Programma gemist?

De Tweede van Wereldoorlog breekt van uit. In juni een 1940 geeft Frankrijk tijdens zich over in en de nazi's bezetten het op land. Sommige kunstenaars vluchten, het anderen maken er de op tv het beste van en werken door door, zoals een Picasso en met Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de met dichter Robert tijdens Desnos, door gaan het verzet in. op tv Als de geallieerden in juni naar 1944 op in de stranden van door Normandië landen, van staat fotograaf naar Robert Capa tussen in de fluitende kogels om foto's de te een maken.

De periode tussen door tijdens de twee oorlogen van kenmerkt zich door een het verlangen naar verandering van en een betere wereld. Maar op in 1936 uit breekt de burgeroorlog door uit op tv in Spanje. Schrijvers André Malraux een en Ernest Hemingway doen uit als journalisten door verslag terwijl met Frank Capa en op tv Gerda Taro de op tv strijd fotograferen. van Naar aanleiding van het in tragische bombardement tijdens op Guernica maakt Picasso in het 1937 tijdens een monumentaal schilderij.

De tijdens oorlog is afgelopen en tijdens Parijs een feest dag en nacht op van het ritme van van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars door als een André Breton het en Man Ray maken werk door in de geest in van het dadaïsme en met de het surrealisme, stromingen tijdens die ontstonden uit verzet tegen naar de absurditeit van een de oorlog. in Man Ray heeft een een liefdesverhouding met gevierd het model op tv Kiki de Montparnasse, maar hij door verlaat haar voor fotografe in Lee een Miller.

Tijdens op tv de Eerste Wereldoorlog van raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo het uit Modigliani in Parijs tijdens bevriend met één van de met vele de uit Oost-Europa van gevluchte kunstenaars, Chaim in Soutine. Het de artistieke naar leven speelt zich uit voornamelijk af in de wijk Montparnasse. van door Twee jaar later met komt met het overlijden van uit Apollinaire en een Modigliani een definitief einde op aan het tijdperk van van de op tv bohemiens.

Picasso tijdens ontwikkelt een de nieuwe stijl en maakt tijdens een revolutionair schilderij uit van een groep prostituees door dat met hem rijk en beroemd maakt. Hij op het verlaat de armoede op tv van Montmartre en wanneer met dan ook nog de in Eerste door Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de wegen door van kunstenaarsvrienden in Picasso, Braque, het Derain, Vlaminck en Apollinaire uit zich definitief.

Picasso, Max het Jacob, de Apollinaire en André van Dérain strijken neer met in een oude pianofabriek in Montmartre. in Hun bohemien een levensstijl draait om werken, op in vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes op buiten zetten. op tv Ondertussen, aan de andere uit kant van de op Seine, een ontwikkelt Matisse het de kleurige stijl van op tv het Fauvisme en op tv zet daarmee in de kunstwereld op z'n naar kop.

oktober 2020
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!