Programma gemist?

De Tweede van Wereldoorlog breekt uit. een In juni 1940 geeft in Frankrijk zich over uit op tv en de nazi's bezetten het door land. Sommige kunstenaars tijdens vluchten, anderen uit maken er het op tv beste van de en werken door, zoals Picasso en op tv Jean Cocteau. het Weer anderen, zoals de het dichter Robert Desnos, tijdens gaan het verzet het in. Als de met geallieerden in juni de 1944 op op de stranden door van Normandië landen, staat een fotograaf Robert Capa op tussen de de fluitende kogels om foto's een te in maken.

De naar periode tussen tijdens de twee oorlogen door kenmerkt zich door op een verlangen naar verandering en een een tijdens betere wereld. Maar op in 1936 breekt de burgeroorlog uit een met in Spanje. Schrijvers met André Malraux en in Ernest Hemingway doen als journalisten verslag in op terwijl Frank Capa en Gerda Taro uit in de strijd fotograferen. Naar aanleiding van uit het tragische bombardement in op Guernica maakt op tv Picasso in uit 1937 van een monumentaal schilderij.

De met oorlog is met afgelopen en Parijs in feest dag en nacht op op tv het de ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars tijdens als André Breton tijdens en Man van Ray maken werk het in de geest van in het dadaïsme uit en het surrealisme, van stromingen die ontstonden uit naar verzet tegen naar de absurditeit van de van uit oorlog. Man Ray heeft een liefdesverhouding door met op gevierd model tijdens Kiki de Montparnasse, de maar hij verlaat haar met voor fotografe het Lee Miller.

Tijdens naar de Eerste Wereldoorlog het raakt de Italiaanse kunstenaar door Amedeo Modigliani in Parijs met bevriend de met één van een de vele de uit uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, het Chaim door Soutine. Het artistieke tijdens leven speelt zich voornamelijk af een in een de wijk Montparnasse. Twee jaar later het komt met op tv het een overlijden van Apollinaire en Modigliani op tv een op tv definitief einde aan het tijdperk naar van met de bohemiens.

Picasso ontwikkelt met een met nieuwe stijl en in maakt een revolutionair schilderij van uit een groep prostituees dat op tv hem rijk op en beroemd maakt. Hij tijdens verlaat de naar armoede een van Montmartre en wanneer naar dan ook nog de op tv Eerste door Wereldoorlog uitbreekt, scheiden een de wegen van kunstenaarsvrienden Picasso, Braque, een Derain, Vlaminck een en de Apollinaire zich definitief.

Picasso, naar Max Jacob, Apollinaire en André in de Dérain strijken neer in naar een oude pianofabriek in een Montmartre. Hun met bohemien levensstijl van draait om werken, vrouwelijke een muzes ontmoeten en op de bloemetjes buiten door zetten. Ondertussen, op tv aan de andere op tv kant van de Seine, op ontwikkelt Matisse in de kleurige stijl van een het Fauvisme en zet daarmee naar de kunstwereld uit op op tv z'n kop.

oktober 2020
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!