Programma gemist?

We met worden steeds ouder. Maar wat tijdens is in nu echt het geheim van naar het een gelukkige en zinvolle oude dag? een Neuropsycholoog Erik Scherder naar probeert dit mysterie het van te ontrafelen. Hij gaat op naar visite bij van de 106-jarige naar Noortje die net jarig is tijdens geweest, overnacht in een in nonnenklooster, gaat uit met de 91-jarige oma op tv tijdens Katerina het land op en uit zoekt op van IJsland naar eeuwenoude Vikinggenen uit die mogelijk het het geheim van een stokoud naar leven in zich de de dragen.

De tijdens onvermijdelijke aftakeling op je oude het met dag hoeft geen reden te zijn naar om je laatste een naar levensjaren nutteloos en afgedankt door op te door brengen, stelt neurospycholoog het Erik Scherder. Maar uit wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke van overtuiging als hij het op veldonderzoek de uitgaat? Scherder gaat ernaar uit op tv op zoek in een gesloten de afdeling van met dementerenden, met zijn eigen met broer die anderhalf uit jaar hun zieke vader een met verzorgde en op tijdens IJsland waar volgens met de statistieken oud en gelukkig wel de samen zouden uit gaan.

Neuropsycholoog in Erik Scherder gaat niet van met pensioen. Nooit. Bezig van naar blijven is volgens hem de manier een om ook tijdens op latere leeftijd door te genieten van het naar leven. Maar wat tijdens gebeurt er met een zijn een wetenschappelijke overtuiging als hij met op veldonderzoek uitgaat? tijdens Scherder gaat uit ernaar op zoek in op tv een gezellige het kroeg, met een door senioren-kampeerclub, in een drukke een huisartsenpost en op een het zonovergoten Grieks tijdens eiland waar op tv de Europees kampioenen oud de worden door wonen.

Vanavond is het het op derde en laatste deel van uit de naar documentairereeks 'Erik Scherder zoekt: Het geheim in van Methusalem', op over het geheim een van een gelukkige en naar zinvolle van oude dag, het te zien. We worden steeds ouder. een Maar met wat is nu echt het geheim met tijdens van een gelukkige en zinvolle het oude op tv dag? Neuropsycholoog Erik Scherder probeert dit uit een mysterie te ontrafelen. het Hij gaat op visite van bij de 106-jarige Noortje die uit net jarig van is geweest, overnacht in een een nonnenklooster, gaat in met de 91-jarige op oma Katerina naar het het land op en met zoekt op IJsland door naar eeuwenoude Viking-genen die in mogelijk het geheim de van een met stokoud leven in zich uit dragen.

De het onvermijdelijke aftakeling op op je oude dag in hoeft geen reden de te zijn in om je laatste levensjaren een nutteloos en met afgedankt door te op tv brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar met de wat gebeurt er met op tv zijn wetenschappelijke overtuiging als hij in van op veldonderzoek uitgaat? Scherder van gaat ernaar op zoek de in een uit gesloten afdeling met dementerenden, met het zijn tijdens eigen broer die naar anderhalf jaar hun zieke het vader verzorgde en met op IJsland, op waar volgens de naar statistieken oud en gelukkig door wel samen zouden een gaan.

In op deze nieuwe EO-serie gaat de hoogleraar van neuropsychologie Erik Scherder op aanstekelijke en een naar enthousiaste wijze op de zoek naar het geheim van Methusalem. met Een zoektocht naar het een gelukkige en naar tijdens zinvolle oude dag. 'Erik tijdens Scherder zoekt: Het Geheim in van door Methusalem' is drie donderdagen om op tv 20:25 uur tijdens te zien op NPO van 2. 'Zo oud op tv als Methusalem', zoals het op Nederlandse gezegde luidt, worden uit we weliswaar niet. uit Feit is tijdens wel dat we steeds op langer leven. met Maar naar willen we dat door wel, zo oud worden? Of een zijn we toch vooral met bang voor de een onvermijdelijke uit aftakeling? Prof. dr. Scherder door gelooft echt uit dat het samen een kan gaan: oud worden én de de gelukkig zijn. Maar blijft tijdens zijn wetenschappelijke overtuiging nog met overeind als hij geconfronteerd uit wordt met in de dagelijkse werkelijkheid? Zelf is van hij de de magische van grens van 65 jaar inmiddels tijdens gepasseerd. Maar een opgebrande, van uitgebluste door indruk wekt een professor dr. Erik Scherder zeker niet. in Het woord 'pensioen' naar komt door dan ook niet in met zijn woordenboek uit voor. Scherder tijdens wil doorwerken tot zijn laatste in snik. En naar is er vast van overtuigd tijdens een dat het dé uit manier is om op ook op oudere leeftijd nog naar een zinvol in en gelukkig op tv leven te leiden. In deze driedelige met serie verlaat de op tv bekende op tv professor zijn studeerkamer en gaat het op veldonderzoek tijdens uit. En duikt in door de de levens van gewone Nederlanders. door Van in de 91-jarige barvrouw Tiny tot de het verjarende Noortje het die 106 lentes aftikt. een De onderzoekende professor door overnacht bij de op tv door bejaarde nonnen in een klooster en met belandt de tussen de vakantie-vierende senioren in op een een camping. En van tijdens zijn speurtocht loopt van hij het ene moment mee door op het een dementie-afdeling en met slaat op het tijdens andere moment een partijtje de met van sportieve tennisdames. In zijn in pogingen Het Geheim van de Methusalem op tv te ontrafelen gaat Scherder naar op bezoek bij de Europees een Kampioenen oud-worden in op het Griekse in eilandje van Ikaria. En duikt in IJsland in de in het mysterie van eeuwenoude op Viking-genen.

september 2020
13-07-2019 10:10

Lang zullen we leven

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Lang zullen we leven

We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik Scherder probeert dit mysterie te ontrafelen. Hij gaat op visite bij de 106-jarige Noortje die net jarig is geweest, overnac...

06-07-2019 10:05

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

29-06-2019 10:00

Eindelijk genieten

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Eindelijk genieten

Neuropsycholoog Erik Scherder gaat niet met pensioen. Nooit. Bezig blijven is volgens hem de manier om ook op latere leeftijd te genieten van het leven. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij op veldonderzoek uit...

20-09-2018 20:25

Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Vanavond is het derde en laatste deel van de documentairereeks 'Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem', over het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag, te zien. We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van ee...

13-09-2018 20:25

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

06-09-2018 20:25

Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

In deze nieuwe EO-serie gaat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder op aanstekelijke en enthousiaste wijze op zoek naar het geheim van Methusalem. Een zoektocht naar een gelukkige en zinvolle oude dag. 'Erik Scherder zoekt: Het Geheim va...

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem bij Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem. Heb je een uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist

Uitzending gemist van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem? Hier kun je alle uitzendingen van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 13-07-2019 om 10:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!