Programma gemist?

In door 2013 dook in de op tv olijfgaarden van het het Italiaanse naar Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa naar voor van het eerst op. door Deze 'Olijfbomenpest' op tv zorgt dat de bomen geen tijdens water meer de kunnen opnemen, uitdrogen uit en sterven. Meer dan het een van miljoen, vaak eeuwenoude, een olijfbomen stierven en 230.000 op tv hectares olijfbomen door werden uit voorzorg gekapt. uit Inmiddels is de bacterie een ook in de Zuid-Frankrijk gesignaleerd. Een bestrijdingsmiddel het of een preventiemethode van is nog een niet voor de handen. De Italiaanse filmmaker Stefano van Cattini gaat terug naar op tv waar op tv het allemaal een begon, Apulië, Zuid-Italië. De kaalslag in op tijdens de olijfgaarden gaat anno 2019 met nog het steeds door. Onderzoekers tasten van in het duister over met de aanpak. Boeren op zijn wanhopig, velen verliezen met de zich in samenzweringstheorieën.

De Grieks-Cypriotische van Rania en Gulbana, een met jonge archeologe een en van een patholoog, werken samen met andere op tv door jongeren uit zowel met het Turkse als het Griekse gebied met bij het in opgraven en het identificeren van vermisten uit de tijdens burgeroorlog van 45 het jaar geleden. Ze tijdens zien hun het werk als het begin uit door van een mogelijke verzoening. met Juist door het verleden bloot het te leggen, op hopen op ze het eiland een betere in toekomst te door bezorgen.

Ilja op tv Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode op tv Sammarco de tijdens haar dagelijks werk in in Cincinnati, Hamilton County, in Ohio. Sinds zij een in naar 2012 als lijkschouwer naar begon is op tv haar dagelijks leven steeds in meer in op het teken gaan met staan van fentanyl en met verwante drugs. Middelen, in die ontwikkeld en (ook op tv in Nederland steeds tijdens meer) voorgeschreven worden met als pijnstillers, door maar hun in doel inmiddels op dramatische op wijze voorbij dreigen te schieten. op tv Met in de door V.S. door niet alleen bekende naar doden als een Prince, Tom Petty en vorige week met in de 22-jarige kleindochter op van Robert Kennedy, Saoirse Kennedy, op tv tot de gevolg, maar ook de dagelijkse door doden waarmee Sammarco op geconfronteerd wordt. de Een confrontatie, die Sammarco's kijk het op op haar land, haar omgeving en op tv van zelfs haar gezin diepgaand veranderd heeft. van Waar uit de doden nog niet op zo lang geleden allemaal van van onbekenden waren voor haar, treft tijdens ze de nu met regelmaat bekende uit gezichten.

Filmmakers Kel O'Neill uit en het Eline Jongsma laten naar de ontwrichting van een tijdens gemeenschap het na een bosbrand zien. met Ze wonen naar met hun twee jonge uit kinderen in Californië, vlakbij de met plek waar de in 2018 de het grootste brand uit de de recente het Amerikaanse geschiedenis door woedde. Het stadje in Paradise verdween zo goed door als van de het aardbodem. O'Neill en op tv Jongsma twijfelen of ze van er moeten blijven wonen. van met Ze stuiten in van hun onderzoek op de groeiende naar ongelijkheid in met hun staat, op ook als het om veiligheid en door in bescherming gaat. De staatsbrandweer de staat vaak met lege handen uit als naar gevolg van bezuinigingen, terwijl de naar mensen met naar geld privébrandweerlieden inhuren. De op tv het inwoners van Paradise door hadden die luxe met niet.

Rocha Salgado volgt een de door indiaanse activiste Elaíze Farias. het Zij bindt samen tijdens met indiaanse stammen uit de strijd aan in tegen de een Braziliaanse overheid en president de Bolsonaro, die lichtvaardig op zijn rigoureuze plannen in voor de ontbossing van tijdens de Amazone van ontvouwt. De houtkap is het in 2018 in een door het grootste bos ter wereld op met 88% toegenomen. in Verdere op ontbossing van het Amazonegebied het op grote schaal is door alleen naar mogelijk als de wetten die de met indiaanse stammen en tijdens uit hun leefgebied beschermen worden afgeschaft en tijdens de indianen verdreven op op worden naar speciale dorpen aan de met rand een van de een steden.

Het op zijn er steeds meer: Noord-Koreanen tijdens die overlopen uit naar Zuid-Korea, op waar ze veelal worden van opgevangen in het vluchtelingencentrum op Hanawon. tijdens Werden ze in Noord-Korea op al gehersenspoeld, op tijdens een andere manier overkomt naar een de vluchtelingen in Zuid-Korea hetzelfde. Ze in vertellen uit over de cultuurshock tijdens die het leven in in het in kapitalistische Zuid-Korea voor hen het betekent. En over het wantrouwen een waarmee ze op tv bekeken het worden. Als reactie door daarop doen ze er het zwijgen in toe, proberen ze de anoniem in de het massa in onder te van gaan.

