Programma gemist?

In Nederland op mogen mensen door volgens een op tv speciale regeling vluchtelingen met een op tv tijdelijke in status een thuis bieden, op voor maximaal drie maanden. in Hoe het gaat dat in de praktijk? op Eva van uit Pelt volgt een jaar lang tijdens door meerdere Nederlanders en hun op logees. Het levert ongemakkelijke, maar van ook hilarische en de naar hartverwarmende momenten op. Er is tijdens opofferingsgezindheid, uit doorzettingsvermogen en de wil oplossingen te op vinden voor problemen, door maar ook door eenzaamheid de bij de gasten van en onzekerheid over hun de toekomst.

De Syrische Hassan tijdens (54) uit komt na het een maandenlange en onzekere reis op naar 8 naar september 2015 in de Nederland terecht. Hij vluchtte met voor het de oorlogsgeweld uit de op tv stad Hama, nabij de het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit met zijn een kamer in Haarlem een wisselt Hassan continu audio- en op tv videoberichtjes met uit met zijn gezin in dat is achtergebleven. Hij op tv probeert hen met ervan tijdens te overtuigen dat het goed komt, een in dat hij vooruitgang boekt. Maar zijn tijdens naar hoopvolle berichten kunnen weinig uit troost bieden voor met de uitzichtloze situatie van zijn de vrouw van en kinderen, die ook naar nog eens hun huis op moeten uit verlaten.

Filmmaker van Guillermo F. Florez en op tv zijn crew bezochten van het vluchtelingenkamp in bij Calais meerdere op malen en legden er het het dagelijks naar leven, de met frustratie en wanhoop op tv vast. In een klein, onmogelijk liefdesverhaal uit komt alles samen. naar The Guardian schatte op op tv het aantal bewoners van met het vluchtelingenkamp bij Calais tussen in de achtduizend en door tienduizend. in De gedroomde met oversteek naar Engeland blijkt een illusie naar in en de frustraties nemen de toe. Vechtpartijen, verkrachtingen en uit roof worden in dagelijkse praktijk. Eind oktober 2016 het uit wordt 'de jungle' in bij Calais door de Franse in autoriteiten door ontruimd.

Het verhaal van door de Franse olijfboer tijdens Cédric Herrou een (37) die op een een nacht in het de koplampen van door zijn auto een op gezin de weg in ziet oversteken. Hij neemt naar de familie naar mee naar zijn het boerderij en biedt ze op tv onderdak. In de op tv van winter van 2017 stond Herrou in voor het gerecht in het Nice. Hij op tv had migranten, een vooral uit Soedan en Eritrea, uit over de van Italiaans-Franse grens geholpen een en opgevangen op zijn door boerderij. Officieel met heet dat 'hulp het bij illegaal verblijf', uit in het de volksmond spreekt het men van 'solidariteitsdelinquenten'.

In oktober met 2013 vergaan twee tijdens schepen in met vluchtelingen voor de kust op van het Italiaanse de eiland Lampedusa. 360 de mensen komen om. Filmmaker de Morgan in Knibbe is op Lampedusa, juist op tv als naar de schepen met vergaan en het uit eiland overspoeld wordt door doden, in verdriet, verbijstering met en de pers. Tussen uit de wrakstukken op legt hij het huiveringwekkende verhaal de vast van Abraham, op een jonge de schipbreukeling uit uit Eritrea. Abraham vertelt op fluistertoon door hoe hij op tv een voor een zijn in tijdens vrienden verloor, soms letterlijk los door moest de laten.

Wat betekent door het om te tijdens leven in een naar land waarin geld op tv geen waarde heeft, waarin uit geld tegelijkertijd een alles een en niets is. op tv Hoe overleef je in de een gekte op tv van gigantische inflatie? Venezuela 2018: in tijdens minder tijdens dan een jaar op tv is de prijs op van een cappuccino gestegen van op tv 100.000 door naar 1 miljoen bolivars op voor een kopje. Het door equivalent van door een minimum maandloon. tijdens Filmmaker met Romain Champalaune ontdekte dat het naar toonaangevende door financiële persbureau Bloomberg de 'Café Con uit Leche Index' het bedacht, waarbij de oplopende van prijs de van een cappuccino als het maatstaf wordt genomen uit om de ontwikkeling op tv van de inflatie tijdens te meten. IJkpunt voor op tv de index op is een café een in Caracas. Champalaune naar filmt er het tijdens dagelijks leven en legde de op de verhalen van baristas en door de klanten door vast.

Werkeloos en van gedesillusioneerd keren de zussen op tv Marianna met en Julia in 2013, met na door vier jaar crisis, vanuit Athene op terug naar hun geboortegrond uit bij op tv Kalamata. Ze op tv bouwen er een nieuw bestaan op op als olijfboeren, een net als hun een ouders. Ondanks in de nodige tegenslag en naar met hard werken, van krijgen zij op tv stap voor stap hun van leven weer een op de rails. Inmiddels naar runnen ze met op tv lotgenoten een redelijk goed met in lopende coöperatie. Totdat de grond door onder hun voeten uit weer in onvast wordt als, in lijn met van de Europese voorschriften, op tv besloten wordt dat door door de Kalamata-olijven die ze telen naar niet door langer verplicht uit hun streek hoeven in te komen. tijdens Een nieuwe in strijd dient zich naar aan.

Iedere op tv maand worden honderden burgers gedood van door Saoedische bombardementen door op de Jemen. Angelo Cremone een ontdekte waar de bommen door worden gemaakt. door In zijn eigen dorp op de Sardinië, door Domusnovas. In zijn eentje trekt op hij ten uit strijde tegen de de wapenfabriek. op tv Aan de hand naar van foto's van restanten ontdekte tijdens Cremone dat van de bommen die in Saoedi-Arabië gebruikt tijdens in Jemen bij hem van om de hoek op tv worden gemaakt. Deze door Duitse wapenfabriek tijdens is tevens de het belangrijkste werkgever in tijdens de streek. Cremone stelt de zijn streekgenoten voor de ongemakkelijke uit met keuze: werk of moraal? Het maakt van hem niet bepaald tijdens een geziene op tv dorpsgenoot.

Veel van van de voormalige FARC-guerrillero's worstelen van een met hun burgerbestaan sinds het vredesakkoord een met de regering het van Colombia. Zo een ook tijdens Camilo Robledo. De in guerrilla was het voor hem tien jaar lang door een vlucht door uit de uitzichtloosheid uit van de een armoede. Dat anker van orde, op duidelijkheid, regelmaat en door kameraadschap tijdens is hij nu tijdens kwijt. En meer uit dan dat. Documentairemakers van Marjolein van de Water en op tv Alex Tieleman volgden van Camilo in 2016 in op tv de laatste op fase van de guerrilla een in het oerwoud. tijdens Ze zochten de hem na twee van jaar weer op. Vereenzaamd naar vonden zij op tv hem in de op Chileense het Atacama-woestijn. Hij is op met de vlucht door voor zijn voormalige door kameraden, die een tijdens prijs op zijn hoofd hebben gezet. door Hij weet uit te veel. in Spijt heeft hij uit niet.

Alaa tijdens Shehada uit het Jenin (Westelijke Jordaanoever) is de de leider van een Palestijnse op tv van theatergroep. Hij verlaat met uit de nodige tegenzin Londen, van waar hij op succes heeft als stand-upcomedian, en uit het keert terug naar Jenin. op tv Daar ontmoet hij zijn oude op uit vriend Saber Shreim, ook acteur, tijdens maar werkloos een en in een diepe in depressie. tijdens Checkpoints domineren Sabers een leven. Ze zijn de er niet alleen een door toedoen van uit het Israëlische leger, ze een zijn er net met zo goed uit binnen de Palestijnse gemeenschap, binnen families, naar en misschien wel naar de gemeenste: in door zijn eigen het hoofd. op tv Alaa en Saber pakken de samen de draad weer op. de Een theatervoorstelling van op tv 60 minuten de is hun reddingsboei om naar uit aan de dagelijkse werkelijkheid van uit Jenin te ontsnappen. 'Waarom het huilen als je op tv een van grap kunt een maken?'

