Programma gemist?

Al uit meer dan tien jaar van ontwerpt en bouwt het Francine Houben het aan projecten in het Verre naar Oosten. tijdens In Taiwan, op naar 10.000 kilometer van huis, een begon ze aan met de grootste klus uit door haar met carrière. In uit de havenstad Kaohsiung, in het van zuiden van tijdens Taiwan, verrijst het grootste culturele de centrum van met Azië, een uit futuristisch gebouw met concert- van theater en operazalen. Komt het op tv de oplevering op uit tijd af?

Rotterdam de is de stad tijdens waar moderne architectuur de skyline op tv bepaalt. Het de is ook het de stad waar Francine Houben in de kans kreeg naar van om te bouwen in en waar ze op haar bijdrage leverde aan de totstandkoming het op tv van een moderne metropool. In op 1980 in had ze een vliegende start door toen ze de op prijsvraag voor op tv jongerenhuisvesting aan uit het Kruisplein in Rotterdam won. Rotterdam op is ook de een stad waar ze naar woont door en haar eigen huis ontwierp tijdens en bouwde. Ze uit is gevraagd tijdens om mee te denken de van over de plannen met voor Rotterdam-Zuid. Francine ziet overal kansen een de en heeft een gewaagd plan het voor de op Maashaven.

De rode een draad in een deze aflevering is het wel op tv naar of niet binnenslepen op van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, op door Amerika. We volgen het tijdens team van Francine bij het tijdens bedenken en een ontwikkelen van een plan de voor de deze opdracht. Een uit spannend proces, want het het is een op competitie met nog drie andere tijdens internationale architectenbureau's. op Ondertussen filmen we Francine op met bij haar andere uit activiteiten. Ze gaat op tv naar Rome met een op tv handelsdelegatie van op tv topondernemers, als onderdeel van het staatsbezoek het van ons koninklijk in paar aan door Italië. Ze door geeft een masterclass aan tijdens de universiteit van naar Yale en van ze heeft een afspraak met het prinses Laurentien, van met wie ze het haar liefde door voor bibliotheken deelt. Op tijdens de achtergrond is er uit steeds de vraag: op tv gaat met het lukken om naar de opdracht op tv in Boston binnen te slepen door of kiezen ze daar de toch voor een met andere tijdens architect?

De Nederlandse van Francine Houben op tv is dankzij een aantal op tv prestigieuze op opdrachten een van de bekendste architecten naar ter wereld. Ze van kreeg, met van haar architectenbureau op Mecanoo, de opdracht in waar elke architect van in de wereld in van droomt: de prestigieuze tijdens verbouwing van de New naar York Public Library. het Daarnaast werkt ze uit al tien jaar naar aan het National in Centre tijdens for the Arts in van de havenplaats Kaohsiung in door Taiwan. Met de in in verbouwing van de New York uit Library op tv is een budget van 500 miljoen uit een dollar gemoeid en het in project zal het vele jaren in beslag het nemen. In deze vierdelige uit reeks wordt Francine Houben uit naar tijdens werk- en privé-momenten in op tv onder andere Rotterdam, met New York, Boston, een Limburg en Taiwan van gevolgd. De afleveringen op tv zijn het elke donderdag om 22:50 uur op tv te zien van op NPO met 2. De 4-delige reeks, gemaakt door op tv Niehe Media, schetst een een interessant portret van tijdens een bijzondere vrouw het met die internationale faam genereerde met onder tijdens andere haar revolutionaire een ontwerpen van de de van bibliotheken in Delft en Birmingham. door Die laatste werd in van 2014 naar door de BBC uitgeroepen op tot het tijdens beste gebouw van Engeland. op tv In door de Amerikaanse pers wordt Francine het Houben al de op tv ‘Library Whisperer’ op genoemd: dé architect die een een land uit nodig heeft als er het een bibliotheek van nationaal uit belang tijdens moet worden ge- van of verbouwd. Haar uit visie op architectuur van laat zich samenvatten op als humaan. Gebruikers of bewoners door staan altijd centraal door in het haar ontwerpen. Francine wordt gevolgd door bij haar successen, van op tv maar ook bij tegenslagen: de het bouw die de niet naar het wens verloopt, een valpartij en hersenschudding, op tv een opdracht de die aan haar neus een voorbijgaat. Het gaat op tv over de stress in die komt een kijken bij met het leiden van uit een groot, professioneel de bedrijf in combinatie het met het naar bedenken van creatieve tijdens plannen. De financiële risico’s die een bij dit het soort megaprojecten komen in kijken, het verkrijgen van van draagkracht bij internationale in stakeholders met van soms ondoorgrondelijke in gebruiken en gewoontes en de onmisbare naar steun van een haar echtgenoot. met Ook zijn de in camera’s erbij als ze tussen het een al het reizen op tv door weer even thuis is en het gasten ontvangt in tijdens in haar eigen ontworpen het huis in Rotterdam.

januari 2021
02-08-2018 22:50

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Al meer dan tien jaar ontwerpt en bouwt Francine Houben aan projecten in het Verre Oosten. In Taiwan, op 10.000 kilometer van huis, begon ze aan de grootste klus uit haar carrière. In de havenstad Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, verrij...

26-07-2018 22:40

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Rotterdam is de stad waar moderne architectuur de skyline bepaalt. Het is ook de stad waar Francine Houben de kans kreeg om te bouwen en waar ze haar bijdrage leverde aan de totstandkoming van een moderne metropool. In 1980 had ze een vlieg...

19-07-2018 22:45

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We volgen het team van Francine bij het bedenken en ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want...

12-07-2018 22:55

Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De Nederlandse Francine Houben is dankzij een aantal prestigieuze opdrachten een van de bekendste architecten ter wereld. Ze kreeg, met haar architectenbureau Mecanoo, de opdracht waar elke architect in de wereld van droomt: de prestigieuze...

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces bij Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces. Heb je een uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist

Uitzending gemist van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces? Hier kun je alle uitzendingen van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 02-08-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!