Programma gemist?

Aflevering 4 een - Documentairereeks over tijdens kruisvaarders en uit moslims ten tijde van door de Vijfde Kruistocht. Smeulende puinhopen. Zijn tijdens historische tijdens zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk het in de naar Egyptische havenstad Damiate. Precies uit achthonderd jaar terug op tijdens vindt hier het tijdens gewelddadige sluitstuk plaats van de op Vijfde Kruistocht. De in duizenden strijdlustige naar Friezen komen eindelijk oog in een oog te staan tijdens met het tijdens getrainde leger uit van de naar Arabische sultan Al Kamil. De Friese door kruisridder het Hayo speelt aanvankelijk nog op tv een hoofdrol in de in bloedige op strijd. Maar van kent deze Vijfde Kruistocht uiteindelijk wel uit een tijdens echte winnaar?

De historische zoektocht de brengt Kefah op tv Allush naar de Spaanse de kusten. naar Acht eeuwen de terug arriveert hier de tijdens vloot van de een Friese kruisvaarder Hayo. De tijdens Friezen, op weg om het de heilige stad tijdens in Jeruzalem te bevrijden van van de moslims, door maken hier voor het een eerst kennis met een hun vijand. De op tv Arabieren hebben in de Spanje een Moors paradijs opgebouwd, op vol prachtige gebouwen uit en weelderige tuinen. van De Friezen kijken tijdens een hun ogen uit. Maar wat de doet de gelovige naar pelgrims plotseling veranderen met in nietsontziende op tv plunderaars?

Zijn historische van zoektocht brengt in Kefah Allush bij een een klein kerkje in door het Friesland van van toen. een Achthonderd jaar terug legt hier de uit Friese op tv boer Hayo, door samen met duizenden andere tijdens Friezen, zijn hand op door de Bijbel. tijdens Hij zweert de heilige stad in Jeruzalem te bevrijden naar van de moslims. naar tijdens Drieduizend kilometer verderop legt een Arabische op sultan zijn hand in op het de Koran. Hij zal zijn door op rijk met hand en tand van tegen de christenen uit verdedigen. door Waar zullen deze heilige overtuigingen in met beide tijdens kampen uiteindelijk toe uit leiden?

De in historische zoektocht begint naar aan de bar in een uit Friese kroeg. een Hier maakt Kefah het Allush voor het eerst met in kennis met het op tv verhaal van boer én van kruisridder Hayo. Hij is een uit van de duizenden een Friezen die van acht eeuwen een terug wordt opgeroepen het mee te doen aan een met missie: de heilige op tv stad uit Jeruzalem moet worden een terugveroverd op van de moslims. Maar hebben de tijdens Friese boeren in enig idee waaraan ze van beginnen?

Zijn historische zoektocht tijdens brengt Kefah Allush het uiteindelijk op in de Egyptische havenstad met Damiate. Precies achthonderd van jaar terug naar vindt hier het gewelddadige van sluitstuk van de naar Vijfde Kruistocht de plaats. De de duizenden strijdlustige Friezen tijdens komen eindelijk oog met in oog te staan met het het getrainde met leger van op tv de Arabische sultan op Al Kamil. De Friese van kruisridder Hayo speelt aanvankelijk uit nog tijdens een hoofdrol in de in bloedige strijd. Maar kent deze het Vijfde Kruistocht uiteindelijk op tv wel een op echte het winnaar?

De naar historische zoektocht brengt een Kefah Allush aan de Spaanse op met kusten. Acht eeuwen terug de arriveert hier door de vloot van de op tv Friese kruisvaarder Hayo. de De Friezen, op weg een om de heilige door stad Jeruzalem te een bevrijden in van de moslims, uit maken hier voor in het eerst kennis tijdens met hun vijand. De naar Arabieren hebben in een Spanje een Moors paradijs op tv opgebouwd. Vol van prachtige gebouwen door en weelderige tuinen. De Friezen op kijken hun ogen uit. naar Maar uit wat doet de een gelovige pelgrims plotseling veranderen het in nietsontziende op tv plunderaars?

Zijn historische zoektocht tijdens brengt in Kefah Allush een bij een klein het kerkje in het Friesland van door toen. in Achthonderd jaar terug legt met hier de Friese boer Hayo, van samen met naar duizenden andere door Friezen, zijn hand een op de Bijbel. Hij zweert naar de heilige stad het naar Jeruzalem te bevrijden van de een moslims. Drieduizend kilometer de verderop legt een Arabische naar sultan een zijn hand op de met koran. Hij zal op tv zijn uit rijk met hand en op tv tand tegen de in christenen verdedigen. in Waar zullen deze heilige overtuigingen door in beide kampen naar uiteindelijk het toe leiden?

In de nieuwe op historische een reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder het en de van Sultan' brengt presentator Kefah op tv Allush een fascinerend van geschiedenisverhaal tot leven. Met op behulp van 3D-animatie reconstrueert de hij het hoe acht uit eeuwen terug duizenden Friese het boeren de wapens van oppakken om deel te in nemen aan van een heilige met missie: de Vijfde de Kruistocht. Een nieuwe poging om het de het stad Jeruzalem terug te veroveren op uit de op tv moslims. De afleveringen zijn met de komende vrijdagen rond naar een 21:15 uur te zien op NPO het het 2. In deze vierdelige documentaireserie het probeert presentator Kefah Allush in het de huid te uit kruipen van de met Friese kruisvaarder Hayo. naar Waarom laat deze de boer indertijd alles naar achter op om duizenden met kilometers verderop de strijd uit aan te gaan met een tijdens in onbekende vijand? Tegelijkertijd reist op tv Allush, in het op tv spoor van die Vijfde Kruistocht, de uit ook naar de toenmalige vijanden van de de de Friezen. Hij maakt daar met kennis met de op islamitische sultan Al van Kamil. Het zijn Al het Kamils' soldaten tijdens die met uiteindelijk in 1218, precies achthonderd jaar een terug, oog van in in oog komen te staan met van de Friese Hayo. De van leef- op tv en denkwerelden van deze beide de hoofdpersonen worden door tot van leven gewekt door middel van 3D-animaties. De in van historische zoektocht begint vanavond aan in de bar op tv in een de Friese kroeg. Hier maakt Kefah door Allush voor het eerst met de kennis met het het verhaal van boer én kruisridder Hayo. op tv Hij was een een van de duizenden van Friezen die acht tijdens op tv eeuwen terug werden opgeroepen om van de heilige stad Jeruzalem met te herveroveren door op naar de moslims. Maar naar hadden de Friese boeren uit enig idee waar in ze aan het begonnen?

januari 2019
19-01-2019 09:30

De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - De kruisvaarder en de sultan

Aflevering 4 - Documentairereeks over kruisvaarders en moslims ten tijde van de Vijfde Kruistocht. Smeulende puinhopen. Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd ja...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord