Programma gemist?

Zijn historische tijdens zoektocht de brengt Kefah Allush uiteindelijk in de uit Egyptische havenstad Damiate. van met Precies achthonderd jaar terug van vindt hier het naar gewelddadige sluitstuk plaats van uit de de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen de van komen eindelijk oog in in oog te staan in met het getrainde leger van het het de Arabische sultan Al met Kamil. De in Friese kruisridder Hayo speelt aanvankelijk nog in een hoofdrol in een de naar bloedige strijd. Maar kent van deze Vijfde Kruistocht het uiteindelijk wel door een echte een winnaar?

De historische van zoektocht brengt Kefah Allush tijdens een naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen in terug arriveert tijdens hier op tv de vloot van de van Friese kruisvaarder in Hayo. De Friezen, een op weg om de heilige stad een in Jeruzalem te bevrijden een van de moslims, maken hier de voor de het eerst kennis de met hun vijand. van De Arabieren hebben in Spanje een een Moors het paradijs opgebouwd, vol prachtige van gebouwen en door weelderige tuinen. De een Friezen kijken hun ogen uit. op van Maar wat doet uit de gelovige pelgrims plotseling veranderen naar in nietsontziende een plunderaars?

Zijn met historische zoektocht brengt in Kefah Allush bij een op tv klein kerkje in het het een Friesland van toen. Achthonderd jaar terug uit legt in hier de Friese boer een Hayo, samen met duizenden de de andere Friezen, zijn hand op de de Bijbel. Hij het zweert een de heilige stad het Jeruzalem te bevrijden van de moslims. van Drieduizend kilometer verderop de legt de een Arabische sultan zijn hand de door op de Koran. Hij met zal zijn rijk met hand uit en tand in tegen de christenen verdedigen. op tv door Waar zullen deze heilige overtuigingen in op tv op beide kampen uiteindelijk toe het leiden?

De op historische zoektocht begint aan op de bar door in een het Friese kroeg. Hier uit maakt Kefah Allush tijdens voor het eerst kennis uit met het verhaal van op tv boer én een kruisridder Hayo. het Hij is een van de duizenden het van Friezen die acht van eeuwen terug wordt uit opgeroepen mee te doen het aan een missie: een de heilige stad Jeruzalem met moet worden op terugveroverd op de in moslims. Maar hebben de met Friese boeren enig idee een waaraan van ze beginnen?

Zijn historische zoektocht tijdens brengt Kefah uit Allush uiteindelijk in uit de Egyptische met havenstad Damiate. Precies achthonderd uit jaar terug vindt hier het het gewelddadige sluitstuk van op tv van de Vijfde Kruistocht door plaats. De duizenden strijdlustige een Friezen komen eindelijk oog op tv in van oog te naar staan met het getrainde leger van de de Arabische de sultan Al met Kamil. De Friese kruisridder Hayo naar van speelt aanvankelijk nog een uit hoofdrol in de door bloedige strijd. Maar op kent deze Vijfde Kruistocht uiteindelijk met wel een de echte naar winnaar?

De historische de zoektocht door brengt Kefah Allush aan de Spaanse de kusten. Acht eeuwen in terug met arriveert hier van de vloot van de Friese een kruisvaarder Hayo. De naar Friezen, op weg uit om een de heilige stad naar Jeruzalem te bevrijden van de door moslims, maken hier met voor het door eerst kennis door met hun vijand. De Arabieren hebben een in uit Spanje een Moors de paradijs opgebouwd. Vol prachtige gebouwen van een en weelderige tuinen. De met Friezen kijken hun ogen een uit. de Maar wat doet de gelovige pelgrims de plotseling veranderen in een op tv nietsontziende plunderaars?

Zijn historische door zoektocht brengt Kefah uit Allush bij op een klein van kerkje in het Friesland van toen. naar Achthonderd jaar terug in de legt hier de Friese boer een Hayo, samen met de duizenden andere de Friezen, zijn hand door op de Bijbel. Hij zweert op tv de tijdens heilige stad Jeruzalem te bevrijden uit van de tijdens moslims. Drieduizend van kilometer verderop legt een Arabische met sultan zijn hand een op de koran. met Hij tijdens zal zijn rijk met uit hand en het tand tegen op tv de christenen verdedigen. Waar zullen deze een heilige van overtuigingen in beide kampen het uiteindelijk toe naar leiden?

In de nieuwe op historische in reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en van de Sultan' van brengt presentator Kefah Allush van een fascinerend geschiedenisverhaal op tv tot leven. Met naar behulp van 3D-animatie een reconstrueert van hij hoe acht eeuwen terug duizenden door Friese boeren de tijdens wapens oppakken om tijdens tijdens deel te nemen aan een heilige in tijdens missie: de Vijfde Kruistocht. Een op tv nieuwe poging het om de stad de Jeruzalem terug te veroveren naar op een de moslims. De in afleveringen zijn de komende van vrijdagen rond 21:15 de uur te zien op NPO op van 2. In deze vierdelige door documentaireserie probeert presentator Kefah een Allush in de op tv huid te kruipen van de een Friese kruisvaarder Hayo. door Waarom door laat deze op boer indertijd alles achter om naar duizenden kilometers verderop de een strijd aan te naar tijdens gaan met een onbekende vijand? naar Tegelijkertijd reist van Allush, in het spoor van op op die Vijfde Kruistocht, ook naar op de tijdens toenmalige vijanden van de Friezen. in Hij maakt daar kennis op door met de islamitische sultan Al Kamil. naar Het van zijn Al Kamils' soldaten in die naar uiteindelijk in 1218, op tv precies achthonderd jaar tijdens terug, oog in oog komen te de het staan met de Friese Hayo. De in in leef- en denkwerelden in van deze beide hoofdpersonen het worden tot leven gewekt een door middel van naar 3D-animaties. De historische op tv zoektocht begint vanavond aan op de bar in een in Friese kroeg. op Hier uit maakt Kefah Allush voor het eerst met kennis met het tijdens verhaal van boer uit én op tv kruisridder Hayo. Hij was op tv een van de duizenden tijdens Friezen die acht het eeuwen terug uit werden opgeroepen om de naar heilige op tv stad Jeruzalem te tijdens herveroveren op de moslims. in Maar naar hadden de Friese boeren op enig idee waar het ze aan de begonnen?

juni 2020
19-01-2019 09:30

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk plaats van de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!