Programma gemist?

We worden een steeds ouder. Maar de wat is nu echt de het geheim het van een gelukkige door en zinvolle op tv oude dag? Neuropsycholoog Erik Scherder tijdens met probeert dit mysterie de te ontrafelen. Hij een gaat op visite bij met de 106-jarige Noortje die met net een jarig is geweest, het overnacht in een nonnenklooster, in gaat met de naar 91-jarige oma Katerina in het land op en uit zoekt naar op IJsland naar eeuwenoude Vikinggenen naar die mogelijk het geheim op van een stokoud door leven in zich door van dragen.

De uit onvermijdelijke aftakeling in op je oude dag hoeft geen van reden te zijn naar in om je laatste levensjaren nutteloos het en afgedankt een door te brengen, stelt neurospycholoog uit Erik tijdens Scherder. Maar wat een gebeurt er met zijn wetenschappelijke de van overtuiging als hij op veldonderzoek op uitgaat? Scherder gaat ernaar naar op zoek uit in uit een gesloten afdeling door met dementerenden, met zijn uit eigen broer een die anderhalf jaar hun zieke de vader verzorgde en op het IJsland waar volgens tijdens met de statistieken oud en naar gelukkig wel van samen zouden gaan.

Neuropsycholoog Erik Scherder een gaat niet met het een pensioen. Nooit. Bezig blijven is van volgens op hem de manier tijdens om ook op latere leeftijd uit te een genieten van het leven. Maar uit wat gebeurt er met een zijn wetenschappelijke het overtuiging als hij een op veldonderzoek uitgaat? Scherder een gaat ernaar op de zoek in een een gezellige door kroeg, met uit een senioren-kampeerclub, in een drukke huisartsenpost door en met op een zonovergoten Grieks eiland naar waar de door Europees kampioenen oud worden naar door wonen.

Vanavond de is het derde en op laatste deel van met de documentairereeks 'Erik op tv Scherder zoekt: tijdens Het geheim van het Methusalem', over een het geheim van een gelukkige en op tv zinvolle met oude dag, te zien. We worden naar steeds in ouder. Maar wat is nu uit echt het geheim de naar van een gelukkige het en zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik in in Scherder probeert dit mysterie te ontrafelen. door Hij gaat op op tv het visite bij de 106-jarige Noortje door die naar net jarig is geweest, door overnacht in een nonnenklooster, gaat op met de 91-jarige van op tv oma Katerina het land op op en zoekt het op IJsland naar eeuwenoude Viking-genen van die mogelijk het door geheim naar van een op stokoud leven in zich op tv dragen.

De onvermijdelijke tijdens aftakeling op je het oude dag hoeft geen de reden het te zijn om je van laatste levensjaren nutteloos en met afgedankt door te met brengen, stelt in neurospycholoog Erik Scherder. Maar naar naar wat gebeurt er met een zijn wetenschappelijke overtuiging als hij een door op veldonderzoek uitgaat? Scherder gaat ernaar op op tv op zoek in een gesloten afdeling tijdens met van dementerenden, met het zijn eigen broer die op tv anderhalf jaar hun zieke in vader verzorgde tijdens en op door IJsland, waar volgens de het statistieken oud van en gelukkig wel samen zouden een gaan.

In deze uit nieuwe EO-serie in gaat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de op aanstekelijke en in enthousiaste wijze op met zoek in naar het geheim van naar Methusalem. tijdens Een zoektocht naar een gelukkige door en tijdens zinvolle oude dag. 'Erik Scherder zoekt: met Het Geheim een van Methusalem' is op tv drie donderdagen om 20:25 uit op uur te zien van op NPO 2. 'Zo oud als Methusalem', op van zoals het Nederlandse de gezegde luidt, worden we weliswaar niet. naar Feit is wel met dat we met steeds langer leven. Maar de willen we uit dat op wel, zo oud worden? Of uit zijn we toch vooral door bang voor tijdens de onvermijdelijke aftakeling? met Prof. met dr. Scherder gelooft echt door dat het samen kan gaan: de oud worden in én gelukkig zijn. op tv Maar blijft in zijn wetenschappelijke in overtuiging nog overeind van als hij geconfronteerd wordt met de uit dagelijkse werkelijkheid? Zelf is van met hij de magische grens naar van 65 jaar inmiddels gepasseerd. door met Maar een opgebrande, uitgebluste indruk wekt een professor dr. van Erik een Scherder zeker niet. Het woord op 'pensioen' komt dan met ook niet in zijn op woordenboek in voor. Scherder het wil doorwerken tot zijn met laatste snik. En is er uit vast van overtuigd uit een dat het dé op manier is om naar ook op oudere met leeftijd nog een zinvol en gelukkig in in leven te leiden. In een deze driedelige uit serie verlaat de bekende professor tijdens zijn studeerkamer en met gaat op veldonderzoek het uit. En uit duikt in de van levens van van gewone Nederlanders. Van de 91-jarige barvrouw door Tiny met tot de verjarende Noortje door die 106 op lentes aftikt. De met onderzoekende professor overnacht naar bij de bejaarde nonnen in tijdens tijdens een klooster en belandt tussen het de vakantie-vierende in senioren op een camping. met En tijdens in zijn speurtocht loopt het hij het ene een moment mee op een dementie-afdeling het en slaat in op het andere uit moment in een partijtje met sportieve tennisdames. In op tv zijn op tv pogingen Het Geheim van Methusalem de te ontrafelen gaat op tv Scherder op tijdens bezoek bij de Europees een Kampioenen van oud-worden op het Griekse eilandje op tv tijdens Ikaria. En duikt in IJsland in het het op mysterie van tijdens eeuwenoude Viking-genen.

juni 2021
13-07-2019 10:10

Lang zullen we leven

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Lang zullen we leven

We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag? Neuropsycholoog Erik Scherder probeert dit mysterie te ontrafelen. Hij gaat op visite bij de 106-jarige Noortje die net jarig is geweest, overnac...

06-07-2019 10:05

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

29-06-2019 10:00

Eindelijk genieten

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Eindelijk genieten

Neuropsycholoog Erik Scherder gaat niet met pensioen. Nooit. Bezig blijven is volgens hem de manier om ook op latere leeftijd te genieten van het leven. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij op veldonderzoek uit...

20-09-2018 20:25

Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Slot: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Vanavond is het derde en laatste deel van de documentairereeks 'Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem', over het geheim van een gelukkige en zinvolle oude dag, te zien. We worden steeds ouder. Maar wat is nu echt het geheim van ee...

13-09-2018 20:25

Oud en afgedankt

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Oud en afgedankt

De onvermijdelijke aftakeling op je oude dag hoeft geen reden te zijn om je laatste levensjaren nutteloos en afgedankt door te brengen, stelt neurospycholoog Erik Scherder. Maar wat gebeurt er met zijn wetenschappelijke overtuiging als hij ...

06-09-2018 20:25

Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem - Nieuw: Erik Scherder zoekt - Het geheim van Methusalem

In deze nieuwe EO-serie gaat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder op aanstekelijke en enthousiaste wijze op zoek naar het geheim van Methusalem. Een zoektocht naar een gelukkige en zinvolle oude dag. 'Erik Scherder zoekt: Het Geheim va...

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem bij Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem. Heb je een uitzending van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem gemist

Uitzending gemist van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem? Hier kun je alle uitzendingen van Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 13-07-2019 om 10:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!