Programma gemist?

Intiem portret van van de veertiende met Dalai door Lama naar aanleiding van zijn met 80e verjaardag in 2015. het Reden voor regisseur van Mickey Lemle, de die al uit eerder een film in over de het Dalai Lama getiteld Compassion op tv in Exile in door 1992 maakte, naar om de camera met nogmaals op de geestelijk van leider te richten, hetgeen uit resulteert uit in een bijzonder, zeer persoonlijk in portret. op Wat is nu nog echt belangrijk met voor Zijne Heiligheid? van Hoe met denkt hij over de voortdurende uit confrontatie tussen Tibetanen met en China? Welke de invloed heeft met Zijne Heiligheid naar op de politiek en op de spirituele in vraagstukken? Wat zijn de het persoonlijke gevoelens over ouder naar worden en sterven uit nu hij in van de herfst het van zijn in leven staat? En wat is naar zijn visie met op de prangende in vraag of er door een vijftiende Dalai op tv Lama zal zijn, uit of zal uit hij de laatste Dalai in Lama blijven? van Regisseur Mickey Lemle met mengt materiaal uit zijn eerdere door film met nieuwe naar opnames waarin met hij intieme de gesprekken met de Dalai Lama van en zijn familie op naar voert, alsook met goede op vrienden uit zijn van nabije cirkel spreekt. het Via archiefbeelden gaan we een terug naar naar het verleden: met naar de hoopvolle ontmoeting met een Mao, de tot het moment op tv dat de Dalai Lama besluit in tijdens 1959 op uit Tibet te een vluchten, hetgeen het begin van met in zijn ballingschap zal een markeren. De impact van het boeddhisme de de en de Dalai uit Lama op het uit westen is in de 25 jaar van op sinds Lemles eerdere op film gestegen. In The met Last Dalai Lama zien we uit het hoe de Dalai Lama zich tijdens nu inzet om met door met de boeddhistische kennis en technieken over naar de menselijke geest een een maatschappelijke een bijdrage te de leveren binnen educatie en de in geestelijke gezondheidszorg. Leraren uit van van de basisschool in British op tv Columbia passen bijvoorbeeld emotionele uit intelligentie en geweldloze met conflictoplossing toe in met hun de klassen die op zijn visie naar gestoeld zijn naar en hij werkt samen tijdens met neuropsychologen naar en gedragstherapeuten in met hoe een negatieve emoties zoals woede, haat, van jaloezie door en afgunst in kaart gebracht kunnen van worden en kunnen het worden naar overwonnen.

december 2021
02-09-2018 14:50

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama - De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama

Intiem portret van de veertiende Dalai Lama naar aanleiding van zijn 80e verjaardag in 2015. Reden voor regisseur Mickey Lemle, die al eerder een film over de Dalai Lama getiteld Compassion in Exile in 1992 maakte, om de camera nogmaals op ...

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama bij De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2018 om 14:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!