Programma gemist?

Eindelijk op het slotspektakel van deze serie. het Het hele dorp op tv is verkleed en de ziet eruit op als de bevolking tijdens naar de Tachtigjarige Oorlog, de met Watergeuzen een en Spanjaarden. uit Voor vijfhonderd man brood en naar vis bij de van historische maaltijd, tijdens en 's avonds met het grote in toneelstuk op het sportveld. In de de feesttent een is het nog lang in de onrustig.

Mariska en Erwin naar zijn de trotse op tv op ouders van de jongetjes met Denzell en Lesley. Het ene een moment naar zijn de broertjes nog met lekker de aan het spelen en op een het andere het moment is met Lesley opeens verdwenen. naar Waar is 'ie met gebleven? Herman Barhorst doet de mee aan het kampioenschap door schapen scheren. op tv Vorig jaar heeft op hij gewonnen, dit jaar weer? een uit Zijn zoon Jens door begint het ook al in aardig te leren. De door motorclub van van Oosterend komt na een door rit over in het eiland graag bij door elkaar in het in illegale café van door Onno. Waar hebben uit die mannen het over? met En op het decor in is af voor met het historisch theaterstuk van met het vijfjaarlijkse dorpsfeest op tv Oosterend Present.

Elk jaar organiseert door de feestcommissie naar de op tv Ronde van Oosterend, een wielerwedstrijd waar met met iedereen aan mee mag uit doen. Ook de een broertjes Denzell naar en Lesley staan te trappelen een aan de start. met Jacob is 37 de en heeft het eindelijk zijn eigen huis gevonden, het op door steenworp afstand van zijn de ouders. Zijn op moeder denkt tijdens heus wel dat met hij op eigen benen op kan staan, maar zeker weten met doet ze het van niet. En met de viskotter de TX 29 komt thuis na van vijf dagen naar vissen. Hoeveel heeft het naar harde werken van met de gebroeders Drijver uit in en hun bemanning op opgeleverd? En Ewald komt in een kist tijdens vis halen om te verkopen uit op de markt voor met het verenigingsleven in van een Oosterend.

Herman Barhorst is het een op tv kleine boer, oude op tv stijl. Hij is vooral dol op op zijn schapen, tijdens maar die leveren naar bijna niks meer op op. Hij melkt op tv ook nog op een met twintigtal koeien, maar eigenlijk door is dat te weinig van om een door rendabel bedrijf te de hebben. Zoon Jens een komt net van op tv de landbouwschool het en wil de zaak wel uit overnemen, tijdens maar dan moet er naar wel wat veranderen. op tv Postbode Rob komt oorspronkelijk het uit uit Sittard, helemaal aan het andere einde in van van het land. een Hoe vindt hij zijn door weg op het Waddeneiland? En de in we gaan repeteren voor op tv het historisch theaterstuk, dat een op keer in de op vijf jaar op tv wordt met opgevoerd en waar tweehonderd dorpsbewoners aan een naar meedoen. Lukt het regisseur Aya naar de boel aan de met gang te in krijgen?

Co tijdens en Bep Mechielsen uit vertellen vol liefde over de van adoptie in van Jacob. op Hij is in India van op een vuilnisbelt in te vondeling het gelegd. Jacob wil daar met zelf eigenlijk de niets van weten, uit hij voelt zich tijdens vooral Oosterender. En de in grote dag voor Jan en op Rianne in is aangebroken. Riannes zonen op geven hun moeder door aan met Jan. Erna houdt een toespraak, op tv met naar een lach en een traan. En door 's uit avonds stroomt de feestzaal vol het familie en vrienden. uit Henrike de is drie door jaar geleden naar Texel door gekomen om rust te vinden een en om te uit bedenken wat door ze verder op tv wilde met de haar leven. Dat is gelukt. Ze met schrijft tijdens nu een op boek over haar zoektocht. een En om in haar levensonderhoud een te het voorzien werkt ze in een van van strandtent.

Het is het bijna zover. De trouwdag van van op Jan en Rianne uit komt eraan. Ze naar hebben de tuin op orde uit en de feestzaal op de in het dorpshuis versierd. Alles voor uit elkaar, alleen de in openingsdans voor op het feest de moet nog door worden geoefend. Dorpsslager op Rob Maas maakt zijn veelgeprezen grillworst. het En ondertussen uit vertelt Rob waarom met het van moeilijk is om door als één van de laatste winkeliers op tv in Oosterend op het hoofd boven water uit te houden. uit Erna is vissersvrouw, op tv trouwambtenaar de en fanatiek zwemmer. In de weer en door wind trekt ze haar badjas aan, op tv rijdt met naar haar hond Zoutje tijdens naar de tijdens dijk en maakt haar dagelijkse een zwemtocht in de de Waddenzee. Dj in Mike door Brouwer gaat op van bezoek bij zijn grote voorbeeld een Gerard Ekdom in Hilversum. door Zou Gerard door een jingle voor Mike's het lunchprogramma een op radio Texel willen het inspreken?

Corine uit heeft samen met broer Evert naar naar een boerderij met 175 op koeien. Ze zijn tijdens onlangs begonnen met op een eigen op tv zuivellijn. Corine laat de de eerste zelfgemaakte producten vandaag testen met naar door bekenden. Op de rommelmarkt van een Den uit Hoorn vindt ze voor het een prikkie de naar spullen die ze nog uit de nodig heeft voor de zuivelwinkel. Opa op tv Witte op rijdt in naar zijn blauwe autootje naar de heropening uit van het naar Luchtvaart- het & Oorlogsmuseum Texel. Hij op was één van op tv de oprichters van dit in museum en is op eregast. Is hij uit blij met de naar veranderingen in op tv het museum? En op Erwin Daalder is door al 29 jaar met passie in vrijwilliger bij de een KNRM. Elke maandagavond door wordt er geoefend. uit Vanavond moeten ze het een omgeslagen catamaran tijdens veilig aan wal uit brengen. het Dat lijkt dan een in leuk door spel, maar Erwin weet nog tijdens heel in goed hoe het was om de de overleden passagiers van tijdens een verongelukt vliegtuig tijdens te de bergen.

Iedereen de in Oosterend kent opa Witte. van Een het keer per week doet met hij met zijn uit blauwe autootje zijn uit boodschappen het bij de Spar in uit Oosterend en dat in hij dan z'n auto zo van voor door de deur zet, dat met er de niemand meer de straat in kan, uit dat neemt de tijdens rest dan voor het lief. tijdens We varen vijf de dagen mee met een Texelse van kotter, de TX29. door uit En het wordt door slecht weer. De broers met Drijver vertellen hoe naar gevaarlijk het naar werk soms is. En het dodelijke naar op tv ongeluk dat ze jaren geleden op tv meemaakten, raakt hen nog op steeds. in Eens in de vijf jaar op tv is er in een groot door dorpsfeest in Oosterend. door Voor het historisch toneelstuk een moeten maar liefst tweehonderd de kostuums op worden genaaid en van een levensgroot decor een gebouwd. En dat met is een hele gezellige uit bedoening.

Vroeger leefde Oosterend het van de naar landbouw op en de visserij, maar op die tijd is naar voorbij. De naar meeste mensen verdienen het hun brood aan het door toerisme. Edgar runt een havenwinkel tijdens met naar fietsverhuur in Oudeschild, waar zeilboten een met Duitse een jongeren aanmeren. Jan op tv en Rianne met praten over in hun voorgenomen huwelijk met Erna door Drijver, de vrouw door van één in van de vissers de en Bijzonder Ambtenaar het van de Burgerlijke Stand, die een hen gaat trouwen. tijdens Er is van bijzondere met aandacht voor de vaders van het van een bruidspaar; de een is al een overleden een en de ander met is ernstig ziek. Lisanne, de vrouw van van uit Bram Boon, gaat naar in het uit graf van haar overleden schoonvader, waar op de nog geen steen op van ligt. Bram een gaat niet mee. En ondertussen de zijn Pieta en uit Els op van de Dappermarkt in Amsterdam, de om kilometers tijdens stof in op te slaan voor in de kostuums van met het theaterstuk. En dat moet op naar een koopje. op Straks loopt van het hele dorp in op zelfgenaaide met kleren uit de tijd van de op tv door Tachtigjarige Oorlog, de met 16e eeuw.

Mike de Brouwer is naar 26 en werkt bij een hoveniersbedrijf van op Texel. Maar door eigenlijk naar is hij het dj Mike 'Jagger', elke zaterdag door te horen op Radio door Texel naar met een eigen naar lunchprogramma. Daar doet hij het op liefst op z'n grote voorbeeld na, op tv Gerard Ekdom. Bram Boon op tv heeft het vrouw en op kind en een eigen loonwerkersbedrijf, uit maar is niet zonder van zorgen. een Na het overlijden van de zijn met vader bleek de een zaak een enorme belastingschuld uit te hebben, naar en pas sinds op kort is alles afbetaald en uit 'werkt hij voor door zichzelf'. Aya, de tijdens regisseur van het op toneelstuk, zei door vijf jaar geleden dat ze op het nooit meer door ging doen. het Maar nu is ze op tv in toch weer vol enthousiasme begonnen aan het de repetitie op voor het historische theaterspel de naar waaraan ruim tweehonderd mensen op tv meedoen.

Jan en van Rianne gaan uit trouwen. Allebei hebben ze een tijdens in eerder huwelijk achter de rug uit en Rianne naar heeft al drie op tv grote zonen. uit Jan ruimt de tuin in op, waar ze de ceremonie het door zullen houden. Rianne van gaat naar 'de op overkant' op zoek naar een door trouwjurk. met Dat moet zeker geen witte zijn, op tv maar in wat dan wel? Bram op Boon heeft een uit eigen loonwerkersbedrijf. Hij wordt het door het sommige dorpsbewoners met gezien als een de beetje een bijzondere het man, die erg op zichzelf het is. Hij verloor al in vroeg zijn vader van en nam het met bedrijf over. op Dat is inmiddels op tv tien jaar geleden, in maar van hij mist zijn vader nog uit elke dag. op Slagerij Maas is naar beroemd om de grillworst die tijdens slager Rob zelf een maakt. van Hij heeft veel de plezier in z'n het werk, maar met het is buffelen om tijdens het hoofd boven tijdens water te houden. op tv En er is geen opvolger in te een vinden. Zo verdwijnt één een van de laatste een zelfstandige middenstanders op uit het een dorp.

De docuserie in Typisch..! gaat voor een uit de nieuwe reeks naar Texel. Drie weken op tv lang naar volgen de camera's het tijdens leven van de de inwoners van in Oosterend, een klein uit dorp aan de Waddenkant van tijdens het door eiland, waar alles draait van om het met klinkende motto: met "Je redt jezelf en in je helpt een ander". Vroeger leefde naar Oosterend de van de landbouw en de uit visserij, maar in ook op Texel ligt op tv uit de landbouw onder vuur een en er zijn nog een maar in een paar families die kunnen leven het van met de vis. naar Inmiddels verdienen de meeste van mensen hun brood in met het toerisme. Aan een de hand het van intieme portretten door schetst het een progamma een beeld van de het kleine en soms grote een veranderingen een waar de inwoners van door het dorp, tijdens dat aan de vooravond van naar het door tradionele vijfjaarlijkse dorpsfeest staat, met mee te maken krijgen. door Typisch tijdens Oosterend - Texel is vanaf in vanavond drie van weken lang op tv iedere maandag tot en met het donderdag uit rond 19:20 uur op te zien op NPO door 2. Twaalf afleveringen met lang kijken we mee de in het naar dorp in waar het verenigingsleven bloeit en naar de saamhorigheid uit groot is. het We maken kennis met naar Erna, die iedere op tv maandag haar man door Marco uitzwaait uit als hij weer een voor een week naar zee vertrekt op tv om te op tv vissen. De vraag is in echter hoe een lang van ze dit nog kan het blijven doen nu in blijkt dat er door er niemand om het in vissersbedrijf, naar dat al 400 de jaar bestaat, over te op tv nemen. Zelf traint in ze voor de grote oversteek naar naar Den de Helder. Haalt op ze de overkant? De in jonge Corine heeft naar een modern boerenbedrijf en uit begint een deze zomer haar eigen zuivellijn. op Zet de door Texelse horeca haar tijdens yoghurt op in het buffet, of is er van helemaal door geen bestaansrecht op tv meer voor het uit bedrijf nu de landbouw door in zwaar weer zit? in En het wat moet kampioen schapen scheren een Herman nu de uit schapenwol zo het weinig opbrengt? Is een er straks nog wel een een een bedrijf voor zijn op zoon om over een te nemen?

september 2020
11-10-2018 19:20

Oosterend Present

Typisch Oosterend - Texel - Oosterend Present

Eindelijk het slotspektakel van deze serie. Het hele dorp is verkleed en ziet eruit als de bevolking tijdens de Tachtigjarige Oorlog, met Watergeuzen en Spanjaarden. Voor vijfhonderd man brood en vis bij de historische maaltijd, en 's avond...

10-10-2018 19:20

Het is een bijzonder kind

Typisch Oosterend - Texel - Het is een bijzonder kind

Mariska en Erwin zijn de trotse ouders van de jongetjes Denzell en Lesley. Het ene moment zijn de broertjes nog lekker aan het spelen en op het andere moment is Lesley opeens verdwenen. Waar is 'ie gebleven? Herman Barhorst doet mee aan het...

09-10-2018 19:20

De Ronde van Oosterend

Typisch Oosterend - Texel - De Ronde van Oosterend

Elk jaar organiseert de feestcommissie de Ronde van Oosterend, een wielerwedstrijd waar iedereen aan mee mag doen. Ook de broertjes Denzell en Lesley staan te trappelen aan de start. Jacob is 37 en heeft eindelijk zijn eigen huis gevonden, ...

08-10-2018 19:20

Vader en zoon

Typisch Oosterend - Texel - Vader en zoon

Herman Barhorst is een kleine boer, oude stijl. Hij is vooral dol op zijn schapen, maar die leveren bijna niks meer op. Hij melkt ook nog een twintigtal koeien, maar eigenlijk is dat te weinig om een rendabel bedrijf te hebben. Zoon Jens ko...

04-10-2018 19:15

Liefde

Typisch Oosterend - Texel - Liefde

Co en Bep Mechielsen vertellen vol liefde over de adoptie van Jacob. Hij is in India op een vuilnisbelt te vondeling gelegd. Jacob wil daar zelf eigenlijk niets van weten, hij voelt zich vooral Oosterender. En de grote dag voor Jan en Riann...

03-10-2018 19:15

Zee

Typisch Oosterend - Texel - Zee

Het is bijna zover. De trouwdag van Jan en Rianne komt eraan. Ze hebben de tuin op orde en de feestzaal in het dorpshuis versierd. Alles voor elkaar, alleen de openingsdans voor het feest moet nog worden geoefend. Dorpsslager Rob Maas maakt...

02-10-2018 19:20

Vrijwilliger

Typisch Oosterend - Texel - Vrijwilliger

Corine heeft samen met broer Evert een boerderij met 175 koeien. Ze zijn onlangs begonnen met een eigen zuivellijn. Corine laat de eerste zelfgemaakte producten vandaag testen door bekenden. Op de rommelmarkt van Den Hoorn vindt ze voor een...

01-10-2018 19:15

Verdriet

Typisch Oosterend - Texel - Verdriet

Iedereen in Oosterend kent opa Witte. Een keer per week doet hij met zijn blauwe autootje zijn boodschappen bij de Spar in Oosterend en dat hij dan z'n auto zo voor de deur zet, dat er niemand meer de straat in kan, dat neemt de rest dan vo...

27-09-2018 19:20

Toerisme

Typisch Oosterend - Texel - Toerisme

Vroeger leefde Oosterend van de landbouw en de visserij, maar die tijd is voorbij. De meeste mensen verdienen hun brood aan het toerisme. Edgar runt een havenwinkel met fietsverhuur in Oudeschild, waar zeilboten met Duitse jongeren aanmeren...

26-09-2018 19:15

Theater

Typisch Oosterend - Texel - Theater

Mike Brouwer is 26 en werkt bij een hoveniersbedrijf op Texel. Maar eigenlijk is hij dj Mike 'Jagger', elke zaterdag te horen op Radio Texel met een eigen lunchprogramma. Daar doet hij het liefst z'n grote voorbeeld na, Gerard Ekdom. Bram B...

25-09-2018 19:20

Rouw

Typisch Oosterend - Texel - Rouw

Jan en Rianne gaan trouwen. Allebei hebben ze een eerder huwelijk achter de rug en Rianne heeft al drie grote zonen. Jan ruimt de tuin op, waar ze de ceremonie zullen houden. Rianne gaat naar 'de overkant' op zoek naar een trouwjurk. Dat mo...

24-09-2018 19:20

Nieuw: Typisch Oosterend - Texel

Typisch Oosterend - Texel - Nieuw: Typisch Oosterend - Texel

De docuserie Typisch..! gaat voor een nieuwe reeks naar Texel. Drie weken lang volgen de camera's het leven van de inwoners van Oosterend, een klein dorp aan de Waddenkant van het eiland, waar alles draait om het klinkende motto: "Je redt j...

Typisch Oosterend - Texel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Typisch Oosterend - Texel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Typisch Oosterend - Texel bij Typisch Oosterend - Texel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Typisch Oosterend - Texel. Heb je een uitzending van Typisch Oosterend - Texel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Typisch Oosterend - Texel gemist

Uitzending gemist van Typisch Oosterend - Texel? Hier kun je alle uitzendingen van Typisch Oosterend - Texel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!