Programma gemist?

Met Kees van de de Dongen stappen we op het einde van de 19e eeuw in door binnen. Parijs viert feest. Kunstenaars het trekken massaal op tv naar Montmartre, in waar de drank rijkelijk de vloeit en de huizen door goedkoop zijn. Philip de Freriks volgt de de sympathieke Van Dongen van met zijn tijdens armoedige onderkomens in Parijs, tijdens zijn vriendschap met op tv Picasso, naar de glamourwereld met van het belle naar een époque.

Met een de stoere Thérèse Schwartze gaan op tijdens we de jaren 80 van naar de 19e eeuw in. op op In Parijs bruist door het, restaurants, warenhuizen en theaters van floreren. Maar hoe 'modern' door dit allemaal in ook aandoet, uit voor vrouwen is het de nog steeds van oppassen geblazen dat hun goede op tv naam tijdens niet bezoedeld tijdens wordt. Philip Freriks op stapt in de voetsporen op tv van de meest toonaangevende vrouwelijke naar met kunstenaar van haar door tijd.

Langzaam het maar zeker wordt Parijs uit het middelpunt uit van de van wereld. De eerste opstand van op tv arbeiders tijdens is in Parijs en de wereld met kijkt mee. Ook met het Matthijs Maris maakt het mee. de Als Nationaal Gardist door is hij erbij, die een bewuste dag op op Montmartre. Philip Freriks een het reconstrueert deze 72 dagen van durende arbeidersopstand door door de ogen van Matthijs naar Maris. in Maar het is door ook de tijd uit waarin de kunsthandel in het voor het zeggen krijgt. op Het door verhaal van kunsthandelaar Goupil laat zien de met dat zijn invloed groot was. Dat een hij kunstenaars uit 'redde', maar de ook 'opvoedde'.

Met Johan door Barthold Jongkind, op de Nederlandse het Fransman, stappen we Parijs tijdens midden negentiende eeuw binnen. Philip van Freriks uit volgt de grote een blonde Hollander van met blauwe ogen en een een drankprobleem. Manet, een Monet, ze een zagen hem als de grote tijdens meester. Wat naar maakte deze onstuimige man zo op tv tijdens geliefd? Hij is ook de in schilder die met het veranderende Parijs een vastlegt. Het Parijs waar Haussmann naar carte op blanche heeft gekregen. Haussmann, de met sloopkunstenaar, die de het stad uit op de middeleeuwen heeft van getrokken. Parijs zou mooi naar worden, door maar moest een vooral lekker ruiken.

Met Ary de Scheffer lopen we het de Parijs in het waar een de rust nog lang niet in is weergekeerd. Parijs is tijdens een in burgeroorlog en Ary Scheffer van bevindt zich in tijdens het op centrum van de macht. Al op tv beweren de de geschiedenisboeken anders, hij het was degene op die Louis Philippe d'Orleans in 1830 met op de op troon zette. een Scheffer was een met uitgesproken persoonlijkheid en dat de staat in het schril contrast met zijn op mierzoete schilderijen. Kunstenaar op Pat Andrea laat door zien wat het in talent van Ary tijdens Scheffer was. naar In zijn in tijd een ware ster, maar uit nu tijdens zo goed als met vergeten. Ook de kunst is van onderhevig op aan modegrillen.

Ruim een eeuw uit lang was de Parijs het de smeltkroes van cultureel Europa en naar met de hoofdstad van naar de negentiende eeuw. In de zesdelige het serie Een op tv Hollander in in Parijs, vanaf vanavond elke donderdag op om in 21:30 uur het op NPO 2, van volgt presentator Philip Freriks de uit Parijse periode van zes op de Nederlandse kunstschilders: Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, van Maris, Schwartze tijdens en met Van Dongen. Wat waren hun naar eerste indrukken? op Wie ontmoetten ze en waar van leefden uit en leerden ze? van Via hun ogen zien we met hoe de Parijs in uit de 19de eeuw een het heksenketel was, een episch centrum naar van de op tv macht vol naar kunst, feesten, een mooie verhalen en het leven zelf. een De kunstenaars waren met op het met juiste moment naar in Parijs. Als je van iets wilde betekenen in door de kunst, moest tijdens je in een de op tv 19de eeuw in Parijs zijn. een Ze kwamen als beginnende naar kunstenaars met door een aanbevelingsbrief door in hun van zak aan en toen begon van het grote avontuur. in Ze werden het dronken met een jonge Picasso op tv uit en keken stiekem af tijdens bij Michelangelo. de Maar het waren vooral de talloze uit mogelijkheden, met de ateliers, door de opleidingen en een de tentoonstellingen. En niet te op tv vergeten de mensen, de door collega kunstschilders, het de kunsthandel een en de vrouwen. Met het de bloemenschilder Gerard de van Spaendonck duiken de we in de eerste op aflevering het koninkrijk op Frankrijk in. De naar mannen naar dragen pruiken, de macht gaat door op de tijdens schop, de de koppen rollen. Gerard naar van Spaendonck naar ontsnapt aan de guillotine en houdt in zich gedeisd in met het Jardin op tv des door Plantes. De zeden zijn op tv vederlicht, Palais op Royale is een ordinaire hoerenmarkt. We in proberen zicht het te krijgen op de op tijdens ogenschijnlijk brave bloemenschilder aan door wie ook zo veel mysterie met op kleeft. Wie was tijdens hij?

oktober 2020
11-10-2018 21:25

Feesten op Montmartre

Een Hollander in Parijs - Feesten op Montmartre

Met Kees van Dongen stappen we het einde van de 19e eeuw binnen. Parijs viert feest. Kunstenaars trekken massaal naar Montmartre, waar de drank rijkelijk vloeit en de huizen goedkoop zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke Van Dongen van ...

04-10-2018 21:30

En er waren ook vrouwen in Parijs

Een Hollander in Parijs - En er waren ook vrouwen in Parijs

Met de stoere Thérèse Schwartze gaan we de jaren 80 van de 19e eeuw in. In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen en theaters floreren. Maar hoe 'modern' dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen is het nog steeds oppassen geblazen dat hu...

27-09-2018 21:30

Parijs, de hoofdstad van Europa

Een Hollander in Parijs - Parijs, de hoofdstad van Europa

Langzaam maar zeker wordt Parijs het middelpunt van de wereld. De eerste opstand van arbeiders is in Parijs en de wereld kijkt mee. Ook Matthijs Maris maakt het mee. Als Nationaal Gardist is hij erbij, die bewuste dag op Montmartre. Philip ...

20-09-2018 21:30

Parijs gaat op de schop

Een Hollander in Parijs - Parijs gaat op de schop

Met Johan Barthold Jongkind, de Nederlandse Fransman, stappen we Parijs midden negentiende eeuw binnen. Philip Freriks volgt de grote blonde Hollander met blauwe ogen en een drankprobleem. Manet, Monet, ze zagen hem als de grote meester. Wa...

13-09-2018 21:30

Het laatste restje romantiek

Een Hollander in Parijs - Het laatste restje romantiek

Met Ary Scheffer lopen we het Parijs in waar de rust nog lang niet is weergekeerd. Parijs is in burgeroorlog en Ary Scheffer bevindt zich in het centrum van de macht. Al beweren de geschiedenisboeken anders, hij was degene die Louis Philipp...

06-09-2018 21:30

Nieuw: Een Hollander in Parijs

Een Hollander in Parijs - Nieuw: Een Hollander in Parijs

Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de zesdelige serie Een Hollander in Parijs, vanaf vanavond elke donderdag om 21:30 uur op NPO 2, volgt presentator Philip Freriks d...

Een Hollander in Parijs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een Hollander in Parijs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een Hollander in Parijs bij Een Hollander in Parijs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een Hollander in Parijs. Heb je een uitzending van Een Hollander in Parijs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een Hollander in Parijs gemist

Uitzending gemist van Een Hollander in Parijs? Hier kun je alle uitzendingen van Een Hollander in Parijs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!