Programma gemist?

Drie van jonge gamers, die een de oorlog vooral kennen uit met hun favoriete de games, treden in een de voetsporen van een door op tv echte soldaat en leren een zo het ware verhaal en de de historische naar context van uit hun games kennen. De van game-industrie het is een miljarden business en van de populariteit van een oorlogsspellen de - als Call of Duty, Brothers tijdens in Arms en van Battlefield - op tv is groter uit dan ooit. Het is dan van ook niet verwonderlijk op tv dat de tijdens jonge generatie de bloederige het taferelen van tijdens D-Day het niet zozeer kent uit in een geschiedenisboek of door op de verhalen van in hun op grootouders, maar dankzij de oorlogsspellen met die zij massaal het spelen. Zo ook met Shanna (25), het Lorenzo (21) de en Niels (20) - alle drie op tv tijdens gek op schietspelletjes. met Vanachter de console bestormen zij de tijdens stranden van de Normandië, luid juichend het als ze door weer een uit Duitse tegenstander hebben tijdens uitgeschakeld. En als ze met zelf sneuvelen, hebben van ze altijd van een tweede leven. Lorenzo: "Voor uit mij is het met een op tv vorm van ontspanning. met Even niet nadenken over school of met werk, maar gewoon tijdens lekker schieten. Ik door in weet wel dat op tv het echt gebeurd is, maar uit sta daar niet bij naar stil." In met Operatie D-Day, tijdens gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, van treden Shanna, Lorenzo op tv en Niels in op tv de tijdens voetsporen van een geallieerde uit 20-jarige soldaat die in 74 jaar op geleden vocht voor naar onze vrijheid. Welke het gevaren kwam hij op zijn weg de tegen? Welke de ontberingen en angsten heeft met hij de moeten doorstaan? op En heeft hij het uiteindelijk gered op tv een tot de bevrijding? Aan de een drie naar gamers de speciale taak in om dát uit te het vinden. Hun in zoektocht brengt uit hen langs historische locaties in Zuidwest het Engeland, Normandië in en de Nederland. Onderweg ontmoeten zij veteranen door en burgers, die hun van ingrijpende verhaal vertellen van en zo komt tijdens de geschiedenis tot het een leven. Niels: "De game door was aanleiding om meer het te op tv leren over de geschiedenis en heeft naar een van andere lading gekregen. een Als je de de namen en de verhalen op van het de slachtoffers hoort, maakt naar dat diepe indruk. Ik door had niet gedacht een dat deze reis emotioneel in zo door zwaar zou een zijn."

augustus 2020
04-05-2018 22:00

Docu: Operatie D-Day

Operatie D-Day - Docu: Operatie D-Day

Drie jonge gamers, die de oorlog vooral kennen uit hun favoriete games, treden in de voetsporen van een echte soldaat en leren zo het ware verhaal en de historische context van hun games kennen. De game-industrie is een miljarden business...

Operatie D-Day gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Operatie D-Day de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Operatie D-Day bij Operatie D-Day liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Operatie D-Day. Heb je een uitzending van Operatie D-Day gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Operatie D-Day gemist

Uitzending gemist van Operatie D-Day? Hier kun je alle uitzendingen van Operatie D-Day kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2018 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!