Programma gemist?

In 2013 dook op tv in de olijfgaarden met van het Italiaanse een Apulië de door mysterieuze door plantenbacterie Xylella Fastidiosa op tv voor het eerst naar op. Deze 'Olijfbomenpest' naar zorgt dat de bomen geen water uit meer kunnen opnemen, op tv uitdrogen van en sterven. Meer uit dan een miljoen, vaak de eeuwenoude, olijfbomen het stierven en 230.000 hectares olijfbomen naar werden tijdens uit voorzorg gekapt. door Inmiddels is naar de bacterie ook in tijdens Zuid-Frankrijk gesignaleerd. Een bestrijdingsmiddel van of een preventiemethode uit is nog niet voor van van handen. De Italiaanse filmmaker door Stefano Cattini gaat terug uit naar waar het allemaal met begon, uit Apulië, Zuid-Italië. De kaalslag in op de olijfgaarden met gaat anno 2019 nog naar steeds door. Onderzoekers het tasten in het op duister over de naar aanpak. een Boeren zijn wanhopig, velen op tv verliezen zich in de samenzweringstheorieën.

De naar Grieks-Cypriotische Rania en door Gulbana, een jonge op tv archeologe en een patholoog, tijdens werken een samen met andere jongeren uit zowel met het Turkse als op het Griekse met gebied bij het naar opgraven en identificeren tijdens van op vermisten uit de burgeroorlog van 45 de jaar geleden. Ze door zien de hun werk als in het begin tijdens van een mogelijke uit verzoening. Juist door het het verleden bloot op te leggen, hopen ze het naar eiland een betere toekomst een te van bezorgen.

Ilja Willems met portretteert met patholoog-anatoom Lakshmi Kode in Sammarco tijdens haar dagelijks werk in met Cincinnati, Hamilton County, het Ohio. Sinds naar zij in 2012 op als lijkschouwer begon het is haar op dagelijks leven steeds op tv meer in in het teken gaan staan van fentanyl het en verwante naar drugs. op tv Middelen, die ontwikkeld en met (ook in Nederland het steeds meer) de voorgeschreven worden als pijnstillers, maar hun op tv doel inmiddels op in dramatische wijze met voorbij dreigen het te schieten. Met tijdens in de V.S. niet alleen op tv het bekende doden als Prince, Tom op Petty en vorige tijdens week de 22-jarige kleindochter het van Robert Kennedy, een Saoirse met Kennedy, tot gevolg, maar het ook op tv de dagelijkse doden waarmee Sammarco van geconfronteerd wordt. door Een confrontatie, die Sammarco's door kijk op met haar land, haar omgeving tijdens en door zelfs haar gezin diepgaand het veranderd heeft. Waar de in doden nog niet op tv zo lang geleden allemaal uit onbekenden van waren voor haar, treft ze naar nu met regelmaat van in bekende gezichten.

Filmmakers Kel O'Neill naar door en Eline Jongsma laten op de ontwrichting uit van een gemeenschap na een bosbrand in zien. op tv Ze wonen met hun op twee op jonge kinderen in Californië, door vlakbij de plek uit waar in 2018 de grootste van brand uit de naar recente uit Amerikaanse geschiedenis woedde. Het stadje tijdens Paradise verdween op zo goed van als van de de aardbodem. O'Neill en Jongsma twijfelen in in of ze er moeten tijdens blijven wonen. Ze met stuiten in hun onderzoek op het de groeiende tijdens ongelijkheid in van hun staat, uit ook als het om veiligheid en van bescherming uit gaat. De een staatsbrandweer staat vaak het met lege handen het als gevolg van de bezuinigingen, terwijl de mensen met de geld privébrandweerlieden in inhuren. De tijdens inwoners van Paradise hadden die een luxe op niet.

Rocha van Salgado volgt door de indiaanse activiste Elaíze Farias. de Zij bindt samen met door indiaanse van stammen de strijd met aan tegen de op tv Braziliaanse overheid door en president Bolsonaro, op die lichtvaardig zijn op rigoureuze plannen voor de naar ontbossing van de op tv Amazone ontvouwt. De de houtkap is in in 2018 in het grootste tijdens bos ter wereld met met op 88% toegenomen. Verdere ontbossing uit van het in Amazonegebied op grote door schaal is alleen mogelijk als op tv de wetten die uit de indiaanse stammen en naar hun leefgebied beschermen door worden naar afgeschaft en de de indianen verdreven worden naar speciale naar de dorpen aan de in rand van de door steden.

Het tijdens zijn er steeds in meer: Noord-Koreanen die overlopen naar van Zuid-Korea, waar ze in veelal op tv worden opgevangen in in het vluchtelingencentrum met Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al het gehersenspoeld, met op een de andere manier overkomt van de vluchtelingen in Zuid-Korea hetzelfde. op Ze naar vertellen over de cultuurshock op die het door leven in het kapitalistische de Zuid-Korea voor hen op betekent. En van over het wantrouwen waarmee ze met bekeken worden. in Als reactie daarop doen ze naar er een het zwijgen met toe, proberen ze anoniem in een de massa onder te van in gaan.

Filmmaker tijdens Prisca van der Mullen schetst uit het dagelijks in leven van in de Chinese mensenrechtenactivist, dichter in en uitgever door Bei Ling. met Hij leeft in ballingschap in Taiwan, op tijdens omdat hij, in tegenstelling tot van de op Chinese overheid, de in herinnering aan het neerslaan van de de protesten op de het Plein van naar de Hemelse Vrede in uit naar Beijing levend probeert te houden. Er een een zijn weinig journalisten, filmmakers in en schrijvers de in China die dat op doen. En op tv als ze vrijuit spreken wacht hen door gevangenschap en ballingschap. op tv Bei een Ling vangt van in de Taiwanese hoofdstad Taipei de andere in ballingen op en zoekt eenzaam met zijn uit weg in een in land waar hij niet wil zijn. uit Ondertussen hoort en tijdens voelt uit hij de macht van de door Chinese president Xi op Jing de Ping iedere dag tijdens op straat een in Taipei. Meer uit dan ooit heeft China naar Taiwan concreet met uit bezetting bedreigd.

In een India staan met de democratie en uit de rechtsstaat meer dan ooit de onder druk uit door de radicalisering van het het hindoenationalisme onder het door bewind van president het Modi. op Meer dan ooit zijn door de rechten naar van minderheden beperkt. Razia, een de jonge moslima in op sluiers uit Mumbai, op naar werkt in een schoonheidssalon. Haar klanten op tv zijn hindoevrouwen, waxen door van is haar specialiteit. Het in grote, actuele verhaal van een India op tv speelt zich af in de het klein op de van vierkante meters van tijdens Razia's uit werkelijkheid. Razia ervaart steeds concreter de het met intimidatie van hindoenationalisten. Daarnaast op voelt ze veel op tv sociale druk van haar het familie het om zich te in houden aan de codes van met de Indiase naar moslimcultuur. Tussen op tv die twee grootmachten in probeert Razia naar haar eigen door weg te op tv vinden.

Na meer dan het veertig jaar op van op tv gedwongen zwijgen vertellen de laatst tijdens overlevende 'Atomic Soldiers', die tijdens in de jaren tijdens vijftig als proefkonijn naar gebruikt zijn op tv voor Amerikaanse kernproeven, hun naar met verhaal. Aan het einde van de met Tweede Wereldoorlog doet met naar het Amerikaanse leger omvangrijke atoomproeven in in de Nevada-woestijn en naar in in de Grote Oceaan. Naar schatting in het hebben zo'n 400.000 manschappen meer dan de 1.000 atoombomproeven de moeten tijdens ondergaan. De missies waren geheim. De uit soldaten de wisten niet waar de ze voor ingezet werden tijdens en waren naïef het over een hun blootstelling aan radioactieve straling. Hoe op tv naar heeft dit de met rest van hun leven getekend? Morgan tijdens Knibbe door legt in sobere, indrukwekkende van interviews de getuigenissen van tijdens op de laatste paar 'Atomic Soldiers' in tijdens leven tijdens vast.

Tofik de Dibi en Willem een Timmers onderzoeken mannelijkheid tijdens in de gayscene. met Zij ervaren een wereld met tijdens het verstikkende ideeën over wie de van ultieme homo de is: mannelijk, gespierd een en allesbehalve vrouwelijk. naar Wat voor invloed heeft op tv dit uit op hen en met andere homo's die niet voldoen het aan dit een ideaalbeeld?

Bobi op tv Wine is de op tv hiphoppende, meest vooraanstaande in oppositieleider van in president Museveni in met Oeganda. Op 14 met augustus 2018 overleefde de hij ternauwernood een met aanslag. Vlak daarna van werd hij gearresteerd en op gemarteld. Onder druk van in demonstraties op tv in Oeganda en het buitenland werd van Wine op vrijgelaten. Hij vertrok naar de door VS om te de tijdens herstellen en keerde daarna weer in terug om de uit draad op van zijn muziek en in het verzet het tegen president Museveni weer op tijdens te pakken. De de Zuid-Afrikaanse de regisseur Khalo Matabane trok met Bobi door Wine op tijdens de de uit opnames van de een nieuw album van en de bijbehorende uit videoclips in Oeganda.

Eind van januari 2019 explodeerde uit in Londonderry voor het eerst uit in jaren weer op een bom. op tv Regisseurs Oisín Kearney het en op Loretta van der Horst volgden het de 21- een jarige activist Jude Macrory, die de tijdens het het maken van de film het van de aanslag op tijdens werd verdacht. Wat in met Oisín's vorige een videobrief Nieuwe grenzen, oude door wonden nog angst was, een een waarschuwing in dat het op tv geweld van weleer terug zou op kunnen komen, is het op een stuk reëler door geworden.

Donorarts het Jan Karbaat op leidde in de in jaren tachtig en negentig de grootste met vruchtbaarheidskliniek van Nederland. naar In mei op tv 2017 werd de duidelijk dat de arts in het het geheim zijn tijdens eigen zaad met gebruikte om vrouwen zwanger op te maken. Wat de naar betekent dit voor de moeders en door de op tv kinderen?

Na in het aantreden van de extreemrechtse van president Bolsonaro op in januari een 2019 werd in Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist het van de grootste op krant van naar Brazilië, O Globo, op tv ontslagen. Zijn cartoons tonen een met bittere in humor wat er in naar Brazilië aan door de op tv hand is. Doodsbedreigingen door Bolsonaro's op achterban tijdens zorgden ervoor dat uit hij moest onderduiken. In korte een tijd is Leonardo naar monddood gemaakt, hij tekent het niet meer en de op tv zit ergens ver door weg te midden van een vuilniszakken met tekeningen, uit die hij hals over kop een meenam bij tijdens zijn vlucht uit Rio een door de Janeiro. Vanaf zijn onderduikadres de vertelt tijdens hij zijn verhaal.

september 2020
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!