Indringende het filmische videobrief de over wat 'Day met Zero', het dreigende totale watertekort, voor de van verschillende bevolkingsgroepen in Kaapstad betekent. tijdens In zes minuten met vouwt uit zich een wereld naar open.

Na meer van dan tijdens veertig jaar van gedwongen het zwijgen vertellen de laatst overlevende van 'Atomic Soldiers', op tv die in de de jaren vijftig als uit proefkonijn gebruikt zijn een voor Amerikaanse kernproeven, hun uit verhaal. Aan het het einde van van de Tweede met Wereldoorlog doet het naar Amerikaanse leger omvangrijke de atoomproeven in de op tv Nevada woestijn en in met de naar Grote Oceaan. Naar schatting hebben zo'n naar 400.000 door manschappen meer dan tijdens 1000 atoombomproeven moeten ondergaan. De met missies uit waren geheim. De naar soldaten wisten niet waar in ze uit voor ingezet werden en waren van naïef over naar hun blootstelling aan tijdens radioactieve straling. Hoe heeft dit met de rest van door hun op leven getekend? Morgan Knibbe uit legt in sobere, indrukwekkende tijdens interviews de tijdens getuigenissen van op de laatste uit paar 'Atomic Soldiers' in leven, met vast.

Zal de wetenschap in op in de nabije toekomst in de staat de zijn uitgestorven diersoorten van nieuw leven in een te blazen? De met Amerikaanse onderzoekers Jeanne Loring en in Oliver Ryder denken met van wel. In door wildpark Ol Pajeta in op Kenia in overleed op 19 op maart 2018 Sudan, de in laatste mannelijke op noordelijke witte uit neushoorn. Gedurende de laatste jaren van op tv zijn door leven is met man met en door macht geprobeerd om voor nazaten te van zorgen. van De inspanningen tijdens mochten niet baten, de noordelijke op witte neushoorn lijdt al met te lang het onder op tv inteelt. In Californië onderzoeken wetenschappers de Jeanne Loring het en Oliver Ryder hoe in van, naar lang geleden ingevroren, huidcellen van dieren tijdens via in stamceltechnologie 'nieuwe dieren' het tot leven zijn van te wekken. Ze uit zijn erg naar optimistisch over de toekomst: de aarde de zal opnieuw met kunnen worden naar bevolkt door reeds een lang uitgestorven soorten. Zoals bijvoorbeeld een de noordelijke de witte op neushoorn.

oktober 2018
12-10-2018 23:20

Vreemde gasten

2Doc Kort: - Vreemde gasten

In Nederland mogen mensen volgens een speciale regeling vluchtelingen met een tijdelijke status een thuis bieden, voor maximaal drie maanden. Hoe gaat dat in de praktijk? Eva van Pelt volgt een jaar lang meerdere Nederlanders en hun logees....

11-10-2018 22:45

Bericht van Hassan

2Doc Kort: - Bericht van Hassan

De Syrische Hassan (54) komt na een maandenlange en onzekere reis op 8 september 2015 in Nederland terecht. Hij vluchtte voor het oorlogsgeweld uit de stad Hama, nabij het inmiddels apocalyptische Homs. Vanuit zijn kamer in Haarlem wisselt ...

10-10-2018 22:45

Verliefd in Calais

2Doc Kort: - Verliefd in Calais

Filmmaker Guillermo F. Florez en zijn crew bezochten het vluchtelingenkamp bij Calais meerdere malen en legden er het dagelijks leven, de frustratie en wanhoop vast. In een klein, onmogelijk liefdesverhaal komt alles samen. The Guardian sch...

09-10-2018 22:45

Cedric: Brief aan de rechter

2Doc Kort: - Cedric: Brief aan de rechter

Het verhaal van de Franse olijfboer Cédric Herrou (37) die op een nacht in de koplampen van zijn auto een gezin de weg ziet oversteken. Hij neemt de familie mee naar zijn boerderij en biedt ze onderdak. In de winter van 2017 stond Herrou vo...

08-10-2018 22:50

Schipbreuk

2Doc Kort: - Schipbreuk

In oktober 2013 vergaan twee schepen met vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. 360 mensen komen om. Filmmaker Morgan Knibbe is op Lampedusa, juist als de schepen vergaan en het eiland overspoeld wordt door doden, v...

12-09-2018 22:45

De Roze Riksja

2Doc Kort: - De Roze Riksja

07-09-2018 23:20

Een koffie voor een miljoen

2Doc Kort: - Een koffie voor een miljoen

Wat betekent het om te leven in een land waarin geld geen waarde heeft, waarin geld tegelijkertijd alles en niets is. Hoe overleef je in de gekte van gigantische inflatie? Venezuela 2018: in minder dan een jaar is de prijs van een cappuccin...

21-08-2018 22:35

Terug naar af

2Doc Kort: - Terug naar af

Werkeloos en gedesillusioneerd keren de zussen Marianna en Julia in 2013, na vier jaar crisis, vanuit Athene terug naar hun geboortegrond bij Kalamata. Ze bouwen er een nieuw bestaan op als olijfboeren, net als hun ouders. Ondanks de nodige...

29-06-2018 22:45

Angelo en de bommen

2Doc Kort: - Angelo en de bommen

Iedere maand worden honderden burgers gedood door Saoedische bombardementen op Jemen. Angelo Cremone ontdekte waar de bommen worden gemaakt. In zijn eigen dorp op Sardinië, Domusnovas. In zijn eentje trekt hij ten strijde tegen de wapenfabr...

22-06-2018 22:45

Camilo's vlucht

2Doc Kort: - Camilo's vlucht

Veel van de voormalige FARC-guerrillero's worstelen met hun burgerbestaan sinds het vredesakkoord met de regering van Colombia. Zo ook Camilo Robledo. De guerrilla was voor hem tien jaar lang een vlucht uit de uitzichtloosheid van de armoed...

15-06-2018 22:45

Palestijnse komedie

2Doc Kort: - Palestijnse komedie

Alaa Shehada uit Jenin (Westelijke Jordaanoever) is de leider van een Palestijnse theatergroep. Hij verlaat met de nodige tegenzin Londen, waar hij succes heeft als stand-upcomedian, en keert terug naar Jenin. Daar ontmoet hij zijn oude vri...

31-05-2018 22:45

Leven zonder water

2Doc Kort: - Leven zonder water

Indringende filmische videobrief over wat 'Day Zero', het dreigende totale watertekort, voor verschillende bevolkingsgroepen in Kaapstad betekent. In zes minuten vouwt zich een wereld open.

21-05-2018 22:20

The Atomic Soldiers

2Doc Kort: - The Atomic Soldiers

Na meer dan veertig jaar van gedwongen zwijgen vertellen de laatst overlevende 'Atomic Soldiers', die in de jaren vijftig als proefkonijn gebruikt zijn voor Amerikaanse kernproeven, hun verhaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog doet...

18-04-2018 22:50

Frozen Zoo

2Doc Kort: - Frozen Zoo

Zal de wetenschap in de nabije toekomst in staat zijn uitgestorven diersoorten nieuw leven in te blazen? De Amerikaanse onderzoekers Jeanne Loring en Oliver Ryder denken van wel. In wildpark Ol Pajeta in Kenia overleed op 19 maart 2018 Suda...

26-03-2018 22:45

De zaak Saleh vs Bush

2Doc Kort: - De zaak Saleh vs Bush

2Doc Kort: gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc Kort: de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc Kort: bij 2Doc Kort: liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc Kort:. Heb je een uitzending van 2Doc Kort: gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc Kort: gemist

Uitzending gemist van 2Doc Kort:? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc Kort: kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 15
  • Laatste uitzending op 12-10-2018 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord