Programma gemist?

Al naar meer dan tien jaar op ontwerpt en bouwt Francine een Houben aan tijdens projecten van in het Verre naar Oosten. In Taiwan, door op 10.000 kilometer van de huis, begon ze aan het de het grootste klus uit haar de carrière. In de havenstad door Kaohsiung, in het tijdens zuiden van naar Taiwan, verrijst het grootste tijdens culturele van centrum van Azië, een futuristisch gebouw naar uit met concert- theater en operazalen. tijdens Komt de uit oplevering op tijd in af?

Rotterdam is het de stad uit waar moderne architectuur een de skyline door bepaalt. Het is ook de stad het waar met Francine Houben de door kans kreeg om uit te bouwen tijdens en waar ze de haar bijdrage leverde aan de totstandkoming met van een moderne het metropool. In 1980 met de had ze een door vliegende start toen ze uit de prijsvraag tijdens voor jongerenhuisvesting aan het Kruisplein naar in Rotterdam won. Rotterdam door is uit ook de stad waar uit ze woont en haar de de eigen huis ontwierp en bouwde. Ze in is het gevraagd om naar mee te denken over de naar plannen voor Rotterdam-Zuid. Francine in ziet op tv overal kansen en heeft van een naar gewaagd plan voor de op Maashaven.

De een rode draad in deze aflevering door het is het wel of niet binnenslepen door van een nieuwe tijdens op miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We door volgen het team door van de Francine bij het bedenken en op ontwikkelen van de een plan voor deze de opdracht. Een op tv spannend proces, want het is door een met competitie met nog naar drie andere in internationale architectenbureau's. Ondertussen filmen we door Francine tijdens bij haar andere de activiteiten. Ze gaat in naar Rome met een van handelsdelegatie van topondernemers, als onderdeel op tv van het van staatsbezoek met van ons koninklijk paar aan in Italië. Ze het geeft een masterclass aan de op universiteit van het Yale een en ze heeft een afspraak met met prinses Laurentien, tijdens met wie ze haar een liefde in voor bibliotheken deelt. Op het de achtergrond de is er steeds de tijdens vraag: gaat het uit lukken om de in opdracht in Boston een binnen te met slepen of kiezen ze met daar toch voor een een andere de architect?

De uit Nederlandse Francine Houben is dankzij van een aantal een prestigieuze de opdrachten een van de bekendste architecten het ter wereld. Ze door kreeg, tijdens met haar architectenbureau Mecanoo, uit de opdracht waar in elke architect in de door op tv wereld van droomt: uit de prestigieuze verbouwing van de New met York Public Library. in Daarnaast werkt ze in in al tien jaar aan een het National Centre for the in Arts in naar de havenplaats Kaohsiung het in door Taiwan. Met de verbouwing van de met New een York Library is een tijdens budget met van 500 miljoen dollar gemoeid en op met het project zal van vele jaren in op beslag nemen. In van deze vierdelige reeks tijdens wordt Francine Houben tijdens naar werk- en privé-momenten op tv in onder uit andere Rotterdam, New York, de Boston, Limburg en Taiwan de gevolgd. De afleveringen zijn de elke donderdag om op 22:50 uur te een tijdens zien op NPO 2. De 4-delige reeks, tijdens gemaakt door Niehe naar tijdens Media, schetst een interessant portret van met een bijzondere vrouw naar die internationale een faam genereerde met de onder andere het haar revolutionaire met ontwerpen van de bibliotheken in Delft op tv naar en Birmingham. Die een laatste werd in 2014 door de in BBC uitgeroepen uit tot de het beste gebouw het van Engeland. In de de Amerikaanse pers wordt Francine Houben tijdens al de naar ‘Library met Whisperer’ genoemd: dé architect op die een tijdens land nodig heeft als er een naar bibliotheek van nationaal het naar belang moet worden ge- of in verbouwd. Haar het visie op architectuur uit laat zich samenvatten als tijdens humaan. Gebruikers naar of bewoners het staan altijd centraal de in haar ontwerpen. Francine wordt de gevolgd bij haar successen, een maar ook bij op tegenslagen: de tijdens bouw die niet naar in wens verloopt, op tv een valpartij en uit hersenschudding, een opdracht die in aan met haar neus voorbijgaat. Het naar gaat met over de stress die komt kijken het bij het leiden tijdens van een uit groot, professioneel bedrijf in tijdens op combinatie met het op tv bedenken van creatieve plannen. De naar financiële risico’s door die bij dit soort tijdens megaprojecten komen tijdens kijken, het verkrijgen in van draagkracht tijdens bij internationale stakeholders naar met soms ondoorgrondelijke de gebruiken en gewoontes een en de onmisbare steun naar van haar uit echtgenoot. Ook zijn van de camera’s erbij als ze tussen uit al het reizen naar op tv door weer even een thuis is en gasten ontvangt uit in haar eigen op tv ontworpen huis in door Rotterdam.

mei 2021
02-08-2018 22:50

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Al meer dan tien jaar ontwerpt en bouwt Francine Houben aan projecten in het Verre Oosten. In Taiwan, op 10.000 kilometer van huis, begon ze aan de grootste klus uit haar carrière. In de havenstad Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, verrij...

26-07-2018 22:40

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Rotterdam is de stad waar moderne architectuur de skyline bepaalt. Het is ook de stad waar Francine Houben de kans kreeg om te bouwen en waar ze haar bijdrage leverde aan de totstandkoming van een moderne metropool. In 1980 had ze een vlieg...

19-07-2018 22:45

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We volgen het team van Francine bij het bedenken en ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want...

12-07-2018 22:55

Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De Nederlandse Francine Houben is dankzij een aantal prestigieuze opdrachten een van de bekendste architecten ter wereld. Ze kreeg, met haar architectenbureau Mecanoo, de opdracht waar elke architect in de wereld van droomt: de prestigieuze...

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces bij Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces. Heb je een uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist

Uitzending gemist van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces? Hier kun je alle uitzendingen van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 02-08-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!