Programma gemist?

De Tweede tijdens Wereldoorlog breekt met uit. In juni 1940 geeft de Frankrijk zich tijdens over de en de nazi's op tv bezetten het land. van Sommige kunstenaars vluchten, anderen het maken er het beste van op en werken door, tijdens zoals van Picasso en in Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de met dichter Robert de Desnos, gaan het met verzet in. Als de op tv geallieerden in juni op tv 1944 op uit de stranden van Normandië het landen, staat fotograaf door Robert Capa op tussen de fluitende kogels door om foto's te een van maken.

De een periode tussen de twee een oorlogen kenmerkt uit zich door een op tv verlangen naar verandering en een op betere een wereld. Maar op in 1936 breekt de in burgeroorlog uit in Spanje. uit Schrijvers André door Malraux en Ernest Hemingway doen een in als journalisten verslag terwijl Frank van Capa en Gerda Taro door de strijd fotograferen. op Naar aanleiding van het het tragische tijdens bombardement op Guernica maakt op tv Picasso in met 1937 een monumentaal uit schilderij.

De het oorlog is afgelopen en het Parijs feest dag en op nacht van op het ritme een van jazzklanken. Schrijvers op tv en kunstenaars als André op tv Breton naar en Man Ray maken werk door in de tijdens geest van tijdens het dadaïsme en het uit surrealisme, stromingen die ontstonden in uit verzet tegen door de op absurditeit van de oorlog. Man Ray in naar heeft een liefdesverhouding met gevierd model op tv Kiki op tv de Montparnasse, de maar hij verlaat haar de voor fotografe Lee het Miller.

Tijdens tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de op tv Italiaanse kunstenaar naar Amedeo uit Modigliani in Parijs bevriend met met één in van de vele op tv de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, op tv Chaim Soutine. op tv Het artistieke leven speelt op zich voornamelijk af op in de op wijk Montparnasse. Twee jaar later tijdens komt in met het overlijden van Apollinaire de in en Modigliani een naar definitief einde aan uit het tijdperk van in de bohemiens.

Picasso uit ontwikkelt een nieuwe stijl de en een maakt een revolutionair schilderij van een op tv groep prostituees dat van hem rijk en naar op beroemd maakt. Hij op verlaat de armoede van Montmartre het en wanneer dan tijdens ook nog van de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, de scheiden uit de wegen van kunstenaarsvrienden Picasso, Braque, de Derain, het Vlaminck en Apollinaire zich op tv definitief.

Picasso, Max Jacob, op Apollinaire met en André Dérain strijken naar neer tijdens in een oude pianofabriek in naar Montmartre. Hun bohemien levensstijl met op draait om werken, naar vrouwelijke muzes ontmoeten en het de bloemetjes buiten het zetten. Ondertussen, aan de andere een kant van de de Seine, ontwikkelt op tv Matisse de kleurige stijl het in van het Fauvisme met en zet daarmee de met kunstwereld op z'n uit kop.

oktober 2019
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!