Programma gemist?

Seks en de film, een het is nog steeds van een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven op door laat geslaagde voorbeelden zien: scènes van uit Tarzan and met his Mate, Amarcord, in 800 Balas, A tijdens History naar of Violence en het Dressed to Kill. Met een glansrol van voor Paul Verhoeven, het het en praktijkvoorbeelden: want seks van op de set blijft een volgens Koolhoven op tv 'een dingetje.'

Film noir in is de wereld in van rauwe detectives, corrupte uit agenten met en femme van fatales. De Franse naar criticus Nino Frank introduceerde de term op tv in naar 1946 nadat hem de pessimistische uit toon van de een uit aantal films uit de van Verenigde Staten was opgevallen. op Martin in Koolhoven omschrijft film noir als in 'een vrouw met een een verleden en een van man zonder toekomst.' tijdens Aandacht voor films op als Touch de of de Evil van Orson een Welles en moderne klassiekers als op Lost Highway en een Drive.

In naar 1981 kwam met The Road Warrior van George Miller op tv uit, het van vervolg op Mad de Max, en tijdens een nieuw genre op was geboren: de post-apocalyptische op film. het Het is de natte droom van tijdens veel op tv filmregisseurs: een hele nieuwe met wereld kunnen bouwen door op de oude, met waarbij je alleen met die met elementen van vroeger op tv behoudt die je van pas op komen. De postapocalyptische film in kent de vele varianten, maar een van naar de meest in voorkomende naar is het verhaal door van één mens die achterblijft op het uit een verwoeste aarde. Maar helemaal alleen, het op dat weet elke op tv filmfan, blijft die ene van mens nooit.

De door Europese variant van horror in is traditioneel op altijd net even iets op tv 'nastier' op tv dan de Amerikaanse. Dat door begon al met Das Cabinet naar op tv des Dr. Caligari uit 1920 en naar die lijn loopt op door tot films het als tijdens Let The Right tijdens One In. In de in zogeheten giallo's, uit de Italiaanse versie van horrorfilms, in spelen geweld tijdens en erotiek een grote naar rol. Meester het van met dat genre is Dario Argento met een een klassiekers als Suspiria uit en Profondo Rosso. Martin Koolhoven gaat de de ook op zoek door naar antwoord op de meest op prangende vraag van van allemaal: hoe op tv hoort bloed eruit te op zien?

Al in op de filmacademie een wordt gewaarschuwd voor het de drie b's: baby's, beesten een en boten. Verwerk een een boot naar in je scenario in en je stevent af door het op een ramp. Filmen op open een water is vragen op om moeilijkheden, er van zijn voorbeelden te naar op over die bewijzen dat de zee op tv zich onmogelijk het laat regisseren. Martin Koolhoven tijdens constateert dat er in desondanks heel de mooie films door zijn gemaakt: onder meer Jaws, in The Abyss, met Pirates of the tijdens Caribean en Dead op tv Calm.

Seks en film, van het is tijdens nog steeds een ongemakkelijk tijdens op tv huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde de voorbeelden uit zien: scenes uit Tarzan and his op tv Mate, Amarcord, met 800 Balas, A door History of Violence van en met Dressed to Kill. Met de een glansrol voor Paul Verhoeven, op en met praktijkvoorbeelden: want seks naar op de set blijft naar volgens Koolhoven 'een een dingetje.'

De spaghettiwestern, in de met rauwe Italiaanse versie van de naar western, is volgens in Martin van Koolhoven het mooiste met genre dat er is. de Het kwam in de jaren een zestig op met met de van film 'A naar Fistful of Dollars' de van Sergio Leone, onmiskenbaar de de grootste met regisseur in het genre, op tv en werd een ware op tv rage. uit Griekse tragedies zijn een bewerkt tot western, net als Carmen, naar tijdens Shakespeare en de moord een op John F. het Kennedy. Er door zijn zelfs getekende westerns en met een western met uit alleen maar kinderen op als van acteurs.

Film noir is door van de wereld van rauwe door detectives, corrupte agenten en femme met fatales. het De Franse criticus door Nino Frank introduceerde de term van in 1946 nadat met hem de door pessimistische toon van een een aantal het films uit de op tv Verenigde Staten tijdens was opgevallen. Martin Koolhoven de omschrijft film noir als in 'een vrouw door met een verleden en uit een man zonder naar toekomst.' Aandacht voor films het het als Touch of in Evil van Orson Welles en het moderne klassiekers het als Lost Highway en het Drive.

In uit de vierde aflevering door van de zesdelige met serie filmcolleges door Martin Koolhoven op gaat het naar over post-apocalyptische films. In op 1981 uit kwam 'The Road Warrior' van uit George in Miller uit, het vervolg op 'Mad uit Max', en het een nieuw op tv genre was in geboren: de post-apocalyptische film. De uit apocalyps is een Bijbelse de verwijzing naar met het in einde der tijden, naar die in dit geval tijdens dus al heeft plaatsgevonden. op Het is de natte het van droom van veel filmregisseurs: tijdens een hele nieuwe wereld kunnen op uit bouwen op de in oude, waarbij je alleen die elementen in naar van vroeger behoudt die een je van pas komen. tijdens De post-apocalyptische film kent het de vele varianten, maar door een van de meest voorkomende is op tv het met verhaal van één het mens die achterblijft op een van verwoeste aarde. Maar de helemaal in alleen, dat weet van elke filmfan, blijft die ene naar mens op tv nooit.

De een Europese variant van horror is door traditioneel altijd net uit even iets 'nastier' de de dan de Amerikaanse. Dat tijdens begon al met uit Das Cabinet des Dr. in Caligari met uit 1920 en die lijn tijdens loopt door tot naar films met als Let The van Right One In. In op tv de zogeheten giallo's, de het Italiaanse versie tijdens van horrorfilms, spelen geweld en uit erotiek een op grote rol. Meester in van dat naar genre is Dario Argento in met klassiekers op als Suspiria en Profondo het Rosso. Martin Koolhoven gaat op ook tijdens op zoek naar naar antwoord op de meest prangende op tv vraag van allemaal: uit hoe hoort bloed van eruit te tijdens zien?

De in tweede aflevering van op De kijk van met Koolhoven, een tijdens zesdelige serie filmcolleges, de heeft geen genre, maar een een thema: water en boten. van Een boot in van je film is in vragen om tijdens moeilijkheden, maar daarom op tv niet minder uit leuk. Op de het filmacademie waarschuwen ze al met voor de drie op tv b's: baby's, beesten van en boten. Verwerk een boot in in je in scenario en van je stevent af op een op tv ramp. Filmen op naar het op open water is de vragen om moeilijkheden, in er zijn voorbeelden door te over die bewijzen dat van de zee op zich onmogelijk laat regisseren. van "Maar op het heeft wel met heel mooie tijdens films opgeleverd", constateert Koolhoven. een Met onder naar meer Jaws, The Abyss, Pirates in of met the Caribbean en Dead Calm. door Aansluitend wordt Das op tv Boot om van 22:00 uur uitgezonden NPO een de 3.

De tijdens kijk van Koolhoven is een door het zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur het en cinefiel Martin op tv met Koolhoven. Aan de naar hand van scènes uit zijn van favoriete speelfilms maakt op tv Koolhoven tijdens de kijkers deelgenoot van op zijn liefde voor een cinema. Van Basic Instinct naar tot Jaws, en door van in Dr. Strangelove tot Drive, iedere filmenthousiasteling op met kan zijn hart naar ophalen. De kijk van Koolhoven is op tv vanaf in vanavond elke vrijdag rond 21:15 in uur te zien, uit gevolgd door naar een passende door film. In De kijk door van Koolhoven geen droge kritieken de en academische verhandelingen, het uit maar enthousiaste betogen uit en bezielde observaties: Koolhoven is bovenal een in liefhebber. De filmcolleges zijn tijdens onderverdeeld in in verschillende genres en thema’s: Spaghetti op Western, Film Noir, met Euro horror, het de Post-apocalyptische naar film, Water/Boten en Erotica. Van Basic door in Instinct tot Jaws, op tv en van Dr. Strangelove tot Drive, op uit iedere filmenthousiasteling kan zijn de hart ophalen. Aansluitend wordt na van ieder filmcollege naar een passende van film uitgezonden op tv die door Martin zelf is in uitgekozen. Zo zullen op tv zijn alom geprezen door western-thriller op tv Brimstone en Paul Verhoevens psychologische thriller naar Elle het voor het eerst een worden vertoond op Nederlandse televisie. het In van navolging van van Martins beschrijvende en enthousiaste vertelstijl is op tv het de vorm van De kijk van van Koolhoven al naar even beeldend. Met tijdens behulp op van de nieuwste film- en uit bewerkingstechnieken van verschijnt Koolhoven zelf speels de in enkele van de scènes van van de films een die hij van bespreekt.

augustus 2019
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord