Programma gemist?

Het op tv is dit jaar 75 met jaar geleden dat de in beruchte kindertransporten uit van Kamp Vught plaatsvonden. met van De NOS memoreert dit met een tijdens verslag van de tijdens herdenking en een met enkele bijzondere verhalen de en reportages. een De een presentatie is in handen van Winfried de Baijens. Op 6 op en 7 juni de 1943 stelt de bezetter in in Kamp met Vught bijna 1300 kinderen, op tv soms met hun van de moeder, op transport naar Westerbork. Vandaaruit een gaat de het naar op tv Sobibor. Een vernietigingskamp. Overlevingskans: nul. van In de trein naar van Westerbork is in ook uit een moeder met twee zoontjes, een de van drie op jaar naar en een van één jaar. De in door oudste wordt onderweg ziek. In Westerbork een valt het het besluit om hem naar naar een in ziekenhuis in Groningen te op brengen. op tv Daar ontfermt het verzet met zich over een hem. Zo ontsnapt hij in aan het lot de van zijn broertje en moeder met en bijna het 1300 de anderen, die dan het al lang en door breed onderweg zijn naar Sobibor. Omdat het in in 75 jaar geleden tijdens is, komt deze Simon Wijnbergen voor de het eerst naar uit de herdenking uit in Vught. Vanuit Israël, het waar hij woont. het op tv Zijn verhaal was in tot voor kort in onbekend. Reden waarom zijn naam op het de herdenkingsplaquette staat. het Tussen van de namen van de kinderen door het die de transporten niet tijdens hebben overleefd. In de met uitzending is een gesprek naar met Simon Wijnbergen uit te zien. Ook wordt de op met portretten en interviews een het verhaal verteld van een andere kinderen. het Winfried Baijens tijdens praat met directeur Jeroen van door den Eijnde een van Nationaal Monument met Kamp Vught en in er zijn beelden van op tv de de herdenking zelf.

oktober 2020
10-06-2018 22:40

Herdenking Kindertransport Vught 1943

Herdenking Kindertransport Vught 1943 - Herdenking Kindertransport Vught 1943

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de beruchte kindertransporten uit Kamp Vught plaatsvonden. De NOS memoreert dit met een verslag van de herdenking en met enkele bijzondere verhalen en reportages. De presentatie is in handen van Winfried ...

Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Herdenking Kindertransport Vught 1943 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Herdenking Kindertransport Vught 1943 bij Herdenking Kindertransport Vught 1943 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Herdenking Kindertransport Vught 1943. Heb je een uitzending van Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist

Uitzending gemist van Herdenking Kindertransport Vught 1943? Hier kun je alle uitzendingen van Herdenking Kindertransport Vught 1943 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-06-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!