Programma gemist?

In door 2013 dook een in de olijfgaarden van het van Italiaanse uit Apulië de mysterieuze door plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor tijdens het eerst op. op tv Deze 'Olijfbomenpest' zorgt op dat de bomen geen een water meer op tv kunnen opnemen, op tv uitdrogen en sterven. Meer dan een tijdens miljoen, tijdens vaak eeuwenoude, olijfbomen stierven door en 230.000 naar hectares olijfbomen werden uit het voorzorg gekapt. met Inmiddels is een de bacterie ook in Zuid-Frankrijk gesignaleerd. tijdens het Een bestrijdingsmiddel of met een preventiemethode is nog niet van voor handen. De door Italiaanse door filmmaker Stefano Cattini gaat terug tijdens naar waar van het allemaal begon, Apulië, Zuid-Italië. naar een De kaalslag in op tv de olijfgaarden gaat anno door 2019 nog steeds met door. Onderzoekers uit tasten in het de duister over de aanpak. Boeren in zijn wanhopig, van velen verliezen zich met in samenzweringstheorieën.

De Grieks-Cypriotische Rania op tv en het Gulbana, een jonge uit archeologe en een patholoog, werken het samen met andere met het jongeren uit zowel het Turkse als naar met het Griekse gebied bij het met opgraven en identificeren van een op tv vermisten uit de burgeroorlog op tv van 45 jaar in geleden. Ze zien hun werk van als het door begin van in een mogelijke verzoening. Juist naar door het verleden bloot door te leggen, hopen tijdens van ze het eiland een betere toekomst de te het bezorgen.

Ilja op Willems portretteert van patholoog-anatoom Lakshmi Kode door Sammarco tijdens haar dagelijks in werk in Cincinnati, het Hamilton County, Ohio. Sinds zij het in 2012 van als lijkschouwer begon is op tv haar dagelijks naar leven op steeds meer in het teken naar gaan staan op van fentanyl en verwante drugs. een Middelen, die ontwikkeld met in en (ook in Nederland met steeds meer) voorgeschreven de worden als pijnstillers, maar een hun uit doel inmiddels op dramatische wijze voorbij naar dreigen te een schieten. Met in tijdens de V.S. niet door alleen bekende doden als naar Prince, Tom Petty uit en naar vorige week een de 22-jarige kleindochter van Robert Kennedy, met Saoirse het Kennedy, tot gevolg, maar ook op de dagelijkse doden met het waarmee Sammarco geconfronteerd wordt. Een confrontatie, de die Sammarco's op tv kijk op haar tijdens land, haar omgeving de en zelfs door haar gezin diepgaand veranderd met heeft. Waar de het doden nog niet een zo een lang geleden allemaal uit onbekenden waren voor haar, treft ze met nu met met regelmaat de bekende gezichten.

Filmmakers Kel tijdens O'Neill op en Eline Jongsma laten een de ontwrichting van een gemeenschap op naar na een bosbrand zien. door Ze wonen met hun de twee in jonge kinderen in Californië, vlakbij de op tv plek waar in het 2018 het de grootste brand van uit de recente Amerikaanse naar geschiedenis woedde. Het stadje het de Paradise verdween zo goed op tv als van de aardbodem. O'Neill uit de en Jongsma twijfelen of op tv ze er moeten blijven uit wonen. Ze stuiten in het hun onderzoek met op de in groeiende ongelijkheid in de hun staat, ook als het de om veiligheid tijdens en bescherming gaat. naar De staatsbrandweer uit staat vaak met lege handen de als gevolg tijdens van bezuinigingen, van terwijl de mensen met het geld privébrandweerlieden het inhuren. De inwoners op van Paradise de hadden die luxe een niet.

Rocha uit Salgado volgt door de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij door bindt in samen met indiaanse stammen met de strijd aan tegen van de Braziliaanse overheid uit en president de Bolsonaro, die door lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor uit de ontbossing door van tijdens de Amazone ontvouwt. uit De houtkap is in 2018 in een het van grootste bos ter wereld op met 88% toegenomen. in Verdere ontbossing van het het Amazonegebied op in grote een schaal is alleen mogelijk tijdens als de wetten de die de de indiaanse stammen en een hun leefgebied beschermen uit worden afgeschaft en de indianen verdreven uit worden naar speciale het dorpen aan de van rand een van de de steden.

Het zijn op er steeds meer: Noord-Koreanen de naar die overlopen naar naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen op tv met in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden tijdens ze in Noord-Korea op al gehersenspoeld, op een tijdens andere het manier overkomt in de vluchtelingen in door Zuid-Korea hetzelfde. Ze vertellen over de uit cultuurshock die door het een leven in het kapitalistische Zuid-Korea op voor hen betekent. met En over het wantrouwen naar met waarmee ze bekeken naar worden. Als reactie daarop doen in ze er het zwijgen van toe, proberen met ze anoniem in het de de massa onder te tijdens gaan.

Filmmaker Prisca van met der uit Mullen schetst het dagelijks op leven van de Chinese in mensenrechtenactivist, met dichter en uitgever Bei Ling. het op tv Hij leeft in ballingschap op tv in Taiwan, omdat hij, in het tegenstelling tot door de Chinese overheid, uit de herinnering in aan het neerslaan tijdens van de protesten met op het Plein een van de Hemelse de Vrede in Beijing levend probeert door te in houden. Er zijn met weinig journalisten, naar filmmakers en schrijvers in het China die dat doen. de En als ze tijdens vrijuit spreken wacht de hen gevangenschap en het ballingschap. Bei Ling vangt van in de Taiwanese naar hoofdstad Taipei in andere ballingen op tv op en zoekt de eenzaam zijn weg in op tv een land waar hij tijdens niet wil zijn. van Ondertussen hoort door en voelt uit hij de macht een van de Chinese president op Xi Jing Ping tijdens iedere dag op straat tijdens in een Taipei. Meer in dan ooit heeft op China Taiwan concreet met bezetting uit bedreigd.

In India staan een met de democratie en de rechtsstaat meer de dan een ooit onder druk een door de een radicalisering van het hindoenationalisme onder het op tv bewind van president uit Modi. Meer een dan ooit op tv zijn de rechten van minderheden door beperkt. Razia, een uit jonge moslima in met sluiers van uit Mumbai, werkt in een met schoonheidssalon. Haar klanten op zijn hindoevrouwen, waxen tijdens is een haar specialiteit. op Het grote, actuele verhaal tijdens van India door speelt zich af in het op klein op door de vierkante meters op van Razia's werkelijkheid. op tv Razia ervaart steeds concreter het de intimidatie van op hindoenationalisten. Daarnaast een voelt ze veel sociale druk op tv van het haar familie om zich te het van houden aan de met codes van de Indiase moslimcultuur. op Tussen die op tv twee grootmachten in probeert met Razia haar eigen weg de op te vinden.

Na een meer dan veertig jaar van in op tv gedwongen zwijgen vertellen de laatst tijdens overlevende 'Atomic op Soldiers', die in de jaren op vijftig als proefkonijn een de gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun tijdens in verhaal. Aan het van einde van de Tweede Wereldoorlog het doet het Amerikaanse leger de omvangrijke atoomproeven een in het de Nevada-woestijn en in de Grote het tijdens Oceaan. Naar schatting hebben zo'n van 400.000 manschappen meer dan de 1.000 atoombomproeven moeten een ondergaan. De missies in waren geheim. De het soldaten wisten niet de waar met ze voor ingezet werden en tijdens waren het naïef over hun tijdens blootstelling aan radioactieve straling. door Hoe heeft dit het de rest van hun met leven getekend? met Morgan Knibbe legt in op tv sobere, indrukwekkende de interviews de door getuigenissen van de de laatste paar 'Atomic Soldiers' door in leven de vast.

Tofik Dibi tijdens en Willem Timmers naar onderzoeken mannelijkheid in een de het gayscene. Zij ervaren een wereld met met het verstikkende ideeën over wie de de ultieme uit homo is: mannelijk, in gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat met voor invloed heeft het dit op hen op tv en andere homo's tijdens die niet voldoen naar aan dit naar ideaalbeeld?

Bobi in Wine is de hiphoppende, van meest vooraanstaande oppositieleider van het president Museveni in de Oeganda. Op van 14 augustus in 2018 overleefde hij ternauwernood van een de aanslag. Vlak daarna door werd hij gearresteerd en gemarteld. op Onder druk van van demonstraties in tijdens Oeganda en het buitenland werd in Wine vrijgelaten. Hij de een vertrok naar de VS om te naar door herstellen en keerde op daarna weer terug van om de draad van zijn door muziek en het verzet op de tegen president Museveni van weer op te pakken. De door Zuid-Afrikaanse regisseur Khalo Matabane tijdens trok met Bobi in Wine op uit tijdens de opnames van het een nieuw de album en de in bijbehorende videoclips een in Oeganda.

Eind op januari 2019 explodeerde in op tv Londonderry voor het op tv eerst in jaren van weer een van bom. Regisseurs Oisín het Kearney en Loretta van der tijdens Horst volgden op de 21- jarige activist van Jude Macrory, een die tijdens het het maken van naar de film van de aanslag uit met werd verdacht. Wat in Oisín's vorige de een videobrief Nieuwe grenzen, op tv oude wonden naar nog angst was, een naar waarschuwing dat het door geweld van weleer terug naar zou kunnen met komen, is een stuk in reëler de geworden.

Donorarts Jan Karbaat naar met leidde in de jaren tachtig en het negentig een de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. in In mei naar 2017 werd een duidelijk dat met de arts in met het geheim zijn met eigen zaad gebruikte om vrouwen van zwanger met te maken. Wat een betekent dit voor de moeders en op op tv de kinderen?

Na het aantreden op tv van de van extreemrechtse president Bolsonaro op in tijdens januari 2019 werd naar Leonardo, dertig jaar met lang politiek cartoonist naar van de grootste krant een van Brazilië, O Globo, ontslagen. naar door Zijn cartoons tonen met bittere op tv humor wat er naar in Brazilië aan de de hand op is. Doodsbedreigingen uit door Bolsonaro's achterban van zorgden ervoor dat hij een moest onderduiken. In korte op tv tijd is Leonardo naar monddood gemaakt, hij tekent naar met niet meer en van zit ergens ver weg te midden een van de vuilniszakken met tekeningen, die tijdens hij hals over de kop meenam bij zijn naar vlucht uit Rio door de Janeiro. met Vanaf zijn onderduikadres vertelt uit hij zijn in verhaal.

september 2020
18-09-2019 21:50

Het einde van de olijfboom?

2Doc Kort: - Het einde van de olijfboom?

In 2013 dook in de olijfgaarden van het Italiaanse Apulië de mysterieuze plantenbacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst op. Deze 'Olijfbomenpest' zorgt dat de bomen geen water meer kunnen opnemen, uitdrogen en sterven. Meer dan een miljo...

04-09-2019 21:50

De vermisten

2Doc Kort: - De vermisten

De Grieks-Cypriotische Rania en Gulbana, een jonge archeologe en een patholoog, werken samen met andere jongeren uit zowel het Turkse als het Griekse gebied bij het opgraven en identificeren van vermisten uit de burgeroorlog van 45 jaar gel...

14-08-2019 21:35

2Doc Kort: De stille epidemie

2Doc Kort: - 2Doc Kort: De stille epidemie

Ilja Willems portretteert patholoog-anatoom Lakshmi Kode Sammarco tijdens haar dagelijks werk in Cincinnati, Hamilton County, Ohio. Sinds zij in 2012 als lijkschouwer begon is haar dagelijks leven steeds meer in het teken gaan staan van fen...

26-07-2019 21:35

Paradijs in vlammen

2Doc Kort: - Paradijs in vlammen

Filmmakers Kel O'Neill en Eline Jongsma laten de ontwrichting van een gemeenschap na een bosbrand zien. Ze wonen met hun twee jonge kinderen in Californië, vlakbij de plek waar in 2018 de grootste brand uit de recente Amerikaanse geschieden...

19-07-2019 22:35

Aanval op de Amazone

2Doc Kort: - Aanval op de Amazone

Rocha Salgado volgt de indiaanse activiste Elaíze Farias. Zij bindt samen met indiaanse stammen de strijd aan tegen de Braziliaanse overheid en president Bolsonaro, die lichtvaardig zijn rigoureuze plannen voor de ontbossing van de Amazone ...

01-07-2019 21:50

Overlopers

2Doc Kort: - Overlopers

Het zijn er steeds meer: Noord-Koreanen die overlopen naar Zuid-Korea, waar ze veelal worden opgevangen in het vluchtelingencentrum Hanawon. Werden ze in Noord-Korea al gehersenspoeld, op een andere manier overkomt de vluchtelingen in Zuid-...

03-06-2019 20:40

Balling

2Doc Kort: - Balling

Filmmaker Prisca van der Mullen schetst het dagelijks leven van de Chinese mensenrechtenactivist, dichter en uitgever Bei Ling. Hij leeft in ballingschap in Taiwan, omdat hij, in tegenstelling tot de Chinese overheid, de herinnering aan het...

22-05-2019 21:50

Razia waxt in niqab

2Doc Kort: - Razia waxt in niqab

In India staan de democratie en de rechtsstaat meer dan ooit onder druk door de radicalisering van het hindoenationalisme onder het bewind van president Modi. Meer dan ooit zijn de rechten van minderheden beperkt. Razia, een jonge moslima i...

29-04-2019 20:30

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

08-04-2019 22:40

Acting Straight

2Doc Kort: - Acting Straight

Tofik Dibi en Willem Timmers onderzoeken mannelijkheid in de gayscene. Zij ervaren een wereld met verstikkende ideeën over wie de ultieme homo is: mannelijk, gespierd en allesbehalve vrouwelijk. Wat voor invloed heeft dit op hen en andere h...

01-04-2019 22:30

Brief aan de president

2Doc Kort: - Brief aan de president

Bobi Wine is de hiphoppende, meest vooraanstaande oppositieleider van president Museveni in Oeganda. Op 14 augustus 2018 overleefde hij ternauwernood een aanslag. Vlak daarna werd hij gearresteerd en gemarteld. Onder druk van demonstraties ...

04-03-2019 22:45

Brief aan de Paus

2Doc Kort: - Brief aan de Paus

26-02-2019 22:45

De onvoltooide Ierse opstand

2Doc Kort: - De onvoltooide Ierse opstand

Eind januari 2019 explodeerde in Londonderry voor het eerst in jaren weer een bom. Regisseurs Oisín Kearney en Loretta van der Horst volgden de 21- jarige activist Jude Macrory, die tijdens het maken van de film van de aanslag werd verdacht...

13-02-2019 22:45

Het zaad van Karbaat

2Doc Kort: - Het zaad van Karbaat

Donorarts Jan Karbaat leidde in de jaren tachtig en negentig de grootste vruchtbaarheidskliniek van Nederland. In mei 2017 werd duidelijk dat de arts in het geheim zijn eigen zaad gebruikte om vrouwen zwanger te maken. Wat betekent dit voor...

11-02-2019 22:45

De banaanliteit van het kwaad

2Doc Kort: - De banaanliteit van het kwaad

Na het aantreden van de extreemrechtse president Bolsonaro in januari 2019 werd Leonardo, dertig jaar lang politiek cartoonist van de grootste krant van Brazilië, O Globo, ontslagen. Zijn cartoons tonen met bittere humor wat er in Brazilië ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!