Programma gemist?

De plaatsing de van op de echte waterkunstwerken de nadert. Maar voor het tijdens zover is, zien naar we hoe na uit alle kritiek een van de Friezen tijdens de elf fonteinen worden gebouwd, sommige de in het buitenland, naar uit andere door lokale bedrijven. In Bolsward met komt de vleermuisfontein op van kunstenaar Johan een Creten op tijdens een oud grafveld, tijdens tot grote van verontwaardiging van de met bevolking. In Workum, in in de werkplaats met van een lokale kunstenares, laten op door sceptische bewoners hun licht tijdens schijnen over de leeuwenfontein op van Cornelia Parker. In op Hindeloopen door zijn de bewoners met onaangenaam verrast met door de wijze waarop het een enorme waterkunstwerk tijdens van de Chinese uit Shen Yuan is tijdens neergezet. Uiteindelijk uit komen alle fonteinen aan de in de elf tijdens Friese steden, een met behulp van kranen vliegen ze naar naar in hun eindbestemming. Het met grote moment, waarop ze alle op elf uit tegelijk gaan spuiten, is tijdens aanstaande. De jarenlange op missie van bedenker uit en de artistiek leider Anna Tilroe nadert een in spetterend van einde.

Inspraak van en kunst, uit is dat eigenlijk wel een uit vruchtbare in combinatie? De gemoederen bij door de Friezen lopen een hoog op. de Want een kunstwerk is leuk, maar van in niet als het in het de weg staat of het de monumentale dorpsgezicht een verstoort. En van waarom kunnen lokale kunstenaars het de fonteinen niet van maken? het Veel Friezen vinden het dat het project geen rekenschap geeft tijdens naar van de gemeenschap, de 'mienskip'. het In Workum wordt daarom met als ludiek het protest de Pauperfontein gemaakt, een een op tv groot monument van 230 tijdens houten piemels die een gaan spuiten als het op tv openbare met toilet dat het door herbergt, gebruikt wordt. Gaat door het tijdens curator Anna Tilroe lukken de het Friezen en de in kunstenaars bij uit elkaar te de houden?

De keuze door voor elf door fonteinen komt van curator met Anna Tilroe. door Ze trekt de het provincie in om in de nauwbetrokken Friese met bevolking enthousiast te naar maken voor de nieuwe en op tv spraakmakende door waterkunstwerken. Dat door valt niet mee. De de autonomie van in de kunstenaar en de smaak de van het publiek door blijken op tv niet vanzelfsprekend samen te de gaan. Zo wil uit de fonteincommissie in Hindeloopen uit wel een met fontein, maar geen spuitend water. van En de visboer op in naar Harlingen is ervan overtuigd dat naar de kunstenaar uit in zijn winkel de is geweest en het in idee voor zijn de een fontein daar heeft door afgekeken.

De in plaatsing van de echte waterkunstwerken naar een nadert. Maar voor het een zover is, zien we van hoe het na alle kritiek van de naar Friezen de elf fonteinen tijdens het worden gebouwd, sommige met in het buitenland, andere door lokale door bedrijven. In in Bolsward komt van de vleermuisfontein van een kunstenaar Johan Creten op naar een oud grafveld, tot uit grote verontwaardiging tijdens van de bevolking. In de Workum, in door de werkplaats op van een lokale kunstenares, laten uit sceptische bewoners hun op tv licht schijnen over door de leeuwenfontein van naar Cornelia op tv Parker. In van Hindeloopen zijn de bewoners onaangenaam verrast in naar met de wijze de waarop het enorme waterkunstwerk van de van Chinese Shen Yuan een is neergezet. Uiteindelijk tijdens komen uit alle fonteinen naar aan in de elf Friese steden, een uit met behulp van met kranen vliegen ze naar hun eindbestemming. uit Het grote moment, naar waarop door ze alle elf in tegelijk gaan spuiten, van is aanstaande. De op tv jarenlange missie van de bedenker en artistiek een leider Anna Tilroe op nadert een de spetterend einde.

Inspraak op tv en kunst, is met dat eigenlijk wel een vruchtbare van combinatie? De gemoederen de bij in de Friezen lopen hoog op. naar Want de een kunstwerk de is leuk, maar niet als het een op tv in de weg staat of het van monumentale uit dorpsgezicht verstoort. En waarom tijdens kunnen lokale kunstenaars uit de de fonteinen niet maken? Veel het Friezen vinden het dat het project geen rekenschap geeft het van het de gemeenschap, uit de 'mienskip'. In Workum een wordt daarom als ludiek op tv protest de Pauperfontein op gemaakt, van een groot monument een van 230 houten het piemels die gaan spuiten als uit het openbare toilet, met dat het herbergt, gebruikt van wordt. Gaat het uit curator op tv Anna Tilroe lukken uit de Friezen en de kunstenaars op bij elkaar door te met houden?

Veel Friezen naar hadden het graag gezien dat kunstenaars uit de uit eigen op tv provincie de opdracht hadden gekregen. uit de Maar de organisatie door van Leeuwarden, Culturele op tv Hoofdstad van Europa 2018, het besloot anders. En dus in wordt door nu de laatste hand gelegd aan het het elf fonteinen, ontworpen tijdens door internationale kunstenaars. op tv De botsing van culturen is uit de kern van het de uit driedelige documentaireserie 11 Friese Fonteinen', die door naar vanaf vanavond drie de zondagen om 20:20 een uur wordt uitgezonden op NPO 2. Regisseur tijdens op tv Roel van Dalen volgde in twee jaar een lang het kunstproject 11Fountains en was met van getuige van humoristische en confronterende situaties op tv tussen de bevlogen het kunstcurator op tv Anna Tilroe en de op nuchtere Friese bewoners. Hij op tv van vroeg cabaretier Jan Jaap met van der op Wal, geboren in uit Leeuwarden, de ontwikkelingen te uit beschouwen door er de een snedige voorstelling het over te maken, het die in losse delen in een de serie van is verwerkt. Hiermee wordt uit de rol in van naar kunst in de openbare ruimte op de verschillende manieren de belicht. door De keuze voor elf fonteinen komt van het van curator Anna het Tilroe. Ze trekt in de op tv serie de provincie met in door om de nauw betrokken Friese uit bevolking enthousiast te op maken voor de op tv nieuwe en uit spraakmakende waterkunstwerken. Dat met valt niet mee. op tv De autonomie van de kunstenaar tijdens en de van smaak van de het publiek blijken niet vanzelfsprekend uit tijdens samen te gaan. Lukt in het Tilroe om draagvlak op tv onder de het bevolking te creƫren en van in tijdens Friesland een niet te van missen bestemming te op tv maken voor het nationale en internationale uit toeristen? Of strandt het naar ambitieuze project op de naar nuchterheid van een de Friese de bewoners? Zo wil de fonteincommissie op tv in Hindeloopen wel door een fontein, maar door geen spuitend naar water. En uit is de visboer in Harlingen er door in van overtuigd dat de kunstenaar een in zijn winkel op tv is het geweest en het de idee voor zijn fontein daar heeft de de afgekeken.

september 2021
20-08-2019 09:10

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

13-08-2019 09:10

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

06-08-2019 09:10

Het Visioen

11 Friese Fonteinen - Het Visioen

De keuze voor elf fonteinen komt van curator Anna Tilroe. Ze trekt de provincie in om de nauwbetrokken Friese bevolking enthousiast te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dat valt niet mee. De autonomie van de kunstenaar...

03-06-2018 20:15

De ontknoping

11 Friese Fonteinen - De ontknoping

De plaatsing van de echte waterkunstwerken nadert. Maar voor het zover is, zien we hoe na alle kritiek van de Friezen de elf fonteinen worden gebouwd, sommige in het buitenland, andere door lokale bedrijven. In Bolsward komt de vleermuisfon...

27-05-2018 20:15

De Botsing

11 Friese Fonteinen - De Botsing

Inspraak en kunst, is dat eigenlijk wel een vruchtbare combinatie? De gemoederen bij de Friezen lopen hoog op. Want een kunstwerk is leuk, maar niet als het in de weg staat of het monumentale dorpsgezicht verstoort. En waarom kunnen lokale ...

20-05-2018 20:20

Nieuw: 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen - Nieuw: 11 Friese Fonteinen

Veel Friezen hadden graag gezien dat kunstenaars uit de eigen provincie de opdracht hadden gekregen. Maar de organisatie van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, besloot anders. En dus wordt nu de laatste hand gelegd aan elf fon...

11 Friese Fonteinen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 11 Friese Fonteinen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 11 Friese Fonteinen bij 11 Friese Fonteinen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 11 Friese Fonteinen. Heb je een uitzending van 11 Friese Fonteinen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

11 Friese Fonteinen gemist

Uitzending gemist van 11 Friese Fonteinen? Hier kun je alle uitzendingen van 11 Friese Fonteinen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 09:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!