Programma gemist?

Vanavond tijdens is het laatste deel het van de driedelige uit documentaireserie over Britse werkzoekenden door met psychische aandoeningen. De een op tv 23-jarige Ellie leidde naar een volstrekt normaal leven tot ze een twee jaar in geleden op tv ineens 'marshmallows' begon te roepen in tijdens een supermarkt. naar Op haar 21ste het ontwikkelde ze een overduidelijke door Tourette in en moest ze haar een werk als het jongerenwerker opgeven omdat ze haar een (vaak zeer van beledigende) verbale van uitbarstingen niet onder controle naar kon krijgen. Dankzij een een neuropsycholoog komt door ze erachter dat uit ze de door haar aandoening in op andere vlakken, op tv zoals empathie, bovengemiddelde een kwaliteiten heeft. Een geheel nieuw op carrièrepad ligt voor van haar open. De 27-jarige uit Ben op tv heeft een vorm uit van autisme die de het syndroom van Asperger door genoemd wordt, en waardoor op tv de wereld een hem tijdens voor grote uitdagingen stelt. uit Om zijn angst te verminderen, tijdens leeft Ben de volgens strikte regels. van Ben is zo met gericht in op structuur dat hij naar rechten is gaan studeren. de Hij heeft in twee universitaire studies het afgerond. Ondanks zijn kwalificaties is een hij bij in geen enkel in advocatenkantoor voor een gesprek uitgenodigd in in de van drie jaar op sinds zijn afstuderen, het laat staan in dat hij ergens is in aangenomen. Als Ben de een gesprek heeft met autismedeskundige de professor uit Simon Baron Cohen, in realiseert hij zich dat een Asperger niet alleen naar als handicap op tv gezien moet worden. Hij verandert in zijn in aanpak zodat werkgevers met eindelijk doorkrijgen hoeveel capaciteiten hij op naar heeft.

Tom is 27 de en lijdt uit aan een extreme van vorm van Tourette. Naast op onbeheersbare op tv motorische tics gilt en piept het hij, en miauwt door hij als een in kat. Door in de van spanningen die zijn aandoening met zich tijdens meebracht, tijdens heeft hij met de middelbare school met in moeite kunnen afronden, uit maar moest hij op de in universiteit een afhaken. Wegens de ernst van een zijn tics tijdens heeft hij geen op werk kunnen vinden waarin op hij het carrière kan van maken. Maar Tom is hoogbegaafd. Pas door als door hij te maken krijgt met naar een arbeidspsycholoog beseft door hij dat uit zijn talenten een nog grotendeels onontgonnen van zijn. Hij in begint aan een traject op om een met vak te vinden waarin hij eindelijk naar een kan uitblinken. De 29-jarige van Ashley heeft een vorm van op tv autisme de die het syndroom van een Asperger genoemd wordt. Hij de is hoogbegaafd, een maar heeft in nog nooit een in baan gehad. Hoewel Ashley tijdens heel creatief op is, heeft hij de op tv neiging tot op tv obsessief gedrag, waardoor het dagelijks met de leven een hele uitdaging een wordt. Een van zijn grootste door obsessies is door het victoriaanse tijdperk. Hij met door kleedt zich dan ook als een de victoriaanse tijdens heer, compleet naar met hoge hoed en zakhorloge. de Bij door een gesprek met het autismedeskundige professor Simon Baron Cohen komt van hij met erachter dat obsessies ook tijdens waardevol kunnen zijn, met namelijk tijdens als je ze als op specialisme ziet. een Als Ashley een baan kan vinden van in die aansluit bij zijn creativiteit de en zijn met obsessie met alles van wat victoriaans is, vindt hij met misschien tijdens eindelijk een baan. van Maar na een op tv leven zonder door werk is het natuurlijk wel even op tv in wennen.

Tot zes jaar tijdens geleden in was de in 52-jarige Paul een doodnormale vader met op een gewone baan. met Maar op tijdens een de dag stond alles op het zijn kop. Nu heeft het Paul uit een zeer ernstige vorm van op tv het syndroom van op tv Gilles de la de Tourette. Hij heeft de continu het last van onwillekeurige tics, waaronder heftige met zenuwtrekkingen door van zijn lijf, een en van op gênante verbale uitbarstingen. op tv Hij roept 'bom' op treinstations en in 'salmonellavergiftiging' bij de een plaatselijke snackbar. met Tegen alle verwachtingen met in ontdekt op Paul met de hulp van op tv vooraanstaande deskundigen op tv onvermoede talenten op waarmee hij weer de kost met op tv voor zijn gezin zou het kunnen verdienen. Maar om die het in droom waar te maken moet hij uit heel vervelende en met soms in gevaarlijke situaties het hoofd tijdens bieden. in De 34-jarige Brett heeft autisme naar en is de afgelopen met acht jaar voor in elke baan afgewezen in waarop hij naar solliciteerde. Op het eerste tijdens de gezicht lijkt Bretts gebrek aan werkervaring tijdens op logisch, gezien zijn problemen met communiceren van en zijn gebrek in aan op tv kwalificaties. Gelukkig het wordt er in met deze serie verder naar gekeken, naar de verborgen in talenten van uit mensen aan de uiteinden naar van het neurologische spectrum. met Bij een bezoek aan het professor Simon door Baron-Cohen, een vooraanstaand autismedeskundige, de komt het op unieke verborgen talent van een Brett de naar voren. naar En als Brett de kans krijgt tijdens van om zijn autistische gaven aan een een op tv potentiële werkgever te door laten zien, gebeurt op tv er iets opmerkelijks. Brett heeft veel uit meer te tijdens bieden dan op je op naar het eerste gezicht zou de zeggen.

De tijdens 26-jarige Alan van heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee het jaar op tv geleden afgestudeerd als op tv psycholoog, maar tijdens heeft nog geen naar vaste baan kunnen vinden. Alan is in erg geïnteresseerd door in uit politiek en wil zijn in vaardigheden als data-analist de graag inzetten. Sociale op interactie is heel moeilijk voor van tijdens Alan. Kan hij potentiële werkgevers uit bewijzen met dat hij deze beperking kan overwinnen? een De 46-jarige Erica in uit zit al zes jaar met zonder werk. een Haar 'anders-zijn' is het van merendeel van haar leven verkeerd een het begrepen, en haar aandoening niet uit onderkend. Toen ze 32 de was, kreeg tijdens ze uiteindelijk de met diagnose syndroom naar van Asperger. Ondanks haar gebrek in een aan zelfvertrouwen wil Erica er alles uit aan het doen om door werk te vinden zodat ze iets op tv het terug kan doen in voor de maatschappij en eindelijk belasting van kan betalen. met Psycholoog een Nancy Doyle nodigt Alan en Erica een uit in tijdens haar unieke trainingscentrum, waar een ze wegwijs het worden gemaakt in met de 'ongeschreven tijdens kantoorregels' en leren het hoe ze hun zelfvertrouwen moeten in uit terugkrijgen om een de baan te vinden en te een houden.

De 30-jarige op Kerie uit een Dublin is uit al haar hele leven blind. Twee de in jaar geleden, na op een vergeefse zoektocht naar op werk in Ierland, nam ze naar het moedige van besluit op tv om in haar eentje naar op Groot-Brittannië te op verhuizen. Ze zocht uit onvermoeibaar naar door werk, maar is sinds de een jaar werkloos. Als ze tijdens niet een snel werk vindt, loopt ze van het risico dat naar ze terug zal van moeten van naar Ierland. Voormalig rugbyspeler de Daniel was pas op 22 toen hij op tv een dubbelzijdige het amputatie onderging na een ingrijpend door ongeluk. Toen door hij de uit een coma wakker werd in in het op ziekenhuis kwam hij in erachter dat hij geen een benen op meer had. In de vijf jaar op tv van daarna verstuurde Daniel ruim 800 naar sollicitaties, maar naar daar kwam weinig reactie op. van Zal hij potentiële door in werkgevers kunnen overhalen om verder te de kijken naar dan zijn rolstoel? op Psycholoog Nancy Doyle helpt op tv Kerie haar met verborgen kwaliteiten te ontdekken en in geeft door Daniel de op tv steun en het de advies die hij nodig heeft om de in zichzelf en tijdens zijn talenten te van uit geloven.

De met 26-jarige Nicola kreeg als een tweejarige de door diagnose hersenverlamming. Ze is cum de laude geslaagd de voor op tv haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft van ondanks met honderden sollicitaties nog nooit een met vaste baan op gehad. Tijdens haar in studie heeft op tv Nicola op naar zichzelf gewoond, maar nu is ze naar weer bij haar tijdens moeder, stiefvader op en zus ingetrokken. het Hoewel in ze met een looprek loopt een en vaak pijn de heeft, wil ze uit er alles aan het doen om van werkgevers te bewijzen uit dat ze de kwalificaties heeft op het voor een voltijdbaan. een De 29-jarige Marve heeft van al sinds zijn op tv geboorte een visuele beperking. het Zes jaar geleden is in hij ontslagen op tv als op tv supportmedewerker. Sindsdien zijn naar zijn vertrouwen en een motivatie om ander werk van te vinden steeds met verder afgenomen. op tv Marve en zijn vriendin tijdens Becky weten sinds kort op tv dat tijdens ze hun eerste kind verwachten. in Dit heeft Marve een in nieuwe impuls tijdens gegeven om werk te met in zoeken en de kracht naar om zijn onafhankelijkheid te hervinden naar om zijn uit gezin te naar onderhouden. Psycholoog een Nancy Doyle nodigt Nicola en tijdens Marve uit in haar door unieke een trainingscentrum, waar ze in leren hoe ze tijdens toegang krijgen met tot de 'verborgen' arbeidsmarkt, uit en hoe ze de hun zelfvertrouwen om een baan uit te vinden, weer in de terugkrijgen.

Werkloze gehandicapten in Andy en Ryan naar worden bijgestaan in door arbeidspsycholoog in Nancy Doyle, die Andy's verborgen door kwaliteiten ontdekt en Ryan in tijdens laat zien hoe hij zijn met droombaan kan vinden. De in documentaireserie in Employable Me uit is de komende donderdagen naar rond 20:20 uur te zien de op NPO 3. De in op tv 52-jarige Andy was een een succesvolle zakenman, die door als snelle motorsportjournalist, coach in door de MotoGP en naar directeur op tv van een motorzaak met van een tijdens omzet van een miljoen een pond door een het leven scheurde. Maar zes door jaar in geleden kreeg Andy tijdens een routineoperatie op tv uit een beroerte, met een van halfzijdige verlamming in en afasie tot tijdens gevolg. Hierdoor spreekt hij onsamenhangend en op communiceert hij in moeizaam. De afgelopen van vijf op tv jaar is Andy bij zijn ruim van 3000 tijdens sollicitaties maar één het keer voor een gesprek in uitgenodigd. Andy heeft twee op tv tienerzonen en een zijn van vrouw is kostwinner, maar de Andy wil graag bewijzen door dat hij nog steeds op in staat is op het om als herintreder in van het arbeidsproces de kost met voor zijn gezin te op verdienen. Toen hij op het pas 21 was, kreeg Ryan in de diagnose syndroom van door Gilles de een la Tourette. De aandoening in op werd zo ernstig dat een hij zijn uit universitaire studie moest staken. Sinds in hij zijn baan in tijdens de detailhandel kwijtraakte met in na een ernstige tic-aanval op met het werk, is in zijn het Tourette zo verergerd dat hij op tv nu het een van de op tv ernstigste gevallen in het Verenigd tijdens Koninkrijk tijdens is. Ryan woont op tv samen met zijn vriend, van wie met de hij veel steun een krijgt, en met op een bonte verzameling uit schildpadden, reptielen en aquariumvissen. Zijn naar dieren met zijn het enige tijdens waarvan hij rustig wordt. Zal hij tijdens ooit weer aan naar op het werk kunnen, nu een van in zijn motorische tic-aanvallen met hem de zelfs een gebroken met arm heeft een bezorgd? Zowel Andy met als Ryan worden in bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die een Andy's naar verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan met laat zien hoe op tv hij zijn droombaan in kan door vinden.

oktober 2021
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!