Programma gemist?

Seks en een film, het is nog tijdens steeds een ongemakkelijk het huwelijk. Martin naar Koolhoven laat geslaagde naar voorbeelden zien: scènes uit naar Tarzan and uit his Mate, Amarcord, 800 de Balas, A History het of Violence en van Dressed naar to Kill. Met een glansrol uit voor van Paul Verhoeven, en praktijkvoorbeelden: want in seks op de met set blijft volgens door Koolhoven 'een de dingetje.'

Film van noir is de wereld in van rauwe detectives, het corrupte agenten en femme op tv de fatales. De Franse in criticus Nino Frank introduceerde met de term in het 1946 nadat uit hem de pessimistische de toon van een aantal films door uit de het Verenigde Staten was opgevallen. naar Martin het Koolhoven omschrijft film noir als met 'een vrouw met een het verleden en een op tv man met zonder toekomst.' Aandacht voor films met als van Touch of Evil van naar Orson Welles en moderne met klassiekers op tv als Lost Highway op tv en Drive.

In 1981 de kwam in The Road Warrior van op tv George Miller door uit, het vervolg op Mad een Max, en van een nieuw uit genre was geboren: de post-apocalyptische een film. het Het is de natte droom tijdens van van veel filmregisseurs: een hele nieuwe door wereld kunnen bouwen op van de oude, naar waarbij je met alleen die elementen van in vroeger behoudt op die je van van pas komen. De naar postapocalyptische film kent vele tijdens varianten, maar door een van de uit meest voorkomende is het met verhaal van de één mens die op tv achterblijft op de een verwoeste aarde. Maar helemaal naar alleen, dat weet elke in filmfan, blijft in die ene mens het nooit.

De Europese met variant van horror door is traditioneel tijdens altijd net in even iets 'nastier' dan de tijdens Amerikaanse. Dat begon een al met Das Cabinet tijdens met des Dr. Caligari uit 1920 en tijdens die lijn loopt van door op tv tot films als tijdens Let The Right One In. uit In de op zogeheten giallo's, de Italiaanse uit versie van horrorfilms, door spelen het geweld en erotiek uit een grote het rol. Meester van dat van genre is naar Dario Argento met in klassiekers als Suspiria en Profondo door Rosso. op tv Martin Koolhoven gaat uit ook op zoek naar antwoord van op de meest het prangende vraag van van allemaal: hoe op tv hoort bloed eruit te door zien?

Al op door de filmacademie wordt de gewaarschuwd voor de op drie in b's: baby's, beesten en uit boten. Verwerk op een boot in je van scenario en je stevent van af op een ramp. het Filmen op open door tijdens water is vragen om moeilijkheden, tijdens er zijn voorbeelden naar te over op tv die bewijzen dat de de zee zich onmogelijk laat door regisseren. Martin Koolhoven uit constateert dat er door de desondanks heel mooie films het zijn gemaakt: op tv onder meer Jaws, The de Abyss, Pirates of the naar Caribean en Dead tijdens Calm.

Seks en film, op tv het is nog de op steeds een ongemakkelijk op huwelijk. Martin Koolhoven laat uit geslaagde voorbeelden zien: van scenes uit Tarzan in and his Mate, tijdens Amarcord, 800 Balas, A uit History of uit Violence en Dressed to door Kill. Met een glansrol door voor door Paul Verhoeven, en in praktijkvoorbeelden: want seks op de het set blijft volgens naar van Koolhoven 'een dingetje.'

De een spaghettiwestern, de rauwe de Italiaanse versie van een de western, is volgens Martin van Koolhoven door het mooiste genre dat van er is. Het van kwam op in de jaren zestig op naar met de de film 'A Fistful op of Dollars' van in Sergio Leone, onmiskenbaar de de grootste regisseur uit in het genre, en werd in een ware rage. een Griekse tragedies zijn op tv bewerkt tot western, op met net als Carmen, Shakespeare en de een moord in op John van F. Kennedy. Er zijn zelfs het getekende westerns met en een western uit met alleen maar op tv kinderen als naar acteurs.

Film uit noir is uit de wereld van rauwe naar detectives, corrupte agenten met en femme fatales. De op tv Franse criticus Nino Frank tijdens introduceerde de uit term tijdens in 1946 nadat hem de pessimistische tijdens toon in van een van aantal films uit de door Verenigde Staten naar was opgevallen. Martin Koolhoven omschrijft film op noir van als 'een naar vrouw met een verleden en een naar man zonder toekomst.' de Aandacht door voor films als Touch of de Evil van Orson in Welles en van moderne klassiekers als van Lost Highway en op tv Drive.

In de op vierde aflevering van uit de met zesdelige serie filmcolleges door Martin het Koolhoven gaat het van over uit post-apocalyptische films. In 1981 kwam door 'The Road Warrior' in van George Miller tijdens uit, het vervolg op 'Mad een tijdens Max', en een nieuw op tv genre was met geboren: de post-apocalyptische film. tijdens De apocalyps op is een Bijbelse uit verwijzing naar het einde der een tijden, die uit in dit geval dus van al heeft plaatsgevonden. Het een is de natte het droom van veel in door filmregisseurs: een hele nieuwe op tv wereld kunnen bouwen op de met oude, waarbij het je op tv alleen die elementen van vroeger behoudt in die je op tv van pas komen. De op op tv post-apocalyptische film kent vele varianten, maar uit een van door de meest voorkomende is uit door het verhaal van van één mens die achterblijft van op een verwoeste uit aarde. Maar helemaal op tv alleen, dat weet met elke filmfan, blijft naar die ene mens de nooit.

De Europese variant tijdens van horror tijdens is traditioneel altijd de net even uit iets 'nastier' dan de Amerikaanse. het Dat begon al in met op Das Cabinet op des Dr. Caligari uit op tv 1920 en een die lijn loopt het door tot films door als Let The Right One door In. In met de zogeheten giallo's, op tv de Italiaanse versie met van horrorfilms, spelen geweld en in erotiek een grote met rol. Meester van met dat genre van is Dario door Argento met klassiekers als Suspiria een een en Profondo Rosso. tijdens Martin Koolhoven gaat uit ook op zoek het naar antwoord op de meest op tv prangende vraag van tijdens allemaal: hoe hoort met bloed tijdens eruit te zien?

De op tweede aflevering van De het kijk van Koolhoven, uit een zesdelige met serie filmcolleges, heeft van geen genre, maar een het thema: water en tijdens boten. Een de boot in je film is met vragen om naar moeilijkheden, het maar daarom niet minder leuk. Op de van met filmacademie waarschuwen ze al voor de van drie b's: baby's, naar beesten in en boten. tijdens Verwerk een boot in van je scenario en je naar stevent in af op een ramp. Filmen een op het in open water is op tv vragen om een moeilijkheden, er zijn voorbeelden te de over die bewijzen dat door met de zee zich met onmogelijk laat regisseren. "Maar het heeft door wel op tv heel mooie films opgeleverd", van constateert Koolhoven. de Met onder een meer Jaws, The Abyss, Pirates of naar the Caribbean de en Dead Calm. door op Aansluitend wordt Das uit Boot om 22:00 een uur uitgezonden NPO uit 3.

De in kijk van tijdens Koolhoven is een zesdelige reeks uit filmcolleges verzorgd uit door filmregisseur en een cinefiel Martin Koolhoven. van Aan de op hand van scènes tijdens uit zijn favoriete speelfilms op tv maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot door met van zijn liefde in voor cinema. Van Basic Instinct tot op tv Jaws, uit en van op Dr. Strangelove tot Drive, iedere de filmenthousiasteling kan zijn hart de ophalen. De kijk tijdens van op Koolhoven is vanaf uit vanavond elke vrijdag rond de 21:15 het uur te zien, gevolgd door een naar passende op tv film. In De kijk van naar Koolhoven met geen droge kritieken en academische door verhandelingen, maar van enthousiaste betogen en bezielde tijdens observaties: Koolhoven is bovenal de liefhebber. met De filmcolleges met zijn onderverdeeld in verschillende het genres en thema’s: Spaghetti Western, het Film Noir, Euro in de horror, de Post-apocalyptische het film, Water/Boten en op Erotica. Van Basic Instinct het tot Jaws, door en van Dr. Strangelove tot Drive, op tv iedere een filmenthousiasteling kan zijn een hart ophalen. Aansluitend wordt na een van ieder filmcollege een passende film uitgezonden op die op tv door Martin zelf is uitgekozen. uit met Zo zullen zijn naar alom geprezen western-thriller tijdens Brimstone en Paul Verhoevens op psychologische thriller Elle voor het het eerst worden vertoond van op Nederlandse door televisie. een In navolging van Martins beschrijvende de en een enthousiaste vertelstijl is de vorm op tv van in De kijk van een Koolhoven al even beeldend. Met behulp uit van door de nieuwste naar film- en bewerkingstechnieken verschijnt het Koolhoven zelf speels uit in enkele van de uit scènes de van de films die naar hij bespreekt.

april 2019
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord