Programma gemist?

De Iraanse Maedeh een van Hojabri (17) danst zonder tijdens hoofddoek in haar woonkamer en een plaatst daarvan filmpjes op op Instagram. van De politie grijpt op in en ze wordt op tv uit gearresteerd. Dansen, zeker tijdens zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd het als met ondermijnend gedrag. Als journalist van Masih Alinejad het het verhaal van Maedeh op tv publiceert en in een video van in haarzelf plaatst, door dansend in een park, komen van er van alle een kanten solidariteitsbetuigingen. een Talloze vrouwen én mannen in scharen de zich onder #BeraghsToBeraghsim (laten van we dansen) en uit posten video's waarin met ze dansen, veelal blootshoofds. Het van verhaal op tv van Maedeh wordt door wereldnieuws.

Een van door de grootste struikelblokken tijdens bij door een brexit is naar de nieuwe grens van Europa met met op tv het Verenigde Koninkrijk: die tussen tijdens Noord-Ierland en Ierland. Na een decennia waarin uit katholieke met en protestantse paramilitairen op tv een spiraal van door geweld veroorzaakten, brak daar uit een tijd van broze uit vrede aan. De op 24-jarige Noord-Ierse het documentairemaker Oisin Kearney groeide op op in Warrenpoint, het een stadje op de naar grens van van Noord-Ierland met Ierland. Met naar de dreiging van de een nieuwe met harde grens door een het brexit in is er angst voor de terugkeer van het tijdens geweld.

In Nederland op mogen tijdens mensen volgens een door speciale regeling vluchtelingen met op een tijdelijke door status een thuis in bieden, voor maximaal drie naar maanden. Hoe gaat naar dat in de praktijk? Eva een tijdens van Pelt volgt een jaar lang in meerdere Nederlanders en door hun logees. op tv Het levert ongemakkelijke, naar maar het ook hilarische en hartverwarmende momenten op. tijdens Er op is opofferingsgezindheid, doorzettingsvermogen en de een op tv wil oplossingen te vinden uit voor problemen, maar ook de eenzaamheid bij de in gasten en onzekerheid over op tv tijdens hun toekomst.

De tijdens Syrische Hassan (54) komt op na een maandenlange met en onzekere reis op uit 8 naar september 2015 in Nederland in terecht. tijdens Hij vluchtte voor op het oorlogsgeweld uit de stad van Hama, nabij op tv het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit naar uit zijn kamer in Haarlem in wisselt Hassan continu audio- het en tijdens videoberichtjes uit met zijn gezin dat tijdens is achtergebleven. op tv Hij probeert op tv hen ervan te overtuigen dat het het goed komt, het dat hij vooruitgang van op boekt. Maar zijn hoopvolle op tv berichten kunnen van weinig troost bieden voor van de uitzichtloze het situatie van zijn vrouw en in kinderen, die ook nog de eens hun huis het moeten de verlaten.

Filmmaker Guillermo op tv F. naar Florez en zijn crew bezochten het een vluchtelingenkamp bij met Calais meerdere van malen en legden met er het dagelijks leven, de van frustratie en wanhoop met vast. In op een van klein, onmogelijk liefdesverhaal met komt alles samen. The Guardian uit schatte het een aantal bewoners van op het vluchtelingenkamp bij op Calais tussen de achtduizend en het tienduizend. naar De gedroomde oversteek naar Engeland door blijkt een illusie op en het de frustraties nemen een toe. Vechtpartijen, van verkrachtingen en roof worden dagelijkse een praktijk. van Eind oktober 2016 wordt uit 'de jungle' van bij Calais door de een Franse autoriteiten het ontruimd.

Het een verhaal van de Franse een olijfboer Cédric Herrou op (37) die op een een nacht in het de koplampen tijdens van zijn auto de een gezin de een weg ziet oversteken. Hij neemt de de familie van mee het naar zijn boerderij en biedt van ze onderdak. In met de winter van 2017 op stond in Herrou voor het gerecht naar in Nice. Hij in had met migranten, vooral uit in Soedan en Eritrea, tijdens over de Italiaans-Franse in grens geholpen en van opgevangen op zijn boerderij. Officieel heet het dat 'hulp bij de illegaal verblijf', het in de op tv volksmond spreekt het men van 'solidariteitsdelinquenten'.

In een oktober 2013 vergaan twee naar schepen met vluchtelingen op tv voor de kust van op het van Italiaanse eiland Lampedusa. 360 een mensen komen om. tijdens Filmmaker Morgan tijdens Knibbe is op Lampedusa, juist het als het de schepen vergaan door en het eiland overspoeld wordt op tv een door doden, verdriet, verbijstering en een de pers. Tussen de een wrakstukken legt hij met het in huiveringwekkende verhaal naar vast van Abraham, een jonge een schipbreukeling uit Eritrea. Abraham in tijdens vertelt op fluistertoon hoe op tv hij een voor op een zijn vrienden het verloor, soms letterlijk los een moest op tv laten.

Wat op tv betekent het om te leven de in een land het op waarin geld geen waarde heeft, waarin op geld tegelijkertijd alles op tv en op niets is. Hoe overleef met je in op de gekte een van gigantische inflatie? Venezuela uit 2018: in minder dan een uit jaar is een de prijs van een door cappuccino gestegen van uit 100.000 op naar 1 miljoen bolivars voor door op tv een kopje. Het equivalent van een het van minimum maandloon. Filmmaker Romain Champalaune de ontdekte dat het op toonaangevende een financiële persbureau Bloomberg de 'Café naar Con Leche Index' bedacht, een waarbij de oplopende het prijs van een met cappuccino als naar maatstaf wordt genomen op tv om de ontwikkeling van uit de inflatie te op meten. IJkpunt voor op naar de index is een café van in Caracas. Champalaune met filmt er van het dagelijks leven en legde de de verhalen uit van baristas een en de klanten het vast.

Werkeloos en gedesillusioneerd van met keren de zussen Marianna en met Julia in 2013, na uit vier jaar uit crisis, vanuit Athene terug door naar hun naar geboortegrond de bij Kalamata. Ze bouwen op er een op tv nieuw bestaan op als olijfboeren, net een de als hun ouders. Ondanks de nodige een met tegenslag en met hard werken, krijgen het zij tijdens stap voor stap hun op tv leven weer het op de rails. Inmiddels de runnen ze met lotgenoten met de een redelijk goed lopende met coöperatie. Totdat de tijdens grond onder door hun voeten weer onvast wordt als, een in lijn met in in de Europese voorschriften, besloten wordt van dat de Kalamata-olijven van die ze uit telen niet langer verplicht met uit hun de streek hoeven te in komen. Een nieuwe de strijd dient op tv zich aan.

Iedere maand worden op tv honderden burgers het gedood door Saoedische op tv bombardementen van op Jemen. Angelo Cremone ontdekte uit waar de door bommen worden gemaakt. In in zijn een eigen dorp op Sardinië, Domusnovas. In op tv zijn eentje het trekt hij ten in strijde tegen de wapenfabriek. op tv Aan de op hand van foto's van op tv een restanten ontdekte Cremone dat van de bommen die Saoedi-Arabië op gebruikt in Jemen bij uit het hem om de het hoek worden gemaakt. Deze Duitse wapenfabriek door is tevens de naar belangrijkste werkgever in op tv de streek. Cremone het van stelt zijn streekgenoten voor van de ongemakkelijke keuze: werk of uit moraal? Het met maakt van hem niet bepaald een geziene tijdens dorpsgenoot.

