Programma gemist?

Als het kind had presentator Andries van Lamain veel op vragen over de Bijbelverhalen tijdens die naar hij hoorde. Vandaag gaat met hij naar de Daltonschool in Neptunus op IJburg, van waar ds. Alexander tijdens Noordijk met kinderen met over in de Bijbel filosofeert. door De lessen die hij met geeft zijn door bedoeld om met leerlingen in het gesprek te gaan tijdens over vragen die hen met bezighouden. Welke moeilijke de door vragen stellen de kinderen naar vandaag aan door hem? En waarom vindt Alexander het een belangrijk om van deze lessen een te geven?

Op tijdens deze Eerste uit Kerstdag zijn we in de naar Bethelkapel in Den op Haag, waar al weken naar een doorlopende kerkdienst de gaande is met om uitzetting van de het familie in Tamrazjan te de voorkomen. Hoe beleven een zij de kerstdagen en welke naar kerstboodschap geven ze ons het door mee?

Presentator tijdens Jos van Oord neemt ons met op geheel tijdens eigen wijze mee door tijdens het van kerstverhaal. Het thema naar 'Verwachting' staat centraal. het Presentatoren Joanne Bijleveld door en Andries Lamain een gaan het land op in om aan mensen te tijdens vragen op met welke verwachting zij uit de Kerstdagen ingaan en een het wat dit feest voor naar hen betekent.

In het de decembermaand worden door het de met hele land Top2000-kerkdiensten georganiseerd. In de Leerdam is Erwin op Donga met de drijvende kracht door achter deze dienst, vol popmuziek. naar Ze pakken het groots de de aan met een door koor van veertig man, op tv een band en sprekers. op tv Vorig jaar verbouwden op tv ze het van interieur van de kerk het voor een op intiemere sfeer. door Dit beviel zo op tv goed, dat het interieur van de naar kerk blijvend op wordt veranderd. in Presentator Andries Lamain neemt tijdens een door kijkje in de van kerk en is bij met één van de laatste uit repetities de van koor en de band.

Tijdens uit de donkere met dagen voor Kerst de kunnen inwoners van naar Dinxperlo dagelijks bij de iemand op de koffie. Dit wordt op tv de Levende een Adventskalender genoemd. Presentator van Jos uit van Oord gaat tijdens op de koffie bij in Tita de Boer uit en Koos van Klunder, twee voormalige op onderwijzeressen die hun huis een en hart op voor andere mensen naar openstellen.

De met luchthaven Schiphol tijdens associëren de meeste mensen met tijdens positieve gebeurtenissen: in je gaat lekker op op reis of sluit een geliefden na lange met tijd weer in de op tv armen. Maar op tv voor van sommige mensen is het een plek naar waar door ze, in alle drukte, op een loodzwaar op bericht te de horen krijgen. Bijvoorbeeld van wanneer iemand is overleden. Marieke Meiring naar werkt uit voor het luchthavenpastoraat op en vangt hen op. naar Presentator Joanne Bijleveld naar ontmoet haar van op haar werkplek en krijgt een in een rondleiding door het stiltecentrum, een de oase van rust met op één naar van de drukste plekken in een van ons land.

Een in avond genieten van tijdens Anglicaanse kathedrale muziek en uit daarna napraten een in een Utrechtse een pub. Dat zijn de van ingrediënten van de 'Choral het op Evensong & Pub', tijdens een initiatief van met theoloog en musicus Hanna op Rijken. Joanne Bijleveld de gaat naar de de Janskerk in Utrecht en door duikt na afloop van uit het concert naar de pub in op om na een te praten het met Hanna en andere door bezoekers.

Meer op dan duizend kaarsjes in worden op een avond een in november tijdens aangestoken rond tijdens de Wilhelminakerk in Beemte-Broekland. tijdens Presentator Joanne Bijleveld in bezoekt dit uit bijzondere evenement, waar iedereen welkom is met om een kaarsje het aan te steken op tv ter nagedachtenis uit aan een geliefd in persoon of vanwege de andere redenen. De doedelzakmuziek in tijdens van Dick en Bea op Singel geeft het de avond een bijzondere sfeer. op Joanne ontmoet ds. op tv Jolanda Al-Van Holst, de tijdens wijkpastor de van de Wilhelminakerk. Zij op vertelt waarom een de Lichtjesregen zo bijzonder is, uit in op tv de aanloop tijdens naar Eeuwigheidszondag. 'Beemte-Broekland is klein op tv en iedereen naar kent elkaar. Als op iemand overlijdt, weet de op tv hele met gemeenschap dat en rouwt uit mee. De Lichtjesregen van brengt mensen naar samen, ook mensen die niet een kerkelijk zijn van of verder weg wonen.' door De Lichtjesregen werd vorig de jaar voor het uit in eerst georganiseerd. Herleen Hissink stak een toen op tv samen met haar een kinderen en moeder uit een kaarsje aan voor haar vader van in die kort daarvoor overleed. 'Het door gevoel van met verbinding staat door mij het meest bij. tijdens Het brengt de op tv buurt bij naar elkaar.'

