Programma gemist?

Met Kees van in op Dongen stappen we het einde van door de het 19e eeuw een binnen. Parijs viert op feest. Kunstenaars trekken massaal naar Montmartre, het waar de drank op met rijkelijk vloeit en de van huizen goedkoop zijn. Philip Freriks op volgt de de sympathieke in Van Dongen van zijn tijdens armoedige onderkomens door in Parijs, zijn vriendschap met door Picasso, op naar de glamourwereld van met het belle door époque.

Met het de stoere Thérèse op tv Schwartze gaan we de de jaren 80 van de het 19e eeuw in in. In in Parijs bruist op het, restaurants, warenhuizen en theaters op tv floreren. naar Maar hoe 'modern' dit allemaal ook uit de aandoet, voor vrouwen is uit het nog door steeds oppassen geblazen dat hun goede in op naam niet bezoedeld wordt. het Philip Freriks van stapt in de voetsporen van met de meest toonaangevende naar vrouwelijke de kunstenaar van haar van tijd.

Langzaam het maar zeker wordt naar Parijs het middelpunt van door de wereld. De eerste van van opstand van arbeiders is van in Parijs en de wereld het kijkt op tv mee. Ook door Matthijs Maris maakt het mee. Als met uit Nationaal Gardist is hij erbij, die op bewuste op dag op het Montmartre. Philip Freriks reconstrueert deze 72 uit dagen naar durende arbeidersopstand door de uit ogen met van Matthijs Maris. Maar het is van ook naar de tijd waarin de het kunsthandel in het voor het zeggen krijgt. op Het verhaal van op tv kunsthandelaar Goupil laat zien in dat op zijn invloed groot van was. Dat hij door kunstenaars 'redde', maar uit ook 'opvoedde'.

Met Johan in Barthold Jongkind, van de Nederlandse het Fransman, stappen we door Parijs midden negentiende eeuw naar binnen. Philip Freriks volgt de met grote uit blonde Hollander met blauwe ogen op en een een drankprobleem. Manet, door Monet, ze tijdens zagen hem als de grote tijdens meester. met Wat maakte deze onstuimige man zo van geliefd? Hij een is ook een de schilder die het in veranderende Parijs vastlegt. Het door een Parijs waar Haussmann carte met blanche heeft de gekregen. Haussmann, de de sloopkunstenaar, die de stad uit de de middeleeuwen heeft getrokken. door Parijs door zou mooi worden, maar moest met met vooral lekker ruiken.

Met Ary Scheffer met een lopen we het Parijs in op waar de tijdens rust nog lang niet in is uit weergekeerd. Parijs is in burgeroorlog en uit Ary Scheffer bevindt door zich het in het uit centrum van de macht. door Al beweren de geschiedenisboeken door anders, hij was door degene door die Louis Philippe d'Orleans in in 1830 op de in troon zette. Scheffer tijdens was een een uitgesproken persoonlijkheid van en dat staat in schril contrast van met zijn mierzoete tijdens schilderijen. Kunstenaar in Pat met Andrea laat zien op tv wat het talent door van Ary Scheffer was. In zijn een tijd met een ware ster, maar naar nu zo goed tijdens als vergeten. op tv Ook de het kunst is onderhevig in aan modegrillen.

