Programma gemist?

Seks en met film, het een is nog steeds een uit ongemakkelijk huwelijk. Martin het Koolhoven laat op geslaagde voorbeelden zien: scènes in uit Tarzan naar and his in Mate, Amarcord, 800 Balas, A met History of Violence en op tv naar Dressed to Kill. Met een glansrol naar voor Paul een Verhoeven, en praktijkvoorbeelden: want de seks op de uit set blijft in volgens Koolhoven 'een in dingetje.'

Film uit noir is de wereld van uit rauwe door detectives, corrupte agenten uit en femme fatales. De het Franse criticus Nino Frank een de introduceerde de term met in 1946 nadat hem de pessimistische op tv van toon van een aantal een films uit de Verenigde met Staten was opgevallen. in Martin Koolhoven omschrijft op tv film noir als 'een naar vrouw met een naar verleden en van een op tv man zonder toekomst.' tijdens Aandacht voor films als Touch met of Evil van met Orson Welles en moderne op klassiekers als Lost de Highway en op tv Drive.

In 1981 van kwam The Road Warrior naar de van George Miller uit, met het vervolg op Mad Max, het en een nieuw in genre was geboren: met de van post-apocalyptische film. Het is de de in natte droom van veel tijdens filmregisseurs: een uit hele nieuwe wereld een kunnen bouwen op de oude, een waarbij je door alleen die naar elementen van vroeger behoudt op tv die je tijdens van pas komen. De postapocalyptische film naar kent de vele varianten, maar een van op tv in de meest voorkomende is met het verhaal van één door mens op die achterblijft op een verwoeste het aarde. Maar helemaal door alleen, dat weet de elke filmfan, met blijft die ene de mens nooit.

De Europese uit variant van de horror is traditioneel altijd op tv net de even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. naar Dat begon de al met op Das Cabinet met des Dr. Caligari uit 1920 door en die lijn de loopt door tot met films als uit Let The het Right One In. In op tv de zogeheten giallo's, in de Italiaanse versie van horrorfilms, op tv op spelen geweld en met erotiek een grote rol. Meester naar van een dat genre is een Dario Argento met klassiekers als Suspiria van en naar Profondo Rosso. naar Martin Koolhoven gaat ook op zoek van naar door antwoord op de meest uit prangende vraag van allemaal: het hoe hoort bloed in naar eruit te zien?

Al op tv op de filmacademie wordt van gewaarschuwd in voor de drie van b's: baby's, beesten en door boten. Verwerk een boot in met je scenario door en je stevent af door in op een ramp. Filmen op open van water is vragen in tijdens om moeilijkheden, er zijn van voorbeelden te over die naar bewijzen dat de zee met zich in onmogelijk laat regisseren. Martin met Koolhoven constateert dat er tijdens met desondanks heel mooie de films zijn gemaakt: tijdens onder meer Jaws, The tijdens Abyss, Pirates of met the Caribean en Dead naar Calm.

Seks op en film, het is op nog op tv steeds een ongemakkelijk huwelijk. van Martin Koolhoven uit laat geslaagde voorbeelden zien: op tv scenes uit met Tarzan and his Mate, Amarcord, door 800 Balas, A History van of Violence op tv en Dressed to Kill. een met Met een glansrol voor op Paul Verhoeven, en in praktijkvoorbeelden: want seks op de tijdens set in blijft volgens Koolhoven 'een van dingetje.'

De op tv spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse een versie van op tv de western, uit is volgens Martin Koolhoven het het mooiste genre dat er op is. Het kwam tijdens in de jaren op tv zestig op naar met de film het 'A Fistful of het Dollars' van op Sergio Leone, onmiskenbaar de op tv grootste regisseur in op tv het op tv genre, en werd uit een ware rage. uit Griekse tragedies zijn bewerkt tot een western, net als uit Carmen, Shakespeare naar en de van moord op John F. Kennedy. met Er zijn naar zelfs getekende westerns en een door western een met alleen maar kinderen als op tv met acteurs.

Film op tv noir is de wereld op tv van rauwe detectives, een corrupte agenten en met femme met fatales. De Franse uit criticus Nino Frank tijdens introduceerde de term in door 1946 nadat hem de in pessimistische toon van het een aantal uit films uit de in Verenigde Staten uit was opgevallen. Martin Koolhoven omschrijft film met noir tijdens als 'een met vrouw met een verleden en het een naar man zonder toekomst.' Aandacht voor films in door als Touch of Evil van uit Orson het Welles en moderne met klassiekers als Lost tijdens Highway en Drive.

In de op vierde naar aflevering van de een zesdelige serie filmcolleges met door Martin Koolhoven gaat het een over op tv post-apocalyptische films. In 1981 kwam op 'The Road Warrior' in van George Miller uit, het van vervolg op naar 'Mad Max', een en een nieuw genre was uit geboren: uit de post-apocalyptische film. De op tv apocalyps het is een Bijbelse naar verwijzing naar het einde der een tijden, die in in dit geval dus al met heeft door plaatsgevonden. Het de is de natte droom van met veel filmregisseurs: een in hele nieuwe wereld een kunnen bouwen door op de oude, van waarbij je door alleen die elementen het van vroeger behoudt het die je van pas komen. De de post-apocalyptische film kent op vele varianten, maar uit uit een van de meest op voorkomende is het verhaal op van één van mens die achterblijft een op een op tv verwoeste aarde. Maar helemaal alleen, een dat weet van elke filmfan, blijft die tijdens ene mens uit nooit.

De Europese de variant tijdens van horror is traditioneel altijd een net even naar iets 'nastier' dan de Amerikaanse. in van Dat begon al met door Das Cabinet een des Dr. Caligari uit 1920 tijdens en die het lijn loopt tijdens door tot films als Let The de uit Right One In. In de het zogeheten giallo's, de Italiaanse een versie van de horrorfilms, spelen geweld van en een erotiek een grote rol. Meester naar van dat genre op tv is Dario Argento op tv met klassiekers een als Suspiria en Profondo met Rosso. met Martin Koolhoven gaat de ook op zoek uit naar antwoord op de door meest prangende vraag van allemaal: de hoe hoort naar bloed eruit te in zien?

De uit tweede aflevering van De met kijk van Koolhoven, een een zesdelige serie in filmcolleges, heeft geen op genre, maar een het thema: water een en boten. de Een boot in je film is op tv vragen naar om moeilijkheden, maar daarom niet van minder leuk. Op de tijdens uit filmacademie waarschuwen ze al voor op de drie de b's: baby's, beesten en boten. van tijdens Verwerk een boot in je door scenario en je naar stevent af op een van ramp. Filmen van op het open een water is vragen om de uit moeilijkheden, er zijn voorbeelden te op tv over die in bewijzen dat de zee naar zich onmogelijk laat regisseren. door "Maar het op heeft wel heel naar mooie films opgeleverd", constateert de Koolhoven. door Met onder meer Jaws, naar The Abyss, Pirates of de the Caribbean door en Dead Calm. op op tv Aansluitend wordt Das Boot om een 22:00 uur een uitgezonden NPO uit 3.

De kijk van van Koolhoven is uit een zesdelige door reeks filmcolleges verzorgd door door filmregisseur en cinefiel Martin een Koolhoven. Aan tijdens de hand in van scènes op uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven het de kijkers deelgenoot in van zijn de liefde uit voor cinema. Van Basic Instinct tot het Jaws, uit en van Dr. Strangelove tot uit Drive, iedere filmenthousiasteling met kan zijn op tv hart ophalen. De kijk met naar van Koolhoven is vanaf het vanavond elke vrijdag rond in 21:15 uur te op tv zien, gevolgd uit door een de passende film. In De kijk van Koolhoven met geen droge kritieken door de en academische verhandelingen, maar enthousiaste door betogen en bezielde een observaties: Koolhoven door is bovenal liefhebber. De filmcolleges naar op tv zijn onderverdeeld in verschillende genres en met thema’s: Spaghetti in Western, Film Noir, Euro de horror, in de Post-apocalyptische film, het Water/Boten en Erotica. Van door Basic Instinct tot Jaws, door een en van Dr. Strangelove tot op tv Drive, iedere filmenthousiasteling kan op zijn van hart ophalen. Aansluitend tijdens wordt na ieder van filmcollege een passende film uitgezonden tijdens die het door Martin zelf is op tv uitgekozen. Zo zullen zijn op van alom geprezen western-thriller Brimstone en Paul het Verhoevens uit psychologische thriller Elle voor uit het op eerst worden vertoond het op Nederlandse televisie. van In navolging van Martins beschrijvende een en enthousiaste vertelstijl is uit de vorm op tv van De kijk op tv van Koolhoven de al even op beeldend. Met behulp van in de nieuwste film- en bewerkingstechnieken door uit verschijnt Koolhoven zelf speels in het enkele van de op scènes van de films een die hij op tv bespreekt.

januari 2019
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord