Programma gemist?

Al uit meer dan tien jaar ontwerpt op en bouwt Francine op Houben aan tijdens projecten op tv in het Verre Oosten. In Taiwan, op op op 10.000 kilometer op van huis, begon door ze aan de grootste met klus uit haar carrière. de In de havenstad tijdens Kaohsiung, door in het zuiden van Taiwan, verrijst de het grootste door culturele centrum van in Azië, op tv een futuristisch gebouw met concert- theater uit en operazalen. Komt het de in oplevering op het tijd af?

Rotterdam is in de stad de waar moderne architectuur naar de skyline bepaalt. een Het is ook de de stad waar Francine uit Houben de kans op tv kreeg om in te bouwen en waar ze het haar op bijdrage leverde aan de totstandkoming in van naar een moderne metropool. In van 1980 naar had ze een vliegende start toen met ze de een prijsvraag voor jongerenhuisvesting naar aan door het Kruisplein in Rotterdam met won. Rotterdam is ook de het stad op tv waar ze woont door en haar eigen een huis ontwierp en bouwde. Ze naar is van gevraagd om mee te denken van door over de plannen voor Rotterdam-Zuid. Francine naar ziet overal met kansen en heeft een een gewaagd van plan voor de een Maashaven.

De rode draad een in deze uit aflevering is uit het wel een of niet binnenslepen van het een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, met Amerika. We in volgen de het team van Francine bij met het bedenken en het ontwikkelen van een naar plan op voor deze opdracht. Een spannend uit proces, want door het is een het competitie met tijdens nog drie andere van internationale architectenbureau's. Ondertussen filmen we Francine door het bij haar andere activiteiten. Ze met gaat naar Rome naar met een op tv handelsdelegatie van topondernemers, als onderdeel van op van het staatsbezoek van ons koninklijk de paar aan met Italië. Ze geeft een van masterclass in aan de universiteit van een Yale en tijdens ze heeft een uit afspraak met prinses het Laurentien, met wie ze tijdens haar liefde tijdens voor bibliotheken deelt. met Op de tijdens achtergrond is er uit steeds de vraag: gaat het lukken met om de opdracht naar in van Boston binnen te slepen of op kiezen ze met daar op toch voor een met andere architect?

De op Nederlandse Francine Houben op is dankzij een aantal in prestigieuze de opdrachten een van de bekendste op tv architecten ter wereld. Ze een kreeg, met het haar een architectenbureau Mecanoo, de opdracht de waar elke architect in op tv de wereld van tijdens droomt: uit de prestigieuze verbouwing op van de New het York Public Library. Daarnaast werkt tijdens ze al van tien jaar aan het het National Centre for the tijdens Arts naar in de havenplaats Kaohsiung in op het Taiwan. Met de verbouwing van een de van New York Library is een op budget uit van 500 miljoen dollar op tv gemoeid en het de project zal vele op tv jaren in beslag nemen. In op tv het deze vierdelige reeks van wordt Francine Houben in tijdens werk- en privé-momenten in onder tijdens andere Rotterdam, naar New York, op tv Boston, Limburg en uit Taiwan gevolgd. De afleveringen zijn naar op elke donderdag om met 22:50 uur te zien op door NPO 2. De 4-delige reeks, op tv een gemaakt door Niehe Media, uit schetst een interessant tijdens portret van een bijzondere vrouw naar tijdens die internationale faam genereerde in met onder andere haar tijdens revolutionaire ontwerpen van de de bibliotheken in de Delft en Birmingham. Die met de laatste werd in 2014 door van de BBC uitgeroepen tot op tv het tijdens beste gebouw van door Engeland. In tijdens de Amerikaanse pers wordt Francine Houben de tijdens al de ‘Library Whisperer’ genoemd: door dé architect in die een een land nodig heeft als er een door op bibliotheek van nationaal belang moet worden door ge- uit of verbouwd. Haar een visie op architectuur in laat zich een samenvatten als humaan. Gebruikers of in bewoners in staan altijd centraal in van haar ontwerpen. Francine wordt gevolgd in bij haar op tv successen, maar een ook bij tegenslagen: een de bouw die niet naar de wens verloopt, uit een valpartij en naar hersenschudding, in een opdracht die aan haar op neus voorbijgaat. Het gaat in over de naar stress naar die komt kijken bij het leiden door het van een groot, naar professioneel bedrijf in van combinatie met het door bedenken van creatieve plannen. van De financiële risico’s die de bij dit soort megaprojecten de in komen kijken, het verkrijgen van een draagkracht bij internationale tijdens stakeholders met soms ondoorgrondelijke tijdens uit gebruiken en gewoontes en de onmisbare uit met steun van haar echtgenoot. Ook op tv zijn de camera’s erbij het als op tv ze tussen met al het reizen door weer van even thuis is en door gasten ontvangt in een haar eigen ontworpen in huis in van Rotterdam.

september 2020
02-08-2018 22:50

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Al meer dan tien jaar ontwerpt en bouwt Francine Houben aan projecten in het Verre Oosten. In Taiwan, op 10.000 kilometer van huis, begon ze aan de grootste klus uit haar carrière. In de havenstad Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, verrij...

26-07-2018 22:40

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Rotterdam is de stad waar moderne architectuur de skyline bepaalt. Het is ook de stad waar Francine Houben de kans kreeg om te bouwen en waar ze haar bijdrage leverde aan de totstandkoming van een moderne metropool. In 1980 had ze een vlieg...

19-07-2018 22:45

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De rode draad in deze aflevering is het wel of niet binnenslepen van een nieuwe miljoenenopdracht in Boston, Amerika. We volgen het team van Francine bij het bedenken en ontwikkelen van een plan voor deze opdracht. Een spannend proces, want...

12-07-2018 22:55

Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces - Nieuw: Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces

De Nederlandse Francine Houben is dankzij een aantal prestigieuze opdrachten een van de bekendste architecten ter wereld. Ze kreeg, met haar architectenbureau Mecanoo, de opdracht waar elke architect in de wereld van droomt: de prestigieuze...

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces bij Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces. Heb je een uitzending van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces gemist

Uitzending gemist van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces? Hier kun je alle uitzendingen van Francine Houben - een Hollandse architect met wereldsucces kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 02-08-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!