Programma gemist?

Met tijdens Kees van Dongen stappen we het naar het einde van de door 19e eeuw binnen. Parijs met viert feest. Kunstenaars door trekken op tv massaal naar Montmartre, waar de drank het rijkelijk vloeit en op op tv de huizen goedkoop zijn. uit Philip Freriks volgt door de sympathieke met Van Dongen van de zijn armoedige onderkomens in op Parijs, zijn vriendschap met het Picasso, naar de glamourwereld tijdens van het door belle de époque.

Met het de stoere Thérèse Schwartze uit gaan we met de jaren 80 van tijdens de 19e het eeuw in. het In Parijs bruist op het, restaurants, warenhuizen en theaters op floreren. in Maar hoe 'modern' dit allemaal tijdens ook aandoet, voor een vrouwen door is het nog op tv steeds oppassen geblazen dat op tv hun goede naam niet bezoedeld op de wordt. Philip Freriks stapt uit in de een voetsporen van de meest toonaangevende op vrouwelijke kunstenaar van haar op tv in tijd.

Langzaam door maar zeker wordt op tv Parijs het middelpunt van met de wereld. De eerste door op opstand van arbeiders is in op tv Parijs in en de wereld kijkt mee. Ook met Matthijs naar Maris maakt het naar mee. Als Nationaal op tv Gardist is hij erbij, de die bewuste dag op op Montmartre. Philip Freriks op tv reconstrueert in deze 72 tijdens dagen durende arbeidersopstand door de de ogen van Matthijs op tv Maris. door Maar het is ook de tijdens tijd naar waarin de kunsthandel door het voor het zeggen krijgt. Het in verhaal van kunsthandelaar de Goupil laat de zien dat zijn invloed door groot was. een Dat hij kunstenaars 'redde', met maar in ook 'opvoedde'.

Met naar Johan Barthold Jongkind, de het Nederlandse door Fransman, stappen we de Parijs midden negentiende eeuw binnen. Philip een Freriks volgt uit de grote het blonde Hollander met het blauwe ogen de en een drankprobleem. Manet, van Monet, ze zagen tijdens hem als de grote meester. op van Wat maakte deze onstuimige man een zo geliefd? Hij is in ook de de schilder die een het veranderende Parijs vastlegt. op tv Het Parijs waar in Haussmann op carte blanche heeft een gekregen. Haussmann, de met sloopkunstenaar, die de van stad uit de de middeleeuwen heeft getrokken. Parijs het zou mooi worden, maar in moest de vooral lekker ruiken.

Met Ary van Scheffer lopen we van het Parijs in waar de door de rust nog op tv lang niet is weergekeerd. Parijs is het in burgeroorlog de en Ary Scheffer met bevindt zich in het tijdens centrum van de in macht. Al beweren naar de geschiedenisboeken anders, in hij was degene naar die Louis tijdens Philippe d'Orleans naar in 1830 op met de troon zette. Scheffer was met een uitgesproken persoonlijkheid in het en dat staat in met schril contrast met uit zijn mierzoete schilderijen. Kunstenaar Pat op Andrea laat het zien een wat het talent op tv van Ary Scheffer door was. In zijn tijd uit een ware ster, maar uit nu zo goed als uit vergeten. Ook de tijdens kunst door is onderhevig aan uit modegrillen.

Ruim een eeuw door lang van was Parijs in de smeltkroes van cultureel op Europa en de naar hoofdstad van de met negentiende eeuw. In de met zesdelige tijdens serie Een Hollander in Parijs, het vanaf vanavond de elke donderdag om 21:30 uur de op NPO 2, met de volgt presentator Philip Freriks van de Parijse periode van het zes Nederlandse kunstschilders: op tv Van tijdens Spaendonck, Scheffer, Jongkind, in Maris, Schwartze en van Van Dongen. Wat waren in hun eerste indrukken? Wie op ontmoetten ze een en waar van leefden en leerden ze? Via een hun ogen zien we in van hoe Parijs in de 19de eeuw door door een heksenketel was, een episch centrum van een van de macht door vol kunst, feesten, uit mooie verhalen en naar het leven zelf. De kunstenaars met waren het op het juiste moment in door Parijs. met Als je iets wilde betekenen in in de kunst, de moest je in de de 19de eeuw in in Parijs zijn. Ze tijdens door kwamen als beginnende kunstenaars met van een aanbevelingsbrief het in hun met zak aan en toen begon naar het grote avontuur. Ze op werden dronken een met een op tv jonge Picasso en keken naar stiekem af tijdens bij Michelangelo. Maar het met waren vooral de een talloze mogelijkheden, een de ateliers, de opleidingen op tv en de tentoonstellingen. En op tv niet te vergeten op op tv de mensen, de de collega kunstschilders, de kunsthandel en de op een vrouwen. Met de tijdens bloemenschilder Gerard van Spaendonck duiken een we op in de eerste aflevering tijdens het koninkrijk Frankrijk op tv in. De mannen dragen pruiken, op de macht gaat door op door de schop, de koppen uit rollen. Gerard met van Spaendonck ontsnapt aan de uit guillotine een en houdt zich het gedeisd in het Jardin des met Plantes. het De zeden de zijn vederlicht, Palais Royale naar is een ordinaire hoerenmarkt. We uit proberen zicht te een krijgen op de het ogenschijnlijk brave door bloemenschilder een aan wie ook zo veel mysterie op op kleeft. Wie was in hij?

december 2021
11-10-2018 21:25

Feesten op Montmartre

Een Hollander in Parijs - Feesten op Montmartre

Met Kees van Dongen stappen we het einde van de 19e eeuw binnen. Parijs viert feest. Kunstenaars trekken massaal naar Montmartre, waar de drank rijkelijk vloeit en de huizen goedkoop zijn. Philip Freriks volgt de sympathieke Van Dongen van ...

04-10-2018 21:30

En er waren ook vrouwen in Parijs

Een Hollander in Parijs - En er waren ook vrouwen in Parijs

Met de stoere Thérèse Schwartze gaan we de jaren 80 van de 19e eeuw in. In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen en theaters floreren. Maar hoe 'modern' dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen is het nog steeds oppassen geblazen dat hu...

27-09-2018 21:30

Parijs, de hoofdstad van Europa

Een Hollander in Parijs - Parijs, de hoofdstad van Europa

Langzaam maar zeker wordt Parijs het middelpunt van de wereld. De eerste opstand van arbeiders is in Parijs en de wereld kijkt mee. Ook Matthijs Maris maakt het mee. Als Nationaal Gardist is hij erbij, die bewuste dag op Montmartre. Philip ...

20-09-2018 21:30

Parijs gaat op de schop

Een Hollander in Parijs - Parijs gaat op de schop

Met Johan Barthold Jongkind, de Nederlandse Fransman, stappen we Parijs midden negentiende eeuw binnen. Philip Freriks volgt de grote blonde Hollander met blauwe ogen en een drankprobleem. Manet, Monet, ze zagen hem als de grote meester. Wa...

13-09-2018 21:30

Het laatste restje romantiek

Een Hollander in Parijs - Het laatste restje romantiek

Met Ary Scheffer lopen we het Parijs in waar de rust nog lang niet is weergekeerd. Parijs is in burgeroorlog en Ary Scheffer bevindt zich in het centrum van de macht. Al beweren de geschiedenisboeken anders, hij was degene die Louis Philipp...

06-09-2018 21:30

Nieuw: Een Hollander in Parijs

Een Hollander in Parijs - Nieuw: Een Hollander in Parijs

Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de zesdelige serie Een Hollander in Parijs, vanaf vanavond elke donderdag om 21:30 uur op NPO 2, volgt presentator Philip Freriks d...

Een Hollander in Parijs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een Hollander in Parijs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een Hollander in Parijs bij Een Hollander in Parijs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een Hollander in Parijs. Heb je een uitzending van Een Hollander in Parijs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een Hollander in Parijs gemist

Uitzending gemist van Een Hollander in Parijs? Hier kun je alle uitzendingen van Een Hollander in Parijs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!