Programma gemist?

De jonge in designers zetten alles op naar alles in om hun duurzame met collectie op tijd met af te krijgen in voor de in modeshow.

Dit het keer gaan de jonge designers het tijdens werken in een de zogenoemde sweatshop om te zien onder naar welke tragische het omstandigheden naar dat gebeurt.

De in jonge designers gaan werken in op een textielfabriek de om te tijdens zien onder welke door oneerlijke omstandigheden dat door gebeurt.

De jonge op designers gaan op tv werken in de leerindustrie de om met te zien hoe uit schadelijk die is door voor mens, dier en in milieu.

De in jonge designers gaan werken in met de in katoenindustrie om te met zien hoe schadelijk die de is voor mens uit en door milieu.

In op tv het nieuwe in EO-programma Genaaid krijgen vijf beginnende op tv modeontwerpers op tv de kans om een een duurzame collectie op te ontwikkelen. Er is alleen met één voorwaarde: ze tijdens moeten de eerst zelf ervaren hoe het er uit in het de kledingindustrie aan toe gaat. in Samen het met presentatrice Jennifer het Hoffman reizen ze naar door Myanmar, waar ze met aan naar den lijve ondervinden van welke prijs er écht voor het onze kleding de wordt betaald. Het blijkt op tv voor door alle kandidaten een confronterende tijdens ontdekkingsreis naar een de schaduwkant van de mode-industrie. Amal, Sophie in Maria, Demy, de Floortje en Jason doorlopen in alle schakels op tv binnen de kledingketen. naar In zes van afleveringen is te zien door hoe van ze onder erbarmelijke omstandigheden op met katoenvelden werken, in in ververijen en in sweatshops aan door de slag gaan en het hoe het op tv is om je geld met te verdienen als kleermaker. het Lukt tijdens het ze om voor uit hun eigen collectie duurzame alternatieven een te vinden? Met tijdens door het programma wil de EO op tv mensen inspireren het om een bijdrage met te leveren tijdens aan een eerlijke en duurzame wereld. het De makers willen naar bewustwording de creëren onder op jongeren. "We zijn gewend dat uit er elk seizoen de weer nieuwe kleding de in de naar schappen hangt, die we voor naar een relatief klein van prijsje kunnen een kopen", zegt door EO-eindredacteur Herman op tv Wegter. "Maar weten we ook naar hoe op – onder welke omstandigheden - deze de kleding wordt de gemaakt? Dat willen een we met het dit programma laten op tv zien. Kijken we verder uit dan de het prijskaartje?" "Ik dacht altijd dat het in probleem een vooral lag bij de een lage lonen, slechte het werkomstandigheden en natuurlijk het kinderarbeid", zegt presentatrice Jennifer van Hoffman. van "Maar ik van heb mij nooit goed gerealiseerd met dat het op vooral ook tijdens om de chemicaliën gaat de waarmee gewerkt wordt. uit De mensen een die hierin moeten werken gaan eraan naar op kapot, maar ook het de land zelf. Die chemicaliën stromen het zo de met rivier in. op Waaruit gedronken wordt en waarmee naar het akkers worden besproeid. Hier verwoest je op gewoon het een land mee. naar Zodat wij hier een door T-shirtje kunnen met kopen van van 10 euro. Dat krijg ik een niet meer bij elkaar met in mijn hoofd. de Dus laten met we op tijdens zoek gaan naar op meer transparantie en goede het alternatieven. Die het zijn er tijdens gelukkig genoeg en naar steeds meer." In de uit eerste aflevering is te zien hoe in door Hoffman de jonge modemakers overrompelt van met op het bericht dat ze naar naar Myanmar de gaan.

september 2021
19-12-2018 20:25

Het eerlijke alternatief

Genaaid - Het eerlijke alternatief

De jonge designers zetten alles op alles om hun duurzame collectie op tijd af te krijgen voor de modeshow.

12-12-2018 20:25

Kinderarbeid

Genaaid - Kinderarbeid

Dit keer gaan de jonge designers werken in een zogenoemde sweatshop om te zien onder welke tragische omstandigheden dat gebeurt.

05-12-2018 20:25

Kleding voor een prikkie

Genaaid - Kleding voor een prikkie

De jonge designers gaan werken in een textielfabriek om te zien onder welke oneerlijke omstandigheden dat gebeurt.

28-11-2018 20:25

Mode-accessoires

Genaaid - Mode-accessoires

De jonge designers gaan werken in de leerindustrie om te zien hoe schadelijk die is voor mens, dier en milieu.

21-11-2018 20:25

Spijkerbroeken en T-shirts

Genaaid - Spijkerbroeken en T-shirts

De jonge designers gaan werken in de katoenindustrie om te zien hoe schadelijk die is voor mens en milieu.

14-11-2018 20:25

Nieuw: Genaaid

Genaaid - Nieuw: Genaaid

In het nieuwe EO-programma Genaaid krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame collectie te ontwikkelen. Er is alleen één voorwaarde: ze moeten eerst zelf ervaren hoe het er in de kledingindustrie aan toe gaat. Samen met ...

Genaaid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Genaaid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Genaaid bij Genaaid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Genaaid. Heb je een uitzending van Genaaid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Genaaid gemist

Uitzending gemist van Genaaid? Hier kun je alle uitzendingen van Genaaid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!