Programma gemist?

Vanavond tijdens is het met laatste deel van de door driedelige documentaireserie door over Britse werkzoekenden met psychische een aandoeningen. De 23-jarige naar Ellie leidde de een volstrekt normaal leven in tot ze twee jaar geleden van tijdens ineens 'marshmallows' begon een te roepen in een de supermarkt. Op haar tijdens 21ste ontwikkelde ze in een overduidelijke Tourette en moest uit ze haar werk de op als jongerenwerker opgeven omdat ze haar naar (vaak door zeer beledigende) verbale uitbarstingen niet een onder controle kon met door krijgen. Dankzij een naar neuropsycholoog komt ze in erachter dat ze door haar op tv aandoening op andere het vlakken, zoals op tv empathie, bovengemiddelde kwaliteiten heeft. de Een geheel de nieuw carrièrepad ligt voor haar in open. door De 27-jarige tijdens Ben heeft een vorm van door autisme die in het syndroom van met Asperger genoemd van wordt, en waardoor de wereld in hem voor grote het uitdagingen stelt. Om zijn uit angst te de verminderen, leeft het Ben volgens strikte regels. op tv Ben is door zo gericht op structuur een dat hij tijdens rechten is naar gaan studeren. Hij tijdens heeft twee universitaire studies afgerond. op Ondanks door zijn kwalificaties is een hij bij geen enkel advocatenkantoor voor met een gesprek met uitgenodigd in in de drie jaar sinds op tv zijn afstuderen, het laat staan de dat hij ergens is uit aangenomen. Als op Ben een gesprek heeft de met autismedeskundige professor Simon door Baron Cohen, realiseert door hij een zich dat Asperger niet alleen tijdens als door handicap gezien moet worden. Hij op tv verandert zijn naar aanpak zodat werkgevers eindelijk doorkrijgen op hoeveel met capaciteiten hij van heeft.

Tom is op 27 een en lijdt aan een extreme vorm de van Tourette. naar Naast van onbeheersbare motorische tics door gilt en piept hij, en miauwt een van hij als een kat. Door een de op spanningen die zijn het aandoening met zich op meebracht, heeft hij de middelbare school het met op moeite kunnen uit afronden, maar moest hij op op tv de universiteit afhaken. Wegens met tijdens de ernst van zijn tics heeft met op tv hij geen werk een kunnen vinden waarin hij carrière op kan tijdens maken. Maar Tom op is hoogbegaafd. Pas als op hij te maken krijgt met een een arbeidspsycholoog door beseft hij dat zijn de talenten nog in grotendeels van onontgonnen zijn. Hij begint aan een op traject op om een vak te de vinden waarin een hij eindelijk kan op uitblinken. De naar 29-jarige Ashley heeft een met vorm van autisme van die het syndroom van naar Asperger tijdens genoemd wordt. Hij is hoogbegaafd, de maar van heeft nog nooit een in baan gehad. Hoewel Ashley heel uit de creatief is, heeft op tv hij de neiging tot obsessief gedrag, van waardoor het dagelijks de naar leven een hele door uitdaging wordt. Een van zijn door grootste obsessies is uit het victoriaanse tijdperk. Hij in kleedt met zich dan ook als op tv een victoriaanse heer, van compleet door met hoge hoed en zakhorloge. Bij op tv een gesprek uit met autismedeskundige professor in Simon Baron naar Cohen komt hij tijdens erachter dat obsessies ook een waardevol op tv kunnen zijn, namelijk van als je ze als op specialisme ziet. uit Als Ashley een baan van kan vinden die aansluit de bij zijn creativiteit en op zijn obsessie met naar door alles wat victoriaans is, vindt het hij met misschien eindelijk een baan. Maar na naar een leven op tv zonder werk is tijdens het natuurlijk wel door even op wennen.

Tot met zes jaar uit geleden was de het 52-jarige Paul een doodnormale van vader met een gewone tijdens baan. de Maar op een dag een stond alles op zijn kop. het Nu heeft Paul de een zeer ernstige op vorm van het naar syndroom van Gilles van de la op Tourette. Hij de heeft continu last van de onwillekeurige het tics, waaronder heftige zenuwtrekkingen in van zijn door lijf, en van tijdens gênante verbale uitbarstingen. in Hij roept 'bom' op treinstations en met 'salmonellavergiftiging' in bij de de plaatselijke snackbar. Tegen alle de verwachtingen in ontdekt uit Paul met de hulp van naar vooraanstaande in deskundigen onvermoede met talenten waarmee hij weer uit de kost naar voor zijn gezin zou kunnen verdienen. het Maar naar om die droom waar te door maken moet in hij heel vervelende de en soms gevaarlijke de situaties het hoofd naar bieden. De 34-jarige Brett tijdens heeft autisme en uit is de de afgelopen in acht jaar voor elke tijdens baan afgewezen waarop de hij solliciteerde. Op het eerste een gezicht lijkt door Bretts gebrek van aan werkervaring logisch, met gezien zijn problemen met uit communiceren en door zijn gebrek aan kwalificaties. door Gelukkig van wordt er in uit deze serie verder gekeken, in naar de verborgen talenten de van mensen met aan de op tv uiteinden van het neurologische door spectrum. Bij een bezoek de aan professor Simon van Baron-Cohen, een vooraanstaand autismedeskundige, tijdens komt het unieke op tv verborgen op talent van Brett de naar voren. En als uit Brett de het kans krijgt om zijn tijdens autistische gaven aan een in door potentiële werkgever te door laten zien, gebeurt er iets opmerkelijks. uit Brett het heeft veel meer te het bieden dan tijdens je op het eerste gezicht uit op tv zou zeggen.

De van 26-jarige Alan heeft van hoogfunctionerend autisme. Hij op is twee jaar op tv geleden afgestudeerd in als psycholoog, maar heeft door nog geen vaste baan kunnen uit vinden. Alan naar is door erg geïnteresseerd in politiek en de wil door zijn vaardigheden als data-analist graag inzetten. op tv Sociale het interactie is heel moeilijk voor naar door Alan. Kan hij potentiële de werkgevers bewijzen dat tijdens hij deze beperking kan overwinnen? op De 46-jarige Erica op tv zit al met zes jaar zonder op tv werk. uit Haar 'anders-zijn' is het in merendeel van de haar leven verkeerd op begrepen, en haar tijdens aandoening niet onderkend. Toen ze op tv 32 op was, kreeg ze uiteindelijk in de diagnose op tv syndroom van Asperger. in Ondanks haar gebrek aan zelfvertrouwen uit wil Erica er op alles aan doen het om door werk te vinden zodat ze tijdens iets het terug kan doen het voor de maatschappij en tijdens eindelijk belasting kan betalen. uit Psycholoog Nancy Doyle nodigt op in Alan en Erica uit in in haar op tv unieke trainingscentrum, waar met ze wegwijs worden gemaakt met in de 'ongeschreven het kantoorregels' en leren de hoe ze hun zelfvertrouwen door moeten door terugkrijgen om een baan het te vinden en naar te houden.

De 30-jarige met Kerie uit een Dublin is al door haar hele van leven blind. Twee jaar geleden, na in een vergeefse zoektocht de naar werk tijdens in Ierland, naar nam ze het moedige besluit naar een om in haar eentje naar Groot-Brittannië tijdens te verhuizen. het Ze zocht onvermoeibaar uit naar door werk, maar is sinds een naar jaar werkloos. Als door ze niet snel met werk vindt, loopt op ze het met risico dat ze terug zal in door moeten naar Ierland. Voormalig rugbyspeler Daniel naar was de pas 22 toen hij uit een dubbelzijdige amputatie tijdens onderging na van een ingrijpend in ongeluk. Toen hij uit een coma uit wakker werd naar in het naar ziekenhuis kwam hij erachter dat op tv door hij geen benen meer op had. In met de vijf jaar van daarna verstuurde Daniel ruim van 800 sollicitaties, maar daar van kwam weinig reactie op tv op. Zal hij potentiële tijdens tijdens werkgevers kunnen overhalen om in verder te kijken in dan zijn in rolstoel? Psycholoog Nancy Doyle helpt het Kerie haar verborgen op kwaliteiten door te ontdekken en het geeft Daniel de steun en het op advies die hij in nodig heeft door om in zichzelf en uit zijn talenten te door met geloven.

De 26-jarige het Nicola kreeg als tijdens tweejarige de met diagnose hersenverlamming. door Ze is cum laude het geslaagd voor door haar bachelor in Multimediajournalistiek, een maar heeft ondanks honderden het sollicitaties nog nooit een in vaste baan gehad. op in Tijdens haar studie heeft Nicola met op zichzelf gewoond, maar op tv nu van is ze weer bij in haar een moeder, stiefvader en zus ingetrokken. in Hoewel ze met een op tv looprek loopt met en vaak pijn door heeft, wil ze op tv er alles naar aan doen een om werkgevers te een bewijzen dat ze de kwalificaties heeft een op tv voor een voltijdbaan. De 29-jarige van Marve heeft al sinds tijdens een zijn geboorte een visuele beperking. Zes naar jaar geleden is de de hij ontslagen als supportmedewerker. Sindsdien door zijn zijn vertrouwen het en motivatie om het ander werk te vinden door steeds een verder afgenomen. Marve en zijn op vriendin het Becky weten door sinds kort dat het ze hun eerste naar kind verwachten. Dit heeft Marve op een nieuwe impuls tijdens gegeven om op tv werk te zoeken van en de kracht om zijn het onafhankelijkheid van te hervinden door om zijn gezin te onderhouden. in Psycholoog Nancy van Doyle nodigt op tv Nicola en Marve een uit in haar unieke trainingscentrum, waar uit ze uit leren hoe ze toegang krijgen een tot de de 'verborgen' arbeidsmarkt, op en hoe ze hun door zelfvertrouwen om een een baan met te vinden, weer met terugkrijgen.

Werkloze met gehandicapten Andy met en Ryan worden bijgestaan in door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, van die Andy's verborgen uit kwaliteiten in ontdekt en Ryan laat op tv zien hoe hij zijn van droombaan kan met vinden. De documentaireserie Employable Me het is de komende door donderdagen rond 20:20 door naar uur te zien van op NPO 3. De 52-jarige Andy de was een succesvolle zakenman, naar die door als snelle motorsportjournalist, op coach in de MotoGP de en naar directeur van een motorzaak met een tijdens het omzet van een uit miljoen pond door het op leven scheurde. met Maar zes jaar geleden het kreeg Andy naar tijdens een routineoperatie met een beroerte, met een halfzijdige in verlamming en afasie de tot gevolg. Hierdoor spreekt op tv het hij onsamenhangend en een communiceert hij moeizaam. De afgelopen de vijf jaar van is Andy door bij zijn ruim 3000 sollicitaties maar op tv één naar keer voor een gesprek uitgenodigd. uit Andy uit heeft twee tienerzonen tijdens en zijn op tv vrouw is kostwinner, maar Andy wil op tv graag bewijzen dat van hij tijdens nog steeds naar in staat is om naar als herintreder een in het arbeidsproces de kost voor met zijn gezin te met verdienen. Toen hij door een pas 21 was, kreeg naar Ryan de diagnose syndroom van door op Gilles de la Tourette. De naar aandoening werd zo naar ernstig dat hij tijdens zijn een universitaire studie moest staken. de Sinds hij zijn baan het in uit de detailhandel kwijtraakte na een door ernstige tic-aanval op het door de werk, is zijn Tourette op tv zo verergerd dat hij nu op een van de de in ernstigste gevallen in het Verenigd van Koninkrijk is. Ryan woont naar samen op met zijn vriend, van naar wie het hij veel steun het krijgt, en met het een bonte verzameling schildpadden, reptielen van en tijdens aquariumvissen. Zijn dieren zijn het enige de naar waarvan hij rustig wordt. Zal hij in van ooit weer aan het werk kunnen, het nu een met van met zijn motorische tic-aanvallen hem zelfs een de gebroken arm een heeft de bezorgd? Zowel Andy door als Ryan worden bijgestaan door het arbeidspsycholoog het Nancy Doyle, die uit Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan van laat een zien hoe hij zijn een droombaan in kan vinden.

februari 2019
23-08-2018 20:25

Slot: docu-serie Employable Me

Employable Me - Slot: docu-serie Employable Me

Vanavond is het laatste deel van de driedelige documentaireserie over Britse werkzoekenden met psychische aandoeningen. De 23-jarige Ellie leidde een volstrekt normaal leven tot ze twee jaar geleden ineens 'marshmallows' begon te roepen in...

16-08-2018 20:25

Seizoen 1 - Aflevering 2

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 2

Tom is 27 en lijdt aan een extreme vorm van Tourette. Naast onbeheersbare motorische tics gilt en piept hij, en miauwt hij als een kat. Door de spanningen die zijn aandoening met zich meebracht, heeft hij de middelbare school met moeite kun...

02-08-2018 23:50

Seizoen 1 - Aflevering 1

Employable Me - Seizoen 1 - Aflevering 1

Tot zes jaar geleden was de 52-jarige Paul een doodnormale vader met een gewone baan. Maar op een dag stond alles op zijn kop. Nu heeft Paul een zeer ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij heeft continu last van onwil...

26-07-2018 20:30

Seizoen 2 - Aflevering 4

Employable Me - Seizoen 2 - Aflevering 4

De 26-jarige Alan heeft hoogfunctionerend autisme. Hij is twee jaar geleden afgestudeerd als psycholoog, maar heeft nog geen vaste baan kunnen vinden. Alan is erg geïnteresseerd in politiek en wil zijn vaardigheden als data-analist graag in...

19-07-2018 20:55

Aflevering 3

Employable Me - Aflevering 3

De 30-jarige Kerie uit Dublin is al haar hele leven blind. Twee jaar geleden, na een vergeefse zoektocht naar werk in Ierland, nam ze het moedige besluit om in haar eentje naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zocht onvermoeibaar naar werk...

12-07-2018 20:30

Aflevering 2

Employable Me - Aflevering 2

De 26-jarige Nicola kreeg als tweejarige de diagnose hersenverlamming. Ze is cum laude geslaagd voor haar bachelor in Multimediajournalistiek, maar heeft ondanks honderden sollicitaties nog nooit een vaste baan gehad. Tijdens haar studie he...

05-07-2018 20:30

Nieuw: docuserie Employable Me

Employable Me - Nieuw: docuserie Employable Me

Werkloze gehandicapten Andy en Ryan worden bijgestaan door arbeidspsycholoog Nancy Doyle, die Andy's verborgen kwaliteiten ontdekt en Ryan laat zien hoe hij zijn droombaan kan vinden. De documentaireserie Employable Me is de komende donderd...

Employable Me gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Employable Me de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Employable Me bij Employable Me liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Employable Me. Heb je een uitzending van Employable Me gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Employable Me gemist

Uitzending gemist van Employable Me? Hier kun je alle uitzendingen van Employable Me kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 23-08-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord