Programma gemist?

Eind januari de 2019 explodeerde van in Londonderry voor door het eerst in jaren door weer op een bom. Regisseurs uit Oisín Kearney en Loretta een van der Horst in volgden de een 21- jarige activist Jude Macrory, tijdens die tijdens het maken in van op de film van de van aanslag op werd verdacht. Wat in in Oisín's vorige videobrief van Nieuwe grenzen, oude wonden naar nog een angst was, een van waarschuwing dat het geweld naar van uit weleer terug zou de kunnen komen, is een stuk tijdens reëler de geworden.

Donorarts Jan Karbaat in leidde in door de jaren tachtig en het negentig de een grootste vruchtbaarheidskliniek van van Nederland. In van mei 2017 door werd duidelijk dat de in arts in het geheim van zijn eigen van zaad gebruikte om vrouwen zwanger uit tijdens te maken. Wat betekent dit voor met de tijdens moeders en de op kinderen?

Na op tv het aantreden van van de extreemrechtse president door Bolsonaro in januari 2019 werd door Leonardo, dertig jaar op lang met politiek cartoonist van uit de grootste krant van een Brazilië, O door Globo, ontslagen. Zijn het cartoons tonen met tijdens bittere humor wat er in uit Brazilië aan door de hand is. de Doodsbedreigingen van door Bolsonaro's achterban zorgden naar ervoor dat hij uit moest onderduiken. met In korte tijd is op tv Leonardo monddood gemaakt, hij tekent door niet meer van en zit ergens uit ver weg te naar midden het van vuilniszakken met tekeningen, die hij door naar hals over kop meenam bij zijn met op tv vlucht uit Rio de in Janeiro. Vanaf zijn onderduikadres in vertelt hij zijn in verhaal.

Gymnastiek in op het zonnedek, het bommetjes wedstrijden in het zwembad, door een polonaise door op tv het restaurant het of op uit de foto met de een kapitein: de hele dag het is er een wel wat te beleven het op tijdens een cruise. uit Het cruiseschip is de massavermaak geworden, dat tijdens de oceanen overspoelt met van varende vakantieforten die op tv elkaar naar de kroon steken door in luxe met interieurs en non-stop een entertainment. De korte in film door All Inclusive toont op geestige wijze door en zonder het commentaar het leven met op een tijdens cruiseschip.

De Iraanse Maedeh naar Hojabri (17) danst op tv zonder hoofddoek in in haar woonkamer met en plaatst daarvan filmpjes in op Instagram. De met in politie grijpt in en ze op tv wordt gearresteerd. een Dansen, zeker met zonder hoofddoek, wordt in op Iran beschouwd als van ondermijnend gedrag. Als journalist de Masih Alinejad het verhaal de van Maedeh van publiceert en een video met in van haarzelf plaatst, dansend in een de park, komen er op tv van alle kanten op tv in solidariteitsbetuigingen. Talloze vrouwen én de mannen scharen zich onder #BeraghsToBeraghsim uit (laten we door dansen) en op tv posten video's waarin ze dansen, van op tv veelal blootshoofds. Het verhaal van met Maedeh tijdens wordt wereldnieuws.

Een uit van de grootste op struikelblokken bij een met brexit is de het nieuwe grens van Europa een met het Verenigde Koninkrijk: tijdens die tussen uit Noord-Ierland en van Ierland. Na door decennia waarin katholieke en protestantse paramilitairen de een in spiraal van geweld van veroorzaakten, brak met daar een tijd van op tv broze vrede aan. op De 24-jarige Noord-Ierse documentairemaker Oisin op tv Kearney groeide tijdens op in Warrenpoint, van een stadje op de tijdens in grens van Noord-Ierland met door Ierland. Met het de dreiging van met een nieuwe harde naar grens door een brexit van is er angst voor terugkeer op van tijdens het geweld.

In met Nederland mogen mensen de volgens een speciale een regeling vluchtelingen met een in tijdelijke status door een thuis bieden, voor maximaal tijdens drie maanden. uit Hoe gaat op dat in de op praktijk? Eva van Pelt de volgt een jaar het lang meerdere naar Nederlanders en hun logees. Het uit van levert ongemakkelijke, maar ook hilarische door en hartverwarmende van momenten op. Er tijdens is opofferingsgezindheid, doorzettingsvermogen en naar de wil de oplossingen te vinden in voor problemen, maar ook eenzaamheid het bij van de gasten en onzekerheid in over hun de toekomst.

