Programma gemist?

De van plaatsing van de tijdens echte waterkunstwerken nadert. Maar voor naar naar het zover is, zien de we hoe na uit alle kritiek het van de Friezen de naar elf fonteinen worden op tv gebouwd, sommige in in het buitenland, andere met door lokale bedrijven. In Bolsward de komt de vleermuisfontein uit van kunstenaar een Johan Creten op een een oud grafveld, in tot tijdens grote verontwaardiging van met de bevolking. In Workum, in de op tv werkplaats een van een lokale de kunstenares, laten sceptische bewoners hun met licht schijnen in over de leeuwenfontein van met Cornelia van Parker. In Hindeloopen zijn een de bewoners uit onaangenaam verrast van met de wijze uit waarop het enorme waterkunstwerk een van de naar Chinese Shen Yuan is neergezet. Uiteindelijk tijdens komen alle in fonteinen aan door in de elf Friese in steden, de met behulp van kranen van vliegen ze naar hun van eindbestemming. Het naar grote moment, van waarop ze alle elf tegelijk gaan uit spuiten, is aanstaande. op De jarenlange in missie van bedenker en van artistiek in leider Anna Tilroe op nadert een met spetterend einde.

Inspraak en kunst, uit is dat eigenlijk van in wel een vruchtbare het combinatie? De gemoederen bij naar de Friezen lopen het hoog op. Want een kunstwerk de is leuk, een maar naar niet als het in naar de weg op staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. uit tijdens En waarom kunnen lokale kunstenaars de op tv uit fonteinen niet maken? Veel Friezen vinden naar dat het project tijdens geen rekenschap op tv geeft van de gemeenschap, op de in 'mienskip'. In Workum wordt uit daarom als ludiek de protest de op tv Pauperfontein gemaakt, op een groot monument van op tv 230 houten op piemels die gaan spuiten als van het openbare op tv toilet dat het herbergt, naar gebruikt wordt. een Gaat het curator Anna Tilroe het lukken tijdens de Friezen en de kunstenaars het bij elkaar te van op houden?

De keuze voor een tijdens elf fonteinen komt van op curator Anna Tilroe. op Ze trekt de provincie uit in om de het nauwbetrokken Friese in bevolking enthousiast naar te maken voor de een nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dat uit valt naar niet mee. door De autonomie van de op kunstenaar en de smaak van tijdens het publiek van blijken in niet vanzelfsprekend samen te met gaan. Zo wil de fonteincommissie van een in Hindeloopen wel een in fontein, maar geen spuitend in water. in En de visboer in Harlingen de is op ervan overtuigd dat de tijdens kunstenaar in zijn een winkel is geweest en het tijdens idee voor zijn tijdens fontein daar heeft tijdens tijdens afgekeken.

De de plaatsing van de de echte waterkunstwerken nadert. van Maar voor het zover op is, van zien we hoe na alle in kritiek in van de Friezen de elf fonteinen een worden gebouwd, sommige naar de in het buitenland, de andere door lokale bedrijven. In Bolsward de komt de van vleermuisfontein van kunstenaar uit Johan Creten op de een oud grafveld, in tot in grote verontwaardiging van de een bevolking. In naar Workum, in de werkplaats van het een een lokale kunstenares, laten sceptische bewoners op tv hun licht schijnen in over de de leeuwenfontein van Cornelia Parker. naar In tijdens Hindeloopen zijn de bewoners onaangenaam verrast op met de wijze met waarop het enorme een waterkunstwerk van tijdens de Chinese Shen uit Yuan is neergezet. Uiteindelijk naar komen door alle fonteinen aan in een de van elf Friese steden, op tv met behulp van kranen vliegen ze in naar op hun eindbestemming. Het grote moment, door waarop ze naar alle elf tegelijk naar gaan met spuiten, is aanstaande. De uit jarenlange missie van bedenker naar en uit artistiek leider Anna het Tilroe nadert een tijdens spetterend einde.

Inspraak en kunst, de tijdens is dat eigenlijk wel een vruchtbare tijdens combinatie? naar De gemoederen bij de Friezen naar lopen hoog op. een naar Want een kunstwerk is leuk, tijdens maar niet in als het in de weg door staat of met het monumentale de dorpsgezicht verstoort. En op waarom kunnen uit lokale kunstenaars de fonteinen tijdens niet maken? op tv Veel Friezen vinden dat de het project geen rekenschap geeft op van de gemeenschap, uit de op 'mienskip'. In uit Workum wordt daarom als ludiek protest van de Pauperfontein gemaakt, door een een groot monument van 230 uit houten piemels met die gaan spuiten als door het openbare toilet, op dat het het herbergt, gebruikt wordt. Gaat het uit uit curator Anna Tilroe lukken de Friezen naar in en de kunstenaars door bij elkaar te van houden?

Veel Friezen hadden in graag gezien dat van kunstenaars uit uit de eigen provincie de op tv opdracht hadden de gekregen. Maar naar de organisatie van door Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van de Europa naar 2018, besloot anders. En dus het wordt op tv nu de laatste hand gelegd aan op elf fonteinen, ontworpen tijdens de door internationale kunstenaars. De een botsing van culturen is de van kern van het de het driedelige documentaireserie 11 Friese Fonteinen', die op tv op vanaf vanavond drie zondagen om 20:20 naar uur wordt van uitgezonden op NPO 2. Regisseur op tv Roel uit van Dalen volgde naar twee jaar lang het op tv kunstproject 11Fountains en was een getuige van humoristische door en confronterende situaties door op tv tussen de bevlogen kunstcurator op Anna Tilroe en de nuchtere een Friese bewoners. in Hij vroeg met cabaretier Jan tijdens Jaap van der Wal, geboren met in Leeuwarden, van de ontwikkelingen een te beschouwen door er een op snedige voorstelling naar over te uit maken, die in losse delen in naar naar de serie is door verwerkt. Hiermee wordt op tv de rol van kunst van in de openbare ruimte in op verschillende op manieren belicht. De uit keuze voor elf een fonteinen komt het van curator Anna Tilroe. op Ze trekt in de in serie de het provincie in om op tv de nauw het betrokken Friese bevolking enthousiast te uit maken voor de nieuwe door en spraakmakende door waterkunstwerken. Dat naar valt niet mee. De tijdens autonomie van de van kunstenaar en de smaak het van in het publiek blijken tijdens niet vanzelfsprekend samen te gaan. uit Lukt de het Tilroe om naar draagvlak onder de bevolking een te creëren en van uit Friesland een niet uit te missen bestemming uit te een maken voor nationale op en internationale toeristen? Of uit strandt het in ambitieuze project op de nuchterheid met van de Friese van bewoners? Zo het wil de fonteincommissie met in Hindeloopen wel tijdens een fontein, maar geen uit door spuitend water. En is tijdens de visboer in Harlingen er uit van overtuigd op dat in de kunstenaar in zijn winkel is in geweest en op tv het idee voor de zijn fontein daar naar heeft door afgekeken.

mei 2021
20-08-2019 09:10

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

13-08-2019 09:10

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

06-08-2019 09:10

Het Visioen

11 Friese Fonteinen - Het Visioen

De keuze voor elf fonteinen komt van curator Anna Tilroe. Ze trekt de provincie in om de nauwbetrokken Friese bevolking enthousiast te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dat valt niet mee. De autonomie van de kunstenaar...

03-06-2018 20:15

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

27-05-2018 20:15

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

20-05-2018 20:20

Nieuw: 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen - Nieuw: 11 Friese Fonteinen

Veel Friezen hadden graag gezien dat kunstenaars uit de eigen provincie de opdracht hadden gekregen. Maar de organisatie van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, besloot anders. En dus wordt nu de laatste hand gelegd aan elf fon...

11 Friese Fonteinen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 11 Friese Fonteinen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 11 Friese Fonteinen bij 11 Friese Fonteinen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 11 Friese Fonteinen. Heb je een uitzending van 11 Friese Fonteinen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

11 Friese Fonteinen gemist

Uitzending gemist van 11 Friese Fonteinen? Hier kun je alle uitzendingen van 11 Friese Fonteinen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 09:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!