Programma gemist?

Intiem met portret van de veertiende op Dalai Lama een naar aanleiding van zijn het 80e van verjaardag in 2015. Reden voor het regisseur Mickey Lemle, de die al eerder een de naar film over de door Dalai Lama getiteld Compassion in Exile in naar in 1992 maakte, om de camera tijdens nogmaals op de tijdens geestelijk het leider te richten, tijdens hetgeen resulteert in door een bijzonder, zeer persoonlijk portret. uit Wat is met nu door nog echt belangrijk voor Zijne van Heiligheid? Hoe denkt naar hij over met de voortdurende confrontatie de tussen Tibetanen en China? Welke de uit invloed heeft Zijne naar Heiligheid op de politiek en tijdens op het spirituele vraagstukken? Wat het zijn de persoonlijke gevoelens over door ouder een worden en sterven nu hij op tv in de in herfst van zijn het leven staat? En het wat is zijn op visie op de prangende op vraag of tijdens er een vijftiende Dalai Lama tijdens zal zijn, op tv of zal hij de op tv laatste Dalai de Lama blijven? Regisseur tijdens Mickey Lemle mengt materiaal uit uit op zijn eerdere film met nieuwe de op opnames waarin hij op intieme gesprekken met uit de Dalai Lama en zijn het familie voert, op alsook met goede vrienden een uit uit zijn nabije cirkel spreekt. Via archiefbeelden naar gaan we terug de naar het met verleden: naar de door hoopvolle op ontmoeting met Mao, tot het met moment het dat de Dalai Lama besluit uit in 1959 uit tijdens Tibet te vluchten, naar hetgeen het begin in van zijn tijdens ballingschap zal markeren. De impact uit van de het boeddhisme en de Dalai in Lama op uit het westen is door in het de 25 jaar tijdens sinds Lemles eerdere film tijdens gestegen. In The Last de Dalai Lama van zien we hoe uit de Dalai Lama in zich nu het inzet om met de met boeddhistische kennis door en technieken over de op menselijke geest een de maatschappelijke bijdrage te leveren binnen de een educatie en de geestelijke het gezondheidszorg. Leraren van de het basisschool in op tv British Columbia passen bijvoorbeeld emotionele met intelligentie en geweldloze het conflictoplossing naar toe in hun op tv klassen die op uit zijn visie gestoeld met zijn en hij op tv werkt samen met neuropsychologen een en gedragstherapeuten in een hoe negatieve emoties op zoals woede, haat, jaloezie tijdens en door afgunst in kaart gebracht kunnen een worden naar en kunnen worden het overwonnen.

augustus 2020
02-09-2018 14:50

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama - De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama

Intiem portret van de veertiende Dalai Lama naar aanleiding van zijn 80e verjaardag in 2015. Reden voor regisseur Mickey Lemle, die al eerder een film over de Dalai Lama getiteld Compassion in Exile in 1992 maakte, om de camera nogmaals op ...

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama bij De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: The last Dalai Lama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2018 om 14:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!