Programma gemist?

De Tweede in Wereldoorlog door breekt uit. In juni 1940 geeft op tv Frankrijk met zich over met en de nazi's bezetten het land. op tv Sommige kunstenaars tijdens vluchten, anderen maken er tijdens het beste op tv van van en werken door, zoals Picasso uit en Jean Cocteau. van Weer anderen, tijdens zoals de dichter uit Robert Desnos, gaan het van verzet op in. Als de geallieerden in juni het 1944 op de het op tv stranden van Normandië landen, staat het fotograaf Robert door Capa tussen de fluitende op tv kogels om op foto's te uit maken.

De periode tussen op tv de twee met oorlogen een kenmerkt zich door een verlangen naar uit verandering en een op betere wereld. Maar het in met 1936 breekt het de burgeroorlog uit in in Spanje. Schrijvers André Malraux van en Ernest Hemingway een doen als in journalisten verslag terwijl van Frank Capa met en Gerda Taro de een strijd fotograferen. Naar aanleiding van naar het tragische op tv bombardement op met Guernica maakt Picasso in 1937 van met een monumentaal schilderij.

De oorlog is naar het afgelopen en Parijs feest dag en door nacht door op het ritme van jazzklanken. door Schrijvers en kunstenaars een als naar André Breton en Man op Ray maken werk op tv in de op tv geest van het met dadaïsme en op het surrealisme, stromingen die ontstonden uit een verzet tegen door de absurditeit van de een oorlog. Man een Ray naar heeft een liefdesverhouding met gevierd door model Kiki de Montparnasse, in maar hij op tv verlaat op tv haar voor fotografe op Lee Miller.

Tijdens het de Eerste met Wereldoorlog raakt de door Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani op in Parijs bevriend met één de van de in vele de uit Oost-Europa tijdens gevluchte kunstenaars, Chaim tijdens Soutine. tijdens Het artistieke leven speelt naar zich voornamelijk af in van de wijk met Montparnasse. Twee jaar later in komt met het de overlijden tijdens van Apollinaire en Modigliani een met door definitief einde aan het tijdperk de van de uit bohemiens.

Picasso ontwikkelt een uit nieuwe stijl en tijdens uit maakt een revolutionair schilderij van de een groep prostituees dat de hem rijk naar en beroemd op tv maakt. Hij verlaat de door armoede van op Montmartre en wanneer uit dan ook naar nog de Eerste Wereldoorlog de uitbreekt, scheiden de wegen van op kunstenaarsvrienden met Picasso, Braque, Derain, de Vlaminck en Apollinaire zich naar definitief.

Picasso, Max het Jacob, het Apollinaire en André Dérain strijken door neer in een oude het pianofabriek in een Montmartre. Hun in bohemien levensstijl draait door om werken, de vrouwelijke muzes ontmoeten en met de bloemetjes op buiten zetten. Ondertussen, tijdens aan de andere kant het van de naar Seine, ontwikkelt Matisse de kleurige met stijl van van het Fauvisme en naar zet daarmee de kunstwereld op op in z'n kop.

februari 2020
19-08-2018 15:05

Midnight in Paris

De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten, anderen maken er het beste van en werken door, zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer anderen, zoals de dic...

12-08-2018 15:10

Vrijheid

De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André Malraux en Ernest Hemingway doen als journalisten verslag terwijl...

05-08-2018 15:00

Jazz in Montparnasse

De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazzklanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme, stromingen die ontstonden uit verzet tegen d...

29-07-2018 15:05

Parijs, hoofdstad van de wereld

De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Het artistieke leven speelt zich voornamelijk af in de wijk Mont...

22-07-2018 15:05

De bende van Picasso

De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Hij verlaat de armoede van Montmartre en wanneer dan ook nog de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de we...

08-07-2018 14:50

Bohémiens

De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om werken, vrouwelijke muzes ontmoeten en de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, aan de andere kant van...

De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De avonturiers van de moderne kunst bij De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-08-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!