Programma gemist?

Vanavond op tv is het het laatste deel van de op tv driedelige documentaireserie over uit Britse werkzoekenden met psychische uit aandoeningen. De 23-jarige een Ellie leidde een volstrekt van normaal leven tot het ze twee jaar een geleden een ineens 'marshmallows' begon te roepen uit in door een supermarkt. Op haar 21ste ontwikkelde in ze een op tv overduidelijke Tourette het en moest ze haar op tv werk als jongerenwerker naar opgeven omdat de ze haar (vaak tijdens zeer beledigende) tijdens verbale uitbarstingen niet onder controle op kon krijgen. uit Dankzij een neuropsycholoog naar komt ze erachter dat ze het door uit haar aandoening op op andere vlakken, zoals empathie, de bovengemiddelde kwaliteiten tijdens heeft. Een in geheel nieuw carrièrepad ligt het voor haar van open. De 27-jarige Ben heeft het een vorm in van autisme met die het syndroom van van Asperger genoemd wordt, met en waardoor de wereld hem uit voor het grote uitdagingen stelt. met Om zijn angst te het verminderen, leeft Ben volgens op strikte met regels. Ben is zo tijdens gericht op structuur dat naar hij rechten is door gaan studeren. Hij met een heeft twee universitaire studies een afgerond. Ondanks zijn kwalificaties de is een hij bij geen enkel advocatenkantoor naar voor uit een gesprek uitgenodigd in de tijdens drie jaar sinds zijn in de afstuderen, laat staan dat hij ergens op tv is met aangenomen. Als Ben een gesprek in heeft met het autismedeskundige professor Simon Baron uit Cohen, realiseert hij op uit zich dat Asperger op tv niet alleen als handicap gezien op tv moet worden. op tv Hij verandert zijn aanpak in zodat werkgevers in eindelijk doorkrijgen hoeveel capaciteiten hij door in heeft.

Tom een is 27 en lijdt een aan een extreme op tv vorm van Tourette. Naast het tijdens onbeheersbare motorische tics in gilt en piept hij, het en miauwt uit hij als een in kat. Door de spanningen die in zijn aandoening met op zich uit meebracht, heeft hij van de middelbare school uit met moeite kunnen afronden, maar moest op tv hij op naar de op universiteit afhaken. Wegens de met ernst van met zijn tics heeft hij geen werk tijdens kunnen vinden waarin uit uit hij carrière kan maken. het Maar Tom is hoogbegaafd. Pas door op tv als hij te maken krijgt met op een met arbeidspsycholoog beseft hij dat het zijn een talenten nog grotendeels in onontgonnen zijn. Hij begint aan met een traject om uit een vak te op tv vinden op waarin hij eindelijk kan uitblinken. met De 29-jarige Ashley in heeft een het vorm van autisme die het het op tv syndroom van Asperger op genoemd wordt. Hij is het hoogbegaafd, maar heeft op tv nog nooit een van baan gehad. Hoewel Ashley heel naar creatief is, heeft een hij de naar neiging tot obsessief gedrag, tijdens waardoor het dagelijks op tv leven tijdens een hele uitdaging wordt. naar Een van zijn een grootste obsessies is het met victoriaanse tijdperk. Hij uit van kleedt zich dan de ook als een victoriaanse op tv heer, compleet met hoge van hoed en uit zakhorloge. Bij een op gesprek met autismedeskundige professor een Simon Baron Cohen komt tijdens het hij erachter dat obsessies op ook waardevol op kunnen zijn, namelijk tijdens als je ze het als specialisme ziet. Als Ashley een op tv een baan kan vinden die op tv aansluit bij zijn creativiteit in en zijn naar obsessie met door alles wat victoriaans is, in vindt hij misschien eindelijk een in baan. op Maar na een naar leven zonder werk met is het natuurlijk wel even een van wennen.

Tot een zes jaar geleden was de in 52-jarige de Paul een met doodnormale vader met een op tv gewone baan. Maar op een in dag door stond alles op zijn kop. door Nu heeft Paul door een zeer ernstige naar vorm van het door syndroom van van Gilles tijdens de la Tourette. Hij heeft in continu last van van onwillekeurige tics, in waaronder heftige zenuwtrekkingen het van zijn met lijf, en van gênante verbale tijdens uitbarstingen. Hij roept 'bom' van het op treinstations en 'salmonellavergiftiging' bij op de met plaatselijke snackbar. Tegen alle verwachtingen in door ontdekt op Paul met de op tv hulp van vooraanstaande op deskundigen onvermoede talenten in waarmee hij weer de uit kost voor een zijn gezin zou op kunnen verdienen. van Maar om die droom waar met te uit maken moet hij heel vervelende door en op soms gevaarlijke situaties het hoofd bieden. het De 34-jarige Brett de heeft autisme en op met is de afgelopen acht door jaar voor elke baan afgewezen met waarop uit hij solliciteerde. Op het eerste de gezicht lijkt Bretts door tijdens gebrek aan werkervaring logisch, gezien zijn van problemen met op communiceren en zijn gebrek naar aan kwalificaties. Gelukkig op wordt een er in deze serie verder tijdens gekeken, naar op tv de verborgen uit talenten van mensen aan de op uiteinden naar van het neurologische een spectrum. Bij een bezoek in aan professor Simon een Baron-Cohen, uit een vooraanstaand autismedeskundige, komt het een unieke verborgen op talent van door Brett naar voren. En als op Brett de kans de krijgt om zijn uit autistische gaven aan op een op potentiële werkgever te laten zien, door gebeurt er iets opmerkelijks. tijdens Brett uit heeft veel meer te bieden met dan je op de het eerste door gezicht uit zou zeggen.

De door 26-jarige Alan de heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is op tv twee in jaar geleden afgestudeerd tijdens als psycholoog, maar op tv heeft nog geen vaste baan kunnen op tv vinden. op Alan is erg met geïnteresseerd in politiek en wil op zijn vaardigheden als naar data-analist graag inzetten. van Sociale interactie naar is heel moeilijk door voor Alan. Kan hij in in potentiële werkgevers bewijzen dat hij deze van naar beperking kan overwinnen? het De 46-jarige Erica tijdens zit al zes jaar zonder werk. met Haar 'anders-zijn' tijdens is het merendeel tijdens van haar leven het verkeerd begrepen, en haar op tv aandoening niet onderkend. een naar Toen ze 32 was, op kreeg ze de uiteindelijk de diagnose het syndroom van Asperger. Ondanks haar door gebrek in aan zelfvertrouwen wil Erica tijdens er alles aan doen met om werk het te vinden zodat met ze iets terug kan het doen voor de de maatschappij en eindelijk belasting op tv kan de betalen. Psycholoog Nancy tijdens Doyle nodigt Alan en Erica van op tv uit in haar unieke trainingscentrum, waar van ze wegwijs worden van gemaakt in van de 'ongeschreven kantoorregels' op en door leren hoe ze hun een zelfvertrouwen moeten terugkrijgen om een een baan te vinden een en te tijdens houden.

De 30-jarige naar Kerie uit Dublin is tijdens al haar hele van van leven blind. Twee jaar geleden, tijdens na een door vergeefse zoektocht naar een werk in naar Ierland, nam ze het met moedige besluit om in door haar een eentje naar Groot-Brittannië tijdens te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar van werk, een maar is sinds een jaar op werkloos. Als ze naar niet snel het werk vindt, loopt ze naar het risico dat van ze in terug zal moeten naar een Ierland. Voormalig uit rugbyspeler Daniel door was pas 22 toen door hij een dubbelzijdige amputatie uit onderging na een het ingrijpend op tv ongeluk. Toen hij uit met een coma de wakker werd in het van ziekenhuis kwam hij uit erachter dat hij het geen benen meer had. een In de vijf jaar op daarna met verstuurde Daniel ruim 800 op tv sollicitaties, op maar daar kwam weinig de reactie op. Zal hij potentiële uit werkgevers kunnen overhalen een tijdens om verder te kijken dan zijn naar naar rolstoel? Psycholoog Nancy Doyle helpt Kerie op haar verborgen kwaliteiten naar te ontdekken in en geeft Daniel op de steun op en het advies die hij met nodig heeft om de op tv in zichzelf en zijn talenten te op tv op tv geloven.

De op tv 26-jarige Nicola met kreeg als tweejarige de diagnose op tv hersenverlamming. het Ze is cum laude geslaagd voor op haar bachelor het in Multimediajournalistiek, tijdens maar heeft ondanks op honderden sollicitaties door nog nooit een vaste de baan gehad. Tijdens haar studie naar op heeft Nicola op zichzelf gewoond, maar op tv in nu is ze naar weer bij haar op moeder, stiefvader en zus ingetrokken. Hoewel op tv ze naar met een looprek loopt van en vaak de pijn heeft, naar wil ze er alles aan tijdens doen om op werkgevers te bewijzen dat ze met de de kwalificaties heeft voor een een voltijdbaan. een De 29-jarige Marve heeft een al sinds zijn van geboorte een visuele beperking. Zes door jaar tijdens geleden is uit hij ontslagen als supportmedewerker. met Sindsdien zijn op tv zijn vertrouwen en motivatie om het ander naar werk te vinden door steeds verder afgenomen. door Marve en zijn vriendin van Becky weten sinds kort dat door op tv ze hun eerste door kind verwachten. Dit heeft Marve een met nieuwe impuls gegeven op om werk een te zoeken door en de door kracht om zijn onafhankelijkheid te hervinden door om zijn door gezin te onderhouden. Psycholoog de door Nancy Doyle nodigt het Nicola en Marve uit met in haar unieke trainingscentrum, waar uit van ze leren hoe ze uit toegang krijgen tot van de 'verborgen' arbeidsmarkt, en hoe in ze hun zelfvertrouwen tijdens het om een baan te tijdens vinden, weer uit terugkrijgen.

Werkloze gehandicapten uit Andy en Ryan worden het bijgestaan door arbeidspsycholoog een Nancy Doyle, een die Andy's verborgen kwaliteiten op ontdekt met en Ryan een laat zien hoe hij zijn droombaan op kan vinden. De de documentaireserie Employable Me tijdens is de de komende donderdagen rond 20:20 door uur te het zien op NPO 3. De op 52-jarige door Andy was een succesvolle een zakenman, van die als snelle uit motorsportjournalist, coach in het de MotoGP en op directeur van een motorzaak met een uit het omzet van een miljoen pond tijdens door het leven scheurde. met door Maar zes jaar geleden op kreeg Andy tijdens een een routineoperatie een beroerte, met naar een halfzijdige door verlamming van en afasie tot gevolg. Hierdoor de spreekt uit hij onsamenhangend en communiceert hij op tv moeizaam. De afgelopen de vijf door jaar is Andy bij zijn ruim uit een 3000 sollicitaties maar één keer voor van een uit gesprek uitgenodigd. Andy heeft een twee tienerzonen en zijn door vrouw is een kostwinner, maar Andy uit wil een graag bewijzen dat hij op nog steeds in in staat is met om als herintreder in op het arbeidsproces op de kost voor zijn het gezin te op verdienen. Toen hij uit pas 21 was, kreeg Ryan uit de diagnose syndroom van door Gilles de la de Tourette. De aandoening het in werd zo ernstig op tv dat hij zijn het universitaire studie moest staken. Sinds een hij zijn baan naar in uit de detailhandel kwijtraakte na een ernstige een tic-aanval op het op tv werk, uit is zijn Tourette door zo verergerd dat hij de nu uit een van de van ernstigste gevallen in het Verenigd Koninkrijk in is. Ryan woont de samen een met zijn vriend, op tv van wie tijdens hij veel steun krijgt, en uit met een uit bonte verzameling schildpadden, in reptielen en aquariumvissen. Zijn dieren in zijn het enige op tv naar waarvan hij rustig de wordt. Zal hij ooit weer aan met het werk kunnen, uit nu een van uit uit zijn motorische tic-aanvallen hem zelfs van een gebroken arm heeft in bezorgd? Zowel Andy de met als Ryan worden bijgestaan door met arbeidspsycholoog Nancy van Doyle, die Andy's in verborgen kwaliteiten ontdekt tijdens en Ryan laat zien op hoe hij de zijn droombaan kan het vinden.

januari 2020
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!