Programma gemist?

Met uit Kees van Dongen stappen we met het einde de van de het 19e eeuw binnen. Parijs op viert feest. Kunstenaars uit trekken in massaal naar Montmartre, waar naar de drank rijkelijk vloeit en de de huizen goedkoop van de zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke door Van op tv Dongen van zijn in armoedige onderkomens in Parijs, zijn de vriendschap met met Picasso, naar de glamourwereld naar van het op belle door époque.

Met de door stoere Thérèse Schwartze van gaan we naar de jaren 80 in van de van 19e eeuw in. door In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen het en tijdens theaters floreren. op tv Maar hoe 'modern' een dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen op tv is op tv het nog steeds oppassen door geblazen dat naar hun goede naam niet bezoedeld in wordt. Philip Freriks uit naar stapt in de voetsporen de van de meest toonaangevende door vrouwelijke kunstenaar van haar uit een tijd.

Langzaam de maar zeker wordt het Parijs het middelpunt een van de wereld. De eerste naar tijdens opstand van arbeiders het is in Parijs door en de wereld kijkt mee. Ook een Matthijs Maris op maakt het mee. Als de op Nationaal Gardist is hij erbij, het die bewuste dag in op Montmartre. op tv Philip Freriks reconstrueert deze 72 naar dagen een durende arbeidersopstand door door de ogen van het Matthijs Maris. Maar naar het is ook door de tijd waarin de kunsthandel van het voor van het zeggen door krijgt. Het verhaal van de kunsthandelaar Goupil laat van zien een dat zijn invloed groot was. op tv Dat tijdens hij kunstenaars 'redde', het maar ook 'opvoedde'.

Met in Johan Barthold in Jongkind, de Nederlandse met Fransman, stappen we Parijs naar midden negentiende eeuw door binnen. Philip Freriks op tv volgt de grote blonde Hollander naar met blauwe op ogen het en een drankprobleem. Manet, Monet, het ze zagen van hem als de grote meester. op Wat maakte deze tijdens onstuimige man een zo geliefd? naar Hij is uit ook de schilder die het op tv veranderende Parijs met vastlegt. Het Parijs waar Haussmann naar carte uit blanche heeft gekregen. Haussmann, het de sloopkunstenaar, een die de stad uit de naar middeleeuwen tijdens heeft getrokken. de Parijs zou mooi worden, uit maar moest vooral lekker op tv ruiken.

Met door Ary Scheffer lopen we het in Parijs de in waar de rust door nog lang op niet is weergekeerd. het Parijs is in de burgeroorlog en Ary op Scheffer bevindt tijdens zich in het op tv centrum van de macht. door Al beweren de geschiedenisboeken anders, naar hij was door degene op die Louis Philippe naar d'Orleans in 1830 in op de troon met zette. Scheffer was een tijdens uitgesproken persoonlijkheid en dat staat tijdens in schril het contrast met naar zijn mierzoete schilderijen. tijdens Kunstenaar Pat Andrea laat in zien wat het talent de van Ary de Scheffer de was. In zijn in tijd een ware ster, maar uit nu zo goed een als op tv vergeten. Ook de kunst is onderhevig in aan naar modegrillen.

Ruim een op tv eeuw lang op tv was Parijs de van smeltkroes van cultureel Europa en van de hoofdstad van in het de negentiende eeuw. In de zesdelige met van serie Een Hollander op tv in Parijs, vanaf vanavond elke op donderdag om 21:30 uit uur op NPO door 2, volgt presentator Philip tijdens Freriks de op tv Parijse periode van zes op tv Nederlandse een kunstschilders: Van Spaendonck, tijdens Scheffer, Jongkind, Maris, Schwartze en in Van Dongen. in Wat waren op tv hun eerste indrukken? Wie ontmoetten naar ze en tijdens waar leefden de en leerden van ze? Via hun ogen door zien we hoe op Parijs in met de 19de eeuw een uit heksenketel was, een naar episch centrum van de macht het vol kunst, feesten, op mooie naar verhalen en het van leven zelf. De de kunstenaars waren met op het juiste moment in Parijs. een Als je tijdens iets wilde betekenen door in de kunst, moest met je een in de het 19de eeuw in op tv Parijs zijn. Ze kwamen de als beginnende tijdens kunstenaars met een aanbevelingsbrief in naar hun tijdens zak aan en toen begon het naar grote avontuur. Ze tijdens werden in dronken met een jonge Picasso door en de keken stiekem af door bij Michelangelo. Maar het uit waren vooral de talloze met naar mogelijkheden, de ateliers, de van opleidingen en de tentoonstellingen. En met niet te vergeten een de mensen, de de collega kunstschilders, de op tv kunsthandel in en de vrouwen. Met de door op bloemenschilder Gerard van door Spaendonck duiken we in de eerste naar aflevering met het koninkrijk Frankrijk in. tijdens De mannen in dragen pruiken, de macht uit gaat op de naar schop, een de koppen rollen. Gerard van een Spaendonck ontsnapt op tv aan de tijdens guillotine en houdt zich gedeisd uit in het Jardin des naar Plantes. tijdens De zeden zijn vederlicht, Palais door Royale is uit een met ordinaire hoerenmarkt. We proberen zicht door te krijgen op de tijdens op ogenschijnlijk brave bloemenschilder aan in wie ook in zo veel mysterie kleeft. Wie was in met hij?

juni 2021
11-10-2018 21:25

Feesten op Montmartre

Een Hollander in Parijs - Feesten op Montmartre

Met Kees van Dongen stappen we het einde van de 19e eeuw binnen. Parijs viert feest. Kunstenaars trekken massaal naar Montmartre, waar de drank rijkelijk vloeit en de huizen goedkoop zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke Van Dongen van ...

04-10-2018 21:30

En er waren ook vrouwen in Parijs

Een Hollander in Parijs - En er waren ook vrouwen in Parijs

Met de stoere Thérèse Schwartze gaan we de jaren 80 van de 19e eeuw in. In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen en theaters floreren. Maar hoe 'modern' dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen is het nog steeds oppassen geblazen dat hu...

27-09-2018 21:30

Parijs, de hoofdstad van Europa

Een Hollander in Parijs - Parijs, de hoofdstad van Europa

Langzaam maar zeker wordt Parijs het middelpunt van de wereld. De eerste opstand van arbeiders is in Parijs en de wereld kijkt mee. Ook Matthijs Maris maakt het mee. Als Nationaal Gardist is hij erbij, die bewuste dag op Montmartre. Philip ...

20-09-2018 21:30

Parijs gaat op de schop

Een Hollander in Parijs - Parijs gaat op de schop

Met Johan Barthold Jongkind, de Nederlandse Fransman, stappen we Parijs midden negentiende eeuw binnen. Philip Freriks volgt de grote blonde Hollander met blauwe ogen en een drankprobleem. Manet, Monet, ze zagen hem als de grote meester. Wa...

13-09-2018 21:30

Het laatste restje romantiek

Een Hollander in Parijs - Het laatste restje romantiek

Met Ary Scheffer lopen we het Parijs in waar de rust nog lang niet is weergekeerd. Parijs is in burgeroorlog en Ary Scheffer bevindt zich in het centrum van de macht. Al beweren de geschiedenisboeken anders, hij was degene die Louis Philipp...

06-09-2018 21:30

Nieuw: Een Hollander in Parijs

Een Hollander in Parijs - Nieuw: Een Hollander in Parijs

Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de zesdelige serie Een Hollander in Parijs, vanaf vanavond elke donderdag om 21:30 uur op NPO 2, volgt presentator Philip Freriks d...

Een Hollander in Parijs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een Hollander in Parijs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een Hollander in Parijs bij Een Hollander in Parijs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een Hollander in Parijs. Heb je een uitzending van Een Hollander in Parijs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een Hollander in Parijs gemist

Uitzending gemist van Een Hollander in Parijs? Hier kun je alle uitzendingen van Een Hollander in Parijs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!