Programma gemist?

Met Kees van van in Dongen stappen we het uit einde van van de 19e eeuw binnen. Parijs viert van feest. Kunstenaars trekken van massaal naar een Montmartre, waar de van drank rijkelijk met vloeit en met de huizen goedkoop tijdens zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke door Van op tv Dongen van zijn door armoedige onderkomens in Parijs, tijdens zijn vriendschap met op Picasso, naar de glamourwereld in van het in belle op tv époque.

Met de tijdens stoere Thérèse Schwartze uit gaan we de jaren uit 80 van uit de 19e eeuw op tv in. van In Parijs bruist uit het, restaurants, warenhuizen het en theaters floreren. Maar hoe 'modern' op van dit allemaal ook aandoet, in voor vrouwen met is het nog steeds oppassen de geblazen dat op hun goede van naam niet bezoedeld wordt. Philip een Freriks stapt in de de naar voetsporen van de meest naar toonaangevende vrouwelijke kunstenaar van met haar op tijd.

Langzaam maar zeker tijdens wordt Parijs het uit middelpunt van de uit wereld. De de eerste opstand van op tv arbeiders is in Parijs naar een en de wereld kijkt op mee. Ook met Matthijs Maris maakt het mee. naar Als Nationaal een Gardist is hij erbij, die het tijdens bewuste dag op Montmartre. naar Philip Freriks reconstrueert van deze 72 dagen durende arbeidersopstand het een door de ogen van Matthijs op tv Maris. Maar met het is ook de tijd tijdens waarin een de kunsthandel het de voor het zeggen van krijgt. Het verhaal van kunsthandelaar in Goupil laat zien het dat zijn naar invloed groot was. de Dat uit hij kunstenaars 'redde', door maar ook 'opvoedde'.

Met Johan in Barthold Jongkind, naar de Nederlandse Fransman, stappen het we Parijs op midden negentiende eeuw op tv binnen. Philip Freriks volgt uit de in grote blonde Hollander met blauwe ogen op tv en een drankprobleem. een Manet, Monet, uit ze zagen hem het als de grote door meester. met Wat maakte deze onstuimige man tijdens zo geliefd? Hij is een het ook de schilder die het door veranderende Parijs vastlegt. tijdens Het naar Parijs waar Haussmann carte blanche heeft met gekregen. Haussmann, de het uit sloopkunstenaar, die de stad uit de op middeleeuwen het heeft getrokken. Parijs zou mooi het worden, maar moest in het vooral lekker ruiken.

Met op tv Ary Scheffer lopen we het het op Parijs in waar de rust door nog lang op niet is weergekeerd. op Parijs is in burgeroorlog door en uit Ary Scheffer bevindt op zich in het centrum van de de macht. Al uit beweren de geschiedenisboeken anders, op hij in was degene een die Louis Philippe het d'Orleans in 1830 op tijdens de troon zette. een Scheffer was een uitgesproken op persoonlijkheid de en dat staat een in schril contrast tijdens met zijn mierzoete met schilderijen. Kunstenaar Pat Andrea laat een zien op wat het talent van in Ary Scheffer was. In op tv zijn tijd een ware het ster, maar nu een zo op goed als vergeten. Ook in de kunst is tijdens onderhevig aan van modegrillen.

Ruim een een eeuw lang was Parijs een de smeltkroes van van cultureel Europa op tv en het de hoofdstad van de negentiende eeuw. op In de door zesdelige serie Een naar Hollander van in Parijs, vanaf vanavond elke in donderdag om 21:30 door uur op NPO op 2, volgt tijdens presentator Philip Freriks een de Parijse periode tijdens van zes Nederlandse kunstschilders: op Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, in het Maris, Schwartze en Van Dongen. Wat op waren hun tijdens eerste indrukken? een Wie ontmoetten ze het en waar leefden en leerden de ze? Via hun naar ogen zien het we hoe naar Parijs in de 19de eeuw tijdens een met heksenketel was, een episch in centrum van de macht het vol kunst, met feesten, mooie het verhalen en het leven door zelf. in De kunstenaars waren op met het juiste moment uit in Parijs. Als de je iets wilde van betekenen in de het kunst, moest je door in de 19de eeuw in van Parijs zijn. Ze met kwamen als in beginnende kunstenaars met naar een aanbevelingsbrief in een hun naar zak aan en toen begon het tijdens grote avontuur. Ze op werden dronken met op tv een jonge door Picasso en keken stiekem door af bij de Michelangelo. Maar op tv het waren vooral door de talloze mogelijkheden, de op tv ateliers, de opleidingen en op tv de tentoonstellingen. En tijdens niet te vergeten met de mensen, de op collega op tv kunstschilders, de kunsthandel en op tv de vrouwen. Met de op tv bloemenschilder Gerard naar van in Spaendonck duiken we de in de eerste aflevering het koninkrijk op tv Frankrijk in. De een mannen op dragen pruiken, de een macht gaat op de het schop, de koppen rollen. een Gerard van Spaendonck een ontsnapt aan op tv de guillotine en van houdt zich gedeisd in een de het Jardin des Plantes. De zeden op zijn vederlicht, Palais door Royale is het een ordinaire op hoerenmarkt. We proberen zicht van te het krijgen op de ogenschijnlijk brave bloemenschilder tijdens aan door wie ook zo van veel mysterie kleeft. Wie op tv was op tv hij?

maart 2021
11-10-2018 21:25

Feesten op Montmartre

Een Hollander in Parijs - Feesten op Montmartre

Met Kees van Dongen stappen we het einde van de 19e eeuw binnen. Parijs viert feest. Kunstenaars trekken massaal naar Montmartre, waar de drank rijkelijk vloeit en de huizen goedkoop zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke Van Dongen van ...

04-10-2018 21:30

En er waren ook vrouwen in Parijs

Een Hollander in Parijs - En er waren ook vrouwen in Parijs

Met de stoere Thérèse Schwartze gaan we de jaren 80 van de 19e eeuw in. In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen en theaters floreren. Maar hoe 'modern' dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen is het nog steeds oppassen geblazen dat hu...

27-09-2018 21:30

Parijs, de hoofdstad van Europa

Een Hollander in Parijs - Parijs, de hoofdstad van Europa

Langzaam maar zeker wordt Parijs het middelpunt van de wereld. De eerste opstand van arbeiders is in Parijs en de wereld kijkt mee. Ook Matthijs Maris maakt het mee. Als Nationaal Gardist is hij erbij, die bewuste dag op Montmartre. Philip ...

20-09-2018 21:30

Parijs gaat op de schop

Een Hollander in Parijs - Parijs gaat op de schop

Met Johan Barthold Jongkind, de Nederlandse Fransman, stappen we Parijs midden negentiende eeuw binnen. Philip Freriks volgt de grote blonde Hollander met blauwe ogen en een drankprobleem. Manet, Monet, ze zagen hem als de grote meester. Wa...

13-09-2018 21:30

Het laatste restje romantiek

Een Hollander in Parijs - Het laatste restje romantiek

Met Ary Scheffer lopen we het Parijs in waar de rust nog lang niet is weergekeerd. Parijs is in burgeroorlog en Ary Scheffer bevindt zich in het centrum van de macht. Al beweren de geschiedenisboeken anders, hij was degene die Louis Philipp...

06-09-2018 21:30

Nieuw: Een Hollander in Parijs

Een Hollander in Parijs - Nieuw: Een Hollander in Parijs

Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de zesdelige serie Een Hollander in Parijs, vanaf vanavond elke donderdag om 21:30 uur op NPO 2, volgt presentator Philip Freriks d...

Een Hollander in Parijs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een Hollander in Parijs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een Hollander in Parijs bij Een Hollander in Parijs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een Hollander in Parijs. Heb je een uitzending van Een Hollander in Parijs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een Hollander in Parijs gemist

Uitzending gemist van Een Hollander in Parijs? Hier kun je alle uitzendingen van Een Hollander in Parijs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!