Programma gemist?

De van Tweede Wereldoorlog breekt uit. tijdens In juni 1940 geeft op Frankrijk zich over op de en de nazi's op tv bezetten het land. Sommige de kunstenaars vluchten, anderen de maken er uit het beste van een en werken door, op tv zoals Picasso en het Jean Cocteau. Weer anderen, zoals het de dichter Robert door Desnos, naar gaan het verzet in. van Als de geallieerden in tijdens juni 1944 op met de stranden van Normandië op door landen, staat fotograaf het Robert Capa tussen op tv de fluitende kogels om foto's de te naar maken.

De uit periode tussen de twee oorlogen een tijdens kenmerkt zich door een verlangen naar een verandering naar en een uit betere wereld. Maar in 1936 tijdens breekt de burgeroorlog uit de in in Spanje. Schrijvers André op Malraux en Ernest door Hemingway doen als naar journalisten verslag tijdens terwijl Frank Capa en Gerda naar Taro de naar strijd fotograferen. Naar op aanleiding van het tragische op tv bombardement met op Guernica maakt Picasso in 1937 de in een monumentaal schilderij.

De oorlog een is afgelopen het en Parijs feest naar dag en nacht op het op ritme van jazzklanken. het Schrijvers en het kunstenaars als door André Breton tijdens en Man Ray in maken werk in op de geest van het dadaïsme en uit het surrealisme, stromingen van die ontstonden van uit met verzet tegen de absurditeit van de met oorlog. Man Ray tijdens in heeft een liefdesverhouding met gevierd op model op Kiki de Montparnasse, maar met hij verlaat haar voor uit fotografe met Lee Miller.

Tijdens de op Eerste tijdens Wereldoorlog raakt de Italiaanse het kunstenaar Amedeo Modigliani in de Parijs bevriend van met één van de vele een de uit Oost-Europa op gevluchte kunstenaars, het Chaim Soutine. Het een artistieke leven speelt zich naar voornamelijk af de in de wijk op tv Montparnasse. Twee jaar door later komt uit met het overlijden op van Apollinaire naar en Modigliani een definitief de einde aan het tijdperk een van de naar bohemiens.

Picasso tijdens ontwikkelt een nieuwe een stijl en maakt een revolutionair naar schilderij van de een groep prostituees op tv dat hem rijk door en beroemd maakt. met Hij verlaat de armoede tijdens de van Montmartre en met wanneer dan ook nog de van Eerste Wereldoorlog het uitbreekt, scheiden de wegen van de met kunstenaarsvrienden Picasso, Braque, door Derain, Vlaminck en Apollinaire zich naar definitief.

Picasso, Max Jacob, in een Apollinaire en André Dérain strijken neer tijdens het in een oude pianofabriek door in Montmartre. naar Hun bohemien levensstijl draait om het werken, vrouwelijke muzes ontmoeten in met en de bloemetjes de buiten zetten. Ondertussen, in aan de andere kant van de door tijdens Seine, ontwikkelt Matisse een de kleurige stijl van het Fauvisme tijdens de en zet daarmee de kunstwereld op tv op z'n de kop.

mei 2020
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!