Programma gemist?

Seizoen door 3 - Aflevering op tv 11 - de Magazine (2019) met verhalen op van geloof, hoop en liefde op tv uit de de Protestantse Kerk. De uit Haven, Kanaleneiland. Reinier Vermeij heeft een tijdens moeilijke tijd op achter de met rug. Een groot met thema in zijn leven is op afwijzing: in het gevoel op tv dat je nooit goed op genoeg bent.

Jos op van Oord ontmoet de identieke uit tweeling Jani in en Pleuni een (83) in in Poortugaal. Deze dames bereiden met zich voor op een bijzondere op tv gebeurtenis: de door gereformeerde op tv kerk en de hervormde gemeente gaan door samen. Deze belangrijke met mijlpaal uit wordt gevierd met door een feestweek. Vandaag lopen kinderen door en op hun ouders naar in een lampionnenoptocht van kerkgebouw met De Haven, naar dat zal sluiten, tijdens naar de dorpskerk de waar de gemeente vanaf een nu een samen zal komen. Jani en Pleuni door in moeten afscheid nemen van hun het kerk, de maar zien de samenvoeging positief in tegemoet.

Na in veertig jaar een eigen drogisterijzaak met te hebben gerund, in verheugden Bert en in Hennie Engel naar zich op het hun welverdiende op pensioen. Maar dat een pakte anders uit. Zij kwamen de in een diep in dal terecht, omdat door ze tijdens niet wisten wat naar ze met zoveel vrije tijd moesten van doen. Ze door begonnen daarom met allebei aan door een nieuwe carrière. Hennie met is hulpkoster in met de Kruiskerk en Bert werkt op in de tijdens uitvaartzorg. Wat een hebben deze veranderingen hen op tv gebracht? Andries Lamain op ontmoet hen in naar hun tijdens voormalige drogisterij.

Jos van Oord van van bezoekt De Paraplu, een inloophuis met voor vrouwen in in Rotterdam. de Dit project is verkozen met tot 'Smaakmaker van het het Jaar'. Het tijdens diaconale initiatief van een de Prinsekerk het en Rehobothkerk ontving van de eerste prijs naar uit handen van naar zanger Stef Bos op de door op Kerk van in Actie georganiseerde de Landelijke Diaconale door Dag in Jaarbeurs Utrecht. De Paraplu tijdens uit helpt vrouwen in de Rotterdamse Agnietenbuurt, in waar het zij met eenzaamheid, armoede, huiselijk in geweld het en taalachterstand te maken hebben. uit De vrouwen een ontvangen hulp van bij het lezen en invullen op van formulieren. met Ook op genieten ze van een tijdens lunch. Het onderlinge op tv contact doet van de vrouwen goed. Jos ontmoet van één van de vaste een bezoeksters, Georgestine Hoogdorp, naar en uit spreekt met initiatiefnemers naar Renate van in der Velde en Joke met Bijsterveld.

Wat doe een je als tiener op op tijdens vrijdagavond? Gamen, een op tv film kijken of bankhangen op tv met vrienden? In het Maarssen kwamen het de tieners van drie kerken de op van vrijdagavond bij elkaar voor een in interactief spel: Sirkelslag Young. tijdens We tijdens volgen Mees van op Woudenberg, fanatiek korfballer, die de door tienerclub van een zijn kerk trouw op tv bezoekt. Waarom de gaat hij hier naartoe? Anne-Marieke in Codée naar is één op van de initiatiefnemers van met deze tienergroep en van vertelt hoe tijdens de tienergroep is ontstaan. met Anne-Marieke en op haar man stelden hun huis uit open en nodigde het alle tieners door uit voor een gezellige in avond met de 'patatpan'. tijdens 'Ze van kwamen bijna allemaal tijdens en we door zijn begonnen hen te leren kennen, door serieus te met nemen het en te vragen waar ze behoefte naar aan hadden. op De tieners merkten: deze de naar mensen zijn gezellig. op Allemaal hadden ze een het verlangen iets met van hun geloof te door doen, maar van ze wisten niet precies wat.' De de groep wisselt inhoudelijke naar avonden op over het geloof op af met activiteiten. Anne-Marieke het vindt dat de avonden door gezellig moeten zijn. de 'Bezuinig niet een op met chips. Wees gastvrij.' Ze wordt van geraakt als ze merkt van dat naar de tieners haar vertrouwen. uit 'Het in is wederkerig. Je mag met van de tieners van oplopen in de heftige periode uit die in ze als mens naar doormaken.'

Het is vandaag tijdens dé dag op tv van de liefde. Voor het de op tv protestantse Oosterkerk tijdens in Capelle aan den in IJssel reden om een naar Valentijnsviering te de organiseren: iedereen kan een zegen door komen tijdens vragen over hun relatie. Presentator in van Jos van Oord ontmoet initiatiefnemer uit ds. uit Ruben Schep en Remco op en Esther het Jessen, het stel dat op de aanleiding was voor deze van bijzondere dienst. Dominee met door Ruben Schep kwam op het idee de voor een tijdens speciale naar viering op Valentijnsdag de door een gesprek met Remco in en Esther Jessen. op tv Remco in heeft twee kinderen uit uit een eerdere relatie en met Esther uit is getrouwd geweest. Sinds 2017 hebben door zij uit een geregistreerd partnerschap op en inmiddels samen een zoontje. met Remco: naar 'We wilden in de kerk op een naar zegen vragen over onze relatie. het van Het is onze intentie met om te trouwen, de maar dat met zit er financieel nog niet in. uit naar We wilden God door op deze manier van nu al bij onze een relatie betrekken.' Ruben de wilde iets uit voor dit koppel bedenken: 'Ik merk met dat in sommige mensen een een drempel ervaren in het de betrekken van God bij in hun door relatie. Ook willen we tijdens naar een buiten toe het tijdens signaal geven dat er in de door door kerk ruimte is voor alle relaties, de ook als een die uit niet aan het doorsnee tijdens romantische beeld naar voldoen.' Tijdens de uit viering, die Ruben samen met predikant in Dora Hoekstra uit leidt, spreken alle naar stellen persoonlijk met de de in predikanten en worden een ze gezegend. De van predikanten benadrukken dat deze viering van geen alternatief is voor het het tijdens kerkelijk huwelijk. Zo zien met Remco een en Esther dat ook. Remco: 'Ik naar zie het huwelijk uit op als een verbintenis. Dat gaat verder de dan het naar vragen van van een zegen.' Vorig jaar met bezochten allerlei met koppels deze in viering: een ouder stel dat elkaar met na een in scheiding en overlijden van de de partner had een ontmoet. naar Een stel dat dertig jaar het getrouwd was en door opnieuw van een zegen kwam vragen. Eén door naar koppel reisde zelfs anderhalf de uur om uit deze speciale viering bij te wonen. tijdens Na naar afloop drinken ze champagne met met elkaar. het Remco en Esther in vinden het mooi dat de de naar kerk op deze op manier betrokken wil van raken bij mensen.

Joanne naar Bijleveld ontmoet tijdens krijgsmacht-predikant Jan-Derk de Bruin op het de kazerne in Schaarsbergen. uit een Jan-Derk is betrokken bij het een welzijn van tijdens militairen, zowel in Nederland als van tijdens missies in van het buitenland. van ,'Als militair heb je op tv het doorlopend te maken met in verwachtingen en beoordelingen, maar als het door bij mij zijn, vallen op die weg. Het gaat uit hier niet naar over hun salarisstrook of de naar de rang op hun schouder, maar over het hoe het met uit hén het gaat. Het zijn de mijn medemensen met wie ik de mag optrekken. van Ik krijg van hen de het vertrouwen in om op even hun reisgenoot uit te zijn.' We volgen in Jan-Derk op zijn werkplek en van gaan daarna met op een hem naar een dienst de van de Soldatenkerk met die hij zal leiden. De met van Soldatenkerk is een initiatief van uit krijgsmacht-predikanten voor militairen, tijdens veteranen, tijdens reservisten, oud-dienstplichtigen en hun families. Jan-Derk: op tv 'Tijdens missies de organiseren we diensten, die het ik eerder momenten een van bezinning het noem. In de Mali bezocht meer een dan één derde van tijdens de militairen, kerkelijk het en in niet-kerkelijk, deze vieringen.' in Terug in Nederland ontbreekt deze het saamhorigheid, vandaar dat in de maandelijkse Soldatenkerk in in het leven uit werd uit geroepen.

De een Adelaarkerk in Leeuwarden werd in door 2012 met gesloten. De mensen van uit Adelaarkerk gaan nu in naar de Jacobijnerkerk, door maar vonden het van fijn om in een de wijk een plek het te uit hebben om elkaar te ontmoeten. een Dominee Aat op Roest kwam op met het idee om door een eengezinswoning te kopen: in het Adelaar-Regenboog in Hûs. Een kerk die tijdens een huis met koopt, wat vond een de buurt naar daarvan? Gemeentelid Jeanet op tv Dijkema: 'Vooraf naar zijn we met de uit buren gaan praten, ik ken met hen van bijna allemaal. Iedereen vond het met prima, tijdens als er van maar geen geluidsoverlast zou zijn op tv of te veel een fietsen in de de straat. met De tuin onderhoud ik, dus die met ziet van er netjes uit.' Het huis de is multifunctioneel, in vertelt Aat: 'De op tv bovenverdieping hebben we geschikt met gemaakt voor verhuur. van Verder is er in een woonkamer op en een van keuken waar van ik op dinsdag inloopspreekuur de houd aan in de keukentafel. Op de de woensdagavond is door er een huiskamerviering: een kort moment met uit van bezinning.' Een deel op van het interieur van op tv de tijdens Adelaarkerk is terug te op tv zien in het huis. Jeanet: met 'De ramen van met de Adelaarskerk hebben op tv we hier aan in de wand gehangen. in Dat uit is glas-in-lood, gemaakt door een naar kunstenaar. De kanselkleden op tv hangen hier en op op tv de lezenaar en de Paarskaars staat het tijdens in het huis.' Jeanet naar en haar man wonen het al vijftig jaar in in met Leeuwarden en bezochten in de Adelaarkerk trouw. Jeanet: ,,Onze dochter tijdens tijdens is in deze kerk gedoopt en het op tv ze was de laatste die er een trouwde. Veel mensen op op hebben emotionele herinneringen aan het het gebouw.' Presentator naar Jos van op tv Oord gaat met uit Jeanet naar de Adelaarkerk om te op kijken met hoe het op tv gebouw er nu bij staat. in Ook krijgt op tv hij een rondleiding naar door het Adelaar-Regenboog Hûs en op is op tv aanwezig bij de naar huiskamerviering.

Een tuktuk, op tv een gemotoriseerde van riksja, die wekelijks door door Haarlem-Oost rijdt. Dat tijdens valt op. Daniëlle in Leder van de naar Haarlemse Oosterkerk en Ruby op met Schuitemaker van Stichting Dock rijden wekelijks naar met hun op team van de wijk in om koffie tijdens te drinken met met bewoners. tijdens Deze laagdrempelige manier tijdens om met mensen in op tv contact te komen, werkt. De door de diaconie heeft de aanschaf van van de tuktuk financieel op tv mogelijk gemaakt. Daniëlle: 'Als op kerk willen we van naar graag weten hoe het met van mensen in met onze wijk gaat tijdens en waar behoefte met aan is. Door samen met te door werken met de opbouwwerkers een van Dock naar hebben we verschillende mensen verder met kunnen helpen. Dat noem het ik 'nuldelijnszorg'. op Presentator Andries Lamain, die op tv recent in Sri de in Lanka op een op tuktuk reed, gaat met door Daniëlle en haar uit team mee.

Als op kind had presentator Andries door Lamain veel een vragen over de met Bijbelverhalen die hij hoorde. Vandaag door met gaat hij naar de Daltonschool naar Neptunus op IJburg, waar op ds. Alexander Noordijk uit met van kinderen over van de Bijbel filosofeert. De lessen door die naar hij geeft zijn in bedoeld om met leerlingen in het gesprek te gaan over naar vragen die hen het het bezighouden. Welke moeilijke vragen stellen door de tijdens kinderen vandaag aan hem? En door waarom vindt met Alexander het belangrijk op om deze lessen te van geven?

Op met deze Eerste Kerstdag zijn we in in op tv de Bethelkapel tijdens in Den Haag, waar de al weken een doorlopende de kerkdienst op gaande is om met uitzetting van de familie op Tamrazjan te voorkomen. op tv Hoe beleven zij in de kerstdagen en welke door kerstboodschap naar geven ze ons op mee?

Presentator Jos tijdens van Oord neemt uit ons op geheel een eigen tijdens wijze mee door het kerstverhaal. door Het op tv thema 'Verwachting' staat centraal. Presentatoren Joanne met Bijleveld in en Andries de Lamain gaan het het land in om aan de mensen te een vragen met welke verwachting zij het de het Kerstdagen ingaan en van wat dit feest van voor hen betekent.

In naar de decembermaand worden van door het hele door land Top2000-kerkdiensten georganiseerd. In Leerdam naar door is Erwin Donga de drijvende naar kracht achter deze een dienst, met vol popmuziek. Ze pakken uit het groots aan met een een koor van in veertig man, een van band en sprekers. Vorig een jaar verbouwden het ze door het interieur van de kerk met voor de een intiemere sfeer. Dit beviel in zo goed, op tv dat het op tv interieur van de op tv kerk blijvend wordt veranderd. Presentator Andries naar Lamain neemt een een kijkje in met de tijdens kerk en is bij in één van de op tv laatste repetities van het koor en in band.

Tijdens uit de donkere uit dagen voor Kerst met kunnen inwoners van Dinxperlo dagelijks in bij in iemand op de koffie. op tv Dit wordt een de Levende Adventskalender genoemd. Presentator Jos het van Oord gaat door op de koffie het bij uit Tita de Boer en Koos op op tv Klunder, twee voormalige onderwijzeressen die het hun huis en van hart voor met andere mensen tijdens openstellen.

maart 2019
21-03-2019 16:15

Met hart en ziel

Met hart en ziel - Met hart en ziel

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Magazine (2019) met verhalen van geloof, hoop en liefde uit de Protestantse Kerk. De Haven, Kanaleneiland. Reinier Vermeij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Een groot thema in zijn leven is afwijzing: het...

14-03-2019 16:15

Feestweek in Poortugaal

Met hart en ziel - Feestweek in Poortugaal

Jos van Oord ontmoet de identieke tweeling Jani en Pleuni (83) in Poortugaal. Deze dames bereiden zich voor op een bijzondere gebeurtenis: de gereformeerde kerk en de hervormde gemeente gaan samen. Deze belangrijke mijlpaal wordt gevierd me...

07-03-2019 16:10

Bert & Hennie Engel, Nijkerk

Met hart en ziel - Bert & Hennie Engel, Nijkerk

Na veertig jaar een eigen drogisterijzaak te hebben gerund, verheugden Bert en Hennie Engel zich op hun welverdiende pensioen. Maar dat pakte anders uit. Zij kwamen in een diep dal terecht, omdat ze niet wisten wat ze met zoveel vrije tijd ...

28-02-2019 16:10

Inloophuis De Paraplu, Rotterdam

Met hart en ziel - Inloophuis De Paraplu, Rotterdam

Jos van Oord bezoekt De Paraplu, een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam. Dit project is verkozen tot 'Smaakmaker van het Jaar'. Het diaconale initiatief van de Prinsekerk en Rehobothkerk ontving de eerste prijs uit handen van zanger Stef ...

21-02-2019 16:15

Sirkelslag Young, Maarssen

Met hart en ziel - Sirkelslag Young, Maarssen

Wat doe je als tiener op vrijdagavond? Gamen, een film kijken of bankhangen met vrienden? In Maarssen kwamen de tieners van drie kerken op vrijdagavond bij elkaar voor een interactief spel: Sirkelslag Young. We volgen Mees van Woudenberg, f...

14-02-2019 16:10

Valentijnsviering

Met hart en ziel - Valentijnsviering

Het is vandaag dé dag van de liefde. Voor de protestantse Oosterkerk in Capelle aan den IJssel reden om een Valentijnsviering te organiseren: iedereen kan een zegen komen vragen over hun relatie. Presentator Jos van Oord ontmoet initiatiefn...

07-02-2019 15:00

De Soldatenkerk

Met hart en ziel - De Soldatenkerk

Joanne Bijleveld ontmoet krijgsmacht-predikant Jan-Derk de Bruin op de kazerne in Schaarsbergen. Jan-Derk is betrokken bij het welzijn van militairen, zowel in Nederland als tijdens missies in het buitenland. ,'Als militair heb je doorlopen...

31-01-2019 16:10

Het huis van de kerk, Leeuwarden

Met hart en ziel - Het huis van de kerk, Leeuwarden

De Adelaarkerk in Leeuwarden werd in 2012 gesloten. De mensen uit Adelaarkerk gaan nu naar de Jacobijnerkerk, maar vonden het fijn om in de wijk een plek te hebben om elkaar te ontmoeten. Dominee Aat Roest kwam op het idee om een eengezinsw...

24-01-2019 16:15

Bakkie in de Buurt

Met hart en ziel - Bakkie in de Buurt

Een tuktuk, een gemotoriseerde riksja, die wekelijks door Haarlem-Oost rijdt. Dat valt op. Daniëlle Leder van de Haarlemse Oosterkerk en Ruby Schuitemaker van Stichting Dock rijden wekelijks met hun team de wijk in om koffie te drinken met ...

17-01-2019 16:10

Met hart en ziel

Met hart en ziel - Met hart en ziel

10-01-2019 16:10

Filosoferen met kinderen op IJburg

Met hart en ziel - Filosoferen met kinderen op IJburg

Als kind had presentator Andries Lamain veel vragen over de Bijbelverhalen die hij hoorde. Vandaag gaat hij naar de Daltonschool Neptunus op IJburg, waar ds. Alexander Noordijk met kinderen over de Bijbel filosofeert. De lessen die hij geef...

25-12-2018 17:30

Kerstboodschap uit de Bethelkapel

Met hart en ziel - Kerstboodschap uit de Bethelkapel

Op deze Eerste Kerstdag zijn we in de Bethelkapel in Den Haag, waar al weken een doorlopende kerkdienst gaande is om uitzetting van de familie Tamrazjan te voorkomen. Hoe beleven zij de kerstdagen en welke kerstboodschap geven ze ons mee?

24-12-2018 23:05

Kerstspecial

Met hart en ziel - Kerstspecial

Presentator Jos van Oord neemt ons op geheel eigen wijze mee door het kerstverhaal. Het thema 'Verwachting' staat centraal. Presentatoren Joanne Bijleveld en Andries Lamain gaan het land in om aan mensen te vragen met welke verwachting zij ...

18-12-2018 16:45

Top2000-dienst in Leerdam

Met hart en ziel - Top2000-dienst in Leerdam

In de decembermaand worden door het hele land Top2000-kerkdiensten georganiseerd. In Leerdam is Erwin Donga de drijvende kracht achter deze dienst, vol popmuziek. Ze pakken het groots aan met een koor van veertig man, een band en sprekers. ...

11-12-2018 16:45

De Levende Adventskalender

Met hart en ziel - De Levende Adventskalender

Tijdens de donkere dagen voor Kerst kunnen inwoners van Dinxperlo dagelijks bij iemand op de koffie. Dit wordt de Levende Adventskalender genoemd. Presentator Jos van Oord gaat op de koffie bij Tita de Boer en Koos Klunder, twee voormalige ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Met hart en ziel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Met hart en ziel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Met hart en ziel bij Met hart en ziel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Met hart en ziel. Heb je een uitzending van Met hart en ziel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Met hart en ziel gemist

Uitzending gemist van Met hart en ziel? Hier kun je alle uitzendingen van Met hart en ziel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 36
  • Laatste uitzending op 21-03-2019 om 16:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord