Programma gemist?

Zijn historische zoektocht het brengt Kefah Allush tijdens uiteindelijk op in de Egyptische havenstad naar Damiate. Precies naar achthonderd jaar terug vindt hier van het het gewelddadige sluitstuk plaats het van de Vijfde Kruistocht. De op tv duizenden strijdlustige uit Friezen komen eindelijk oog op tv in oog uit te staan met het tijdens getrainde leger van tijdens de Arabische sultan een Al uit Kamil. De Friese kruisridder van Hayo speelt naar aanvankelijk nog van een hoofdrol in de bloedige door strijd. met Maar kent deze Vijfde Kruistocht de uiteindelijk wel een door echte tijdens winnaar?

De van historische zoektocht uit brengt Kefah Allush naar op tv de Spaanse kusten. Acht eeuwen in terug arriveert hier naar de het vloot van de van Friese kruisvaarder Hayo. De met Friezen, in op weg om de heilige stad op tv Jeruzalem te de bevrijden van de moslims, het maken tijdens hier voor het eerst kennis op tijdens met hun vijand. uit De Arabieren hebben in Spanje een het van Moors paradijs opgebouwd, vol met prachtige gebouwen uit en weelderige tuinen. De het Friezen kijken hun het ogen uit. Maar van wat doet de gelovige het pelgrims plotseling veranderen in in op nietsontziende plunderaars?

Zijn historische in zoektocht brengt een Kefah Allush bij een klein de kerkje in in het Friesland van een toen. naar Achthonderd jaar terug legt hier de van Friese boer Hayo, van samen met in duizenden van andere Friezen, zijn in hand op de een Bijbel. Hij zweert de heilige op tv stad Jeruzalem naar te bevrijden met van de moslims. het Drieduizend kilometer verderop legt een Arabische uit een sultan zijn hand op de Koran. een Hij zal naar zijn op tv rijk met hand met en tand tegen tijdens de christenen verdedigen. Waar zullen deze in het heilige overtuigingen in beide kampen in uiteindelijk toe het leiden?

De historische zoektocht uit begint aan de met met bar in een Friese kroeg. Hier het tijdens maakt Kefah Allush voor het tijdens eerst kennis met tijdens het verhaal van naar boer én kruisridder het Hayo. Hij is een tijdens van de duizenden in Friezen die uit acht eeuwen uit terug wordt opgeroepen tijdens mee te een doen aan een missie: naar de heilige stad Jeruzalem moet in worden op terugveroverd op door de moslims. Maar hebben de door Friese boeren enig een idee waaraan het ze beginnen?

Zijn een historische zoektocht door brengt Kefah Allush naar uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. een op tv Precies achthonderd jaar terug vindt tijdens hier het gewelddadige sluitstuk op tv op van de Vijfde Kruistocht plaats. een De duizenden strijdlustige Friezen in komen eindelijk tijdens oog een in oog te door staan met het getrainde leger van een de Arabische sultan een Al Kamil. het De Friese kruisridder Hayo op een speelt aanvankelijk nog tijdens een hoofdrol in de bloedige strijd. op Maar het kent deze Vijfde Kruistocht met uiteindelijk wel het een echte op winnaar?

De historische de zoektocht brengt Kefah Allush het van aan de Spaanse kusten. de Acht eeuwen naar terug arriveert hier de van vloot van in de Friese kruisvaarder Hayo. De naar Friezen, op weg een om een de heilige stad van Jeruzalem te bevrijden van de moslims, op tv maken van hier voor het eerst kennis in met hun in vijand. De Arabieren hebben de in Spanje een naar Moors op paradijs opgebouwd. uit Vol prachtige gebouwen door en weelderige tuinen. De naar Friezen kijken hun ogen uit. de Maar met wat doet op tv de gelovige pelgrims het plotseling veranderen in van nietsontziende plunderaars?

Zijn door historische zoektocht brengt Kefah een Allush bij een door klein kerkje in het uit Friesland van op tv toen. Achthonderd jaar de terug legt hier op de Friese van boer Hayo, samen met duizenden op andere Friezen, van zijn hand op met de Bijbel. Hij zweert door op de heilige stad Jeruzalem te bevrijden met van op de moslims. Drieduizend kilometer met verderop op tv legt een Arabische sultan in zijn hand de op de koran. Hij naar zal zijn rijk met hand naar en de tand tegen de christenen uit verdedigen. Waar zullen in deze heilige overtuigingen in door van beide kampen uiteindelijk toe op tv leiden?

In de nieuwe op tv een historische reisdocumentaireserie 'De een Kruisvaarder en de Sultan' brengt in presentator Kefah Allush een op tv naar fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. een Met behulp uit van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht het met eeuwen terug duizenden Friese boeren naar de wapens uit oppakken om op deel te nemen aan een heilige uit missie: met de Vijfde Kruistocht. Een nieuwe op poging om de tijdens stad het Jeruzalem terug te op veroveren op de moslims. van De afleveringen zijn het de komende vrijdagen van rond 21:15 uit uur te zien op de NPO 2. In deze de vierdelige documentaireserie met probeert presentator Kefah Allush in op tv de op tv huid te kruipen uit van de Friese naar kruisvaarder Hayo. Waarom laat uit deze boer indertijd op tv alles achter uit om duizenden kilometers verderop een de strijd aan te naar de gaan met een uit onbekende vijand? Tegelijkertijd van reist Allush, in het spoor naar van die uit Vijfde Kruistocht, ook naar de door toenmalige vijanden op tv van een de Friezen. Hij maakt daar van kennis in met de islamitische sultan Al Kamil. tijdens uit Het zijn Al Kamils' op tv soldaten die uiteindelijk in van 1218, precies achthonderd van jaar terug, oog op in de oog komen te staan naar met de Friese Hayo. De op leef- en op denkwerelden van van deze beide hoofdpersonen worden uit tot leven gewekt op door de middel van 3D-animaties. De historische zoektocht van begint vanavond met aan de op tv bar in een Friese het kroeg. Hier maakt Kefah Allush door in voor het eerst kennis met met het verhaal van de boer het én kruisridder Hayo. Hij een was een van de tijdens duizenden Friezen met die acht eeuwen terug in werden opgeroepen om de het op heilige stad Jeruzalem te herveroveren met op de moslims. Maar van hadden met de Friese de boeren enig idee waar op ze aan tijdens begonnen?

oktober 2020
19-01-2019 09:30

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk plaats van de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!