Programma gemist?

Seks en de film, het is met nog steeds een ongemakkelijk op tv met huwelijk. Martin Koolhoven laat uit geslaagde voorbeelden zien: op scènes uit Tarzan and van his Mate, Amarcord, 800 in Balas, A tijdens History of in Violence en Dressed to Kill. met Met een door glansrol voor Paul de Verhoeven, en praktijkvoorbeelden: want tijdens uit seks op de set blijft uit volgens Koolhoven op 'een dingetje.'

Film tijdens noir is de wereld van in rauwe detectives, corrupte in agenten en femme op tv met fatales. De Franse op criticus Nino Frank introduceerde de de term door in 1946 nadat hem tijdens de pessimistische toon van van een aantal films uit met tijdens de Verenigde Staten was opgevallen. op Martin Koolhoven omschrijft op film noir als 'een een het vrouw met een verleden tijdens en een man zonder toekomst.' naar Aandacht voor films met als Touch of naar Evil een van Orson Welles en op moderne klassiekers als Lost een Highway en van Drive.

In 1981 kwam met The in Road Warrior van George Miller in een uit, het vervolg op Mad Max, de en tijdens een nieuw genre was geboren: tijdens de in post-apocalyptische film. Het is het de een natte droom van veel op tv filmregisseurs: een op hele nieuwe wereld op tv kunnen bouwen op de oude, waarbij in je naar alleen die elementen van vroeger tijdens de behoudt die je van op pas komen. De postapocalyptische film door kent vele varianten, uit maar een tijdens van de meest voorkomende uit is op het verhaal van één met mens die achterblijft door op een verwoeste het aarde. Maar helemaal alleen, uit dat weet elke een filmfan, van blijft die ene mens de nooit.

De Europese door variant de van horror is een traditioneel altijd net de even iets 'nastier' dan de in Amerikaanse. Dat met begon al met Das op tv Cabinet des Dr. op tv Caligari uit 1920 een en die lijn naar loopt in door tot films door als Let The met Right One In. In in de zogeheten giallo's, de uit Italiaanse versie met van horrorfilms, spelen geweld en naar erotiek een grote door rol. Meester van een uit dat genre is Dario Argento door met door klassiekers als Suspiria met en Profondo Rosso. Martin van Koolhoven gaat ook op het zoek van naar antwoord op de uit meest prangende vraag tijdens van allemaal: hoe hoort op tv bloed eruit te met zien?

Al op het de van filmacademie wordt gewaarschuwd voor uit de drie b's: baby's, beesten met met en boten. Verwerk een op tv boot in je scenario tijdens en je stevent door af op een met ramp. Filmen door op open water is vragen een om moeilijkheden, in er zijn voorbeelden op te uit over die bewijzen dat op de zee zich uit onmogelijk laat regisseren. Martin de Koolhoven constateert dat het er de desondanks heel mooie films het zijn gemaakt: onder meer het Jaws, op The Abyss, Pirates of the tijdens Caribean en Dead van Calm.

Seks de en film, met het is nog steeds een een ongemakkelijk huwelijk. een Martin Koolhoven laat in geslaagde voorbeelden zien: tijdens scenes uit Tarzan met and his het Mate, Amarcord, 800 Balas, A History naar of een Violence en Dressed op tv to Kill. uit Met een glansrol voor op Paul Verhoeven, en op praktijkvoorbeelden: want seks een op de tijdens set blijft volgens Koolhoven met 'een dingetje.'

De spaghettiwestern, een de rauwe een Italiaanse versie een van de western, is volgens Martin een Koolhoven het mooiste op tv met genre dat er is. Het kwam een in de jaren de zestig op de met de film tijdens 'A uit Fistful of Dollars' van Sergio op Leone, onmiskenbaar het de grootste regisseur in het het genre, en werd het op tv een ware rage. Griekse tragedies zijn het bewerkt tot naar western, door net als Carmen, Shakespeare en de met moord op op John F. Kennedy. Er het zijn zelfs getekende met westerns en een op western met op tv alleen maar in kinderen als tijdens acteurs.

Film noir de is de wereld het van de rauwe detectives, corrupte agenten en van femme fatales. De Franse door criticus tijdens Nino Frank introduceerde de op term in 1946 in nadat hem de pessimistische tijdens op toon van een aantal naar films uit met de Verenigde Staten was opgevallen. Martin op naar Koolhoven omschrijft film noir door als 'een vrouw op met een verleden en een op man zonder toekomst.' door Aandacht in voor films als in Touch of Evil de van Orson Welles en moderne van uit klassiekers als Lost Highway en van Drive.

In van de vierde aflevering van de uit zesdelige serie filmcolleges tijdens op tv door Martin Koolhoven gaat het over een op tv post-apocalyptische films. In 1981 kwam in 'The Road Warrior' van George in Miller de uit, het vervolg met op 'Mad Max', en een uit nieuw tijdens genre was een geboren: de post-apocalyptische film. De apocalyps uit is een het Bijbelse door verwijzing naar het einde de der tijden, die in tijdens dit geval dus al naar heeft plaatsgevonden. een Het is een de natte droom op tv van veel op filmregisseurs: een hele nieuwe het wereld kunnen bouwen op uit de oude, waarbij je het alleen die elementen tijdens van vroeger uit behoudt die je van met pas het komen. De post-apocalyptische film kent in vele varianten, maar op een van op de meest voorkomende in is het het verhaal van één tijdens mens die achterblijft van op een verwoeste aarde. Maar van helemaal alleen, dat uit in weet elke filmfan, blijft die ene naar mens uit nooit.

De Europese variant de van in horror is traditioneel op altijd net even iets 'nastier' met dan naar de Amerikaanse. in Dat begon al met Das Cabinet van door des Dr. Caligari in uit 1920 en die lijn uit loopt van door tot films van als Let The op tv Right One In. In van de zogeheten giallo's, naar de Italiaanse versie uit van horrorfilms, spelen geweld en tijdens erotiek naar een grote rol. uit Meester van dat genre tijdens is Dario uit Argento met een klassiekers als Suspiria en Profondo uit Rosso. Martin op Koolhoven gaat ook op naar zoek op naar antwoord op de meest het prangende het vraag van allemaal: hoe de hoort bloed eruit een te zien?

De het tweede aflevering van De van kijk op van Koolhoven, een zesdelige de serie filmcolleges, heeft geen van genre, naar maar een thema: water en het boten. in Een boot in je een film is vragen om moeilijkheden, met maar daarom niet naar minder leuk. Op de met filmacademie door waarschuwen ze tijdens al voor de drie b's: de baby's, beesten en op boten. een Verwerk een boot in je de scenario en je de stevent af op tv op een ramp. Filmen naar op het tijdens open water is vragen om uit op tv moeilijkheden, er zijn voorbeelden van te over in die bewijzen dat de zee zich de met onmogelijk laat regisseren. "Maar het de heeft wel tijdens heel mooie op films opgeleverd", constateert Koolhoven. het Met onder een meer Jaws, The Abyss, Pirates op tv of uit the Caribbean en Dead Calm. de Aansluitend naar wordt Das op tv Boot om 22:00 uur uitgezonden NPO van het 3.

De kijk van met Koolhoven op tv is een een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd de door filmregisseur en cinefiel Martin met Koolhoven. Aan in de hand van scènes een uit tijdens zijn favoriete speelfilms maakt de Koolhoven de naar kijkers deelgenoot een van zijn liefde het voor cinema. Van Basic Instinct een tot naar Jaws, en van Dr. Strangelove tot van Drive, iedere filmenthousiasteling uit kan zijn met hart het ophalen. De kijk van van Koolhoven is vanaf vanavond door elke vrijdag op rond 21:15 uur te zien, tijdens gevolgd door het een een passende film. In De tijdens kijk van Koolhoven geen droge kritieken op tv en academische verhandelingen, naar maar op enthousiaste betogen en bezielde observaties: in Koolhoven is op bovenal door liefhebber. De filmcolleges op zijn onderverdeeld in op tv verschillende genres en naar thema’s: Spaghetti Western, Film Noir, uit Euro horror, de Post-apocalyptische op tijdens film, Water/Boten en tijdens Erotica. Van Basic Instinct tot de Jaws, en de van Dr. Strangelove tot Drive, naar iedere filmenthousiasteling tijdens kan zijn hart op ophalen. Aansluitend wordt tijdens na ieder het filmcollege een passende film uitgezonden tijdens die op door Martin zelf is uitgekozen. een door Zo zullen zijn op alom geprezen western-thriller Brimstone en Paul uit van Verhoevens psychologische thriller in Elle voor het eerst met worden vertoond op door Nederlandse televisie. naar In navolging van een Martins beschrijvende en uit enthousiaste vertelstijl is de vorm een van De kijk op tv van Koolhoven al met even beeldend. Met behulp van van de nieuwste op tv film- en bewerkingstechnieken tijdens verschijnt Koolhoven zelf de in speels in enkele van de met scènes van de films op tv die van hij bespreekt.

juni 2020
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!