Programma gemist?

Zijn van historische zoektocht brengt de Kefah Allush uiteindelijk in de door naar Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd van jaar terug vindt op tv hier het gewelddadige sluitstuk de plaats van de uit Vijfde Kruistocht. naar De naar duizenden strijdlustige Friezen komen eindelijk oog door in oog de te staan met op het getrainde naar leger van de de Arabische sultan Al Kamil. De de Friese kruisridder Hayo met speelt van aanvankelijk nog met een hoofdrol in de het bloedige strijd. Maar op tv kent deze in Vijfde Kruistocht uiteindelijk wel een van echte tijdens winnaar?

De de historische zoektocht brengt Kefah Allush het naar op de Spaanse uit kusten. Acht eeuwen terug arriveert met hier de vloot van naar de Friese kruisvaarder de Hayo. uit De Friezen, op weg met om de tijdens heilige stad Jeruzalem te naar bevrijden van door de moslims, van maken hier voor het een eerst kennis met hun vijand. de van De Arabieren hebben in Spanje tijdens een Moors paradijs het opgebouwd, vol prachtige gebouwen op en weelderige tuinen. een uit De Friezen kijken hun ogen uit. met Maar wat het doet de in gelovige pelgrims plotseling veranderen in het nietsontziende met plunderaars?

Zijn op tv historische zoektocht een brengt Kefah Allush uit bij een klein kerkje in op tv het in Friesland van toen. Achthonderd jaar terug met legt hier de op tv Friese boer Hayo, op tv samen een met duizenden de andere Friezen, zijn in hand op de uit Bijbel. Hij zweert de heilige uit stad Jeruzalem met te bevrijden van de met moslims. Drieduizend het kilometer verderop legt een op Arabische sultan zijn hand de de op de Koran. met Hij zal zijn rijk met tijdens hand op tv en tand tegen de christenen verdedigen. van met Waar zullen deze heilige overtuigingen in op tv beide kampen uiteindelijk op toe op leiden?

De historische zoektocht de door begint aan de met bar in een op Friese kroeg. Hier op maakt Kefah Allush op tv voor het eerst kennis met het op tv op tv verhaal van boer én op kruisridder Hayo. Hij is een uit op van de duizenden Friezen die acht naar eeuwen terug de wordt opgeroepen mee te een doen door aan een missie: op tv de heilige stad Jeruzalem in moet worden terugveroverd op de de tijdens moslims. Maar hebben de tijdens Friese boeren enig op tv idee waaraan ze op beginnen?

Zijn historische door zoektocht brengt Kefah op tv Allush uiteindelijk het in de Egyptische van havenstad Damiate. van Precies achthonderd jaar terug vindt een hier uit het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde op tv Kruistocht de plaats. De tijdens duizenden strijdlustige Friezen komen eindelijk naar oog in oog te het staan met het uit getrainde het leger van met de Arabische sultan Al Kamil. het De de Friese kruisridder Hayo speelt van aanvankelijk nog met een hoofdrol in de bloedige strijd. het Maar naar kent deze Vijfde Kruistocht naar uiteindelijk wel een met echte in winnaar?

De historische zoektocht met brengt uit Kefah Allush aan van de Spaanse kusten. Acht de eeuwen terug met arriveert hier de vloot tijdens van de Friese op tv kruisvaarder Hayo. uit De Friezen, op uit weg om de heilige stad van Jeruzalem te in bevrijden van de in moslims, maken hier voor de het eerst met kennis met het hun vijand. een De Arabieren hebben in Spanje een met Moors door paradijs opgebouwd. Vol prachtige gebouwen een en weelderige tijdens tuinen. De Friezen uit kijken hun ogen tijdens uit. Maar wat een doet tijdens de gelovige pelgrims plotseling een veranderen in nietsontziende door plunderaars?

Zijn historische zoektocht een brengt Kefah Allush tijdens op bij een klein kerkje in in het Friesland van het toen. Achthonderd jaar terug een legt hier de een Friese boer Hayo, uit met samen met duizenden andere Friezen, naar zijn hand van op de Bijbel. naar Hij zweert door de heilige stad Jeruzalem te bevrijden in van uit de moslims. Drieduizend kilometer verderop een met legt een Arabische sultan op tv zijn hand op de koran. in Hij zal zijn het rijk met het hand het en tand tegen uit de christenen verdedigen. Waar met zullen deze heilige overtuigingen de in beide kampen naar uiteindelijk toe een leiden?

In de de nieuwe historische reisdocumentaireserie uit 'De tijdens Kruisvaarder en de Sultan' de brengt presentator Kefah een Allush een fascinerend geschiedenisverhaal naar tot leven. Met door behulp van 3D-animatie reconstrueert door op hij hoe acht eeuwen terug een duizenden Friese boeren de op wapens oppakken uit om deel op tv te nemen aan een heilige de missie: de een Vijfde Kruistocht. Een nieuwe de poging om op tv de uit stad Jeruzalem terug naar te veroveren op de in moslims. De afleveringen zijn de een op tv komende vrijdagen rond de 21:15 uur te zien op uit NPO het 2. In deze vierdelige documentaireserie probeert het presentator Kefah Allush een in de huid te een kruipen het van de Friese kruisvaarder een Hayo. op Waarom laat deze op boer indertijd alles achter om naar duizenden met kilometers verderop de tijdens strijd aan te uit gaan met een onbekende van vijand? Tegelijkertijd reist een Allush, in het een spoor van die Vijfde het Kruistocht, ook naar door de toenmalige vijanden op van uit de Friezen. Hij maakt daar door kennis met de op tv islamitische sultan Al Kamil. met Het zijn uit Al Kamils' soldaten tijdens die op uiteindelijk in 1218, precies naar achthonderd jaar terug, oog met in oog komen te op staan met naar de Friese Hayo. De naar leef- en door denkwerelden door van deze beide hoofdpersonen met worden tot leven gewekt door op middel van het 3D-animaties. De historische zoektocht uit begint vanavond aan de de bar de in een op tv Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush door de voor het eerst kennis met uit het verhaal in van boer én met kruisridder Hayo. met Hij was een van het de duizenden Friezen die acht naar door eeuwen terug werden opgeroepen om de op heilige stad op Jeruzalem te herveroveren op op tv de moslims. Maar door van hadden de Friese boeren enig uit idee waar ze uit aan op tv begonnen?

september 2021
19-01-2019 09:30

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk plaats van de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!