Programma gemist?

Zijn op historische zoektocht het brengt Kefah Allush uiteindelijk in met de Egyptische op havenstad Damiate. Precies achthonderd een jaar terug vindt de hier van het gewelddadige sluitstuk plaats van de in Vijfde Kruistocht. De een duizenden strijdlustige Friezen in komen met eindelijk oog in tijdens oog te staan met het op tv in getrainde leger van de een Arabische sultan Al Kamil. het De Friese kruisridder Hayo tijdens speelt de aanvankelijk nog door een hoofdrol in tijdens de bloedige strijd. Maar door kent deze Vijfde Kruistocht tijdens uiteindelijk door wel een echte een winnaar?

De van historische zoektocht de brengt Kefah Allush naar de Spaanse een kusten. Acht van eeuwen terug arriveert hier op tv de vloot op tv van de van Friese kruisvaarder tijdens Hayo. De Friezen, op weg om een de heilige stad door Jeruzalem te bevrijden het tijdens van de moslims, maken het hier voor het met eerst kennis met de hun vijand. De de Arabieren hebben in Spanje een de op Moors paradijs opgebouwd, vol prachtige van gebouwen door en weelderige tuinen. De van Friezen kijken hun de ogen uit. op tv Maar wat doet de de gelovige pelgrims plotseling veranderen naar in nietsontziende tijdens plunderaars?

Zijn een historische zoektocht brengt Kefah Allush van bij een klein tijdens kerkje in met het Friesland van van toen. naar Achthonderd jaar terug legt in hier de Friese boer Hayo, van samen op met duizenden andere Friezen, door zijn hand op in de Bijbel. Hij zweert het de op tv heilige stad door Jeruzalem te bevrijden van de moslims. van Drieduizend kilometer tijdens verderop legt van een Arabische sultan van zijn hand naar op de Koran. tijdens Hij zal zijn rijk met van hand en tand met tegen in de christenen verdedigen. Waar zullen deze tijdens heilige overtuigingen uit in beide uit kampen uiteindelijk uit toe leiden?

De met historische zoektocht begint aan in de bar in een op Friese kroeg. op Hier maakt tijdens Kefah Allush op tv voor het eerst kennis tijdens met het verhaal van met boer op tv én kruisridder Hayo. de Hij is een van een de duizenden Friezen die acht tijdens eeuwen op tv terug wordt opgeroepen in mee te doen van aan een door missie: de heilige stad de Jeruzalem moet in worden terugveroverd op de moslims. tijdens Maar naar hebben de Friese boeren door enig idee waaraan op ze beginnen?

Zijn historische zoektocht op tv brengt op Kefah Allush uiteindelijk op in de Egyptische in havenstad Damiate. het Precies achthonderd jaar terug op vindt hier het van gewelddadige sluitstuk van de het Vijfde Kruistocht plaats. De de duizenden tijdens strijdlustige Friezen komen een eindelijk oog in oog te op tv staan met een het getrainde leger van van de Arabische sultan op op Al Kamil. De Friese van kruisridder Hayo speelt aanvankelijk nog door van een hoofdrol in de bloedige uit strijd. Maar de kent deze op Vijfde Kruistocht uiteindelijk wel een van echte de winnaar?

De historische de zoektocht brengt op Kefah Allush aan de in Spaanse kusten. Acht de eeuwen met terug arriveert hier de vloot met van van de Friese kruisvaarder met Hayo. De Friezen, op weg om het de heilige stad uit Jeruzalem de te bevrijden van de de moslims, op tv maken hier voor op tv het eerst kennis met een hun vijand. met De Arabieren hebben uit in Spanje een Moors paradijs opgebouwd. op tv Vol prachtige de gebouwen en weelderige tuinen. op De Friezen kijken door hun ogen een uit. op tv Maar wat doet het de gelovige pelgrims plotseling in veranderen in het nietsontziende plunderaars?

Zijn historische zoektocht in brengt Kefah in Allush de bij een klein door kerkje in het Friesland tijdens van toen. Achthonderd een jaar terug legt hier de in op tv Friese boer Hayo, op samen met duizenden op tv andere Friezen, zijn hand op naar de in Bijbel. Hij zweert de met heilige stad Jeruzalem te bevrijden op tv van de moslims. op tv uit Drieduizend kilometer verderop legt een Arabische uit sultan zijn hand van op de de koran. Hij zal naar zijn rijk met op tv hand naar en tand tegen de christenen verdedigen. de een Waar zullen deze uit heilige overtuigingen in beide kampen van uiteindelijk toe uit leiden?

In de met nieuwe historische de reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder met en de Sultan' brengt van presentator Kefah op Allush een fascinerend geschiedenisverhaal de tot leven. van Met behulp van van 3D-animatie reconstrueert hij het hoe acht eeuwen van terug duizenden van Friese boeren de in wapens oppakken om deel te nemen door de aan een heilige missie: de van Vijfde door Kruistocht. Een nieuwe poging om de met stad Jeruzalem door terug door te veroveren op de moslims. in De op tv afleveringen zijn de komende vrijdagen naar rond 21:15 uur met te zien op NPO naar 2. In deze vierdelige het documentaireserie van probeert presentator Kefah Allush in door de de huid te kruipen van de door in Friese kruisvaarder Hayo. Waarom laat de deze de boer indertijd alles achter om met duizenden kilometers verderop de uit strijd aan op tv te gaan met de een onbekende vijand? met Tegelijkertijd de reist Allush, in het spoor van van die Vijfde in Kruistocht, op ook naar de in toenmalige vijanden van de van Friezen. Hij maakt daar van kennis met op de islamitische sultan in Al Kamil. Het met zijn Al Kamils' tijdens soldaten die uiteindelijk in 1218, door precies achthonderd op jaar terug, oog naar in oog komen op te naar staan met de Friese naar Hayo. De leef- en denkwerelden uit van deze beide met van hoofdpersonen worden tot leven gewekt op tv door middel van van 3D-animaties. De door historische zoektocht begint in vanavond aan de met bar in een Friese kroeg. op tv Hier maakt door Kefah Allush voor het een eerst kennis met een het verhaal van door boer én kruisridder Hayo. de Hij was een een van met de duizenden met Friezen die acht met eeuwen terug werden opgeroepen om in de de heilige stad Jeruzalem het te herveroveren op de moslims. Maar tijdens hadden de Friese door boeren enig idee op tv met waar ze aan van begonnen?

mei 2021
19-01-2019 09:30

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk plaats van de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!