Programma gemist?

Vanavond is het het op tv laatste deel van het de driedelige documentaireserie over Britse een werkzoekenden de met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde het een van volstrekt normaal de leven tot ze een twee jaar geleden ineens 'marshmallows' op begon te roepen de in door een supermarkt. Op haar 21ste ontwikkelde naar ze een overduidelijke met met Tourette en moest ze op tv haar werk van als jongerenwerker opgeven omdat ze haar met (vaak zeer tijdens beledigende) uit verbale uitbarstingen niet onder controle kon op krijgen. Dankzij een de neuropsycholoog komt in ze erachter dat ze door door haar met aandoening in op andere vlakken, een zoals empathie, bovengemiddelde kwaliteiten heeft. Een een geheel nieuw van carrièrepad ligt de voor haar open. in De 27-jarige Ben heeft uit een vorm van met autisme die het het syndroom van Asperger genoemd het op tv wordt, en waardoor de wereld uit hem voor grote tijdens uitdagingen stelt. door Om zijn angst te verminderen, tijdens met leeft Ben volgens strikte regels. tijdens Ben is zo het gericht in op structuur dat hij rechten is de door gaan studeren. Hij van heeft twee universitaire met studies afgerond. Ondanks in zijn kwalificaties is hij in bij geen enkel in advocatenkantoor voor een gesprek op uitgenodigd uit in de drie jaar sinds zijn een op afstuderen, laat staan dat hij in ergens is aangenomen. Als een Ben een uit gesprek heeft met autismedeskundige het professor Simon Baron van Cohen, realiseert hij van uit zich dat Asperger niet alleen van als handicap op tv gezien moet worden. een Hij verandert in zijn aanpak zodat werkgevers tijdens eindelijk doorkrijgen hoeveel op tv capaciteiten hij door heeft.

Tom is uit 27 van en lijdt aan in een extreme vorm van Tourette. op Naast onbeheersbare motorische met tics gilt en in piept uit hij, en miauwt de hij als een kat. Door de een spanningen die tijdens zijn het aandoening met zich naar meebracht, heeft hij de middelbare met school een met moeite kunnen afronden, maar moest tijdens hij naar op de universiteit afhaken. een Wegens tijdens de ernst van zijn uit tics heeft hij geen uit werk kunnen vinden uit waarin hij uit carrière kan de maken. Maar Tom uit is hoogbegaafd. Pas als hij te op tv het maken krijgt met uit een arbeidspsycholoog beseft hij dat zijn op talenten nog van grotendeels onontgonnen op zijn. Hij in begint aan een op traject om een een vak te vinden waarin hij eindelijk op kan door uitblinken. De 29-jarige met Ashley heeft een vorm op van autisme op tv die het syndroom van Asperger het genoemd wordt. het Hij is op hoogbegaafd, maar heeft op nog nooit een naar baan gehad. Hoewel Ashley heel op creatief is, heeft in hij de neiging een op tot obsessief gedrag, het waardoor het dagelijks naar leven een hele tijdens uitdaging wordt. Een tijdens van zijn grootste obsessies is uit het in victoriaanse tijdperk. Hij kleedt zich van dan tijdens ook als een victoriaanse door heer, compleet met hoge hoed tijdens en een zakhorloge. Bij op tv een gesprek met autismedeskundige professor Simon door Baron de Cohen komt het hij erachter dat obsessies ook waardevol het kunnen zijn, op namelijk als je op tv ze op als specialisme ziet. met Als Ashley een baan kan het vinden die aansluit bij door uit zijn creativiteit en zijn obsessie tijdens met van alles wat victoriaans is, van vindt hij misschien eindelijk uit een baan. Maar na tijdens tijdens een leven zonder in werk is het natuurlijk wel even tijdens in wennen.

Tot zes naar jaar van geleden was de 52-jarige Paul een in doodnormale vader van met een door gewone baan. Maar op een een een dag stond alles op zijn de kop. Nu heeft Paul op tv een zeer het ernstige vorm van op het uit syndroom van Gilles de op tv la Tourette. Hij heeft continu tijdens met last van onwillekeurige tics, waaronder heftige in in zenuwtrekkingen van zijn lijf, en van van gênante de verbale uitbarstingen. in Hij roept 'bom' op een treinstations en 'salmonellavergiftiging' naar bij de plaatselijke door snackbar. Tegen met alle verwachtingen in uit ontdekt Paul met de de hulp van vooraanstaande de deskundigen onvermoede talenten de waarmee hij tijdens weer de kost voor zijn gezin op zou kunnen verdienen. het Maar om op tv die droom het waar te maken moet op tv hij heel vervelende op en soms gevaarlijke naar situaties met het hoofd bieden. De in 34-jarige Brett naar heeft autisme en is de afgelopen uit acht jaar door voor elke baan afgewezen naar waarop hij solliciteerde. op tv Op van het eerste gezicht tijdens lijkt Bretts gebrek aan werkervaring het logisch, gezien zijn door problemen met communiceren uit van en zijn gebrek aan kwalificaties. Gelukkig het op wordt er in deze serie verder uit gekeken, naar tijdens de verborgen talenten van op tv van mensen aan de uiteinden van het van neurologische van spectrum. Bij een bezoek aan met professor Simon op tv Baron-Cohen, met een vooraanstaand autismedeskundige, komt een het unieke verborgen talent van uit op tv Brett naar voren. En als Brett uit de naar kans krijgt om zijn autistische op gaven aan een de potentiële werkgever te naar laten zien, op tv gebeurt er op tv iets opmerkelijks. Brett met heeft veel meer te bieden de dan je op op het het eerste gezicht een zou zeggen.

De 26-jarige de Alan heeft een hoogfunctionerend autisme. op tv Hij is twee jaar door geleden afgestudeerd als met psycholoog, maar heeft nog geen door de vaste baan kunnen vinden. Alan is uit erg op geïnteresseerd in politiek uit en wil naar zijn vaardigheden als tijdens data-analist graag inzetten. op Sociale interactie is heel moeilijk voor uit Alan. Kan een hij een potentiële werkgevers bewijzen dat tijdens hij deze beperking kan overwinnen? met tijdens De 46-jarige Erica zit door al zes jaar de zonder werk. Haar 'anders-zijn' in is het merendeel van het haar leven uit verkeerd begrepen, en haar door aandoening niet uit onderkend. Toen met ze 32 was, kreeg op tv ze uiteindelijk de in diagnose syndroom van een Asperger. op Ondanks haar gebrek aan zelfvertrouwen een wil Erica een er alles aan naar doen om werk te vinden het zodat ze met iets terug kan doen uit voor de uit maatschappij en het eindelijk belasting kan van betalen. Psycholoog van Nancy Doyle nodigt Alan naar en Erica uit een in haar unieke trainingscentrum, waar op tv ze het wegwijs worden gemaakt op tv in de 'ongeschreven kantoorregels' en op tv door leren hoe ze het hun zelfvertrouwen moeten terugkrijgen de om een baan te vinden het en in te houden.

De 30-jarige tijdens Kerie uit Dublin op tv is op al haar hele leven op tv blind. Twee jaar het geleden, na tijdens een vergeefse zoektocht naar werk in van Ierland, nam ze tijdens de het moedige besluit van om in haar eentje naar tijdens Groot-Brittannië te verhuizen. tijdens Ze zocht met onvermoeibaar naar werk, maar is tijdens sinds door een jaar werkloos. op Als ze tijdens niet snel werk vindt, de loopt ze het risico dat van ze terug zal op moeten een naar Ierland. van Voormalig rugbyspeler Daniel was pas tijdens 22 op toen hij een dubbelzijdige amputatie onderging een door na een ingrijpend ongeluk. Toen hij uit uit een coma het wakker werd in een de het ziekenhuis kwam tijdens hij erachter dat hij met geen benen meer had. een In de vijf jaar de daarna verstuurde in Daniel ruim 800 op tv sollicitaties, maar het daar kwam weinig tijdens reactie op. de Zal hij potentiële werkgevers kunnen overhalen op tv naar om verder te kijken uit dan zijn uit rolstoel? Psycholoog Nancy op Doyle helpt Kerie tijdens haar verborgen kwaliteiten te ontdekken en door geeft in Daniel de steun en het door advies die hij naar nodig een heeft om in zichzelf een en uit zijn talenten te van geloven.

De van 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige het de van diagnose hersenverlamming. Ze het is cum van laude geslaagd voor de haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft door ondanks op honderden sollicitaties naar nog nooit een vaste baan een gehad. op tv Tijdens haar studie heeft Nicola tijdens op zichzelf uit gewoond, maar nu is ze op weer uit bij haar moeder, stiefvader en door op zus ingetrokken. Hoewel ze in met een looprek loopt en in vaak pijn naar heeft, wil ze er door in alles aan doen om werkgevers op tv te door bewijzen dat ze de kwalificaties heeft tijdens van voor een voltijdbaan. De 29-jarige naar Marve heeft al sinds van het zijn geboorte een door visuele beperking. Zes jaar geleden door is hij ontslagen als met supportmedewerker. Sindsdien zijn een van zijn vertrouwen en motivatie om ander tijdens werk tijdens te vinden steeds verder de afgenomen. met Marve en zijn vriendin het Becky weten sinds kort het dat ze hun met eerste kind het verwachten. Dit op tv heeft Marve een op tv nieuwe impuls gegeven om werk in te zoeken en de op kracht om tijdens zijn van onafhankelijkheid te hervinden om van zijn gezin te tijdens onderhouden. Psycholoog op Nancy Doyle nodigt tijdens Nicola en Marve uit op tv in haar de unieke trainingscentrum, waar ze naar leren hoe ze in toegang krijgen naar tot de 'verborgen' arbeidsmarkt, en hoe een ze tijdens hun zelfvertrouwen om een de baan te met vinden, weer op terugkrijgen.

Werkloze gehandicapten Andy de en Ryan worden naar bijgestaan door van arbeidspsycholoog Nancy in Doyle, die het Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan tijdens laat in zien hoe hij uit zijn droombaan kan vinden. De het documentaireserie Employable Me een het is de komende op donderdagen rond 20:20 uur te zien met op NPO op 3. De 52-jarige met Andy was door een succesvolle zakenman, die in als snelle motorsportjournalist, op coach in de van MotoGP en directeur van een het motorzaak in met een omzet van uit een miljoen op pond door het leven de scheurde. een Maar zes jaar op tv geleden kreeg Andy tijdens de een routineoperatie een op beroerte, met een halfzijdige verlamming het en afasie tot het gevolg. Hierdoor spreekt tijdens hij naar onsamenhangend en op communiceert hij moeizaam. De afgelopen uit vijf uit jaar is Andy bij zijn in ruim uit 3000 sollicitaties maar één van keer voor een door gesprek uitgenodigd. Andy heeft twee naar met tienerzonen en zijn vrouw is naar kostwinner, maar Andy op wil een graag bewijzen dat hij nog met steeds in naar staat is naar om als herintreder in het uit arbeidsproces de kost het voor uit zijn gezin te verdienen. Toen hij naar de pas 21 was, door kreeg Ryan de diagnose syndroom op tv van Gilles de op la Tourette. De aandoening met werd zo ernstig van dat hij tijdens zijn universitaire tijdens studie moest staken. Sinds van hij op tv zijn baan in de tijdens detailhandel kwijtraakte na een ernstige het tic-aanval op een het werk, een is zijn Tourette zo verergerd uit van dat hij nu een met van de ernstigste gevallen in in het met Verenigd Koninkrijk is. het Ryan woont samen met zijn op tv vriend, van naar wie hij veel steun uit krijgt, en uit met een bonte de verzameling schildpadden, op reptielen en met aquariumvissen. Zijn dieren zijn het enige een waarvan op hij rustig wordt. Zal op hij ooit door weer aan het werk kunnen, het nu naar een van zijn tijdens motorische tic-aanvallen hem zelfs een naar gebroken arm uit heeft bezorgd? Zowel tijdens Andy als Ryan worden naar bijgestaan een door arbeidspsycholoog Nancy het Doyle, die Andy's verborgen tijdens kwaliteiten ontdekt en Ryan naar tijdens laat zien hoe een hij zijn droombaan kan in vinden.

mei 2020
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!