Filmmaker door Prisca van der met Mullen schetst het dagelijks leven een van op de Chinese mensenrechtenactivist, het dichter en uitgever Bei een Ling. op Hij leeft in ballingschap in in Taiwan, omdat hij, in naar tegenstelling de tot de Chinese met overheid, de herinnering aan het in neerslaan van de de op tv protesten op het Plein van de naar naar Hemelse Vrede in Beijing levend probeert naar te uit houden. Er zijn weinig journalisten, naar filmmakers en het schrijvers op in China die de dat doen. En als ze vrijuit een in spreken wacht hen gevangenschap en ballingschap. in Bei Ling vangt uit in de Taiwanese naar hoofdstad Taipei in andere ballingen op op en zoekt eenzaam in zijn weg uit in een land waar hij met niet wil tijdens zijn. Ondertussen in hoort en voelt hij de met macht van de op Chinese op president Xi Jing Ping het iedere dag op tijdens straat in Taipei. naar Meer dan ooit heeft een China uit Taiwan concreet met een bezetting bedreigd.

In op tv India staan in de democratie en op de rechtsstaat meer dan ooit onder op druk door door de radicalisering van het naar hindoenationalisme onder door het uit bewind van president Modi. Meer dan met ooit zijn de tijdens rechten van een minderheden beperkt. Razia, een uit jonge tijdens moslima in met sluiers uit Mumbai, van werkt in een schoonheidssalon. Haar klanten een zijn hindoevrouwen, waxen het is met haar specialiteit. Het grote, actuele de verhaal van India de met speelt zich af op in het klein op de uit vierkante meters op van Razia's met werkelijkheid. Razia ervaart steeds met concreter de intimidatie van hindoenationalisten. door Daarnaast voelt ze in door veel sociale druk van haar familie met met om zich te houden van aan de codes uit van de uit Indiase moslimcultuur. Tussen die twee uit grootmachten in probeert Razia de haar naar eigen weg te door vinden.

Na naar meer dan veertig jaar van op tv met gedwongen zwijgen vertellen tijdens de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in in door de jaren vijftig tijdens als proefkonijn een gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, uit hun door verhaal. Aan het einde op tv van de het Tweede Wereldoorlog doet het Amerikaanse leger op tv omvangrijke atoomproeven in met op tv de Nevada-woestijn en in het de Grote Oceaan. Naar schatting tijdens hebben zo'n 400.000 door manschappen meer dan tijdens 1.000 atoombomproeven moeten op tv ondergaan. De missies op tv tijdens waren geheim. De soldaten wisten niet tijdens waar ze een voor ingezet uit werden en waren naïef over tijdens naar hun blootstelling aan radioactieve straling. naar Hoe heeft dit in de met rest van hun leven getekend? op Morgan Knibbe legt in in sobere, indrukwekkende het interviews de het getuigenissen van de laatste paar het 'Atomic Soldiers' in van leven op tv vast.

Tofik met Dibi en met Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in van de gayscene. Zij ervaren met een naar wereld met tijdens verstikkende ideeën over wie de op ultieme uit homo is: mannelijk, het gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor van invloed tijdens heeft dit op hen en tijdens andere homo's in die niet voldoen aan van dit van ideaalbeeld?

Bobi uit Wine is de op hiphoppende, meest vooraanstaande van oppositieleider van president van Museveni in Oeganda. Op 14 uit augustus 2018 door overleefde hij naar ternauwernood een aanslag. Vlak daarna het werd naar hij gearresteerd en gemarteld. in Onder druk van demonstraties uit de in Oeganda en het het buitenland werd door Wine vrijgelaten. Hij de vertrok naar de VS tijdens om te herstellen en de keerde in daarna weer terug om de draad door de van zijn muziek en het in verzet tegen president Museveni tijdens weer op te naar pakken. De Zuid-Afrikaanse in regisseur met Khalo Matabane trok met uit Bobi Wine op van tijdens de opnames van van een nieuw op album en de bijbehorende op tv videoclips door in Oeganda.

Eind op tv januari 2019 explodeerde in Londonderry door voor het de eerst in jaren op weer een op bom. Regisseurs Oisín Kearney een en Loretta van der op tv Horst in volgden de 21- jarige activist in Jude van Macrory, die het tijdens het maken naar van de film van in de aanslag werd verdacht. Wat naar in Oisín's op vorige videobrief met Nieuwe grenzen, door oude wonden nog angst was, een een waarschuwing dat op het een geweld van weleer terug zou door kunnen komen, in is een stuk reëler een op tv geworden.

Donorarts tijdens Jan Karbaat met leidde in de op tv jaren tachtig en negentig met de grootste vruchtbaarheidskliniek op van Nederland. In mei in 2017 werd door duidelijk dat de arts op tv in met het geheim zijn een eigen zaad gebruikte met om vrouwen zwanger te maken. het Wat betekent dit voor het de moeders en een de met kinderen?

Na op het aantreden van de met extreemrechtse president de Bolsonaro in januari 2019 het werd Leonardo, dertig jaar een het lang politiek cartoonist van de grootste van krant de van Brazilië, O Globo, in ontslagen. naar Zijn cartoons tonen met bittere humor op wat naar er in Brazilië aan de tijdens op hand is. Doodsbedreigingen uit door Bolsonaro's achterban van zorgden ervoor dat een hij moest onderduiken. In korte tijd met is Leonardo door monddood op tv gemaakt, hij tekent niet meer en door zit ergens tijdens ver in weg te midden op van vuilniszakken met tekeningen, door die hij hals over met kop meenam bij een zijn vlucht tijdens uit Rio uit de Janeiro. Vanaf zijn onderduikadres vertelt door hij zijn met verhaal.

juni 2020
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!