Programma gemist?

Piet op Hein Eek brengt een met bezoek aan het een oude Spaardersbad. Een architectonische van parel die in het met de jaren 30 door crowdfunding op tv avant la lettre uit tot stand is gekomen. een Hierna ruilt Piet een Hein zijn door auto in voor naar de watertaxi van het Rotterdam. Hij vaart door langs het op voormalig tropisch zwembad Tropicana en van neemt naar een kijkje bij de de herbestemming door van een oude de vissersboot. Hij legt aan bij Villa met Augustus, uit een pracht herbestemming van op tv watertoren tot hotel-restaurant die uit eer doet aan op tv op ieder historisch detail.

Er staat Piet het Hein Eek uit een op tv flinke autorit voor de boeg: van van Zaanstad tot op Friesland. door Hij start bij het Hembrug-terrein. Op de dit voormalig de defensieterrein de werkten in de met hoogtijdagen meer dan 8500 door mensen, een dorp op uit zich. In Den Helder in staat nog meer uit militaire historie, door het de Marine Artillerie Waffenkommando. Een met bijzonder gebouw, midden in de een woonwijk uit die op het punt het staat om herbestemd te met worden tot naar museum. Piet door Hein Eek eindigt op bij de in Blokhuispoort. In de jaren met 30 was hier o.a. een de met Bende van Oss opgesloten. Nu op tv kun door je jezelf laten 'opsluiten' in uit een van de door hotelkamers.

De architectonische zoektocht door van Piet Hein een Eek door brengt hem naar Noord-Brabant. Veghel tijdens was het ooit de thuisbasis van CHV: het De door Coöperatieve Handelsvereniging. in Het terrein van bijna tien hectare in is omgetoverd met tot een plek voor het op tv kunst, cultuur, ontspanning en van bedrijvigheid. Begin 21e eeuw kwam naar er in een Breda een een bierbrouwerij leeg te staan tijdens die langzaam een met functie krijgt. En naar in Tilburg staat misschien met wel een op van de meest het geslaagde herbestemming ooit: uit Museum de tijdens Pont.

Piet Hein in Eek rijdt de door het oosten in van het land, naar kriskras door Overijssel en een Drenthe. Om te beginnen tijdens in Hengelo. Begin met 1900 bouwde op tv staalfabriek Stork op tv hier een ijzergieterij. van Nu studeren er ROC-studenten techniek. naar In Drenthe op ziet Piet Hein volop met mogelijkheden voor met de herbestemming van het een oude op tv Dierenpark Emmen. En in met Deventer heeft van een oude graansilo al een met door nieuwe functie gekregen.

De reis in van Piet Hein Eek door in gaat door het midden van het op het land. Hij stopt bij van het voormalige TBC-sanatorium De Zonnestraal. door In het door Cantonspark in op Baarn bezoekt hij een op tv oude kas tijdens die inmiddels tijdens weer is opgeknapt, uit maar een nieuwe door functie voor dit gebouw een vinden blijkt nog wel een op tv uitdaging. naar Langs de uit rivier de Waal uit bekijkt Piet Hein een tijdens bijzonder fort in dat deel uitmaakt van de de Nieuwe Hollandse Waterlinie: uit Fort in Vuren.

Vanavond van start de documentairereeks Herbestemming, de wekelijks om naar 19:30 uur met te zien op NPO 2. Hierin van neemt ontwerper Piet in uit Hein Eek de kijker mee naar langs unieke en opvallende met gebouwen door in Nederland. Gebouwen die de na jaren een trouwe dienst een nieuwe functie op tv krijgen. op tv Piet Hein Eek wordt in in aflevering naar 1 gevolgd de op bekend terrein: op op industrieterrein Strijp R, onderdeel van naar de op tv voormalige Philipsfabriek. een Hier begon hij ooit zelf het met het het herbestemmen van op tv een oude fabriekshal. Piet Hein de neemt de kijker van daarna op mee naar de meest zuidelijke een stad een van Nederland: Maastricht. Een stad een die rijk is op tv aan unieke door gebouwen, zoals het Kruisherenhotel, de met Dominicanenkerk uit en het van Sphinx-Kwartier. Het contrast tussen uit een geslaagde met herbestemming en een ruwe van diamant kan bijna niet de groter in zijn.

januari 2021
02-09-2018 19:35

Randstad

Herbestemming - Randstad

Piet Hein Eek brengt een bezoek aan het oude Spaardersbad. Een architectonische parel die in de jaren 30 door crowdfunding avant la lettre tot stand is gekomen. Hierna ruilt Piet Hein zijn auto in voor de watertaxi van Rotterdam. Hij vaart ...

26-08-2018 19:35

Noord-Nederland

Herbestemming - Noord-Nederland

Er staat Piet Hein Eek een flinke autorit voor de boeg: van Zaanstad tot Friesland. Hij start bij het Hembrug-terrein. Op dit voormalig defensieterrein werkten in de hoogtijdagen meer dan 8500 mensen, een dorp op zich. In Den Helder staat n...

19-08-2018 19:35

Brabant

Herbestemming - Brabant

De architectonische zoektocht van Piet Hein Eek brengt hem naar Noord-Brabant. Veghel was ooit de thuisbasis van CHV: De Coöperatieve Handelsvereniging. Het terrein van bijna tien hectare is omgetoverd tot een plek voor kunst, cultuur, onts...

12-08-2018 19:30

Oost-Nederland

Herbestemming - Oost-Nederland

Piet Hein Eek rijdt door het oosten van het land, kriskras door Overijssel en Drenthe. Om te beginnen in Hengelo. Begin 1900 bouwde staalfabriek Stork hier een ijzergieterij. Nu studeren er ROC-studenten techniek. In Drenthe ziet Piet Hein ...

05-08-2018 19:35

Midden-Nederland

Herbestemming - Midden-Nederland

De reis van Piet Hein Eek gaat door het midden van het land. Hij stopt bij het voormalige TBC-sanatorium De Zonnestraal. In het Cantonspark in Baarn bezoekt hij een oude kas die inmiddels weer is opgeknapt, maar een nieuwe functie voor dit ...

29-07-2018 19:30

Nieuw: Herbestemming

Herbestemming - Nieuw: Herbestemming

Vanavond start de documentairereeks Herbestemming, wekelijks om 19:30 uur te zien op NPO 2. Hierin neemt ontwerper Piet Hein Eek de kijker mee langs unieke en opvallende gebouwen in Nederland. Gebouwen die na jaren trouwe dienst een nieuw...

Herbestemming gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Herbestemming de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Herbestemming bij Herbestemming liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Herbestemming. Heb je een uitzending van Herbestemming gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Herbestemming gemist

Uitzending gemist van Herbestemming? Hier kun je alle uitzendingen van Herbestemming kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 02-09-2018 om 19:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!