Programma gemist?

We op worden steeds ouder. Maar wat op tv is nu echt met het met geheim van tijdens een gelukkige en met zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik Scherder op tv probeert met dit mysterie te ontrafelen. de Hij uit gaat op visite bij de de 106-jarige Noortje die door net met jarig is geweest, overnacht in een met nonnenklooster, gaat met van de van 91-jarige oma Katerina het het land op tv op en zoekt op IJsland naar tijdens eeuwenoude de Vikinggenen die uit mogelijk het geheim van op een stokoud leven in met zich op tv dragen.

De door onvermijdelijke aftakeling op je met oude dag op tv hoeft geen het reden te zijn om je een laatste levensjaren nutteloos en tijdens in afgedankt door te de brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar op tv wat gebeurt er met met zijn naar wetenschappelijke overtuiging als hij op tv op veldonderzoek met uitgaat? in Scherder gaat ernaar naar op zoek in een gesloten op tv afdeling met tijdens dementerenden, met zijn eigen door broer die anderhalf de jaar hun zieke vader op verzorgde en op in op IJsland waar volgens de van statistieken oud en door gelukkig wel uit samen zouden gaan.

Neuropsycholoog op Erik Scherder gaat naar niet met uit pensioen. Nooit. Bezig blijven is op volgens hem op de manier het om ook op latere leeftijd op te genieten van het het leven. Maar wat een gebeurt er met de tijdens zijn wetenschappelijke overtuiging als hij op op veldonderzoek uitgaat? Scherder in met gaat ernaar op zoek in in een gezellige kroeg, door met het een senioren-kampeerclub, in een van drukke huisartsenpost uit en op een zonovergoten Grieks het eiland waar de Europees in het kampioenen oud worden van wonen.

Vanavond is het op tv derde en tijdens laatste deel het van de documentairereeks 'Erik Scherder op zoekt: Het door geheim van Methusalem', over van het geheim van op een gelukkige op tv en zinvolle oude op tv dag, te zien. We worden van steeds tijdens ouder. Maar door wat is nu van echt het geheim van een het gelukkige en zinvolle door oude op tv dag? Neuropsycholoog Erik Scherder het probeert dit een mysterie te ontrafelen. Hij gaat van op visite bij de op tv 106-jarige met Noortje die naar net jarig is geweest, overnacht in in in een nonnenklooster, gaat met de 91-jarige de oma tijdens Katerina het in land op en zoekt op IJsland naar naar eeuwenoude Viking-genen van op die mogelijk het geheim tijdens van een stokoud leven in in zich tijdens dragen.

De van onvermijdelijke aftakeling op met je oude dag hoeft tijdens geen reden te op zijn het om je laatste levensjaren het nutteloos en afgedankt naar door te brengen, op tv stelt neurospycholoog Erik van Scherder. Maar wat gebeurt op er met het zijn wetenschappelijke overtuiging als het hij op veldonderzoek met uitgaat? Scherder het gaat ernaar op zoek in in een gesloten afdeling tijdens met dementerenden, uit met door zijn eigen broer die anderhalf op tv jaar hun zieke vader door verzorgde en op uit IJsland, tijdens waar volgens de statistieken oud van en het gelukkig wel van samen zouden gaan.

In deze op nieuwe uit EO-serie gaat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder op tv op met aanstekelijke en enthousiaste wijze op door tijdens zoek naar het geheim in van Methusalem. het Een zoektocht naar een gelukkige tijdens en zinvolle oude de dag. 'Erik Scherder zoekt: uit Het tijdens Geheim van Methusalem' is drie op donderdagen om 20:25 het uur te van zien van op NPO 2. 'Zo door oud als Methusalem', zoals het door Nederlandse gezegde luidt, worden de van we weliswaar niet. Feit is de wel dat we naar steeds langer leven. de Maar willen het we dat wel, het zo oud worden? Of zijn door we toch tijdens vooral bang voor de het door onvermijdelijke aftakeling? Prof. dr. Scherder gelooft door echt dat het de het samen kan gaan: oud worden tijdens én gelukkig zijn. Maar in blijft zijn wetenschappelijke op overtuiging nog overeind uit als in hij geconfronteerd wordt met de tijdens dagelijkse werkelijkheid? Zelf is op tv hij de magische op grens van 65 de de jaar inmiddels gepasseerd. tijdens Maar een opgebrande, uit uitgebluste indruk wekt met professor dr. Erik Scherder zeker het niet. van Het woord 'pensioen' op tv komt dan ook niet in zijn uit tijdens woordenboek voor. Scherder uit wil doorwerken tot zijn laatste snik. tijdens En is er het vast van overtuigd van dat een het dé het manier is om ook de op oudere leeftijd nog naar een op zinvol en gelukkig in leven te leiden. In tijdens deze driedelige serie verlaat op tv de bekende professor op zijn studeerkamer en gaat tijdens op veldonderzoek uit. van En duikt in uit de de levens van een gewone Nederlanders. Van het de 91-jarige barvrouw Tiny tot door de verjarende op Noortje die uit 106 lentes aftikt. De onderzoekende van professor overnacht uit bij de bejaarde door nonnen in een tijdens klooster en belandt tussen de de op vakantie-vierende senioren op een camping. En uit tijdens een zijn speurtocht loopt met hij het op tv ene moment mee op tv op een dementie-afdeling en op slaat op het andere moment een een partijtje met in sportieve met tennisdames. In zijn pogingen het Het Geheim van Methusalem in te ontrafelen het gaat Scherder op bezoek naar bij de de Europees Kampioenen oud-worden van op het Griekse eilandje een Ikaria. En de duikt in IJsland de in het tijdens mysterie van eeuwenoude door Viking-genen.

januari 2020
13-07-2019 10:10

Lang zullen we leven

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Lang zullen we leven

We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik Scherder probeert dit mysterie te ontrafelen. Hij gaat op visite bij de 106-jarige Noortje die net jarig is geweest, overnac...

06-07-2019 10:05

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

29-06-2019 10:00

Eindelijk genieten

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Eindelijk genieten

Neuropsycholoog Erik Scherder gaat niet met pensioen. Nooit. Bezig blijven is volgens hem de manier om ook op latere leeftijd te genieten van het leven. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij op veldonderzoek uit...

20-09-2018 20:25

Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Vanavond is het derde en laatste deel van de documentairereeks 'Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem', over het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag, te zien. We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van ee...

13-09-2018 20:25

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

06-09-2018 20:25

Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

In deze nieuwe EO-serie gaat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder op aanstekelijke en enthousiaste wijze op zoek naar het geheim van Methusalem. Een zoektocht naar een gelukkige en zinvolle oude dag. 'Erik Scherder zoekt: Het Geheim va...

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem bij Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem. Heb je een uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist

Uitzending gemist van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem? Hier kun je alle uitzendingen van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 13-07-2019 om 10:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!