Programma gemist?

Donorarts Jan Karbaat naar een leidde in de jaren uit tachtig en door negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. tijdens In mei uit 2017 werd duidelijk tijdens dat de arts in de het geheim zijn tijdens eigen door zaad gebruikte om een vrouwen zwanger te maken. op tv Wat betekent dit het voor de moeders en op de op tv kinderen?

Na het naar aantreden van tijdens de extreemrechtse president Bolsonaro op tv in januari 2019 met werd in Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist op tv van van de grootste op krant van Brazilië, met O Globo, ontslagen. het Zijn cartoons tonen met met bittere humor wat een er in Brazilië aan tijdens de hand van is. Doodsbedreigingen door Bolsonaro's achterban naar zorgden ervoor naar dat hij op tv moest onderduiken. In korte tijd met is Leonardo monddood door gemaakt, hij tekent tijdens niet van meer en met zit ergens ver weg te uit midden van vuilniszakken met in op tv tekeningen, die hij hals over kop met tijdens meenam bij zijn vlucht uit Rio de de Janeiro. van Vanaf zijn onderduikadres vertelt met hij het zijn verhaal.

Gymnastiek in op het zonnedek, een bommetjes wedstrijden in tijdens het zwembad, een polonaise tijdens door het restaurant of een op de het foto met naar de kapitein: de hele dag uit is de er wel op wat te beleven tijdens tijdens een cruise. Het cruiseschip is van massavermaak op geworden, dat de naar oceanen overspoelt met varende vakantieforten een tijdens die elkaar naar naar de kroon steken in op luxe interieurs van en non-stop entertainment. De korte een film All Inclusive toont op tv op op geestige wijze van en zonder commentaar op tv het leven op tijdens een cruiseschip.

De in Iraanse Maedeh naar Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in het haar woonkamer en tijdens door plaatst daarvan filmpjes op van Instagram. De politie grijpt tijdens in en ze wordt van op tv gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, met wordt het in Iran beschouwd tijdens als ondermijnend gedrag. Als journalist met Masih Alinejad het het verhaal van Maedeh publiceert in en een met video van haarzelf plaatst, een van dansend in een park, komen er tijdens tijdens van alle kanten uit solidariteitsbetuigingen. Talloze vrouwen én in mannen scharen een zich onder #BeraghsToBeraghsim (laten de we dansen) en de posten video's waarin ze op dansen, veelal blootshoofds. Het op verhaal van naar Maedeh wordt op wereldnieuws.

Een van de de grootste struikelblokken bij tijdens een op tv brexit is uit de nieuwe grens van op Europa met het op tv Verenigde Koninkrijk: die tussen in Noord-Ierland en van Ierland. Na decennia waarin katholieke tijdens en protestantse paramilitairen het een tijdens spiraal van geweld veroorzaakten, brak op daar een tijd een van broze vrede naar aan. van De 24-jarige Noord-Ierse documentairemaker naar Oisin Kearney groeide op een op in Warrenpoint, een stadje op de tijdens tijdens grens van Noord-Ierland met Ierland. Met het de dreiging van naar een een nieuwe harde tijdens grens door een een brexit is er angst voor terugkeer in van het in geweld.

In een Nederland mogen door mensen volgens een speciale door regeling vluchtelingen met met een tijdelijke status de een thuis bieden, op tv voor maximaal in drie maanden. Hoe van gaat dat in de praktijk? tijdens Eva op van Pelt volgt een jaar een lang meerdere Nederlanders naar en hun logees. in Het levert door ongemakkelijke, maar ook de hilarische en hartverwarmende momenten van op. Er is opofferingsgezindheid, een doorzettingsvermogen en op de wil oplossingen in te de vinden voor problemen, maar op tv ook eenzaamheid bij de uit gasten een en onzekerheid over hun naar toekomst.

De Syrische door Hassan door (54) komt na een maandenlange een en tijdens onzekere reis op 8 september door 2015 tijdens in Nederland terecht. Hij met vluchtte voor het oorlogsgeweld naar uit de met stad Hama, nabij het in inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit uit zijn met kamer in Haarlem wisselt door Hassan continu een audio- en tijdens videoberichtjes uit met zijn gezin dat het de is achtergebleven. Hij probeert hen ervan met tijdens te overtuigen dat het goed van komt, dat hij vooruitgang van boekt. Maar met zijn hoopvolle berichten kunnen naar weinig troost bieden op voor de de uitzichtloze in situatie van zijn vrouw met en kinderen, die ook op nog eens hun huis in moeten met verlaten.

Filmmaker Guillermo F. van Florez de en zijn op tv crew bezochten het vluchtelingenkamp van bij Calais meerdere malen door en legden er van het in dagelijks leven, de frustratie en wanhoop door vast. In op tv een door klein, onmogelijk liefdesverhaal komt op alles samen. The Guardian schatte het van het aantal bewoners van met het vluchtelingenkamp bij uit Calais tussen de achtduizend en het tienduizend. het De gedroomde uit oversteek naar Engeland blijkt een illusie in en de frustraties op tv nemen toe. Vechtpartijen, een verkrachtingen de en roof worden dagelijkse praktijk. op tv in Eind oktober 2016 wordt op 'de jungle' bij de Calais door de de Franse autoriteiten door ontruimd.

Het van verhaal van de uit Franse olijfboer Cédric Herrou (37) een die op op een nacht in met de koplampen tijdens van zijn de auto een gezin uit de weg ziet oversteken. uit Hij neemt de familie mee op naar zijn door boerderij en biedt in ze de onderdak. In de winter van 2017 uit stond uit Herrou voor met het gerecht in in Nice. Hij had migranten, vooral uit de Soedan een en Eritrea, over de van Italiaans-Franse tijdens grens geholpen en opgevangen van op zijn boerderij. Officieel de heet dat 'hulp bij in illegaal verblijf', met in de volksmond door spreekt men van uit 'solidariteitsdelinquenten'.

In oktober uit 2013 vergaan twee een schepen met vluchtelingen voor op tv de kust van op tv het Italiaanse eiland door Lampedusa. 360 mensen naar komen een om. Filmmaker Morgan Knibbe op tv is met op Lampedusa, juist als de op schepen vergaan en het het eiland van overspoeld wordt door doden, met verdriet, verbijstering en de op uit pers. Tussen de wrakstukken op legt hij het huiveringwekkende verhaal van vast een van Abraham, een naar jonge schipbreukeling door uit Eritrea. Abraham vertelt op fluistertoon met hoe een hij een voor een zijn op vrienden verloor, soms het van letterlijk los moest op tv laten.

Wat betekent uit het om te leven op tv het in een land waarin het geld geen waarde heeft, waarin naar op geld tegelijkertijd alles en met niets is. Hoe een overleef je in de een gekte naar van gigantische inflatie? de Venezuela 2018: in minder dan een van naar jaar is de prijs van van een cappuccino gestegen op tv van 100.000 naar met 1 miljoen bolivars met voor een kopje. naar Het op tv equivalent van een minimum maandloon. door Filmmaker Romain Champalaune ontdekte van dat het op tv toonaangevende financiële persbureau in Bloomberg de met 'Café Con Leche Index' een bedacht, waarbij de oplopende op prijs van een tijdens cappuccino als maatstaf de wordt genomen om in de ontwikkeling op tv van de op inflatie te op tv meten. IJkpunt voor de index is het een café uit in Caracas. Champalaune naar filmt er uit het dagelijks leven en legde door de verhalen op tv van naar baristas en de klanten op tv vast.

Werkeloos en uit gedesillusioneerd keren door de zussen Marianna en een Julia in 2013, na tijdens vier jaar crisis, uit vanuit een Athene terug naar in hun geboortegrond bij Kalamata. op Ze de bouwen er een van nieuw bestaan op als olijfboeren, net met als hun in ouders. in Ondanks de nodige tijdens tegenslag en met hard het werken, krijgen zij stap voor van op stap hun leven weer op op tv de het rails. Inmiddels runnen uit ze met lotgenoten een het redelijk goed lopende coöperatie. Totdat een de een grond onder hun het voeten weer met onvast wordt als, in van lijn met de Europese op voorschriften, tijdens besloten wordt dat van de Kalamata-olijven die met ze telen niet langer op verplicht uit hun streek hoeven van met te komen. Een nieuwe strijd de dient de zich aan.

Iedere van maand worden honderden burgers op tv gedood door Saoedische bombardementen door op Jemen. Angelo uit Cremone ontdekte in waar de de bommen worden tijdens gemaakt. In zijn eigen dorp op een uit Sardinië, Domusnovas. In zijn eentje trekt tijdens naar hij ten strijde tegen de wapenfabriek. door Aan de hand het uit van foto's van tijdens restanten ontdekte Cremone door dat de bommen die op Saoedi-Arabië gebruikt in Jemen op bij hem het om de naar hoek worden gemaakt. Deze van Duitse wapenfabriek is tevens de op tv belangrijkste werkgever in naar de op tv streek. Cremone stelt zijn streekgenoten in voor de op tv ongemakkelijke keuze: werk of tijdens moraal? Het maakt naar hem niet bepaald een een het geziene dorpsgenoot.

Veel van de een voormalige FARC-guerrillero's worstelen het met tijdens hun burgerbestaan sinds het vredesakkoord naar met de regering op tv van Colombia. Zo van ook Camilo Robledo. in De guerrilla was een voor hem het tien jaar naar lang een met vlucht uit de uitzichtloosheid uit van de armoede. Dat op tv anker de van orde, duidelijkheid, regelmaat naar en kameraadschap is hij in nu kwijt. En op meer dan dat. Documentairemakers het Marjolein van op tv de Water en van Alex Tieleman volgden naar Camilo in naar 2016 in de de laatste fase van de guerrilla met in het tijdens oerwoud. van Ze zochten hem na twee jaar in op tv weer op. Vereenzaamd uit vonden zij hem in door de Chileense uit Atacama-woestijn. Hij is een op de vlucht de voor zijn voormalige kameraden, in die een prijs op met zijn hoofd hebben naar gezet. door Hij weet te veel. het Spijt heeft hij uit niet.

februari 2019
13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

04-02-2019 21:45

All Inclusive

2Doc Kort: - All Inclusive

Gymnastiek op het zonnedek, bommetjes wedstrijden in het zwembad, een polonaise door het restaurant of op de foto met de kapitein: de hele dag is er wel wat te beleven tijdens een cruise. Het cruiseschip is massavermaak geworden, dat de oce...

20-11-2018 23:30

Dansend Teheran

2Doc Kort: - Dansend Teheran

De Iraanse Maedeh Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in haar woonkamer en plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De politie grijpt in en ze wordt gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd als ondermijnend gedrag...

22-10-2018 22:45

Nieuwe grenzen, oude wonden

2Doc Kort: - Nieuwe grenzen, oude wonden

Een van de grootste struikelblokken bij een brexit is de nieuwe grens van Europa met het Verenigde Koninkrijk: die tussen Noord-Ierland en Ierland. Na decennia waarin katholieke en protestantse paramilitairen een spiraal van geweld veroorza...

12-10-2018 23:20

Vreemde gasten

2Doc Kort: - Vreemde gasten

In Nederland mogen mensen volgens een speciale regeling vluchtelingen met een tijdelijke status een thuis bieden, voor maximaal drie maanden. Hoe gaat dat in de praktijk? Eva van Pelt volgt een jaar lang meerdere Nederlanders en hun logees....

11-10-2018 22:45

Bericht van Hassan

2Doc Kort: - Bericht van Hassan

De Syrische Hassan (54) komt na een maandenlange en onzekere reis op 8 september 2015 in Nederland terecht. Hij vluchtte voor het oorlogsgeweld uit de stad Hama, nabij het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit zijn kamer in Haarlem wisselt ...

10-10-2018 22:45

Verliefd in Calais

2Doc Kort: - Verliefd in Calais

Filmmaker Guillermo F. Florez en zijn crew bezochten het vluchtelingenkamp bij Calais meerdere malen en legden er het dagelijks leven, de frustratie en wanhoop vast. In een klein, onmogelijk liefdesverhaal komt alles samen. The Guardian sch...

09-10-2018 22:45

Cedric: Brief aan de rechter

2Doc Kort: - Cedric: Brief aan de rechter

Het verhaal van de Franse olijfboer Cédric Herrou (37) die op een nacht in de koplampen van zijn auto een gezin de weg ziet oversteken. Hij neemt de familie mee naar zijn boerderij en biedt ze onderdak. In de winter van 2017 stond Herrou vo...

08-10-2018 22:50

Schipbreuk

2Doc Kort: - Schipbreuk

In oktober 2013 vergaan twee schepen met vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. 360 mensen komen om. Filmmaker Morgan Knibbe is op Lampedusa, juist als de schepen vergaan en het eiland overspoeld wordt door doden, v...

12-09-2018 22:45

De Roze Riksja

2Doc Kort: - De Roze Riksja

07-09-2018 23:20

Een koffie voor een miljoen

2Doc Kort: - Een koffie voor een miljoen

Wat betekent het om te leven in een land waarin geld geen waarde heeft, waarin geld tegelijkertijd alles en niets is. Hoe overleef je in de gekte van gigantische inflatie? Venezuela 2018: in minder dan een jaar is de prijs van een cappuccin...

21-08-2018 22:35

Terug naar af

2Doc Kort: - Terug naar af

Werkeloos en gedesillusioneerd keren de zussen Marianna en Julia in 2013, na vier jaar crisis, vanuit Athene terug naar hun geboortegrond bij Kalamata. Ze bouwen er een nieuw bestaan op als olijfboeren, net als hun ouders. Ondanks de nodige...

29-06-2018 22:45

Angelo en de bommen

2Doc Kort: - Angelo en de bommen

Iedere maand worden honderden burgers gedood door Saoedische bombardementen op Jemen. Angelo Cremone ontdekte waar de bommen worden gemaakt. In zijn eigen dorp op Sardinië, Domusnovas. In zijn eentje trekt hij ten strijde tegen de wapenfabr...

22-06-2018 22:45

Camilo's vlucht

2Doc Kort: - Camilo's vlucht

Veel van de voormalige FARC-guerrillero's worstelen met hun burgerbestaan sinds het vredesakkoord met de regering van Colombia. Zo ook Camilo Robledo. De guerrilla was voor hem tien jaar lang een vlucht uit de uitzichtloosheid van de armoed...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 13-02-2019 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord