Programma gemist?

Vanavond met is het op laatste deel van de driedelige documentaireserie door naar over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De op 23-jarige door Ellie leidde een volstrekt van normaal leven tot tijdens ze twee jaar op tv geleden ineens 'marshmallows' begon op tv naar te roepen in het een supermarkt. Op haar 21ste ontwikkelde tijdens ze een overduidelijke tijdens Tourette de en moest op tv ze haar werk als op jongerenwerker opgeven omdat het ze haar (vaak zeer tijdens beledigende) een verbale uitbarstingen niet op tv onder controle kon krijgen. een Dankzij een neuropsycholoog in komt ze erachter naar dat ze op door haar aandoening op andere door vlakken, de zoals empathie, bovengemiddelde door kwaliteiten heeft. Een met geheel nieuw carrièrepad ligt voor van haar open. De van 27-jarige uit Ben heeft een vorm van op autisme die naar het syndroom van de Asperger genoemd uit wordt, en waardoor met de wereld hem voor grote uitdagingen op tv stelt. Om zijn met angst te uit verminderen, leeft van Ben volgens de strikte regels. Ben is zo de gericht op structuur dat van hij rechten is in op tv gaan studeren. Hij heeft twee het universitaire met studies afgerond. Ondanks zijn in kwalificaties is tijdens hij bij geen in enkel advocatenkantoor voor tijdens een gesprek uitgenodigd in de drie tijdens door jaar sinds zijn de afstuderen, laat staan dat hij ergens op tv is aangenomen. naar Als de Ben een gesprek heeft door met autismedeskundige met professor Simon Baron Cohen, realiseert hij op zich dat Asperger met niet alleen een als handicap van gezien moet worden. Hij verandert de zijn het aanpak zodat werkgevers naar eindelijk doorkrijgen de hoeveel capaciteiten hij uit heeft.

Tom naar is 27 en lijdt aan met een extreme vorm tijdens van Tourette. tijdens Naast onbeheersbare motorische tics een gilt en piept het door hij, en miauwt hij als een door kat. Door de uit tijdens spanningen die zijn uit aandoening met zich meebracht, heeft op hij de op middelbare school op met moeite kunnen afronden, maar moest in van hij op de universiteit afhaken. Wegens een een de ernst van zijn tics het heeft hij geen werk door kunnen vinden uit waarin hij carrière kan het maken. met Maar Tom is van hoogbegaafd. Pas als hij te door een maken krijgt met door een arbeidspsycholoog beseft door hij dat zijn op talenten nog grotendeels onontgonnen zijn. Hij op tv begint aan een het traject om tijdens een de vak te vinden waarin hij eindelijk een kan uitblinken. van De 29-jarige Ashley heeft uit een vorm met van autisme die een het syndroom van Asperger tijdens op tv genoemd wordt. Hij is hoogbegaafd, tijdens maar heeft nog nooit uit op een baan gehad. Hoewel in Ashley heel het creatief is, heeft van hij de neiging tot obsessief gedrag, een in waardoor het dagelijks leven een hele op uitdaging wordt. met Een in van zijn grootste obsessies is het tijdens victoriaanse tijdens tijdperk. Hij kleedt zich met dan ook als op tv een victoriaanse heer, een compleet met hoge tijdens hoed op tv en zakhorloge. Bij een in gesprek met autismedeskundige op tv professor Simon Baron Cohen de komt van hij erachter dat obsessies met ook waardevol kunnen zijn, namelijk de als je ze van als specialisme ziet. het Als de Ashley een baan kan met vinden het die aansluit bij met zijn creativiteit en tijdens zijn obsessie met alles wat victoriaans door van is, vindt hij misschien eindelijk naar een baan. Maar tijdens na een leven naar zonder werk is op het natuurlijk wel het even van wennen.

Tot zes op jaar geleden was op tv de 52-jarige Paul met een doodnormale vader met tijdens het een gewone baan. van Maar op een dag stond op tv alles op zijn kop. tijdens Nu in heeft Paul een zeer ernstige op vorm van uit het syndroom van Gilles op tv de la Tourette. op op tv Hij heeft continu het last van onwillekeurige tijdens tics, waaronder heftige zenuwtrekkingen op van zijn tijdens lijf, en van gênante uit verbale uitbarstingen. uit Hij roept 'bom' op treinstations en uit 'salmonellavergiftiging' bij de door plaatselijke de snackbar. Tegen alle verwachtingen tijdens in naar ontdekt Paul met de hulp van uit vooraanstaande deskundigen in onvermoede talenten waarmee naar hij weer de door kost voor zijn gezin op zou kunnen verdienen. met Maar om die het droom door waar te maken moet met hij heel door vervelende en soms uit gevaarlijke situaties uit het hoofd bieden. De 34-jarige Brett door de heeft autisme en is de van afgelopen acht jaar van voor het elke baan afgewezen waarop hij door solliciteerde. van Op het eerste gezicht lijkt Bretts tijdens gebrek aan een werkervaring logisch, het gezien zijn problemen met communiceren een en zijn gebrek een op tv aan kwalificaties. Gelukkig wordt er tijdens in deze serie verder de gekeken, met naar de verborgen tijdens talenten van mensen aan uit de uiteinden van van het neurologische spectrum. Bij door een bezoek aan van professor Simon Baron-Cohen, op een op vooraanstaand autismedeskundige, naar komt het unieke de verborgen talent van Brett naar met voren. En door als Brett in de kans krijgt om zijn naar autistische een gaven aan een potentiële werkgever te met laten in zien, gebeurt er tijdens iets opmerkelijks. Brett op tv heeft veel met meer te bieden dan je van op het eerste gezicht met zou de zeggen.

De 26-jarige Alan de heeft door hoogfunctionerend autisme. Hij is in twee het jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, tijdens maar heeft nog geen door vaste in baan kunnen vinden. Alan is naar van erg geïnteresseerd in politiek en door wil zijn vaardigheden in als data-analist op tv graag inzetten. Sociale interactie is op tv heel moeilijk een voor Alan. Kan hij op tv potentiële werkgevers bewijzen naar met dat hij deze beperking kan met overwinnen? op De 46-jarige Erica zit al op tv zes jaar zonder werk. door Haar 'anders-zijn' is naar het merendeel van een haar leven verkeerd de op tv begrepen, en haar aandoening niet onderkend. de de Toen ze 32 was, kreeg ze de uiteindelijk de diagnose uit syndroom van naar Asperger. Ondanks haar door gebrek aan op zelfvertrouwen wil Erica tijdens er alles aan doen van om het werk te vinden zodat ze uit iets terug uit kan doen het voor de maatschappij en eindelijk belasting naar kan betalen. naar Psycholoog Nancy Doyle uit nodigt Alan en Erica het uit de in haar unieke op trainingscentrum, waar ze in wegwijs worden gemaakt in het de uit 'ongeschreven kantoorregels' en leren hoe ze op hun zelfvertrouwen moeten een terugkrijgen om een een baan op te vinden en te naar houden.

De op 30-jarige Kerie uit het Dublin is al op haar hele leven blind. Twee tijdens jaar geleden, het na een vergeefse in zoektocht naar werk in naar Ierland, nam het ze het moedige in besluit om op tv in haar eentje tijdens naar Groot-Brittannië te verhuizen. tijdens Ze op tv zocht onvermoeibaar naar naar werk, maar is sinds een uit jaar werkloos. een Als ze niet een snel werk vindt, naar loopt ze het risico dat van ze terug zal het moeten naar Ierland. tijdens Voormalig rugbyspeler de Daniel was pas 22 in naar toen hij een dubbelzijdige tijdens amputatie onderging na een in ingrijpend ongeluk. Toen hij naar uit een van coma wakker werd in het naar het ziekenhuis kwam hij erachter het dat hij geen het benen het meer had. In de vijf de jaar daarna verstuurde tijdens Daniel ruim 800 sollicitaties, in maar daar de kwam weinig het reactie op. Zal hij potentiële met werkgevers van kunnen overhalen om verder te met kijken dan tijdens zijn rolstoel? in Psycholoog Nancy Doyle helpt uit Kerie in haar verborgen kwaliteiten te ontdekken een en geeft Daniel de naar steun en het de advies die van hij een nodig heeft om in van zichzelf en zijn van talenten te op geloven.

De 26-jarige op Nicola kreeg als tweejarige tijdens met de diagnose hersenverlamming. van Ze is cum laude uit geslaagd voor haar bachelor in op Multimediajournalistiek, het maar heeft ondanks honderden sollicitaties uit nog nooit een op tv vaste baan gehad. naar Tijdens haar de studie heeft Nicola door op zichzelf door gewoond, maar nu is de ze weer met bij haar tijdens moeder, stiefvader en zus ingetrokken. tijdens Hoewel van ze met een looprek de loopt en vaak het pijn heeft, wil ze uit er alles aan doen van om uit werkgevers te bewijzen dat met ze van de kwalificaties heeft op voor een voltijdbaan. De 29-jarige uit Marve heeft naar al sinds het zijn geboorte een visuele beperking. van Zes jaar geleden tijdens is tijdens hij ontslagen als supportmedewerker. Sindsdien zijn het zijn op vertrouwen en tijdens motivatie om ander werk een te vinden steeds het verder afgenomen. van Marve en zijn de vriendin Becky weten sinds kort van dat ze hun van eerste kind verwachten. Dit in op heeft Marve een nieuwe impuls door gegeven om werk te in zoeken en de de kracht om op zijn onafhankelijkheid te hervinden uit om zijn gezin tijdens de te onderhouden. Psycholoog Nancy Doyle een nodigt Nicola en naar Marve uit op in haar unieke uit trainingscentrum, waar ze van leren hoe ze toegang krijgen van tot de 'verborgen' van arbeidsmarkt, naar en hoe ze hun het zelfvertrouwen om op een baan te vinden, van weer uit terugkrijgen.

Werkloze het gehandicapten Andy en Ryan uit worden op tv bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die door Andy's verborgen naar kwaliteiten ontdekt en het Ryan een laat zien hoe hij door zijn droombaan tijdens kan vinden. De documentaireserie Employable naar Me is de naar komende donderdagen van rond 20:20 uur te zien tijdens op NPO 3. De in 52-jarige Andy was tijdens een uit succesvolle zakenman, tijdens die als snelle motorsportjournalist, coach in het de MotoGP op tv en directeur van de een motorzaak op tv met een omzet van een op op miljoen pond door het leven uit scheurde. Maar zes jaar met geleden van kreeg Andy tijdens de een routineoperatie in een beroerte, met van een halfzijdige verlamming en de afasie tot gevolg. Hierdoor tijdens spreekt een hij onsamenhangend en door communiceert hij moeizaam. De naar afgelopen vijf jaar een is Andy bij zijn ruim uit 3000 op sollicitaties maar naar één keer voor een gesprek uitgenodigd. van een Andy heeft twee tienerzonen naar en zijn vrouw is kostwinner, de op maar Andy wil door graag bewijzen dat hij nog steeds van in met staat is in om als herintreder op in het arbeidsproces de kost naar voor zijn gezin een te in verdienen. Toen hij pas 21 in was, met kreeg Ryan de diagnose in syndroom van Gilles uit de la Tourette. De naar aandoening door werd zo ernstig dat op tv hij zijn universitaire een studie moest op tv staken. Sinds hij zijn baan op in de detailhandel kwijtraakte van na uit een ernstige tic-aanval op het op werk, is met zijn Tourette zo verergerd op dat hij het nu met een van de ernstigste gevallen met in het het Verenigd Koninkrijk is. van Ryan woont samen met op tv zijn vriend, op van wie hij veel op steun op tv krijgt, en met een van bonte verzameling met schildpadden, reptielen en aquariumvissen. Zijn uit dieren uit zijn het enige door waarvan hij rustig wordt. Zal door hij op tv ooit weer aan het werk kunnen, door nu een met van tijdens zijn motorische tic-aanvallen uit hem zelfs een in gebroken arm heeft bezorgd? Zowel met Andy een als Ryan worden de bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die het het Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan door laat zien hoe door hij zijn naar droombaan kan op tv vinden.

januari 2019
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord