Programma gemist?

Vanavond naar is het laatste naar deel van op tv de driedelige documentaireserie een over Britse werkzoekenden met op tv psychische aandoeningen. De op 23-jarige Ellie leidde door een volstrekt normaal leven tot ze tijdens twee jaar geleden het door ineens 'marshmallows' begon te uit roepen in een uit supermarkt. Op haar naar 21ste ontwikkelde op ze een overduidelijke Tourette op en moest ze haar werk het als jongerenwerker een opgeven omdat ze haar van (vaak van zeer beledigende) verbale uitbarstingen een niet onder uit controle kon krijgen. Dankzij een tijdens neuropsycholoog komt op tv ze van erachter dat ze door haar een aandoening door op andere vlakken, zoals empathie, met bovengemiddelde kwaliteiten heeft. de Een geheel nieuw het carrièrepad van ligt voor haar open. De in 27-jarige van Ben heeft een vorm van van autisme die het syndroom op van Asperger het genoemd wordt, tijdens en waardoor de op wereld hem voor naar grote uitdagingen stelt. Om zijn naar angst tijdens te verminderen, leeft de Ben volgens strikte regels. Ben met is op zo gericht op in structuur dat hij door rechten is gaan op studeren. Hij heeft op twee universitaire studies afgerond. Ondanks op tv op zijn kwalificaties is hij bij een geen enkel advocatenkantoor voor het een het gesprek uitgenodigd in de in drie jaar sinds in zijn afstuderen, laat staan op tv door dat hij ergens is met aangenomen. Als Ben een gesprek door heeft door met autismedeskundige professor Simon het Baron Cohen, realiseert op hij tijdens zich dat Asperger niet alleen op als handicap gezien met moet worden. Hij uit verandert zijn aanpak zodat naar werkgevers eindelijk doorkrijgen een hoeveel de capaciteiten hij op tv heeft.

Tom is 27 uit op en lijdt aan een extreme vorm in van uit Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics in gilt en piept naar hij, en miauwt uit hij op tv als een kat. tijdens Door de spanningen die een zijn aandoening een met zich in meebracht, heeft hij tijdens de middelbare school met tijdens moeite kunnen afronden, maar moest het de hij op de universiteit afhaken. op tv Wegens de ernst van uit op zijn tics heeft de hij geen werk kunnen op vinden waarin hij de carrière kan uit maken. Maar Tom is hoogbegaafd. Pas naar als hij te tijdens maken krijgt op tv met het een arbeidspsycholoog beseft de hij dat zijn talenten nog naar grotendeels onontgonnen van zijn. Hij begint aan een in traject een om een vak door te vinden waarin naar hij eindelijk kan uitblinken. op tv De de 29-jarige Ashley heeft op tv een vorm van autisme die door het syndroom van met Asperger genoemd wordt. Hij naar in is hoogbegaafd, maar heeft nog nooit uit een baan gehad. op tv door Hoewel Ashley heel creatief een is, heeft hij het de neiging tot door obsessief gedrag, een waardoor het dagelijks leven een hele door uitdaging wordt. op tv Een van op tv zijn grootste obsessies is het het victoriaanse het tijdperk. Hij het kleedt zich dan ook van als een victoriaanse op tv heer, compleet met tijdens hoge hoed en zakhorloge. op tv Bij een gesprek met de tijdens autismedeskundige professor Simon Baron op tv Cohen komt op hij erachter dat obsessies ook door waardevol op tv kunnen zijn, namelijk als van je ze als specialisme op tv ziet. Als Ashley uit een baan kan van vinden die aansluit door bij door zijn creativiteit en zijn in obsessie met alles uit wat victoriaans is, vindt hij met naar misschien eindelijk een baan. op Maar na op een leven zonder werk is het tijdens natuurlijk op tv wel even in wennen.

Tot van zes jaar geleden de was de 52-jarige Paul een een doodnormale vader op tv met een gewone naar baan. Maar op met een tijdens dag stond alles op zijn op kop. Nu een heeft Paul een zeer ernstige in naar vorm van het syndroom naar van Gilles de la Tourette. het het Hij heeft continu op last van onwillekeurige tics, de waaronder heftige zenuwtrekkingen van in zijn lijf, en van het tijdens gênante verbale uitbarstingen. Hij roept door 'bom' op treinstations op tv en op 'salmonellavergiftiging' bij de van plaatselijke snackbar. Tegen door alle verwachtingen in uit ontdekt Paul met de hulp van door het vooraanstaande deskundigen onvermoede talenten het waarmee hij weer de van kost voor uit zijn gezin zou kunnen op verdienen. Maar om uit die droom het waar te maken moet hij door heel het vervelende en soms op tv gevaarlijke situaties het hoofd bieden. op tv De 34-jarige een Brett heeft autisme op en het is de afgelopen acht jaar de voor elke baan op tv afgewezen waarop een hij solliciteerde. Op in het eerste gezicht lijkt van Bretts gebrek aan werkervaring met logisch, door gezien zijn in problemen met communiceren op en zijn gebrek aan met kwalificaties. Gelukkig de wordt er in deze een serie verder op tv gekeken, naar de verborgen van talenten van mensen aan de het uiteinden tijdens van het neurologische spectrum. Bij van een bezoek aan met professor Simon van Baron-Cohen, van een vooraanstaand autismedeskundige, komt het van unieke verborgen talent van tijdens Brett naar naar voren. een En als Brett de uit kans krijgt het om zijn autistische gaven aan door een tijdens potentiële werkgever te laten van zien, gebeurt er iets naar opmerkelijks. de Brett heeft veel meer te van bieden dan door je op met het eerste gezicht zou tijdens zeggen.

De op tv 26-jarige Alan heeft het hoogfunctionerend autisme. Hij is twee uit jaar geleden de afgestudeerd tijdens als psycholoog, maar heeft nog geen naar vaste baan uit kunnen het vinden. Alan is erg geïnteresseerd naar in door politiek en wil zijn tijdens vaardigheden als het data-analist graag inzetten. Sociale interactie op tv is heel het moeilijk voor Alan. Kan met hij tijdens potentiële werkgevers bewijzen dat hij deze uit beperking kan op overwinnen? De 46-jarige Erica tijdens zit al het zes jaar zonder werk. naar met Haar 'anders-zijn' is de het merendeel van haar leven verkeerd naar in begrepen, en haar tijdens aandoening niet onderkend. Toen ze 32 naar was, kreeg op tv ze uiteindelijk een de diagnose syndroom van het Asperger. het Ondanks haar gebrek aan op zelfvertrouwen wil Erica er van alles aan doen om van werk in te vinden zodat door ze iets uit terug kan doen voor op de maatschappij en eindelijk belasting op kan naar betalen. Psycholoog Nancy Doyle de nodigt Alan en Erica in uit in op haar met unieke trainingscentrum, waar ze naar wegwijs worden gemaakt naar in de van 'ongeschreven kantoorregels' en in leren hoe ze hun zelfvertrouwen moeten een terugkrijgen naar om een het baan te vinden en tijdens te houden.

De naar 30-jarige Kerie uit Dublin met is al haar van hele leven van blind. Twee de jaar geleden, na een tijdens vergeefse zoektocht op tv naar werk in Ierland, nam ze de het tijdens moedige besluit om van in haar eentje naar Groot-Brittannië de te verhuizen. uit Ze op zocht onvermoeibaar naar werk, maar tijdens is sinds een met jaar werkloos. een Als ze op niet snel werk het vindt, loopt ze het van risico dat ze terug zal het moeten op tv naar Ierland. van Voormalig rugbyspeler Daniel was pas 22 met toen hij een de dubbelzijdige amputatie tijdens onderging in na een ingrijpend het ongeluk. Toen hij uit een coma van wakker het werd in het tijdens ziekenhuis kwam hij erachter dat van hij met geen benen meer had. In door de vijf jaar tijdens daarna door verstuurde Daniel in ruim 800 sollicitaties, maar daar uit kwam op weinig reactie op. Zal hij potentiële naar werkgevers naar kunnen overhalen om de verder te kijken uit dan zijn rolstoel? Psycholoog Nancy in Doyle helpt Kerie tijdens haar verborgen kwaliteiten naar van te ontdekken en geeft Daniel de op steun en het het advies die een hij nodig een heeft om in met zichzelf en zijn talenten te uit uit geloven.

De 26-jarige tijdens Nicola in kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. naar Ze op tv is cum laude geslaagd naar voor haar een bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft van tijdens ondanks honderden sollicitaties nog nooit het een tijdens vaste baan gehad. met Tijdens haar studie een heeft Nicola op zichzelf gewoond, in maar nu is ze door weer bij haar op tv moeder, een stiefvader en in zus ingetrokken. Hoewel ze met een een looprek loopt en tijdens vaak pijn heeft, het in wil ze er alles aan in doen de om werkgevers te bewijzen de dat ze de kwalificaties uit heeft voor een het voltijdbaan. De op tv 29-jarige Marve heeft al in sinds zijn naar geboorte een visuele het beperking. Zes jaar geleden is tijdens het hij ontslagen als supportmedewerker. Sindsdien zijn met zijn uit vertrouwen en motivatie van om ander uit werk te vinden steeds verder een afgenomen. Marve van en zijn vriendin door Becky weten sinds op kort dat ze in hun eerste kind verwachten. Dit tijdens door heeft Marve een nieuwe door impuls gegeven om werk naar te zoeken naar en de op kracht om zijn onafhankelijkheid de te hervinden de om zijn gezin te onderhouden. naar Psycholoog Nancy Doyle in nodigt Nicola en het Marve uit in op haar unieke trainingscentrum, met waar in ze leren hoe ze toegang tijdens krijgen tot de 'verborgen' de arbeidsmarkt, uit en hoe ze hun zelfvertrouwen het op om een baan te vinden, weer het een terugkrijgen.

Werkloze naar gehandicapten Andy en een Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog in Nancy uit Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten van het ontdekt en Ryan laat zien naar hoe hij zijn met droombaan kan vinden. De de documentaireserie Employable door Me tijdens is de komende donderdagen rond 20:20 naar door uur te zien op het NPO 3. De door 52-jarige Andy was een naar succesvolle zakenman, die als snelle het motorsportjournalist, coach op in de MotoGP en een directeur van van een met motorzaak met een met omzet van een het miljoen pond door het tijdens leven scheurde. Maar zes jaar in geleden kreeg op tv Andy tijdens een uit routineoperatie een beroerte, uit met een halfzijdige verlamming in en van afasie tot gevolg. Hierdoor spreekt door hij tijdens onsamenhangend en van communiceert hij moeizaam. De afgelopen het vijf jaar naar is Andy bij zijn de ruim 3000 op sollicitaties maar één keer op voor een gesprek uitgenodigd. door Andy heeft twee naar tienerzonen naar en zijn van vrouw is kostwinner, maar van Andy wil van graag bewijzen dat hij nog steeds de op in staat is om met als herintreder in het met arbeidsproces de kost uit voor zijn gezin te van verdienen. Toen door hij pas 21 in was, kreeg Ryan door de diagnose uit syndroom van Gilles de door la Tourette. uit De aandoening werd een zo ernstig dat hij met zijn universitaire studie moest het staken. Sinds van hij tijdens zijn baan in van de detailhandel kwijtraakte na een de ernstige tic-aanval op het de het werk, is zijn uit Tourette zo verergerd dat op hij nu een van de de ernstigste gevallen in in het Verenigd door Koninkrijk is. Ryan woont door samen met zijn met met vriend, van wie hij veel steun de krijgt, en tijdens met een bonte verzameling naar met schildpadden, reptielen en tijdens aquariumvissen. Zijn dieren zijn naar het enige in waarvan hij rustig wordt. Zal op tv hij het ooit weer aan het het werk kunnen, nu een van uit zijn op tv motorische tic-aanvallen hem zelfs een naar gebroken van arm heeft bezorgd? op tv Zowel Andy als Ryan met worden de bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die de Andy's verborgen door kwaliteiten ontdekt en naar Ryan laat door zien hoe hij zijn droombaan van naar kan vinden.

oktober 2020
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!