Programma gemist?

Seks op en film, het tijdens is nog steeds een met ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven tijdens laat geslaagde voorbeelden van zien: het scènes uit de Tarzan and his uit Mate, Amarcord, 800 Balas, met A History of Violence op en van Dressed to Kill. Met een glansrol op tv tijdens voor Paul Verhoeven, en het praktijkvoorbeelden: want seks op door de set blijft van volgens naar Koolhoven 'een dingetje.'

Film op tv noir is de wereld van een tijdens rauwe detectives, corrupte agenten en femme in fatales. op tv De Franse criticus Nino tijdens Frank introduceerde uit de term in 1946 nadat in in hem de pessimistische een toon van een aantal door films uit door de Verenigde Staten was opgevallen. de Martin Koolhoven op omschrijft film noir als van 'een vrouw met een tijdens het verleden en een naar man zonder toekomst.' Aandacht voor films tijdens het als Touch of Evil van van Orson uit Welles en moderne door klassiekers als Lost Highway en door Drive.

In de 1981 kwam met The Road Warrior van George Miller het uit, door het vervolg op Mad het Max, en een in nieuw de genre was geboren: de het post-apocalyptische film. Het is de de natte droom op tv van uit veel filmregisseurs: een hele op tv nieuwe wereld kunnen bouwen een op de oude, waarbij een het je alleen die elementen door van vroeger op behoudt die je van pas komen. op tv De postapocalyptische tijdens film een kent vele varianten, een maar een van de de meest voorkomende is het naar verhaal van tijdens één mens die in achterblijft op op tv een verwoeste aarde. Maar helemaal alleen, op dat weet elke met naar filmfan, blijft die op ene mens nooit.

De uit Europese variant van horror is door op traditioneel altijd net even met iets 'nastier' dan op tv de Amerikaanse. Dat begon van al de met Das Cabinet op tv des Dr. Caligari uit met 1920 en die lijn een loopt door tot films naar als Let door The Right naar One In. in In de zogeheten giallo's, de van Italiaanse versie in van horrorfilms, spelen geweld en tijdens een erotiek een grote een rol. Meester van dat genre is in Dario de Argento met klassiekers als op tv Suspiria en Profondo het Rosso. Martin naar Koolhoven gaat van ook op zoek naar antwoord het op naar de meest prangende tijdens vraag van allemaal: het hoe hoort bloed eruit te uit zien?

Al een op de filmacademie wordt gewaarschuwd uit voor de drie door b's: het baby's, beesten het en boten. Verwerk in een boot in naar je scenario en uit je stevent af in op een ramp. Filmen op open op tv water is vragen tijdens met om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te door over die in bewijzen dat van de zee zich met onmogelijk laat regisseren. Martin tijdens Koolhoven constateert in dat er desondanks heel mooie door van films zijn gemaakt: op onder meer Jaws, door The Abyss, Pirates of the in Caribean en Dead het Calm.

Seks tijdens en film, het is nog op tv steeds een ongemakkelijk het huwelijk. Martin Koolhoven in door laat geslaagde voorbeelden zien: scenes in uit Tarzan and door his Mate, op tv Amarcord, 800 Balas, in A History of Violence en uit Dressed het to Kill. Met een een glansrol voor Paul naar Verhoeven, en praktijkvoorbeelden: tijdens want seks op de op set door blijft volgens Koolhoven 'een op tv dingetje.'

De spaghettiwestern, tijdens de met rauwe Italiaanse versie van de western, op tv is volgens Martin de een Koolhoven het mooiste een genre dat er in is. Het kwam in in de jaren zestig op door met met de film 'A Fistful of Dollars' een van Sergio Leone, van onmiskenbaar uit de grootste regisseur de in het genre, en op tv werd een de ware rage. op tv Griekse tragedies zijn bewerkt tot met western, met net als Carmen, Shakespeare en de door moord op John een F. op tv Kennedy. Er naar zijn zelfs getekende westerns en op tv een in western met alleen maar op kinderen als naar acteurs.

Film noir door is de wereld een van rauwe tijdens detectives, corrupte agenten en van femme fatales. De op Franse criticus Nino tijdens Frank introduceerde de uit term in een 1946 nadat hem het de pessimistische toon van met een in aantal films uit de Verenigde Staten in was opgevallen. Martin door Koolhoven omschrijft met film noir als de 'een een vrouw met een verleden en op een man zonder op tv toekomst.' uit Aandacht voor films als tijdens Touch of Evil van Orson met Welles en van moderne klassiekers als Lost op tv tijdens Highway en Drive.

In de vierde naar de aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door door door Martin Koolhoven gaat het over naar post-apocalyptische films. In een 1981 kwam 'The door Road Warrior' van George op tv Miller uit, uit het vervolg op 'Mad de Max', en een door nieuw een genre was door geboren: de post-apocalyptische film. De apocalyps op tv op is een Bijbelse verwijzing naar door het einde door der tijden, die in dit de op tv geval dus al heeft plaatsgevonden. Het op tv is op de natte droom van een veel filmregisseurs: een het hele nieuwe wereld kunnen in bouwen op door de oude, waarbij je op tv alleen van die elementen van naar vroeger behoudt die je een van pas de komen. De post-apocalyptische in film kent vele op tv varianten, maar een in van de meest voorkomende naar is het verhaal van naar één mens op tv die door achterblijft op een verwoeste aarde. Maar met helemaal alleen, tijdens dat weet op elke filmfan, blijft die ene in mens door nooit.

De Europese variant door van naar horror is traditioneel altijd in net even een iets 'nastier' met dan de Amerikaanse. Dat de begon al op met Das Cabinet des op tv Dr. Caligari uit 1920 en de in die lijn loopt door op tot films naar als Let The Right met One In. met In de zogeheten giallo's, de Italiaanse tijdens versie van van horrorfilms, spelen naar geweld en erotiek een grote op het rol. Meester van tijdens dat genre is Dario Argento op met klassiekers als Suspiria op tv en Profondo Rosso. door Martin uit Koolhoven gaat een ook op zoek naar antwoord op het de van meest prangende vraag door van allemaal: hoe in hoort bloed eruit te uit zien?

De tweede in aflevering van De naar kijk van Koolhoven, op een zesdelige de serie filmcolleges, heeft geen genre, het maar een thema: op tv met water en boten. Een boot het in je in film is in vragen om moeilijkheden, het maar daarom niet minder leuk. Op tijdens de filmacademie het waarschuwen ze al voor de met drie b's: baby's, uit van beesten en boten. Verwerk een in boot in je een scenario en je stevent tijdens tijdens af op een ramp. Filmen op van het open met water is vragen op tv om van moeilijkheden, er zijn voorbeelden op te over de die bewijzen dat een de zee zich onmogelijk laat regisseren. van "Maar uit het heeft wel heel het mooie films opgeleverd", door constateert Koolhoven. Met onder naar uit meer Jaws, The uit Abyss, Pirates of the Caribbean en met Dead Calm. het Aansluitend wordt van Das Boot om 22:00 naar uur uitgezonden NPO op op tv 3.

De tijdens kijk van op Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges met verzorgd door filmregisseur het op en cinefiel Martin Koolhoven. van Aan de hand van scènes tijdens uit zijn favoriete door op tv speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot in van zijn liefde naar voor in cinema. Van Basic Instinct tot de de Jaws, en van Dr. Strangelove tot de Drive, de iedere filmenthousiasteling kan zijn van hart de ophalen. De kijk het van Koolhoven is vanaf vanavond elke door vrijdag rond de 21:15 uur met te zien, gevolgd door een het passende film. In op tv De kijk van de Koolhoven geen droge op tv kritieken en op tv academische verhandelingen, maar enthousiaste op betogen tijdens en bezielde observaties: Koolhoven is bovenal uit liefhebber. naar De filmcolleges zijn onderverdeeld van in tijdens verschillende genres en thema’s: Spaghetti door Western, tijdens Film Noir, Euro naar horror, de Post-apocalyptische film, Water/Boten in en op Erotica. Van Basic Instinct de tot Jaws, en uit van Dr. het Strangelove tot Drive, iedere filmenthousiasteling kan naar zijn hart ophalen. het Aansluitend wordt tijdens na ieder filmcollege op een passende het film uitgezonden die door een Martin zelf in is uitgekozen. uit Zo zullen zijn op alom geprezen western-thriller van Brimstone en Paul Verhoevens de psychologische thriller Elle voor het op eerst worden vertoond met op door Nederlandse televisie. tijdens In navolging van door Martins beschrijvende en enthousiaste op vertelstijl is de een vorm van naar De kijk van tijdens Koolhoven al even beeldend. Met uit behulp van de nieuwste met in film- en bewerkingstechnieken verschijnt van Koolhoven zelf speels in enkele op van een de scènes van de uit films die met hij bespreekt.

september 2020
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!