Programma gemist?

Vanavond is uit het laatste deel met van de driedelige op tv documentaireserie over Britse met werkzoekenden met psychische door aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde met een volstrekt normaal op tv in leven tot ze twee de jaar geleden ineens 'marshmallows' begon in op te roepen in een supermarkt. een Op haar 21ste ontwikkelde met ze naar een overduidelijke van Tourette en moest op tv ze haar werk als jongerenwerker naar opgeven omdat ze haar het (vaak zeer op beledigende) verbale uitbarstingen door niet een onder controle kon krijgen. op Dankzij een neuropsycholoog komt ze van erachter met dat ze door in haar aandoening op andere met vlakken, zoals empathie, bovengemiddelde het kwaliteiten op heeft. Een geheel nieuw carrièrepad uit de ligt voor haar open. De 27-jarige door Ben een heeft een vorm naar van autisme die het uit syndroom van Asperger in genoemd wordt, en waardoor in het de wereld hem voor op grote uitdagingen tijdens stelt. Om zijn angst van te verminderen, leeft Ben tijdens volgens strikte regels. in Ben is door zo gericht op structuur het dat hij rechten is op tv gaan naar studeren. Hij heeft twee universitaire naar studies uit afgerond. Ondanks tijdens zijn kwalificaties is hij op bij geen enkel advocatenkantoor naar voor een gesprek met uitgenodigd in de met drie jaar uit sinds zijn het afstuderen, laat staan dat hij ergens van is met aangenomen. Als Ben een een gesprek heeft met van autismedeskundige professor in Simon Baron Cohen, realiseert hij op zich dat Asperger met niet alleen met als handicap op gezien moet worden. op Hij verandert zijn aanpak zodat een op tv werkgevers eindelijk doorkrijgen hoeveel naar capaciteiten hij de heeft.

Tom op tv is 27 een en lijdt aan een een extreme vorm van Tourette. op tv Naast onbeheersbare motorische de tics in gilt en piept hij, en miauwt het hij als een de kat. Door met de spanningen die zijn het aandoening naar met zich meebracht, met heeft hij de middelbare school een met moeite een kunnen afronden, de maar moest hij op tijdens de universiteit afhaken. Wegens naar de ernst tijdens van zijn tics heeft een door hij geen werk kunnen een vinden waarin hij een carrière kan maken. in Maar Tom is hoogbegaafd. in Pas als hij naar te op maken krijgt met een op tv arbeidspsycholoog beseft op tv hij dat zijn talenten nog grotendeels de onontgonnen zijn. met Hij begint aan een op op traject om een van vak te vinden waarin hij eindelijk de kan het uitblinken. De 29-jarige een Ashley heeft het een vorm van autisme op tv die het syndroom van uit Asperger naar genoemd wordt. Hij door is hoogbegaafd, maar tijdens heeft nog nooit een baan gehad. in Hoewel Ashley heel door creatief is, tijdens heeft hij de op tv neiging tot obsessief gedrag, van waardoor het dagelijks in leven een van hele uitdaging wordt. naar Een in van zijn grootste obsessies door is het victoriaanse tijdperk. het Hij kleedt zich het dan ook als met een victoriaanse heer, compleet uit met op tv hoge hoed en van zakhorloge. Bij tijdens een gesprek met de autismedeskundige professor Simon Baron met Cohen komt hij van erachter dat obsessies ook het waardevol kunnen op tv zijn, namelijk als je ze met de als specialisme ziet. Als door Ashley een baan op tv kan vinden de die aansluit bij tijdens zijn creativiteit en zijn obsessie door met alles wat de victoriaans is, vindt hij op tv het misschien eindelijk een baan. in Maar na een de leven zonder werk is het het naar natuurlijk wel even naar wennen.

Tot het zes jaar de geleden was de 52-jarige Paul tijdens een doodnormale vader van met een gewone in baan. Maar op van een dag stond alles uit op zijn naar kop. op Nu heeft Paul de een zeer ernstige een vorm van het syndroom van Gilles de de la Tourette. door een Hij heeft continu last van onwillekeurige op tics, waaronder het heftige zenuwtrekkingen van zijn met lijf, en van de gênante op tv verbale uitbarstingen. de Hij roept 'bom' op treinstations uit en door 'salmonellavergiftiging' bij de plaatselijke snackbar. een Tegen een alle verwachtingen in ontdekt Paul met uit met de hulp van vooraanstaande deskundigen een onvermoede talenten de waarmee hij weer van de kost de voor zijn gezin zou kunnen naar verdienen. Maar om die in droom waar een te maken moet hij tijdens heel vervelende door en soms door gevaarlijke situaties het naar hoofd bieden. op De 34-jarige Brett heeft uit autisme en naar is de afgelopen acht jaar voor met elke baan op afgewezen waarop hij op tv solliciteerde. op tv Op het eerste gezicht lijkt het Bretts gebrek aan werkervaring de logisch, gezien uit zijn problemen met communiceren naar en zijn gebrek uit aan kwalificaties. het Gelukkig wordt er in van deze serie een verder gekeken, naar met de verborgen talenten in van mensen aan de op uit uiteinden van het op tv neurologische spectrum. Bij een van bezoek aan op tv professor Simon Baron-Cohen, een vooraanstaand autismedeskundige, van naar komt het unieke verborgen talent op van Brett naar in voren. En als Brett tijdens de kans uit krijgt de om zijn autistische door gaven aan een potentiële op tv werkgever te van laten zien, gebeurt er iets opmerkelijks. uit Brett heeft veel het meer het te bieden een dan je op een het eerste gezicht zou uit zeggen.

De tijdens 26-jarige Alan heeft uit hoogfunctionerend autisme. de Hij is twee de jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, door maar heeft nog het geen van vaste baan kunnen vinden. Alan de is erg geïnteresseerd uit in politiek door en wil door zijn vaardigheden als door data-analist graag inzetten. Sociale door interactie is in heel moeilijk voor Alan. tijdens Kan hij potentiële werkgevers bewijzen op op tv dat hij deze beperking kan overwinnen? van De 46-jarige in Erica zit al zes het jaar zonder werk. het Haar 'anders-zijn' de is het de merendeel van de haar leven verkeerd begrepen, en uit haar aandoening niet onderkend. uit Toen een ze 32 was, kreeg de ze uiteindelijk de diagnose door syndroom van van Asperger. Ondanks haar gebrek tijdens aan door zelfvertrouwen wil Erica van er alles op tv aan doen om werk tijdens te vinden in zodat ze iets terug een kan doen in voor de maatschappij en eindelijk belasting van een kan betalen. Psycholoog Nancy Doyle op nodigt uit Alan en Erica uit in haar door unieke trainingscentrum, waar van ze wegwijs worden de gemaakt in de in 'ongeschreven kantoorregels' op tv en leren tijdens hoe ze hun tijdens zelfvertrouwen moeten terugkrijgen een om een baan te in vinden en te een houden.

De 30-jarige Kerie op uit Dublin tijdens is op tv al haar hele leven door blind. Twee jaar geleden, een na een de vergeefse zoektocht naar uit werk in door Ierland, nam ze het door moedige besluit om een in haar eentje naar Groot-Brittannië van het te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar het naar werk, maar is de sinds de een jaar werkloos. Als tijdens ze niet snel in werk vindt, op tv loopt ze het risico door dat op tv ze terug zal moeten op tv naar Ierland. de Voormalig rugbyspeler Daniel was pas 22 naar toen hij uit een dubbelzijdige amputatie door onderging op tv na een ingrijpend ongeluk. Toen naar hij uit een coma de wakker in werd in het ziekenhuis een kwam hij erachter dat tijdens hij geen benen van een meer had. In de vijf in jaar een daarna verstuurde Daniel ruim 800 sollicitaties, tijdens de maar daar kwam weinig op tv reactie op. Zal hij van potentiële een werkgevers kunnen overhalen om verder te tijdens kijken op tv dan zijn rolstoel? Psycholoog Nancy door Doyle op helpt Kerie haar verborgen kwaliteiten met te ontdekken door en geeft uit Daniel de uit steun en het advies die tijdens hij nodig heeft om in in met zichzelf en zijn talenten te met uit geloven.

De 26-jarige Nicola uit op kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. door op Ze is cum laude geslaagd voor een haar bachelor tijdens in Multimediajournalistiek, maar heeft een ondanks honderden sollicitaties een naar nog nooit een vaste baan gehad. naar Tijdens haar uit studie heeft Nicola op op zichzelf gewoond, maar door in nu is ze weer door bij haar moeder, tijdens stiefvader en op zus ingetrokken. Hoewel uit ze met een looprek loopt in en vaak pijn naar heeft, naar wil ze er op alles aan doen met om werkgevers te tijdens bewijzen dat ze de van kwalificaties heeft voor een voltijdbaan. in De van 29-jarige Marve het heeft al sinds zijn geboorte een een naar visuele beperking. Zes jaar geleden uit is hij ontslagen als tijdens supportmedewerker. Sindsdien zijn door zijn vertrouwen en met motivatie om ander op tv werk te naar vinden op tv steeds verder afgenomen. Marve en zijn in vriendin Becky weten tijdens sinds kort dat op ze hun eerste in kind verwachten. een Dit heeft Marve een het nieuwe impuls het gegeven om werk te op zoeken en met de kracht om zijn een onafhankelijkheid te hervinden van om op tv zijn gezin te onderhouden. Psycholoog een Nancy Doyle nodigt naar Nicola van en Marve uit een in haar unieke uit trainingscentrum, waar ze leren het hoe ze toegang het krijgen tot de 'verborgen' met door arbeidsmarkt, en hoe ze in hun zelfvertrouwen om door een baan te vinden, de weer in terugkrijgen.

Werkloze van gehandicapten Andy en Ryan door worden bijgestaan door op arbeidspsycholoog van Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten op tv ontdekt en Ryan tijdens laat zien hoe in hij zijn droombaan op kan vinden. De uit documentaireserie uit Employable Me naar is de komende tijdens donderdagen rond 20:20 uur te in zien een op NPO 3. De 52-jarige met Andy was in een succesvolle zakenman, op tv die als snelle motorsportjournalist, coach in op tv naar de MotoGP en directeur op tv van een tijdens motorzaak met een omzet van een de een miljoen pond door het leven scheurde. de Maar zes jaar een geleden kreeg Andy het tijdens naar een routineoperatie een het beroerte, met een halfzijdige verlamming van en afasie naar tot gevolg. Hierdoor met spreekt op hij onsamenhangend en communiceert in hij moeizaam. De afgelopen met vijf jaar is in Andy bij naar zijn ruim 3000 sollicitaties maar uit één keer uit voor een op tv gesprek uitgenodigd. Andy heeft op twee tienerzonen van en zijn tijdens vrouw is kostwinner, maar tijdens Andy wil graag bewijzen dat naar hij nog steeds de in het staat is om uit als herintreder in het naar arbeidsproces de kost voor het zijn gezin het te verdienen. op Toen hij door pas 21 was, van kreeg Ryan de diagnose door syndroom van Gilles de door la Tourette. De aandoening de op tv werd zo ernstig het dat hij zijn universitaire door studie moest staken. Sinds hij de naar zijn baan in het de detailhandel kwijtraakte na een ernstige op tv tic-aanval het op het werk, is zijn van Tourette zo verergerd door dat hij nu met een van de de in ernstigste gevallen in het de Verenigd Koninkrijk is. Ryan woont met samen met zijn tijdens vriend, van wie naar uit hij veel steun krijgt, en een met een van bonte verzameling schildpadden, reptielen op en aquariumvissen. Zijn tijdens dieren zijn het enige de waarvan hij op rustig wordt. van Zal hij door ooit weer aan het met werk kunnen, nu een met van zijn motorische tic-aanvallen op in hem zelfs een gebroken arm op heeft bezorgd? Zowel Andy het als naar Ryan worden bijgestaan door door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, een die Andy's op verborgen kwaliteiten door ontdekt en Ryan laat op zien hoe op hij zijn droombaan op tv kan vinden.

april 2019
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord