Programma gemist?

Ilja Willems een portretteert patholoog-anatoom Lakshmi op Kode Sammarco tijdens haar een het dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, de Ohio. Sinds zij van in 2012 als het lijkschouwer begon is door naar haar dagelijks leven steeds meer in het de het teken gaan staan van fentanyl in en verwante drugs. in Middelen, die naar ontwikkeld een en (ook in in Nederland steeds meer) van voorgeschreven worden als pijnstillers, met maar hun doel inmiddels op door dramatische wijze op voorbij op dreigen te schieten. in Met in de V.S. niet alleen door de bekende doden als Prince, Tom Petty door en vorige tijdens week de in 22-jarige kleindochter het van Robert Kennedy, uit Saoirse Kennedy, tot gevolg, maar in ook de dagelijkse op doden waarmee Sammarco geconfronteerd het wordt. Een door confrontatie, op die Sammarco's kijk op haar land, naar haar omgeving en het van zelfs haar gezin diepgaand veranderd van heeft. Waar de van doden door nog niet zo het lang geleden allemaal door onbekenden waren voor naar haar, treft ze op nu met regelmaat bekende een gezichten.

Filmmakers op Kel O'Neill en Eline in Jongsma laten de ontwrichting uit van de een gemeenschap na naar een bosbrand zien. Ze wonen van met hun van twee jonge de kinderen in met Californië, vlakbij de plek door waar in 2018 naar de grootste met brand uit de recente Amerikaanse op tv geschiedenis woedde. Het stadje van Paradise verdween van zo goed als op van door de aardbodem. O'Neill en Jongsma twijfelen door een of ze er moeten blijven wonen. door Ze stuiten met in hun onderzoek op tv op de op tv groeiende ongelijkheid in hun tijdens staat, ook als het het om uit veiligheid en bescherming door gaat. De staatsbrandweer in staat vaak met de lege handen als gevolg van uit bezuinigingen, terwijl de op tv uit mensen met geld een privébrandweerlieden inhuren. De inwoners van de Paradise hadden van die luxe op niet.

Rocha Salgado het volgt door de indiaanse activiste met Elaíze Farias. Zij bindt samen met uit indiaanse met stammen de strijd aan de tegen de Braziliaanse door overheid en met president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn van rigoureuze plannen een voor de van ontbossing van de tijdens Amazone ontvouwt. De met houtkap is in met 2018 in het de grootste bos ter wereld met door het 88% toegenomen. Verdere ontbossing in van het Amazonegebied op uit grote schaal is alleen door mogelijk als de een wetten die de op indiaanse door stammen en hun van leefgebied beschermen worden tijdens afgeschaft en de de indianen verdreven worden naar op tv speciale dorpen aan de door rand een van de van steden.

Het een zijn er steeds meer: Noord-Koreanen uit die overlopen in naar het Zuid-Korea, waar ze tijdens veelal worden opgevangen in het in vluchtelingencentrum Hanawon. op tv Werden ze in Noord-Korea al het gehersenspoeld, in op een op tv andere manier overkomt de vluchtelingen de in Zuid-Korea hetzelfde. Ze in vertellen over de de cultuurshock met die het leven in een het kapitalistische Zuid-Korea op voor hen van betekent. En over het het wantrouwen waarmee ze bekeken door worden. een Als reactie daarop doen van ze er op het zwijgen tijdens toe, proberen ze anoniem in uit de een massa onder te met gaan.

Filmmaker van Prisca van der Mullen van schetst het dagelijks leven van van het de Chinese mensenrechtenactivist, op tv dichter en in uitgever Bei Ling. Hij leeft met in ballingschap het in Taiwan, omdat hij, in tijdens tijdens tegenstelling tot de met Chinese overheid, de naar herinnering aan het uit neerslaan van de protesten door op het Plein van de door Hemelse in Vrede in het Beijing levend probeert te in houden. Er zijn weinig journalisten, in filmmakers in en schrijvers in China die het dat uit doen. En uit als ze vrijuit spreken wacht op hen gevangenschap en met ballingschap. Bei Ling de vangt naar in de Taiwanese naar hoofdstad Taipei andere ballingen op en het zoekt eenzaam uit zijn van weg in een land waar hij naar niet wil zijn. het Ondertussen hoort door en uit voelt hij de door macht van de Chinese een president Xi Jing Ping iedere met dag op straat door in Taipei. met Meer dan ooit heeft naar China op tv Taiwan concreet op tv met bezetting bedreigd.

In de India staan de democratie het en de rechtsstaat meer uit dan ooit het onder door druk door de radicalisering van een het hindoenationalisme onder de het bewind van president op Modi. een Meer dan ooit zijn op de tijdens rechten van minderheden beperkt. Razia, een van naar jonge moslima in uit sluiers uit Mumbai, werkt in een tijdens schoonheidssalon. Haar klanten van zijn hindoevrouwen, de waxen is haar door specialiteit. Het grote, de actuele met verhaal van India speelt zich af in in in het klein door op de vierkante meters door van Razia's een werkelijkheid. Razia ervaart steeds uit concreter de intimidatie van het hindoenationalisten. Daarnaast met voelt ze veel in sociale druk door van haar familie om uit zich te houden aan de van codes van de de Indiase moslimcultuur. op tv Tussen die twee grootmachten een in de probeert Razia de haar eigen weg te in vinden.

Na meer dan in veertig in jaar van gedwongen zwijgen uit vertellen de laatst tijdens overlevende 'Atomic Soldiers', die op tv in de tijdens jaren vijftig de als proefkonijn door gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun naar verhaal. het Aan het einde van op tv de Tweede op tv Wereldoorlog doet in het Amerikaanse leger omvangrijke atoomproeven op in de Nevada-woestijn naar en in de Grote de Oceaan. Naar een schatting hebben een zo'n 400.000 manschappen meer dan tijdens 1.000 op tv atoombomproeven moeten ondergaan. De een missies waren geheim. De van op tv soldaten wisten niet waar tijdens ze voor tijdens ingezet werden en waren naïef op over hun blootstelling aan tijdens radioactieve het straling. Hoe naar heeft dit de rest in van hun de leven getekend? Morgan Knibbe legt in op tv sobere, indrukwekkende interviews een de getuigenissen van het de laatste paar tijdens 'Atomic Soldiers' op in tijdens leven vast.

Tofik het Dibi en Willem Timmers op tv onderzoeken tijdens mannelijkheid in de gayscene. op Zij ervaren een wereld een met de verstikkende ideeën over wie de ultieme naar op homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve het vrouwelijk. Wat het voor een invloed heeft dit op hen en uit andere homo's die van op niet voldoen aan dit het ideaalbeeld?

Bobi van Wine is de op hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van met president in Museveni in Oeganda. Op 14 met op tv augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een een aanslag. Vlak met daarna werd hij op gearresteerd van en gemarteld. Onder op druk van demonstraties in Oeganda en naar het tijdens buitenland werd Wine de vrijgelaten. Hij vertrok naar naar de VS om een te herstellen en keerde met daarna van weer terug om de de draad naar van zijn muziek en op het verzet tijdens tegen president Museveni met weer op te pakken. De Zuid-Afrikaanse met regisseur het Khalo Matabane trok met met Bobi de Wine op tijdens de opnames van door een op tv nieuw album op en de bijbehorende door videoclips in Oeganda.

Eind uit januari 2019 explodeerde in Londonderry tijdens van voor het eerst in jaren het weer op een bom. Regisseurs uit Oisín Kearney en Loretta van der door Horst in volgden de 21- tijdens jarige activist Jude uit Macrory, die tijdens het maken met van de tijdens film van van de aanslag werd door verdacht. Wat in Oisín's vorige een videobrief met Nieuwe grenzen, van oude wonden de nog angst was, een waarschuwing op tv dat het geweld van de weleer terug een zou de kunnen komen, is een stuk reëler het een geworden.

Donorarts uit Jan Karbaat leidde met in de van jaren tachtig en naar negentig de grootste op vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In een mei 2017 werd op tv duidelijk dat de arts in met het geheim het zijn eigen met zaad gebruikte om vrouwen zwanger van te maken. de Wat betekent dit voor in de moeders uit en de de kinderen?

Na door het aantreden van de een extreemrechtse president met Bolsonaro in januari op 2019 werd Leonardo, in dertig jaar het lang politiek cartoonist van tijdens de grootste krant naar van Brazilië, O Globo, de ontslagen. Zijn in cartoons tonen de met bittere humor wat er een in op tv Brazilië aan de hand met is. Doodsbedreigingen tijdens door Bolsonaro's achterban zorgden ervoor dat door naar hij moest onderduiken. uit In korte tijd is Leonardo monddood door gemaakt, tijdens hij tekent niet uit meer en zit op ergens ver weg door te midden het van vuilniszakken met tekeningen, naar die hij in hals over kop meenam met bij zijn vlucht uit Rio van de Janeiro. Vanaf tijdens zijn onderduikadres met vertelt hij zijn van verhaal.

Gymnastiek uit op het het zonnedek, bommetjes wedstrijden van in het zwembad, een polonaise met door het restaurant met of op de tijdens foto met de de kapitein: de op hele dag tijdens is er wel een wat te beleven tijdens van een cruise. Het een cruiseschip is massavermaak geworden, dat op de oceanen door overspoelt op tv met varende vakantieforten een die elkaar naar de een kroon steken in luxe interieurs op tv en non-stop op entertainment. De korte naar film All Inclusive toont tijdens op geestige uit wijze en zonder een commentaar het op tv leven op van een cruiseschip.

De naar Iraanse Maedeh Hojabri tijdens (17) danst zonder hoofddoek in door haar naar woonkamer en plaatst daarvan de filmpjes op naar Instagram. De politie grijpt door in en ze naar wordt gearresteerd. Dansen, met zeker zonder hoofddoek, wordt naar in Iran uit beschouwd als ondermijnend gedrag. in van Als journalist Masih een Alinejad het verhaal uit van Maedeh publiceert en op een video van in haarzelf plaatst, dansend in op een park, komen er naar op van alle kanten door solidariteitsbetuigingen. Talloze vrouwen én mannen op scharen zich op onder #BeraghsToBeraghsim (laten we in dansen) en posten video's met waarin ze dansen, in op veelal blootshoofds. Het op tv verhaal van Maedeh de wordt wereldnieuws.

augustus 2019
14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

04-02-2019 21:45

All Inclusive

2Doc Kort: - All Inclusive

Gymnastiek op het zonnedek, bommetjes wedstrijden in het zwembad, een polonaise door het restaurant of op de foto met de kapitein: de hele dag is er wel wat te beleven tijdens een cruise. Het cruiseschip is massavermaak geworden, dat de oce...

20-11-2018 23:30

Dansend Teheran

2Doc Kort: - Dansend Teheran

De Iraanse Maedeh Hojabri (17) danst zonder hoofddoek in haar woonkamer en plaatst daarvan filmpjes op Instagram. De politie grijpt in en ze wordt gearresteerd. Dansen, zeker zonder hoofddoek, wordt in Iran beschouwd als ondermijnend gedrag...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 31
  • Laatste uitzending op 14-08-2019 om 21:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord