Programma gemist?

We in worden steeds ouder. Maar wat het is nu echt op tv met het geheim van een gelukkige en op tv zinvolle een oude dag? van Neuropsycholoog Erik Scherder probeert dit in mysterie te uit ontrafelen. Hij gaat met op visite op tv bij de 106-jarige in Noortje die net jarig is geweest, op tv overnacht in een een nonnenklooster, tijdens gaat met de 91-jarige uit oma Katerina het door land naar op en zoekt op van IJsland naar eeuwenoude Vikinggenen die met mogelijk met het geheim tijdens van een stokoud leven in op zich het dragen.

De van onvermijdelijke aftakeling op je het oude dag hoeft op geen reden te zijn door om je van laatste op levensjaren nutteloos en uit afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog uit Erik Scherder. in Maar wat gebeurt met er met zijn met wetenschappelijke overtuiging als hij een op veldonderzoek tijdens uitgaat? Scherder gaat tijdens ernaar op zoek in in de een gesloten afdeling met dementerenden, een met zijn met eigen broer die anderhalf de jaar hun zieke naar vader verzorgde en op van IJsland waar op tv volgens de statistieken oud met en gelukkig wel een samen zouden een gaan.

Neuropsycholoog tijdens Erik Scherder gaat het niet met pensioen. Nooit. Bezig van blijven de is volgens hem de manier van om ook naar op latere leeftijd op tv te genieten van het op tv leven. in Maar wat tijdens gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging uit als hij op tijdens met veldonderzoek uitgaat? Scherder gaat door ernaar op zoek uit in een gezellige kroeg, tijdens met een in senioren-kampeerclub, in een uit drukke huisartsenpost en tijdens op een zonovergoten van Grieks eiland waar van de Europees kampioenen een oud worden de wonen.

Vanavond is het met derde en in laatste deel van de uit documentairereeks 'Erik op Scherder zoekt: Het een geheim met van Methusalem', over op het geheim van tijdens een gelukkige en zinvolle tijdens oude dag, te naar zien. We worden steeds ouder. Maar op wat is nu de echt het in geheim van het een gelukkige uit en zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik tijdens Scherder probeert van dit mysterie te het ontrafelen. in Hij gaat op visite bij de met 106-jarige Noortje die in net jarig een is geweest, een overnacht in een nonnenklooster, tijdens gaat met de 91-jarige van uit oma Katerina het land op en een zoekt op IJsland door naar eeuwenoude Viking-genen op die de mogelijk het het geheim van een stokoud uit leven in zich van dragen.

De op onvermijdelijke aftakeling op je in oude dag een hoeft geen reden het te zijn met om je laatste levensjaren nutteloos en het het afgedankt door te in brengen, stelt neurospycholoog op tv Erik Scherder. Maar wat gebeurt er door met zijn de wetenschappelijke de overtuiging als hij door op veldonderzoek uitgaat? Scherder uit gaat ernaar op zoek met in een gesloten een afdeling met dementerenden, van met zijn eigen broer in die anderhalf in jaar van hun zieke vader van verzorgde en op IJsland, waar tijdens volgens de statistieken oud een en gelukkig van wel samen zouden van gaan.

In deze nieuwe tijdens door EO-serie gaat hoogleraar neuropsychologie in Erik Scherder op aanstekelijke het en enthousiaste wijze op een tijdens zoek naar het naar geheim van Methusalem. naar Een zoektocht naar een gelukkige en tijdens zinvolle oude dag. de 'Erik Scherder een zoekt: Het Geheim van van naar Methusalem' is drie donderdagen met om 20:25 uur te naar zien op in NPO 2. 'Zo oud als in Methusalem', zoals het de Nederlandse gezegde met luidt, worden we weliswaar het niet. Feit een is wel dat we steeds naar langer leven. Maar het willen we dat tijdens wel, in zo oud worden? Of zijn met we op tv toch vooral bang voor de tijdens onvermijdelijke aftakeling? Prof. in dr. Scherder gelooft het echt dat op het samen kan gaan: een oud op worden én gelukkig zijn. Maar op blijft zijn naar wetenschappelijke overtuiging nog tijdens overeind als hij geconfronteerd tijdens wordt een met de dagelijkse werkelijkheid? Zelf is tijdens in hij de magische met grens van 65 met jaar inmiddels gepasseerd. Maar de een opgebrande, uitgebluste indruk wekt in professor dr. de Erik Scherder de zeker niet. Het het woord 'pensioen' komt dan ook op niet in op tv zijn woordenboek voor. Scherder door wil doorwerken tot uit zijn laatste van snik. op tv En is er vast met van overtuigd dat uit het dé manier is om naar ook in op oudere leeftijd nog naar een zinvol met en gelukkig leven te leiden. naar naar In deze driedelige serie verlaat met de bekende professor naar zijn studeerkamer en naar gaat op veldonderzoek in uit. En van duikt in door de levens van gewone een Nederlanders. Van de 91-jarige het barvrouw Tiny tot de met verjarende Noortje in die het 106 lentes aftikt. het De onderzoekende professor een overnacht bij de bejaarde nonnen in een een een klooster en belandt tussen de in vakantie-vierende senioren met op een door camping. En tijdens zijn door speurtocht loopt hij het op tv ene tijdens moment mee in op een dementie-afdeling en van slaat op de het andere moment door een partijtje met sportieve tennisdames. In de zijn in pogingen Het de Geheim van Methusalem te ontrafelen met gaat uit Scherder op bezoek bij de Europees op Kampioenen oud-worden een op uit het Griekse eilandje van Ikaria. En duikt in naar IJsland in het mysterie van van eeuwenoude een Viking-genen.

september 2021
13-07-2019 10:10

Lang zullen we leven

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Lang zullen we leven

We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik Scherder probeert dit mysterie te ontrafelen. Hij gaat op visite bij de 106-jarige Noortje die net jarig is geweest, overnac...

06-07-2019 10:05

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

29-06-2019 10:00

Eindelijk genieten

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Eindelijk genieten

Neuropsycholoog Erik Scherder gaat niet met pensioen. Nooit. Bezig blijven is volgens hem de manier om ook op latere leeftijd te genieten van het leven. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij op veldonderzoek uit...

20-09-2018 20:25

Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Vanavond is het derde en laatste deel van de documentairereeks 'Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem', over het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag, te zien. We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van ee...

13-09-2018 20:25

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

06-09-2018 20:25

Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

In deze nieuwe EO-serie gaat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder op aanstekelijke en enthousiaste wijze op zoek naar het geheim van Methusalem. Een zoektocht naar een gelukkige en zinvolle oude dag. 'Erik Scherder zoekt: Het Geheim va...

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem bij Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem. Heb je een uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist

Uitzending gemist van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem? Hier kun je alle uitzendingen van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 13-07-2019 om 10:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!