Programma gemist?

Vanavond op is het laatste in deel van de driedelige in documentaireserie over Britse in werkzoekenden met psychische aandoeningen. De met 23-jarige Ellie met leidde een tijdens volstrekt normaal op tv leven tot ze twee met jaar geleden ineens van 'marshmallows' begon te roepen in in een de supermarkt. Op haar een 21ste ontwikkelde naar ze een overduidelijke Tourette en in moest ze het haar werk als jongerenwerker uit opgeven omdat ze van haar (vaak zeer beledigende) het verbale uitbarstingen niet op onder controle van kon in krijgen. Dankzij een naar neuropsycholoog komt ze erachter dat tijdens ze door het haar aandoening tijdens op andere vlakken, zoals empathie, met bovengemiddelde kwaliteiten op tv heeft. Een geheel met nieuw carrièrepad ligt naar voor haar open. De op tv 27-jarige Ben heeft een op tv een vorm van autisme die het syndroom door van Asperger de genoemd wordt, en op tv waardoor de door wereld hem voor grote de uitdagingen stelt. met Om zijn door angst te verminderen, leeft het Ben volgens strikte regels. Ben op is een zo gericht een op structuur dat hij uit rechten is gaan studeren. uit Hij heeft twee universitaire op tv naar studies afgerond. Ondanks zijn op tv kwalificaties is van hij bij geen door enkel advocatenkantoor voor een het gesprek uitgenodigd in de naar drie jaar op tv sinds zijn een afstuderen, laat staan dat hij door ergens door is aangenomen. Als Ben een gesprek met een heeft met autismedeskundige professor Simon naar Baron Cohen, realiseert hij op zich dat uit Asperger niet alleen naar als handicap het gezien moet worden. tijdens Hij verandert zijn op aanpak zodat op werkgevers eindelijk doorkrijgen tijdens hoeveel capaciteiten hij uit heeft.

Tom door is 27 en lijdt aan door een extreme vorm naar in van Tourette. Naast onbeheersbare motorische op tics gilt en piept het hij, op tv en miauwt hij als op tv een kat. het Door de spanningen op die zijn aandoening met zich door meebracht, heeft op hij de middelbare school op met moeite kunnen het afronden, een maar moest hij de op de universiteit op afhaken. Wegens de op ernst van zijn tics heeft op tv hij geen op tv werk kunnen uit vinden waarin hij carrière uit kan in maken. Maar Tom is hoogbegaafd. de Pas als hij te het maken het krijgt met in een arbeidspsycholoog beseft hij van dat zijn talenten het nog grotendeels onontgonnen zijn. door Hij naar begint aan een traject om een een vak de te vinden van waarin hij eindelijk kan uitblinken. een De 29-jarige Ashley heeft naar een vorm van het autisme die op tv het syndroom een van Asperger genoemd wordt. Hij naar is hoogbegaafd, een maar uit heeft nog nooit een baan de gehad. Hoewel Ashley van heel een creatief is, heeft hij de de neiging tot obsessief gedrag, op waardoor door het dagelijks met leven een hele uitdaging wordt. Een het van zijn met grootste obsessies is het op de victoriaanse tijdperk. Hij kleedt zich dan in ook tijdens als een het victoriaanse heer, compleet met door hoge hoed en zakhorloge. uit Bij een tijdens gesprek met autismedeskundige professor Simon op tv het Baron Cohen komt hij erachter dat van met obsessies ook waardevol kunnen de zijn, namelijk als je op ze als specialisme ziet. door op Als Ashley een baan kan vinden uit die naar aansluit bij zijn creativiteit en naar zijn op obsessie met alles op tv wat victoriaans is, vindt van hij misschien eindelijk een op baan. Maar uit na een leven zonder op tv werk op tv is het natuurlijk wel even op tv tijdens wennen.

Tot door zes jaar geleden was de van 52-jarige Paul op tv een doodnormale vader met op tv een gewone het baan. Maar op door een dag stond alles met op zijn kop. het Nu heeft Paul de door een zeer ernstige vorm van het tijdens op tv syndroom van Gilles de la Tourette. van Hij heeft van continu last van onwillekeurige door tics, naar waaronder heftige zenuwtrekkingen de van zijn lijf, en in van gênante verbale op uitbarstingen. de Hij roept 'bom' op uit treinstations en 'salmonellavergiftiging' met bij de plaatselijke op snackbar. Tegen alle in verwachtingen in ontdekt tijdens Paul met op de hulp van vooraanstaande een deskundigen onvermoede met talenten waarmee hij weer tijdens de kost voor zijn gezin in zou met kunnen verdienen. Maar op om die uit droom waar te maken tijdens moet hij heel de vervelende en de soms gevaarlijke situaties het hoofd de bieden. De 34-jarige Brett een heeft autisme het en is de van afgelopen acht jaar voor uit elke door baan afgewezen waarop hij een solliciteerde. Op tijdens het eerste gezicht lijkt Bretts een gebrek aan werkervaring door logisch, gezien op tv zijn problemen met door communiceren en zijn een gebrek aan kwalificaties. door Gelukkig wordt er in het naar deze serie verder gekeken, naar de in verborgen op talenten van mensen van aan de op tv uiteinden van het neurologische spectrum. tijdens Bij van een bezoek aan professor tijdens Simon Baron-Cohen, met een vooraanstaand autismedeskundige, komt door het unieke verborgen talent van van Brett een naar voren. En het als Brett de in kans krijgt om zijn autistische een gaven uit aan een potentiële werkgever te naar laten zien, gebeurt van met er iets opmerkelijks. Brett tijdens heeft veel meer in te bieden dan op tv je op het eerste gezicht naar zou tijdens zeggen.

De 26-jarige op tv Alan heeft hoogfunctionerend het autisme. Hij is op twee in jaar geleden afgestudeerd op als psycholoog, maar een heeft nog geen op vaste baan kunnen vinden. in Alan is erg geïnteresseerd in van politiek naar en wil zijn vaardigheden als naar data-analist graag inzetten. op tv met Sociale interactie is heel het moeilijk voor een Alan. Kan hij potentiële werkgevers uit bewijzen dat hij deze tijdens beperking naar kan overwinnen? De 46-jarige Erica naar tijdens zit al zes jaar zonder werk. het Haar van 'anders-zijn' is het het merendeel van haar leven verkeerd tijdens begrepen, van en haar aandoening niet van onderkend. Toen ze 32 uit uit was, kreeg ze uiteindelijk door de diagnose het syndroom van Asperger. Ondanks tijdens haar gebrek tijdens aan zelfvertrouwen wil Erica er alles door van aan doen om de werk te vinden zodat ze iets het terug kan doen door voor van de maatschappij en naar eindelijk belasting kan op tv betalen. Psycholoog Nancy het Doyle nodigt Alan en Erica de met uit in haar unieke naar trainingscentrum, waar ze wegwijs de worden gemaakt in de een 'ongeschreven kantoorregels' door en leren hoe door ze uit hun zelfvertrouwen moeten terugkrijgen om door een baan te vinden in en met te houden.

De de 30-jarige Kerie uit Dublin op tv is al haar hele een leven met blind. Twee jaar naar geleden, na een in vergeefse zoektocht naar op werk in een Ierland, nam ze het moedige uit besluit om het in haar eentje naar naar Groot-Brittannië naar te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar met de werk, maar is sinds een het jaar werkloos. van Als ze niet snel werk een vindt, loopt ze een het tijdens risico dat ze terug zal tijdens het moeten naar Ierland. Voormalig rugbyspeler het Daniel op was pas 22 toen op tv hij een dubbelzijdige amputatie onderging op na uit een ingrijpend ongeluk. Toen in hij door uit een coma wakker door werd in het ziekenhuis een kwam hij erachter tijdens dat hij met geen benen meer had. In naar het de vijf jaar daarna verstuurde op Daniel ruim 800 een sollicitaties, maar daar een kwam weinig door reactie op. op Zal hij potentiële van werkgevers kunnen overhalen om verder op te kijken dan zijn uit rolstoel? Psycholoog Nancy door van Doyle helpt Kerie haar verborgen de kwaliteiten door te ontdekken en in geeft Daniel de in steun en het advies die het hij nodig heeft naar om in zichzelf op tv en in zijn talenten te uit geloven.

De door 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige op tv de diagnose met hersenverlamming. Ze is cum uit laude geslaagd voor in haar bachelor het in Multimediajournalistiek, uit maar heeft ondanks honderden sollicitaties het nog nooit een een vaste baan een gehad. Tijdens een haar studie op tv heeft Nicola op zichzelf gewoond, het maar nu door is ze weer tijdens bij haar moeder, stiefvader en naar een zus ingetrokken. Hoewel ze met het een uit looprek loopt en vaak pijn heeft, door wil een ze er alles van aan doen om werkgevers van te bewijzen een dat ze de uit kwalificaties heeft voor een met voltijdbaan. De 29-jarige Marve door heeft al tijdens sinds zijn een geboorte een visuele een beperking. Zes tijdens jaar geleden is het hij ontslagen als supportmedewerker. Sindsdien de zijn zijn op tv vertrouwen en op tv motivatie om ander werk in te vinden steeds verder afgenomen. op tv met Marve en zijn in vriendin Becky weten op sinds kort dat uit ze hun eerste kind verwachten. door Dit heeft tijdens Marve een nieuwe impuls gegeven met op tv om werk te zoeken en de een van kracht om zijn een onafhankelijkheid te hervinden om zijn het gezin te onderhouden. een Psycholoog Nancy Doyle nodigt met Nicola en Marve door uit naar in haar een unieke trainingscentrum, waar op tv ze leren hoe ze toegang krijgen tijdens tot door de 'verborgen' arbeidsmarkt, het en hoe ze hun zelfvertrouwen op tijdens om een baan te vinden, van weer tijdens terugkrijgen.

Werkloze door gehandicapten Andy en naar Ryan worden bijgestaan het door arbeidspsycholoog Nancy in Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten met ontdekt en uit Ryan laat een zien hoe hij de zijn droombaan kan vinden. naar De documentaireserie Employable de Me is de komende op uit donderdagen rond 20:20 uur uit te zien op NPO 3. De door het 52-jarige Andy was een succesvolle door zakenman, die van als snelle motorsportjournalist, coach in op de MotoGP met en directeur met van een motorzaak met een een omzet op tv van een miljoen op tv pond door het leven tijdens scheurde. door Maar zes jaar geleden kreeg door Andy tijdens een routineoperatie uit een tijdens beroerte, met een het halfzijdige verlamming en op afasie tot gevolg. Hierdoor spreekt naar hij onsamenhangend tijdens en communiceert hij moeizaam. naar De afgelopen met vijf tijdens jaar is Andy met bij zijn ruim 3000 sollicitaties maar van één tijdens keer voor een gesprek uitgenodigd. door Andy heeft twee op door tienerzonen en zijn het vrouw is kostwinner, maar Andy wil op graag de bewijzen dat hij uit nog steeds in tijdens staat is om als herintreder een in naar het arbeidsproces de kost van voor zijn gezin van te verdienen. Toen van hij pas een 21 was, op tv kreeg Ryan de diagnose op syndroom van Gilles de la naar naar Tourette. De aandoening werd op zo ernstig dat hij van zijn een universitaire studie moest staken. op tv Sinds hij zijn baan op tv in een de detailhandel kwijtraakte na een ernstige tijdens tic-aanval uit op het uit werk, is zijn Tourette zo met verergerd dat hij nu in een op van de ernstigste gevallen in het het Verenigd op Koninkrijk is. door Ryan woont samen met zijn in vriend, het van wie naar hij veel steun krijgt, en met op tv een het bonte verzameling schildpadden, reptielen en uit aquariumvissen. Zijn door dieren zijn van het enige waarvan hij een rustig van wordt. Zal hij ooit door weer aan het werk kunnen, tijdens nu een van van naar zijn motorische tic-aanvallen hem zelfs een een uit gebroken arm heeft bezorgd? Zowel op tv Andy als Ryan het worden bijgestaan naar door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, een die Andy's door verborgen kwaliteiten een ontdekt en Ryan laat zien van hoe hij zijn droombaan naar kan het vinden.

mei 2021
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!