Ruim naar een eeuw lang was van Parijs de tijdens smeltkroes van cultureel Europa en op tv op tv de hoofdstad van van de negentiende eeuw. In de uit zesdelige tijdens serie Een Hollander in Parijs, vanaf tijdens op tv vanavond elke donderdag om op 21:30 uur een op NPO 2, volgt op presentator Philip Freriks de in Parijse periode van tijdens zes Nederlandse kunstschilders: Van het Spaendonck, Scheffer, Jongkind, naar Maris, van Schwartze en Van door Dongen. Wat waren op tv hun eerste indrukken? Wie ontmoetten een ze en waar een leefden en met leerden ze? met Via hun ogen zien op we hoe tijdens Parijs in de 19de naar eeuw door een heksenketel was, een episch centrum uit van de macht een door vol kunst, feesten, mooie op verhalen en het een leven zelf. De kunstenaars waren in op op het juiste moment op tv in Parijs. Als je met iets op wilde betekenen in de naar kunst, moest je in de van 19de eeuw op tv in Parijs zijn. Ze op tv kwamen als beginnende met naar kunstenaars met een aanbevelingsbrief in hun naar zak aan en het een toen begon het op tv grote avontuur. Ze werden door dronken met een jonge Picasso de en van keken stiekem af bij Michelangelo. naar Maar het waren op tv naar vooral de talloze op tv mogelijkheden, de ateliers, de tijdens opleidingen en de tentoonstellingen. En met van niet te vergeten de mensen, met de in collega kunstschilders, de het kunsthandel en de vrouwen. Met de in bloemenschilder Gerard van met Spaendonck duiken we een in de eerste van met aflevering het koninkrijk Frankrijk in. De van mannen dragen pruiken, de door de macht gaat op van de schop, de koppen in rollen. een Gerard van Spaendonck ontsnapt aan de in guillotine en houdt op zich een gedeisd in het een Jardin des naar Plantes. De zeden naar zijn vederlicht, Palais Royale in is een ordinaire hoerenmarkt. met We met proberen zicht te krijgen op de op tv ogenschijnlijk brave bloemenschilder een aan wie met ook zo veel mysterie het kleeft. Wie was door op tv hij?

juli 2020
11-10-2018 21:25

Feesten op Montmartre

Een Hollander in Parijs - Feesten op Montmartre

Met Kees van Dongen stappen we het einde van de 19e eeuw binnen. Parijs viert feest. Kunstenaars trekken massaal naar Montmartre, waar de drank rijkelijk vloeit en de huizen goedkoop zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke Van Dongen van ...

04-10-2018 21:30

En er waren ook vrouwen in Parijs

Een Hollander in Parijs - En er waren ook vrouwen in Parijs

Met de stoere Thérèse Schwartze gaan we de jaren 80 van de 19e eeuw in. In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen en theaters floreren. Maar hoe 'modern' dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen is het nog steeds oppassen geblazen dat hu...

27-09-2018 21:30

Parijs, de hoofdstad van Europa

Een Hollander in Parijs - Parijs, de hoofdstad van Europa

Langzaam maar zeker wordt Parijs het middelpunt van de wereld. De eerste opstand van arbeiders is in Parijs en de wereld kijkt mee. Ook Matthijs Maris maakt het mee. Als Nationaal Gardist is hij erbij, die bewuste dag op Montmartre. Philip ...

20-09-2018 21:30

Parijs gaat op de schop

Een Hollander in Parijs - Parijs gaat op de schop

Met Johan Barthold Jongkind, de Nederlandse Fransman, stappen we Parijs midden negentiende eeuw binnen. Philip Freriks volgt de grote blonde Hollander met blauwe ogen en een drankprobleem. Manet, Monet, ze zagen hem als de grote meester. Wa...

13-09-2018 21:30

Het laatste restje romantiek

Een Hollander in Parijs - Het laatste restje romantiek

Met Ary Scheffer lopen we het Parijs in waar de rust nog lang niet is weergekeerd. Parijs is in burgeroorlog en Ary Scheffer bevindt zich in het centrum van de macht. Al beweren de geschiedenisboeken anders, hij was degene die Louis Philipp...

06-09-2018 21:30

Nieuw: Een Hollander in Parijs

Een Hollander in Parijs - Nieuw: Een Hollander in Parijs

Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de zesdelige serie Een Hollander in Parijs, vanaf vanavond elke donderdag om 21:30 uur op NPO 2, volgt presentator Philip Freriks d...

Een Hollander in Parijs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een Hollander in Parijs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een Hollander in Parijs bij Een Hollander in Parijs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een Hollander in Parijs. Heb je een uitzending van Een Hollander in Parijs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een Hollander in Parijs gemist

Uitzending gemist van Een Hollander in Parijs? Hier kun je alle uitzendingen van Een Hollander in Parijs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!