Programma gemist?

In 2013 in dook in de olijfgaarden het van het in Italiaanse Apulië de mysterieuze een plantenbacterie de Xylella Fastidiosa voor het eerst de op. van Deze 'Olijfbomenpest' zorgt op dat de bomen geen uit water met meer kunnen opnemen, in uitdrogen en sterven. Meer dan een uit miljoen, vaak met eeuwenoude, op tv olijfbomen stierven en in 230.000 hectares olijfbomen werden uit voorzorg in gekapt. Inmiddels is een op tv de bacterie ook het in Zuid-Frankrijk gesignaleerd. Een van bestrijdingsmiddel of een preventiemethode met is de nog niet voor door handen. De Italiaanse filmmaker Stefano Cattini de door gaat terug naar waar het allemaal op uit begon, Apulië, Zuid-Italië. door De kaalslag in de olijfgaarden de gaat anno naar 2019 nog op steeds door. Onderzoekers tasten in het het duister door over de aanpak. Boeren in zijn wanhopig, velen uit verliezen zich in op samenzweringstheorieën.

De van Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een uit jonge archeologe en tijdens door een patholoog, werken samen met andere met jongeren uit zowel een het Turkse als in het door Griekse gebied bij op tv het opgraven en een identificeren van vermisten naar uit de burgeroorlog van uit 45 jaar geleden. in Ze zien hun werk op als van het begin van een op mogelijke tijdens verzoening. Juist door het tijdens verleden bloot te de leggen, hopen ze het eiland in een met betere toekomst te een bezorgen.

Ilja tijdens Willems portretteert van patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco de tijdens haar dagelijks werk door in Cincinnati, Hamilton County, tijdens Ohio. een Sinds zij een in 2012 als de lijkschouwer begon is haar dagelijks de leven steeds op meer in het teken gaan naar staan van door fentanyl met en verwante drugs. op Middelen, die ontwikkeld de en (ook in op tv Nederland steeds meer) voorgeschreven worden met als pijnstillers, maar van hun doel inmiddels van op de dramatische wijze voorbij dreigen van te schieten. tijdens Met in de tijdens V.S. niet alleen bekende het doden als Prince, Tom Petty door en op tv vorige week de met 22-jarige kleindochter van van Robert Kennedy, Saoirse het Kennedy, tot gevolg, maar van ook van de dagelijkse doden waarmee Sammarco naar geconfronteerd wordt. Een de confrontatie, die tijdens Sammarco's kijk een op haar land, haar omgeving uit en zelfs haar gezin uit diepgaand veranderd op tv heeft. Waar de doden met nog niet zo van lang geleden allemaal uit onbekenden door waren voor haar, treft door ze de nu met regelmaat bekende met gezichten.

Filmmakers Kel O'Neill een en Eline op Jongsma laten de ontwrichting uit van uit een gemeenschap van na een bosbrand zien. een Ze wonen met het hun twee jonge kinderen het in Californië, vlakbij de in de plek waar in 2018 een de grootste brand naar uit de van recente Amerikaanse geschiedenis woedde. op tv Het stadje naar Paradise verdween zo op tv goed als van de een aardbodem. O'Neill en op Jongsma twijfelen of de ze er moeten van blijven wonen. Ze stuiten in van hun onderzoek op op de groeiende ongelijkheid op tv in met hun staat, ook als tijdens het van om veiligheid en bescherming gaat. De uit staatsbrandweer staat van vaak met lege door handen als gevolg van tijdens bezuinigingen, terwijl de tijdens mensen in met geld privébrandweerlieden inhuren. De in inwoners met van Paradise hadden die luxe een van niet.

Rocha op tv Salgado volgt de indiaanse activiste van Elaíze Farias. Zij op tv bindt samen met met indiaanse stammen in de strijd op aan tegen de een Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, op die lichtvaardig op zijn rigoureuze plannen op tv voor het de ontbossing van de Amazone ontvouwt. het van De houtkap is in 2018 naar in het grootste door bos ter wereld met tijdens 88% door toegenomen. Verdere ontbossing van het het Amazonegebied op grote op schaal op is alleen mogelijk tijdens als de wetten het die de indiaanse stammen en van hun leefgebied beschermen door een worden afgeschaft en de indianen een verdreven worden naar de speciale dorpen aan van de rand van uit de tijdens steden.

Het tijdens zijn er steeds naar meer: Noord-Koreanen die in overlopen naar Zuid-Korea, op tv waar ze veelal worden opgevangen van tijdens in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden op tv ze in Noord-Korea al in op tv gehersenspoeld, op een andere manier overkomt in de vluchtelingen tijdens in Zuid-Korea door hetzelfde. Ze vertellen over de de cultuurshock die in het leven op in het kapitalistische Zuid-Korea de voor hen betekent. door En over het wantrouwen van waarmee ze bekeken uit worden. Als een reactie daarop doen ze het er het tijdens zwijgen toe, met proberen ze anoniem in de de massa door onder te het gaan.

Filmmaker Prisca de van der Mullen de schetst het dagelijks leven de van de met Chinese mensenrechtenactivist, dichter en een uitgever Bei door Ling. Hij leeft op in ballingschap in Taiwan, naar omdat hij, naar in tegenstelling tot op tv de Chinese overheid, door de herinnering aan op het neerslaan met van de protesten op het het Plein van de het Hemelse Vrede door in Beijing levend probeert het te tijdens houden. Er met zijn weinig journalisten, filmmakers tijdens en schrijvers in China met die dat in doen. En als ze in vrijuit spreken uit wacht hen met gevangenschap en ballingschap. Bei Ling uit vangt in met de Taiwanese hoofdstad van Taipei andere ballingen op de en zoekt eenzaam door zijn weg in naar een land waar hij door in niet wil zijn. Ondertussen hoort en op voelt hij de op macht van van de Chinese president Xi een Jing door Ping iedere dag op straat door in in Taipei. Meer dan tijdens ooit heeft China Taiwan van concreet met bezetting een bedreigd.

In India staan tijdens de democratie en de op de rechtsstaat meer dan ooit onder van druk door een de radicalisering van op het hindoenationalisme onder het in bewind van president de Modi. Meer dan van door ooit zijn de door rechten van minderheden de beperkt. Razia, een op jonge moslima in sluiers uit Mumbai, op werkt in tijdens een schoonheidssalon. het Haar klanten zijn hindoevrouwen, waxen naar naar is haar specialiteit. op Het grote, actuele verhaal van India in speelt naar zich af in het door klein op de vierkante op tv meters in van Razia's van werkelijkheid. Razia ervaart steeds uit concreter de intimidatie van door hindoenationalisten. Daarnaast voelt ze op tv veel in sociale druk het van haar familie om zich te van houden aan de op codes van de naar van Indiase moslimcultuur. Tussen die twee het grootmachten in probeert van Razia haar eigen weg in te uit vinden.

Na het meer dan veertig jaar door van gedwongen zwijgen met vertellen de laatst tijdens overlevende van 'Atomic Soldiers', die op tv in de jaren vijftig als de proefkonijn gebruikt zijn op tv voor tijdens Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het een einde van in de Tweede Wereldoorlog door doet het Amerikaanse leger naar omvangrijke atoomproeven door in de Nevada-woestijn in en het in de Grote Oceaan. Naar schatting de hebben zo'n 400.000 naar manschappen meer dan op 1.000 van atoombomproeven moeten ondergaan. de De missies waren geheim. De op soldaten wisten niet naar waar op ze voor ingezet werden en in waren naïef in over hun blootstelling uit aan radioactieve een straling. Hoe heeft naar dit de rest van hun in leven getekend? Morgan op tv door Knibbe legt in sobere, naar indrukwekkende interviews de het getuigenissen van de laatste paar het door 'Atomic Soldiers' in leven naar vast.

Tofik Dibi op en Willem op tv Timmers onderzoeken mannelijkheid van in de uit gayscene. Zij ervaren een het wereld met op tv verstikkende ideeën over op tv wie de ultieme homo is: het mannelijk, gespierd en uit allesbehalve vrouwelijk. Wat voor op invloed op heeft dit op hen het en andere homo's die van niet voldoen op tv aan dit een ideaalbeeld?

Bobi op tv Wine is de hiphoppende, meest het vooraanstaande een oppositieleider van de president Museveni in Oeganda. Op met 14 augustus op 2018 overleefde hij op ternauwernood een met aanslag. Vlak daarna werd tijdens hij gearresteerd en gemarteld. Onder door druk van demonstraties een naar in Oeganda en uit het buitenland werd Wine vrijgelaten. Hij op naar vertrok naar de tijdens VS om te herstellen en de keerde met daarna weer terug om het de draad van zijn op muziek op en het verzet tegen president Museveni in weer naar op te door pakken. De Zuid-Afrikaanse regisseur Khalo Matabane met trok met Bobi met het Wine op tijdens de opnames van op een nieuw in album en de de bijbehorende videoclips in op tv Oeganda.

Eind januari 2019 het explodeerde in door Londonderry voor het tijdens eerst in jaren uit weer een bom. naar Regisseurs uit Oisín Kearney en Loretta van met der op Horst volgden de 21- jarige tijdens activist Jude Macrory, met die de tijdens het maken uit van de film van de het aanslag werd verdacht. de Wat in Oisín's vorige op naar videobrief Nieuwe grenzen, oude wonden naar met nog angst was, een waarschuwing dat met het op tv geweld van weleer terug naar zou kunnen van komen, is een tijdens stuk reëler op geworden.

Donorarts Jan Karbaat van leidde in van de jaren tachtig van en de negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van van Nederland. van In mei 2017 op werd duidelijk dat de arts van in het geheim zijn in eigen zaad de gebruikte om vrouwen van zwanger te maken. Wat uit betekent van dit voor de het moeders en de met kinderen?

Na het op aantreden van een de extreemrechtse president Bolsonaro op tv in uit januari 2019 werd Leonardo, dertig een jaar lang op tv politiek cartoonist van de grootste tijdens krant van Brazilië, van O met Globo, ontslagen. door Zijn cartoons tonen met in bittere humor wat er in tijdens met Brazilië aan de hand op is. Doodsbedreigingen uit door Bolsonaro's achterban in zorgden ervoor dat hij van moest onderduiken. In de korte tijd is in Leonardo monddood gemaakt, hij een tekent niet door meer en zit ergens de ver weg te van midden van met vuilniszakken met tekeningen, die hij naar het hals over kop met meenam bij zijn vlucht uit in Rio in de Janeiro. Vanaf uit zijn onderduikadres vertelt hij met zijn verhaal.

november 2019
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!