Programma gemist?

De plaatsing van een de op echte waterkunstwerken nadert. door Maar voor het zover de is, zien uit we hoe na alle kritiek van van naar de Friezen met de elf fonteinen worden tijdens gebouwd, sommige tijdens in het buitenland, andere door van lokale bedrijven. in In Bolsward komt de vleermuisfontein de in van kunstenaar Johan Creten op van een oud grafveld, tot tijdens grote verontwaardiging van met de bevolking. In uit Workum, in door de werkplaats van een door lokale kunstenares, laten een sceptische bewoners door hun door licht schijnen over de leeuwenfontein door van het Cornelia Parker. In op Hindeloopen zijn de in bewoners onaangenaam verrast met op de wijze op tv waarop het enorme waterkunstwerk van de in Chinese Shen Yuan tijdens is neergezet. Uiteindelijk van komen op tv alle fonteinen aan uit in de elf Friese op steden, met in behulp van kranen vliegen ze een naar hun eindbestemming. op tv Het een grote moment, waarop in ze alle elf tegelijk een gaan door spuiten, is aanstaande. De jarenlange door missie van bedenker en de artistiek leider de Anna het Tilroe nadert een spetterend uit einde.

Inspraak en door kunst, is de dat eigenlijk wel met een vruchtbare uit combinatie? De gemoederen bij door de Friezen lopen hoog op. op tv Want een kunstwerk met is leuk, het maar niet van als het in de weg tijdens staat of het tijdens monumentale door dorpsgezicht verstoort. naar En waarom kunnen lokale kunstenaars tijdens de op fonteinen niet maken? Veel Friezen vinden door door dat het project geen rekenschap op geeft van de gemeenschap, uit de een 'mienskip'. In een Workum wordt daarom als uit ludiek protest de Pauperfontein gemaakt, met een groot monument van van naar 230 houten piemels die naar gaan spuiten op als het openbare toilet dat de uit het herbergt, gebruikt wordt. Gaat het de curator Anna Tilroe tijdens een lukken de Friezen en de kunstenaars de op tv bij elkaar te uit houden?

De keuze voor een elf een fonteinen komt van curator Anna met Tilroe. Ze door trekt de provincie door in om de nauwbetrokken door Friese bevolking een enthousiast te maken voor uit de nieuwe een en spraakmakende waterkunstwerken. een Dat op valt niet mee. in De autonomie van door de kunstenaar en de smaak van met door het publiek blijken niet door vanzelfsprekend samen het te gaan. Zo wil op de fonteincommissie in Hindeloopen wel op tv een fontein, van maar van geen spuitend water. door En de visboer in de Harlingen is een ervan overtuigd dat de uit kunstenaar in zijn winkel uit is tijdens geweest en het idee voor tijdens zijn fontein daar heeft in van afgekeken.

De naar plaatsing van naar de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor de het zover een is, een zien we hoe na door alle kritiek door van de Friezen de elf fonteinen in worden gebouwd, sommige door in het buitenland, naar tijdens andere door lokale bedrijven. In het Bolsward komt de vleermuisfontein van van kunstenaar in Johan Creten in op een oud het grafveld, tot uit grote verontwaardiging van de op bevolking. In Workum, van in de werkplaats de van een lokale kunstenares, laten uit sceptische bewoners hun op tv licht op schijnen over de leeuwenfontein van een Cornelia Parker. In het door Hindeloopen zijn de bewoners op onaangenaam verrast het met de wijze een waarop het enorme van waterkunstwerk van de Chinese een Shen Yuan is van neergezet. Uiteindelijk komen alle door fonteinen aan door in de elf een Friese steden, met van behulp van kranen vliegen ze met naar hun eindbestemming. de Het in grote moment, de waarop ze alle elf tegelijk het gaan op spuiten, is aanstaande. De jarenlange op tv missie op van bedenker en artistiek leider op Anna Tilroe nadert een door spetterend van einde.

Inspraak en kunst, door is dat eigenlijk naar wel een vruchtbare de een combinatie? De gemoederen bij de Friezen op tv de lopen hoog op. Want tijdens een kunstwerk is uit leuk, maar niet als het de in de weg van een staat of het monumentale op dorpsgezicht verstoort. En waarom het kunnen lokale een kunstenaars de fonteinen op niet maken? een Veel Friezen vinden dat het tijdens project geen een rekenschap geeft van de gemeenschap, op tv de 'mienskip'. In in Workum op wordt daarom op als ludiek protest de Pauperfontein tijdens gemaakt, op een groot monument van 230 houten op naar piemels die gaan spuiten uit als het openbare toilet, dat op tv naar het herbergt, gebruikt wordt. in Gaat het op tv curator Anna Tilroe lukken de Friezen door en de kunstenaars in door bij elkaar te tijdens houden?

Veel door Friezen hadden graag naar gezien dat op tv kunstenaars uit de eigen provincie tijdens de opdracht hadden gekregen. van Maar naar de organisatie van Leeuwarden, Culturele tijdens Hoofdstad van Europa de van 2018, besloot anders. En uit dus wordt nu uit de laatste hand door gelegd aan elf fonteinen, ontworpen de door door internationale kunstenaars. De door botsing van culturen naar is de kern met van de driedelige uit documentaireserie 11 Friese de Fonteinen', die vanaf vanavond een drie zondagen om de 20:20 uur wordt naar uitgezonden op NPO 2. Regisseur op tv het Roel van Dalen volgde in twee jaar lang tijdens het kunstproject 11Fountains en was op getuige van het humoristische en confronterende in situaties tijdens tussen de bevlogen kunstcurator Anna de Tilroe en van de nuchtere Friese bewoners. Hij een vroeg cabaretier Jan door Jaap van van der Wal, door geboren in Leeuwarden, de op tv ontwikkelingen te beschouwen de door de er een snedige door voorstelling over te maken, een die in in losse delen in de serie is naar verwerkt. Hiermee wordt op tv van de rol van kunst op in de openbare ruimte naar op tijdens verschillende manieren belicht. De tijdens keuze voor elf fonteinen komt een met van curator Anna door Tilroe. Ze trekt in de serie naar de de provincie in van om de nauw betrokken met Friese bevolking enthousiast te maken de op voor de nieuwe en spraakmakende de waterkunstwerken. Dat valt door niet mee. naar De autonomie van de op kunstenaar en de de smaak van het uit publiek blijken naar niet vanzelfsprekend samen te op gaan. met Lukt het Tilroe om door draagvlak onder de bevolking tijdens te creëren op en van Friesland een niet met te missen bestemming van te maken een voor nationale en internationale een toeristen? Of door strandt het ambitieuze uit project op met de nuchterheid van de Friese uit bewoners? Zo door wil de fonteincommissie de in Hindeloopen door wel een fontein, maar geen naar spuitend water. met En is de visboer de het in Harlingen er van overtuigd dat door de kunstenaar tijdens in zijn winkel op is geweest op en het idee uit voor zijn fontein daar een heeft door afgekeken.

september 2020
20-08-2019 09:10

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

13-08-2019 09:10

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

06-08-2019 09:10

Het Visioen

11 Friese Fonteinen - Het Visioen

De keuze voor elf fonteinen komt van curator Anna Tilroe. Ze trekt de provincie in om de nauwbetrokken Friese bevolking enthousiast te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dat valt niet mee. De autonomie van de kunstenaar...

03-06-2018 20:15

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

27-05-2018 20:15

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

20-05-2018 20:20

Nieuw: 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen - Nieuw: 11 Friese Fonteinen

Veel Friezen hadden graag gezien dat kunstenaars uit de eigen provincie de opdracht hadden gekregen. Maar de organisatie van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, besloot anders. En dus wordt nu de laatste hand gelegd aan elf fon...

11 Friese Fonteinen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 11 Friese Fonteinen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 11 Friese Fonteinen bij 11 Friese Fonteinen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 11 Friese Fonteinen. Heb je een uitzending van 11 Friese Fonteinen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

11 Friese Fonteinen gemist

Uitzending gemist van 11 Friese Fonteinen? Hier kun je alle uitzendingen van 11 Friese Fonteinen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 09:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!