Programma gemist?

In in 2013 dook in de olijfgaarden op van het Italiaanse uit Apulië de mysterieuze met plantenbacterie Xylella Fastidiosa uit voor naar het eerst op. Deze een 'Olijfbomenpest' een zorgt dat de op tv bomen geen water meer kunnen opnemen, in uitdrogen uit en sterven. Meer dan met een miljoen, door vaak eeuwenoude, olijfbomen op stierven en 230.000 op hectares olijfbomen uit werden uit voorzorg gekapt. Inmiddels is het de bacterie ook de uit in Zuid-Frankrijk gesignaleerd. Een bestrijdingsmiddel het of een een preventiemethode is nog niet voor tijdens handen. een De Italiaanse filmmaker het Stefano Cattini gaat terug naar een waar het een allemaal begon, op Apulië, Zuid-Italië. uit De kaalslag in de olijfgaarden gaat in uit anno 2019 nog steeds van door. Onderzoekers uit tasten in het duister over de op tv aanpak. met Boeren zijn wanhopig, tijdens velen verliezen zich in in samenzweringstheorieën.

De Grieks-Cypriotische van Rania en de Gulbana, een jonge een archeologe en een het patholoog, werken samen met in andere jongeren uit op tv zowel de het Turkse als naar het Griekse gebied bij het opgraven op tv en identificeren het van met vermisten uit de een burgeroorlog van 45 jaar geleden. een Ze met zien hun werk als het begin van van een door mogelijke de verzoening. Juist door het uit verleden bloot te leggen, hopen de ze het met eiland een uit betere toekomst te het bezorgen.

Ilja Willems portretteert op tv naar patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar uit door dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton van County, Ohio. Sinds van zij op tv in 2012 als met lijkschouwer begon is haar van dagelijks leven steeds meer op in van het teken gaan staan van in fentanyl en verwante drugs. van Middelen, die door ontwikkeld en (ook in op Nederland steeds naar meer) voorgeschreven van worden als door pijnstillers, maar hun doel inmiddels op het dramatische van wijze voorbij dreigen te van schieten. Met op tv in de in V.S. niet alleen bekende doden als op tv Prince, Tom het Petty en de vorige week de 22-jarige kleindochter uit van in Robert Kennedy, Saoirse Kennedy, tot van gevolg, met maar ook een de dagelijkse doden van waarmee Sammarco geconfronteerd wordt. Een op tv confrontatie, die Sammarco's in kijk op haar de land, op haar omgeving en zelfs haar uit gezin diepgaand veranderd heeft. het Waar de van doden nog niet zo de lang uit geleden allemaal onbekenden het waren voor haar, treft ze het nu met regelmaat op bekende het gezichten.

Filmmakers naar Kel O'Neill door en Eline Jongsma laten het de ontwrichting van een een gemeenschap na een met bosbrand zien. Ze op wonen met op tv hun twee met jonge kinderen in Californië, vlakbij de op tv plek waar in met 2018 de grootste uit met brand uit de recente het Amerikaanse geschiedenis woedde. Het het stadje Paradise verdween zo een goed een als van de door aardbodem. O'Neill en Jongsma met twijfelen of ze er in uit moeten blijven wonen. op Ze stuiten in hun onderzoek op uit tijdens de groeiende ongelijkheid een in hun staat, met ook als het om veiligheid door en bescherming gaat. De op staatsbrandweer op staat vaak van met lege handen als gevolg met van uit bezuinigingen, terwijl de op tv mensen met geld privébrandweerlieden inhuren. De uit inwoners van Paradise het naar hadden die luxe naar niet.

Rocha in Salgado volgt de indiaanse activiste naar Elaíze Farias. een Zij bindt samen met uit indiaanse stammen de door de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid naar en naar president Bolsonaro, met die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor op de op tv ontbossing van de op tv Amazone ontvouwt. De houtkap door is in 2018 uit in het grootste in bos ter wereld op tv met 88% op tv toegenomen. Verdere ontbossing van het op Amazonegebied op grote de schaal is naar alleen mogelijk als op de wetten die de door indiaanse door stammen en hun leefgebied beschermen met worden afgeschaft op tv en de indianen naar verdreven worden naar speciale naar dorpen tijdens aan de rand van de de in steden.

Het door zijn er steeds meer: op Noord-Koreanen een die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze in veelal worden door opgevangen tijdens in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden met ze in van Noord-Korea al gehersenspoeld, op een met andere naar manier overkomt de vluchtelingen het in Zuid-Korea in hetzelfde. Ze op tv vertellen over de naar cultuurshock die het leven de in het kapitalistische Zuid-Korea voor op tv hen betekent. naar En van over het wantrouwen waarmee ze op bekeken worden. Als reactie naar daarop naar doen ze er het zwijgen met het toe, proberen ze tijdens anoniem in de massa tijdens onder te tijdens gaan.

Filmmaker naar Prisca van op der Mullen schetst naar het dagelijks leven van de het Chinese mensenrechtenactivist, dichter een en uitgever in Bei Ling. Hij leeft door in ballingschap in Taiwan, uit omdat hij, in uit tegenstelling tot naar de op Chinese overheid, de herinnering tijdens aan het neerslaan van door de op tv protesten op het Plein van de de Hemelse Vrede in naar Beijing levend met probeert te houden. Er uit zijn weinig journalisten, op de filmmakers en schrijvers in China in die het dat doen. En als uit ze vrijuit spreken wacht hen tijdens gevangenschap en het ballingschap. uit Bei Ling vangt in de het Taiwanese hoofdstad Taipei in andere de ballingen op en zoekt met eenzaam zijn weg in de een land met waar hij het niet wil zijn. Ondertussen hoort een en voelt de hij de van macht van de Chinese president Xi naar tijdens Jing Ping iedere dag op in straat op tv in Taipei. Meer de dan ooit heeft het China Taiwan concreet met bezetting tijdens bedreigd.

In India staan uit de van democratie en de een rechtsstaat meer dan ooit onder de druk tijdens door de radicalisering in van het het hindoenationalisme onder het bewind van president uit Modi. van Meer dan een ooit zijn de rechten van minderheden met beperkt. Razia, een een jonge moslima door in sluiers op tv uit Mumbai, werkt in een op tv het schoonheidssalon. Haar klanten zijn hindoevrouwen, met waxen is haar specialiteit. van Het grote, actuele op tv verhaal van India van speelt zich af het uit in het klein in op de vierkante meters van naar Razia's werkelijkheid. Razia door ervaart steeds van concreter de in intimidatie van hindoenationalisten. Daarnaast voelt ze door veel sociale een druk van haar tijdens familie het om zich te houden door aan de codes tijdens van de Indiase de moslimcultuur. Tussen die twee grootmachten het het in probeert Razia haar eigen een weg te naar vinden.

Na meer dan op veertig van jaar van gedwongen zwijgen vertellen van de laatst naar overlevende op 'Atomic Soldiers', die in de jaren het vijftig een als proefkonijn gebruikt de zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun op tv verhaal. Aan het op einde van van de Tweede Wereldoorlog doet de het Amerikaanse leger uit omvangrijke atoomproeven met in in de Nevada-woestijn en in de Grote van de Oceaan. Naar schatting hebben zo'n door 400.000 van manschappen meer dan 1.000 naar atoombomproeven moeten uit ondergaan. De missies waren geheim. door De soldaten wisten het niet waar ze voor door op tv ingezet werden en waren met naïef over hun blootstelling aan van radioactieve straling. het Hoe van heeft dit de het rest van hun leven getekend? de Morgan tijdens Knibbe legt in sobere, indrukwekkende interviews een de getuigenissen van van de laatste naar paar van 'Atomic Soldiers' in leven op vast.

Tofik Dibi en tijdens tijdens Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid naar in de gayscene. de Zij ervaren een wereld naar met door verstikkende ideeën over wie de op tv ultieme door homo is: mannelijk, van gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat uit voor invloed met heeft dit van op hen en andere homo's op die niet voldoen aan uit op dit ideaalbeeld?

Bobi op Wine is de hiphoppende, meest de vooraanstaande oppositieleider van naar president Museveni de in tijdens Oeganda. Op 14 augustus een 2018 overleefde hij ternauwernood een de aanslag. Vlak daarna naar werd hij door gearresteerd en gemarteld. Onder tijdens druk een van demonstraties in op Oeganda en het buitenland werd op tv Wine vrijgelaten. naar Hij vertrok een naar de VS om op te herstellen en in keerde daarna weer met terug door om de draad van zijn muziek tijdens op en het verzet tegen president de Museveni weer op op te pakken. op tv De Zuid-Afrikaanse regisseur in Khalo Matabane trok met Bobi uit Wine op tijdens tijdens met de opnames van een door nieuw album en de in bijbehorende naar videoclips in Oeganda.

Eind het januari 2019 explodeerde de in Londonderry voor het eerst tijdens in op jaren weer een bom. uit Regisseurs Oisín Kearney op tv en in Loretta van der Horst met volgden de met 21- jarige activist op tv Jude Macrory, die door tijdens het maken van de het film van de de aanslag werd verdacht. in Wat in Oisín's tijdens vorige videobrief Nieuwe uit grenzen, oude wonden op tv nog van angst was, een het waarschuwing dat naar het geweld van weleer terug het zou met kunnen komen, is een stuk reëler uit op geworden.

Donorarts naar Jan Karbaat leidde op in de jaren tachtig en uit negentig een de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. uit In naar mei 2017 tijdens werd duidelijk dat de arts het in het door geheim zijn eigen zaad door gebruikte om vrouwen de zwanger naar te maken. Wat betekent dit naar voor de moeders op tv en op tv de kinderen?

Na met het aantreden van de op extreemrechtse president Bolsonaro in het januari 2019 werd uit Leonardo, dertig naar jaar lang in politiek cartoonist van de door grootste van krant van Brazilië, van O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen een op met bittere humor wat het er in door Brazilië aan de hand is. naar Doodsbedreigingen door Bolsonaro's met achterban zorgden de ervoor dat hij op tv moest onderduiken. In korte naar tijd is Leonardo monddood naar gemaakt, naar hij tekent niet meer en met zit uit ergens ver weg te door midden van vuilniszakken met uit tekeningen, in die hij hals over kop met meenam een bij zijn vlucht uit Rio op de Janeiro. met Vanaf zijn onderduikadres vertelt op hij zijn op verhaal.

april 2020
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!