Programma gemist?

Al in meer dan naar tien jaar ontwerpt en bouwt met Francine Houben aan projecten in in een het Verre Oosten. In Taiwan, in op naar 10.000 kilometer op tv van huis, begon ze aan uit de grootste klus uit met een haar carrière. In de havenstad het Kaohsiung, in op tv het zuiden van Taiwan, verrijst op tv het grootste culturele uit de centrum van Azië, tijdens een futuristisch gebouw met concert- theater met het en operazalen. Komt de de oplevering op tijd het af?

Rotterdam is de met stad waar moderne in architectuur de skyline door bepaalt. Het is de ook een de stad waar Francine Houben tijdens de kans kreeg van uit om te bouwen van en waar ze haar bijdrage het leverde het aan de totstandkoming van een moderne op tv metropool. op tv In 1980 had in ze een vliegende van start toen ze de naar prijsvraag voor naar jongerenhuisvesting aan het Kruisplein van in de Rotterdam won. Rotterdam is ook het de stad waar een ze woont uit en haar eigen tijdens huis ontwierp en van bouwde. Ze is uit gevraagd om mee te denken op tv over de in plannen voor Rotterdam-Zuid. op tv Francine ziet overal kansen van en heeft een tijdens de gewaagd plan voor de door Maashaven.

De de rode draad in deze aflevering tijdens is het wel van of op niet binnenslepen van een nieuwe een miljoenenopdracht in de Boston, Amerika. We volgen op het team op van Francine bij in het bedenken de en ontwikkelen van een van plan naar voor deze opdracht. Een spannend met proces, want met het is een competitie met door nog drie andere van internationale architectenbureau's. een Ondertussen het filmen we Francine bij haar op andere activiteiten. uit Ze gaat naar Rome op met een handelsdelegatie een van door topondernemers, als onderdeel uit van het staatsbezoek van ons koninklijk tijdens paar tijdens aan Italië. Ze tijdens geeft een masterclass aan in de universiteit van Yale in van en ze heeft een een afspraak met prinses naar Laurentien, met wie ze het haar liefde op tv voor bibliotheken deelt. naar Op de achtergrond is uit er in steeds de vraag: tijdens gaat het lukken om de opdracht door in een Boston binnen van te slepen of kiezen ze in daar toch tijdens voor een andere op architect?

De Nederlandse naar Francine Houben uit is dankzij een aantal van prestigieuze opdrachten op een van met de bekendste architecten op tv ter wereld. Ze kreeg, de met haar architectenbureau Mecanoo, de door opdracht uit waar elke architect in tijdens de wereld van droomt: van de prestigieuze verbouwing het het van de New York Public met Library. Daarnaast de werkt ze de al tien jaar aan het National tijdens Centre op for the Arts het in de havenplaats op tv Kaohsiung in Taiwan. de Met de verbouwing van de door New met York Library is een budget op tv van 500 op tv miljoen dollar gemoeid en tijdens het project zal naar vele op tv jaren in beslag nemen. In van deze vierdelige reeks van wordt Francine Houben met met tijdens werk- en privé-momenten in in onder met andere Rotterdam, New York, de Boston, Limburg en door Taiwan gevolgd. De afleveringen tijdens zijn elke donderdag door om 22:50 uit uur te zien van op NPO 2. De 4-delige naar reeks, gemaakt door in Niehe Media, schetst naar een interessant portret van op tv door een bijzondere vrouw die tijdens internationale faam op tv genereerde met onder andere uit haar revolutionaire door ontwerpen van de het bibliotheken in Delft een en Birmingham. Die laatste werd op in 2014 door het de BBC uitgeroepen op tv tot het beste gebouw door van Engeland. met In op tv de Amerikaanse pers wordt van Francine Houben al de de ‘Library Whisperer’ genoemd: het dé in architect die een het land nodig heeft als er met een het bibliotheek van nationaal belang moet tijdens worden het ge- of verbouwd. Haar visie op door architectuur laat het zich samenvatten op als humaan. met Gebruikers of bewoners staan altijd de centraal in haar ontwerpen. op tv uit Francine wordt gevolgd bij haar van successen, maar ook bij naar tegenslagen: de op tv bouw die op niet naar wens verloopt, in een valpartij en hersenschudding, op tv een naar opdracht die uit aan haar neus het voorbijgaat. Het gaat over de de stress op die komt kijken bij op het leiden van een groot, naar professioneel bedrijf in de combinatie op met het naar bedenken van creatieve tijdens plannen. De financiële risico’s die bij een dit soort het megaprojecten komen kijken, het naar naar verkrijgen van draagkracht bij internationale in stakeholders met soms ondoorgrondelijke het door gebruiken en gewoontes de en de onmisbare steun van haar in echtgenoot. Ook uit zijn de camera’s door erbij als ze tussen tijdens al het het reizen door weer door even thuis het is en gasten de ontvangt in haar eigen ontworpen met huis op tv in Rotterdam.

september 2021
02-08-2018 22:50

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Al meer dan tien jaar ontwerpt en bouwt Francine Houben aan projecten in het Verre Oosten. In Taiwan, op 10.000 kilometer van huis, begon ze aan de grootste klus uit haar carrière. In de havenstad Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, verrij...

26-07-2018 22:40

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Rotterdam is de stad waar moderne architectuur de skyline bepaalt. Het is ook de stad waar Francine Houben de kans kreeg om te bouwen en waar ze haar bijdrage leverde aan de totstandkoming van een moderne metropool. In 1980 had ze een vlieg...

19-07-2018 22:45

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We volgen het team van Francine bij het bedenken en ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want...

12-07-2018 22:55

Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De Nederlandse Francine Houben is dankzij een aantal prestigieuze opdrachten een van de bekendste architecten ter wereld. Ze kreeg, met haar architectenbureau Mecanoo, de opdracht waar elke architect in de wereld van droomt: de prestigieuze...

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces bij Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces. Heb je een uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist

Uitzending gemist van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces? Hier kun je alle uitzendingen van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 02-08-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!