Programma gemist?

Seks en film, van het is nog een steeds een met ongemakkelijk huwelijk. Martin met Koolhoven laat geslaagde met voorbeelden zien: scènes uit de Tarzan and his door Mate, Amarcord, 800 de Balas, A History in of Violence met en Dressed op tv to Kill. Met het een glansrol voor tijdens Paul Verhoeven, en praktijkvoorbeelden: want op tv op seks op de set blijft door volgens tijdens Koolhoven 'een dingetje.'

Film op noir is de door wereld van het rauwe detectives, corrupte agenten en femme tijdens fatales. De naar Franse door criticus Nino Frank introduceerde de een term in 1946 door nadat hem de pessimistische de toon van van een door aantal films uit de Verenigde op Staten was opgevallen. van Martin Koolhoven met omschrijft film door noir als 'een met vrouw met een met verleden en een man een zonder toekomst.' Aandacht voor films naar als Touch of een Evil in van Orson Welles en moderne het klassiekers op tv als Lost naar Highway en Drive.

In 1981 uit kwam The met Road Warrior het van George Miller uit, het vervolg de op op Mad Max, en een nieuw het op tv genre was geboren: de post-apocalyptische film. met een Het is de naar natte droom van veel filmregisseurs: met een het hele nieuwe wereld kunnen bouwen op van van de oude, waarbij je alleen die het elementen van vroeger het naar behoudt die je van tijdens pas komen. De postapocalyptische op tv film door kent vele varianten, maar een uit van de meest voorkomende van is het verhaal in van één mens tijdens die achterblijft van op een verwoeste aarde. door met Maar helemaal alleen, dat weet naar elke door filmfan, blijft die ene op mens nooit.

De naar Europese variant van horror met is traditioneel altijd net tijdens even een iets 'nastier' dan de Amerikaanse. door Dat uit begon al met Das uit Cabinet des tijdens Dr. Caligari het uit 1920 en die in lijn loopt door tot van films als tijdens Let The Right One In. door In uit de zogeheten giallo's, het de Italiaanse versie van een horrorfilms, met spelen geweld en de erotiek een grote rol. Meester uit van door dat genre is Dario door Argento met klassiekers als Suspiria een en Profondo tijdens Rosso. Martin de Koolhoven gaat ook op zoek naar naar antwoord op de op de meest prangende vraag uit van allemaal: hoe hoort met bloed eruit te een zien?

Al een op de filmacademie naar wordt gewaarschuwd met voor de drie op b's: baby's, beesten en boten. Verwerk met een boot in in door je scenario en van je stevent af op een ramp. met de Filmen op open water een is vragen om moeilijkheden, van er zijn voorbeelden door te over door die bewijzen dat de op tv zee zich onmogelijk laat uit regisseren. Martin Koolhoven van constateert in dat er met desondanks heel mooie films zijn van gemaakt: naar onder meer Jaws, The Abyss, tijdens Pirates in of the Caribean en Dead naar Calm.

Seks en film, van het is naar nog steeds een ongemakkelijk op huwelijk. met Martin Koolhoven laat geslaagde een voorbeelden op tv zien: scenes uit Tarzan tijdens and his uit Mate, Amarcord, 800 Balas, een A History uit of Violence en Dressed uit to Kill. door Met een glansrol door voor Paul Verhoeven, en van praktijkvoorbeelden: want seks op van de set blijft volgens van Koolhoven 'een door dingetje.'

De spaghettiwestern, de naar rauwe uit Italiaanse versie van de western, tijdens is de volgens Martin Koolhoven tijdens het mooiste genre op tv dat er is. Het een kwam in naar de jaren zestig op op met de film de 'A Fistful of van Dollars' van naar Sergio Leone, onmiskenbaar de van grootste regisseur in door het genre, een en werd uit een ware rage. het Griekse tragedies zijn bewerkt op tv tot western, net op als Carmen, Shakespeare naar en de moord tijdens op John F. Kennedy. Er met zijn zelfs in getekende westerns in en een western met alleen een maar tijdens kinderen als de acteurs.

Film noir is naar de wereld van op tv de rauwe detectives, corrupte op tv agenten en femme fatales. tijdens De Franse criticus Nino Frank op introduceerde op de term in 1946 naar nadat in hem de pessimistische toon van uit een aantal met films uit de Verenigde Staten naar was naar opgevallen. Martin op Koolhoven omschrijft film noir als in 'een vrouw met het een verleden en op tv een man tijdens zonder toekomst.' Aandacht met voor films als Touch naar of Evil van op tv Orson Welles en moderne uit naar klassiekers als Lost Highway en in Drive.

In naar de vierde aflevering van de naar zesdelige serie naar filmcolleges door Martin met Koolhoven tijdens gaat het over naar post-apocalyptische films. In 1981 kwam de 'The Road Warrior' met van George op Miller uit, het van vervolg op 'Mad Max', in en een nieuw genre was op tv uit geboren: de post-apocalyptische film. De uit apocalyps door is een Bijbelse verwijzing met naar het einde der naar tijden, die in dit het geval dus een al heeft plaatsgevonden. in Het is de uit natte op droom van veel filmregisseurs: een hele tijdens nieuwe door wereld kunnen tijdens bouwen op de met oude, waarbij je alleen die de elementen van vroeger met behoudt die je van een pas komen. De met post-apocalyptische film tijdens kent vele tijdens varianten, maar tijdens een van de meest voorkomende is tijdens het de verhaal van één mens die naar in achterblijft op een naar verwoeste aarde. Maar met helemaal alleen, dat de weet elke filmfan, het blijft die ene mens in nooit.

De de Europese variant van horror een is de traditioneel altijd net van even iets 'nastier' op dan de Amerikaanse. door Dat begon al met Das Cabinet op des Dr. naar Caligari uit tijdens 1920 en die met lijn loopt in door tot films als Let tijdens The Right met One In. In de met zogeheten giallo's, de in Italiaanse versie met van horrorfilms, op tv spelen geweld en erotiek een een grote rol. Meester van door dat naar genre is een Dario Argento met klassiekers als Suspiria het en Profondo Rosso. het Martin Koolhoven gaat op ook op zoek door naar uit antwoord op de de meest prangende vraag de van allemaal: van hoe hoort bloed van eruit te zien?

De tweede naar aflevering van in De kijk van Koolhoven, op een zesdelige serie filmcolleges, naar heeft geen met genre, maar een met thema: een water en boten. Een boot in met je film is tijdens vragen uit om moeilijkheden, maar daarom met niet minder leuk. Op op tv de in filmacademie waarschuwen ze al tijdens voor de op drie b's: baby's, beesten uit en boten. Verwerk naar een boot van in je scenario en je stevent in af op een uit ramp. de Filmen op het de open water is vragen uit om moeilijkheden, tijdens er zijn voorbeelden te door over die bewijzen dat van de een zee zich het onmogelijk laat regisseren. "Maar het het heeft wel heel uit mooie films naar opgeleverd", constateert Koolhoven. Met naar onder meer Jaws, van The Abyss, Pirates het of the Caribbean en naar Dead Calm. uit de Aansluitend wordt Das Boot tijdens om 22:00 van uur uitgezonden NPO op tv 3.

De kijk het van Koolhoven is een op zesdelige het reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur uit en cinefiel de Martin Koolhoven. Aan de op tv hand van scènes de uit zijn favoriete op tv speelfilms maakt Koolhoven tijdens de uit kijkers deelgenoot in van zijn liefde voor cinema. een Van van Basic Instinct tot Jaws, en naar van Dr. op Strangelove tot Drive, iedere uit filmenthousiasteling de kan zijn hart ophalen. op tv De kijk van op tv Koolhoven is vanaf vanavond elke de uit vrijdag rond 21:15 uur te zien, een gevolgd door een met passende film. In De in kijk in van Koolhoven tijdens geen droge kritieken en academische verhandelingen, het uit maar enthousiaste betogen en bezielde op observaties: Koolhoven tijdens is bovenal liefhebber. de De filmcolleges zijn onderverdeeld in door verschillende een genres en met thema’s: Spaghetti Western, de Film Noir, Euro horror, de het Post-apocalyptische film, Water/Boten tijdens en Erotica. naar Van Basic Instinct in tot Jaws, en op van Dr. Strangelove tot Drive, het iedere tijdens filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen. door Aansluitend het wordt na ieder het filmcollege een passende naar film uitgezonden van die door Martin tijdens zelf is uitgekozen. Zo zullen zijn naar alom geprezen door western-thriller Brimstone en met Paul Verhoevens psychologische een thriller Elle voor het door eerst worden tijdens vertoond op op Nederlandse televisie. In in navolging van Martins beschrijvende de en enthousiaste vertelstijl door is tijdens de vorm van De op tv kijk van Koolhoven al even in beeldend. Met het behulp van de nieuwste in film- en de bewerkingstechnieken verschijnt met Koolhoven zelf speels naar in enkele van op tv de scènes op tv van de films die de hij bespreekt.

augustus 2021
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!