Programma gemist?

Seks de en film, het is met nog steeds door een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven door laat geslaagde uit voorbeelden zien: een scènes uit Tarzan op and his Mate, Amarcord, met 800 op Balas, A History of Violence en door Dressed op to Kill. door Met een glansrol voor Paul door Verhoeven, een en praktijkvoorbeelden: want seks met op de set blijft met volgens Koolhoven 'een op tv dingetje.'

Film een noir is de wereld uit van het rauwe detectives, corrupte agenten en femme op tv fatales. van De Franse de criticus Nino Frank van introduceerde de term in met 1946 nadat door hem de pessimistische toon door van een uit aantal films uit op de Verenigde Staten was opgevallen. een Martin Koolhoven naar omschrijft film noir als door 'een vrouw een met een verleden en naar een uit man zonder toekomst.' op tv Aandacht voor films als Touch of tijdens Evil van door Orson op Welles en moderne klassiekers als naar Lost van Highway en Drive.

In op 1981 kwam The met Road Warrior van George met Miller uit, het vervolg een op Mad Max, op tv met en een nieuw genre was geboren: de de door post-apocalyptische film. Het is de uit natte tijdens droom van veel filmregisseurs: een een met hele nieuwe wereld kunnen bouwen de op de oude, de waarbij je uit alleen die elementen van van vroeger behoudt een die je van pas het komen. tijdens De postapocalyptische film tijdens kent vele varianten, maar de een van de meest voorkomende het is het op tv verhaal van van één mens die tijdens achterblijft op een verwoeste aarde. in Maar helemaal in alleen, dat de weet elke filmfan, blijft in die ene mens uit nooit.

De Europese variant in van horror is de traditioneel een altijd net even de iets 'nastier' van dan de Amerikaanse. van Dat begon al met Das naar Cabinet des op Dr. Caligari uit 1920 op en die lijn loopt tijdens de door tot films als Let naar The in Right One In. In de zogeheten de giallo's, de Italiaanse de versie van van horrorfilms, de spelen geweld en erotiek de een grote rol. uit Meester van dat in genre is Dario uit Argento met klassiekers als Suspiria naar en door Profondo Rosso. Martin van Koolhoven gaat ook op zoek van op tv naar antwoord op van de meest prangende vraag het van allemaal: hoe van hoort bloed eruit te een zien?

Al op van de de filmacademie wordt gewaarschuwd tijdens voor de drie b's: naar baby's, beesten en op tv boten. Verwerk een op boot in uit je scenario en naar je stevent af op een een ramp. Filmen uit op open water is vragen door een om moeilijkheden, er zijn het voorbeelden te over tijdens die bewijzen dat de op zee op tv zich onmogelijk laat naar regisseren. Martin Koolhoven constateert dat er een desondanks door heel mooie films zijn gemaakt: op het onder meer Jaws, het The Abyss, Pirates of the Caribean de en Dead in Calm.

Seks en film, het het is nog op tv steeds een een ongemakkelijk huwelijk. van Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden door zien: scenes een uit uit Tarzan and his Mate, de Amarcord, 800 Balas, A History de of van Violence en met Dressed to Kill. uit Met een glansrol voor Paul Verhoeven, uit van en praktijkvoorbeelden: want uit seks op de set blijft volgens naar Koolhoven 'een naar dingetje.'

De naar spaghettiwestern, de in rauwe Italiaanse versie het van de western, is volgens Martin door Koolhoven het mooiste op tv genre dat op tv er met is. Het kwam in op tv de jaren zestig op op met de film 'A tijdens Fistful of Dollars' door op tv van Sergio Leone, van onmiskenbaar de grootste de regisseur in het een genre, en werd een van ware rage. Griekse in tragedies zijn bewerkt tot western, het het net als Carmen, Shakespeare en op tv de op moord op John F. Kennedy. Er in zijn zelfs het getekende westerns en een een western door met alleen maar kinderen als met tijdens acteurs.

Film noir uit is de wereld met van in rauwe detectives, corrupte agenten en femme een fatales. uit De Franse criticus Nino Frank met introduceerde een de term met in 1946 nadat hem de uit pessimistische uit toon van een aantal films uit in met de Verenigde Staten was opgevallen. Martin uit Koolhoven omschrijft film van noir in als 'een vrouw naar met een verleden het en een man zonder toekomst.' de op tv Aandacht voor films als Touch tijdens of op Evil van Orson op Welles en moderne klassiekers als Lost naar Highway en het Drive.

In de vierde het de aflevering van de op tv zesdelige serie filmcolleges door de Martin Koolhoven gaat naar het over post-apocalyptische films. In uit 1981 kwam 'The tijdens Road Warrior' tijdens van George Miller uit, het een vervolg uit op 'Mad met Max', en een nieuw genre naar was geboren: in de post-apocalyptische naar film. De apocalyps is een uit Bijbelse verwijzing op tv naar het met einde der tijden, die op in dit geval dus al naar heeft plaatsgevonden. de Het van is de natte uit droom van veel filmregisseurs: door een hele nieuwe wereld kunnen door bouwen de op de op tv oude, waarbij je alleen die op tv elementen van vroeger behoudt naar die je van in op tv pas komen. De post-apocalyptische film uit kent uit vele varianten, maar een van van de meest het voorkomende is het op tv verhaal van één mens door die achterblijft op tijdens een verwoeste aarde. door Maar op tv helemaal alleen, dat uit weet elke filmfan, blijft die tijdens ene mens in nooit.

De uit Europese variant van uit horror is op tv traditioneel altijd net even iets een 'nastier' dan de Amerikaanse. op Dat tijdens begon al met in Das Cabinet uit des Dr. Caligari op uit 1920 en die lijn op tv loopt door door tot films als uit Let The Right in One In. In naar de zogeheten giallo's, het de Italiaanse uit versie van horrorfilms, spelen uit geweld en erotiek een grote naar rol. Meester van op tv dat genre is tijdens in Dario Argento met klassiekers als Suspiria van en een Profondo Rosso. Martin Koolhoven in gaat ook op zoek tijdens naar antwoord op naar in de meest prangende vraag tijdens van allemaal: hoe op hoort bloed tijdens eruit te zien?

De tweede aflevering op van De kijk van de van Koolhoven, een zesdelige serie op filmcolleges, heeft geen op tv genre, maar een een thema: tijdens water en boten. Een boot uit in je film is van vragen om uit moeilijkheden, maar daarom niet het tijdens minder leuk. Op de filmacademie waarschuwen op ze al voor de door drie b's: baby's, een beesten en van boten. Verwerk door een boot in je scenario uit en naar je stevent af op het een ramp. Filmen met op het open op water is een vragen om moeilijkheden, er op zijn voorbeelden te de over die bewijzen dat een op tv de zee zich onmogelijk uit laat regisseren. "Maar het heeft het door wel heel mooie op films opgeleverd", constateert het Koolhoven. Met onder meer tijdens Jaws, The Abyss, tijdens Pirates of the Caribbean tijdens en Dead Calm. de met Aansluitend wordt Das Boot om in 22:00 door uur uitgezonden NPO een 3.

De op tv kijk van het Koolhoven is een zesdelige in reeks filmcolleges de verzorgd door filmregisseur en met cinefiel Martin Koolhoven. Aan in de hand met van scènes uit op tv zijn favoriete van speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot de van zijn liefde het voor cinema. Van met Basic tijdens Instinct tot Jaws, en tijdens van Dr. Strangelove tot met op Drive, iedere filmenthousiasteling kan zijn hart met door ophalen. De kijk tijdens van Koolhoven is op tv vanaf vanavond elke vrijdag rond een 21:15 uur in te zien, op gevolgd door een passende film. In De het kijk van het Koolhoven geen tijdens droge kritieken een en academische verhandelingen, een maar enthousiaste betogen de en bezielde observaties: het Koolhoven is bovenal met liefhebber. De filmcolleges zijn onderverdeeld de in het verschillende genres en thema’s: Spaghetti door Western, Film een Noir, Euro horror, van de Post-apocalyptische film, Water/Boten in en Erotica. Van in Basic van Instinct tot Jaws, en van Dr. van Strangelove tot Drive, op tijdens iedere filmenthousiasteling kan zijn hart in ophalen. op tv Aansluitend wordt na ieder filmcollege een het passende film uitgezonden door die door Martin tijdens zelf van is uitgekozen. Zo door zullen zijn alom op geprezen western-thriller Brimstone naar en Paul Verhoevens uit psychologische thriller Elle van voor het eerst worden naar vertoond op Nederlandse televisie. uit In navolging uit van Martins beschrijvende en door enthousiaste uit vertelstijl is de op tv vorm van De kijk van in Koolhoven al even door beeldend. een Met behulp van van de nieuwste film- het en bewerkingstechnieken verschijnt Koolhoven op zelf speels door in enkele tijdens van de scènes van de de films die tijdens hij bespreekt.

januari 2020
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!