Programma gemist?

Vanavond is de het zesde op en laatste aflevering van een de documentairereeks Vrouw met op Mars in over de geschiedenis van op tv vrouwenrechten. De naar tweede feministische golf veroorzaakt een storm tijdens die doorwaait in met alle hoeken van in de samenleving. Mannen in gaan uit op zoek naar hun geëmancipeerde op met zelf, religieuze vrouwen roepen 'De de Heer door kan niet meer', op plattelandsvrouwen zoeken verbinding met op tv elkaar en zwarte vrouwen beginnen de hun eigen strijd. uit Fidan Ekiz van onderzoekt de vele de gezichten van het feminisme uit op tv aan het eind van de de twintigste door eeuw.

In de de media- uit en reclamewereld waren er naar maar twee rollen in voor een vrouw een weggelegd: als het verzorgende huisvrouw en de als lustobject. Het is tijdens een doorn de in het oog van feministen uit in op de jaren 70. Maar zie dat met het maar eens te veranderen als het naar vooral mannen het zijn die aan van de touwtjes trekken. Fidan uit Ekiz een onderzoekt of vrouwen langzaam maar van zeker het tijdens traditionele vrouwbeeld weten uit bij te in stellen.

Wie kan tijdens zich nog op voorstellen dat gehuwde vrouwen naar pas sinds 1956 door een bankrekening in mogen openen en door vrouwen in overheidsdienst tot door in de jaren 70 tijdens door worden ontslagen als zij in op tv het een huwelijksbootje stappen? Honderd jaar op geleden nam Suze Groeneweg als naar eerste met vrouw, tussen 99 mannen, door plaats met in de Tweede Kamer uit en kregen uit vrouwen stemrecht. Maar elke op volgende stap naar gelijke op tv rechten met van vrouwen en mannen moest voortdurend op tv bevochten worden. Fidan in Ekiz door gaat op zoek naar voorvechtsters met die ervoor zorgden op tv dat uit de stem van vrouwen uit doordrong tot van in het van Binnenhof.

Korsetten die zo op met strak zijn aangesnoerd tijdens dat de draagster de nauwelijks kan ademen, uit een haarloos lichaam, de vrije op tv liefde. Vrouwen het moeten er uit heel wat voor over uit hebben om mee te tijdens deinen met met de heersende uit mode en de seksuele moraal. Maar in op welke prijs betalen zij hiervoor? Fidan op tv Ekiz onderzoekt op tv de lusten met en lasten van op tv het vrouwelijk op geslacht.

De vrouw naar werd lang gezien uit als lopende baarmoeder. Het op vrouwenbrein zou immers naar ongeschikt zijn voor op leren, haar uit lichaam door ongeschikt voor sport, en op de menstruatie van maakt haar ook nog door eens onberekenbaar. Steeds meer op tv vrouwen naar namen daar geen genoegen meer mee het en door eisten zeggenschap over hun door lichaam en geest. Fidan van Ekiz duikt in in de wereld uit van het haar voorgangsters.

Kickboksen in de uit sportschool, na tijdens je werk door je kinderen ophalen het van de opvang, studeren en met door je stem uitbrengen. Allemaal ogenschijnlijk hele uit normale dingen in door het leven van van vrouwen in Nederland. op Maar nog uit niet heel lang geleden met werd van er een strijd gevoerd uit om deze 'normale met dingen' het te mogen doen. Vanaf de vanavond zet op tv de zesdelige BNNVARA-televisieserie Vrouw met op in Mars deze verworven vrouwenrechten uit in historisch perspectief. Journaliste tijdens en presentatrice tijdens Fidan Ekiz bezoekt vrouwen en het mannen die betrokken op tv waren bij door de strubbelingen, strijdpunten, op tv memorabele en bij tijd de en wijle hilarische een ontwikkelingen in naar de vrouwenemancipatie van de het op twintigste eeuw in Nederland. Vrouw op uit Mars is vanaf door uit vanavond elke donderdag om 20:25 een uur te zien in op NPO 2. Voor een Fidan uit Ekiz was het uit maken van Vrouw op op Mars ook een eye-opener: uit "Feminisme? Dat in is niks voor de mij. het Dat was mijn reactie toen ik naar naar werd gevraagd voor deze serie. Ik met moest meteen aan op de Dolle Mina's een denken. Woeste vrouwen een naar die op straat beha's op tv verbranden. Mannenhaters. Wat heb een ik uit mij vergist. Het was een eer. tijdens De serie is met de juist een ode op tv aan deze vrouwen en hun strijd de het geworden." Honderd jaar de geleden nam Suze de Groeneweg als eerste vrouw, de tussen 99 tijdens mannen, plaats in de in Tweede Kamer. Welke emancipatiestrijd een ging daar tijdens aan vooraf? En op tv wat gebeurde er daarna met door de de gelijkstelling tussen mannen en vrouwen? in De televisieserie het Vrouw op Mars door vormt een op tv canon van de in eerste en op tweede feministische golf. naar Want wie kan zich in nog voorstellen dat gehuwde in vrouwen tijdens pas na 1956 zelf een bankrekening op tv met mochten openen, vrouwen door in overheidsdienst tot in de op jaren 70 door op de dag uit van hun in huwelijk werden ontslagen, het niet belangrijk een was of in een vrouw op tv ook van seks genoot door en dat 98% van op de van gehuwde vrouwen als beroep op tv 'huisvrouw' uit had?

juli 2020
15-11-2018 20:25

Slot: Vrouw op Mars

Vrouw op Mars - Slot: Vrouw op Mars

Vanavond is de zesde en laatste aflevering van de documentairereeks Vrouw op Mars over de geschiedenis van vrouwenrechten. De tweede feministische golf veroorzaakt een storm die doorwaait in alle hoeken van de samenleving. Mannen gaan op z...

08-11-2018 20:25

Ben ik in beeld?

Vrouw op Mars - Ben ik in beeld?

In de media- en reclamewereld waren er maar twee rollen voor een vrouw weggelegd: als verzorgende huisvrouw en als lustobject. Het is een doorn in het oog van feministen in de jaren 70. Maar zie dat maar eens te veranderen als het vooral ma...

01-11-2018 20:25

Het zwakke geslacht aan de macht

Vrouw op Mars - Het zwakke geslacht aan de macht

Wie kan zich nog voorstellen dat gehuwde vrouwen pas sinds 1956 een bankrekening mogen openen en vrouwen in overheidsdienst tot in de jaren 70 worden ontslagen als zij in het huwelijksbootje stappen? Honderd jaar geleden nam Suze Groeneweg ...

25-10-2018 20:25

Vrij Vrijer Vrijst

Vrouw op Mars - Vrij Vrijer Vrijst

Korsetten die zo strak zijn aangesnoerd dat de draagster nauwelijks kan ademen, een haarloos lichaam, de vrije liefde. Vrouwen moeten er heel wat voor over hebben om mee te deinen met de heersende mode en de seksuele moraal. Maar welke prij...

18-10-2018 20:25

Met kop en schouders

Vrouw op Mars - Met kop en schouders

De vrouw werd lang gezien als lopende baarmoeder. Het vrouwenbrein zou immers ongeschikt zijn voor leren, haar lichaam ongeschikt voor sport, en de menstruatie maakt haar ook nog eens onberekenbaar. Steeds meer vrouwen namen daar geen genoe...

11-10-2018 20:25

Nieuw: Vrouw op Mars

Vrouw op Mars - Nieuw: Vrouw op Mars

Kickboksen in de sportschool, na je werk je kinderen ophalen van de opvang, studeren en je stem uitbrengen. Allemaal ogenschijnlijk hele normale dingen in het leven van vrouwen in Nederland. Maar nog niet heel lang geleden werd er een strij...

Vrouw op Mars gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vrouw op Mars de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vrouw op Mars bij Vrouw op Mars liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vrouw op Mars. Heb je een uitzending van Vrouw op Mars gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vrouw op Mars gemist

Uitzending gemist van Vrouw op Mars? Hier kun je alle uitzendingen van Vrouw op Mars kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 15-11-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!