Programma gemist?

Dit tijdens keer draait het om tijdens het thema Trots. Dat een met Turken trots zijn op hun uit land en cultuur is de duidelijk, maar op tv waar uit komt dat vandaan? in Ajouad gaat langs bij zijn oud-klasgenoot een en DENK-raadslid Numan het Yilmaz, de van meest nationalistische Turk die op tv Ajouad uit kent. Toch het is hij verbaasd als hij hoort met in hoe belangrijk Numan de Turkse het cultuur vindt, tot door aan de met partnerkeuze van zijn kinderen aan van toe. Ajouad in gaat de ook langs bij workshops van The op van Black History Month en het naar Keti Koti-festival. Van de van naar Surinaamse Nederlanders daar leert uit Ajouad waarom naar hun trots niet het zo zeer om een hun Surinaams-zijn draait, tijdens maar net zoveel om hun tijdens huidskleur. door En bestaat er tijdens zoiets als Antilliaanse of Chinese met trots? door Ajouad bezoekt de Curaçaose Dag van uit de het Vlag en een training van het een Drakendansgroep om het op tv daar achter te naar komen.

De het laatste aflevering draait op om het uit thema Trots. Dat Turken trots op zijn op uit hun land en cultuur op is duidelijk, door maar waar komt dat vandaan? naar Ajouad de gaat langs bij zijn oud-klasgenoot met en DENK-raadslid op tv Numan Yilmaz, van de meest nationalistische Turk de die naar Ajouad kent. Toch is hij verbaasd op tv in als hij hoort hoe belangrijk uit Numan de Turkse cultuur een vindt, tot naar aan de partnerkeuze in van zijn kinderen aan een toe. op tv Ajouad gaat naar ook langs bij tijdens workshops van The Black History Month uit en het naar Keti op tv Koti-festival. Van de Surinaamse tijdens Nederlanders daar leert een Ajouad waarom hun trots niet van zo zeer tijdens om hun Surinaams-zijn draait, van maar in net zoveel het om hun huidskleur. En de bestaat er zoiets in als Antilliaanse of Chinese trots? door Ajouad bezoekt de op tv Curaçaose Dag van op tv de Vlag en in de een training van een op Drakendansgroep om naar daar achter te naar komen.

Welke op rol speelt van de culturele achtergrond in het de opvoeding? met Ajouad onderzoekt dit onder het andere met zijn oud-collega het en radio-dj Fernando met Halman. Zoals veel met Antilliaanse kinderen groeide van hij op zonder op tv vader. Maar naar voor zijn eigen zoon door is Fernando op vastberaden er wél te een zijn. naar Ook de Surinaamse door Ruben wil dolgraag een rol spelen op tv door in de opvoeding voor op tv zijn zoon, maar krijgt de de kans naar in eigen zeggen niet. Ajouads het jeugdvriend naar Jordan vertelt over tijdens de strenge Chinese opvoeding. op Schrijfster Sun Li vertelt naar hoe het van voor door haar was om een op te groeien in het het enige Chinese gezin in in een klein het Fries naar dorp en hoe met ze zich daar los met van maakte. Ajouad het voert ook nog een naar bijzonder in gesprek met drie generaties Turken van in Nederland. Dochter in Canan, tijdens moeder Fati en oma Émilè van vertellen over het een belang van de naar Turkse taal in naar de uit opvoeding.

Welke rol speelt een de culturele achtergrond met in de de opvoeding? Ajouad onderzoekt dit op onder andere met in zijn oud-collega en van in radio-dj Fernando Halman. de Zoals veel Antilliaanse kinderen groeide tijdens hij naar op zonder vader. Maar voor zijn op tv eigen zoon is in Fernando vastberaden er een tijdens wél te zijn. tijdens Ook de Surinaamse Ruben wil op dolgraag een een rol spelen in de opvoeding het voor zijn de zoon, maar krijgt de door kans naar uit eigen zeggen niet. op Ajouads door jeugdvriend Jordan vertelt uit over de strenge van Chinese opvoeding. Schrijfster de Sun Li vertelt hoe het in voor haar uit was om op te in groeien op tv in het enige Chinese met gezin in een klein op Fries dorp en de hoe ze zich daar op tv los van op tv maakte. tijdens Ajouad voert ook nog van een bijzonder gesprek met drie uit generaties Turken in door Nederland. door Dochter Canan, moeder Fati en op naar oma Émilè vertellen over het door belang van op de Turkse tijdens taal in de een opvoeding.

Het van bloed gaat sneller stromen door als uit Ajouad een lesje salsadansen krijgt van van de Antilliaanse het dansleraar Pasty. Volgens naar Pasty speelt dansen een naar grote rol met in de door verleidingsmethodes van Antillianen. Dat op is anders voor de op Chinese Nederlanders op Henry en van Myrthe. Zij de moeten zich in bochten wringen en het de stiekeme bubble-tea-afspraken maken de om te kunnen daten. Ajouads jeugdvriend de Jordan neemt op hem mee een naar een Asian Party om met te laten zien uit in hoe Chinezen hun moves maken tijdens een in het uitgaan. De Turkse Fatih en het Burcak maakten de een dappere stap om door als gay Turkse-Nederlanders door uit de kast een met te komen. Niet tijdens iedereen accepteerde dat in en zelfs de ontmoeting naar met Ajouad zorgt bij Burcak van voor de spanning. Ajouad neemt ook van een kijkje tijdens op een Surinaams-Hindoestaanse bruiloft en op spreekt de met de van rebelse Kirti en de Shanti over de, voor met hen soms een verstikkende, Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap.

Het bloed met gaat met sneller stromen als Ajouad een door lesje salsadansen het krijgt van de Antilliaanse door dansleraar Pasty. Volgens Pasty in speelt de dansen een grote rol in een de op verleidingsmethodes van Antillianen. Dat is de anders voor met de van Chinese Nederlanders Henry en Myrthe. het Zij moeten de zich in bochten een wringen en stiekeme het bubble-tea-afspraken maken om naar te kunnen daten. de Ajouads jeugdvriend Jordan neemt naar hem mee naar het een Asian Party uit om te laten zien de hoe de Chinezen hun moves maken tijdens het het van uitgaan. De op tv Turkse Fatih en Burcak maakten op de het dappere stap om als gay met Turkse-Nederlanders uit de kast uit te komen. Niet de op iedereen accepteerde dat en met zelfs de ontmoeting met Ajouad door zorgt bij Burcak de voor spanning. een Ajouad neemt ook een de kijkje op in een de Surinaams-Hindoestaanse bruiloft en spreekt met door de rebelse Kirti naar en op Shanti over de, voor hen in soms verstikkende, Surinaams-Hindoestaanse naar gemeenschap.

Ajouad op tv duikt in de mentaliteit met van met de vier verschillende tijdens culturen. De internationale ondernemer Won Yip tijdens legt uit in hoe groot een de invloed van de de Chinese op werkmentaliteit is op zijn in succes. Maar is dat naar harde werken, waar op de Chinezen om bekend het met staan, voor iedereen naar vol te houden? Zijn Surinamers het lui? Cabaretier Howard Komproe op tv vindt in van niet. Op hilarische wijze het maakt hij naar korte naar metten met vooroordelen over de Surinaamse tijdens het mentaliteit. Daarnaast onderzoekt Ajouad door waarom zoveel Turkse Nederlanders door een eigen zaak beginnen. tijdens En brengt hij door met tijdens coach en theatermaker naar (én voormalig op tv drugsdealer) Archell Thompson een met bezoek aan een gezellige Rotterdamse naar met wijk met veel Antilliaanse bewoners in in met de van vraag: is tijdens er zoiets als een typische tijdens Antilliaanse de mentaliteit?

In tijdens het derde seizoen van het naar programma met Kaaskop of…? onderzoekt Ajouad in El Miloudi het de identiteit van Nederlanders met het met een andere culturele achtergrond. Waar hij tijdens in de vorige een twee seizoenen zijn uit eigen Marokkaanse roots het onder het de loep nam, kijkt hij uit met nu naar vier andere door grote culturen in in Nederland. Voelen Surinamers, Turken, naar Chinezen en Antillianen in in Nederland zich Kaaskop op of…? De afgelopen door twee seizoenen vormden een door spraakmakende de en persoonlijke zoektocht voor presentator op met Ajouad El Miloudi. Moest hij tijdens zich met kaaskop voelen omdat hij op tv in Nederland is geboren en met opgegroeid, door of was hij het toch meer een Marokkaan, uit op tv het in land van zijn een ouders? In in dit derde seizoen legt het hij deze vraag uit voor aan bekende en het onbekende Nederlanders met een Chinese, met Turkse, Surinaamse of Antilliaanse roots. uit Ajouad gaat op in Kaaskop naar of…? vanuit zijn eigen nieuwsgierigheid met uit jonge mensen uit de op deze culturen in tijdens gesprek over de thema’s Mentaliteit, op tv Liefde, het Opvoeding en Trots. van Het startpunt is zijn eigen de voetbalveldje in Amsterdam-Oost, in waar tijdens al die culturen uit in zijn jeugd tijdens bij elkaar kwamen. Worstelen door zij met dezelfde door issues als Mocro’s? met Waar komt de Turkse trots het vandaan, naar wat behelst de de Antilliaanse opvoeding, hoe uit daten Chinese Nederlanders een en kloppen de van vooroordelen over de Surinaamse met mentaliteit naar eigenlijk wel? Kortom: in in welke opzichten zijn deze door biculturele Nederlanders kaaskoppen geworden tijdens en welke van invloed heeft van de cultuur van uit hun (groot-) het ouders?

november 2018
02-11-2018 02:30

Trots

Kaaskop of ...? - Trots

Dit keer draait het om het thema Trots. Dat Turken trots zijn op hun land en cultuur is duidelijk, maar waar komt dat vandaan? Ajouad gaat langs bij zijn oud-klasgenoot en DENK-raadslid Numan Yilmaz, de meest nationalistische Turk die Ajoua...

01-11-2018 22:45

Trots

Kaaskop of ...? - Trots

De laatste aflevering draait om het thema Trots. Dat Turken trots zijn op hun land en cultuur is duidelijk, maar waar komt dat vandaan? Ajouad gaat langs bij zijn oud-klasgenoot en DENK-raadslid Numan Yilmaz, de meest nationalistische Turk ...

26-10-2018 01:25

Opvoeding

Kaaskop of ...? - Opvoeding

Welke rol speelt de culturele achtergrond in de opvoeding? Ajouad onderzoekt dit onder andere met zijn oud-collega en radio-dj Fernando Halman. Zoals veel Antilliaanse kinderen groeide hij op zonder vader. Maar voor zijn eigen zoon is Ferna...

25-10-2018 21:45

Opvoeding

Kaaskop of ...? - Opvoeding

Welke rol speelt de culturele achtergrond in de opvoeding? Ajouad onderzoekt dit onder andere met zijn oud-collega en radio-dj Fernando Halman. Zoals veel Antilliaanse kinderen groeide hij op zonder vader. Maar voor zijn eigen zoon is Ferna...

19-10-2018 02:35

Liefde

Kaaskop of ...? - Liefde

Het bloed gaat sneller stromen als Ajouad een lesje salsadansen krijgt van de Antilliaanse dansleraar Pasty. Volgens Pasty speelt dansen een grote rol in de verleidingsmethodes van Antillianen. Dat is anders voor de Chinese Nederlanders Hen...

18-10-2018 21:50

Liefde

Kaaskop of ...? - Liefde

Het bloed gaat sneller stromen als Ajouad een lesje salsadansen krijgt van de Antilliaanse dansleraar Pasty. Volgens Pasty speelt dansen een grote rol in de verleidingsmethodes van Antillianen. Dat is anders voor de Chinese Nederlanders Hen...

12-10-2018 02:35

Mentaliteit

Kaaskop of ...? - Mentaliteit

Ajouad duikt in de mentaliteit van de vier verschillende culturen. De internationale ondernemer Won Yip legt uit hoe groot de invloed van de Chinese werkmentaliteit is op zijn succes. Maar is dat harde werken, waar de Chinezen om bekend sta...

11-10-2018 21:50

Terug: Kaaskop of ...?

Kaaskop of ...? - Terug: Kaaskop of ...?

In het derde seizoen van het programma Kaaskop of…? onderzoekt Ajouad El Miloudi de identiteit van Nederlanders met een andere culturele achtergrond. Waar hij in de vorige twee seizoenen zijn eigen Marokkaanse roots onder de loep nam, kijkt...

Kaaskop of ...? gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kaaskop of ...? de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kaaskop of ...? bij Kaaskop of ...? liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kaaskop of ...?. Heb je een uitzending van Kaaskop of ...? gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kaaskop of ...? gemist

Uitzending gemist van Kaaskop of ...?? Hier kun je alle uitzendingen van Kaaskop of ...? kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 02-11-2018 om 02:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord