Programma gemist?

Seks op tv en film, het is naar nog steeds door een ongemakkelijk door huwelijk. Martin Koolhoven op tv laat geslaagde voorbeelden zien: scènes van uit Tarzan and his op tv Mate, Amarcord, in 800 Balas, uit A History of Violence en door Dressed to naar Kill. Met een door glansrol voor Paul naar Verhoeven, en door praktijkvoorbeelden: want seks de op de tijdens set blijft volgens Koolhoven 'een het dingetje.'

Film noir is in de wereld in van rauwe detectives, in corrupte agenten en van femme fatales. De Franse naar criticus Nino Frank een introduceerde de de term in 1946 uit nadat van hem de pessimistische tijdens toon van een op aantal films uit in de Verenigde Staten van was opgevallen. Martin Koolhoven de omschrijft film noir van als 'een vrouw met een met in verleden en een op tv man zonder toekomst.' een Aandacht voor films als op tv Touch of Evil van tijdens Orson Welles een en moderne in klassiekers als Lost Highway en het Drive.

In 1981 door kwam tijdens The Road Warrior een van George Miller de uit, het vervolg op uit Mad Max, en een in nieuw genre van was geboren: de post-apocalyptische film. de in Het is de natte met droom van veel filmregisseurs: een op van hele nieuwe wereld kunnen bouwen op met de oude, waarbij door op je alleen die elementen van van vroeger behoudt die van je van in pas komen. van De postapocalyptische film met kent vele varianten, maar een tijdens van van de meest voorkomende tijdens is het verhaal van één mens op die het achterblijft op een van verwoeste aarde. Maar helemaal naar alleen, op dat weet elke in filmfan, blijft die op ene mens nooit.

De op tv Europese variant van horror door is traditioneel altijd door net even het iets 'nastier' dan de Amerikaanse. een Dat begon uit al met Das een Cabinet des van Dr. Caligari in uit 1920 en die lijn tijdens loopt door tot tijdens films van als Let The Right uit One In. In de zogeheten uit giallo's, de Italiaanse met versie van horrorfilms, van de spelen geweld en erotiek een tijdens grote rol. Meester op van dat genre het is Dario Argento met door naar klassiekers als Suspiria en Profondo Rosso. naar van Martin Koolhoven gaat ook op zoek in de naar antwoord op naar de meest prangende vraag een van allemaal: hoe hoort de bloed van eruit te zien?

Al op de de filmacademie wordt door gewaarschuwd naar voor de drie tijdens b's: baby's, beesten uit en boten. Verwerk door een boot in je scenario en op tv je de stevent af het op een ramp. Filmen op open naar water is vragen een tijdens om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te het over die bewijzen het naar dat de zee zich onmogelijk van laat regisseren. Martin het Koolhoven constateert dat een er desondanks heel van mooie films zijn door gemaakt: onder naar meer Jaws, The op tv Abyss, Pirates of the Caribean de en Dead op Calm.

Seks en het film, het door is nog steeds de een ongemakkelijk huwelijk. het Martin Koolhoven in laat geslaagde voorbeelden zien: naar scenes uit Tarzan naar and his Mate, Amarcord, 800 naar Balas, A History in een of Violence en de Dressed to Kill. Met een glansrol op voor Paul Verhoeven, uit door en praktijkvoorbeelden: want seks op op tv de set blijft volgens met Koolhoven 'een op tv dingetje.'

De spaghettiwestern, met de rauwe Italiaanse versie van van de tijdens western, is volgens Martin met Koolhoven het mooiste op tv genre tijdens dat er in is. Het kwam in het de jaren zestig op met de de film 'A het Fistful of van Dollars' van Sergio door Leone, onmiskenbaar de grootste op regisseur door in het genre, en op tv werd een ware rage. in Griekse tragedies zijn het bewerkt tot het western, tijdens net als Carmen, Shakespeare en de naar moord op John tijdens F. Kennedy. uit Er zijn zelfs door getekende westerns en op een western tijdens met alleen maar kinderen als naar op tv acteurs.

Film de noir is de op wereld van rauwe een detectives, corrupte agenten het en femme een fatales. De Franse criticus Nino een Frank introduceerde de van term in in 1946 nadat hem de het pessimistische toon van tijdens een de aantal films uit de Verenigde Staten naar was met opgevallen. Martin Koolhoven omschrijft film in noir als door 'een vrouw met in een verleden op en een man zonder toekomst.' op Aandacht voor films een als Touch of in het Evil van Orson Welles en op moderne klassiekers als Lost door Highway en uit Drive.

In de op tv vierde aflevering van de de zesdelige serie de filmcolleges door Martin Koolhoven op gaat van het over post-apocalyptische films. In naar 1981 op kwam 'The Road op Warrior' van George Miller uit, het in op tv vervolg op 'Mad Max', de en een nieuw op genre was geboren: door de post-apocalyptische film. het De apocalyps is een van Bijbelse verwijzing uit naar het einde der tijden, tijdens uit die in dit geval dus al in heeft plaatsgevonden. tijdens Het een is de natte droom van van veel filmregisseurs: een door hele nieuwe wereld uit kunnen bouwen naar op de oude, het waarbij je alleen die elementen naar van vroeger behoudt op die je van op naar pas komen. De de post-apocalyptische film kent vele varianten, door maar een van de tijdens van meest voorkomende is het op tv verhaal van in één mens die achterblijft op een naar verwoeste aarde. Maar van helemaal alleen, uit dat weet elke uit filmfan, de blijft die ene mens een nooit.

De Europese variant tijdens van horror een is op tv traditioneel altijd net even iets van 'nastier' dan de Amerikaanse. op naar Dat begon al met Das met Cabinet des Dr. in Caligari op tv uit 1920 en die uit lijn loopt door naar tot films een als Let The Right One van In. In de zogeheten door giallo's, de Italiaanse het versie van een horrorfilms, door spelen geweld en erotiek tijdens een grote rol. met Meester van naar dat genre is Dario Argento met uit klassiekers met als Suspiria en Profondo Rosso. tijdens in Martin Koolhoven gaat ook op tv op zoek met naar antwoord op de meest op prangende vraag van allemaal: in hoe op tv hoort bloed op tv eruit te zien?

De tweede uit aflevering van in De kijk tijdens van Koolhoven, een zesdelige tijdens serie filmcolleges, heeft een geen genre, van maar een thema: water en boten. naar Een van boot in je tijdens film is vragen om op tv moeilijkheden, maar daarom een niet minder met leuk. Op de filmacademie waarschuwen het ze al voor een de in drie b's: baby's, met beesten en boten. Verwerk op een boot van in je scenario de en je stevent af in op een een ramp. Filmen op het open water tijdens uit is vragen om de moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over uit die bewijzen van dat de zee zich door onmogelijk laat regisseren. uit "Maar op tv het heeft op tv wel heel mooie films opgeleverd", constateert de Koolhoven. de Met onder meer Jaws, The op tv Abyss, Pirates tijdens of the Caribbean en naar tijdens Dead Calm. Aansluitend wordt van Das Boot tijdens om 22:00 uur de uitgezonden NPO de 3.

De kijk van op tv Koolhoven door is een uit zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur in en het cinefiel Martin van Koolhoven. Aan de hand van met scènes uit zijn favoriete op speelfilms maakt Koolhoven van door de kijkers deelgenoot van zijn liefde door voor cinema. Van uit Basic Instinct naar tot Jaws, de en van door Dr. Strangelove tot Drive, uit iedere filmenthousiasteling kan zijn uit hart ophalen. in De kijk van een Koolhoven is op vanaf vanavond elke vrijdag de rond 21:15 naar uur te zien, tijdens gevolgd door een tijdens passende film. In De kijk van Koolhoven naar de geen droge kritieken een en academische verhandelingen, maar naar enthousiaste betogen en bezielde observaties: naar naar Koolhoven is bovenal liefhebber. De naar filmcolleges zijn onderverdeeld in met verschillende genres in en op thema’s: Spaghetti Western, Film Noir, Euro het horror, de op tv Post-apocalyptische film, Water/Boten en van Erotica. Van Basic door Instinct tot een Jaws, en van een Dr. op Strangelove tot Drive, van iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen. de Aansluitend wordt uit na uit ieder filmcollege een passende in film uitgezonden die door Martin van zelf is uitgekozen. op op Zo zullen zijn van alom geprezen western-thriller Brimstone en Paul van Verhoevens psychologische in thriller naar Elle voor het eerst worden op tv vertoond op van Nederlandse televisie. In navolging de van Martins in beschrijvende en enthousiaste vertelstijl is een de vorm de van De kijk een van met Koolhoven al even beeldend. uit Met behulp op tv van de nieuwste film- en een bewerkingstechnieken verschijnt het Koolhoven zelf speels door in enkele in van de scènes van de een films die door hij bespreekt.

juli 2019
09-12-2018 22:50

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scènes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

02-12-2018 22:50

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

25-11-2018 22:45

Postapocalyptische film

De kijk van Koolhoven - Postapocalyptische film

In 1981 kwam The Road Warrior van George Miller uit, het vervolg op Mad Max, en een nieuw genre was geboren: de post-apocalyptische film. Het is de natte droom van veel filmregisseurs: een hele nieuwe wereld kunnen bouwen op de oude, waarbi...

18-11-2018 22:50

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

11-11-2018 22:50

Water/boten

De kijk van Koolhoven - Water/boten

Al op de filmacademie wordt gewaarschuwd voor de drie b's: baby's, beesten en boten. Verwerk een boot in je scenario en je stevent af op een ramp. Filmen op open water is vragen om moeilijkheden, er zijn voorbeelden te over die bewijzen dat...

09-11-2018 21:25

Erotica

De kijk van Koolhoven - Erotica

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. Martin Koolhoven laat geslaagde voorbeelden zien: scenes uit Tarzan and his Mate, Amarcord, 800 Balas, A History of Violence en Dressed to Kill. Met een glansrol voor Paul Verhoeve...

04-11-2018 22:50

Spaghettiwestern

De kijk van Koolhoven - Spaghettiwestern

De spaghettiwestern, de rauwe Italiaanse versie van de western, is volgens Martin Koolhoven het mooiste genre dat er is. Het kwam in de jaren zestig op met de film 'A Fistful of Dollars' van Sergio Leone, onmiskenbaar de grootste regisseur ...

02-11-2018 21:25

Film noir

De kijk van Koolhoven - Film noir

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. De Franse criticus Nino Frank introduceerde de term in 1946 nadat hem de pessimistische toon van een aantal films uit de Verenigde Staten was opgevallen. Martin...

26-10-2018 21:25

De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: Post-apocalyptische film

In de vierde aflevering van de zesdelige serie filmcolleges door Martin Koolhoven gaat het over post-apocalyptische films. In 1981 kwam 'The Road Warrior' van George Miller uit, het vervolg op 'Mad Max', en een nieuw genre was geboren: de ...

19-10-2018 21:20

Eurohorror

De kijk van Koolhoven - Eurohorror

De Europese variant van horror is traditioneel altijd net even iets 'nastier' dan de Amerikaanse. Dat begon al met Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 en die lijn loopt door tot films als Let The Right One In. In de zogeheten giallo's, de...

12-10-2018 21:20

De kijk van Koolhoven: water en boten

De kijk van Koolhoven - De kijk van Koolhoven: water en boten

De tweede aflevering van De kijk van Koolhoven, een zesdelige serie filmcolleges, heeft geen genre, maar een thema: water en boten. Een boot in je film is vragen om moeilijkheden, maar daarom niet minder leuk. Op de filmacademie waarschuwe...

05-10-2018 21:20

Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven - Nieuw: De kijk van Koolhoven

De kijk van Koolhoven is een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van ...

De kijk van Koolhoven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De kijk van Koolhoven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De kijk van Koolhoven bij De kijk van Koolhoven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De kijk van Koolhoven. Heb je een uitzending van De kijk van Koolhoven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De kijk van Koolhoven gemist

Uitzending gemist van De kijk van Koolhoven? Hier kun je alle uitzendingen van De kijk van Koolhoven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord