Programma gemist?

Seks en film, een het de is nog van steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin door Koolhoven laat geslaagde voorbeelden met zien: scènes in uit Tarzan and de his Mate, Amarcord, 800 met Balas, uit A History of Violence en een Dressed to Kill. het Met een glansrol uit van voor Paul Verhoeven, op en praktijkvoorbeelden: want het seks op de set blijft volgens naar Koolhoven 'een uit dingetje.'

Film noir is naar de wereld van met rauwe detectives, corrupte in agenten in en femme een fatales. De Franse criticus het Nino Frank introduceerde van de term in het 1946 nadat hem het de pessimistische toon van op tv een aantal op films uit de Verenigde tijdens Staten was opgevallen. Martin met Koolhoven het omschrijft film met noir als 'een vrouw naar met een op verleden en een man zonder toekomst.' tijdens in Aandacht voor films als Touch de of Evil van met Orson Welles en moderne naar klassiekers als Lost in Highway en het Drive.

In op 1981 kwam The Road Warrior op tv van met George Miller uit, het vervolg op tv op Mad Max, van een en een nieuw genre was geboren: op tv de tijdens post-apocalyptische film. Het de is de natte op tv droom van door veel filmregisseurs: een hele uit nieuwe wereld kunnen de bouwen op de oude, waarbij het je alleen die tijdens door elementen van vroeger in behoudt die je van met pas komen. De van postapocalyptische film kent vele varianten, van maar tijdens een van de van meest voorkomende is het verhaal op van de één mens uit die achterblijft op een verwoeste aarde. naar Maar op tv helemaal alleen, naar dat weet elke filmfan, blijft die door ene een mens nooit.

De van Europese variant van het horror is traditioneel altijd op tv net even iets op tv 'nastier' dan van de Amerikaanse. het Dat begon al met een Das Cabinet des Dr. Caligari een uit 1920 en naar die lijn loopt tijdens door tot films tijdens als Let met The Right op One In. een In de zogeheten giallo's, in de Italiaanse versie van de horrorfilms, spelen door geweld en erotiek een de grote rol. met Meester van dat in genre is Dario Argento met op klassiekers als uit Suspiria door en Profondo Rosso. van Martin Koolhoven gaat ook op de zoek naar antwoord in op de uit meest prangende vraag van allemaal: tijdens hoe op tv hoort bloed op eruit te zien?

Al op uit de filmacademie wordt op gewaarschuwd voor de naar drie b's: baby's, in beesten en tijdens boten. Verwerk een boot in het door je scenario en je stevent af op met op een ramp. Filmen met op open naar water is vragen om moeilijkheden, uit er op tv zijn voorbeelden te over die op bewijzen dat de zee door zich onmogelijk op laat regisseren. een Martin Koolhoven van constateert dat er desondanks heel op mooie films een zijn gemaakt: onder naar meer Jaws, The met Abyss, Pirates tijdens of the Caribean en op Dead Calm.

Seks op en film, het met is nog steeds een ongemakkelijk tijdens huwelijk. van Martin Koolhoven laat uit geslaagde voorbeelden zien: scenes uit door Tarzan op and his naar Mate, Amarcord, 800 Balas, A History de of een Violence en Dressed to Kill. uit tijdens Met een glansrol voor naar Paul Verhoeven, en praktijkvoorbeelden: want tijdens seks op tv op de op set blijft volgens op tv Koolhoven 'een dingetje.'

De de spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie met in van de western, is volgens Martin van naar Koolhoven het mooiste genre naar dat er is. op tv Het kwam in de tijdens jaren een zestig op met naar de film 'A op tv Fistful of Dollars' op tv van Sergio Leone, onmiskenbaar naar de grootste regisseur door in het genre, en naar werd een de ware rage. Griekse de tragedies zijn bewerkt tot western, tijdens net als Carmen, de Shakespeare en in de moord op door John F. het Kennedy. Er zijn op tv zelfs getekende westerns met en een het western met alleen door maar kinderen als op tv acteurs.

Film noir op tv is de het wereld van rauwe door detectives, corrupte agenten en van femme fatales. De Franse het criticus het Nino Frank introduceerde de term op op in 1946 nadat hem de in pessimistische toon van een het aantal naar films uit met de Verenigde Staten in was opgevallen. Martin Koolhoven omschrijft van film noir als in 'een vrouw met een door verleden en een het van man zonder toekomst.' Aandacht voor de films als Touch of naar Evil tijdens van Orson in Welles en moderne klassiekers als Lost naar Highway naar en Drive.

In het de vierde met aflevering van de de zesdelige serie filmcolleges de door Martin Koolhoven gaat een het over post-apocalyptische films. In 1981 door kwam op 'The Road door Warrior' van George Miller de uit, het vervolg op 'Mad van door Max', en een op nieuw genre was op tv geboren: de post-apocalyptische film. tijdens De apocalyps het is een Bijbelse tijdens verwijzing naar het einde der uit tijden, van die in dit geval dus van al heeft plaatsgevonden. Het van is de op tv natte droom van veel uit filmregisseurs: een op tv hele nieuwe wereld kunnen tijdens bouwen uit op de oude, het waarbij je alleen die elementen op tv van op vroeger behoudt die je naar van pas komen. De in op tv post-apocalyptische film kent vele op tv varianten, maar een van in de meest voorkomende is met de het verhaal van één het mens die een achterblijft op een verwoeste op aarde. Maar helemaal alleen, dat door weet elke naar filmfan, blijft die met ene mens op tv nooit.

De Europese een variant een van horror is traditioneel naar altijd net in even iets 'nastier' dan het de Amerikaanse. naar Dat begon al met Das Cabinet met des Dr. het Caligari uit 1920 en de die tijdens lijn loopt door tot films in als Let in The van Right One In. In de zogeheten op tv naar giallo's, de Italiaanse op tv versie van horrorfilms, spelen geweld en naar het erotiek een grote rol. naar Meester van dat genre tijdens is tijdens Dario Argento met klassiekers als Suspiria de en op Profondo Rosso. Martin met Koolhoven gaat ook op zoek op tv naar tijdens antwoord op de naar meest prangende uit vraag van allemaal: hoe hoort bloed op tv eruit te op zien?

De door tweede aflevering van met De kijk van met Koolhoven, een zesdelige serie op filmcolleges, heeft in geen genre, van maar een thema: water en het boten. Een boot in naar je film op is vragen op tv om moeilijkheden, maar daarom op tv niet minder leuk. Op de met filmacademie waarschuwen de ze tijdens al voor de tijdens drie b's: baby's, beesten en op boten. op tv Verwerk een boot in je door scenario en je op tv stevent af op op tv een ramp. door Filmen op het open uit water is van vragen om een moeilijkheden, er zijn voorbeelden te het over een die bewijzen dat de zee met zich onmogelijk laat regisseren. op tv "Maar het tijdens heeft tijdens wel heel mooie films opgeleverd", constateert van Koolhoven. op Met onder op tv meer Jaws, The Abyss, tijdens Pirates of the Caribbean op en Dead uit Calm. Aansluitend wordt uit Das Boot om 22:00 naar uur tijdens uitgezonden NPO uit 3.

De kijk uit van Koolhoven is een uit zesdelige reeks filmcolleges van verzorgd door door filmregisseur en de cinefiel Martin het Koolhoven. Aan de hand van scènes met uit zijn favoriete van speelfilms maakt met Koolhoven de uit kijkers deelgenoot van zijn liefde naar voor cinema. Van het Basic Instinct het tot Jaws, met en van Dr. Strangelove tot de Drive, iedere tijdens filmenthousiasteling kan tijdens zijn hart van ophalen. De kijk van Koolhoven door is vanaf op tv vanavond elke vrijdag rond de 21:15 uur te zien, naar gevolgd door op een passende het film. In De kijk van Koolhoven van geen droge kritieken van het en academische verhandelingen, maar een enthousiaste betogen en bezielde het observaties: Koolhoven op tv is bovenal liefhebber. De op filmcolleges zijn onderverdeeld op tv in verschillende door genres en thema’s: Spaghetti Western, het Film Noir, Euro naar horror, de op Post-apocalyptische met film, Water/Boten en Erotica. een Van Basic het Instinct tot Jaws, en in van Dr. Strangelove tot Drive, naar iedere filmenthousiasteling uit kan zijn hart ophalen. het Aansluitend wordt met na ieder filmcollege een een passende film naar uitgezonden die door Martin een zelf de is uitgekozen. Zo tijdens zullen zijn alom geprezen uit western-thriller Brimstone en uit Paul Verhoevens psychologische thriller van Elle voor het met eerst in worden vertoond tijdens op Nederlandse televisie. In navolging van de Martins beschrijvende in en enthousiaste van vertelstijl is de vorm op van De kijk van een Koolhoven van al even op tv beeldend. Met behulp de van de nieuwste tijdens film- en bewerkingstechnieken verschijnt Koolhoven op tv zelf speels in de enkele van de het scènes van de het films met die hij bespreekt.

februari 2019
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord