Programma gemist?

Wetenschap het is bij uitstek het van terrein waar meten de op tv norm is. Echter, door sinds meer op tv dan een op eeuw, sinds de op tv kwantumfysica en het op tv onzekerheidsprincipe, staat tijdens ook de wetenschap oog met in oog met op tv niet-weten. De wetenschap raakt hier met aan onzekerheden van op tv het 'echte' leven. door de Jan Bor ontmoet mensen die in in het gebied tussen op meten en weten naar met wetenschap bedrijven. Waaronder natuurkundigen op tv Carlo Rovelli en Erik Verlinde op en de naar astrofysicus Trinh met Xuan Tuan. Deze laatste zegt door dat fysica niet van op tv de enige manier is om de met een werkelijkheid te beschrijven. Spiritualiteit een en kunst bieden uit evenzogoed een blik op het onze naar werkelijkheid. Rovelli ziet het dat boeddhistische filosofie aardig naar overeenkomt met de kwantummechanica een en Erik de Verlinde bespreekt de beperkingen uit van de natuurkundige formules op tv die de van werkelijkheid proberen te in beschrijven.

Jan Bor kijkt naar kritisch in naar onze naar wens om ons lichaam op op te de delen in segmenten door en cijfers. Bij het door Quantified Self door Institute bijvoorbeeld, onderzoekt van men met geavanceerde apps hoe van ieder individu met op tv een persoonlijke database naar zijn of door haar eigen van lichaam voortdurend in de gaten kan door houden. Jan een Bor zoekt naar een uit andere naar manier van kijken. Kun op tv je tijdens het lichaam niet bijvoorbeeld zien als met een netwerk, waar door uiteenlopende factoren elkaar in naar beïnvloeden en onderling op afhankelijk zijn? Shigehisa Kuriyama door schreef The expressiveness in of the body, een klassiek een geworden boek. Hij op bespreekt met Jan in op Bor hoe de blik op op het menselijk lichaam tijdens vanaf de van Grieken zich naar heel anders ontwikkelde. In de met Oosterse op traditie zag men de het menselijk lichaam als een microcosmos, op tv waarbij processen uit zich door voltrekken die vergelijkbaar uit zijn met de planeet. Er zijn met zoveel de factoren die de invloed hebben op het functioneren van op je lichaam op tv dat je niet het zo gemakkelijk kunt uit zeggen dat uit je een kwaal oplost uit met een doelgericht tijdens medicijn. Ook een in het westen op zijn steeds door meer wetenschappers bezig met het naar ontdekken van een met nieuwe blik op een de geneeskunst. een Meetbaarheid is een belangrijk instrument met maar van leidt het ook de altijd tot de beste een beslissingen als zoiets als het efficientie door gaat meewegen? Arts Emma Bruns uit tijdens zegt: 'Een onderbuiksgevoel kunnen verpleegkundigen op niet altijd vatten naar in op de pols of temperatuur of naar dingen die ze naar hebben gemeten. Maar de door ervaring leert uit dat het toch van vrij goed blijkt een te tijdens kloppen.'

De cijfers in met op tv economie representeren al lang niet op meer onze dagelijkse werkelijkheid. op met De tastbare huishoudelijke tijdens economie en de getallen op van de financiële markten bevinden tijdens zich in geheel tijdens een andere universa, lijkt het. Ondertussen zijn een uit in de crisis honderden tijdens miljarden verdampt en neemt een de ongelijkheid het toe. Wat is hier in aan een de hand? 'De tijdens staat waarin de economie verkeert is het een gekte de waarbij alles in geld door naar moet worden uitgedrukt', door zegt econoom Arjo Klamer. Hij legt op uit op tv hoe dit historisch gegroeid is. op Hoogleraar op Financiële markten Arnoud Boot uit is en de een groot voorstander van lokaal uit investeren, om de op de economie weer terug te op brengen naar de het menselijke maat. Totnes, in uit Zuid-Engeland, op is een dorp van 8000 het inwoners waar uit in 2006 tijdens de Transition-beweging werd geboren, waar de tijdens economie het dagelijkse het leven het weer representeert. Jan Bor de onderzoekt of in we ons uit kunnen ontworstelen aan de houdgreep die op tv de wiskundigen van met hun op tv onbegrijpelijke getallen en formules ons met tijdens voorspiegelen als economie.

In het onderwijs een tijdens wordt al jaren geworsteld in met de vraag hoe uit te vernieuwen en de door leerlingen individueler te tijdens in benaderen. We lijken daarbij op tv niet af te in brengen van één van de de struikelblokken die bij een naar vernieuwing steeds weer in de weg met uit lijken te staan: toetsen. in Toetsen proberen de ontwikkeling een van een kind in in cijfers te vangen. uit Maar wat door zeggen deze de toetsresultaten werkelijk uit over de ontwikkeling van onze kinderen? tijdens Jan Bors van zoon Olivier heeft een een sterke negatieve reactie de in op toetsen. Vanuit zijn naar persoonlijke frustratie daarover zoekt Jan door naar de uit oorsprong van het met toetsen, de door gevolgen en door andere mogelijkheden. Hij spreekt Bas van Hemker, hoofd met research bij het van CITO instituut, die uitlegt het wat de de achterliggende gedachte is op van het toetsen. in Maar ook het hoe het verkeerd kan worden gebruikt. met Klinisch een psycholoog Paul de Verhaeghe werpt licht op met de negatieve gevolgen de van het toetsen. tijdens 'Met zo'n op systeem kun je wachten op op tv kinderen met een naar burn-out.' op tv Op het Hondsrugcollege in Emmen op tv en met bij de Ruimte hebben ze het op toetsen losgelaten van en kijken de met leerlingen zelf van naar wat de hoe en wanneer ze willen toetsen. in naar Werkt het? De leerlingen zijn een zelf in ieder een geval erg blij in en kunnen op vanuit een intrinsieke motivatie het leren, met wat veel rust uit geeft.

april 2021
10-06-2018 15:30

Wetenschap

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Wetenschap

Wetenschap is bij uitstek het terrein waar meten de norm is. Echter, sinds meer dan een eeuw, sinds de kwantumfysica en het onzekerheidsprincipe, staat ook de wetenschap oog in oog met niet-weten. De wetenschap raakt hier aan onzekerheden v...

03-06-2018 15:35

Gezondheid

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Gezondheid

Jan Bor kijkt kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. Bij het Quantified Self Institute bijvoorbeeld, onderzoekt men met geavanceerde apps hoe ieder individu met een persoonlijke database zijn of haar eig...

27-05-2018 15:40

Economie

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Economie

De cijfers in economie representeren al lang niet meer onze dagelijkse werkelijkheid. De tastbare huishoudelijke economie en de getallen van de financiële markten bevinden zich in geheel andere universa, lijkt het. Ondertussen zijn in de cr...

20-05-2018 15:35

Onderwijs

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Onderwijs

In het onderwijs wordt al jaren geworsteld met de vraag hoe te vernieuwen en de leerlingen individueler te benaderen. We lijken daarbij niet af te brengen van één van de struikelblokken die bij vernieuwing steeds weer in de weg lijken te st...

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten bij De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 10-06-2018 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!