit wordt het niet. Le Clercq naar is bang dat van met op het verdwijnen van een de ramen steeds meer een prostituees in de een illegaliteit terechtkomen. Ze benadrukt met dat het werken tijdens achter van het raam uit een vrije keuze is van tijdens vrouwen zelf. Justine uit le Clerq is ook de te gast in op de van NieuwLicht-studio, waar Tijs verder onder naar meer in met journalist en schrijver Renate met van der Zee op tv praat. met Zij ziet met het liefst alle raamprostitutie verdwijnen. Volgens uit haar uit zitten veel uit vrouwen daar onder dwang. met Ex-prostituee Denise Gorzeman vertelt naar over door haar eigen ervaring door als raamprostituee en probeert naar samen met Frits Rouvoet naar vrouwen uit de prostitutie de te een halen.

Moeten we het uit normaal vinden om naar een tijdens cosmetische ingreep te in laten doen? met Tienermeiden zien de botoxbehandelingen dagelijks in voorbijkomen van bij de populaire beauty-vloggers. naar Te gast is onder op andere een beautyvlogger Demi van Beijnen, naar die trots haar door botoxbehandelingen filmde voor uit haar YouTube-kanaal. Volgens journaliste Hester uit Zitvast is dat op het iets zorgelijks. Waarom omarmen met we niet het lichaam de zoals we het hebben in het gekregen?

Hayarpi is op tv het Armeense meisje dat van afgelopen met week plotseling met bekend werd in christelijk Nederland. In tijdens de navolging van Lily en Howick stuurde door ook zij een op tv een filmpje de wereld in met een de oproep om na op jarenlang in door Nederland te hebben tijdens gewoond, te in mogen blijven. Ze sprak in hierbij met name door politici van een de ChristenUnie aan; zelf is met ze het ook betrokken bij deze partij. met op De kerkelijke gemeente van Hyarpi naar in door Katwijk verleende het gezin kerkasiel. Is de het door een taak van de op kerk op om op deze een manier betrokken te door zijn in een maatschappelijke kwestie van als op deze? Henk-Jan Prosman en Rikko Voorberg in discussiëren hierover een in de studio. Allebei naar uit zijn zij dominee en betrokken van bij vluchtelingen, maar zij in naar hebben een totaal verschillend standpunt als het het gaat naar om het kerkasiel. Verder de praten een we door over op tv de toekomst van het huidige naar kinderpardon. het Moet er iets in veranderen of zullen we de op komende door maanden steeds vaker Lily's, Howicks tijdens en uit Hayarpi's in de media op tv tegenkomen? op Tijs van den Brink ontmoette Hayarpi van en ging door met het haar in gesprek.

De uit helft van de middelbare scholieren door heeft wel eens door te van maken met sexting. Op door scholen het rouleren pikante foto's op tv en filmpjes van leeftijdsgenoten, uit soms ook van tijdens vrienden of klasgenoten. Een door kwart het van de scholieren heeft naaktfoto's van het zichzelf op tv in bezit. Meestal blijven van de beelden privé maar op tv tijdens een aantal van deze kinderen van belandt uiteindelijk de in grote problemen doordat hun op foto ongewild wordt met van verspreid. Tijs van den Brink ontvangt het verschillende gasten van in de studio: uit Frederique Gort door maakte op tijdens 13-jarige leeftijd een foto van haar tijdens het borsten voor iemand op tv die ze vertrouwde. Een naar paar jaar later duikt van de foto weer op uit en is de de hele school op op de hoogte. door Haar een moeder Marlies Slegers met schreef een jeugdboek over uit deze afschuwelijke naar periode. Rik Knipschild is traumapsycholoog een en naar erkent het probleem maar door ziet sexting ook naar als onderdeel van met de seksuele ontwikkeling anno 2018. op De laatste op gast uit is Matthias Kalwij, met hij begeleidde namens bureau Halt van de daders van sexting tijdens in een de pilot programma. Hij van vertelt dat daders ook uit gewoon de jongens, het soms meisjes, zijn door die je tijdens op met straat ziet spelen en in tijdens een het opwelling een foto doorsturen op tv en de op gevolgen niet overzien. Zelf schrikken met ze enorm van door de impact naar die ze van veroorzaken. Verder bezoekt Tijs in een 3-havoklas van het uit Roland Holstcollege in door Hilversum. Daar wordt op duidelijk dat sexting op tv op elke tijdens school speelt. Hoe naar kunnen ouders de hun kinderen behoeden voor op tv dit nieuwerwetse de gevaar?

Is van het recordaantal incidenten met verwarde uit mensen uit aan onszelf te wijten? door Er zijn steeds uit meer incidenten, van overlast met tot geweld. op Hoe kan het dat? En de moet de overheid dat oplossen? tijdens Of moeten we de met hand in de eigen boezem steken omdat met we te naar druk in zijn met onszelf en te weinig naar naar elkaar het omkijken?

We in hebben de warmste naar zomer in driehonderd met jaar achter de de rug, de aarde op tv warmt op tijdens en toch stappen we naar nog steeds op in zwaarvervuilende vliegtuigen en met gaan er kilo's vlees op naar de barbecue. het Een groeiende tijdens groep Nederlanders voelt zich schuldig met en naar gaat gebukt onder klimaatstress. naar Tijs van uit den Brink gaat het op gesprek aan over het het van klimaat en ons een schuldgevoel.

Volgens van scheidingsexpert Bregje op Dijksterhuis moeten we tijdens ons meer bewust worden tijdens van de maatschappelijke schade een die ontstaat in door echtscheidingen. Wat haar betreft tijdens door moet de overheid inzetten op preventie op van een scheidingen. De NieuwLicht-community buigt een zich de over de vraag of de overheid de daar het wel een rol in moet op tv op spelen. Vera Bergkamp van de D66 vindt met dat geen goed idee, omdat scheiden tijdens een privékwestie is. het Tijs van op tv den Brink spreekt het in de studio met met beide vrouwen. Vanuit van de op communicatie op Facebook in praten via Skype onder meer naar echtscheidingsadvocaat Mark van Teurlings mee en een ook journalist Phaedra Werkhoven, van die het zelf onlangs van een scheiding meemaakte. Tijs nam uit een kijkje in naar nieuwbouwwijk in Vathorst, waar bovenmatig veel stellen scheiden. tijdens In deze wijk op tv zijn woningen door ingericht waar scheidende paren in een poosje met op adem kunnen door komen.

december 2018
09-12-2018 22:40

NieuwLicht

NieuwLicht - NieuwLicht

Aflevering 23 - Discussieprogramma. Wie zorgt er voor mij als ik ouder word?. Een christelijke community op Facebook buigt zich een week lang over de actualiteit. Haar inbreng vormt de basis voor een debat dat eerst op Facebook en later o...

02-12-2018 22:40

NieuwLicht

NieuwLicht - NieuwLicht

25-11-2018 22:40

NieuwLicht

NieuwLicht - NieuwLicht

18-11-2018 22:40

NieuwLicht

NieuwLicht - NieuwLicht

11-11-2018 22:40

Moet er een verschijningsplicht komen voor verdachten in strafzaken?

NieuwLicht - Moet er een verschijningsplicht komen voor verdachten in strafzaken?

Slachtoffers hebben nu al het recht om te spreken in de rechtbank. In deze verklaring kunnen ze vertellen over het verdriet, de woede of onrecht. Maar vaak komt een verdachte niet opdagen. Voelen de slachtoffers zich dan echt gehoord? En wa...

04-11-2018 22:40

Tijs en de jacht

NieuwLicht - Tijs en de jacht

Op veel plaatsen in Nederland wordt wild geschoten. Per provincie wordt bepaald hoeveel dieren er door de jagers 'beheerd' mogen worden. Op de Veluwe zijn dat er duizenden. Tijs gaat op zoek naar het waarom en probeert een mening te vormen ...

28-10-2018 23:40

Moet vaccineren een vrije keuze blijven?

NieuwLicht - Moet vaccineren een vrije keuze blijven?

Er is nogal wat te doen rondom vaccineren. De vaccinatiegraad daalt, terwijl er aan de ene kant wordt gesprokken over risico's op ziekte-uitbraken heeft een ander deel van Nederland het over overdreven bangmakerij. In allerlei programma's w...

21-10-2018 22:40

Is de scheidslijn tussen gelovigen en ongelovigen dunner geworden?

NieuwLicht - Is de scheidslijn tussen gelovigen en ongelovigen dunner geworden?

Tijs praat met cabaretier Freek de Jonge. Hij verliet de kerk al jaren geleden, maar weigert God 'dood te verklaren'. Stephan Sanders was tot een aantal jaar geleden ongelovig maar nu zou hij niet meer zonder kunnen. Sanders merkt dat het g...

14-10-2018 22:40

Is raamprostitutie moderne slavernij?

NieuwLicht - Is raamprostitutie moderne slavernij?

Is werken achter een raam een normaal beroep of een broeinest van uitbuiting en mensenhandel? De Wallen en andere prostitutiegebieden liggen steeds meer onder vuur en steeds meer ramen worden gesloten. Tijs van den Brink ging voor het eerst...

07-10-2018 22:40

Tijs en de wereld van botox en fillers

NieuwLicht - Tijs en de wereld van botox en fillers

Moeten we het normaal vinden om een cosmetische ingreep te laten doen? Tienermeiden zien de botoxbehandelingen dagelijks voorbijkomen bij de populaire beauty-vloggers. Te gast is onder andere beautyvlogger Demi van Beijnen, die trots haar b...

30-09-2018 23:15

Hayarpi, kinderpardon en kerkasiel

NieuwLicht - Hayarpi, kinderpardon en kerkasiel

Hayarpi is het Armeense meisje dat afgelopen week plotseling bekend werd in christelijk Nederland. In navolging van Lily en Howick stuurde ook zij een filmpje de wereld in met een oproep om na jarenlang in Nederland te hebben gewoond, te mo...

23-09-2018 22:40

Sexting

NieuwLicht - Sexting

De helft van de middelbare scholieren heeft wel eens te maken met sexting. Op scholen rouleren pikante foto's en filmpjes van leeftijdsgenoten, soms ook van vrienden of klasgenoten. Een kwart van de scholieren heeft naaktfoto's van zichzelf...

16-09-2018 22:40

NieuwLicht

NieuwLicht - NieuwLicht

Is het recordaantal incidenten met verwarde mensen aan onszelf te wijten? Er zijn steeds meer incidenten, van overlast tot geweld. Hoe kan dat? En moet de overheid dat oplossen? Of moeten we de hand in eigen boezem steken omdat we te druk z...

09-09-2018 22:40

Vliegen en vlees eten zonder schuldgevoel?

NieuwLicht - Vliegen en vlees eten zonder schuldgevoel?

We hebben de warmste zomer in driehonderd jaar achter de rug, de aarde warmt op en toch stappen we nog steeds in zwaarvervuilende vliegtuigen en gaan er kilo's vlees op de barbecue. Een groeiende groep Nederlanders voelt zich schuldig en ga...

20-05-2018 22:15

NieuwLicht

NieuwLicht - NieuwLicht

Volgens scheidingsexpert Bregje Dijksterhuis moeten we ons meer bewust worden van de maatschappelijke schade die ontstaat door echtscheidingen. Wat haar betreft moet de overheid inzetten op preventie van scheidingen. De NieuwLicht-community...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

NieuwLicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NieuwLicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NieuwLicht bij NieuwLicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NieuwLicht. Heb je een uitzending van NieuwLicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NieuwLicht gemist

Uitzending gemist van NieuwLicht? Hier kun je alle uitzendingen van NieuwLicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord