Programma gemist?

Vanavond is op tv het laatste deel naar van de driedelige documentaireserie een over door Britse werkzoekenden met psychische met aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde met met een volstrekt normaal leven tot ze van de twee jaar geleden van ineens 'marshmallows' begon van te roepen in een supermarkt. Op door haar 21ste uit ontwikkelde ze een overduidelijke naar Tourette en van moest tijdens ze haar werk op tv als jongerenwerker opgeven omdat ze op haar (vaak zeer beledigende) op door verbale uitbarstingen niet onder controle kon naar krijgen. Dankzij een een neuropsycholoog komt ze met op erachter dat ze door haar de aandoening op van andere vlakken, de zoals empathie, bovengemiddelde naar kwaliteiten heeft. Een geheel nieuw carrièrepad door ligt voor van haar open. De 27-jarige door Ben heeft een van vorm van op tv autisme die het tijdens syndroom tijdens van Asperger genoemd door wordt, en waardoor de door wereld hem uit voor grote uitdagingen stelt. Om tijdens zijn angst de te verminderen, leeft tijdens Ben volgens strikte het regels. Ben is zo de gericht op structuur dat tijdens hij tijdens rechten is gaan studeren. op Hij van heeft twee universitaire studies naar afgerond. Ondanks uit zijn kwalificaties is hij bij een geen enkel advocatenkantoor voor het het een gesprek uitgenodigd in de het drie jaar sinds van zijn afstuderen, laat in staan dat hij het ergens is aangenomen. van Als Ben een gesprek naar heeft in met autismedeskundige professor op Simon Baron Cohen, naar realiseert hij zich dat Asperger naar door niet alleen als handicap met gezien moet de worden. Hij verandert naar zijn aanpak zodat werkgevers eindelijk doorkrijgen in hoeveel capaciteiten van hij het heeft.

Tom is de 27 en het lijdt aan een extreme vorm een van op Tourette. Naast onbeheersbare motorische door tics gilt en uit piept hij, en met miauwt hij de als een kat. naar Door de uit spanningen die zijn het aandoening met zich meebracht, het heeft hij door de middelbare school op tv met moeite kunnen naar afronden, maar moest hij op de het universiteit in afhaken. Wegens op tv de ernst van de zijn tics heeft hij in geen werk kunnen vinden waarin tijdens in hij carrière kan maken. Maar Tom tijdens is hoogbegaafd. Pas op naar als hij te maken op krijgt met een met arbeidspsycholoog beseft naar hij dat zijn talenten in nog grotendeels tijdens onontgonnen zijn. Hij begint tijdens aan een traject tijdens om een vak te de vinden waarin tijdens hij eindelijk kan uitblinken. De een 29-jarige Ashley van heeft in een vorm van autisme die het uit syndroom van het Asperger genoemd wordt. naar Hij is met hoogbegaafd, maar tijdens heeft nog nooit een met baan gehad. Hoewel Ashley de heel creatief is, van heeft hij van de neiging tot obsessief gedrag, tijdens waardoor het uit dagelijks leven een een hele uitdaging wordt. door Een van zijn het grootste obsessies is het met victoriaanse door tijdperk. Hij kleedt zich op dan ook als van een victoriaanse tijdens heer, compleet op met hoge hoed en zakhorloge. Bij uit een gesprek tijdens met van autismedeskundige professor Simon Baron Cohen komt op tv hij naar erachter dat obsessies ook waardevol de in kunnen zijn, namelijk uit als je ze op als specialisme ziet. Als het Ashley een baan kan vinden naar die aansluit bij met zijn op tv creativiteit en door zijn obsessie met alles wat victoriaans op tv is, de vindt hij misschien eindelijk de een baan. Maar na uit een naar leven zonder werk van is het natuurlijk wel even door naar wennen.

Tot naar zes jaar geleden was tijdens de 52-jarige Paul van een doodnormale vader met van een gewone het baan. Maar op met een dag stond alles met op zijn een kop. Nu heeft naar Paul de een zeer ernstige vorm van het met syndroom van uit Gilles de van la Tourette. uit Hij heeft continu last naar van onwillekeurige de tics, waaronder heftige tijdens zenuwtrekkingen van zijn lijf, en van op gênante van verbale uitbarstingen. Hij roept 'bom' de op het treinstations en 'salmonellavergiftiging' bij met de plaatselijke snackbar. naar Tegen de alle verwachtingen in ontdekt het Paul met in de hulp van vooraanstaande deskundigen tijdens onvermoede op tv talenten waarmee hij tijdens weer de kost voor zijn gezin op zou door kunnen verdienen. Maar om die met op droom waar te maken moet hij op in heel vervelende en soms gevaarlijke situaties het het hoofd bieden. door De 34-jarige naar Brett heeft autisme en de uit is de afgelopen acht jaar voor in elke een baan afgewezen waarop hij naar solliciteerde. Op het eerste het uit gezicht lijkt Bretts gebrek tijdens aan werkervaring logisch, gezien een zijn problemen met communiceren naar in en zijn gebrek aan kwalificaties. van Gelukkig wordt er in op tv deze het serie verder gekeken, naar uit de verborgen talenten tijdens van van mensen aan de uiteinden van het een neurologische spectrum. Bij op op tv een bezoek aan professor van Simon Baron-Cohen, een vooraanstaand autismedeskundige, van komt het unieke in verborgen talent van van Brett naar voren. uit En als de Brett de door kans krijgt om zijn een autistische gaven door aan een potentiële werkgever te tijdens van laten zien, gebeurt de er iets opmerkelijks. Brett heeft veel de uit meer te bieden dan je de op het eerste gezicht in een zou zeggen.

De 26-jarige Alan door heeft van hoogfunctionerend autisme. Hij uit is twee jaar geleden afgestudeerd een als psycholoog, uit maar heeft op nog geen vaste van baan kunnen vinden. Alan is tijdens erg geïnteresseerd in van politiek en naar wil zijn vaardigheden met als data-analist graag inzetten. naar Sociale tijdens interactie is tijdens heel moeilijk voor Alan. uit Kan hij potentiële werkgevers bewijzen uit dat hij deze door tijdens beperking kan overwinnen? op tv De 46-jarige Erica zit met al zes jaar zonder werk. tijdens Haar 'anders-zijn' in is het merendeel van op tv met haar leven verkeerd de begrepen, en haar aandoening niet naar onderkend. Toen van ze 32 was, op kreeg ze uiteindelijk tijdens de diagnose syndroom van op tv Asperger. Ondanks op tv haar gebrek aan in zelfvertrouwen wil Erica er een alles aan op doen om werk in te vinden zodat tijdens ze iets terug kan met doen voor de de maatschappij en eindelijk belasting op op tv kan betalen. Psycholoog Nancy het Doyle nodigt op tv Alan en Erica uit in haar tijdens unieke van trainingscentrum, waar ze wegwijs een worden gemaakt op tv in de uit 'ongeschreven kantoorregels' en leren hoe ze door hun zelfvertrouwen moeten een op terugkrijgen om een baan te van vinden en te met houden.

De 30-jarige op Kerie uit uit Dublin is al op haar hele leven blind. Twee op het jaar geleden, na een vergeefse de zoektocht naar werk het in Ierland, nam met ze het moedige tijdens besluit in om in haar door eentje naar Groot-Brittannië te naar verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar op op tv werk, maar is sinds met een jaar werkloos. naar Als ze niet snel op tv werk vindt, het loopt ze door het risico dat door ze terug zal moeten op naar Ierland. een Voormalig rugbyspeler Daniel was met pas 22 toen hij naar een dubbelzijdige amputatie tijdens onderging op na een ingrijpend van ongeluk. Toen hij uit op een coma wakker naar werd in het ziekenhuis de kwam hij erachter op tv dat hij tijdens geen benen meer had. In van de een vijf jaar op tv daarna verstuurde Daniel ruim 800 sollicitaties, het maar daar kwam op tv weinig reactie op. door op tv Zal hij potentiële werkgevers kunnen het overhalen om de verder te kijken de dan zijn rolstoel? Psycholoog Nancy op tv van Doyle helpt Kerie naar haar verborgen kwaliteiten te ontdekken en uit geeft een Daniel de met steun en het advies die door hij nodig heeft het om in zichzelf met en met zijn talenten te op tv geloven.

De 26-jarige Nicola door kreeg als tweejarige door de diagnose met hersenverlamming. tijdens Ze is cum laude geslaagd voor het door haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar het heeft ondanks uit honderden sollicitaties nog nooit door een vaste baan gehad. met het Tijdens haar studie heeft Nicola in op zichzelf gewoond, uit maar nu is het ze in weer bij haar het moeder, stiefvader en het zus ingetrokken. Hoewel ze met naar een looprek loopt op tv en vaak pijn heeft, van naar wil ze er alles aan door doen om werkgevers naar te bewijzen dat ze een de kwalificaties heeft uit voor uit een voltijdbaan. De 29-jarige in Marve heeft het al sinds zijn tijdens geboorte een met visuele beperking. Zes jaar van geleden is hij ontslagen als op tv supportmedewerker. Sindsdien zijn naar door zijn vertrouwen en motivatie in om ander tijdens werk te vinden steeds het verder afgenomen. het Marve en zijn met vriendin Becky weten sinds kort met dat ze hun eerste tijdens tijdens kind verwachten. Dit heeft Marve uit een nieuwe impuls gegeven de om werk naar te zoeken en de de kracht met om zijn onafhankelijkheid te hervinden een op tv om zijn gezin in te onderhouden. Psycholoog de Nancy Doyle nodigt uit Nicola en Marve uit in van haar unieke trainingscentrum, waar een ze leren op tv hoe ze door toegang krijgen tot de 'verborgen' uit arbeidsmarkt, uit en hoe ze door hun zelfvertrouwen om een op tv baan te naar vinden, weer de terugkrijgen.

Werkloze tijdens gehandicapten Andy en op tv Ryan worden bijgestaan door op tv arbeidspsycholoog uit Nancy Doyle, die het Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt op tv en Ryan laat zien hoe op hij op zijn droombaan kan vinden. De uit documentaireserie Employable Me een van is de komende in donderdagen rond 20:20 uur te zien de op van NPO 3. De 52-jarige het Andy was een met succesvolle zakenman, met die als snelle motorsportjournalist, met coach in de MotoGP en met een directeur van een motorzaak met op een omzet op tv van een miljoen pond door door het door leven scheurde. Maar zes jaar het geleden kreeg met Andy tijdens van een routineoperatie een beroerte, met op tv een halfzijdige naar verlamming naar en afasie tot gevolg. Hierdoor spreekt in hij onsamenhangend uit en communiceert hij moeizaam. op De het afgelopen vijf met jaar is Andy bij zijn ruim het van 3000 sollicitaties maar één tijdens keer voor uit een gesprek uitgenodigd. tijdens Andy heeft twee van tienerzonen en zijn vrouw is kostwinner, uit maar op Andy wil het graag bewijzen dat hij uit nog steeds op in staat is met om als herintreder in op tv het arbeidsproces de met kost voor zijn tijdens gezin te verdienen. Toen hij met pas 21 uit was, tijdens kreeg Ryan de diagnose syndroom met van Gilles een de la Tourette. De aandoening met werd van zo ernstig dat hij van zijn door universitaire studie moest staken. Sinds op hij zijn baan naar in de detailhandel kwijtraakte met na op een ernstige tic-aanval op naar het werk, is zijn tijdens met Tourette zo verergerd dat hij nu op een van de het ernstigste gevallen op in het Verenigd Koninkrijk van is. het Ryan woont samen met een zijn vriend, van van wie hij het veel steun krijgt, en tijdens met een een bonte verzameling schildpadden, met reptielen en aquariumvissen. Zijn op tv dieren van zijn het enige waarvan op tv hij rustig het wordt. Zal hij in ooit weer aan het uit werk kunnen, nu het een van zijn door motorische tic-aanvallen hem uit zelfs een uit gebroken arm heeft bezorgd? op tv Zowel Andy met als Ryan worden bijgestaan door de arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die van Andy's tijdens verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan naar een laat zien hoe hij zijn in droombaan kan de vinden.

januari 2021
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!