Programma gemist?

Vanavond op tv is het laatste met deel van de driedelige documentaireserie door een over Britse werkzoekenden met psychische van aandoeningen. De door 23-jarige Ellie leidde een volstrekt met normaal met leven tot ze twee een jaar geleden op tv ineens 'marshmallows' begon te tijdens roepen in een supermarkt. Op het haar een 21ste ontwikkelde ze een overduidelijke het Tourette van en moest uit ze haar werk als in jongerenwerker opgeven omdat ze de haar (vaak zeer beledigende) de verbale het uitbarstingen niet onder controle kon door krijgen. Dankzij een uit in neuropsycholoog komt ze erachter dat tijdens ze door het haar aandoening op andere door vlakken, zoals empathie, van bovengemiddelde tijdens kwaliteiten heeft. Een geheel nieuw carrièrepad door ligt voor met haar open. De door 27-jarige Ben tijdens heeft een op vorm van autisme die het van syndroom van tijdens Asperger genoemd uit wordt, en waardoor de wereld de hem voor een grote uitdagingen stelt. Om zijn uit angst te het verminderen, leeft Ben op volgens naar strikte regels. Ben is zo het gericht op structuur in dat tijdens hij rechten is het gaan studeren. Hij heeft op twee universitaire studies uit afgerond. Ondanks zijn tijdens kwalificaties is hij naar bij geen enkel advocatenkantoor tijdens voor van een gesprek uitgenodigd in in de drie jaar sinds in zijn afstuderen, uit laat staan dat tijdens hij ergens op tv is aangenomen. Als Ben een gesprek een op heeft met autismedeskundige professor op tv Simon Baron naar Cohen, realiseert hij van zich dat Asperger een niet alleen als tijdens handicap gezien moet worden. een Hij verandert zijn aanpak de zodat op tv werkgevers eindelijk doorkrijgen hoeveel capaciteiten van hij van heeft.

Tom is 27 naar en door lijdt aan een extreme het vorm van Tourette. Naast de onbeheersbare motorische tics met gilt het en piept van hij, en miauwt hij naar als een kat. de Door de spanningen die zijn uit een aandoening met zich meebracht, heeft hij uit de middelbare uit school met moeite het kunnen afronden, de maar moest hij op de op tv universiteit het afhaken. Wegens op de ernst van met zijn tics heeft hij geen uit werk het kunnen vinden waarin hij tijdens carrière kan maken. Maar Tom op op tv is hoogbegaafd. Pas als hij te een maken krijgt door met een arbeidspsycholoog beseft op tv hij dat zijn met de talenten nog grotendeels onontgonnen met zijn. Hij begint de aan een met traject om een op tv vak te vinden in waarin hij eindelijk kan uitblinken. in De de 29-jarige Ashley heeft een een vorm van autisme die het de met syndroom van Asperger genoemd wordt. van Hij is uit hoogbegaafd, maar heeft tijdens nog nooit een baan gehad. op tv door Hoewel Ashley heel creatief van is, heeft hij de van neiging tot door obsessief gedrag, waardoor op het dagelijks leven een hele op uitdaging naar wordt. Een van uit zijn grootste obsessies is het op tv victoriaanse tijdperk. Hij uit kleedt tijdens zich dan ook op tv als een victoriaanse heer, de compleet de met hoge hoed en zakhorloge. in Bij een gesprek met naar autismedeskundige door professor Simon Baron de Cohen komt hij erachter dat het tijdens obsessies ook waardevol kunnen de zijn, namelijk als je tijdens ze als specialisme ziet. naar Als Ashley naar een baan kan een vinden tijdens die aansluit bij zijn creativiteit en van zijn naar obsessie met met alles wat victoriaans door is, vindt hij misschien een eindelijk een baan. Maar door na een leven zonder op tv werk is het door natuurlijk wel even op tv op tv wennen.

Tot met zes jaar geleden was de op tv 52-jarige naar Paul een op doodnormale vader met tijdens een gewone baan. Maar op een naar een dag stond alles op zijn kop. op tv Nu van heeft Paul op tv een zeer ernstige met vorm van het syndroom een van Gilles van de la Tourette. Hij met heeft continu een last van onwillekeurige de tics, waaronder heftige zenuwtrekkingen een van zijn lijf, met en van de gênante verbale uitbarstingen. Hij roept 'bom' tijdens op treinstations en op tv naar 'salmonellavergiftiging' bij de plaatselijke snackbar. op tv Tegen op tv alle verwachtingen in ontdekt naar Paul met de hulp op tv van de vooraanstaande deskundigen onvermoede talenten waarmee uit hij weer de kost van voor zijn gezin op met zou kunnen verdienen. Maar om die op tv droom waar tijdens te maken moet op tv hij heel uit vervelende en soms de gevaarlijke situaties het hoofd een bieden. De 34-jarige van Brett een heeft autisme en is de van afgelopen acht jaar door voor elke in baan afgewezen waarop hij op solliciteerde. een Op het eerste gezicht lijkt Bretts tijdens een gebrek aan werkervaring logisch, gezien het zijn uit problemen met communiceren en op zijn gebrek op tv aan kwalificaties. Gelukkig in wordt er in in deze serie verder het gekeken, naar de in verborgen talenten van mensen van aan de uiteinden van het op neurologische spectrum. Bij tijdens een bezoek aan naar professor Simon het Baron-Cohen, een van vooraanstaand autismedeskundige, komt het door unieke verborgen talent van naar Brett naar in voren. En als Brett op de kans een krijgt van om zijn autistische gaven aan een het potentiële werkgever te de op tv laten zien, gebeurt er iets op tv opmerkelijks. Brett heeft veel naar meer te bieden het dan je op van het een eerste gezicht zou tijdens zeggen.

De 26-jarige van Alan heeft hoogfunctionerend een autisme. Hij op is twee jaar geleden afgestudeerd op als psycholoog, maar het heeft nog geen op op vaste baan kunnen vinden. Alan door is erg geïnteresseerd van in politiek en wil de zijn in vaardigheden als naar data-analist graag inzetten. Sociale interactie tijdens is heel door moeilijk voor Alan. op Kan hij potentiële werkgevers door bewijzen dat hij deze op tv beperking de kan overwinnen? De 46-jarige tijdens Erica zit door al zes jaar met zonder werk. Haar 'anders-zijn' met is door het merendeel van naar haar leven verkeerd begrepen, en haar uit een aandoening niet onderkend. Toen tijdens ze 32 tijdens was, kreeg ze uiteindelijk de de diagnose syndroom tijdens van Asperger. Ondanks naar haar gebrek aan zelfvertrouwen een wil het Erica er alles naar aan doen om werk te op tv vinden zodat ze iets de terug kan de doen voor uit de maatschappij het en eindelijk belasting kan naar betalen. Psycholoog Nancy Doyle nodigt tijdens Alan het en Erica uit in tijdens haar tijdens unieke trainingscentrum, waar ze wegwijs tijdens worden gemaakt in de de 'ongeschreven kantoorregels' uit en leren de hoe ze hun een zelfvertrouwen moeten terugkrijgen naar om een baan te vinden op tv en op te houden.

De door 30-jarige Kerie uit Dublin is van al haar het hele leven blind. Twee tijdens op tv jaar geleden, na een de vergeefse zoektocht naar in werk in uit Ierland, nam ze naar het moedige besluit om in haar op eentje in naar Groot-Brittannië te verhuizen. uit Ze zocht onvermoeibaar in naar werk, uit maar is sinds een jaar een werkloos. Als ze een op niet snel werk het vindt, loopt ze op het risico dat ze terug het zal moeten naar door Ierland. Voormalig op tv rugbyspeler Daniel was door pas 22 toen hij een de dubbelzijdige amputatie onderging naar na een naar ingrijpend ongeluk. Toen in hij uit op tv een coma wakker werd op tv in het ziekenhuis kwam de door hij erachter dat de hij geen benen meer had. In door de vijf naar jaar in daarna verstuurde Daniel ruim met 800 sollicitaties, maar daar kwam met weinig reactie op. door uit Zal hij potentiële werkgevers kunnen op overhalen om verder uit te kijken dan zijn tijdens rolstoel? Psycholoog met Nancy een Doyle helpt Kerie met haar verborgen kwaliteiten te ontdekken en van geeft Daniel een de steun en op het een advies die hij nodig heeft om tijdens in zichzelf op en zijn talenten te in de geloven.

De 26-jarige Nicola in kreeg als tweejarige tijdens van de diagnose hersenverlamming. Ze is een cum laude geslaagd naar voor de haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar met heeft ondanks met honderden sollicitaties nog nooit een op vaste baan gehad. tijdens Tijdens het haar studie uit heeft Nicola op zichzelf in gewoond, maar nu is ze tijdens weer bij haar tijdens moeder, uit stiefvader en zus ingetrokken. Hoewel in ze de met een tijdens looprek loopt en vaak pijn in heeft, wil ze het er alles aan doen naar op tv om werkgevers te bewijzen naar dat ze de een kwalificaties heeft met voor een voltijdbaan. De uit 29-jarige Marve heeft al door sinds zijn geboorte door een visuele beperking. een Zes jaar geleden van is hij ontslagen als in supportmedewerker. Sindsdien tijdens zijn zijn met vertrouwen en motivatie om tijdens ander werk te vinden het steeds het verder afgenomen. Marve en zijn door tijdens vriendin Becky weten sinds kort dat een door ze hun eerste kind verwachten. Dit met heeft op Marve een nieuwe impuls door gegeven om werk te in een zoeken en de kracht om het zijn onafhankelijkheid uit te hervinden om met zijn gezin te op onderhouden. Psycholoog Nancy van Doyle nodigt Nicola op tv en Marve uit uit in haar unieke trainingscentrum, waar naar het ze leren hoe ze op tv toegang krijgen tot de met 'verborgen' arbeidsmarkt, op en hoe ze hun zelfvertrouwen met om een baan naar te vinden, van weer tijdens terugkrijgen.

Werkloze gehandicapten Andy op en Ryan worden het de bijgestaan door arbeidspsycholoog van Nancy Doyle, die Andy's tijdens verborgen kwaliteiten ontdekt op tv en Ryan laat zien de hoe het hij zijn droombaan kan tijdens vinden. De documentaireserie Employable Me de is door de komende donderdagen door rond 20:20 uur te zien in op NPO uit 3. De 52-jarige Andy uit was een succesvolle van zakenman, die een als snelle motorsportjournalist, het coach in de in MotoGP en directeur van met een motorzaak met een op omzet van in een miljoen op pond door het leven met scheurde. Maar zes jaar in geleden kreeg een Andy tijdens een met routineoperatie een beroerte, een met een halfzijdige verlamming naar en de afasie tot gevolg. van Hierdoor spreekt uit hij onsamenhangend en communiceert hij tijdens moeizaam. De op afgelopen vijf jaar is uit Andy bij zijn de ruim 3000 sollicitaties maar de één keer voor van een met gesprek uitgenodigd. Andy heeft een twee de tienerzonen en zijn vrouw is kostwinner, op tv tijdens maar Andy wil graag bewijzen dat in hij nog steeds het in staat is op om als herintreder uit in het tijdens arbeidsproces de kost met voor zijn gezin te van verdienen. op tv Toen hij pas in 21 was, kreeg Ryan van de diagnose syndroom van tijdens Gilles de door la van Tourette. De aandoening werd uit zo ernstig dat hij door zijn uit universitaire studie moest staken. Sinds hij de zijn een baan in de de detailhandel kwijtraakte na een naar ernstige tic-aanval tijdens op het werk, is op tv zijn Tourette zo verergerd door een dat hij nu een van de tijdens ernstigste door gevallen in het Verenigd Koninkrijk met is. Ryan woont een tijdens samen met zijn vriend, van wie met hij het veel steun uit krijgt, en met een bonte verzameling in schildpadden, met reptielen en aquariumvissen. Zijn dieren het zijn het enige door waarvan van hij rustig door wordt. Zal hij ooit naar weer aan het werk kunnen, de nu een de van zijn motorische tic-aanvallen op hem zelfs een het gebroken het arm heeft bezorgd? op tv Zowel Andy als de Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog het door Nancy Doyle, die met Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt de en Ryan laat zien tijdens hoe hij zijn door droombaan tijdens kan vinden.

september 2020
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!