Programma gemist?

Vanavond tijdens is het laatste deel van in de driedelige een documentaireserie op tv over Britse werkzoekenden met psychische tijdens aandoeningen. De 23-jarige Ellie een leidde in een volstrekt normaal leven een tot ze twee jaar van geleden ineens 'marshmallows' begon door te tijdens roepen in op tv een supermarkt. Op haar 21ste ontwikkelde een ze door een overduidelijke Tourette een en moest in ze haar werk als jongerenwerker opgeven door door omdat ze haar (vaak zeer van beledigende) uit verbale uitbarstingen niet onder naar controle kon krijgen. naar Dankzij een neuropsycholoog komt ze door erachter dat op tv ze op door haar aandoening een op andere vlakken, zoals empathie, bovengemiddelde uit kwaliteiten tijdens heeft. Een geheel van nieuw carrièrepad ligt voor op haar open. De 27-jarige tijdens Ben heeft van een vorm van van autisme die het het syndroom van Asperger tijdens genoemd wordt, en waardoor een met de wereld hem voor grote met uitdagingen tijdens stelt. Om zijn angst te het verminderen, leeft Ben van volgens strikte tijdens regels. Ben met is zo gericht op op tv structuur dat hij rechten met is met gaan studeren. Hij heeft met twee universitaire studies afgerond. Ondanks tijdens naar zijn kwalificaties is hij een bij geen enkel advocatenkantoor voor door een de gesprek uitgenodigd in de drie door jaar sinds zijn uit afstuderen, door laat staan dat hij op ergens op is aangenomen. Als Ben met een gesprek in heeft met autismedeskundige professor Simon het Baron op tv Cohen, realiseert hij zich op tv dat Asperger uit niet alleen als handicap gezien tijdens moet worden. Hij met verandert met zijn aanpak zodat werkgevers op eindelijk doorkrijgen hoeveel het capaciteiten hij op heeft.

Tom op is 27 en met lijdt aan op tv een extreme vorm naar van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics uit gilt een en piept hij, en miauwt van hij als met een tijdens kat. Door de spanningen die het zijn de aandoening met zich op meebracht, heeft hij de middelbare op tv school met moeite kunnen op tv een afronden, maar moest hij op in de op tv universiteit afhaken. Wegens de ernst naar van zijn tics tijdens heeft hij naar geen werk de kunnen vinden waarin hij carrière kan tijdens maken. Maar uit Tom het is hoogbegaafd. Pas als hij te van op tv maken krijgt met een arbeidspsycholoog naar beseft hij op dat zijn talenten naar nog grotendeels een onontgonnen zijn. Hij begint aan met een uit traject om een op vak te vinden de waarin hij eindelijk kan uit uitblinken. De door 29-jarige Ashley heeft op een vorm van autisme het die het syndroom van een Asperger een genoemd wordt. Hij is van hoogbegaafd, maar heeft nog nooit het een baan naar gehad. op tv Hoewel Ashley heel creatief met is, heeft hij de neiging uit tot op obsessief gedrag, uit waardoor het dagelijks leven een hele van uitdaging wordt. het Een van zijn grootste met obsessies is het een op victoriaanse tijdperk. Hij kleedt op tv zich dan tijdens ook als een victoriaanse op heer, compleet van met hoge hoed en zakhorloge. Bij op een naar gesprek met tijdens autismedeskundige professor Simon op tv Baron Cohen komt uit hij erachter dat obsessies de ook waardevol kunnen zijn, op tv namelijk als de je ze als specialisme tijdens ziet. Als het Ashley een baan kan vinden met het die aansluit bij zijn creativiteit en op tv zijn in obsessie met alles op tv wat victoriaans is, in vindt hij misschien eindelijk met een in baan. Maar na een leven tijdens zonder werk is het de natuurlijk wel op tv even van wennen.

Tot een zes jaar geleden was een de 52-jarige Paul een door doodnormale een vader met een een gewone baan. een Maar op een het dag stond alles van op zijn kop. Nu tijdens heeft Paul een zeer ernstige het vorm van van het syndroom van op Gilles de la naar Tourette. de Hij heeft continu last van door onwillekeurige tics, het waaronder heftige zenuwtrekkingen in van zijn een lijf, en van gênante de verbale uitbarstingen. in Hij roept 'bom' op treinstations en een 'salmonellavergiftiging' bij uit de plaatselijke snackbar. in Tegen alle verwachtingen met in ontdekt een Paul met de naar hulp van de vooraanstaande deskundigen onvermoede talenten waarmee hij het uit weer de kost voor zijn gezin een zou kunnen uit verdienen. Maar om die met droom waar te uit maken de moet hij heel op vervelende en soms op gevaarlijke situaties tijdens het hoofd bieden. De in 34-jarige Brett heeft autisme en een is de tijdens afgelopen een acht jaar voor elke baan het afgewezen waarop hij solliciteerde. door Op tijdens het eerste gezicht lijkt in Bretts gebrek van aan werkervaring logisch, gezien de zijn problemen op tv met communiceren en naar zijn gebrek een aan kwalificaties. Gelukkig wordt er in de uit deze serie verder gekeken, het naar de uit verborgen talenten van mensen aan op de uit uiteinden van het uit neurologische spectrum. Bij een bezoek aan in professor naar Simon Baron-Cohen, een vooraanstaand autismedeskundige, door komt het een unieke het verborgen talent van Brett naar de voren. En als tijdens Brett de tijdens kans krijgt om met zijn autistische naar gaven aan een potentiële door werkgever te laten het zien, gebeurt de er iets opmerkelijks. het Brett heeft veel meer te uit bieden van dan je op het uit eerste gezicht zou door zeggen.

De 26-jarige Alan een door heeft hoogfunctionerend autisme. in Hij is twee jaar geleden door afgestudeerd als psycholoog, in maar heeft nog naar geen vaste baan kunnen van vinden. Alan is uit erg het geïnteresseerd in politiek en tijdens wil zijn vaardigheden als naar data-analist graag inzetten. naar Sociale interactie het is heel op tv moeilijk voor Alan. Kan hij op tv potentiële werkgevers naar bewijzen dat hij op tv deze beperking kan naar overwinnen? De 46-jarige op Erica zit al het zes jaar zonder werk. tijdens Haar een 'anders-zijn' is het merendeel van het de haar leven verkeerd begrepen, en haar uit op tv aandoening niet onderkend. Toen een ze 32 was, een kreeg ze naar uiteindelijk de diagnose syndroom de van Asperger. op Ondanks haar gebrek aan zelfvertrouwen wil met Erica de er alles aan doen op om werk de te vinden zodat tijdens ze iets op terug kan doen voor de de maatschappij en eindelijk tijdens belasting kan betalen. Psycholoog van Nancy de Doyle nodigt Alan op en Erica uit naar in haar unieke trainingscentrum, waar in ze wegwijs worden tijdens tijdens gemaakt in de naar 'ongeschreven kantoorregels' en in leren hoe ze door hun zelfvertrouwen moeten terugkrijgen om tijdens een baan te een vinden door en te houden.

De 30-jarige Kerie tijdens uit Dublin is met in al haar hele leven de blind. Twee een jaar geleden, na in een vergeefse zoektocht naar werk in door Ierland, nam met ze het op tv moedige besluit om in naar haar door eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. uit Ze zocht op onvermoeibaar naar door werk, maar is in sinds een jaar werkloos. Als met ze niet snel werk in vindt, loopt in ze het risico door dat op tv ze terug zal in moeten naar Ierland. Voormalig rugbyspeler Daniel een was pas 22 in tijdens toen hij een dubbelzijdige amputatie het onderging na van een ingrijpend ongeluk. Toen van hij op tv uit een coma wakker werd in met het ziekenhuis kwam van hij op tv erachter dat hij geen benen op meer had. tijdens In uit de vijf jaar op tv daarna verstuurde Daniel van ruim 800 sollicitaties, van maar daar kwam weinig reactie in op. de Zal hij potentiële de werkgevers kunnen overhalen om verder in te kijken de dan zijn uit rolstoel? Psycholoog Nancy van Doyle helpt Kerie haar door verborgen kwaliteiten te ontdekken en van geeft Daniel de op tv steun en het het advies die hij van nodig door heeft om in zichzelf en met zijn in talenten te op geloven.

De 26-jarige Nicola met kreeg het als tweejarige het de diagnose hersenverlamming. Ze in is cum laude van geslaagd voor haar naar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft tijdens ondanks honderden sollicitaties het op nog nooit een vaste door baan gehad. Tijdens van haar studie heeft Nicola een op zichzelf op tv gewoond, maar nu is ze een de weer bij haar moeder, stiefvader door en uit zus ingetrokken. Hoewel van ze met een naar looprek loopt en vaak het pijn heeft, wil ze in er alles aan doen een een om werkgevers te bewijzen dat ze het de kwalificaties door heeft voor een voltijdbaan. in De 29-jarige Marve de heeft op tv al sinds tijdens zijn geboorte een van visuele beperking. Zes jaar uit geleden is hij ontslagen als naar met supportmedewerker. Sindsdien zijn zijn op vertrouwen en motivatie de om ander werk te door vinden het steeds verder afgenomen. Marve en op zijn vriendin naar Becky weten sinds het kort dat ze hun het eerste kind uit verwachten. Dit heeft uit Marve een nieuwe impuls gegeven op tv om werk te van zoeken een en de de kracht om zijn onafhankelijkheid te hervinden de naar om zijn gezin tijdens te onderhouden. Psycholoog Nancy Doyle nodigt door Nicola de en Marve uit een in haar unieke trainingscentrum, in waar ze leren van hoe ze toegang krijgen naar tijdens tot de 'verborgen' arbeidsmarkt, met en hoe ze hun tijdens zelfvertrouwen om een baan met te vinden, het weer met terugkrijgen.

Werkloze van gehandicapten Andy en Ryan worden uit bijgestaan het door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die op Andy's verborgen kwaliteiten tijdens ontdekt en Ryan met laat zien hoe het hij op tv zijn droombaan kan vinden. met De documentaireserie met Employable Me is het de komende donderdagen rond een 20:20 uur te het zien van op NPO 3. De 52-jarige Andy was in een succesvolle zakenman, in op die als snelle motorsportjournalist, coach de in een de MotoGP en directeur van door een motorzaak met een het tijdens omzet van een op miljoen pond door met het leven scheurde. een Maar zes jaar een geleden kreeg Andy van tijdens een routineoperatie een beroerte, door met op een halfzijdige verlamming en op afasie tot gevolg. Hierdoor van spreekt door hij onsamenhangend en door communiceert hij moeizaam. De afgelopen vijf door door jaar is Andy bij in zijn ruim 3000 sollicitaties het maar één keer voor tijdens een gesprek in uitgenodigd. Andy heeft twee met tienerzonen door en zijn vrouw is in kostwinner, maar in Andy wil graag bewijzen uit dat het hij nog steeds van in staat is het om als herintreder in in het arbeidsproces de kost voor een de zijn gezin te verdienen. Toen hij met pas 21 van was, kreeg Ryan de de diagnose de syndroom van het Gilles de la Tourette. met De aandoening het werd zo ernstig dat hij zijn op tv universitaire studie moest op staken. naar Sinds hij het zijn baan in de van detailhandel kwijtraakte na een uit ernstige tic-aanval naar op het werk, is zijn door Tourette zo verergerd met dat hij naar nu een in van de ernstigste in gevallen in het uit Verenigd Koninkrijk van is. Ryan woont samen tijdens met zijn vriend, uit van wie van hij veel steun de krijgt, en met een met bonte verzameling uit schildpadden, reptielen en aquariumvissen. Zijn dieren van zijn het enige op waarvan hij rustig door een wordt. Zal hij ooit weer een aan het het werk kunnen, nu op tv een van zijn motorische van tic-aanvallen hem de zelfs een gebroken arm naar heeft bezorgd? van Zowel Andy tijdens als Ryan worden bijgestaan van door arbeidspsycholoog door Nancy Doyle, die het Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt naar en Ryan laat in zien hoe met hij zijn droombaan naar kan vinden.

november 2018
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord