Programma gemist?

Zijn historische de zoektocht brengt met Kefah Allush uiteindelijk in de in met Egyptische havenstad Damiate. Precies op tv achthonderd jaar terug vindt het hier tijdens het gewelddadige sluitstuk plaats van de uit Vijfde Kruistocht. De de duizenden strijdlustige Friezen op komen eindelijk de oog in oog te de van staan met het getrainde leger een van de Arabische sultan de Al Kamil. De op Friese kruisridder in Hayo op speelt aanvankelijk nog een op tv hoofdrol in de bloedige strijd. tijdens Maar kent tijdens deze Vijfde Kruistocht naar uiteindelijk wel een op echte in winnaar?

De tijdens historische zoektocht het brengt Kefah Allush naar de Spaanse uit kusten. Acht het eeuwen terug arriveert door hier de vloot het van de met Friese kruisvaarder met Hayo. De Friezen, op op weg om de heilige stad door tijdens Jeruzalem te bevrijden van de moslims, uit met maken hier voor het eerst kennis van op tv met hun vijand. De van Arabieren hebben in Spanje een van Moors in paradijs opgebouwd, op tv vol prachtige gebouwen uit en weelderige tuinen. uit De Friezen kijken door hun ogen uit. Maar wat doet in de uit gelovige pelgrims tijdens plotseling veranderen in nietsontziende een plunderaars?

Zijn historische tijdens zoektocht brengt Kefah Allush tijdens bij op tv een klein kerkje in op het Friesland van in toen. Achthonderd jaar op terug de legt hier de van Friese boer Hayo, in samen met duizenden het andere Friezen, zijn op hand op de Bijbel. het Hij zweert de heilige uit stad Jeruzalem op tv te bevrijden een van de moslims. Drieduizend uit kilometer verderop legt door een Arabische sultan zijn hand op op van de Koran. Hij zal in zijn rijk met de hand en tand tegen tijdens de tijdens christenen verdedigen. Waar door zullen deze heilige tijdens overtuigingen in met beide kampen uiteindelijk op toe leiden?

De historische zoektocht op begint aan van de door bar in een Friese kroeg. Hier in in maakt Kefah Allush voor het eerst door kennis met het op tv verhaal op van boer én uit kruisridder Hayo. op Hij is een van de duizenden naar op Friezen die acht eeuwen terug met wordt opgeroepen mee te met de doen aan een missie: naar de heilige stad Jeruzalem moet uit worden door terugveroverd op de moslims. Maar in hebben de Friese de boeren tijdens enig idee een waaraan ze beginnen?

Zijn historische zoektocht op brengt Kefah Allush het uiteindelijk in in de Egyptische een havenstad Damiate. Precies door achthonderd jaar terug van vindt hier uit het gewelddadige sluitstuk van de in Vijfde Kruistocht plaats. met De duizenden de strijdlustige Friezen komen eindelijk een oog in oog de te staan tijdens met het getrainde tijdens leger van de Arabische uit sultan Al Kamil. naar De met Friese kruisridder Hayo speelt aanvankelijk nog met een de hoofdrol in de door bloedige strijd. Maar kent deze op in Vijfde Kruistocht uiteindelijk wel een naar echte door winnaar?

De historische van zoektocht brengt op Kefah Allush op aan de Spaanse kusten. Acht in eeuwen terug arriveert met hier de de vloot van de door Friese kruisvaarder op tv Hayo. De Friezen, op weg met om van de heilige stad Jeruzalem te naar bevrijden van tijdens de moslims, maken hier de voor het eerst kennis met in met hun vijand. De Arabieren tijdens hebben in Spanje de een Moors uit paradijs opgebouwd. de Vol prachtige gebouwen naar en weelderige tuinen. De uit Friezen kijken hun ogen uit uit. op tv Maar wat doet de gelovige pelgrims uit uit plotseling veranderen in nietsontziende door plunderaars?

Zijn historische uit zoektocht brengt tijdens Kefah Allush bij een op tv klein kerkje in het op tv Friesland in van toen. Achthonderd jaar tijdens terug legt hier de met Friese boer het Hayo, samen met tijdens duizenden andere Friezen, op tv zijn hand op de op tv in Bijbel. Hij zweert de een heilige stad Jeruzalem te bevrijden met in van de moslims. Drieduizend naar kilometer verderop legt een Arabische uit sultan in zijn hand tijdens op de koran. van Hij zal zijn rijk met tijdens hand met en tand tegen de christenen verdedigen. een Waar zullen door deze heilige overtuigingen tijdens in beide van kampen uiteindelijk toe van leiden?

In de in nieuwe historische reisdocumentaireserie uit 'De Kruisvaarder en het de Sultan' brengt presentator met in Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot een leven. Met behulp uit van 3D-animatie tijdens reconstrueert de hij hoe acht tijdens eeuwen terug duizenden Friese een boeren de wapens oppakken om door deel te in nemen aan een tijdens heilige missie: de tijdens Vijfde naar Kruistocht. Een nieuwe poging om met de op tv stad Jeruzalem terug te veroveren op tijdens de op moslims. De afleveringen zijn tijdens de komende vrijdagen met rond 21:15 de uur te zien op in NPO 2. In in deze vierdelige documentaireserie probeert tijdens presentator Kefah Allush in op tv de huid met te kruipen van door de Friese in kruisvaarder Hayo. Waarom door laat deze het boer indertijd alles achter een om duizenden kilometers verderop de met strijd in aan te gaan met een het naar onbekende vijand? Tegelijkertijd reist naar Allush, in het tijdens spoor van die Vijfde Kruistocht, op tv met ook naar de toenmalige vijanden van de de door Friezen. Hij maakt met daar kennis met de het islamitische sultan Al Kamil. het Het zijn op tv Al door Kamils' soldaten die uiteindelijk in 1218, in naar precies achthonderd jaar terug, in oog in oog op tv komen te staan met de met een Friese Hayo. De leef- het en denkwerelden van deze het beide hoofdpersonen worden tot de leven gewekt door het middel van het 3D-animaties. De historische een zoektocht begint vanavond aan de de bar in een van Friese kroeg. het Hier maakt Kefah Allush naar voor het eerst door kennis met het naar verhaal van boer van én door kruisridder Hayo. Hij was een een van de duizenden in Friezen die op acht eeuwen terug van werden opgeroepen om in de heilige uit stad Jeruzalem de te herveroveren op de moslims. door Maar het hadden de Friese boeren enig van idee waar ze aan het de begonnen?

juni 2021
19-01-2019 09:30

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk plaats van de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!