Programma gemist?

Gauguin werkt steeds door minder aan met de beurs uit en geniet van in het schilderen. Van zijn slapende tijdens dochter Aline van maakt de hij het schilderij 'The Little One door Is met Dreaming'. Het in is een bijzonder werk, met omdat hij de haar droom erbij schildert. van Het wordt zijn eerste uit echte het 'Gauguin'. Maar zo rooskleurig als zijn naar werken eruit zien, het is de uit situatie niet - van een typisch een gauguiniaans verschijnsel. een Mette is niet blij met door de met uit de hand gelopen in schilderhobby van haar door man. Na de uit beurscrash van 1882 zegt hij een zelfs door zijn werk op. Al een snel naar volgen de financiële problemen. tijdens Mette vertrekt tijdens met hun vijf kinderen naar haar een geboorteland Denemarken. op tv Gauguin reist haar van achterna, op maar het heeft geen succes. In met juni 1885 keert van hij met alleen tijdens zijn zoon Clovis door terug naar Parijs. op tv Clovis stalt door hij de in een internaat met en de zomer van 1886 brengt op tijdens Gauguin met geleend geld door in in de op kunstenaarskolonie Pont-Aven. Hij geniet van het het het primitieve leven en de het schilderen en ontmoet met onder andere op zijn schildervriend met Laval, met wie hij later naar op tijdens Panama en Martinique de zal gaan.

Jeroen van begint de zoektocht naar uit de mens de achter de kunstenaar Paul in Gauguin bij Gauguins met graf in Atuona, de op uit het kleine eilandje Hiva Oa in in van de Stille Oceaan. Hier een eindigde in 1903 van het dramatische levensverhaal op van de man die op tv als een tijdens van de grootste kunstenaars van een de de 19e en 20e uit eeuw wordt gezien. Dat verhaal het begon het in Lima, het Peru, waar Gauguin zijn vroege jeugd de doorbrengt. het Jeroen Krabbé bezoekt in Lima in de plekken die het Gauguin tot aan uit met zijn dood inspireren en uit bijblijven. In het spoor de van Gauguin reist naar Jeroen op tv door naar Frankrijk. Moeder een Aline keert met Paul het en zijn zus uit terug een naar Parijs als Paul zeven jaar in uit is. Paul voelt zich de daar een buitenstaander. Moeder op Aline kan haar hoofd op tv met moeite de boven water houden. De naar rijke beurshandelaar de en kunstverzamelaar Gustave uit Arosa uit werpt zich op als beschermheer tijdens en, na haar dood, tijdens als voogd uit van haar van kinderen. Hij zorgt in ervoor dat Gauguin aan naar het werk komt als naar -succesvolle- door beurshandelaar en dat uit hij kennismaakt met een impressionistische kunst het en met kunstenaars als Pissarro naar en Cezanne. Gauguin trouwt met met naar de Deense op Mette, met wie hij vijf met kinderen krijgt en het een geluk lijkt op hem toe te in lachen. tijdens Maar schilderen wordt steeds meer naar een naar obsessie voor hem.

Vanavond is in de zesde een en laatste door aflevering van deze naar documentairereeks over het op tv leven van de Franse naar schilder Paul Gauguin. Gauguin een krijgt het na een zijn terugkeer in met Frankrijk zwaar op tv te verduren. Zijn ex-vrouw het Mette wil niks met hem in te op maken hebben en hij wordt de gezien als uit de foute vriend tijdens van naar de overleden Vincent van het Gogh. Hij verlaat Frankrijk tijdens om nooit meer op tv terug te keren een en door komt in 1895 aan in Tahiti. tijdens Er uit komt snel een de nieuwe vrouw uit in zijn leven, Pahura. op Als zij in zwanger raakt maakt hij een serie op het schilderijen over haar die een op tv zeer dramatisch verhaal in verbergen. het Het kindje overlijdt namelijk. Als Gauguin met niet lang een daarna een het brief krijgt van zijn vrouw door door Mette dat ook een hun dochter Aline is overleden, wordt op Gauguin ziek van en zakt hij het in van een diepe depressie. naar Hij begint aan wat zijn het laatste een werk wordt, 'Where do we come de from?', in en doet in een zelfmoordpoging. Hij knapt wonder boven de van wonder op, wordt de journalist en trekt van van leer tegen naar het koloniaal gezag.

Jeroen Krabbé uit reist Gauguin achterna een naar Le het Pouldu (Frankrijk), Papeete in (Tahiti), Mataiea (Tahiti) op tv en Parijs (Frankrijk). In door Le Pouldu tijdens in Bretagne werkt door Gauguin in 1890 samen met van de Nederlandse schilder naar Meijer de in Haan. Gauguin hoort daar uit dat met Vincent van in Gogh een eind aan zijn leven op heeft op gemaakt. Het rakelt van de dramatische samenwerking op. in Gauguin de vertrekt hierop uit van Frankrijk en gaat op een zoek naar naar het primitieve leven in de uit verst gelegen Franse van kolonie: Tahiti. Als Gauguin naar aankomt in door Papeete, de de hoofdstad van Tahiti, blijkt uit het het minder primitief dan verwacht. Gauguin door verlaat de stad de en huurt een in simpele hut in tijdens Mataiea. Hij maakt de prachtige werken uit van Tahitiaanse vrouwen. in Gauguin gaat op in door de op tv gemeenschap en trouwt met Tehemana, een de naar 13-jarig Maori-meisje dat de hij diverse keren portretteert, bijvoorbeeld in een het van zeer controversiële schilderij op Spirit of the een dead watching. het Maar het leven in de tijdens tropen eist zijn op tol. In naar juli 1893 keert hij ziek in en arm terug door naar Parijs, uit met een uit enorme hoeveelheid meesterwerken. Daar tijdens krijgt hij een solotentoonstelling op tv bij de beroemde met kunsthandelaar Durand-Ruel. de Gauguin schrijft dat het een een groot tijdens succes is, maar of op dat de waar is, tijdens is de vraag.

Jeroen op Krabb is in de het schildersdorp Pont-Aven in Bretagne, op tv het waar Gauguin zijn meesterwerk 'Vision after op tv the sermon' schilderde. tijdens Het werk maakt met van Gauguin de tijdens voorman van de de op tv symbolistische schilderkunst. Theo, de broer van van tijdens Vincent van Gogh, haalt in Gauguin vervolgens over om naar door Arles met in Zuid-Frankrijk te een gaan om een daar met zijn broer tijdens Vincent samen op tv te werken en in wonen. Jeroen bespreekt door de meesterwerken die ze daar maakten een en het bezoekt plekken waar de ze samen de hebben geschilderd. De karakters van het Gauguin en Van met Gogh tijdens botsen en de samenwerking de eindigt in een drama, door waarbij Van Gogh op tv zijn eigen oor op afsnijdt. Gauguin naar vlucht naar Parijs, waar op tv de de kunstwereld hem allerlei verwijten maakt. Hij uit heeft van er genoeg van op en maakt plannen de voor zijn in eigen schildersclub, ver weg: 'het atelier van van op tv de tropen'..

Na een de mislukte poging met om in Panama door met schilderen veel door geld te verdienen, reizen uit Gauguin en schildervriend in Laval ziek en van berooid van door naar Martinique. naar Daar vestigen ze uit zich in een het hut. Jeroen Krabbé zoekt de plek in op waar op tv Gauguin naar een serie bijzondere werken van met fruitdraagsters maakte uit in de typische 'Gauguinstijl'. Op door Martinique voelt door Gauguin op zich op zijn plek. op Hij herkent het niet-westerse naar leven uit een zijn jeugd in in Lima. Maar de in met Panama opgelopen van ziektes dwingen naar Gauguin om het hervonden paradijs met te verlaten. de Hij vertrekt met op zeventien Martinique-werken naar Parijs. Hier uit ontmoet hij op tijdens met een tentoonstelling Vincent van Gogh. Vincent tijdens wil zijn Martinique-werken van zien en in is direct weg van in Gauguins werk. door In het najaar de van 1887 ruilt het Van Gogh een twee van het zijn zonnebloemschilderijen voor een Martinique-schilderij. op tv Ook Theo, naar de broer op van Vincent, koopt twee op tv werken. Het naar is het begin van op tv een vriendschap tussen door Gauguin en Vincent op Van Gogh door die dramatisch zal een eindigen.

Gauguin werkt op steeds minder aan de het naar beurs en geniet het van het schilderen. Van zijn de slapende dochter tijdens Aline maakt hij het in schilderij 'The uit Little One Is tijdens Dreaming'. Het van is een bijzonder werk omdat het hij haar droom erbij op schildert. Het met wordt zijn eerste uit echte 'Gauguin'. Maar zo het rooskleurig als zijn een werken eruit door zien, is de situatie in op niet - een typisch Gauguiniaans verschijnsel. door van Mette is niet blij met in de uit naar de hand gelopen schildershobby een van met haar man. Na de uit beurscrash van 1882 in zegt hij zelfs zijn werk de een op. Al snel op tv volgen de financiële het problemen. Mette vertrekt met hun vijf van kinderen met naar haar naar geboorteland Denemarken. Gauguin reist tijdens haar achterna, maar het heeft van met geen succes. In juni 1885 keert naar hij met met alleen tijdens zijn zoon Clovis terug op naar Parijs. Clovis stalt de hij van in een internaat en de zomer door tijdens van 1886 brengt Gauguin de met geleend geld naar door in de kunstenaarskolonie Pont-Aven. de Hij geniet op tv van tijdens het primitieve leven en het schilderen uit en ontmoet onder uit andere zijn schildervriend een Laval, met wie het hij later naar tijdens op tv Panama en Martinique zal uit gaan.

Maar tijdens zo rooskleurig als zijn met werken eruit een zien, is de situatie van niet - een typisch in Gauguiniaans tijdens verschijnsel. Mette uit is niet blij met in de uit de door hand gelopen hobby uit van haar man. Na de op tv beurscrash van 1882 door zegt hij zelfs met zijn van werk op. Al snel het volgen de financile het problemen. Mette vertrekt op met hun vijf kinderen naar uit op haar geboorteland Denemarken. in Gauguin reist haar achterna, maar op het heeft op geen succes. In juni door 1885 keert tijdens hij met alleen zijn door zoon Clovis terug door naar het Parijs. Clovis stalt hij in tijdens een op internaat en de zomer van 1886 naar door brengt Gauguin met geleend geld op door in in de kunstenaarskolonie Pont-Aven. Hij geniet op tijdens van het primitieve leven het en het schilderen tijdens en ontmoet onder op tv andere zijn schildervriend Laval, op tv met wie hij later naar op Panama en Martinique de zal op tv gaan. 

In Krabbé door zoekt met Gauguin reist Jeroen Krabbé met in het spoor van naar Gauguin op naar Peru, Kopenhagen, Parijs, Bretagne, van Martinique, op tv Tahiti en Hiva in Oa. Daar ziet Krabbé met eigen de ogen door wat de kunstenaar zag op en probeert hij te met begrijpen waarom Gauguin door zo’n op eind moest van reizen om zo’n unieke schilder te tijdens worden. van De afleveringen zijn vanaf van vanavond elke dinsdag naar om 20:25 van uur te zien op NPO uit 2. Paul Gauguin wordt de als uit één van naar de grootste schilders van de uit 19e en 20ste eeuw met gezien. op tv Achter zijn tijdens meesterwerken, die nu een honderden miljoenen euro’s op tv per stuk waard uit zijn, schuilt een met dramatisch levensverhaal van een op wereldreiziger die zijn hele op tv leven naar op zoek is geweest naar een vrijheid, erkenning en een herkenning. Jeroen Krabbé: "Na tijdens de Krabbé van zoekt een series over Van Gogh en Picasso uit was een het in mijn ogen tijd het op tv voor de man die als van belangrijk inspirator voor op deze en andere grote naar schilders werd het gezien. Een rusteloze man een van met een zeer turbulent leven. het Als kind hield in ik al op zielsveel van zijn schilderijen. Die uit felle uit kleuren, het het sprak mij enorm aan. Hij was in de een eerste schilder die dromen naar en in gedachtes zichtbaar maakte. Ik op tv ga in deze reeks op op tv zoek naar uit deze een droomwereld vol symbolen." Jeroen Krabbé van begint zijn van zoektocht naar de mens achter met de kunstenaar Paul Gauguin een bij Gauguins naar graf in Atuona, op uit het kleine in eilandje Hiva op Oa in in de Stille Oceaan. tijdens Hier eindigde in 1903 van het dramatische naar levensverhaal van de op man die als het een van de grootste kunstenaars het van de 19e en naar 20e eeuw met wordt uit gezien.

augustus 2018
13-08-2018 15:20

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Gauguin werkt steeds minder aan de beurs en geniet van het schilderen. Van zijn slapende dochter Aline maakt hij het schilderij 'The Little One Is Dreaming'. Het is een bijzonder werk, omdat hij haar droom erbij schildert. Het wordt zijn ee...

06-08-2018 15:20

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Jeroen begint de zoektocht naar de mens achter de kunstenaar Paul Gauguin bij Gauguins graf in Atuona, op het kleine eilandje Hiva Oa in de Stille Oceaan. Hier eindigde in 1903 het dramatische levensverhaal van de man die als een van de gro...

05-06-2018 20:25

Slot: Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Slot: Krabbé zoekt Gauguin

Vanavond is de zesde en laatste aflevering van deze documentairereeks over het leven van de Franse schilder Paul Gauguin. Gauguin krijgt het na zijn terugkeer in Frankrijk zwaar te verduren. Zijn ex-vrouw Mette wil niks met hem te maken he...

29-05-2018 20:25

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Jeroen Krabbé reist Gauguin achterna naar Le Pouldu (Frankrijk), Papeete (Tahiti), Mataiea (Tahiti) en Parijs (Frankrijk). In Le Pouldu in Bretagne werkt Gauguin in 1890 samen met de Nederlandse schilder Meijer de Haan. Gauguin hoort daar d...

22-05-2018 20:25

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Jeroen Krabb is in het schildersdorp Pont-Aven in Bretagne, waar Gauguin zijn meesterwerk 'Vision after the sermon' schilderde. Het werk maakt van Gauguin de voorman van de symbolistische schilderkunst. Theo, de broer van Vincent van Gogh, ...

15-05-2018 20:25

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Na een mislukte poging om in Panama met schilderen veel geld te verdienen, reizen Gauguin en schildervriend Laval ziek en berooid door naar Martinique. Daar vestigen ze zich in een hut. Jeroen Krabbé zoekt de plek op waar Gauguin een serie ...

12-05-2018 09:45

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Gauguin werkt steeds minder aan de beurs en geniet van het schilderen. Van zijn slapende dochter Aline maakt hij het schilderij 'The Little One Is Dreaming'. Het is een bijzonder werk omdat hij haar droom erbij schildert. Het wordt zijn eer...

08-05-2018 20:25

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

Maar zo rooskleurig als zijn werken eruit zien, is de situatie niet - een typisch Gauguiniaans verschijnsel. Mette is niet blij met de uit de hand gelopen hobby van haar man. Na de beurscrash van 1882 zegt hij zelfs zijn werk op. Al snel vo...

01-05-2018 20:25

Krabbé zoekt Gauguin

Krabbé zoekt Gauguin - Krabbé zoekt Gauguin

In Krabbé zoekt Gauguin reist Jeroen Krabbé in het spoor van Gauguin naar Peru, Kopenhagen, Parijs, Bretagne, Martinique, Tahiti en Hiva Oa. Daar ziet Krabbé met eigen ogen wat de kunstenaar zag en probeert hij te begrijpen waarom Gauguin z...

Krabbé zoekt Gauguin gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Krabbé zoekt Gauguin de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Krabbé zoekt Gauguin bij Krabbé zoekt Gauguin liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Krabbé zoekt Gauguin. Heb je een uitzending van Krabbé zoekt Gauguin gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Krabbé zoekt Gauguin gemist

Uitzending gemist van Krabbé zoekt Gauguin? Hier kun je alle uitzendingen van Krabbé zoekt Gauguin kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 13-08-2018 om 15:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord