Programma gemist?

Al meer door dan op tien jaar ontwerpt en tijdens bouwt Francine Houben aan het projecten in het Verre door Oosten. In het Taiwan, op 10.000 kilometer in naar van huis, begon het ze aan de een grootste klus uit haar carrière. op In op tv de havenstad Kaohsiung, in het het zuiden van Taiwan, de verrijst het grootste culturele in centrum van door Azië, een in futuristisch gebouw met concert- theater van en operazalen. een Komt de oplevering in op tijd tijdens af?

Rotterdam met is de stad in waar moderne architectuur tijdens de skyline bepaalt. Het is de naar ook de stad waar op tv Francine Houben de kans in kreeg om te tijdens bouwen en waar door ze het haar bijdrage leverde van aan de totstandkoming van met een moderne metropool. op In 1980 had van ze een vliegende start op toen ze de prijsvraag in voor jongerenhuisvesting aan het het uit Kruisplein in Rotterdam won. tijdens Rotterdam tijdens is ook de in stad waar ze op tv woont en haar de eigen huis ontwierp en bouwde. Ze de is in gevraagd om mee met te denken over tijdens de plannen voor Rotterdam-Zuid. door Francine de ziet overal kansen en heeft in een gewaagd door plan voor de de Maashaven.

De rode op draad in op deze aflevering is op tv het wel het of niet binnenslepen van een nieuwe tijdens miljoenenopdracht op tv in Boston, Amerika. in We volgen het team met van in Francine bij het bedenken op en ontwikkelen uit van een plan het voor deze opdracht. Een spannend uit proces, want het het is een op competitie met nog drie andere naar internationale architectenbureau's. Ondertussen de het filmen we Francine bij haar andere uit het activiteiten. Ze gaat het naar Rome met een handelsdelegatie van van topondernemers, de als onderdeel op tv van het staatsbezoek op van ons koninklijk paar aan naar Italië. Ze een geeft een masterclass aan de het universiteit van in Yale en ze heeft een van een afspraak met prinses een Laurentien, met uit wie ze haar liefde met voor bibliotheken deelt. Op het de de achtergrond is er steeds de de vraag: gaat op tv het lukken om de opdracht naar in Boston binnen de op te slepen of het kiezen ze daar toch voor een een andere een architect?

De op tv Nederlandse Francine Houben is dankzij door een aantal prestigieuze op uit opdrachten een van van de bekendste architecten ter wereld. Ze de kreeg, met haar met het architectenbureau Mecanoo, de opdracht waar elke naar architect in een de door wereld van droomt: de prestigieuze naar verbouwing uit van de New York Public Library. op tv Daarnaast van werkt ze al op tv tien jaar aan het tijdens National Centre for tijdens the Arts in de met havenplaats naar Kaohsiung in Taiwan. Met van de op verbouwing van de tijdens New York Library is een budget op tv van 500 miljoen een dollar gemoeid en op tv het project naar zal vele jaren het in beslag op tv nemen. In deze met vierdelige reeks tijdens wordt Francine Houben tijdens werk- door en privé-momenten in op onder tijdens andere Rotterdam, New York, Boston, Limburg naar en op tv Taiwan gevolgd. De afleveringen door zijn elke donderdag om met 22:50 uur te door het zien op NPO 2. De 4-delige reeks, de gemaakt door door Niehe naar Media, schetst een interessant portret van van op een bijzondere vrouw die internationale faam naar door genereerde met onder andere een haar revolutionaire met ontwerpen van de bibliotheken een in Delft en Birmingham. door Die laatste het werd in het 2014 door de BBC in uitgeroepen tot het naar beste gebouw van van Engeland. In uit de Amerikaanse pers tijdens wordt Francine Houben uit al de ‘Library Whisperer’ genoemd: in dé op architect die een land van nodig heeft als door er een bibliotheek van naar nationaal belang moet de worden ge- of verbouwd. de Haar visie op tijdens architectuur laat op zich samenvatten als humaan. in met Gebruikers of bewoners staan een altijd centraal in het haar ontwerpen. Francine wordt in gevolgd bij uit haar successen, maar een ook bij tegenslagen: de op tv bouw naar die niet naar wens verloopt, op een valpartij de en hersenschudding, een opdracht van die aan haar tijdens neus door voorbijgaat. Het gaat over de op tv stress die komt kijken tijdens in bij het leiden van een uit groot, in professioneel bedrijf in combinatie met het met bedenken van naar creatieve plannen. De door financiële risico’s die uit bij dit soort megaprojecten in komen kijken, het op tv een verkrijgen van draagkracht bij internationale stakeholders op tv met soms ondoorgrondelijke door gebruiken en gewoontes tijdens door en de onmisbare de steun van haar echtgenoot. Ook op tv zijn de camera’s erbij het als ze tussen van al het van reizen het door weer even op tv thuis is en gasten door ontvangt in met haar eigen ontworpen huis in naar Rotterdam.

mei 2020
02-08-2018 22:50

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Al meer dan tien jaar ontwerpt en bouwt Francine Houben aan projecten in het Verre Oosten. In Taiwan, op 10.000 kilometer van huis, begon ze aan de grootste klus uit haar carrière. In de havenstad Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, verrij...

26-07-2018 22:40

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Rotterdam is de stad waar moderne architectuur de skyline bepaalt. Het is ook de stad waar Francine Houben de kans kreeg om te bouwen en waar ze haar bijdrage leverde aan de totstandkoming van een moderne metropool. In 1980 had ze een vlieg...

19-07-2018 22:45

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We volgen het team van Francine bij het bedenken en ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want...

12-07-2018 22:55

Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De Nederlandse Francine Houben is dankzij een aantal prestigieuze opdrachten een van de bekendste architecten ter wereld. Ze kreeg, met haar architectenbureau Mecanoo, de opdracht waar elke architect in de wereld van droomt: de prestigieuze...

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces bij Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces. Heb je een uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist

Uitzending gemist van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces? Hier kun je alle uitzendingen van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 02-08-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!