Programma gemist?

De op plaatsing van de echte op waterkunstwerken nadert. Maar uit voor op tv het zover is, zien we hoe op op tv na alle kritiek het van de Friezen van de elf fonteinen de worden gebouwd, sommige in het buitenland, uit andere door tijdens lokale bedrijven. In door Bolsward naar komt de vleermuisfontein van kunstenaar door Johan Creten op met een uit oud grafveld, tot grote verontwaardiging van het de bevolking. In naar Workum, naar in de werkplaats van tijdens een lokale kunstenares, laten met sceptische tijdens bewoners hun licht schijnen in over de tijdens leeuwenfontein van Cornelia Parker. naar In Hindeloopen zijn de op bewoners onaangenaam verrast tijdens met tijdens de wijze waarop het enorme tijdens waterkunstwerk op van de Chinese door Shen Yuan op tv is neergezet. Uiteindelijk uit komen alle fonteinen uit aan in de elf Friese van steden, op tv met behulp van kranen op tv vliegen ze naar een hun eindbestemming. Het grote moment, het waarop ze op tv alle elf tegelijk gaan een spuiten, is door aanstaande. uit De jarenlange missie van bedenker en tijdens artistiek leider naar Anna de Tilroe nadert een spetterend van einde.

Inspraak in en kunst, is dat door eigenlijk wel een in vruchtbare combinatie? De gemoederen door bij de de Friezen lopen van hoog op. Want een kunstwerk met is in leuk, maar niet van als het het in de weg staat of met het uit monumentale dorpsgezicht verstoort. En een waarom kunnen lokale een kunstenaars de fonteinen niet maken? in Veel door Friezen vinden in dat het project geen rekenschap geeft uit uit van de gemeenschap, de op 'mienskip'. In een Workum wordt daarom als op tv ludiek protest de door Pauperfontein gemaakt, een groot van monument van 230 houten in piemels die de gaan met spuiten als het openbare toilet op tv dat het met herbergt, gebruikt wordt. Gaat van het curator op Anna Tilroe lukken de Friezen het en de kunstenaars op tv bij elkaar op te uit houden?

De tijdens keuze voor elf tijdens fonteinen komt op tv van curator Anna Tilroe. de Ze trekt met de provincie in op om de nauwbetrokken Friese op bevolking enthousiast te maken voor met de nieuwe door en spraakmakende door waterkunstwerken. Dat met valt niet mee. De autonomie van door de op kunstenaar en op de smaak van de het publiek blijken niet vanzelfsprekend samen het te gaan. op Zo wil de fonteincommissie een op tv in Hindeloopen wel een fontein, maar een geen op spuitend water. En de visboer op door in Harlingen is een ervan overtuigd dat de kunstenaar in met zijn in winkel is naar geweest en het idee voor zijn van fontein daar tijdens heeft op tv afgekeken.

De de plaatsing van de echte in waterkunstwerken uit nadert. Maar voor het zover op is, door zien we hoe na alle naar kritiek van naar de Friezen de door elf fonteinen worden gebouwd, tijdens sommige in het uit buitenland, andere door lokale de bedrijven. In door Bolsward door komt de vleermuisfontein het van kunstenaar Johan Creten een op een door oud grafveld, tot een grote verontwaardiging van uit de bevolking. In Workum, in naar de met werkplaats van een door lokale kunstenares, laten het sceptische bewoners hun met licht schijnen over de de leeuwenfontein van Cornelia Parker. In op tv Hindeloopen zijn de op tv het bewoners onaangenaam verrast met de naar wijze waarop het enorme tijdens waterkunstwerk van de door door Chinese Shen Yuan is neergezet. een Uiteindelijk komen alle tijdens fonteinen aan in de in elf uit Friese steden, met behulp van van kranen vliegen ze met naar hun eindbestemming. uit Het grote op tv moment, waarop van ze alle elf tegelijk met gaan de spuiten, is aanstaande. De van jarenlange missie van bedenker uit en artistiek een leider Anna Tilroe tijdens nadert een de spetterend einde.

Inspraak en op tv kunst, de is dat eigenlijk wel een vruchtbare op tv combinatie? De de gemoederen bij de Friezen door naar lopen hoog op. Want uit een kunstwerk is op leuk, maar niet als het van in de weg het met staat of het monumentale naar dorpsgezicht verstoort. door En waarom kunnen lokale kunstenaars de van op tv fonteinen niet maken? Veel Friezen met vinden dat het project van de geen rekenschap geeft met van de gemeenschap, een de 'mienskip'. In van Workum wordt daarom als ludiek de protest de van Pauperfontein gemaakt, een groot monument op tv van 230 een houten piemels die gaan door spuiten als het op openbare toilet, dat naar het herbergt, een gebruikt naar wordt. Gaat het in curator Anna Tilroe lukken de een Friezen en de uit kunstenaars bij elkaar van te het houden?

Veel Friezen met hadden van graag gezien dat kunstenaars uit de de eigen provincie van de opdracht hadden op tv gekregen. Maar de in organisatie het van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad in van Europa van 2018, besloot anders. de En dus wordt nu de het laatste hand naar gelegd aan elf fonteinen, door ontworpen door met internationale kunstenaars. van De botsing van culturen is het de kern van de de een driedelige documentaireserie 11 op Friese Fonteinen', die vanaf vanavond uit drie zondagen om 20:20 met uur wordt uitgezonden de in op NPO 2. Regisseur op tv Roel van Dalen op tv volgde twee jaar lang het kunstproject door 11Fountains en was een tijdens getuige van humoristische en confronterende in situaties tussen de de bevlogen van kunstcurator Anna Tilroe en de van nuchtere Friese met bewoners. Hij vroeg cabaretier Jan van Jaap met van der Wal, geboren in met Leeuwarden, de naar ontwikkelingen te beschouwen de door er een snedige uit voorstelling over het te maken, die op in losse op tv delen in de serie is met verwerkt. Hiermee uit wordt de in rol van kunst in de naar openbare ruimte op een verschillende tijdens manieren belicht. De keuze voor van elf een fonteinen komt naar van curator Anna van Tilroe. Ze trekt op in de serie de tijdens provincie in om van de nauw betrokken Friese tijdens bevolking enthousiast te een maken de voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. in Dat valt het niet mee. De autonomie uit van de een kunstenaar en de een smaak van het publiek een op tv blijken niet vanzelfsprekend van samen te gaan. een Lukt het Tilroe om een draagvlak onder de bevolking op tv te creëren en op tv van Friesland een niet op tv de te missen bestemming te maken voor uit nationale een en internationale toeristen? Of strandt een van het ambitieuze project op de nuchterheid op van de met Friese tijdens bewoners? Zo wil de tijdens fonteincommissie in Hindeloopen van wel een fontein, door maar geen spuitend water. de En is de in visboer in Harlingen er met van overtuigd dat op tv de kunstenaar in het zijn winkel op tv is geweest en het van op idee voor zijn fontein door daar heeft de afgekeken.

mei 2020
20-08-2019 09:10

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

13-08-2019 09:10

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

06-08-2019 09:10

Het Visioen

11 Friese Fonteinen - Het Visioen

De keuze voor elf fonteinen komt van curator Anna Tilroe. Ze trekt de provincie in om de nauwbetrokken Friese bevolking enthousiast te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dat valt niet mee. De autonomie van de kunstenaar...

03-06-2018 20:15

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

27-05-2018 20:15

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

20-05-2018 20:20

Nieuw: 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen - Nieuw: 11 Friese Fonteinen

Veel Friezen hadden graag gezien dat kunstenaars uit de eigen provincie de opdracht hadden gekregen. Maar de organisatie van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, besloot anders. En dus wordt nu de laatste hand gelegd aan elf fon...

11 Friese Fonteinen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 11 Friese Fonteinen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 11 Friese Fonteinen bij 11 Friese Fonteinen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 11 Friese Fonteinen. Heb je een uitzending van 11 Friese Fonteinen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

11 Friese Fonteinen gemist

Uitzending gemist van 11 Friese Fonteinen? Hier kun je alle uitzendingen van 11 Friese Fonteinen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 09:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!