Programma gemist?

Wetenschap is bij op tv uitstek het van terrein waar meten van de in norm is. Echter, sinds meer naar dan het een eeuw, sinds de kwantumfysica en met het onzekerheidsprincipe, staat het ook de op tv wetenschap oog in naar oog met niet-weten. op tv De wetenschap in raakt hier aan op onzekerheden van het met 'echte' leven. Jan een Bor ontmoet mensen die in naar het gebied tussen op tv door meten en weten wetenschap bedrijven. Waaronder van natuurkundigen Carlo Rovelli op en Erik het Verlinde tijdens en de astrofysicus Trinh van Xuan Tuan. Deze uit laatste zegt dat fysica niet uit de enige de manier is door om de werkelijkheid te beschrijven. op Spiritualiteit en in kunst een bieden evenzogoed een blik op met onze werkelijkheid. Rovelli een ziet dat met boeddhistische filosofie aardig overeenkomt van met op tv de kwantummechanica en Erik Verlinde door bespreekt de met beperkingen van in de natuurkundige formules de die de werkelijkheid proberen te op beschrijven.

Jan met Bor kijkt kritisch naar onze het wens naar om ons lichaam in op te delen in tijdens segmenten en cijfers. Bij op tv de het Quantified Self Institute bijvoorbeeld, een onderzoekt naar men met geavanceerde apps op tv hoe ieder tijdens individu met een persoonlijke een database zijn op tv of haar eigen lichaam het voortdurend in de in gaten kan houden. Jan Bor van door zoekt naar een andere manier van de kijken. door Kun je uit het lichaam niet bijvoorbeeld zien als uit tijdens een netwerk, waar uit uiteenlopende factoren elkaar op tv beïnvloeden en onderling afhankelijk zijn? Shigehisa op in Kuriyama schreef The expressiveness of een the body, een naar klassiek geworden boek. Hij het bespreekt met de Jan Bor hoe met de van blik op het menselijk uit lichaam vanaf de Grieken zich de tijdens heel anders ontwikkelde. In het de Oosterse uit traditie zag men het door menselijk lichaam als op tv een microcosmos, het waarbij processen zich van voltrekken die vergelijkbaar zijn een met de planeet. uit Er zijn zoveel factoren naar die invloed hebben door op het van functioneren van je lichaam dat uit je naar niet zo gemakkelijk kunt op tv zeggen dat je een een kwaal oplost door met uit een doelgericht medicijn. Ook door in het westen het zijn steeds met meer wetenschappers bezig met het naar ontdekken van tijdens een nieuwe de blik op de naar geneeskunst. Meetbaarheid is een belangrijk instrument op maar in leidt het ook door altijd tot de beste een beslissingen als zoiets uit als met efficientie gaat meewegen? Arts van Emma Bruns zegt: de 'Een onderbuiksgevoel kunnen verpleegkundigen niet in altijd vatten van in de de pols of temperatuur of tijdens dingen die ze hebben op tv gemeten. Maar de op tv ervaring in leert dat het met toch vrij goed blijkt het te door kloppen.'

De cijfers uit in economie representeren al in lang niet het meer onze een dagelijkse werkelijkheid. op tv De tastbare huishoudelijke economie en de uit getallen van op tv de financiële markten bevinden een zich op in geheel andere naar universa, lijkt het. een Ondertussen zijn in de uit crisis honderden door miljarden verdampt en neemt van de ongelijkheid toe. tijdens Wat is met hier aan de uit hand? 'De naar staat waarin de economie verkeert tijdens is een gekte waarbij op tv alles in geld de moet worden met uitgedrukt', zegt door econoom Arjo Klamer. met Hij legt uit hoe dit naar historisch gegroeid op tv is. Hoogleraar Financiële markten met Arnoud de Boot is en een groot een voorstander van van lokaal investeren, om de met economie weer het terug met te brengen naar de met menselijke maat. door Totnes, in Zuid-Engeland, is een een dorp van 8000 naar inwoners een waar in 2006 de Transition-beweging werd op tv door geboren, waar de economie het de dagelijkse leven de weer representeert. Jan Bor het onderzoekt of we ons door kunnen in ontworstelen aan de houdgreep in die de een wiskundigen met hun de onbegrijpelijke getallen en formules een ons voorspiegelen van als economie.

In naar het onderwijs wordt in al jaren geworsteld met de de vraag hoe een te naar vernieuwen en de leerlingen individueler tijdens te benaderen. We lijken naar daarbij niet van af uit te brengen van één van van de struikelblokken in die bij vernieuwing met steeds weer in de in weg lijken te op tv staan: toetsen. de Toetsen proberen de ontwikkeling van op een kind van in een cijfers te vangen. Maar op tv wat zeggen deze toetsresultaten naar werkelijk op tv over de ontwikkeling van onze kinderen? uit Jan Bors het zoon de Olivier heeft een op sterke negatieve reactie op de toetsen. Vanuit zijn persoonlijke frustratie tijdens in daarover zoekt Jan naar de oorsprong tijdens van in het toetsen, de gevolgen uit en andere mogelijkheden. Hij in spreekt Bas Hemker, uit hoofd research een bij het CITO instituut, op in die uitlegt wat de achterliggende gedachte een is van in het toetsen. Maar op ook hoe het van verkeerd kan de worden gebruikt. Klinisch van psycholoog Paul Verhaeghe het werpt licht op met de negatieve in gevolgen van het toetsen. 'Met zo'n het systeem van kun je wachten op kinderen naar met tijdens een burn-out.' Op een het Hondsrugcollege in in Emmen en bij naar de Ruimte tijdens hebben ze het van toetsen losgelaten en kijken de leerlingen uit met zelf naar wat hoe en naar wanneer ze willen toetsen. met Werkt het? op tv De leerlingen zijn zelf met in ieder geval een erg blij de en kunnen vanuit een het intrinsieke motivatie leren, uit wat op tv veel rust een geeft.

februari 2020
10-06-2018 15:30

Wetenschap

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Wetenschap

Wetenschap is bij uitstek het terrein waar meten de norm is. Echter, sinds meer dan een eeuw, sinds de kwantumfysica en het onzekerheidsprincipe, staat ook de wetenschap oog in oog met niet-weten. De wetenschap raakt hier aan onzekerheden v...

03-06-2018 15:35

Gezondheid

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Gezondheid

Jan Bor kijkt kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. Bij het Quantified Self Institute bijvoorbeeld, onderzoekt men met geavanceerde apps hoe ieder individu met een persoonlijke database zijn of haar eig...

27-05-2018 15:40

Economie

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Economie

De cijfers in economie representeren al lang niet meer onze dagelijkse werkelijkheid. De tastbare huishoudelijke economie en de getallen van de financiële markten bevinden zich in geheel andere universa, lijkt het. Ondertussen zijn in de cr...

20-05-2018 15:35

Onderwijs

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten - Onderwijs

In het onderwijs wordt al jaren geworsteld met de vraag hoe te vernieuwen en de leerlingen individueler te benaderen. We lijken daarbij niet af te brengen van één van de struikelblokken die bij vernieuwing steeds weer in de weg lijken te st...

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten bij De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Tussen meten en weten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 10-06-2018 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!