Programma gemist?

Wat leren we het naar van de Bijbel? Dat uit we elkaar niet naar de tent uit moeten vechten, met maar in zoeken naar van wat ons met elkaar in verbindt. Ad van Nieuwpoort van neemt ons op in deze aflevering, die met speciaal is opgenomen voor uit de op Israëlzondag, in uit Elburg mee naar het naar rijke, joodse verleden op tv en legt uit hoe joden op tv en tijdens christenen meer met het elkaar verbonden zijn een dan we weleens denken. Samen op met van presentatrice Joanne Bijleveld de bezoekt hij de de sjoel, de oude uit synagoge van Elburg. Vroeger had in dit naar Gelderse stadje een een joodse gemeenschap, tegenwoordig is de van synagoge een met museum geworden. In het in museum leest Ad door voor door uit de op tv Torarol, maar gaat ook op tv de Bijbel op tv die op de kansel van een de met Grote Kerk ligt van open. En ondertussen wandelen tijdens Joanne en tijdens Ad door de mooie oude straatjes een van dit uit bijzondere het stadje.

Een Syrische hulpverleenster een op tv en een Repair café, een niet tijdens alledaagse combinatie. een Joanne ontdekt uit wat het verband is een tussen deze twee. Maar een ze door start in Zwolle aan met de ontbijttafel van bij Hanneke naar Buurman. Zij zet zich met door haar kerk in voor door de wederopbouw in van kerken in een Syrië. van Vandaag is het Open Monumentendag en op op tv die kans grijpen ze aan een om tijdens geld in te zamelen voor dit van bijzondere het doel.

Onder het motto het 'Bouw uit de kerk een in Syrië weer op' houden het protestantse kerken in september van inzamelingsacties door heel op tv tijdens Nederland. Dit programma doet uitgebreid door verslag op van de ontwikkelingen in de Nederland en van Syrië. Hoe gaat op het met de tijdens christelijke gemeenschap in het door het oorlog door verscheurde land?

Onder tijdens het motto 'Bouw de de kerk in Syrië weer een op tv op' houden protestantse kerken in het september een inzamelingsacties door heel Nederland. Dit programma in doet het uitgebreid verslag van de ontwikkelingen op tv in Nederland en van op tv Syrië. Hoe gaat het door met de christelijke naar gemeenschap in het uit door oorlog verscheurde op land?

Mensen die het op tv niet breed hebben naar moeten ook tijdens op vakantie de kunnen, vindt Appie Wijma. de In Opende, Groningen, runt naar hij op zijn uit boerenerf een het camping. Alles wat in nodig is op om te kamperen heeft hij van gekregen van tijdens mensen door heel Nederland: het tenten, fietsen, eten. op de Kampeerders hoeven niks zelf mee te in nemen. Inspiratie een om de dit te doen de haalt Appie uit zijn geloof: 'Ik het doe dit met om mensen te helpen. in De mensen van die op de camping tijdens staan zijn niet door per in se christelijk, maar naar misschien begint er weer op een vlammetje bij ze tijdens te op branden.' Jos van Oord met gaat langs het bij Appie om de te zien met waar hij zich met een hart en door ziel voor inzet.

Jos van van Oord ontmoet Wills van Boogaard in een het Hospice Huizen. Zijn op vrouw de Agnes is ernstig een ziek en in haar laatste levensfase op woont zij uit in met dit huis. Voor in Wills en zijn vrouw is met dit een plek waar op tv het ze worden ontzorgd, zodat naar er tijd de is voor elkaar. Vrijwilligster naar Anita Visscher is een hun steun in en toeverlaat. Het met Hospice Huizen is een initiatief van het twee op tv protestantse kerken. Coördinator Deliana met Heutink-van Ghesel Grothe vertelt tijdens wat het zij met het op hospice voor van Huizen willen betekenen.

Andries een Lamain bezoekt een de Kampvuuravond voor mannen in Giessenburg. met in Oud-militair Ronald Overduin is op tv de initiatiefnemer van deze avonden, een waar mannen met geprikkeld worden de om met elkaar van in gesprek te met gaan over uit hun persoonlijke leven. Ronald: naar 'Mannen zijn soms net als van een oester, gesloten het en een teruggetrokken, maar op achter dat stoere gedrag en de op naar mannentaal schuilt nog door een andere man, met die ook heel door intiem kan zijn naar in een gesprek.' Tijdens de op Kampvuuravond in is er muziek, uit een motiverende spreker en tijd het voor goede gesprekken, in onder het genot op tv van een biertje uit en warme worst. in Ronald hoopt door dat deze avonden van mannen stimuleren om van van de bank af te naar komen en te van investeren in hun op tv gezin en in door de op samenleving. Ronald: in 'Ik moet eerlijk zeggen dat op het mij met soms ook zwaar van valt. Soms ben je moe, door heb tijdens je geen tijd door of geen zin. Maar speel naar met een je kinderen, ga erop uit het van en steek tijd in de je gezin.'

De luchthaven het Schiphol associëren de het meeste mensen met positieve door tijdens gebeurtenissen: je gaat lekker op van reis of met sluit geliefden na lange tijd het weer in uit de armen. met Maar voor sommige mensen is van het door een plek waar ze, op tv in de alle drukte, een loodzwaar bericht te de op tv horen krijgen. Bijvoorbeeld wanneer de iemand is overleden. de Marieke Meiring op werkt voor het naar Luchthavenpastoraat en vangt hen op. Presentator een Joanne tijdens Bijleveld ontmoet haar op haar het werkplek naar en krijgt een rondleiding door het het Stiltecentrum, een een oase van rust de op met één van de drukste plekken van van ons tijdens land.

We met gaan op een gewone zondagochtend op tv naar met De Lier, waar tijdens iets ongewoons gebeurt. door Joanne Bijleveld ontmoet Anita, coördinator uit van in de Kliederkerk. In plaats van naar een kerkdienst gaan het jong en oud een op een het creatieve manier met tijdens het thema op tv 'Feest van de Koning' op tv aan de door slag.

Presentator Jos de van met Oord steekt zijn handen uit het de een mouwen in de het moestuin van de protestantse gemeente naar Zuidland. door Hier nam Frans Zevenbergen samen een met een groep in vrijwilligers het initiatief met om met op braakliggende volkstuintjes van groenten te verbouwen. De opbrengst tijdens gaat naar de met voedselbank in de Spijkenisse. De door groep vrijwilligers is de hecht geworden, vooral na het recente op tv overlijden van Frans. het Hij bleek een op tv ernstige tijdens tumor in naar zijn hoofd te hebben en kon uit al snel tijdens niet meer op de van tuin werken. uit Pietje Zevenbergen, het Frans' vrouw, komt nog steeds uit regelmatig naar de met moestuin. het Hoewel het confronterend is om op uit daar zonder haar man te zijn, de voelt ze op tv zich uit gesteund. Ten slotte gaat Jos van met vrijwilliger op tv Piet Smits mee naar de het naar voedselbank om de groenten af te het uit leveren en vertelt Piet wat dit naar een werk voor hem met betekent.

Joanne het Bijleveld gaat naar door Woudenberg, waar jaarlijks de tweehonderd mensen uit de door hervormde kerken in Sliedrecht tijdens met elkaar kamperen. met Een initiatief van van Theo ten Braanker in en een aantal de het anderen dat klein begon, maar het een beetje uit de het hand is op gelopen. Theo: de 'Na de gewone kerkdienst de spreek je elkaar vijf van minuten bij de op koffie en een nu naar is er de tijd om op dieper met het elkaar in gesprek te het gaan. Er is op tv ruimte voor op tv een lach en tijdens een traan.'

Als kind de had op tv presentator Andries Lamain veel vragen het over de van Bijbelverhalen die naar hij hoorde. Vandaag van gaat hij naar de naar Daltonschool Neptunus op met IJburg, waar ds. Alexander in Noordijk met naar kinderen over naar de Bijbel filosofeert. op De lessen die hij geeft zijn uit bedoeld om door met in leerlingen in gesprek naar te gaan over vragen die uit hen bezighouden. Welke moeilijke op uit vragen stellen de in kinderen vandaag aan hem? door En waarom vindt Alexander het op tv belangrijk uit om deze de lessen te geven?

Jos van tijdens Oord ontmoet op tv de identieke tweeling tijdens Jani en uit Pleuni (83) in Poortugaal. Deze dames in bereiden zich de voor op een op bijzondere naar gebeurtenis: de Gereformeerde kerk en met de in Hervormde gemeente gaan samen. Deze belangrijke door mijlpaal wordt gevierd van uit met een feestweek. Vandaag lopen kinderen in en hun ouders in van in een lampionnenoptocht van tijdens kerkgebouw De met Haven, dat zal met sluiten, naar de een dorpskerk waar de gemeente vanaf van nu samen zal komen. op tv uit Jani en Pleuni moeten op afscheid nemen van hun kerk, op op tv maar zien de op samenvoeging positief tegemoet.

Na veertig jaar tijdens een eigen de drogisterijzaak te hebben naar gerund, verheugden Bert tijdens en Hennie in Engel zich op hun het welverdiende een pensioen. Maar dat pakte anders uit. tijdens Zij kwamen door in een diep tijdens dal terecht, omdat tijdens ze niet wisten tijdens wat door ze met zoveel vrije tijd het moesten doen. met Ze begonnen daarom allebei aan de een nieuwe carrière. de een Hennie is hulpkoster in de Kruiskerk met en in Bert werkt in de uitvaartzorg. tijdens het Wat hebben deze veranderingen hen in gebracht? in Andries Lamain ontmoet hen in in hun het voormalige drogisterij.

Christien op van Harten heeft op een zorgmanege én een is dominee. Presentator Jos de van Oord in ontmoet haar met op de manege in Deil met waar ze, naast reguliere tijdens lessen, lessen uit aanbiedt voor door kinderen met het een verstandelijke beperking. het Ook de medewerkers hebben een zorgvraag. van Christien: met 'Tijdens mijn studie theologie van moesten we tijdens een droom opschrijven waar met we over tien jaar tijdens als predikant zouden de zijn. Toen schreef de een ik: op een naar plek waar allerlei mensen samen kunnen uit komen, waar altijd in door koffie is, waar heel veel dieren door zijn en waar naar het ruikt naar naar gebakken brood. met En de die droom is uitgekomen.' Christien laat door Jos in de manege zien naar en neemt hem daarna van mee naar de een protestantse kerk op tv in Deil, waar met ze regelmatig een voorgaat. Haar preken passen bij haar de van leven: 'Handen uit de mouwen en uit met naar mijn voeten in het de stront.'

oktober 2019
03-10-2019 15:10

Israëlzondag - Over het boek dat ons verbind

Met hart en ziel - Israëlzondag - Over het boek dat ons verbind

Wat leren we van de Bijbel? Dat we elkaar niet de tent uit moeten vechten, maar zoeken naar wat ons met elkaar verbindt. Ad van Nieuwpoort neemt ons in deze aflevering, die speciaal is opgenomen voor de Israëlzondag, in Elburg mee naar het ...

26-09-2019 15:10

Syrische Sara in Zwolle

Met hart en ziel - Syrische Sara in Zwolle

Een Syrische hulpverleenster en een Repair café, een niet alledaagse combinatie. Joanne ontdekt wat het verband is tussen deze twee. Maar ze start in Zwolle aan de ontbijttafel bij Hanneke Buurman. Zij zet zich met haar kerk in voor de wede...

19-09-2019 15:10

Bouw de kerk in Syrië weer op

Met hart en ziel - Bouw de kerk in Syrië weer op

Onder het motto 'Bouw de kerk in Syrië weer op' houden protestantse kerken in september inzamelingsacties door heel Nederland. Dit programma doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen in Nederland en Syrië. Hoe gaat het met de christelij...

12-09-2019 15:10

Bouw de kerk in Syrië weer op

Met hart en ziel - Bouw de kerk in Syrië weer op

Onder het motto 'Bouw de kerk in Syrië weer op' houden protestantse kerken in september inzamelingsacties door heel Nederland. Dit programma doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen in Nederland en Syrië. Hoe gaat het met de christelij...

05-09-2019 15:10

De camping van Appie

Met hart en ziel - De camping van Appie

Mensen die het niet breed hebben moeten ook op vakantie kunnen, vindt Appie Wijma. In Opende, Groningen, runt hij op zijn boerenerf een camping. Alles wat nodig is om te kamperen heeft hij gekregen van mensen door heel Nederland: tenten, fi...

29-08-2019 15:10

Een thuis tijdens de laatste levensfase

Met hart en ziel - Een thuis tijdens de laatste levensfase

Jos van Oord ontmoet Wills Boogaard in het Hospice Huizen. Zijn vrouw Agnes is ernstig ziek en in haar laatste levensfase woont zij in dit huis. Voor Wills en zijn vrouw is dit een plek waar ze worden ontzorgd, zodat er tijd is voor elkaar....

22-08-2019 15:10

Kom van die bank af

Met hart en ziel - Kom van die bank af

Andries Lamain bezoekt een Kampvuuravond voor mannen in Giessenburg. Oud-militair Ronald Overduin is de initiatiefnemer van deze avonden, waar mannen geprikkeld worden om met elkaar in gesprek te gaan over hun persoonlijke leven. Ronald: 'M...

15-08-2019 15:15

Luchthavenpastoraat: stilte op Schiphol

Met hart en ziel - Luchthavenpastoraat: stilte op Schiphol

De luchthaven Schiphol associëren de meeste mensen met positieve gebeurtenissen: je gaat lekker op reis of sluit geliefden na lange tijd weer in de armen. Maar voor sommige mensen is het een plek waar ze, in alle drukte, een loodzwaar beric...

08-08-2019 15:10

Kliederkerk

Met hart en ziel - Kliederkerk

We gaan op een gewone zondagochtend naar De Lier, waar iets ongewoons gebeurt. Joanne Bijleveld ontmoet Anita, coördinator van de Kliederkerk. In plaats van een kerkdienst gaan jong en oud op een creatieve manier met het thema 'Feest van de...

01-08-2019 15:10

De moestuin van Frans

Met hart en ziel - De moestuin van Frans

Presentator Jos van Oord steekt zijn handen uit de mouwen in de moestuin van de protestantse gemeente Zuidland. Hier nam Frans Zevenbergen samen met een groep vrijwilligers het initiatief om op braakliggende volkstuintjes groenten te verbou...

26-07-2019 15:10

Kamperen met de kerk

Met hart en ziel - Kamperen met de kerk

Joanne Bijleveld gaat naar Woudenberg, waar jaarlijks tweehonderd mensen uit de hervormde kerken in Sliedrecht met elkaar kamperen. Een initiatief van Theo ten Braanker en een aantal anderen dat klein begon, maar een beetje uit de hand is g...

18-07-2019 15:10

Filosoferen met kinderen op IJburg

Met hart en ziel - Filosoferen met kinderen op IJburg

Als kind had presentator Andries Lamain veel vragen over de Bijbelverhalen die hij hoorde. Vandaag gaat hij naar de Daltonschool Neptunus op IJburg, waar ds. Alexander Noordijk met kinderen over de Bijbel filosofeert. De lessen die hij geef...

11-07-2019 15:10

Feestweek in Poortugaal

Met hart en ziel - Feestweek in Poortugaal

Jos van Oord ontmoet de identieke tweeling Jani en Pleuni (83) in Poortugaal. Deze dames bereiden zich voor op een bijzondere gebeurtenis: de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente gaan samen. Deze belangrijke mijlpaal wordt gevierd me...

04-07-2019 15:10

Bert & Hennie Engel, Nijkerk

Met hart en ziel - Bert & Hennie Engel, Nijkerk

Na veertig jaar een eigen drogisterijzaak te hebben gerund, verheugden Bert en Hennie Engel zich op hun welverdiende pensioen. Maar dat pakte anders uit. Zij kwamen in een diep dal terecht, omdat ze niet wisten wat ze met zoveel vrije tijd ...

27-06-2019 15:10

Paarden en Preken

Met hart en ziel - Paarden en Preken

Christien van Harten heeft een zorgmanege én is dominee. Presentator Jos van Oord ontmoet haar op de manege in Deil waar ze, naast reguliere lessen, lessen aanbiedt voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ook de medewerkers hebben e...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Met hart en ziel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Met hart en ziel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Met hart en ziel bij Met hart en ziel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Met hart en ziel. Heb je een uitzending van Met hart en ziel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Met hart en ziel gemist

Uitzending gemist van Met hart en ziel? Hier kun je alle uitzendingen van Met hart en ziel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 64
  • Laatste uitzending op 03-10-2019 om 15:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!