Programma gemist?

In 2013 dook van in de olijfgaarden op van het in Italiaanse Apulië de naar mysterieuze naar plantenbacterie Xylella Fastidiosa naar voor het eerst op. naar Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat op de bomen geen het water meer kunnen opnemen, op tv uitdrogen en door sterven. Meer dan in een miljoen, in vaak eeuwenoude, olijfbomen met stierven en met 230.000 hectares olijfbomen werden met uit voorzorg op gekapt. Inmiddels is de op tv bacterie ook in Zuid-Frankrijk gesignaleerd. in Een met bestrijdingsmiddel of een preventiemethode een is nog een niet voor uit handen. De Italiaanse op tv filmmaker Stefano Cattini gaat terug de naar waar het allemaal de begon, op tv Apulië, Zuid-Italië. De tijdens kaalslag in de olijfgaarden gaat uit anno 2019 nog op tv steeds een door. Onderzoekers tasten in op het uit duister over de aanpak. Boeren zijn in wanhopig, velen verliezen op tv uit zich in samenzweringstheorieën.

De Grieks-Cypriotische op Rania tijdens en Gulbana, een jonge archeologe naar en een op tv patholoog, werken op tv samen met andere jongeren uit uit zowel het van Turkse als het Griekse van gebied met bij het opgraven en een identificeren van vermisten uit de naar burgeroorlog van door 45 jaar geleden. een Ze zien hun met werk als het door begin van door een mogelijke verzoening. naar Juist door het verleden in bloot te leggen, het hopen op tv ze het eiland een betere de toekomst van te bezorgen.

Ilja tijdens Willems portretteert patholoog-anatoom van Lakshmi Kode Sammarco met tijdens haar dagelijks werk in in Cincinnati, Hamilton County, tijdens Ohio. Sinds zij in in tijdens 2012 als lijkschouwer begon door is haar dagelijks leven met steeds meer in de het naar teken gaan staan van in fentanyl op tv en verwante drugs. een Middelen, die ontwikkeld en (ook de in Nederland van steeds meer) voorgeschreven op worden als pijnstillers, de maar hun doel inmiddels op naar op tv dramatische wijze voorbij dreigen te schieten. de Met in de tijdens van V.S. niet alleen een bekende doden als Prince, door Tom Petty en vorige week het de 22-jarige kleindochter het door van Robert Kennedy, Saoirse Kennedy, de tot uit gevolg, maar ook de de dagelijkse doden van waarmee Sammarco geconfronteerd wordt. naar Een confrontatie, die op Sammarco's kijk een op haar land, haar omgeving uit en zelfs haar uit gezin diepgaand veranderd heeft. naar op tv Waar de doden nog niet zo in met lang geleden allemaal onbekenden waren de voor haar, treft het ze de nu met regelmaat bekende het gezichten.

Filmmakers een Kel O'Neill met en Eline Jongsma laten de op tv ontwrichting van van een gemeenschap na een een bosbrand in zien. Ze wonen met hun uit twee jonge door kinderen in Californië, vlakbij uit de plek op waar in 2018 uit de grootste brand uit naar de recente Amerikaanse geschiedenis het met woedde. Het stadje Paradise verdween zo het goed in als van de aardbodem. O'Neill het door en Jongsma twijfelen of een ze er naar moeten blijven wonen. Ze stuiten in van hun in onderzoek op de van groeiende ongelijkheid in tijdens hun staat, ook als door het om veiligheid uit en bescherming naar gaat. De door staatsbrandweer staat vaak met door lege handen als gevolg op tv van bezuinigingen, terwijl een de mensen in met geld privébrandweerlieden inhuren. De op tv inwoners van van Paradise hadden die de luxe door niet.

Rocha de Salgado volgt de indiaanse activiste op met Elaíze Farias. Zij bindt op samen met indiaanse naar stammen de strijd aan met tegen in de Braziliaanse overheid op tv en president Bolsonaro, die met lichtvaardig zijn rigoureuze naar plannen voor de ontbossing van door de Amazone ontvouwt. een uit De houtkap is in naar 2018 in het grootste bos op tv ter wereld een met 88% toegenomen. Verdere een ontbossing van het het Amazonegebied op grote op tv schaal door is alleen mogelijk een als de op tv wetten die de op tv indiaanse stammen en hun leefgebied beschermen naar worden naar afgeschaft en de indianen het verdreven worden naar speciale van de dorpen aan de rand tijdens van de in steden.

Het naar zijn er steeds meer: door Noord-Koreanen die op overlopen naar Zuid-Korea, waar met ze tijdens veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum tijdens Hanawon. Werden ze op tv in Noord-Korea naar al de gehersenspoeld, op een andere uit manier overkomt de een vluchtelingen in Zuid-Korea op tv hetzelfde. Ze vertellen van over de cultuurshock die in het van leven in het kapitalistische Zuid-Korea voor uit hen betekent. in En naar over het wantrouwen waarmee het ze bekeken worden. Als reactie het daarop naar doen ze er het zwijgen door toe, op proberen ze anoniem in op de massa van onder te naar gaan.

Filmmaker in Prisca van op der Mullen schetst door het dagelijks leven van de op Chinese mensenrechtenactivist, dichter en door uitgever het Bei Ling. Hij leeft door in ballingschap in Taiwan, een omdat hij, in in tegenstelling op tot de Chinese het overheid, de herinnering aan het tijdens neerslaan door van de protesten op van het uit Plein van de op tv Hemelse Vrede in Beijing levend probeert met te houden. door Er zijn uit weinig journalisten, filmmakers de en schrijvers in China die uit dat doen. En in op als ze vrijuit spreken naar wacht hen tijdens gevangenschap en ballingschap. Bei Ling op tv vangt in met de Taiwanese hoofdstad door Taipei andere ballingen op van en zoekt uit eenzaam zijn een weg in een op land waar hij niet in wil zijn. Ondertussen het hoort en naar voelt hij de macht van de tijdens Chinese president Xi op tv Jing Ping op iedere naar dag op straat in een Taipei. Meer de dan ooit heeft door China Taiwan concreet met naar bezetting bedreigd.

In India staan door de democratie uit en van de rechtsstaat meer dan ooit met onder met druk door de radicalisering van van het hindoenationalisme onder een het bewind van het president Modi. in Meer dan naar ooit zijn de rechten van minderheden in beperkt. Razia, een op tv jonge moslima in in sluiers een uit Mumbai, werkt in een door schoonheidssalon. van Haar klanten zijn hindoevrouwen, tijdens waxen op tv is haar specialiteit. de Het grote, actuele verhaal van India de met speelt zich af in het klein van op naar de vierkante meters van de Razia's werkelijkheid. Razia op ervaart de steeds concreter de de intimidatie van hindoenationalisten. van Daarnaast voelt ze veel sociale druk op naar van haar familie door om zich te houden door aan de codes van de met Indiase moslimcultuur. naar Tussen die met twee grootmachten in probeert het Razia een haar eigen weg te met vinden.

Na de meer dan veertig jaar het van gedwongen zwijgen vertellen het de door laatst overlevende van 'Atomic Soldiers', die van in de jaren vijftig naar als proefkonijn het gebruikt zijn voor Amerikaanse met kernproeven, hun verhaal. Aan het met einde van op de met Tweede Wereldoorlog doet op het Amerikaanse leger omvangrijke atoomproeven in in de Nevada-woestijn door en op in de Grote Oceaan. Naar van schatting hebben op zo'n 400.000 manschappen meer op tv dan 1.000 atoombomproeven moeten in ondergaan. De op tv missies waren geheim. De met soldaten wisten het niet waar ze het voor ingezet door werden en waren naïef met over hun met blootstelling aan in radioactieve straling. Hoe heeft het dit de rest van hun van leven getekend? in Morgan Knibbe legt op in sobere, indrukwekkende in interviews van de getuigenissen van de op tv laatste paar 'Atomic Soldiers' in de leven van vast.

Tofik Dibi en naar Willem Timmers onderzoeken op tv mannelijkheid in de het gayscene. het Zij ervaren een wereld door met op tv verstikkende ideeën over wie door de ultieme homo is: mannelijk, op gespierd en allesbehalve op tv van vrouwelijk. Wat voor invloed tijdens heeft dit op hen door en andere homo's die uit niet op voldoen aan naar dit ideaalbeeld?

Bobi door Wine is de hiphoppende, tijdens meest vooraanstaande op tv oppositieleider van president Museveni in op Oeganda. Op 14 de tijdens augustus 2018 overleefde hij ternauwernood van een aanslag. Vlak daarna tijdens werd een hij gearresteerd en een gemarteld. Onder druk van de demonstraties in Oeganda en van het buitenland in werd het Wine vrijgelaten. Hij vertrok naar op tv de VS om te een van herstellen en keerde naar daarna weer terug om de draad naar op tv van zijn muziek en naar het verzet tegen president met Museveni weer met op te pakken. De Zuid-Afrikaanse door regisseur Khalo Matabane op trok met Bobi op Wine een op tijdens de opnames tijdens van een nieuw album het en de bijbehorende tijdens tijdens videoclips in Oeganda.

Eind januari 2019 met explodeerde tijdens in Londonderry voor het eerst uit in jaren met weer met een bom. Regisseurs Oisín Kearney van en Loretta op van der door Horst volgden de 21- het jarige activist met Jude Macrory, die tijdens het op tv maken van de film van van de aanslag door werd op tv verdacht. Wat met in Oisín's vorige videobrief Nieuwe grenzen, tijdens oude het wonden nog angst was, tijdens op tv een waarschuwing dat het geweld uit van weleer op tv terug zou kunnen komen, is door met een stuk reëler op geworden.

Donorarts Jan uit Karbaat leidde in naar de jaren tachtig tijdens en negentig het de grootste van vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 de werd duidelijk dat op tv de arts in de het op geheim zijn eigen zaad gebruikte uit om vrouwen zwanger op te maken. de Wat uit betekent dit voor de moeders en naar de uit kinderen?

Na het aantreden tijdens van de extreemrechtse van president Bolsonaro in uit januari 2019 werd naar Leonardo, dertig jaar door lang politiek cartoonist naar van de grootste uit naar krant van Brazilië, O in Globo, ontslagen. van Zijn cartoons tonen met bittere humor in wat er in op Brazilië op aan de een hand is. Doodsbedreigingen door Bolsonaro's uit achterban zorgden ervoor dat naar met hij moest onderduiken. In korte tijd met is Leonardo monddood naar gemaakt, op hij tekent niet van meer en door zit ergens ver weg te de midden van met vuilniszakken met tekeningen, in die hij hals de over kop met meenam bij zijn vlucht in uit Rio de Janeiro. tijdens Vanaf zijn onderduikadres door vertelt naar hij zijn verhaal.

januari 2021
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!