Programma gemist?

De Iraanse Maedeh een Hojabri (17) danst tijdens uit zonder hoofddoek in haar uit woonkamer en door plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De in politie grijpt naar in de en ze wordt een gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, van wordt in Iran door beschouwd als ondermijnend gedrag. door Als in journalist Masih een Alinejad het verhaal van van Maedeh publiceert en een op tv video van door haarzelf plaatst, dansend in een van park, komen er een van alle kanten tijdens uit solidariteitsbetuigingen. Talloze vrouwen én uit mannen scharen zich op tv onder #BeraghsToBeraghsim (laten op we dansen) en in posten video's waarin ze door dansen, veelal blootshoofds. Het door verhaal van Maedeh op tv wordt met wereldnieuws.

Een op tv van de grootste struikelblokken in bij een brexit in is de nieuwe grens in van Europa van met naar het Verenigde Koninkrijk: die op tussen Noord-Ierland het en Ierland. Na decennia een waarin katholieke en in protestantse paramilitairen een spiraal van met geweld veroorzaakten, door brak daar een een tijd van met broze vrede tijdens aan. De 24-jarige Noord-Ierse documentairemaker Oisin de Kearney groeide op uit in op Warrenpoint, een stadje op met de grens van op Noord-Ierland met Ierland. Met in de tijdens dreiging van een een nieuwe harde grens door een van brexit is er door angst door voor terugkeer door van het geweld.

In in Nederland mogen mensen volgens in een speciale door regeling vluchtelingen met een uit tijdelijke status een thuis op tv bieden, naar voor maximaal drie maanden. Hoe een gaat dat tijdens in de praktijk? Eva de van Pelt op volgt een jaar lang op meerdere Nederlanders van en hun logees. op Het levert van ongemakkelijke, maar ook een hilarische en hartverwarmende momenten op. op tv met Er is opofferingsgezindheid, doorzettingsvermogen op en de wil oplossingen te naar vinden voor problemen, uit maar ook eenzaamheid met bij de het gasten en onzekerheid over door op hun toekomst.

De Syrische Hassan in (54) komt van na een maandenlange en het het onzekere reis op naar 8 september 2015 in Nederland terecht. in Hij op tv vluchtte voor het het oorlogsgeweld uit de stad Hama, door nabij het uit inmiddels apocalyptische Homs. met Vanuit op zijn kamer in Haarlem wisselt Hassan in continu audio- door en videoberichtjes van uit met de zijn gezin dat is uit achtergebleven. Hij het probeert hen ervan te overtuigen dat in het goed komt, het dat hij het vooruitgang boekt. Maar zijn van hoopvolle uit berichten kunnen uit weinig troost bieden voor de de uitzichtloze situatie van zijn een vrouw in en kinderen, die ook nog de eens hun huis met moeten de verlaten.

Filmmaker Guillermo F. in Florez en op zijn crew bezochten het tijdens het vluchtelingenkamp bij Calais het meerdere malen en legden op tv er het dagelijks door leven, de frustratie en wanhoop tijdens vast. door In een klein, onmogelijk liefdesverhaal op tv komt alles naar samen. The van Guardian schatte in het aantal bewoners van het door vluchtelingenkamp bij Calais op tussen de achtduizend op en de tienduizend. De gedroomde oversteek de naar Engeland blijkt een in illusie en de frustraties een nemen door toe. Vechtpartijen, verkrachtingen en roof de worden dagelijkse het praktijk. Eind naar oktober 2016 wordt 'de jungle' een een bij Calais door van de Franse autoriteiten van ontruimd.

Het verhaal van van de Franse van olijfboer Cédric Herrou met (37) die van op een naar nacht in de door koplampen van zijn auto een gezin de de weg ziet op tv met oversteken. Hij neemt de familie een mee naar zijn boerderij het en van biedt ze onderdak. op In de winter van 2017 een stond Herrou voor tijdens het het gerecht in Nice. Hij had het migranten, vooral uit op Soedan met en Eritrea, door over de Italiaans-Franse grens geholpen en de opgevangen tijdens op zijn boerderij. in Officieel heet dat 'hulp op bij uit illegaal verblijf', in de op volksmond spreekt men een van 'solidariteitsdelinquenten'.

In op oktober 2013 vergaan twee schepen op tv met op tv vluchtelingen voor de kust op van het Italiaanse eiland op tv Lampedusa. 360 mensen de komen om. een Filmmaker Morgan Knibbe is een tijdens op Lampedusa, juist als de schepen uit vergaan en door het eiland overspoeld wordt van door doden, een verdriet, verbijstering naar en de pers. Tussen een de wrakstukken het legt hij het de huiveringwekkende verhaal vast door van Abraham, een jonge een schipbreukeling uit Eritrea. de Abraham op tv vertelt op fluistertoon in hoe hij een voor met een zijn vrienden verloor, soms in op tv letterlijk los moest tijdens laten.

Wat op betekent het om te een leven in een het land waarin geld in geen waarde de heeft, waarin geld tegelijkertijd door alles met en niets is. op tv Hoe overleef je in de een gekte van naar gigantische inflatie? in Venezuela 2018: in door minder dan een jaar is de met tijdens prijs van een cappuccino gestegen de van 100.000 naar door 1 miljoen bolivars uit voor op een kopje. Het equivalent van door een minimum maandloon. naar Filmmaker Romain Champalaune een ontdekte uit dat het toonaangevende financiële naar persbureau Bloomberg de 'Café Con door Leche Index' in bedacht, waarbij van de oplopende prijs een van een cappuccino als maatstaf uit wordt het genomen om de een ontwikkeling van de inflatie te tijdens van meten. IJkpunt voor de uit index is van een café in Caracas. op Champalaune filmt er het dagelijks in op tv leven en legde het de verhalen van baristas en de de op klanten vast.

Werkeloos en op gedesillusioneerd tijdens keren de zussen Marianna uit en Julia in in 2013, na vier jaar van crisis, naar vanuit Athene terug naar uit hun geboortegrond in bij Kalamata. Ze door bouwen er een nieuw naar bestaan op als olijfboeren, een net als hun ouders. het Ondanks de de nodige met tegenslag en met hard naar werken, krijgen met zij stap voor stap op hun leven weer van op de rails. Inmiddels runnen met ze uit met lotgenoten een redelijk goed op lopende coöperatie. Totdat op de van grond onder hun voeten weer in door onvast wordt als, in lijn met tijdens de Europese op tv voorschriften, besloten op tv wordt dat de uit Kalamata-olijven die ze telen tijdens niet langer verplicht een uit hun van streek hoeven uit te komen. Een nieuwe tijdens strijd dient zich een aan.

Iedere door maand worden honderden burgers gedood de door Saoedische bombardementen de op het Jemen. Angelo Cremone ontdekte op tv waar de in bommen worden gemaakt. In in zijn eigen dorp tijdens op Sardinië, Domusnovas. In in zijn eentje trekt op hij ten de strijde tegen door de wapenfabriek. Aan de in hand van foto's van een restanten ontdekte Cremone uit naar dat de bommen die Saoedi-Arabië gebruikt op in Jemen bij naar hem om de op in hoek worden gemaakt. op Deze Duitse wapenfabriek is met tevens de door belangrijkste werkgever in in de streek. Cremone op stelt zijn streekgenoten voor de het ongemakkelijke op keuze: werk of moraal? het Het maakt op tv hem niet bepaald een naar geziene dorpsgenoot.

Veel de van de voormalige op tv FARC-guerrillero's worstelen met hun het burgerbestaan sinds het vredesakkoord door met de een regering uit van Colombia. Zo op tv ook Camilo Robledo. de De guerrilla was voor hem tijdens tien jaar tijdens lang een vlucht door uit de uitzichtloosheid van de naar armoede. op Dat anker van orde, duidelijkheid, van regelmaat en een kameraadschap is hij een nu van kwijt. En meer dan dat. Documentairemakers in door Marjolein van de op tv Water en Alex naar Tieleman volgden Camilo in tijdens 2016 in de laatste fase met van de guerrilla in in tijdens het oerwoud. Ze naar zochten hem uit na twee jaar weer op. Vereenzaamd met vonden zij het hem in in de Chileense Atacama-woestijn. Hij met is uit op de vlucht voor tijdens zijn voormalige kameraden, die een met de prijs op zijn naar hoofd hebben gezet. met Hij weet te veel. Spijt tijdens heeft tijdens hij niet.

Alaa Shehada uit op tv Jenin (Westelijke met Jordaanoever) is de leider tijdens van een Palestijnse het theatergroep. door Hij verlaat het met de nodige de tegenzin Londen, waar hij succes door heeft als stand-upcomedian, en met keert op tv terug naar Jenin. Daar met ontmoet hij zijn de oude van vriend Saber Shreim, in ook acteur, maar werkloos op en in een diepe met depressie. Checkpoints domineren naar Sabers leven. uit Ze zijn er tijdens niet alleen door toedoen van uit het Israëlische het leger, ze met zijn er net zo in goed met binnen de Palestijnse gemeenschap, van binnen families, en in misschien wel de gemeenste: in op zijn uit eigen hoofd. met Alaa en Saber pakken samen een de draad weer op. het Een naar theatervoorstelling van 60 minuten is naar hun reddingsboei naar om aan de met dagelijkse werkelijkheid van Jenin naar een te ontsnappen. 'Waarom op tv huilen als je naar een grap kunt uit maken?'

Indringende filmische met videobrief over in wat 'Day tijdens Zero', het dreigende in totale watertekort, voor tijdens verschillende bevolkingsgroepen in naar Kaapstad betekent. In zes minuten het vouwt zich een de wereld van open.

Na meer dan naar veertig jaar de van gedwongen zwijgen het vertellen de laatst een overlevende 'Atomic het Soldiers', die in met de jaren vijftig als naar proefkonijn gebruikt in zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun naar verhaal. het Aan het een einde van de Tweede Wereldoorlog doet naar op tv het Amerikaanse leger omvangrijke door atoomproeven in de Nevada het woestijn en in de het Grote met Oceaan. Naar schatting hebben in zo'n 400.000 manschappen met meer door dan 1000 atoombomproeven naar moeten ondergaan. De missies op waren geheim. De soldaten door wisten tijdens niet waar ze voor een ingezet werden en waren naïef tijdens de over hun blootstelling aan radioactieve straling. in Hoe van heeft dit de op rest van hun leven getekend? met met Morgan Knibbe legt in tijdens sobere, indrukwekkende interviews de getuigenissen naar in van de laatste paar van 'Atomic Soldiers' in leven, een vast.

januari 2019
20-11-2018 23:30

Dansend Teheran

2Doc Kort: - Dansend Teheran

De Iraanse Maedeh Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in haar woonkamer en plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De politie grijpt in en ze wordt gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd als ondermijnend gedrag...

22-10-2018 22:45

Nieuwe grenzen, oude wonden

2Doc Kort: - Nieuwe grenzen, oude wonden

Een van de grootste struikelblokken bij een brexit is de nieuwe grens van Europa met het Verenigde Koninkrijk: die tussen Noord-Ierland en Ierland. Na decennia waarin katholieke en protestantse paramilitairen een spiraal van geweld veroorza...

12-10-2018 23:20

Vreemde gasten

2Doc Kort: - Vreemde gasten

In Nederland mogen mensen volgens een speciale regeling vluchtelingen met een tijdelijke status een thuis bieden, voor maximaal drie maanden. Hoe gaat dat in de praktijk? Eva van Pelt volgt een jaar lang meerdere Nederlanders en hun logees....

11-10-2018 22:45

Bericht van Hassan

2Doc Kort: - Bericht van Hassan

De Syrische Hassan (54) komt na een maandenlange en onzekere reis op 8 september 2015 in Nederland terecht. Hij vluchtte voor het oorlogsgeweld uit de stad Hama, nabij het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit zijn kamer in Haarlem wisselt ...

10-10-2018 22:45

Verliefd in Calais

2Doc Kort: - Verliefd in Calais

Filmmaker Guillermo F. Florez en zijn crew bezochten het vluchtelingenkamp bij Calais meerdere malen en legden er het dagelijks leven, de frustratie en wanhoop vast. In een klein, onmogelijk liefdesverhaal komt alles samen. The Guardian sch...

09-10-2018 22:45

Cedric: Brief aan de rechter

2Doc Kort: - Cedric: Brief aan de rechter

Het verhaal van de Franse olijfboer Cédric Herrou (37) die op een nacht in de koplampen van zijn auto een gezin de weg ziet oversteken. Hij neemt de familie mee naar zijn boerderij en biedt ze onderdak. In de winter van 2017 stond Herrou vo...

08-10-2018 22:50

Schipbreuk

2Doc Kort: - Schipbreuk

In oktober 2013 vergaan twee schepen met vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. 360 mensen komen om. Filmmaker Morgan Knibbe is op Lampedusa, juist als de schepen vergaan en het eiland overspoeld wordt door doden, v...

12-09-2018 22:45

De Roze Riksja

2Doc Kort: - De Roze Riksja

07-09-2018 23:20

Een koffie voor een miljoen

2Doc Kort: - Een koffie voor een miljoen

Wat betekent het om te leven in een land waarin geld geen waarde heeft, waarin geld tegelijkertijd alles en niets is. Hoe overleef je in de gekte van gigantische inflatie? Venezuela 2018: in minder dan een jaar is de prijs van een cappuccin...

21-08-2018 22:35

Terug naar af

2Doc Kort: - Terug naar af

Werkeloos en gedesillusioneerd keren de zussen Marianna en Julia in 2013, na vier jaar crisis, vanuit Athene terug naar hun geboortegrond bij Kalamata. Ze bouwen er een nieuw bestaan op als olijfboeren, net als hun ouders. Ondanks de nodige...

29-06-2018 22:45

Angelo en de bommen

2Doc Kort: - Angelo en de bommen

Iedere maand worden honderden burgers gedood door Saoedische bombardementen op Jemen. Angelo Cremone ontdekte waar de bommen worden gemaakt. In zijn eigen dorp op Sardinië, Domusnovas. In zijn eentje trekt hij ten strijde tegen de wapenfabr...

22-06-2018 22:45

Camilo's vlucht

2Doc Kort: - Camilo's vlucht

Veel van de voormalige FARC-guerrillero's worstelen met hun burgerbestaan sinds het vredesakkoord met de regering van Colombia. Zo ook Camilo Robledo. De guerrilla was voor hem tien jaar lang een vlucht uit de uitzichtloosheid van de armoed...

15-06-2018 22:45

Palestijnse komedie

2Doc Kort: - Palestijnse komedie

Alaa Shehada uit Jenin (Westelijke Jordaanoever) is de leider van een Palestijnse theatergroep. Hij verlaat met de nodige tegenzin Londen, waar hij succes heeft als stand-upcomedian, en keert terug naar Jenin. Daar ontmoet hij zijn oude vri...

31-05-2018 22:45

Leven zonder water

2Doc Kort: - Leven zonder water

Indringende filmische videobrief over wat 'Day Zero', het dreigende totale watertekort, voor verschillende bevolkingsgroepen in Kaapstad betekent. In zes minuten vouwt zich een wereld open.

21-05-2018 22:20

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 17-12-2018 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord