Programma gemist?

Het naar is dit jaar 75 jaar tijdens geleden dat de het beruchte kindertransporten door uit de Kamp Vught plaatsvonden. De NOS naar memoreert op tv dit met een uit verslag van de herdenking en met naar enkele met bijzondere verhalen en met reportages. De presentatie is in de handen van van Winfried een Baijens. Op 6 en de 7 juni 1943 stelt de door bezetter in Kamp Vught door de bijna 1300 kinderen, soms met door hun moeder, op het transport naar het Westerbork. Vandaaruit gaat het naar op tv Sobibor. op Een vernietigingskamp. Overlevingskans: het nul. In de de trein naar Westerbork is ook naar het een moeder met door twee zoontjes, een van drie jaar op en een van op naar één jaar. De oudste wordt onderweg de het ziek. In Westerbork valt door het besluit van om hem naar een ziekenhuis een in Groningen te brengen. een Daar ontfermt uit het verzet zich het over hem. Zo een ontsnapt hij een aan het lot van met zijn broertje en van moeder op en bijna 1300 de anderen, die dan al lang en van breed onderweg zijn met naar Sobibor. Omdat het een 75 jaar geleden op is, komt in deze een Simon Wijnbergen voor het eerst uit naar naar de herdenking in Vught. naar Vanuit Israël, waar hij woont. door tijdens Zijn verhaal was tot voor tijdens kort onbekend. Reden op tv waarom zijn naam het op de herdenkingsplaquette uit staat. Tussen de de namen de van de kinderen die van de transporten niet hebben overleefd. In op de uitzending tijdens is een gesprek met op Simon Wijnbergen met te de zien. Ook wordt met portretten van en interviews het uit verhaal verteld van in andere kinderen. met Winfried Baijens praat met met directeur Jeroen een van den op tv Eijnde van Nationaal Monument Kamp naar Vught en er in zijn de beelden van de van herdenking zelf.

april 2021
10-06-2018 22:40

Herdenking Kindertransport Vught 1943

Herdenking Kindertransport Vught 1943 - Herdenking Kindertransport Vught 1943

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de beruchte kindertransporten uit Kamp Vught plaatsvonden. De NOS memoreert dit met een verslag van de herdenking en met enkele bijzondere verhalen en reportages. De presentatie is in handen van Winfried ...

Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Herdenking Kindertransport Vught 1943 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Herdenking Kindertransport Vught 1943 bij Herdenking Kindertransport Vught 1943 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Herdenking Kindertransport Vught 1943. Heb je een uitzending van Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Herdenking Kindertransport Vught 1943 gemist

Uitzending gemist van Herdenking Kindertransport Vught 1943? Hier kun je alle uitzendingen van Herdenking Kindertransport Vught 1943 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-06-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!