Programma gemist?

In op 2013 dook in tijdens de olijfgaarden van naar het Italiaanse op Apulië de mysterieuze plantenbacterie op tv Xylella Fastidiosa voor het naar eerst tijdens op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt tijdens dat de bomen geen een water meer kunnen opnemen, de uitdrogen en sterven. door Meer dan in een op miljoen, vaak eeuwenoude, olijfbomen in stierven en 230.000 de hectares olijfbomen werden uit voorzorg een gekapt. uit Inmiddels is op de bacterie ook door in Zuid-Frankrijk gesignaleerd. Een door bestrijdingsmiddel of een preventiemethode door is een nog niet voor handen. het De Italiaanse uit filmmaker Stefano Cattini gaat terug naar op waar het naar allemaal begon, Apulië, Zuid-Italië. tijdens De kaalslag het in de olijfgaarden naar gaat anno met 2019 nog steeds door. Onderzoekers met tasten in uit het duister uit over de aanpak. Boeren naar zijn wanhopig, velen van verliezen zich in op samenzweringstheorieën.

De Grieks-Cypriotische tijdens Rania en Gulbana, op een het jonge archeologe en een patholoog, de werken uit samen met andere jongeren de uit zowel het uit Turkse als het door Griekse gebied bij het opgraven uit en identificeren van naar uit vermisten uit de burgeroorlog op van 45 tijdens jaar geleden. Ze zien hun op tv werk als op tv het begin van door een mogelijke verzoening. het Juist door het verleden tijdens bloot te leggen, uit hopen van ze het eiland naar een betere toekomst te in bezorgen.

Ilja Willems met portretteert op tv patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens het haar dagelijks naar werk in naar Cincinnati, Hamilton County, uit Ohio. Sinds zij met in 2012 als lijkschouwer begon is in haar dagelijks de leven steeds meer op tv in het teken tijdens gaan staan op van fentanyl en verwante tijdens drugs. Middelen, die ontwikkeld met en (ook in door door Nederland steeds meer) voorgeschreven worden op als pijnstillers, maar op tv hun doel inmiddels op een naar dramatische wijze voorbij dreigen de te schieten. door Met in de op tv V.S. niet alleen bekende in doden als door Prince, Tom Petty en de vorige week de 22-jarige kleindochter met in van Robert Kennedy, uit Saoirse Kennedy, tot met gevolg, maar ook de dagelijkse doden door waarmee Sammarco geconfronteerd in wordt. Een confrontatie, naar die Sammarco's kijk uit op een haar land, in haar omgeving en zelfs haar gezin op tv diepgaand in veranderd heeft. Waar op de doden nog door niet zo lang geleden van allemaal van onbekenden waren voor haar, het treft ze het nu met regelmaat op bekende gezichten.

Filmmakers een Kel O'Neill en Eline een Jongsma tijdens laten de ontwrichting in van een gemeenschap na uit een bosbrand zien. Ze wonen in met hun van twee van jonge kinderen in van Californië, vlakbij de plek op waar in 2018 de grootste het brand uit de in in recente Amerikaanse geschiedenis woedde. op tv Het stadje Paradise verdween zo op tv goed als van in het de aardbodem. O'Neill en Jongsma door twijfelen uit of ze er een moeten blijven wonen. Ze stuiten met in hun op onderzoek op de groeiende tijdens ongelijkheid met in hun staat, ook als het in om in veiligheid en een bescherming gaat. De staatsbrandweer staat vaak uit met lege handen uit als gevolg van met bezuinigingen, een terwijl de mensen met door geld op tv privébrandweerlieden inhuren. De inwoners van met Paradise hadden die luxe op tijdens niet.

Rocha de Salgado volgt de indiaanse van activiste Elaíze tijdens Farias. Zij op tv bindt samen met het indiaanse stammen de strijd aan tegen met door de Braziliaanse overheid en het president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn de op tv rigoureuze plannen voor de in ontbossing van de Amazone ontvouwt. naar De houtkap op tv is in 2018 op tv in het grootste een bos ter wereld met in 88% toegenomen. Verdere de de ontbossing van het Amazonegebied op grote door schaal is op alleen mogelijk tijdens als de wetten die uit de indiaanse stammen de en de hun leefgebied beschermen worden afgeschaft tijdens en de op tv indianen verdreven worden naar tijdens speciale de dorpen aan de rand op tv van de op steden.

Het naar zijn er een steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar naar Zuid-Korea, waar met ze veelal het worden opgevangen in een het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden met ze in in Noord-Korea al gehersenspoeld, van op een andere op manier overkomt met de vluchtelingen in Zuid-Korea hetzelfde. de Ze in vertellen over de naar cultuurshock die het op tv leven in het kapitalistische Zuid-Korea voor in naar hen betekent. En over het het wantrouwen waarmee ze bekeken het worden. met Als reactie daarop het doen ze er op tv het zwijgen toe, op tv proberen ze anoniem in een de massa onder te het tijdens gaan.

Filmmaker Prisca met van der met Mullen schetst op het dagelijks leven op tv van de Chinese mensenrechtenactivist, naar dichter en een uitgever Bei Ling. van Hij leeft in ballingschap in Taiwan, tijdens omdat in hij, in tegenstelling tot tijdens de naar Chinese overheid, de herinnering aan een het neerslaan van de de op tv protesten op het Plein van de een Hemelse Vrede in met de Beijing levend probeert te van houden. Er zijn weinig naar journalisten, filmmakers en schrijvers door in China het die dat doen. van En als ze vrijuit op tv een spreken wacht hen uit gevangenschap en ballingschap. Bei Ling naar vangt in de in Taiwanese naar hoofdstad Taipei andere ballingen op en met zoekt eenzaam zijn in weg in een de land waar hij in niet wil de zijn. op Ondertussen hoort en voelt op tv hij de macht uit van de Chinese president Xi een Jing Ping tijdens iedere dag op op straat door in Taipei. Meer dan ooit door heeft China Taiwan concreet op tv met bezetting het bedreigd.

In India op staan de democratie een en de rechtsstaat een meer dan ooit onder van druk door de op radicalisering van uit het hindoenationalisme onder het door bewind van president naar Modi. het Meer dan ooit naar zijn de rechten van door minderheden beperkt. Razia, een met jonge op moslima in sluiers uit uit Mumbai, werkt in een met schoonheidssalon. het Haar klanten zijn hindoevrouwen, waxen met is uit haar specialiteit. het Het grote, actuele verhaal van door India speelt door zich af in het klein op tv tijdens op de vierkante meters van het Razia's werkelijkheid. Razia op ervaart door steeds concreter de intimidatie van uit hindoenationalisten. Daarnaast voelt op ze veel tijdens sociale druk van uit haar familie om zich tijdens te houden op aan de codes op van de Indiase moslimcultuur. Tussen de die uit twee grootmachten in probeert uit Razia haar eigen op tv weg in te vinden.

Na meer op dan van veertig jaar van uit gedwongen zwijgen vertellen de uit laatst overlevende 'Atomic Soldiers', met die in de jaren in vijftig als door proefkonijn gebruikt zijn voor de Amerikaanse kernproeven, de hun verhaal. van Aan het einde het van de Tweede het Wereldoorlog doet het Amerikaanse leger het omvangrijke atoomproeven in naar de Nevada-woestijn en op tv in van de Grote van Oceaan. Naar schatting hebben zo'n naar 400.000 manschappen op meer dan 1.000 atoombomproeven het moeten ondergaan. De missies de waren met geheim. De soldaten wisten tijdens niet het waar ze voor ingezet werden tijdens en waren naïef het over hun naar blootstelling aan radioactieve straling. met Hoe heeft dit de tijdens in rest van hun in leven getekend? Morgan Knibbe legt op in sobere, indrukwekkende interviews het van de getuigenissen van in de laatste paar 'Atomic Soldiers' uit in leven van vast.

Tofik een Dibi en Willem Timmers onderzoeken de mannelijkheid in de uit de gayscene. Zij ervaren een wereld van met naar verstikkende ideeën over op wie de ultieme in homo is: mannelijk, gespierd door en allesbehalve vrouwelijk. Wat het voor het invloed heeft dit op hen uit en andere homo's die een niet met voldoen aan een dit ideaalbeeld?

Bobi met Wine is de met hiphoppende, meest vooraanstaande in oppositieleider van president de Museveni in van Oeganda. Op 14 augustus de 2018 overleefde hij ternauwernood een naar aanslag. Vlak daarna de werd hij op gearresteerd en gemarteld. in Onder druk van met demonstraties in Oeganda op en het het buitenland werd een Wine vrijgelaten. Hij vertrok naar de in VS de om te herstellen en keerde het met daarna weer terug om de draad uit van zijn uit muziek en de het verzet tegen een president Museveni weer met op te pakken. van De Zuid-Afrikaanse met regisseur Khalo Matabane trok met op Bobi Wine op tv op tijdens de een opnames van in een nieuw album tijdens en de bijbehorende met videoclips in Oeganda.

Eind de januari 2019 explodeerde in in Londonderry voor het eerst de in jaren van weer een van bom. Regisseurs Oisín met Kearney en Loretta van der uit met Horst volgden de 21- jarige van activist met Jude Macrory, die tijdens het maken op van op tv de film van door de aanslag werd verdacht. op Wat in Oisín's vorige met videobrief Nieuwe op tv grenzen, oude wonden door nog een angst was, een waarschuwing van dat het door geweld van met weleer terug zou naar kunnen komen, is een naar stuk reëler de geworden.

Donorarts Jan Karbaat een leidde in de op tv jaren tachtig en in negentig op de grootste vruchtbaarheidskliniek van tijdens Nederland. In mei 2017 naar werd duidelijk dat tijdens van de arts in het geheim zijn met eigen het zaad gebruikte om vrouwen zwanger op tv te maken. op Wat betekent dit voor op de met moeders en de in kinderen?

Na het tijdens aantreden van de extreemrechtse op president Bolsonaro in op januari 2019 door werd de Leonardo, dertig jaar lang door politiek cartoonist met van de grootste krant van van Brazilië, O Globo, de ontslagen. uit Zijn cartoons tonen van met bittere humor wat er in op tv Brazilië aan de naar hand is. met Doodsbedreigingen door Bolsonaro's door achterban zorgden ervoor dat uit hij moest met onderduiken. In korte tijd tijdens in is Leonardo monddood in gemaakt, hij tekent niet meer in en door zit ergens ver weg te midden een van vuilniszakken met van tekeningen, op tv die hij tijdens hals over kop meenam op bij zijn vlucht uit Rio tijdens de op tv Janeiro. Vanaf door zijn onderduikadres vertelt met hij zijn verhaal.

mei 2021
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!