Programma gemist?

De door plaatsing van de echte naar waterkunstwerken nadert. Maar in voor in het zover is, de zien we hoe na alle kritiek van het van de Friezen de elf fonteinen naar het worden gebouwd, sommige in het het buitenland, andere door een lokale naar bedrijven. In Bolsward komt op tv de vleermuisfontein van kunstenaar de Johan Creten op tijdens een uit oud grafveld, tot grote verontwaardiging van van de bevolking. de In Workum, in tijdens de op werkplaats van een lokale kunstenares, naar laten sceptische met bewoners hun licht naar schijnen over de leeuwenfontein met van Cornelia op Parker. In Hindeloopen de zijn de bewoners onaangenaam naar verrast met de in wijze waarop het op tv enorme waterkunstwerk van met de Chinese de Shen Yuan is neergezet. Uiteindelijk tijdens komen alle fonteinen op tv het aan in de elf met Friese steden, met tijdens behulp van kranen vliegen de ze naar hun eindbestemming. de een Het grote moment, waarop ze alle van elf tegelijk gaan een spuiten, is aanstaande. het de De jarenlange missie van door bedenker en artistiek leider Anna door van Tilroe nadert een tijdens spetterend einde.

Inspraak op en kunst, op is dat eigenlijk wel een in vruchtbare combinatie? De op tv gemoederen bij de door Friezen lopen door hoog op. Want een op tv kunstwerk is leuk, een maar met niet als het in in de weg op tv staat of het monumentale tijdens dorpsgezicht verstoort. een En waarom kunnen lokale kunstenaars de met fonteinen van niet maken? de Veel Friezen vinden dat het project naar geen rekenschap naar geeft van het de gemeenschap, de 'mienskip'. In in Workum wordt van daarom als met ludiek protest de de Pauperfontein gemaakt, een naar groot monument van uit 230 houten piemels die gaan door spuiten het als het door openbare toilet dat op het herbergt, gebruikt met wordt. Gaat het curator Anna op tv Tilroe lukken de Friezen een en de kunstenaars naar bij elkaar te het op houden?

De het keuze voor met elf fonteinen komt van van curator Anna in Tilroe. Ze trekt de provincie in een op tv om de nauwbetrokken Friese door bevolking enthousiast op te maken voor de nieuwe en in spraakmakende waterkunstwerken. op tv Dat valt niet mee. van tijdens De autonomie van de kunstenaar van en de van smaak van het publiek een blijken niet tijdens vanzelfsprekend samen te gaan. op tv Zo wil de met fonteincommissie het in Hindeloopen wel een een fontein, maar van geen spuitend water. het En de visboer in Harlingen is door ervan overtuigd dat met de kunstenaar de in zijn winkel is in geweest op en het een idee voor zijn het fontein daar heeft een afgekeken.

De op plaatsing van de de echte waterkunstwerken nadert. Maar met voor het zover in is, uit zien we hoe na alle van kritiek van het de Friezen in de elf fonteinen worden gebouwd, sommige het uit in het buitenland, andere door lokale een bedrijven. In een Bolsward komt op tv de vleermuisfontein van kunstenaar tijdens Johan Creten op een uit uit oud grafveld, tot grote verontwaardiging op tv van de bevolking. uit In Workum, in door de met werkplaats van een lokale kunstenares, laten met naar sceptische bewoners hun licht schijnen op over uit de leeuwenfontein van Cornelia Parker. uit In een Hindeloopen zijn de bewoners op tv onaangenaam verrast van met de wijze waarop in het enorme uit waterkunstwerk van de Chinese Shen een Yuan is door neergezet. Uiteindelijk komen alle fonteinen op tv aan in de door elf Friese door steden, op tv met behulp van kranen vliegen ze in naar hun uit eindbestemming. Het grote moment, de op waarop ze alle elf het tegelijk gaan op spuiten, is aanstaande. De het jarenlange missie van bedenker en van artistiek leider Anna tijdens Tilroe nadert een op tv door spetterend einde.

Inspraak en op kunst, is dat door eigenlijk wel een door vruchtbare combinatie? De gemoederen naar bij de de Friezen op lopen hoog op. Want een uit kunstwerk is leuk, met maar niet als uit het in de weg in met staat of het met monumentale dorpsgezicht verstoort. de En waarom kunnen lokale kunstenaars de het fonteinen niet maken? in Veel door Friezen vinden dat het met project geen rekenschap geeft naar van de gemeenschap, een een de 'mienskip'. In Workum op wordt daarom als ludiek protest op de Pauperfontein gemaakt, op een groot monument door van 230 houten door uit piemels die gaan in spuiten als het openbare toilet, het dat het herbergt, gebruikt op tv wordt. de Gaat het curator Anna op Tilroe lukken op tv de Friezen en de kunstenaars met bij elkaar te een op tv houden?

Veel de Friezen hadden graag gezien dat met kunstenaars met uit de eigen provincie in de opdracht hadden uit gekregen. in Maar de organisatie van Leeuwarden, de Culturele het Hoofdstad van Europa 2018, uit besloot anders. En dus wordt de nu naar de laatste hand uit gelegd aan elf fonteinen, met ontworpen door internationale van kunstenaars. De botsing van uit een culturen is de de kern van de driedelige door documentaireserie 11 Friese door Fonteinen', die op tv vanaf vanavond drie zondagen om 20:20 het van uur wordt uitgezonden op NPO 2. Regisseur in Roel van Dalen met volgde twee uit jaar lang het kunstproject op 11Fountains het en was naar getuige van humoristische in en confronterende situaties tussen het de bevlogen kunstcurator Anna van Tilroe en tijdens de nuchtere Friese bewoners. Hij met naar vroeg cabaretier Jan Jaap van der met op tv Wal, geboren in in Leeuwarden, de ontwikkelingen de te beschouwen door door er een snedige voorstelling over in te maken, het die in losse op delen in de serie is naar in verwerkt. Hiermee wordt de rol met van kunst op tv in de openbare ruimte op tv op verschillende van manieren belicht. De keuze voor naar elf fonteinen uit komt uit van curator Anna Tilroe. de Ze trekt in op de serie de het provincie in om de uit nauw betrokken Friese door bevolking enthousiast te uit maken voor de nieuwe tijdens de en spraakmakende waterkunstwerken. Dat op tv valt niet mee. De autonomie door van door de kunstenaar van en de smaak het van het publiek het blijken niet vanzelfsprekend samen naar te gaan. Lukt het met Tilroe om draagvlak in onder de bevolking te van creëren en het van uit Friesland een niet te missen bestemming een te maken met voor nationale naar en internationale toeristen? Of strandt op tv het het ambitieuze project op in de nuchterheid van het de Friese bewoners? in Zo wil de in fonteincommissie in op tv Hindeloopen wel een fontein, maar geen uit spuitend de water. En is de door visboer in Harlingen er het van overtuigd dat met de op tv kunstenaar in een zijn winkel is met geweest en het het idee voor zijn fontein daar heeft met door afgekeken.

januari 2021
20-08-2019 09:10

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

13-08-2019 09:10

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

06-08-2019 09:10

Het Visioen

11 Friese Fonteinen - Het Visioen

De keuze voor elf fonteinen komt van curator Anna Tilroe. Ze trekt de provincie in om de nauwbetrokken Friese bevolking enthousiast te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dat valt niet mee. De autonomie van de kunstenaar...

03-06-2018 20:15

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

27-05-2018 20:15

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

20-05-2018 20:20

Nieuw: 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen - Nieuw: 11 Friese Fonteinen

Veel Friezen hadden graag gezien dat kunstenaars uit de eigen provincie de opdracht hadden gekregen. Maar de organisatie van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, besloot anders. En dus wordt nu de laatste hand gelegd aan elf fon...

11 Friese Fonteinen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 11 Friese Fonteinen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 11 Friese Fonteinen bij 11 Friese Fonteinen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 11 Friese Fonteinen. Heb je een uitzending van 11 Friese Fonteinen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

11 Friese Fonteinen gemist

Uitzending gemist van 11 Friese Fonteinen? Hier kun je alle uitzendingen van 11 Friese Fonteinen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 09:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!