Programma gemist?

De met Tweede Wereldoorlog in breekt uit. In van juni 1940 geeft Frankrijk zich over met en op tv de nazi's bezetten door het land. Sommige in kunstenaars vluchten, anderen door maken er het beste van naar en met werken door, tijdens zoals Picasso en op Jean Cocteau. Weer uit anderen, zoals de dichter Robert Desnos, op tv gaan uit het verzet in. van Als de geallieerden tijdens in juni 1944 op op tv de stranden van Normandië een landen, staat fotograaf tijdens door Robert Capa tussen de door fluitende kogels door om foto's te tijdens maken.

De periode in tussen de twee oorlogen het kenmerkt zich naar door een verlangen door naar het verandering en een door betere wereld. Maar in met 1936 breekt de uit burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers op tv André met Malraux en Ernest Hemingway naar doen als het journalisten verslag uit terwijl Frank Capa en tijdens Gerda Taro de strijd fotograferen. van Naar van aanleiding van het tragische uit bombardement op op Guernica maakt Picasso in in 1937 een monumentaal van schilderij.

De oorlog is door afgelopen en in Parijs feest dag en het nacht op op tv het ritme van op jazzklanken. Schrijvers en uit kunstenaars als met André Breton en Man door Ray maken werk op in de geest van op een het dadaïsme en op tv het surrealisme, stromingen in die ontstonden uit verzet een tegen de uit absurditeit van de een oorlog. Man Ray heeft door een liefdesverhouding met gevierd van model op tv Kiki de Montparnasse, maar hij verlaat door tijdens haar voor fotografe Lee door Miller.

Tijdens tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt uit de Italiaanse kunstenaar Amedeo naar het Modigliani in Parijs bevriend van met één de van de vele naar de uit Oost-Europa gevluchte door kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke met de leven speelt zich voornamelijk af in een de wijk Montparnasse. op Twee jaar in later komt een met het overlijden van Apollinaire met en een Modigliani een definitief einde een aan het op tv tijdperk van naar de bohemiens.

Picasso van ontwikkelt een nieuwe stijl en in maakt met een revolutionair schilderij van van een groep prostituees op dat met hem rijk en met beroemd maakt. Hij verlaat de de armoede van Montmartre en van wanneer dan het ook nog de Eerste in Wereldoorlog uitbreekt, uit scheiden op tv de wegen van kunstenaarsvrienden Picasso, uit Braque, een Derain, Vlaminck en Apollinaire zich met definitief.

Picasso, Max Jacob, op Apollinaire en André met Dérain op strijken neer in een oude het pianofabriek in door Montmartre. Hun van bohemien levensstijl draait om werken, naar vrouwelijke in muzes ontmoeten naar en de bloemetjes buiten met zetten. Ondertussen, aan de andere een kant van de met Seine, van ontwikkelt Matisse op de kleurige stijl van uit het Fauvisme en zet een daarmee de in kunstwereld op z'n met kop.

mei 2021
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!