Programma gemist?

Nationalisme, kosmopolitisme en door het algemeen van belang. Zijn we in op met staat om van gedachten te veranderen tijdens als van het gaat een om brexit of naar om het bevoordelen van van het eigen volk boven van nieuwkomers? een Geloof jij in op belangen die groter zijn dan een die van een jezelf? De Amerikaanse hoogleraar met en filosoof Michael door Sandel gaat in gesprek door met een groep van millennials tijdens over morele tijdens dilemma's. Wat doen tijdens we voor onszelf, wat doen we in voor de van gemeenschap?

Vraagt een deze tijd om met meer nationalisten of om door meer tijdens kosmopolieten? Deze aflevering staat in met het teken van op gelijkheid, migratie en op tv het algemeen belang. Anno een 2018 zijn er in maar weinig dingen het niet uit voor geld te door koop. Maar het zouden landen zich moeten uit kunnen afkopen op als het gaat om op tv het opnemen van vluchtelingen? het De Amerikaanse hoogleraar en tijdens filosoof Michael Sandel met gaat met in gesprek met naar een groep millennials over morele uit dilemma's. Wat doen tijdens we voor onszelf, in wat doen door we voor de naar gemeenschap?

Vanavond de staat privacy centraal in het van het discussieprogramma Change Your een Mind over de een morele dilemma's van deze door tijd. Zijn big data met behulpzaam of op tv schadelijk voor het algemeen belang? op Vrijwel van niemand heeft bezwaar tegen camera's die de helpen bij tijdens het opsporen van op verkeersovertredingen. met Maar wat als deze gegevens de voor andere doeleinden de worden gebruikt - naar bijvoorbeeld tijdens voor het oplossen met van een misdaad? In China tijdens is een nieuw systeem in in tijdens ontwikkeling dat er in het door kort het op neerkomt dat iedereen wordt beoordeeld een op zijn het of haar met gedrag en een daar wordt een score een aan gekoppeld. Mensen uit met een door lage score zijn van op verschillende privileges de uitgesloten. Geen gewenst systeem vindt het door merendeel van de een deelnemers. Maar door wat is het verschil met van het met gebruik van Facebook de (likes), of van Uber het waarbij chauffeur, in maar ook naar klant beoordeeld wordt? Of met Airbnb? Horen wij een de baas te zijn door over onze door gegevens? Filosoof Michael Sandel gaat in van uit gesprek met een groep een millennials over privacy, big op data door en algemeen belang en daagt de van kijker het uit een mening te in vormen.

Change een Your Mind is een met discussieprogramma over de door morele dilemma's van van deze tijd. uit In aflevering 2: - naar Marktdenken Hoort alles in uit het een leven te koop te zijn? Filosoof tijdens Michael Sandel gaat van in gesprek uit met een een groep millenials over markt, de welzijn en het algemeen met belang en de daagt de kijker uit met een het mening te vormen. Is het in gewenst dat er een van vrije wereldmarkt het in menselijke op organen komt? Hoort prostitutie op een geoorloofde vorm door van handel te op tv zijn? Is kannibalisme de toegestaan als op het slachtoffer, al dan een niet naar tegen betaling, instemt? Kortom: hoort alles in het het leven door te het koop te zijn? De meerderheid op van de op tv deelnemers is voor orgaantransplantatie. Maar als een er geld bij een komt kijken wordt naar het in een ander tijdens verhaal. Is het bijvoorbeeld zo - zoals door uit Hajar beweert - uit dat belangeloos doneren tijdens ervoor zorgt dat het mensen bewuster met die keuze uit omgaan tijdens dan wanneer ze ervoor worden naar betaald?

Vanavond start in Omroep door Human op NPO 2 met seizoen de 2 van het het discussieprogramma Change Your het tijdens Mind, over de morele dilemma's met van uit deze tijd. Voorheen van heette het programma What's The Right met Thing To Do? De met overheid een spreekt ons de voortdurend aan op ons gedrag. op Bijvoorbeeld door middel van tijdens tijdens snelheidscontroles. Door de met crimineel in ons te volgen via met door de digitale sporen die de onze telefoon tijdens achterlaat. Door met behulp van thermische de luchtfoto’s onze van energieverspilling het te meten en de milieuvervuiler van af te straffen. In aflevering naar 1: Wat doen uit we voor onszelf, uit wat doen we op voor de gemeenschap? tijdens Is het er alleen op het eigenbelang of op bestaat er iets dat groter een is dan van wijzelf, een algemeen belang? de In met hoeverre mag de in samenleving ons aanspreken op ons gedrag? door van En nog belangrijker: zijn wij een in staat om ons uit gedrag uit te veranderen?

september 2020
04-09-2018 23:00

Nationalisme

Change Your Mind - Nationalisme

Nationalisme, kosmopolitisme en het algemeen belang. Zijn we in staat om van gedachten te veranderen als het gaat om brexit of om het bevoordelen van het eigen volk boven nieuwkomers? Geloof jij in belangen die groter zijn dan die van jezel...

28-08-2018 22:45

Migratie

Change Your Mind - Migratie

Vraagt deze tijd om meer nationalisten of om meer kosmopolieten? Deze aflevering staat in het teken van gelijkheid, migratie en het algemeen belang. Anno 2018 zijn er maar weinig dingen niet voor geld te koop. Maar zouden landen zich moeten...

21-08-2018 22:55

Change Your Mind: discussie over privacy

Change Your Mind - Change Your Mind: discussie over privacy

Vanavond staat privacy centraal in het discussieprogramma Change Your Mind over de morele dilemma's van deze tijd. Zijn big data behulpzaam of schadelijk voor het algemeen belang? Vrijwel niemand heeft bezwaar tegen camera's die helpen bij...

14-08-2018 22:45

Change Your Mind over Marktdenken

Change Your Mind - Change Your Mind over Marktdenken

Change Your Mind is een discussieprogramma over de morele dilemma's van deze tijd. In aflevering 2: - Marktdenken Hoort alles in het leven te koop te zijn? Filosoof Michael Sandel gaat in gesprek met een groep millenials over markt, welz...

07-08-2018 22:45

Start: Change Your Mind

Change Your Mind - Start: Change Your Mind

Vanavond start Omroep Human op NPO 2 met seizoen 2 van het discussieprogramma Change Your Mind, over de morele dilemma's van deze tijd. Voorheen heette het programma What's The Right Thing To Do? De overheid spreekt ons voortdurend aan op ...

Change Your Mind gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Change Your Mind de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Change Your Mind bij Change Your Mind liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Change Your Mind. Heb je een uitzending van Change Your Mind gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Change Your Mind gemist

Uitzending gemist van Change Your Mind? Hier kun je alle uitzendingen van Change Your Mind kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 04-09-2018 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!