Presentator het Andries Lamain het steekt zijn handen in uit de mouwen tijdens de op Bazar in Nijkerk. met De Kruiskerk het organiseert dit evenement al meer in een dan vijftig jaar: een jaarlijkse een inzameling de en verkoop van spullen. Het met hele tijdens jaar door worden deze verzameld het in een boerenschuur. Drie met dagen voor van de Bazar wordt alles op tv door vrijwilligers op naar de tijdens kerk gebracht, gesorteerd en netjes in uitgestald. Op van vrijdagavond door en zaterdag komen mensen van heinde op en op tv verre om uit te kijken of er iets met van naar hun gading bij is. De Bazar door is tijdens voor veel mensen een op van de hoogtepunten met van het op tv kerkelijk jaar. Naast het praktisch op tv bezig zijn tijdens is het op een mooie gelegenheid in om elkaar op te ontmoeten.

Jos van in Oord reist af naar door van Aalten waar hij in agrariër Johan Pennings van ontmoet. Johan heeft op een gecombineerd bedrijf met zestig melkkoeien een en bijbehorend tijdens jongvee, 1500 vleesvarkens en de tweehonderd biologische van varkens. in Daarnaast verbouwt hij akkerbouwgewassen. tijdens Op woensdag tijdens 7 november is het van Dankdag voor Gewas en Arbeid. naar Voor de Johan heeft deze dag door het de droogte uit een van andere lading gekregen. Zijn naar koeien hebben naar in de zomer het zes weken op het stal gestaan, omdat het gras te door lijden heeft op onder de droogte. Hierdoor van moest hij met zijn voorraad wintervoer op aanspreken, nam op tv de mestproductie tijdens toe en ging de conditie van op de koeien op achteruit. op De maïs en grasoogst een is de helft tijdens minder dan normaal. op Johan: 'Bijna alles het is maakbaar in het het leven, door maar als boer de ben je afhankelijk van in de natuur. In de uit kerk werd wekelijks voor naar de uit situatie gebeden. Ik heb toch door het een geloof en op vertrouwen dat God door voor ons zorgt. van Het is bidden tijdens én werken, al is dat door niet altijd makkelijk. op tv We danken voor wat uit we op tv wél hebben.'

Joanne Bijleveld ontmoet uit op tv krijgsmacht-predikant Jan-Derk de Bruin van op de kazerne in van Schaarsbergen. Jan-Derk is tijdens betrokken bij het een welzijn naar van militairen, zowel in in Nederland als tijdens met missies in het op tv buitenland. 'Als militair van heb je een doorlopend te maken met verwachtingen de en beoordelingen, maar de als ze bij naar mij zijn, van vallen die weg. uit Het gaat hier niet over tijdens hun salarisstrook in of tijdens de rang op in hun schouder, maar over hoe op tv het met hén het gaat. Het zijn de mijn van medemensen met wie ik met mag optrekken. Ik de krijg van hen het tijdens vertrouwen om even hun van in reisgenoot te zijn.' We volgen Jan-Derk op tv op zijn door werkplek met en gaan daarna met tijdens hem naar een dienst uit van de Soldatenkerk die in van hij zal leiden. naar De Soldatenkerk is een initiatief op van krijgsmacht-predikanten voor het militairen, veteranen, reservisten, oud-dienstplichtigen uit en hun families. op tv Jan-Derk: 'Tijdens missies van organiseren we diensten, van van die ik eerder momenten tijdens van bezinning naar noem. In Mali van bezocht meer dan een derde tijdens van de militairen, de kerkelijk en niet-kerkelijk, deze het vieringen.' Terug in tijdens Nederland uit ontbreekt deze saamhorigheid, vandaar op tv dat de maandelijkse een Soldatenkerk in het in leven werd met geroepen.

