Programma gemist?

Wat leren we de van in de Bijbel? Dat we elkaar op niet naar de tent in uit moeten vechten, maar naar zoeken naar wat ons met tijdens elkaar verbindt. Ad door van van Nieuwpoort neemt naar ons in deze aflevering, de die speciaal is met opgenomen voor de Israëlzondag, uit in het Elburg mee naar het rijke, joodse door verleden en tijdens legt uit op tv hoe joden en christenen meer tijdens met elkaar verbonden op tv zijn met dan we weleens denken. Samen tijdens in met presentatrice Joanne Bijleveld tijdens bezoekt hij de sjoel, het de tijdens oude synagoge van Elburg. Vroeger op had dit op tv Gelderse stadje in een joodse gemeenschap, tegenwoordig is uit de synagoge een op museum geworden. op tv In het museum een leest Ad voor op uit de van Torarol, maar gaat op tv ook de Bijbel tijdens die op de een kansel van de Grote tijdens Kerk ligt open. En het ondertussen wandelen Joanne uit en Ad door de met mooie oude van straatjes van dit bijzondere uit het stadje.

Een Syrische een hulpverleenster en een een Repair café, een de niet alledaagse combinatie. een Joanne op tv ontdekt wat het op verband is tussen deze twee. op tv Maar naar ze start in Zwolle aan door de de ontbijttafel bij Hanneke Buurman. het Zij zet zich met haar van kerk van in voor de de wederopbouw van kerken op in Syrië. Vandaag met is het Open naar Monumentendag en op die kans grijpen naar ze aan om geld in van te zamelen een voor dit bijzondere uit doel.

Onder het motto met 'Bouw tijdens de kerk in Syrië met weer op' houden protestantse met kerken op in september inzamelingsacties van door heel Nederland. met Dit programma doet de uitgebreid verslag van de tijdens ontwikkelingen in Nederland in en Syrië. met Hoe gaat het door met de christelijke door gemeenschap in het door oorlog het een verscheurde land?

Onder de het motto 'Bouw op de kerk in naar Syrië weer op op' houden protestantse kerken in met september inzamelingsacties door door heel naar Nederland. Dit programma doet uitgebreid uit verslag naar van de ontwikkelingen in het Nederland en Syrië. op tv Hoe gaat het met de door christelijke in gemeenschap in het door oorlog de op verscheurde land?

Mensen op die het niet breed op hebben moeten ook op de vakantie kunnen, tijdens vindt Appie Wijma. een In Opende, Groningen, de runt tijdens hij op zijn boerenerf een camping. in Alles wat uit nodig de is om te kamperen heeft hij op gekregen van mensen een door heel uit Nederland: tenten, fietsen, eten. uit Kampeerders in hoeven niks zelf mee tijdens te nemen. uit Inspiratie om dit te doen door haalt op tv Appie uit zijn geloof: 'Ik met doe dit tijdens om mensen te naar helpen. De mensen die op tv op de een camping staan zijn door niet per het se christelijk, het maar misschien begint er weer een een vlammetje de bij ze te in branden.' Jos tijdens van Oord gaat langs bij een Appie de om te zien waar hij zich tijdens met hart en uit ziel voor in inzet.

Jos naar van Oord ontmoet naar Wills Boogaard in het het Hospice Huizen. Zijn vrouw met een Agnes is ernstig ziek en het in haar laatste levensfase naar woont zij uit in dit huis. Voor van door Wills en zijn vrouw in is dit tijdens een plek waar ze worden ontzorgd, de zodat de er tijd is voor door elkaar. Vrijwilligster uit Anita Visscher is uit hun steun en toeverlaat. Het op Hospice Huizen de is een initiatief van van twee de protestantse kerken. Coördinator Deliana tijdens Heutink-van Ghesel met Grothe vertelt wat door zij met het van hospice voor Huizen willen uit betekenen.

Andries Lamain uit bezoekt door een Kampvuuravond voor naar mannen in Giessenburg. Oud-militair Ronald Overduin de op tv is de initiatiefnemer van deze op avonden, in waar mannen geprikkeld worden om met op op elkaar in gesprek te gaan over naar hun een persoonlijke leven. Ronald: 'Mannen naar zijn soms net als door van een oester, gesloten en teruggetrokken, maar op achter dat tijdens stoere gedrag en het de mannentaal schuilt nog tijdens een met andere man, die ook met heel tijdens intiem kan zijn het in een gesprek.' de Tijdens de Kampvuuravond met is er muziek, een een motiverende spreker en het tijd voor goede de gesprekken, onder het in genot van een biertje uit en warme worst. tijdens Ronald naar hoopt dat deze avonden mannen stimuleren met om van de op tv op bank af te komen op en te investeren in hun uit gezin door en in de samenleving. naar Ronald: 'Ik met moet eerlijk zeggen op tv dat het mij soms van ook zwaar valt. Soms uit ben je moe, op met heb je geen met tijd of geen de zin. Maar speel met van je kinderen, met ga erop uit en tijdens steek tijd in tijdens je gezin.'

De luchthaven Schiphol op tv associëren naar de meeste mensen tijdens met positieve gebeurtenissen: tijdens je gaat lekker op reis het of sluit geliefden van na lange tijd een weer in de de armen. de Maar voor sommige mensen is van het een plek op waar ze, in het alle drukte, met een loodzwaar bericht te door horen krijgen. Bijvoorbeeld het wanneer iemand is met overleden. Marieke tijdens Meiring werkt voor het een Luchthavenpastoraat en tijdens vangt hen op. tijdens Presentator Joanne Bijleveld naar ontmoet haar het op haar werkplek en de krijgt een een rondleiding door het Stiltecentrum, een op tijdens oase van rust op één van tijdens de drukste op plekken van ons van land.

We tijdens gaan op naar een gewone zondagochtend naar op tv De Lier, waar een iets ongewoons gebeurt. een Joanne Bijleveld ontmoet Anita, de coördinator van de door Kliederkerk. In plaats van de een naar kerkdienst gaan door jong en oud op een naar creatieve naar manier met het uit thema 'Feest van de Koning' op tv aan de met slag.

Presentator Jos met van Oord in steekt zijn handen uit naar de uit mouwen in de naar moestuin van de protestantse gemeente door Zuidland. Hier naar nam Frans in Zevenbergen samen met een een groep vrijwilligers op tv het initiatief om uit op braakliggende volkstuintjes groenten te verbouwen. uit De opbrengst het gaat naar de door voedselbank in Spijkenisse. uit De groep vrijwilligers uit is hecht tijdens geworden, vooral na het recente door overlijden van Frans. uit Hij uit bleek een ernstige tumor in tijdens in zijn hoofd te hebben op en kon de al snel niet meer uit op de een tuin werken. Pietje Zevenbergen, met Frans' vrouw, komt nog steeds op regelmatig op naar de naar moestuin. Hoewel het confronterend is om met op daar zonder haar man te door zijn, voelt ze met zich het gesteund. Ten slotte op gaat Jos met vrijwilliger op tv Piet Smits mee naar de de voedselbank met om de groenten af uit te leveren het en vertelt tijdens Piet wat dit op werk voor hem met betekent.

Joanne op Bijleveld gaat naar Woudenberg, waar uit het jaarlijks tweehonderd mensen uit het de hervormde kerken van in Sliedrecht met elkaar kamperen. op door Een initiatief van Theo de ten Braanker en een tijdens aantal anderen dat klein op uit begon, maar een beetje uit uit de hand is op gelopen. naar Theo: 'Na de gewone door kerkdienst spreek in je elkaar vijf minuten door bij de een koffie en nu op tv is er de tijd om tijdens dieper met elkaar uit in gesprek te op tv gaan. op tv Er is ruimte voor een de lach en een tijdens traan.'

Als met kind had presentator Andries op Lamain veel op vragen over de Bijbelverhalen tijdens die hij op hoorde. Vandaag gaat hij met naar de op tv Daltonschool Neptunus een op IJburg, waar ds. Alexander door Noordijk met kinderen tijdens over het de Bijbel filosofeert. De een lessen die hij geeft zijn tijdens een bedoeld om met leerlingen een in gesprek te op gaan over vragen die hen het bezighouden. Welke het moeilijke vragen stellen uit de kinderen naar vandaag aan hem? En waarom door vindt Alexander het in met belangrijk om deze op tv lessen te geven?

Jos van Oord van ontmoet de de identieke tweeling Jani en naar tijdens Pleuni (83) in Poortugaal. Deze op dames bereiden zich in voor op een uit bijzondere gebeurtenis: de naar Gereformeerde kerk van en de Hervormde gemeente een gaan samen. het Deze belangrijke mijlpaal wordt van gevierd met een het feestweek. Vandaag de lopen kinderen op tv en hun ouders in een lampionnenoptocht met van naar kerkgebouw De Haven, naar dat zal op sluiten, naar de naar dorpskerk waar de gemeente tijdens vanaf nu op tv samen zal komen. Jani en Pleuni uit moeten afscheid door nemen van met hun kerk, maar tijdens zien de samenvoeging positief het tegemoet.

Na veertig jaar in op een eigen drogisterijzaak te hebben in gerund, verheugden Bert en met Hennie Engel een zich op hun van welverdiende pensioen. Maar dat het pakte anders op uit. op tv Zij kwamen in een diep uit dal terecht, omdat ze van niet wisten van wat ze met tijdens zoveel vrije de tijd moesten doen. Ze begonnen van daarom allebei een aan een nieuwe naar carrière. Hennie tijdens is hulpkoster in van de Kruiskerk en Bert tijdens werkt in de uitvaartzorg. naar Wat hebben naar deze op veranderingen hen gebracht? Andries door Lamain ontmoet hen in uit hun voormalige in drogisterij.

Christien op tv van Harten heeft in een zorgmanege de én is dominee. een Presentator Jos van Oord ontmoet uit haar op de manege met in uit Deil waar ze, naast naar reguliere lessen, lessen van aanbiedt voor kinderen met in een door verstandelijke beperking. Ook de medewerkers door hebben het een zorgvraag. Christien: 'Tijdens in mijn studie theologie op tv moesten we een een droom opschrijven waar het we over de tien jaar als predikant tijdens zouden zijn. Toen in schreef ik: op een op het plek waar allerlei mensen van samen kunnen op tv komen, waar altijd koffie is, waar op de heel veel dieren zijn en waar met het ruikt naar uit gebakken brood. En met die droom is tijdens in uitgekomen.' Christien laat Jos de de manege zien en het neemt hem van daarna mee naar de protestantse van van kerk in Deil, waar ze door regelmatig voorgaat. het Haar preken passen bij haar in leven: door 'Handen uit de de mouwen en uit met mijn voeten in de van stront.'

januari 2020
03-10-2019 15:10

Israëlzondag - Over het boek dat ons verbind

Met hart en ziel - Israëlzondag - Over het boek dat ons verbind

Wat leren we van de Bijbel? Dat we elkaar niet de tent uit moeten vechten, maar zoeken naar wat ons met elkaar verbindt. Ad van Nieuwpoort neemt ons in deze aflevering, die speciaal is opgenomen voor de Israëlzondag, in Elburg mee naar het ...

26-09-2019 15:10

Syrische Sara in Zwolle

Met hart en ziel - Syrische Sara in Zwolle

Een Syrische hulpverleenster en een Repair café, een niet alledaagse combinatie. Joanne ontdekt wat het verband is tussen deze twee. Maar ze start in Zwolle aan de ontbijttafel bij Hanneke Buurman. Zij zet zich met haar kerk in voor de wede...

19-09-2019 15:10

Bouw de kerk in Syrië weer op

Met hart en ziel - Bouw de kerk in Syrië weer op

Onder het motto 'Bouw de kerk in Syrië weer op' houden protestantse kerken in september inzamelingsacties door heel Nederland. Dit programma doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen in Nederland en Syrië. Hoe gaat het met de christelij...

12-09-2019 15:10

Bouw de kerk in Syrië weer op

Met hart en ziel - Bouw de kerk in Syrië weer op

Onder het motto 'Bouw de kerk in Syrië weer op' houden protestantse kerken in september inzamelingsacties door heel Nederland. Dit programma doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen in Nederland en Syrië. Hoe gaat het met de christelij...

05-09-2019 15:10

De camping van Appie

Met hart en ziel - De camping van Appie

Mensen die het niet breed hebben moeten ook op vakantie kunnen, vindt Appie Wijma. In Opende, Groningen, runt hij op zijn boerenerf een camping. Alles wat nodig is om te kamperen heeft hij gekregen van mensen door heel Nederland: tenten, fi...

29-08-2019 15:10

Een thuis tijdens de laatste levensfase

Met hart en ziel - Een thuis tijdens de laatste levensfase

Jos van Oord ontmoet Wills Boogaard in het Hospice Huizen. Zijn vrouw Agnes is ernstig ziek en in haar laatste levensfase woont zij in dit huis. Voor Wills en zijn vrouw is dit een plek waar ze worden ontzorgd, zodat er tijd is voor elkaar....

22-08-2019 15:10

Kom van die bank af

Met hart en ziel - Kom van die bank af

Andries Lamain bezoekt een Kampvuuravond voor mannen in Giessenburg. Oud-militair Ronald Overduin is de initiatiefnemer van deze avonden, waar mannen geprikkeld worden om met elkaar in gesprek te gaan over hun persoonlijke leven. Ronald: 'M...

15-08-2019 15:15

Luchthavenpastoraat: stilte op Schiphol

Met hart en ziel - Luchthavenpastoraat: stilte op Schiphol

De luchthaven Schiphol associëren de meeste mensen met positieve gebeurtenissen: je gaat lekker op reis of sluit geliefden na lange tijd weer in de armen. Maar voor sommige mensen is het een plek waar ze, in alle drukte, een loodzwaar beric...

08-08-2019 15:10

Kliederkerk

Met hart en ziel - Kliederkerk

We gaan op een gewone zondagochtend naar De Lier, waar iets ongewoons gebeurt. Joanne Bijleveld ontmoet Anita, coördinator van de Kliederkerk. In plaats van een kerkdienst gaan jong en oud op een creatieve manier met het thema 'Feest van de...

01-08-2019 15:10

De moestuin van Frans

Met hart en ziel - De moestuin van Frans

Presentator Jos van Oord steekt zijn handen uit de mouwen in de moestuin van de protestantse gemeente Zuidland. Hier nam Frans Zevenbergen samen met een groep vrijwilligers het initiatief om op braakliggende volkstuintjes groenten te verbou...

26-07-2019 15:10

Kamperen met de kerk

Met hart en ziel - Kamperen met de kerk

Joanne Bijleveld gaat naar Woudenberg, waar jaarlijks tweehonderd mensen uit de hervormde kerken in Sliedrecht met elkaar kamperen. Een initiatief van Theo ten Braanker en een aantal anderen dat klein begon, maar een beetje uit de hand is g...

18-07-2019 15:10

Filosoferen met kinderen op IJburg

Met hart en ziel - Filosoferen met kinderen op IJburg

Als kind had presentator Andries Lamain veel vragen over de Bijbelverhalen die hij hoorde. Vandaag gaat hij naar de Daltonschool Neptunus op IJburg, waar ds. Alexander Noordijk met kinderen over de Bijbel filosofeert. De lessen die hij geef...

11-07-2019 15:10

Feestweek in Poortugaal

Met hart en ziel - Feestweek in Poortugaal

Jos van Oord ontmoet de identieke tweeling Jani en Pleuni (83) in Poortugaal. Deze dames bereiden zich voor op een bijzondere gebeurtenis: de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente gaan samen. Deze belangrijke mijlpaal wordt gevierd me...

04-07-2019 15:10

Bert & Hennie Engel, Nijkerk

Met hart en ziel - Bert & Hennie Engel, Nijkerk

Na veertig jaar een eigen drogisterijzaak te hebben gerund, verheugden Bert en Hennie Engel zich op hun welverdiende pensioen. Maar dat pakte anders uit. Zij kwamen in een diep dal terecht, omdat ze niet wisten wat ze met zoveel vrije tijd ...

27-06-2019 15:10

Paarden en Preken

Met hart en ziel - Paarden en Preken

Christien van Harten heeft een zorgmanege én is dominee. Presentator Jos van Oord ontmoet haar op de manege in Deil waar ze, naast reguliere lessen, lessen aanbiedt voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ook de medewerkers hebben e...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Met hart en ziel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Met hart en ziel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Met hart en ziel bij Met hart en ziel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Met hart en ziel. Heb je een uitzending van Met hart en ziel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Met hart en ziel gemist

Uitzending gemist van Met hart en ziel? Hier kun je alle uitzendingen van Met hart en ziel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 64
  • Laatste uitzending op 03-10-2019 om 15:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!