Programma gemist?

De van Tweede Wereldoorlog breekt uit. uit In naar juni 1940 geeft Frankrijk tijdens zich over en de in nazi's bezetten naar het land. Sommige kunstenaars tijdens vluchten, anderen maken naar er het uit beste van en werken door, een zoals Picasso en een Jean Cocteau. met Weer de anderen, zoals de tijdens dichter Robert Desnos, gaan de het verzet in. het Als de geallieerden in door juni 1944 met op de tijdens stranden van Normandië landen, staat fotograaf een Robert op Capa tussen de op tv fluitende kogels om foto's in te het maken.

De tijdens periode tussen de twee tijdens oorlogen kenmerkt in zich door een verlangen op tv naar op verandering en een betere wereld. met Maar de in 1936 breekt de burgeroorlog uit van in naar Spanje. Schrijvers André Malraux met en Ernest tijdens Hemingway doen een als journalisten verslag in terwijl Frank Capa en op Gerda Taro de door strijd fotograferen. Naar naar aanleiding van het tragische naar bombardement op Guernica op maakt een Picasso in 1937 een van monumentaal schilderij.

De naar oorlog is het afgelopen en Parijs feest dag en tijdens nacht op tijdens het ritme van van jazzklanken. Schrijvers door en kunstenaars als André Breton naar en Man door Ray maken werk in door de de geest van het dadaïsme en uit naar het surrealisme, stromingen door die ontstonden uit uit verzet tegen de absurditeit van de met een oorlog. Man Ray heeft een op tv liefdesverhouding het met gevierd model Kiki op tv de Montparnasse, maar hij verlaat in haar voor naar fotografe Lee met Miller.

Tijdens naar de Eerste Wereldoorlog raakt in de Italiaanse kunstenaar door Amedeo Modigliani uit in Parijs de bevriend met één van de vele naar de uit met Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim met Soutine. Het artistieke tijdens leven speelt een zich de voornamelijk af in de wijk Montparnasse. van Twee in jaar later komt uit met het uit overlijden van Apollinaire van en Modigliani een op definitief einde aan het naar tijdperk van de van bohemiens.

Picasso ontwikkelt een met op tv nieuwe stijl en maakt op een revolutionair schilderij van een in met groep prostituees dat hem rijk van en beroemd een maakt. Hij verlaat de armoede van van Montmartre een en van wanneer dan ook nog uit de Eerste Wereldoorlog op tv uitbreekt, scheiden de van wegen van kunstenaarsvrienden Picasso, Braque, uit Derain, de Vlaminck en Apollinaire het zich definitief.

Picasso, naar Max Jacob, Apollinaire het en André Dérain strijken neer de in in een oude uit pianofabriek in Montmartre. Hun het bohemien levensstijl draait op tv om werken, vrouwelijke muzes in ontmoeten en naar de bloemetjes buiten de zetten. Ondertussen, aan tijdens de andere door kant van de Seine, ontwikkelt naar Matisse door de kleurige stijl van met het Fauvisme een en zet daarmee naar de kunstwereld op op z'n kop.

januari 2021
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!