Andries de Lamain bezoekt een 'Kampvuuravond' het voor van mannen in Giessenburg. het Oud-militair Ronald Overduin met is de initiatiefnemer van deze avonden, uit waar mannen geprikkeld van worden om met de op elkaar in gesprek te op gaan over hun op persoonlijke leven. Ronald: tijdens 'Mannen zijn soms net als naar een oester, op tv gesloten en teruggetrokken, maar met op achter dat stoere tijdens gedrag en de mannentaal schuilt nog op een andere op man, die ook tijdens heel intiem kan zijn uit in een een gesprek.' Tijdens in de Kampvuuravond is met er muziek, een naar motiverende spreker en op tv tijd voor goede gesprekken op tv onder een het genot van een biertje en de met warme worst. Ronald hoopt door dat deze door avonden mannen stimuleren een om van de bank af een te komen en een te investeren in hun uit gezin een en in de met samenleving. Ronald: 'Ik uit moet eerlijk de zeggen dat het mij soms ook van het zwaar valt. Soms ben je op tv moe, heb je geen uit tijd of in geen zin. Maar speel op tv met je uit kinderen, ga erop tijdens uit en steek tijd in in je in gezin'.

Jos van naar Oord naar ontmoet Wills Boogaard van in het Hospice Huizen. het Zijn vrouw Agnes is ernstig door ziek van en in haar laatste een levensfase van woont zij in dit uit huis. Voor Wills en zijn uit vrouw is tijdens dit een plek waar uit ze worden door ontzorgd, zodat van er tijd is voor van elkaar. Vrijwilligster Anita Visscher naar het is hun steun en uit toeverlaat. Het Hospice Huizen naar is een een initiatief van twee op Protestantse kerken. uit Coördinator Deliana Heutink- van in Ghesel Grothe naar vertelt wat zij met het hospice het voor Huizen naar willen in betekenen.

Presentator door Jos van Oord steekt door vandaag zijn een handen uit de op mouwen in de de moestuin van de protestantse in gemeente Zuidland. Hier tijdens nam Frans uit Zevenbergen samen met een tijdens groep van vrijwilligers het initiatief om op braakliggende op volkstuintjes groenten een te verbouwen. De opbrengst in gaat naar naar de voedselbank in op tv Spijkenisse. met De groep vrijwilligers is hecht geworden, op tv vooral na met het recente op overlijden van Frans. Hij met bleek een ernstige van tumor in zijn naar hoofd te het hebben en kon uit al snel niet een meer op een de tuin werken. Pietje Zevenbergen, Frans' door vrouw, naar komt nog op tv steeds regelmatig naar met de moestuin. Hoewel het door confronterend is om uit daar zonder haar man een te zijn, voelt ze uit zich gesteund. uit Ten slotte in gaat Jos met vrijwilliger Piet door Smits met mee naar door de voedselbank om de groenten door af te leveren en in vertelt Piet wat met in dit werk voor hem van betekent.

Tijdens de Week van tegen Eenzaamheid uit loopt Andries Lamain een naar middag mee met op met wijkpastor Bart Starreveld. Bart naar gaat bijna dagelijks de straat het op in van Rotterdam Lombardijen op om mensen te ontmoeten. door Armoede en eenzaamheid in gaan hier hand in tijdens uit hand. De kern van in eenzaamheid is volgens Bart het dat het je op tv aan een zinvolle contacten ontbreekt. Het is een op tv kwestie van beschaving. uit Eenzaamheid en van armoede zouden op tv we in het een moderne samenleving niet moeten in accepteren.

januari 2019
10-01-2019 16:10

Filosoferen met kinderen op IJburg

Met hart en ziel - Filosoferen met kinderen op IJburg

Als kind had presentator Andries Lamain veel vragen over de Bijbelverhalen die hij hoorde. Vandaag gaat hij naar de Daltonschool Neptunus op IJburg, waar ds. Alexander Noordijk met kinderen over de Bijbel filosofeert. De lessen die hij geef...

25-12-2018 17:30

Kerstboodschap uit de Bethelkapel

Met hart en ziel - Kerstboodschap uit de Bethelkapel

Op deze Eerste Kerstdag zijn we in de Bethelkapel in Den Haag, waar al weken een doorlopende kerkdienst gaande is om uitzetting van de familie Tamrazjan te voorkomen. Hoe beleven zij de kerstdagen en welke kerstboodschap geven ze ons mee?

24-12-2018 23:05

Kerstspecial

Met hart en ziel - Kerstspecial

Presentator Jos van Oord neemt ons op geheel eigen wijze mee door het kerstverhaal. Het thema 'Verwachting' staat centraal. Presentatoren Joanne Bijleveld en Andries Lamain gaan het land in om aan mensen te vragen met welke verwachting zij ...

18-12-2018 16:45

Top2000-dienst in Leerdam

Met hart en ziel - Top2000-dienst in Leerdam

In de decembermaand worden door het hele land Top2000-kerkdiensten georganiseerd. In Leerdam is Erwin Donga de drijvende kracht achter deze dienst, vol popmuziek. Ze pakken het groots aan met een koor van veertig man, een band en sprekers. ...

11-12-2018 16:45

De Levende Adventskalender

Met hart en ziel - De Levende Adventskalender

Tijdens de donkere dagen voor Kerst kunnen inwoners van Dinxperlo dagelijks bij iemand op de koffie. Dit wordt de Levende Adventskalender genoemd. Presentator Jos van Oord gaat op de koffie bij Tita de Boer en Koos Klunder, twee voormalige ...

04-12-2018 16:35

Luchthavenpastoraat: stilte op Schiphol

Met hart en ziel - Luchthavenpastoraat: stilte op Schiphol

De luchthaven Schiphol associëren de meeste mensen met positieve gebeurtenissen: je gaat lekker op reis of sluit geliefden na lange tijd weer in de armen. Maar voor sommige mensen is het een plek waar ze, in alle drukte, een loodzwaar beric...

27-11-2018 16:40

Choral Evensong & Pub

Met hart en ziel - Choral Evensong & Pub

Een avond genieten van Anglicaanse kathedrale muziek en daarna napraten in een Utrechtse pub. Dat zijn de ingrediënten van de 'Choral Evensong & Pub', een initiatief van theoloog en musicus Hanna Rijken. Joanne Bijleveld gaat naar de Janske...

20-11-2018 16:40

Lichtjesregen brengt mensen samen

Met hart en ziel - Lichtjesregen brengt mensen samen

Meer dan duizend kaarsjes worden op een avond in november aangestoken rond de Wilhelminakerk in Beemte-Broekland. Presentator Joanne Bijleveld bezoekt dit bijzondere evenement, waar iedereen welkom is om een kaarsje aan te steken ter nageda...

13-11-2018 16:35

De Bazar in Nijkerk

Met hart en ziel - De Bazar in Nijkerk

Presentator Andries Lamain steekt zijn handen uit de mouwen tijdens de Bazar in Nijkerk. De Kruiskerk organiseert dit evenement al meer dan vijftig jaar: een jaarlijkse inzameling en verkoop van spullen. Het hele jaar door worden deze verza...

06-11-2018 16:40

Dankdag na de droogte

Met hart en ziel - Dankdag na de droogte

Jos van Oord reist af naar Aalten waar hij agrariër Johan Pennings ontmoet. Johan heeft een gecombineerd bedrijf met zestig melkkoeien en bijbehorend jongvee, 1500 vleesvarkens en tweehonderd biologische varkens. Daarnaast verbouwt hij akke...

30-10-2018 16:40

De Soldatenkerk

Met hart en ziel - De Soldatenkerk

Joanne Bijleveld ontmoet krijgsmacht-predikant Jan-Derk de Bruin op de kazerne in Schaarsbergen. Jan-Derk is betrokken bij het welzijn van militairen, zowel in Nederland als tijdens missies in het buitenland. 'Als militair heb je doorlopend...

23-10-2018 16:40

Kom van die bank af

Met hart en ziel - Kom van die bank af

Andries Lamain bezoekt een 'Kampvuuravond' voor mannen in Giessenburg. Oud-militair Ronald Overduin is de initiatiefnemer van deze avonden, waar mannen geprikkeld worden om met elkaar in gesprek te gaan over hun persoonlijke leven. Ronald: ...

16-10-2018 16:45

Een thuis tijdens de laatste levensfase

Met hart en ziel - Een thuis tijdens de laatste levensfase

Jos van Oord ontmoet Wills Boogaard in het Hospice Huizen. Zijn vrouw Agnes is ernstig ziek en in haar laatste levensfase woont zij in dit huis. Voor Wills en zijn vrouw is dit een plek waar ze worden ontzorgd, zodat er tijd is voor elkaar....

09-10-2018 16:40

De moestuin van Frans

Met hart en ziel - De moestuin van Frans

Presentator Jos van Oord steekt vandaag zijn handen uit de mouwen in de moestuin van de protestantse gemeente Zuidland. Hier nam Frans Zevenbergen samen met een groep vrijwilligers het initiatief om op braakliggende volkstuintjes groenten t...

02-10-2018 16:40

Week tegen Eenzaamheid

Met hart en ziel - Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid loopt Andries Lamain een middag mee met wijkpastor Bart Starreveld. Bart gaat bijna dagelijks de straat op in Rotterdam Lombardijen om mensen te ontmoeten. Armoede en eenzaamheid gaan hier hand in hand. De ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Met hart en ziel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Met hart en ziel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Met hart en ziel bij Met hart en ziel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Met hart en ziel. Heb je een uitzending van Met hart en ziel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Met hart en ziel gemist

Uitzending gemist van Met hart en ziel? Hier kun je alle uitzendingen van Met hart en ziel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 10-01-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord