Programma gemist?

Rocha Salgado tijdens volgt de in indiaanse activiste Elaíze naar Farias. Zij bindt samen met in indiaanse stammen de naar strijd aan tegen met de met Braziliaanse overheid tijdens en president Bolsonaro, die tijdens lichtvaardig zijn in rigoureuze plannen voor de ontbossing op tv van de de Amazone ontvouwt. van De houtkap is in naar 2018 in het grootste bos het ter de wereld met 88% toegenomen. een Verdere ontbossing naar van het Amazonegebied op grote door schaal van is alleen tijdens mogelijk als de wetten die de de indiaanse met stammen en hun leefgebied met beschermen van worden afgeschaft en het de indianen verdreven worden naar speciale het met dorpen aan de rand van naar de de steden.

Het de zijn er op steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar op tv Zuid-Korea, waar ze met een veelal worden opgevangen in op tv het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze uit in van Noord-Korea al gehersenspoeld, op een de andere manier overkomt in de vluchtelingen in op Zuid-Korea hetzelfde. Ze op tv op vertellen over de cultuurshock die uit het een leven in het naar kapitalistische Zuid-Korea voor hen door betekent. En door over het wantrouwen van waarmee ze bekeken worden. Als reactie op tv daarop doen door ze er door het zwijgen toe, proberen ze op tv anoniem in de in massa onder te uit tijdens gaan.

Filmmaker op Prisca van der Mullen schetst tijdens het dagelijks een leven van de het Chinese mensenrechtenactivist, van dichter en uitgever Bei met Ling. Hij leeft in tijdens ballingschap in Taiwan, uit omdat van hij, in tegenstelling tot de op tv Chinese overheid, met de herinnering aan het in uit neerslaan van de protesten op het op Plein in van de Hemelse naar Vrede in Beijing de levend probeert op te houden. Er een zijn weinig journalisten, in filmmakers en schrijvers in met China die dat de doen. En als ze vrijuit door spreken wacht door hen gevangenschap in en ballingschap. Bei Ling in vangt in de uit Taiwanese hoofdstad Taipei op tv andere ballingen de op en zoekt eenzaam zijn uit weg op in een land op waar hij niet wil zijn. een in Ondertussen hoort en voelt hij de het macht van de de op tv Chinese president Xi Jing Ping naar iedere door dag op straat tijdens in Taipei. Meer dan ooit door heeft China met Taiwan concreet met bezetting uit bedreigd.

In India door staan de democratie in en de rechtsstaat tijdens meer dan ooit onder op tv uit druk door de radicalisering van op tv het naar hindoenationalisme onder het het bewind van president Modi. Meer naar dan ooit zijn de een rechten van van minderheden beperkt. Razia, een naar jonge moslima in op sluiers uit Mumbai, uit werkt in een de uit schoonheidssalon. Haar klanten zijn hindoevrouwen, de waxen tijdens is haar specialiteit. Het grote, actuele naar verhaal van India het speelt zich een af tijdens in het klein op de vierkante met meters tijdens van Razia's naar werkelijkheid. Razia ervaart steeds concreter door de intimidatie van hindoenationalisten. een Daarnaast op voelt ze veel sociale naar druk van haar naar familie om zich te tijdens houden aan van de codes het van de Indiase moslimcultuur. Tussen op die naar twee grootmachten in probeert Razia tijdens haar eigen weg de te op tv vinden.

Na tijdens meer dan veertig op tv jaar van op gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende tijdens met 'Atomic Soldiers', die in de jaren uit vijftig als door proefkonijn gebruikt zijn naar voor Amerikaanse kernproeven, tijdens hun verhaal. Aan het het einde van de de van Tweede Wereldoorlog doet het Amerikaanse naar leger omvangrijke op tv atoomproeven in de Nevada-woestijn door en in de Grote in Oceaan. Naar schatting op hebben zo'n naar 400.000 manschappen meer van dan op 1.000 atoombomproeven moeten de ondergaan. De missies waren geheim. De met soldaten wisten naar niet waar ze met voor naar ingezet werden en het waren naïef over tijdens hun blootstelling aan radioactieve in straling. Hoe door heeft dit de rest op van hun van leven getekend? Morgan Knibbe legt uit in sobere, indrukwekkende interviews in de getuigenissen van tijdens de laatste tijdens paar 'Atomic naar Soldiers' in leven de vast.

Tofik Dibi het en Willem van Timmers onderzoeken mannelijkheid in op de gayscene. Zij ervaren een een wereld met door naar verstikkende ideeën over wie op tv de ultieme homo is: mannelijk, naar het gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor een invloed heeft dit een op hen in en op andere homo's die op tv niet voldoen aan dit een ideaalbeeld?

Bobi het Wine is de hiphoppende, meest uit een vooraanstaande oppositieleider van president tijdens Museveni in Oeganda. Op 14 naar door augustus 2018 overleefde in hij ternauwernood een aanslag. Vlak met daarna door werd hij gearresteerd en gemarteld. het Onder druk van demonstraties de het in Oeganda en het buitenland tijdens werd Wine tijdens vrijgelaten. Hij op tv vertrok naar de VS om de te herstellen en keerde op tv daarna weer tijdens terug om in de draad van zijn muziek de en het verzet uit tegen president van Museveni weer op te het de pakken. De Zuid-Afrikaanse regisseur Khalo in Matabane trok met een Bobi Wine op in tijdens de opnames van de een door nieuw album en de bijbehorende het videoclips in het Oeganda.

Eind uit januari 2019 tijdens explodeerde in Londonderry voor het eerst het in van jaren weer een bom. op tv Regisseurs Oisín Kearney de en met Loretta van der Horst volgden tijdens de 21- jarige het activist Jude Macrory, van die tijdens uit het maken van de film naar van de aanslag met een werd verdacht. Wat in Oisín's een vorige videobrief Nieuwe grenzen, op oude wonden op nog in angst was, in een waarschuwing dat het geweld op van weleer in terug zou kunnen komen, uit is een stuk van reëler door geworden.

Donorarts Jan Karbaat tijdens leidde de in de jaren tachtig de en negentig de op tv grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. uit In mei 2017 in werd duidelijk dat tijdens de van arts in het de geheim zijn de eigen zaad gebruikte van om vrouwen zwanger de te maken. Wat met betekent dit voor in de moeders en uit de kinderen?

Na het aantreden het van de extreemrechtse op tv president van Bolsonaro in januari met 2019 werd Leonardo, dertig op jaar lang politiek op tv cartoonist van de grootste de met krant van Brazilië, door O Globo, ontslagen. van Zijn cartoons tonen met bittere humor een wat er van in door Brazilië aan de hand is. met Doodsbedreigingen door op Bolsonaro's achterban zorgden de ervoor dat hij moest onderduiken. met In korte door tijd is Leonardo naar monddood gemaakt, op hij tekent niet uit meer en zit ergens naar ver weg te de midden van vuilniszakken met op tekeningen, die hij uit hals over kop de meenam uit bij zijn vlucht uit van Rio de Janeiro. een Vanaf zijn onderduikadres vertelt het van hij zijn verhaal.

Gymnastiek in op het zonnedek, op bommetjes wedstrijden in op het zwembad, een polonaise door met het restaurant op tv of op de foto van het met de kapitein: naar de hele dag op tv is er wel tijdens wat te beleven tijdens uit een cruise. op tv Het cruiseschip is massavermaak met geworden, dat naar de oceanen overspoelt de met varende vakantieforten die de elkaar naar door de kroon steken in luxe interieurs het naar en non-stop entertainment. De korte film een de All Inclusive toont naar op geestige wijze en zonder een commentaar het met leven op een in cruiseschip.

De Iraanse uit Maedeh Hojabri (17) de danst door zonder hoofddoek in haar woonkamer en met plaatst daarvan filmpjes in op Instagram. in De politie grijpt het in en ze van wordt gearresteerd. Dansen, het zeker zonder hoofddoek, wordt op in op tv Iran beschouwd als met ondermijnend gedrag. Als tijdens journalist Masih van Alinejad het verhaal op van Maedeh publiceert en een naar video een van haarzelf plaatst, dansend in naar een park, komen er op tv tijdens van alle kanten solidariteitsbetuigingen. Talloze in vrouwen tijdens én mannen scharen op zich onder #BeraghsToBeraghsim (laten we dansen) van op en posten video's op tv waarin ze dansen, veelal een blootshoofds. Het van verhaal van Maedeh tijdens wordt wereldnieuws.

Een van de met grootste naar struikelblokken bij een brexit is door door de nieuwe grens door van Europa met het het Verenigde Koninkrijk: op die tussen Noord-Ierland en door Ierland. Na decennia een waarin katholieke en protestantse paramilitairen van een het spiraal van geweld veroorzaakten, brak door daar een tijdens tijd met van broze vrede aan. De naar 24-jarige op Noord-Ierse documentairemaker Oisin naar Kearney groeide op in Warrenpoint, een met stadje op de tijdens in grens van Noord-Ierland met Ierland. met Met de dreiging van met een nieuwe harde naar grens door een naar brexit van is er met angst voor terugkeer van het uit geweld.

In Nederland in mogen mensen op volgens een speciale regeling vluchtelingen tijdens door met een tijdelijke status met een thuis bieden, op tv voor maximaal door drie maanden. Hoe gaat dat in de de praktijk? met Eva van tijdens Pelt volgt een jaar in lang meerdere uit Nederlanders en in hun logees. Het levert op tv ongemakkelijke, maar ook door hilarische en hartverwarmende de momenten op. uit Er is opofferingsgezindheid, doorzettingsvermogen en de in een wil oplossingen te door vinden voor problemen, naar maar ook eenzaamheid bij de tijdens gasten uit en onzekerheid over hun tijdens toekomst.

juli 2019
19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

04-02-2019 21:45

All Inclusive

2Doc Kort: - All Inclusive

Gymnastiek op het zonnedek, bommetjes wedstrijden in het zwembad, een polonaise door het restaurant of op de foto met de kapitein: de hele dag is er wel wat te beleven tijdens een cruise. Het cruiseschip is massavermaak geworden, dat de oce...

20-11-2018 23:30

Dansend Teheran

2Doc Kort: - Dansend Teheran

De Iraanse Maedeh Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in haar woonkamer en plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De politie grijpt in en ze wordt gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd als ondermijnend gedrag...

22-10-2018 22:45

Nieuwe grenzen, oude wonden

2Doc Kort: - Nieuwe grenzen, oude wonden

Een van de grootste struikelblokken bij een brexit is de nieuwe grens van Europa met het Verenigde Koninkrijk: die tussen Noord-Ierland en Ierland. Na decennia waarin katholieke en protestantse paramilitairen een spiraal van geweld veroorza...

12-10-2018 23:20

Vreemde gasten

2Doc Kort: - Vreemde gasten

In Nederland mogen mensen volgens een speciale regeling vluchtelingen met een tijdelijke status een thuis bieden, voor maximaal drie maanden. Hoe gaat dat in de praktijk? Eva van Pelt volgt een jaar lang meerdere Nederlanders en hun logees....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 29
  • Laatste uitzending op 19-07-2019 om 22:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord