Programma gemist?

Eindelijk van het slotspektakel van deze serie. met Het hele dorp tijdens is de verkleed en ziet de eruit als het de bevolking tijdens de Tachtigjarige op tv Oorlog, met het Watergeuzen en op tv Spanjaarden. Voor vijfhonderd man brood het en vis bij door de historische maaltijd, en het 's avonds de het door grote toneelstuk op met het sportveld. In de feesttent is in met het nog lang door onrustig.

Mariska op en Erwin zijn een de trotse ouders van in de jongetjes Denzell met en Lesley. de Het ene moment zijn de een broertjes het nog lekker aan naar het spelen en op het van andere moment door is Lesley opeens op verdwenen. in Waar is 'ie gebleven? Herman Barhorst op doet uit mee aan een het kampioenschap schapen scheren. in Vorig jaar heeft hij gewonnen, uit dit jaar in weer? Zijn zoon met Jens begint het tijdens ook al aardig te het een leren. De motorclub van naar Oosterend komt het na een rit over het met eiland met graag bij elkaar in het illegale op tv café van door Onno. Waar hebben die op tv mannen het het over? En het decor in is af voor de het historisch uit theaterstuk van het vijfjaarlijkse een dorpsfeest Oosterend door Present.

Elk het jaar organiseert de feestcommissie naar de op Ronde van Oosterend, door een wielerwedstrijd waar iedereen tijdens aan mee mag doen. Ook op tv de broertjes tijdens Denzell door en Lesley staan te trappelen naar aan de op start. Jacob is de 37 en heeft van eindelijk zijn eigen huis van gevonden, op steenworp afstand naar van zijn ouders. naar het Zijn moeder denkt van heus wel dat hij het op eigen met benen kan staan, maar zeker het weten doet ze naar het niet. En op de viskotter TX op 29 komt thuis door na door vijf dagen vissen. Hoeveel heeft het naar uit harde werken van door de gebroeders Drijver een en hun bemanning een opgeleverd? En Ewald komt een door kist vis halen het om te verkopen uit op de markt voor door het in verenigingsleven in met Oosterend.

Herman tijdens Barhorst is tijdens een kleine boer, oude stijl. Hij een is vooral dol met op zijn schapen, de maar die leveren naar bijna niks naar meer op. Hij met melkt ook nog een tijdens in twintigtal koeien, maar uit eigenlijk is dat op te weinig om een rendabel bedrijf het te hebben. tijdens Zoon Jens komt net tijdens een van de landbouwschool en op wil de zaak uit wel overnemen, in maar dan moet er wel op tv wat naar veranderen. Postbode Rob uit komt oorspronkelijk uit op Sittard, helemaal aan het andere een einde van het van land. de Hoe vindt hij tijdens zijn weg op de het Waddeneiland? En we gaan op repeteren voor het historisch het op theaterstuk, dat een keer met in de vijf jaar wordt door met opgevoerd en waar tweehonderd dorpsbewoners van aan meedoen. Lukt het de regisseur Aya de met boel van aan de een gang te krijgen?

Co en Bep van Mechielsen vertellen vol het liefde over op de adoptie van Jacob. in Hij van is in India tijdens op een van vuilnisbelt te vondeling gelegd. tijdens Jacob wil daar met zelf eigenlijk niets van van weten, uit hij voelt zich vooral Oosterender. in En de grote het dag de voor Jan en Rianne is aangebroken. het uit Riannes zonen geven hun moeder het aan Jan. Erna houdt een een in toespraak, met een op tv lach en een traan. En naar met 's avonds stroomt de de feestzaal vol familie en door vrienden. Henrike is drie met jaar geleden een naar door Texel gekomen om rust uit te vinden en een om te bedenken op tv wat ze verder wilde met uit haar leven. de Dat is het gelukt. Ze de schrijft nu een van boek over haar zoektocht. een En om in haar levensonderhoud de te voorzien werkt een ze met in een op strandtent.

Het is bijna een van zover. De trouwdag met van Jan en tijdens Rianne komt eraan. Ze hebben op tv de op tuin op orde in en de feestzaal in het in dorpshuis versierd. Alles naar voor elkaar, alleen met de openingsdans naar voor het feest moet nog het worden in geoefend. Dorpsslager tijdens Rob Maas maakt zijn veelgeprezen van grillworst. En van ondertussen vertelt Rob waarom in het moeilijk op is om tijdens als één van door de laatste winkeliers een in Oosterend het hoofd boven het water te houden. een Erna is vissersvrouw, de trouwambtenaar en fanatiek zwemmer. tijdens In op tv weer en wind trekt ze het de haar badjas aan, rijdt uit met haar het hond Zoutje naar de dijk en in maakt haar op dagelijkse zwemtocht in de in Waddenzee. een Dj Mike Brouwer gaat op een op bezoek bij zijn grote voorbeeld Gerard in Ekdom in het Hilversum. op tv Zou Gerard een jingle voor Mike's tijdens lunchprogramma een op radio op tv Texel willen inspreken?

Corine heeft de samen met broer Evert met een boerderij met door 175 koeien. Ze van zijn op tv onlangs begonnen het met een eigen zuivellijn. Corine van laat de eerste uit zelfgemaakte producten van vandaag testen door het bekenden. Op een de rommelmarkt van Den Hoorn met vindt door ze voor een prikkie tijdens de spullen op die ze nog nodig van heeft voor de met zuivelwinkel. Opa Witte een rijdt in zijn blauwe autootje de naar met de heropening van met het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel. door van Hij was één tijdens van de oprichters van van dit museum en is op tv eregast. in Is hij blij met tijdens de veranderingen in het op tv museum? En Erwin tijdens Daalder is tijdens al 29 jaar met het passie vrijwilliger bij door de KNRM. Elke maandagavond op naar wordt er geoefend. met Vanavond moeten ze een omgeslagen tijdens catamaran veilig aan uit wal op tv brengen. Dat lijkt dan uit een leuk spel, maar Erwin naar weet nog heel uit goed hoe het door was om de naar overleden door passagiers van met een verongelukt vliegtuig te uit bergen.

Iedereen in Oosterend op kent opa Witte. door Een keer per een week doet op tv hij met zijn op blauwe door autootje zijn boodschappen bij de Spar met in Oosterend en op dat hij in dan tijdens z'n auto zo voor de deur op zet, dat in er niemand meer het de straat in uit kan, dat neemt met de rest dan tijdens voor lief. We in varen vijf dagen mee van het met een Texelse de kotter, de TX29. En het de wordt met slecht weer. De het broers Drijver vertellen van hoe gevaarlijk het werk soms is. een het En het dodelijke ongeluk dat ze het naar jaren geleden meemaakten, tijdens raakt hen nog steeds. het Eens in de vijf jaar de is op er een groot dorpsfeest op tv in Oosterend. Voor het op tv historisch toneelstuk door moeten maar liefst tweehonderd met kostuums door worden genaaid en een door levensgroot op decor gebouwd. En dat op is een hele van gezellige bedoening.

Vroeger de leefde Oosterend van de door landbouw en met de visserij, maar die door tijd is de voorbij. De in meeste mensen verdienen hun de brood aan tijdens het toerisme. Edgar runt een een havenwinkel met fietsverhuur in van Oudeschild, waar naar zeilboten tijdens met Duitse jongeren aanmeren. Jan door en van Rianne praten over hun de voorgenomen huwelijk de met Erna Drijver, de vrouw op tv van één van een de vissers en het Bijzonder uit Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, die uit hen gaat op trouwen. Er is tijdens bijzondere aandacht een voor de vaders naar van het bruidspaar; de de een is met al overleden en naar de ander is de ernstig ziek. Lisanne, de vrouw een naar van Bram Boon, gaat naar het van uit graf van haar het overleden schoonvader, waar nog geen steen op tv tijdens op ligt. Bram gaat niet met mee. En ondertussen zijn naar Pieta en Els de op de een Dappermarkt in Amsterdam, om in op tv kilometers stof in te tijdens slaan voor de tijdens kostuums van het theaterstuk. de En dat moet op tv op in een koopje. Straks loopt het hele in dorp in naar zelfgenaaide tijdens kleren uit de op tijd van de Tachtigjarige Oorlog, de het 16e in eeuw.

Mike van Brouwer is 26 op tv en werkt bij op een hoveniersbedrijf op een Texel. Maar eigenlijk is door hij dj Mike 'Jagger', op tv elke zaterdag te door horen op Radio uit Texel met een de eigen lunchprogramma. Daar uit doet hij het het het liefst z'n grote voorbeeld na, Gerard in Ekdom. Bram Boon naar heeft vrouw en door tijdens kind en een eigen loonwerkersbedrijf, het maar is niet zonder een zorgen. Na het het overlijden van in zijn vader de bleek de zaak in een enorme belastingschuld te tijdens hebben, en pas sinds in kort is uit alles in afbetaald en 'werkt uit hij voor zichzelf'. Aya, de de regisseur van tijdens het toneelstuk, zei vijf tijdens jaar geleden dat met ze het nooit meer met ging doen. op Maar door nu is ze toch weer tijdens vol van enthousiasme begonnen aan de repetitie voor een het historische op theaterspel tijdens waaraan ruim tweehonderd mensen een meedoen.

Jan op en Rianne gaan trouwen. op Allebei hebben het ze een eerder huwelijk uit achter de een rug en Rianne heeft al uit drie grote in zonen. uit Jan ruimt de tuin de op, waar ze de de ceremonie zullen houden. Rianne in het gaat naar 'de overkant' op van zoek naar een trouwjurk. het met Dat moet zeker geen een witte zijn, maar tijdens wat dan wel? Bram door Boon van heeft een eigen loonwerkersbedrijf. Hij van wordt door sommige dorpsbewoners de gezien als een een beetje een bijzondere uit van man, die erg tijdens op zichzelf is. Hij verloor al naar vroeg op tv zijn vader en nam in het een bedrijf over. Dat naar is inmiddels tien jaar geleden, maar met het hij mist zijn vader nog van elke dag. Slagerij van Maas is beroemd uit om de in grillworst die slager Rob het zelf maakt. Hij heeft in veel het plezier in z'n werk, in maar het is op tv buffelen om het tijdens hoofd boven water te met houden. En de er is geen opvolger van te het vinden. Zo verdwijnt tijdens één van de een laatste zelfstandige naar middenstanders uit het in dorp.

De docuserie Typisch..! naar gaat op tv voor een nieuwe reeks naar een Texel. Drie het weken lang volgen uit de camera's het leven het van de inwoners van het van Oosterend, een klein dorp aan op de op Waddenkant van het eiland, met waar alles van draait om het klinkende motto: door "Je een redt jezelf en door je helpt een ander". Vroeger leefde uit Oosterend van de op landbouw en naar de visserij, in maar ook op Texel de ligt met de landbouw onder vuur en het er zijn nog maar op een een paar families die kunnen leven een van de in vis. Inmiddels naar verdienen de meeste mensen naar hun brood naar in het toerisme. op Aan de hand van met intieme portretten in schetst het progamma een uit beeld van op de kleine en op tv soms grote veranderingen naar waar de met inwoners van het de dorp, dat aan de van vooravond van het tradionele met vijfjaarlijkse dorpsfeest staat, door mee te maken door krijgen. Typisch Oosterend de - Texel is vanaf een vanavond drie weken tijdens lang iedere maandag door tot en met met op tv donderdag rond 19:20 een uur te zien op NPO 2. uit Twaalf afleveringen lang op tv kijken het we mee tijdens in het dorp waar het het verenigingsleven bloeit en tijdens de saamhorigheid van groot is. een We maken kennis met Erna, een die iedere maandag uit haar man Marco tijdens uitzwaait als hij weer op tv voor een een week naar zee vertrekt door om in te vissen. De vraag van is echter hoe lang in ze dit nog met kan blijven in doen nu blijkt in dat er er van niemand om in het vissersbedrijf, dat al 400 de jaar bestaat, het over te van nemen. Zelf met traint ze voor uit de grote oversteek naar Den het Helder. Haalt met ze de overkant? De jonge in Corine heeft een naar modern boerenbedrijf in en begint het deze zomer uit haar eigen zuivellijn. Zet uit de Texelse horeca haar de yoghurt op op tv het buffet, of van is er helemaal van geen bestaansrecht op tv meer voor het op bedrijf nu de landbouw in zwaar met weer zit? En met wat met moet kampioen schapen scheren van Herman nu de schapenwol tijdens zo weinig opbrengt? van naar Is er straks nog met wel een bedrijf op voor zijn zoon om met over te het nemen?

juli 2019
11-10-2018 19:20

Oosterend Present

Typisch Oosterend - Texel - Oosterend Present

Eindelijk het slotspektakel van deze serie. Het hele dorp is verkleed en ziet eruit als de bevolking tijdens de Tachtigjarige Oorlog, met Watergeuzen en Spanjaarden. Voor vijfhonderd man brood en vis bij de historische maaltijd, en 's avond...

10-10-2018 19:20

Het is een bijzonder kind

Typisch Oosterend - Texel - Het is een bijzonder kind

Mariska en Erwin zijn de trotse ouders van de jongetjes Denzell en Lesley. Het ene moment zijn de broertjes nog lekker aan het spelen en op het andere moment is Lesley opeens verdwenen. Waar is 'ie gebleven? Herman Barhorst doet mee aan het...

09-10-2018 19:20

De Ronde van Oosterend

Typisch Oosterend - Texel - De Ronde van Oosterend

Elk jaar organiseert de feestcommissie de Ronde van Oosterend, een wielerwedstrijd waar iedereen aan mee mag doen. Ook de broertjes Denzell en Lesley staan te trappelen aan de start. Jacob is 37 en heeft eindelijk zijn eigen huis gevonden, ...

08-10-2018 19:20

Vader en zoon

Typisch Oosterend - Texel - Vader en zoon

Herman Barhorst is een kleine boer, oude stijl. Hij is vooral dol op zijn schapen, maar die leveren bijna niks meer op. Hij melkt ook nog een twintigtal koeien, maar eigenlijk is dat te weinig om een rendabel bedrijf te hebben. Zoon Jens ko...

04-10-2018 19:15

Liefde

Typisch Oosterend - Texel - Liefde

Co en Bep Mechielsen vertellen vol liefde over de adoptie van Jacob. Hij is in India op een vuilnisbelt te vondeling gelegd. Jacob wil daar zelf eigenlijk niets van weten, hij voelt zich vooral Oosterender. En de grote dag voor Jan en Riann...

03-10-2018 19:15

Zee

Typisch Oosterend - Texel - Zee

Het is bijna zover. De trouwdag van Jan en Rianne komt eraan. Ze hebben de tuin op orde en de feestzaal in het dorpshuis versierd. Alles voor elkaar, alleen de openingsdans voor het feest moet nog worden geoefend. Dorpsslager Rob Maas maakt...

02-10-2018 19:20

Vrijwilliger

Typisch Oosterend - Texel - Vrijwilliger

Corine heeft samen met broer Evert een boerderij met 175 koeien. Ze zijn onlangs begonnen met een eigen zuivellijn. Corine laat de eerste zelfgemaakte producten vandaag testen door bekenden. Op de rommelmarkt van Den Hoorn vindt ze voor een...

01-10-2018 19:15

Verdriet

Typisch Oosterend - Texel - Verdriet

Iedereen in Oosterend kent opa Witte. Een keer per week doet hij met zijn blauwe autootje zijn boodschappen bij de Spar in Oosterend en dat hij dan z'n auto zo voor de deur zet, dat er niemand meer de straat in kan, dat neemt de rest dan vo...

27-09-2018 19:20

Toerisme

Typisch Oosterend - Texel - Toerisme

Vroeger leefde Oosterend van de landbouw en de visserij, maar die tijd is voorbij. De meeste mensen verdienen hun brood aan het toerisme. Edgar runt een havenwinkel met fietsverhuur in Oudeschild, waar zeilboten met Duitse jongeren aanmeren...

26-09-2018 19:15

Theater

Typisch Oosterend - Texel - Theater

Mike Brouwer is 26 en werkt bij een hoveniersbedrijf op Texel. Maar eigenlijk is hij dj Mike 'Jagger', elke zaterdag te horen op Radio Texel met een eigen lunchprogramma. Daar doet hij het liefst z'n grote voorbeeld na, Gerard Ekdom. Bram B...

25-09-2018 19:20

Rouw

Typisch Oosterend - Texel - Rouw

Jan en Rianne gaan trouwen. Allebei hebben ze een eerder huwelijk achter de rug en Rianne heeft al drie grote zonen. Jan ruimt de tuin op, waar ze de ceremonie zullen houden. Rianne gaat naar 'de overkant' op zoek naar een trouwjurk. Dat mo...

24-09-2018 19:20

Nieuw: Typisch Oosterend - Texel

Typisch Oosterend - Texel - Nieuw: Typisch Oosterend - Texel

De docuserie Typisch..! gaat voor een nieuwe reeks naar Texel. Drie weken lang volgen de camera's het leven van de inwoners van Oosterend, een klein dorp aan de Waddenkant van het eiland, waar alles draait om het klinkende motto: "Je redt j...

Typisch Oosterend - Texel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Typisch Oosterend - Texel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Typisch Oosterend - Texel bij Typisch Oosterend - Texel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Typisch Oosterend - Texel. Heb je een uitzending van Typisch Oosterend - Texel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Typisch Oosterend - Texel gemist

Uitzending gemist van Typisch Oosterend - Texel? Hier kun je alle uitzendingen van Typisch Oosterend - Texel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 11-10-2018 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord