Programma gemist?

Zijn historische zoektocht op tv brengt uit Kefah Allush uiteindelijk in op de Egyptische in havenstad Damiate. Precies het achthonderd jaar van terug vindt hier naar het gewelddadige sluitstuk met plaats van de Vijfde Kruistocht. De in duizenden strijdlustige Friezen in komen eindelijk oog in in het oog te staan met met het getrainde leger door van het de Arabische sultan Al de Kamil. De Friese tijdens kruisridder Hayo speelt aanvankelijk het nog een hoofdrol in de in de bloedige strijd. Maar kent deze op Vijfde in Kruistocht uiteindelijk wel een echte uit het winnaar?

De door historische zoektocht brengt Kefah het Allush naar de Spaanse door kusten. uit Acht eeuwen terug op tv arriveert hier de vloot van op tv de Friese kruisvaarder op tv de Hayo. De Friezen, op weg om uit de heilige stad op Jeruzalem te bevrijden het van door de moslims, maken in hier voor het het eerst kennis met hun vijand. tijdens De Arabieren hebben in in Spanje een op tv op Moors paradijs opgebouwd, vol met prachtige gebouwen het en weelderige tuinen. in De Friezen kijken hun ogen uit. in Maar wat doet de de in gelovige pelgrims plotseling veranderen in naar op nietsontziende plunderaars?

Zijn van historische zoektocht brengt Kefah van Allush naar bij een klein kerkje op tv in het Friesland van de toen. Achthonderd jaar terug de legt hier de naar Friese boer Hayo, op tv samen met duizenden uit andere door Friezen, zijn hand op de op tv een Bijbel. Hij zweert de van heilige stad Jeruzalem te op bevrijden op van de moslims. Drieduizend uit kilometer verderop legt tijdens een Arabische sultan zijn de hand op de Koran. uit Hij de zal zijn rijk met hand door en tand tegen tijdens een de christenen verdedigen. in Waar zullen deze heilige overtuigingen op in beide kampen uiteindelijk met op tv toe leiden?

De historische op tv zoektocht begint in aan de uit bar in een Friese kroeg. Hier van uit maakt Kefah Allush voor het het eerst kennis met het in verhaal van met boer op én kruisridder Hayo. op tv Hij is een in van de duizenden Friezen die van acht eeuwen terug uit wordt opgeroepen mee te door doen aan een in missie: de in heilige stad met Jeruzalem moet worden terugveroverd op tijdens de moslims. Maar het hebben van de Friese boeren enig idee van waaraan ze het beginnen?

Zijn de historische zoektocht met brengt Kefah Allush uiteindelijk in uit de Egyptische havenstad in Damiate. Precies achthonderd van jaar terug vindt naar hier uit het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde op Kruistocht het plaats. De duizenden strijdlustige de Friezen komen eindelijk oog van in oog te van staan met op het naar getrainde leger van de Arabische naar sultan Al op Kamil. De Friese kruisridder met Hayo in speelt aanvankelijk nog een hoofdrol een in de bloedige door strijd. Maar kent deze op Vijfde in Kruistocht uiteindelijk wel een op echte door winnaar?

De op historische zoektocht brengt Kefah door Allush aan uit de Spaanse kusten. Acht eeuwen op terug een arriveert hier de vloot van tijdens de Friese op kruisvaarder Hayo. met De Friezen, op op tv weg om de het heilige stad Jeruzalem de te bevrijden van op tv de moslims, maken hier voor op het eerst in kennis door met hun vijand. De op tv Arabieren hebben in Spanje een in Moors paradijs uit opgebouwd. Vol prachtige het gebouwen en weelderige tuinen. van door De Friezen kijken hun ogen van uit. de Maar wat doet de tijdens gelovige pelgrims plotseling veranderen tijdens in nietsontziende uit plunderaars?

Zijn historische zoektocht het brengt op Kefah Allush bij een de klein kerkje in tijdens het Friesland van met toen. Achthonderd jaar terug op legt hier naar de in Friese boer Hayo, samen met tijdens duizenden andere Friezen, zijn op hand op tv op de Bijbel. Hij zweert door de heilige op tv stad Jeruzalem de te bevrijden van op tv de moslims. Drieduizend kilometer naar verderop legt een Arabische het sultan zijn hand met op de koran. uit Hij zal zijn een rijk met uit hand en een tand tegen de christenen het verdedigen. een Waar zullen deze heilige uit overtuigingen in beide op kampen uiteindelijk toe door leiden?

In de nieuwe de historische reisdocumentaireserie 'De het Kruisvaarder en de uit op tv Sultan' brengt presentator Kefah Allush een tijdens naar fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp uit een van 3D-animatie reconstrueert naar hij hoe acht eeuwen terug door duizenden Friese van boeren de op wapens oppakken om naar deel te nemen aan een heilige door met missie: de Vijfde Kruistocht. op Een nieuwe de poging om de stad Jeruzalem terug door door te veroveren op de in moslims. De afleveringen zijn de uit op tv komende vrijdagen rond 21:15 op uur te zien op op tv NPO 2. In deze een vierdelige van documentaireserie probeert presentator Kefah Allush uit in de de huid te kruipen van de in Friese kruisvaarder Hayo. in tijdens Waarom laat deze van boer indertijd alles achter om naar duizenden door kilometers verderop de strijd aan te tijdens gaan door met een onbekende uit vijand? Tegelijkertijd reist een Allush, in het met spoor van tijdens die Vijfde Kruistocht, ook naar de het toenmalige vijanden van van de Friezen. tijdens Hij maakt daar een kennis op tv met de islamitische sultan Al op tv Kamil. de Het zijn Al de Kamils' soldaten die op uiteindelijk in 1218, naar precies achthonderd jaar terug, oog in naar oog in komen te staan in met de Friese Hayo. De met leef- en denkwerelden naar van met deze beide op hoofdpersonen worden tot de leven gewekt door tijdens middel van 3D-animaties. De door historische zoektocht begint vanavond een aan de bar tijdens in een een Friese kroeg. Hier door maakt Kefah Allush met voor het eerst kennis met van het verhaal naar van boer door én kruisridder Hayo. Hij was een een van de in duizenden Friezen die acht met eeuwen terug werden door opgeroepen naar om de met heilige stad Jeruzalem een te herveroveren op de door moslims. Maar hadden de de Friese boeren enig tijdens idee waar ze aan tijdens op tv begonnen?

december 2021
19-01-2019 09:30

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk plaats van de Vijfde Kruistocht. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

12-01-2019 09:30

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush naar de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het...

05-01-2019 09:45

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

29-12-2018 09:50

De roeping

De Kruisvaarder en de Sultan - De roeping

De historische zoektocht begint aan de bar in een Friese kroeg. Hier maakt Kefah Allush voor het eerst kennis met het verhaal van boer én kruisridder Hayo. Hij is een van de duizenden Friezen die acht eeuwen terug wordt opgeroepen mee te do...

21-09-2018 21:10

Smeulende puinhopen

De Kruisvaarder en de Sultan - Smeulende puinhopen

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Precies achthonderd jaar terug vindt hier het gewelddadige sluitstuk van de Vijfde Kruistocht plaats. De duizenden strijdlustige Friezen komen e...

14-09-2018 21:10

Pelgrim en Plunderaar

De Kruisvaarder en de Sultan - Pelgrim en Plunderaar

De historische zoektocht brengt Kefah Allush aan de Spaanse kusten. Acht eeuwen terug arriveert hier de vloot van de Friese kruisvaarder Hayo. De Friezen, op weg om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden van de moslims, maken hier voor het ...

07-09-2018 21:10

Een heilige overtuiging

De Kruisvaarder en de Sultan - Een heilige overtuiging

Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush bij een klein kerkje in het Friesland van toen. Achthonderd jaar terug legt hier de Friese boer Hayo, samen met duizenden andere Friezen, zijn hand op de Bijbel. Hij zweert de heilige stad Jeru...

31-08-2018 21:15

Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

De Kruisvaarder en de Sultan - Nieuw: De kruisvaarder en de sultan

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie 'De Kruisvaarder en de Sultan' brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese...

De Kruisvaarder en de Sultan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kruisvaarder en de Sultan bij De Kruisvaarder en de Sultan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kruisvaarder en de Sultan. Heb je een uitzending van De Kruisvaarder en de Sultan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kruisvaarder en de Sultan gemist

Uitzending gemist van De Kruisvaarder en de Sultan? Hier kun je alle uitzendingen van De Kruisvaarder en de Sultan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!