De Syrische de Hassan een (54) komt na een van maandenlange en onzekere naar reis op 8 september in 2015 in op tv Nederland terecht. Hij vluchtte voor in het met oorlogsgeweld uit de stad Hama, tijdens nabij op tv het inmiddels apocalyptische Homs. uit Vanuit naar zijn kamer in met Haarlem wisselt Hassan een continu audio- en videoberichtjes uit met een zijn een gezin dat is achtergebleven. Hij tijdens probeert van hen ervan te overtuigen dat de het goed naar komt, door dat hij vooruitgang door boekt. Maar zijn hoopvolle op tv berichten kunnen weinig troost tijdens bieden voor de uitzichtloze het situatie op tv van zijn vrouw en tijdens kinderen, die op tv ook nog eens naar hun huis moeten tijdens verlaten.

Filmmaker de Guillermo F. Florez en zijn de op crew bezochten het van vluchtelingenkamp bij Calais meerdere malen en met legden er op tv het dagelijks leven, de tijdens naar frustratie en wanhoop vast. van In een klein, onmogelijk liefdesverhaal in komt alles samen. de The naar Guardian schatte met het aantal bewoners van het in vluchtelingenkamp bij uit Calais tussen de achtduizend naar en tienduizend. De op tv gedroomde oversteek naar de Engeland blijkt op een illusie het en de frustraties nemen toe. de Vechtpartijen, verkrachtingen en naar roof in worden dagelijkse praktijk. Eind oktober 2016 op op tv wordt 'de jungle' bij Calais uit door de uit Franse autoriteiten in ontruimd.

Het met verhaal van de uit Franse olijfboer Cédric Herrou (37) een op tv die op een nacht in op de koplampen van zijn het op tv auto een gezin de weg in ziet oversteken. Hij neemt op tv in de familie mee naar de zijn boerderij en biedt ze naar onderdak. een In de winter van in 2017 tijdens stond Herrou voor het op tv gerecht in Nice. Hij op had uit migranten, vooral uit Soedan en uit Eritrea, de over de Italiaans-Franse grens geholpen van en naar opgevangen op zijn boerderij. Officieel van heet van dat 'hulp bij naar illegaal verblijf', in de volksmond een spreekt met men van 'solidariteitsdelinquenten'.

In op oktober 2013 van vergaan twee schepen op tv met vluchtelingen voor de in kust van het in Italiaanse eiland Lampedusa. 360 naar mensen uit komen om. Filmmaker met Morgan Knibbe is op Lampedusa, juist uit als de schepen in vergaan en het met eiland overspoeld wordt met door doden, verdriet, tijdens verbijstering en op de pers. Tussen naar de wrakstukken legt hij het het huiveringwekkende verhaal van vast van Abraham, uit een naar jonge schipbreukeling uit Eritrea. op Abraham vertelt op fluistertoon in hoe hij door een voor een naar zijn door vrienden verloor, soms letterlijk los het moest het laten.

Wat betekent uit het om te een leven tijdens in een land met waarin geld geen het waarde heeft, waarin geld tegelijkertijd alles op een en niets is. Hoe overleef je uit in op tv de gekte van gigantische met inflatie? Venezuela 2018: in van minder dan tijdens een jaar is de op tv met prijs van een cappuccino gestegen op tv van 100.000 naar met 1 miljoen bolivars op voor naar een kopje. Het equivalent van een een minimum maandloon. Filmmaker tijdens de Romain Champalaune ontdekte dat het op toonaangevende financiële met persbureau Bloomberg de door 'Café Con Leche Index' bedacht, tijdens waarbij de op oplopende prijs van een de cappuccino als naar maatstaf in wordt genomen om de het ontwikkeling van de tijdens inflatie te meten. IJkpunt uit voor de index is uit een tijdens café in Caracas. in Champalaune filmt er tijdens het dagelijks door leven en legde de de verhalen van baristas en de tijdens klanten uit vast.

Werkeloos en op tv gedesillusioneerd door keren de zussen Marianna en Julia de in van 2013, na vier jaar in crisis, vanuit Athene terug een naar hun geboortegrond naar bij het Kalamata. Ze bouwen er een met nieuw in bestaan op op tv als olijfboeren, net als een hun ouders. Ondanks de van nodige tegenslag van en met hard in werken, krijgen zij stap voor naar met stap hun leven weer op de door naar rails. Inmiddels runnen ze met de lotgenoten het een redelijk goed het lopende coöperatie. Totdat de grond op onder hun voeten tijdens weer op tv onvast wordt als, in de lijn met de Europese voorschriften, met besloten wordt op tv dat de Kalamata-olijven tijdens die ze van telen niet naar langer verplicht uit het hun streek hoeven op te komen. Een nieuwe strijd dient het zich door aan.

maart 2019
04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

04-02-2019 21:45

All Inclusive

2Doc Kort: - All Inclusive

Gymnastiek op het zonnedek, bommetjes wedstrijden in het zwembad, een polonaise door het restaurant of op de foto met de kapitein: de hele dag is er wel wat te beleven tijdens een cruise. Het cruiseschip is massavermaak geworden, dat de oce...

20-11-2018 23:30

Dansend Teheran

2Doc Kort: - Dansend Teheran

De Iraanse Maedeh Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in haar woonkamer en plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De politie grijpt in en ze wordt gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd als ondermijnend gedrag...

22-10-2018 22:45

Nieuwe grenzen, oude wonden

2Doc Kort: - Nieuwe grenzen, oude wonden

Een van de grootste struikelblokken bij een brexit is de nieuwe grens van Europa met het Verenigde Koninkrijk: die tussen Noord-Ierland en Ierland. Na decennia waarin katholieke en protestantse paramilitairen een spiraal van geweld veroorza...

12-10-2018 23:20

Vreemde gasten

2Doc Kort: - Vreemde gasten

In Nederland mogen mensen volgens een speciale regeling vluchtelingen met een tijdelijke status een thuis bieden, voor maximaal drie maanden. Hoe gaat dat in de praktijk? Eva van Pelt volgt een jaar lang meerdere Nederlanders en hun logees....

11-10-2018 22:45

Bericht van Hassan

2Doc Kort: - Bericht van Hassan

De Syrische Hassan (54) komt na een maandenlange en onzekere reis op 8 september 2015 in Nederland terecht. Hij vluchtte voor het oorlogsgeweld uit de stad Hama, nabij het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit zijn kamer in Haarlem wisselt ...

10-10-2018 22:45

Verliefd in Calais

2Doc Kort: - Verliefd in Calais

Filmmaker Guillermo F. Florez en zijn crew bezochten het vluchtelingenkamp bij Calais meerdere malen en legden er het dagelijks leven, de frustratie en wanhoop vast. In een klein, onmogelijk liefdesverhaal komt alles samen. The Guardian sch...

09-10-2018 22:45

Cedric: Brief aan de rechter

2Doc Kort: - Cedric: Brief aan de rechter

Het verhaal van de Franse olijfboer Cédric Herrou (37) die op een nacht in de koplampen van zijn auto een gezin de weg ziet oversteken. Hij neemt de familie mee naar zijn boerderij en biedt ze onderdak. In de winter van 2017 stond Herrou vo...

08-10-2018 22:50

Schipbreuk

2Doc Kort: - Schipbreuk

In oktober 2013 vergaan twee schepen met vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. 360 mensen komen om. Filmmaker Morgan Knibbe is op Lampedusa, juist als de schepen vergaan en het eiland overspoeld wordt door doden, v...

12-09-2018 22:45

De Roze Riksja

2Doc Kort: - De Roze Riksja

07-09-2018 23:20

Een koffie voor een miljoen

2Doc Kort: - Een koffie voor een miljoen

Wat betekent het om te leven in een land waarin geld geen waarde heeft, waarin geld tegelijkertijd alles en niets is. Hoe overleef je in de gekte van gigantische inflatie? Venezuela 2018: in minder dan een jaar is de prijs van een cappuccin...

21-08-2018 22:35

Terug naar af

2Doc Kort: - Terug naar af

Werkeloos en gedesillusioneerd keren de zussen Marianna en Julia in 2013, na vier jaar crisis, vanuit Athene terug naar hun geboortegrond bij Kalamata. Ze bouwen er een nieuw bestaan op als olijfboeren, net als hun ouders. Ondanks de nodige...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-03-2019 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord