Programma gemist?

De tijdens Tweede Wereldoorlog op tv breekt uit. In juni 1940 van geeft Frankrijk zich over in en de de nazi's bezetten het door land. Sommige van kunstenaars vluchten, in anderen maken er het naar beste van en werken de door, zoals Picasso en een Jean Cocteau. een Weer anderen, een zoals de dichter Robert Desnos, op tv gaan in het verzet in. Als door de geallieerden in een juni 1944 op door de stranden van Normandië uit landen, een staat fotograaf Robert Capa tussen van de fluitende uit kogels om uit foto's te van maken.

De periode tussen de de twee op tv oorlogen kenmerkt naar zich door een naar verlangen naar uit verandering en een betere wereld. op Maar in in 1936 breekt de burgeroorlog uit een in Spanje. in Schrijvers André Malraux en in Ernest Hemingway door doen als journalisten verslag in terwijl het Frank Capa en uit Gerda Taro de uit strijd fotograferen. Naar op tv aanleiding van het tragische bombardement op op met Guernica maakt Picasso in 1937 naar in een monumentaal schilderij.

De oorlog is tijdens afgelopen en uit Parijs feest dag op tv en nacht het op het ritme tijdens van jazzklanken. Schrijvers de en kunstenaars als André Breton op tv en Man van Ray op maken werk in de met geest van uit het dadaïsme en het surrealisme, stromingen de die ontstonden uit naar door verzet tegen de absurditeit van de door oorlog. Man op tv Ray heeft een liefdesverhouding tijdens met gevierd model het Kiki de Montparnasse, op tv maar in hij verlaat haar voor in fotografe Lee op Miller.

Tijdens de de Eerste Wereldoorlog in raakt de Italiaanse een kunstenaar Amedeo Modigliani de in Parijs bevriend met één de van naar de vele de uit in Oost-Europa gevluchte kunstenaars, naar Chaim Soutine. Het artistieke op tv leven speelt naar zich op voornamelijk af in de wijk Montparnasse. op Twee jaar later van een komt met het overlijden door van Apollinaire en door Modigliani een definitief einde aan van het tijdperk uit van de de bohemiens.

Picasso ontwikkelt in een nieuwe stijl en de maakt een op revolutionair het schilderij van een op tv groep prostituees dat hem rijk van en in beroemd maakt. Hij verlaat de armoede in van naar Montmartre en met wanneer dan ook nog de Eerste een Wereldoorlog uitbreekt, scheiden het een de wegen van kunstenaarsvrienden Picasso, een Braque, Derain, Vlaminck en het Apollinaire zich de definitief.

Picasso, de Max Jacob, uit Apollinaire en André Dérain uit strijken neer in naar een oude pianofabriek in in Montmartre. uit Hun bohemien levensstijl draait om de werken, met vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes door een buiten zetten. Ondertussen, aan de andere van kant van van de Seine, tijdens ontwikkelt Matisse met de kleurige stijl van van het Fauvisme en op tv zet daarmee de een kunstwereld op het z'n kop.

september 2021
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!