Programma gemist?

Jos van Oord op ontmoet Wills Boogaard tijdens in het uit Hospice Huizen. Zijn met vrouw Agnes is ernstig door ziek en in een naar haar laatste levensfase woont zij op tv in dit huis. uit Voor Wills van en zijn vrouw van is dit een plek van waar ze worden van ontzorgd, zodat er tijd in is op voor elkaar. tijdens Vrijwilligster Anita Visscher tijdens is hun steun en toeverlaat. de Het op Hospice Huizen is een de initiatief van twee Protestantse kerken. de Coördinator de Deliana Heutink- op van Ghesel Grothe een vertelt wat zij op met het hospice door voor Huizen willen een betekenen.

Presentator naar Jos van Oord steekt naar vandaag zijn naar handen uit de mouwen op in de moestuin van van in de protestantse gemeente Zuidland. door Hier nam Frans Zevenbergen samen met met een het groep vrijwilligers op tv het initiatief om een op braakliggende volkstuintjes groenten te de met verbouwen. De opbrengst in gaat naar de voedselbank de in Spijkenisse. De in groep vrijwilligers tijdens is hecht geworden, vooral na met het met recente overlijden van Frans. Hij bleek op een ernstige op tumor in zijn hoofd van te hebben de en kon al met snel niet meer een op op tv de tuin werken. Pietje Zevenbergen, Frans' naar vrouw, in komt nog steeds in regelmatig naar de moestuin. Hoewel naar het confronterend is de om daar naar zonder haar man tijdens te met zijn, voelt ze zich gesteund. uit Ten slotte gaat Jos tijdens met van vrijwilliger Piet Smits mee door naar de de voedselbank om de de groenten af te een leveren en vertelt Piet wat van dit door werk voor een hem betekent.

Tijdens uit de Week de tegen Eenzaamheid loopt Andries Lamain een in middag mee met op wijkpastor Bart door Starreveld. Bart gaat bijna met tijdens dagelijks de straat op in het Rotterdam Lombardijen om mensen in te ontmoeten. in Armoede door en eenzaamheid gaan hier hand in door hand. De op tv kern van in eenzaamheid is volgens Bart een dat het je uit aan zinvolle een contacten ontbreekt. Het is uit een kwestie van beschaving. door tijdens Eenzaamheid en armoede zouden met we in naar een moderne samenleving niet moeten naar accepteren.

De door ontwikkelingen in Noord- en uit Zuid-Korea houden de uit Koreaanse met gemeenschap in Nederland doorlopend bezig. van Presentator Andries Lamain op tv ontmoet Sung-Eun tijdens Yoo, predikant van de in Korean Reformed Church in een een Rotterdam en spreekt hem over op de politieke en religieuze door situatie in tijdens beide landen. Ook van volgt Andries de een voorbereidingen voor de Koreaanse op tv Vredesmaaltijd de die in Hoofddorp wordt georganiseerd. van het Dominee Coen Wessel is de initiatiefnemer met uit van deze maaltijd, tijdens uit de Nationale Vredesweek, naar waar Koreaanse en Nederlandse in christenen elkaar op ontmoeten.

Ga jij op tv eens door mee naar de kerk? In met het weekend van 16 op september 2018 het doen kerken door de heel het op tv land mee door met de jaarlijkse een editie van Kerkproeverij, een toegankelijke uit kerkdienst speciaal voor gasten. op tv Presentator Jos van met Oord een bezoekt kerken die het bezig zijn met de landelijke naar actie naar Kerkproeverij.

Joanne met Bijleveld stort zich in het van levendige op Graceland Festival in tijdens Vierhouten. Vier dagen vol met muziek, op sprekers en kunst. Tijdens dit christelijke tijdens tijdens festival heeft kunstenaar op tv André Bikker een uit missie: mensen laten nadenken over door hun beeld van Jezus. tijdens Heb op je hem tot een comfortabel tijdens in pocketformaat gereduceerd? Heb je uit je kinderlijke beeld naar van Jezus aan de kant een gezet of het is hij met een je meegegroeid? André uit geeft mensen een een stuk glasbeton naar waarmee ze in het stilte hun de Jezusbeeld kunnen uithakken. Joanne ontdekt dat door met dit tot hele persoonlijke een gesprekken leidt.

In Ter op Aar komen jaarlijks bijna met honderd het volwassenen en een kinderen bij elkaar om vier op dagen samen te met zingen. met Mascha de Haan tijdens is de drijvende kracht achter het 'Koninginnezang', een dat is ontstaan het vanuit de Lutherse uit werkgroep kerkmuziek. Mascha vertelt wat tijdens deze dagen voor haar het betekenen: 'Het uit samen delen, het het oprecht hebben van met aandacht voor elkaar, want naar de van rest van de wereld is met even weg. Het op tv zingen van een op evangeliemotet, daar is door God. op Zonder het onder door woorden te hoeven brengen, je tijdens tijdens voelt het gewoon.'

Joanne met Bijleveld gaat een naar Woudenberg, waar in jaarlijks tweehonderd mensen uit op de hervormde kerken in uit Sliedrecht met elkaar kamperen. tijdens Een initiatief uit van Theo van ten Braanker en een uit aantal anderen tijdens dat klein begon, maar tijdens een beetje op uit de van hand is gelopen. uit Theo: 'Na de gewone uit kerkdienst spreek je elkaar van vijf minuten bij in de van koffie en nu is door er de tijd om met dieper met elkaar in in op tv gesprek te gaan. Er is ruimte uit voor een op tv lach en een op traan'.

Vrijwilligster het Lidy Nijhof is van de drijvende kracht achter 'Eet door een mee met de kerk' in Driebergen. de Elke derde vrijdag naar van de uit maand krijgen ongeveer naar honderd mensen naar voor een bescheiden bedrag een met vijfgangendiner geserveerd. het Het initiatief is een op de groot succes, want Lidy uit heeft zelfs een wachtlijst. met Joanne tijdens Bijleveld helpt een de handje mee en hoort waarom mensen het zo graag aanschuiven. op Lidy op begrijpt goed waarom mensen graag tijdens komen. Ze is door zelf uit jong weduwe geworden en uit de avondmaaltijd kan naar een eenzaam tijdens moment zijn.

Marian van Kastelein werkt op als kunstenares mee aan het uit project tijdens Feest van de Geest. in Kunstenaars exposeren naar nieuw werk in op tv kerkgebouwen door het hele land en in laten de zich inspireren door uit de architectuur. Het thema van op naar dit jaar is 'Levensadem'. Voor haar het kunstwerk gebruikte tijdens Marian bladzijden uit in liedboeken en haar werk de is te zien in naar in de protestantse gemeente De Wingerd uit in op Krimpen aan een de IJssel. Joanne Bijleveld van bezoekt Marian door in haar atelier en ze door gaan samen naar naar de kerk met om haar expositie voor te een bereiden. Marian: de 'Ik wil het het kerkelijke door en niet-kerkelijke met elkaar verbinden.' Van de 10 t/m naar 21 mei is Feest op tv van van de Geest uit in tientallen kerken tijdens in het hele land te de bezoeken.

We een gaan op een gewone zondagochtend het naar De op Lier, waar iets ongewoons van gebeurt. Joanne Bijleveld naar met ontmoet Anita, coördinator van de Kliederkerk. uit In plaats van de op een kerkdienst gaan naar jong en oud op een creatieve een manier in met het thema 'Feest van op de Koning' aan op de het slag.

We ontmoeten tijdens Remko van der Vos. tijdens de Hij is betrokken bij het door kinderwerk in de de Fonteinkerk in op tv Amersfoort. Deze kerk is uit overgestapt naar een het alternatief met voor de kindernevendienst: 'KIEM'. Op de van 'Dag van de het in aarde' gaat Remko door met de kinderen afval opruimen. een In het bos op praten ze met elkaar door over duurzaamheid op en tijdens zorg voor de schepping. Joanne Bijleveld naar mag mee en door wordt ook aan het het naar werk gezet.

We ontmoeten naar Okkie Westerhof, vrijwilligster op in een bijzondere door winkel: de tijdens winkel Mooi Verhaal in Assen. door Een de plek waar iedereen binnen kan naar stappen om zijn in verhaal te van vertellen, een vraag op te door stellen of een uit activiteit te organiseren. Mooi Verhaal is uit uit een initiatief van stadspredikant de Bert Altena, die deze van middag ook uit aanwezig is. Het is van elke keer weer een door verrassing welke in bijzondere op tv mensen de winkel in binnenstappen.

We een ontmoeten Mariska, een stadspastor in Zwolle. de Ze staat op het in punt om iets te door doen wat ze nooit op tv eerder heeft tijdens gedaan: ze is van gevraagd om het tijdens de kick-off van een het theaterspektakel 'De Wilde op tv Deerne' in de Zwolle de aanwezigen op tv toe te spreken en van te zegenen. Als het stadspastor is ze de beschikbaar voor tijdens de stad, uit maar ze het had niet verwacht een dat ze hiervoor gevraagd zou uit worden.

oktober 2018
16-10-2018 16:45

Een thuis tijdens de laatste levensfase

Met hart en ziel - Een thuis tijdens de laatste levensfase

Jos van Oord ontmoet Wills Boogaard in het Hospice Huizen. Zijn vrouw Agnes is ernstig ziek en in haar laatste levensfase woont zij in dit huis. Voor Wills en zijn vrouw is dit een plek waar ze worden ontzorgd, zodat er tijd is voor elkaar....

09-10-2018 16:40

De moestuin van Frans

Met hart en ziel - De moestuin van Frans

Presentator Jos van Oord steekt vandaag zijn handen uit de mouwen in de moestuin van de protestantse gemeente Zuidland. Hier nam Frans Zevenbergen samen met een groep vrijwilligers het initiatief om op braakliggende volkstuintjes groenten t...

02-10-2018 16:40

Week tegen Eenzaamheid

Met hart en ziel - Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid loopt Andries Lamain een middag mee met wijkpastor Bart Starreveld. Bart gaat bijna dagelijks de straat op in Rotterdam Lombardijen om mensen te ontmoeten. Armoede en eenzaamheid gaan hier hand in hand. De ...

18-09-2018 16:40

Koreaanse Vredesmaaltijd

Met hart en ziel - Koreaanse Vredesmaaltijd

De ontwikkelingen in Noord- en Zuid-Korea houden de Koreaanse gemeenschap in Nederland doorlopend bezig. Presentator Andries Lamain ontmoet Sung-Eun Yoo, predikant van de Korean Reformed Church in Rotterdam en spreekt hem over de politieke ...

11-09-2018 16:45

Kerkproeverij

Met hart en ziel - Kerkproeverij

Ga jij eens mee naar de kerk? In het weekend van 16 september 2018 doen kerken door heel het land mee met de jaarlijkse editie van Kerkproeverij, een toegankelijke kerkdienst speciaal voor gasten. Presentator Jos van Oord bezoekt kerken die...

04-09-2018 16:40

Hek je eigen Jezusbeeld

Met hart en ziel - Hek je eigen Jezusbeeld

Joanne Bijleveld stort zich in het levendige Graceland Festival in Vierhouten. Vier dagen vol muziek, sprekers en kunst. Tijdens dit christelijke festival heeft kunstenaar André Bikker een missie: mensen laten nadenken over hun beeld van Je...

03-06-2018 08:20

Samen zingen

Met hart en ziel - Samen zingen

In Ter Aar komen jaarlijks bijna honderd volwassenen en kinderen bij elkaar om vier dagen samen te zingen. Mascha de Haan is de drijvende kracht achter 'Koninginnezang', dat is ontstaan vanuit de Lutherse werkgroep kerkmuziek. Mascha vertel...

29-05-2018 16:10

Kamperen met de kerk

Met hart en ziel - Kamperen met de kerk

Joanne Bijleveld gaat naar Woudenberg, waar jaarlijks tweehonderd mensen uit de hervormde kerken in Sliedrecht met elkaar kamperen. Een initiatief van Theo ten Braanker en een aantal anderen dat klein begon, maar een beetje uit de hand is g...

22-05-2018 16:10

Eet mee met de kerk

Met hart en ziel - Eet mee met de kerk

Vrijwilligster Lidy Nijhof is de drijvende kracht achter 'Eet mee met de kerk' in Driebergen. Elke derde vrijdag van de maand krijgen ongeveer honderd mensen voor een bescheiden bedrag een vijfgangendiner geserveerd. Het initiatief is een g...

15-05-2018 16:10

Feest van de Geest

Met hart en ziel - Feest van de Geest

Marian Kastelein werkt als kunstenares mee aan het project Feest van de Geest. Kunstenaars exposeren nieuw werk in kerkgebouwen door het hele land en laten zich inspireren door de architectuur. Het thema van dit jaar is 'Levensadem'. Voor h...

08-05-2018 16:10

Kliederkerk

Met hart en ziel - Kliederkerk

We gaan op een gewone zondagochtend naar De Lier, waar iets ongewoons gebeurt. Joanne Bijleveld ontmoet Anita, coördinator van de Kliederkerk. In plaats van een kerkdienst gaan jong en oud op een creatieve manier met het thema 'Feest van de...

01-05-2018 16:10

Dag van de Aarde

Met hart en ziel - Dag van de Aarde

We ontmoeten Remko van der Vos. Hij is betrokken bij het kinderwerk in de Fonteinkerk in Amersfoort. Deze kerk is overgestapt naar een alternatief voor de kindernevendienst: 'KIEM'. Op de 'Dag van de aarde' gaat Remko met de kinderen afval ...

24-04-2018 16:10

Winkel vol verhalen

Met hart en ziel - Winkel vol verhalen

We ontmoeten Okkie Westerhof, vrijwilligster in een bijzondere winkel: de winkel Mooi Verhaal in Assen. Een plek waar iedereen binnen kan stappen om zijn verhaal te vertellen, een vraag te stellen of een activiteit te organiseren. Mooi Verh...

17-04-2018 16:10

Mens voor Mens

Met hart en ziel - Mens voor Mens

We ontmoeten Mariska, stadspastor in Zwolle. Ze staat op het punt om iets te doen wat ze nooit eerder heeft gedaan: ze is gevraagd om tijdens de kick-off van het theaterspektakel 'De Wilde Deerne' in Zwolle de aanwezigen toe te spreken en t...

Met hart en ziel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Met hart en ziel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Met hart en ziel bij Met hart en ziel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Met hart en ziel. Heb je een uitzending van Met hart en ziel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Met hart en ziel gemist

Uitzending gemist van Met hart en ziel? Hier kun je alle uitzendingen van Met hart en ziel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 14
  • Laatste uitzending op 16-10-2018 om 16:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord