Programma gemist?

In 2013 dook van in op tv de olijfgaarden van het Italiaanse in Apulië de mysterieuze het plantenbacterie Xylella Fastidiosa op voor het eerst de op. op Deze 'Olijfbomenpest' de zorgt dat de op tv bomen geen water meer kunnen het opnemen, uitdrogen op tv en sterven. Meer tijdens dan een miljoen, vaak tijdens eeuwenoude, naar olijfbomen stierven en 230.000 met hectares olijfbomen werden op uit voorzorg op tv gekapt. Inmiddels is uit de bacterie ook in op tv Zuid-Frankrijk gesignaleerd. het Een bestrijdingsmiddel of een preventiemethode een is nog van niet voor handen. De Italiaanse op van filmmaker Stefano Cattini gaat terug naar door waar het allemaal naar begon, Apulië, op Zuid-Italië. De naar kaalslag in de de olijfgaarden gaat anno 2019 uit nog steeds door. Onderzoekers op tv in tasten in het duister met over de aanpak. Boeren van zijn wanhopig, velen verliezen van zich in tijdens samenzweringstheorieën.

De Grieks-Cypriotische uit Rania het en Gulbana, een naar jonge archeologe en door een patholoog, werken samen door met andere jongeren uit zowel in het met Turkse als het Griekse door gebied bij het opgraven door het en identificeren van vermisten uit op tv de burgeroorlog van 45 op jaar door geleden. Ze op tv zien hun werk als het de begin van een het mogelijke van verzoening. Juist door het verleden naar bloot te leggen, hopen het ze het tijdens eiland een het betere toekomst te de bezorgen.

Ilja uit Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode van Sammarco tijdens haar uit dagelijks werk een in met Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds het zij in met 2012 als lijkschouwer een begon is haar dagelijks van leven steeds meer met in de het teken gaan staan het van fentanyl en verwante met drugs. Middelen, die ontwikkeld op tv met en (ook in Nederland steeds naar meer) voorgeschreven worden als door pijnstillers, maar hun in doel inmiddels op van dramatische in wijze voorbij uit dreigen te schieten. een Met in de V.S. van niet alleen bekende een doden als Prince, Tom Petty op door en vorige week de 22-jarige kleindochter op van uit Robert Kennedy, Saoirse Kennedy, tot het gevolg, op maar ook de dagelijkse doden de waarmee Sammarco geconfronteerd op van wordt. Een confrontatie, van die Sammarco's kijk op door haar land, met haar omgeving en zelfs haar gezin door diepgaand veranderd naar heeft. naar Waar de doden nog een niet zo lang de geleden allemaal onbekenden waren voor de haar, het treft ze nu van met regelmaat tijdens bekende gezichten.

Filmmakers Kel O'Neill naar en in Eline Jongsma laten van de ontwrichting van tijdens een gemeenschap na een een bosbrand zien. Ze wonen op met met hun twee jonge kinderen door in Californië, vlakbij de op tv door plek waar in 2018 de grootste op tv op tv brand uit de door recente Amerikaanse geschiedenis woedde. Het stadje door Paradise door verdween zo goed als het van de aardbodem. O'Neill tijdens en Jongsma twijfelen in of ze er de moeten uit blijven wonen. Ze stuiten in tijdens hun onderzoek naar op de door groeiende ongelijkheid in hun met staat, ook als het de om veiligheid een en bescherming gaat. door De staatsbrandweer met staat vaak met door lege handen tijdens als gevolg van bezuinigingen, terwijl de op naar mensen met geld naar privébrandweerlieden inhuren. De inwoners met van Paradise hadden die met luxe een niet.

Rocha een Salgado volgt de indiaanse een activiste tijdens Elaíze Farias. Zij bindt door samen met indiaanse stammen de door een strijd aan tegen de Braziliaanse overheid tijdens en president tijdens Bolsonaro, op tv die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen op tv voor de ontbossing op tv van de de Amazone ontvouwt. De houtkap door is in 2018 het in het grootste het bos ter wereld op met op 88% toegenomen. Verdere ontbossing tijdens van het Amazonegebied op grote op tv schaal is alleen naar op mogelijk als de wetten die de een op tv indiaanse stammen en op tv hun leefgebied beschermen worden afgeschaft op tv en de indianen in verdreven worden naar speciale tijdens naar dorpen aan de rand van van de uit steden.

Het naar zijn er steeds van meer: Noord-Koreanen die overlopen naar met in Zuid-Korea, waar ze veelal worden met opgevangen in het op tv vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze de in Noord-Korea al de gehersenspoeld, een op een andere op tv manier overkomt de vluchtelingen door in Zuid-Korea hetzelfde. het Ze vertellen over de door in cultuurshock die het leven van in het tijdens kapitalistische Zuid-Korea voor op hen betekent. En over het wantrouwen een waarmee de ze bekeken worden. tijdens Als reactie daarop doen ze uit er het zwijgen met toe, proberen van ze met anoniem in de op massa onder te tijdens gaan.

Filmmaker de Prisca van der door Mullen schetst het de dagelijks leven van naar de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en van uitgever Bei Ling. de naar Hij leeft in tijdens ballingschap in Taiwan, omdat hij, in naar tegenstelling tot de de Chinese overheid, in de herinnering aan een het de neerslaan van de protesten op op het Plein van van de Hemelse naar Vrede in Beijing tijdens levend probeert op te houden. Er zijn weinig uit journalisten, filmmakers het en schrijvers naar in China die in dat doen. En door als ze vrijuit spreken wacht hen naar gevangenschap en op tv ballingschap. Bei met Ling vangt een in de Taiwanese op tv hoofdstad Taipei andere ballingen op tijdens en zoekt eenzaam de zijn van weg in een land waar op hij niet het wil zijn. Ondertussen hoort en in voelt het hij de macht van de van door Chinese president Xi Jing op Ping iedere door dag op straat in Taipei. Meer de dan ooit heeft naar China Taiwan concreet het met bezetting op bedreigd.

In India staan tijdens de democratie en het door de rechtsstaat meer de dan ooit onder druk door een de radicalisering het van het hindoenationalisme onder het tijdens bewind van op president Modi. Meer met dan ooit zijn tijdens de het rechten van minderheden beperkt. op Razia, een jonge van moslima in sluiers uit uit Mumbai, werkt uit in een schoonheidssalon. tijdens Haar klanten zijn hindoevrouwen, op tv waxen is met haar specialiteit. Het in grote, actuele verhaal naar van India speelt zich af naar in het klein in op de van vierkante meters tijdens van Razia's werkelijkheid. tijdens Razia ervaart steeds concreter de door tijdens intimidatie van hindoenationalisten. Daarnaast voelt ze een uit veel sociale druk van haar naar familie om zich te uit houden op tv aan de codes een van de tijdens Indiase moslimcultuur. Tussen uit die twee grootmachten in tijdens probeert Razia een haar eigen weg te door vinden.

Na meer in dan veertig naar jaar van gedwongen zwijgen met vertellen de laatst overlevende de van 'Atomic Soldiers', die in met de jaren vijftig als tijdens proefkonijn gebruikt zijn van voor Amerikaanse de kernproeven, hun door verhaal. Aan het einde van tijdens de Tweede tijdens Wereldoorlog doet het Amerikaanse op leger in omvangrijke atoomproeven in de Nevada-woestijn in en in tijdens de Grote Oceaan. Naar van schatting hebben zo'n 400.000 door manschappen het meer dan 1.000 atoombomproeven op tv moeten ondergaan. De missies door waren in geheim. De soldaten met wisten niet waar ze voor op door ingezet werden en waren naïef over de hun blootstelling naar aan radioactieve straling. Hoe van het heeft dit de op tv rest van hun het leven getekend? Morgan Knibbe naar legt in de sobere, indrukwekkende interviews de getuigenissen uit van op tv de laatste paar de 'Atomic Soldiers' in door leven vast.

Tofik Dibi en een Willem Timmers met onderzoeken mannelijkheid in de het tijdens gayscene. Zij ervaren het een wereld met naar verstikkende ideeën over de wie de ultieme homo tijdens is: mannelijk, gespierd en allesbehalve in vrouwelijk. Wat voor met op tv invloed heeft dit op van hen en andere homo's die de niet voldoen door aan dit in ideaalbeeld?

Bobi Wine in is de hiphoppende, de meest vooraanstaande een oppositieleider van president uit Museveni in Oeganda. uit Op 14 augustus 2018 met overleefde naar hij ternauwernood een aanslag. met Vlak daarna werd op hij gearresteerd en gemarteld. een Onder druk van tijdens demonstraties in Oeganda op en het op buitenland werd het Wine vrijgelaten. Hij vertrok naar tijdens de VS naar om te herstellen en op keerde op daarna weer terug om op de draad van zijn uit muziek en uit het verzet tegen president uit Museveni weer in op te een pakken. De Zuid-Afrikaanse regisseur Khalo Matabane het door trok met Bobi Wine uit op tijdens de opnames met van naar een nieuw album naar en de bijbehorende in videoclips in Oeganda.

Eind januari naar 2019 explodeerde in Londonderry het voor op het eerst in jaren weer met een door bom. Regisseurs van Oisín Kearney en door Loretta van der Horst volgden op tv de 21- een jarige activist naar Jude Macrory, die tijdens op tv het maken van op de film van op tv de aanslag werd verdacht. met Wat in Oisín's vorige tijdens van videobrief Nieuwe grenzen, oude wonden met nog van angst was, met een waarschuwing dat tijdens het geweld van weleer terug van zou kunnen tijdens komen, is een stuk reëler tijdens op geworden.

Donorarts de Jan Karbaat op tv leidde in de het jaren tachtig en negentig de grootste van vruchtbaarheidskliniek uit van Nederland. In mei 2017 tijdens werd duidelijk dat door de arts de in op tv het geheim zijn eigen het zaad gebruikte om vrouwen zwanger op tv van te maken. Wat betekent dit uit voor de moeders en uit de het kinderen?

Na de het aantreden een van de extreemrechtse naar president Bolsonaro in januari 2019 van werd naar Leonardo, dertig jaar op lang politiek cartoonist tijdens van de grootste krant van Brazilië, door O Globo, ontslagen. naar Zijn cartoons tonen op met bittere humor tijdens wat er van in Brazilië het aan de met hand is. Doodsbedreigingen door Bolsonaro's achterban de zorgden van ervoor dat hij op tv moest onderduiken. In korte uit tijd is Leonardo monddood tijdens gemaakt, hij door tekent niet meer en in zit in ergens ver weg te midden in de van vuilniszakken met tekeningen, met die hij hals over met kop meenam bij met zijn vlucht uit van Rio de Janeiro. Vanaf met zijn tijdens onderduikadres vertelt hij zijn naar verhaal.

september 2021
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!