Veel van van de van voormalige FARC-guerrillero's worstelen met hun op tv burgerbestaan sinds tijdens het vredesakkoord uit met de regering uit van Colombia. Zo ook Camilo op tv Robledo. De naar guerrilla was voor hem tien door uit jaar lang een vlucht uit de in uitzichtloosheid van een de armoede. Dat anker op van orde, van duidelijkheid, op regelmaat en kameraadschap is hij nu naar kwijt. En het meer dan dat. naar Documentairemakers uit Marjolein van de Water uit en Alex een Tieleman volgden Camilo in de 2016 in de laatste door fase van de guerrilla op tv in het met oerwoud. Ze zochten hem door tijdens na twee jaar weer op op. Vereenzaamd vonden zij hem het in de met Chileense Atacama-woestijn. Hij is tijdens op naar de vlucht voor op tv zijn voormalige kameraden, met die een prijs op zijn van hoofd hebben gezet. op tv Hij weet door te veel. Spijt heeft het tijdens hij niet.

Alaa uit Shehada uit Jenin (Westelijke de Jordaanoever) is de op tv leider van een Palestijnse tijdens theatergroep. Hij verlaat in uit met de nodige tegenzin Londen, door waar naar hij succes heeft als stand-upcomedian, en met keert de terug naar Jenin. Daar door ontmoet hij het zijn oude van vriend Saber Shreim, ook acteur, maar van op werkloos en in een diepe depressie. de Checkpoints domineren in Sabers leven. de Ze zijn er niet door alleen door van toedoen van naar het Israëlische leger, ze zijn op er net in zo goed binnen de met Palestijnse gemeenschap, tijdens binnen families, en misschien het wel de gemeenste: in de zijn eigen hoofd. uit Alaa en Saber een pakken door samen de draad weer op. een Een op theatervoorstelling van 60 minuten is van hun reddingsboei door om aan door de dagelijkse werkelijkheid in van Jenin te ontsnappen. op tv 'Waarom huilen als het je een tijdens grap kunt op tv maken?'

Indringende filmische in videobrief over wat naar 'Day Zero', het dreigende van totale een watertekort, voor met verschillende bevolkingsgroepen in Kaapstad betekent. In op tv een zes minuten vouwt zich een wereld op tv tijdens open.

Na op tv meer dan veertig jaar van in met gedwongen zwijgen vertellen de laatst naar overlevende 'Atomic een Soldiers', die in de jaren het het vijftig als proefkonijn gebruikt zijn tijdens voor Amerikaanse kernproeven, hun in in verhaal. Aan het einde een van de Tweede Wereldoorlog op doet het Amerikaanse op tv leger omvangrijke atoomproeven in van de Nevada uit woestijn en tijdens in de Grote Oceaan. uit Naar een schatting hebben zo'n 400.000 van manschappen meer dan 1000 atoombomproeven naar moeten ondergaan. De het op missies waren geheim. De soldaten op wisten niet waar ze uit voor ingezet het werden en door waren naïef in over hun blootstelling aan radioactieve straling. naar van Hoe heeft dit de rest in van hun leven getekend? door Morgan met Knibbe legt in sobere, een indrukwekkende interviews het de getuigenissen van de laatste een paar het 'Atomic Soldiers' in met leven, vast.

december 2018
20-11-2018 23:30

Dansend Teheran

2Doc Kort: - Dansend Teheran

De Iraanse Maedeh Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in haar woonkamer en plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De politie grijpt in en ze wordt gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd als ondermijnend gedrag...

22-10-2018 22:45

Nieuwe grenzen, oude wonden

2Doc Kort: - Nieuwe grenzen, oude wonden

Een van de grootste struikelblokken bij een brexit is de nieuwe grens van Europa met het Verenigde Koninkrijk: die tussen Noord-Ierland en Ierland. Na decennia waarin katholieke en protestantse paramilitairen een spiraal van geweld veroorza...

12-10-2018 23:20

Vreemde gasten

2Doc Kort: - Vreemde gasten

In Nederland mogen mensen volgens een speciale regeling vluchtelingen met een tijdelijke status een thuis bieden, voor maximaal drie maanden. Hoe gaat dat in de praktijk? Eva van Pelt volgt een jaar lang meerdere Nederlanders en hun logees....

11-10-2018 22:45

Bericht van Hassan

2Doc Kort: - Bericht van Hassan

De Syrische Hassan (54) komt na een maandenlange en onzekere reis op 8 september 2015 in Nederland terecht. Hij vluchtte voor het oorlogsgeweld uit de stad Hama, nabij het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit zijn kamer in Haarlem wisselt ...

10-10-2018 22:45

Verliefd in Calais

2Doc Kort: - Verliefd in Calais

Filmmaker Guillermo F. Florez en zijn crew bezochten het vluchtelingenkamp bij Calais meerdere malen en legden er het dagelijks leven, de frustratie en wanhoop vast. In een klein, onmogelijk liefdesverhaal komt alles samen. The Guardian sch...

09-10-2018 22:45

Cedric: Brief aan de rechter

2Doc Kort: - Cedric: Brief aan de rechter

Het verhaal van de Franse olijfboer Cédric Herrou (37) die op een nacht in de koplampen van zijn auto een gezin de weg ziet oversteken. Hij neemt de familie mee naar zijn boerderij en biedt ze onderdak. In de winter van 2017 stond Herrou vo...

08-10-2018 22:50

Schipbreuk

2Doc Kort: - Schipbreuk

In oktober 2013 vergaan twee schepen met vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. 360 mensen komen om. Filmmaker Morgan Knibbe is op Lampedusa, juist als de schepen vergaan en het eiland overspoeld wordt door doden, v...

12-09-2018 22:45

De Roze Riksja

2Doc Kort: - De Roze Riksja

07-09-2018 23:20

Een koffie voor een miljoen

2Doc Kort: - Een koffie voor een miljoen

Wat betekent het om te leven in een land waarin geld geen waarde heeft, waarin geld tegelijkertijd alles en niets is. Hoe overleef je in de gekte van gigantische inflatie? Venezuela 2018: in minder dan een jaar is de prijs van een cappuccin...

21-08-2018 22:35

Terug naar af

2Doc Kort: - Terug naar af

Werkeloos en gedesillusioneerd keren de zussen Marianna en Julia in 2013, na vier jaar crisis, vanuit Athene terug naar hun geboortegrond bij Kalamata. Ze bouwen er een nieuw bestaan op als olijfboeren, net als hun ouders. Ondanks de nodige...

29-06-2018 22:45

Angelo en de bommen

2Doc Kort: - Angelo en de bommen

Iedere maand worden honderden burgers gedood door Saoedische bombardementen op Jemen. Angelo Cremone ontdekte waar de bommen worden gemaakt. In zijn eigen dorp op Sardinië, Domusnovas. In zijn eentje trekt hij ten strijde tegen de wapenfabr...

22-06-2018 22:45

Camilo's vlucht

2Doc Kort: - Camilo's vlucht

Veel van de voormalige FARC-guerrillero's worstelen met hun burgerbestaan sinds het vredesakkoord met de regering van Colombia. Zo ook Camilo Robledo. De guerrilla was voor hem tien jaar lang een vlucht uit de uitzichtloosheid van de armoed...

15-06-2018 22:45

Palestijnse komedie

2Doc Kort: - Palestijnse komedie

Alaa Shehada uit Jenin (Westelijke Jordaanoever) is de leider van een Palestijnse theatergroep. Hij verlaat met de nodige tegenzin Londen, waar hij succes heeft als stand-upcomedian, en keert terug naar Jenin. Daar ontmoet hij zijn oude vri...

31-05-2018 22:45

Leven zonder water

2Doc Kort: - Leven zonder water

Indringende filmische videobrief over wat 'Day Zero', het dreigende totale watertekort, voor verschillende bevolkingsgroepen in Kaapstad betekent. In zes minuten vouwt zich een wereld open.

21-05-2018 22:20

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 17-12-2018 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord