Programma gemist?

Wetenschap het is bij uitstek het terrein uit waar meten op tv de norm is. Echter, in sinds meer door dan een de eeuw, sinds de kwantumfysica en een het onzekerheidsprincipe, een staat ook met de wetenschap oog in oog door met niet-weten. het De wetenschap op tv raakt hier aan van onzekerheden van op tv het 'echte' leven. Jan Bor uit ontmoet mensen een die in het gebied tussen op meten en uit weten wetenschap bedrijven. naar Waaronder natuurkundigen in Carlo Rovelli en uit Erik Verlinde en uit de astrofysicus het Trinh Xuan Tuan. Deze laatste zegt met dat fysica de niet van de enige manier door is om de werkelijkheid in te beschrijven. Spiritualiteit en kunst door bieden op evenzogoed een blik in op onze werkelijkheid. Rovelli in ziet dat boeddhistische filosofie een aardig overeenkomt met op de kwantummechanica en het Erik de Verlinde bespreekt de beperkingen van in de natuurkundige in formules die de met werkelijkheid proberen te het beschrijven.

Jan Bor kijkt naar de kritisch naar onze wens om ons van lichaam op te het delen in een segmenten tijdens en cijfers. Bij het Quantified uit Self Institute bijvoorbeeld, onderzoekt in men tijdens met geavanceerde apps hoe ieder op individu in met een persoonlijke database zijn met of haar eigen tijdens lichaam met voortdurend in de gaten kan tijdens houden. Jan van Bor zoekt naar tijdens een andere manier van van naar kijken. Kun je met het lichaam niet bijvoorbeeld uit zien als door een netwerk, waar uiteenlopende op tv factoren elkaar de beïnvloeden en onderling afhankelijk zijn? naar Shigehisa op Kuriyama schreef The in expressiveness of the body, een klassiek het tijdens geworden boek. Hij bespreekt met op Jan Bor hoe in de blik het op het menselijk lichaam vanaf op in de Grieken zich heel anders ontwikkelde. de In met de Oosterse traditie tijdens zag men het menselijk op tv lichaam als een microcosmos, tijdens waarbij processen zich tijdens voltrekken die op vergelijkbaar zijn met de een planeet. op tv Er zijn zoveel factoren op die uit invloed hebben op het naar functioneren van op tv je lichaam dat je niet zo door naar gemakkelijk kunt zeggen dat de je een kwaal oplost door met uit een doelgericht medicijn. Ook de in het westen zijn met steeds meer naar wetenschappers bezig met het een ontdekken van een de nieuwe blik tijdens op de een geneeskunst. Meetbaarheid is een uit belangrijk instrument maar leidt het het ook met altijd tot de beste beslissingen met als zoiets in als efficientie gaat van meewegen? Arts Emma naar Bruns zegt: 'Een onderbuiksgevoel door kunnen verpleegkundigen uit niet altijd uit vatten in de pols of een temperatuur de of dingen door die ze hebben gemeten. Maar de uit ervaring leert met dat het het toch vrij goed op blijkt te door kloppen.'

De op tv cijfers in economie representeren al het lang niet uit meer onze van dagelijkse werkelijkheid. De tastbare huishoudelijke door met economie en de getallen van tijdens de financiële markten uit bevinden zich in in geheel op andere universa, lijkt uit het. Ondertussen zijn in de een crisis honderden miljarden verdampt tijdens en op neemt de ongelijkheid toe. Wat uit de is hier aan de hand? 'De op staat waarin op tv de op tv economie verkeert is een gekte de waarbij uit alles in geld in moet worden uitgedrukt', zegt econoom Arjo in Klamer. Hij legt in uit van hoe dit historisch gegroeid is. met Hoogleraar een Financiële markten Arnoud Boot is tijdens op tv en een groot voorstander van in lokaal investeren, om de van economie weer terug in te brengen naar naar tijdens de menselijke maat. de Totnes, in Zuid-Engeland, is met een dorp van tijdens 8000 inwoners waar in door 2006 de het Transition-beweging werd geboren, waar de een van economie het dagelijkse leven weer uit representeert. Jan Bor onderzoekt uit of we ons op kunnen ontworstelen door aan op tv de houdgreep die de wiskundigen met tijdens hun onbegrijpelijke naar getallen en formules het ons voorspiegelen de als economie.

In van het onderwijs wordt al tijdens jaren geworsteld de met de van vraag hoe te een vernieuwen en de leerlingen individueler te van in benaderen. We lijken daarbij niet met af naar te brengen van één van naar de struikelblokken die bij van uit vernieuwing steeds weer door in de weg lijken te met staan: uit toetsen. Toetsen proberen de ontwikkeling van naar een kind in op cijfers op te vangen. Maar wat naar zeggen deze toetsresultaten werkelijk van over de ontwikkeling van tijdens van onze kinderen? Jan in Bors zoon Olivier heeft het een sterke negatieve met reactie op toetsen. Vanuit uit zijn tijdens persoonlijke frustratie daarover zoekt uit Jan naar een de oorsprong van het toetsen, door de van gevolgen en andere mogelijkheden. het Hij het spreekt Bas Hemker, hoofd research bij op tv het op CITO instituut, die de uitlegt wat de achterliggende gedachte naar is van het met toetsen. Maar ook van hoe in het verkeerd kan worden gebruikt. op tv Klinisch het psycholoog Paul Verhaeghe werpt een licht op de negatieve met de gevolgen van het toetsen. naar 'Met zo'n systeem het kun je wachten op van kinderen met een van burn-out.' Op in het Hondsrugcollege in Emmen op en van bij de Ruimte hebben met ze het door toetsen losgelaten en kijken naar de leerlingen zelf naar met wat hoe door en wanneer ze het willen toetsen. Werkt het? De uit leerlingen tijdens zijn zelf in ieder uit geval van erg blij en kunnen met vanuit een intrinsieke motivatie naar leren, wat veel rust op van geeft.

januari 2021
10-06-2018 15:30

Wetenschap

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Wetenschap

Wetenschap is bij uitstek het terrein waar meten de norm is. Echter, sinds meer dan een eeuw, sinds de kwantumfysica en het onzekerheidsprincipe, staat ook de wetenschap oog in oog met niet-weten. De wetenschap raakt hier aan onzekerheden v...

03-06-2018 15:35

Gezondheid

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Gezondheid

Jan Bor kijkt kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. Bij het Quantified Self Institute bijvoorbeeld, onderzoekt men met geavanceerde apps hoe ieder individu met een persoonlijke database zijn of haar eig...

27-05-2018 15:40

Economie

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Economie

De cijfers in economie representeren al lang niet meer onze dagelijkse werkelijkheid. De tastbare huishoudelijke economie en de getallen van de financiële markten bevinden zich in geheel andere universa, lijkt het. Ondertussen zijn in de cr...

20-05-2018 15:35

Onderwijs

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Onderwijs

In het onderwijs wordt al jaren geworsteld met de vraag hoe te vernieuwen en de leerlingen individueler te benaderen. We lijken daarbij niet af te brengen van één van de struikelblokken die bij vernieuwing steeds weer in de weg lijken te st...

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten bij De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 10-06-2018 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!