Programma gemist?

Niet uit alle ambassadeurs de wonen op ambassades in uit het buitenland. Er bestaan ook van Nederlandse een ambassadeurs die de verantwoordelijk zijn voor naar een thema. Floortje ontmoet Hans door Docter en zijn partner op tv uit Kees van Baar, beiden ambassadeur van op Nederland uit op een thema: Bedrijfsleven in en Ontwikkelingssamenwerking (Hans van Docter) en Mensenrechten een (Kees van Baar). Floortje een volgt in Docter naar het ministerie van het Buitenlandse naar Zaken in Den Haag en naar met op reis naar uit Kenia en bespreekt de politieke door verschuiving van hulp de naar handel. Ook bespreken het ze op tv Docters belangrijke diplomatieke rol in op tv van crisissituaties; hij werd ingeroepen uit bij de door tsunami, de ebola-crisis en de in MH17 ramp. in Thuis in Amsterdam bespreekt van Floortje met van hen de impact van het het diplomatenberoep op op hun het relatie. Floortje loopt samen met de een heren de Pride door Walk in Amsterdam van en ziet hoe door het de twee weer in voor een paar jaar een worden gescheiden: Van op wordt weer een uitgezonden naar een door volgende post overzee. Hans van Docter studeerde rechten op in Amsterdam en werkte vervolgens uit in Zambia, Rusland, naar Indonesië, Sudan, met Kenia. een Zijn eerste ambassadeurspost is het in 2013 in tijdens Ghana. Sinds 2016 is hij de ambassadeur Bedrijfsleven en het Ontwikkelingssamenwerking. Hij woont in met in Amsterdam samen met zijn partner naar Kees op van Baar, de het ambassadeur Mensenrechten.

Floortje uit gaat op een bezoek bij Wouter Jurgens, naar ambassadeur voor Nederland in met Myanmar. Jarenlang zat op tv het land op slot, een tijdens maar sinds 2016 heeft in Nederland weer een ambassade in de door Yangon. Het is Jurgens' op eerste post als ambassadeur. de Waar de nadruk aanvankelijk op lag op op handel, verschoof de het focus al in snel naar de schrijnende van mensenrechtensituatie van van de Rohingya's. tijdens Floortje bezoekt samen met Jurgens verschillende in het politici en ziet hoe de ambassadeur naar tijdens namens Nederland invloed probeert uit te het oefenen van op de situatie. Ook naar bezoeken Floortje en op Jurgens samen de uit een in de grond gestampte en praktisch met verlaten hoofdstad Nay op Phi Taw uit en bespreken de ze de rol van op tv Aung San Suu Kyi en met het op tv lange pad van een met militaire dictatuur naar van een uit democratie. Op de residentie bespreekt het Floortje met het gezin van uit Jurgens hoe het in is om een met vader te hebben die ambassadeur is, op tv of om naar een op eigen carrière opzij te zetten van voor het die van je man. Wouter naar Jurgens op tv studeerde economie en politicologie in Amsterdam. het het Hij is getrouwd met door Stephanie Bleeker en samen hebben een ze drie de kinderen.

Floortje het gaat op bezoek bij op tv Susanna Terstal, Nederlands naar eerste een vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. op Iran, het land van met olie, Ayatolla een Khomeini, de Islamitische Revolutie, uit het atoomprogramma, op tv waar de doodstraf met nog steeds het regelmatig wordt het uitgevoerd en waar de medewerkers van de de Amerikaanse op ambassade ooit een 444 dagen werden gegijzeld, blijkt op tv geen eenvoudige de post. Terstal met aanvaarde de post op in Iran de op het moment dat de verhoudingen de tussen het Iran en het Westen uit gespannen het waren. Door het Nucleaire met Akkoord werd het atoomprogramma een van de Iran geleidelijk afgebouwd het en werd handel opeens in weer mogelijk en kon door Nederland weer zaken doen de met het in land. Floortje bezoekt de in ambassade in naar de week dat president door Trump een bekend maakt of op tv het Nucleaire Akkoord de wel of niet op tv in stand met wordt gehouden. Ze bespreken het de taak een van de ambassadeur, de banden met tussen Nederland en de Iran, het nut van van diplomatie en Susanna's een met persoonlijke leven. Susanna een Terstal groeide op in door Haarlem en studeerde o.a. in rechten, Italiaans in en Political Science. Iran het is van niet haar eerste post, met tussen 2012 en 2015 met was ze een de Nederlandse een ambassadeur in Angola. Susanna woont van alleen in door Teheran.

Floortje met gaat op bezoek bij op tv Renée Jones-Bos, de door eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur de in op tv Rusland. De huidige in politieke betrekkingen tussen met Nederland en Rusland zijn erg de moeizaam. Bijna door dagelijks op tv wordt Jones-Bos geconfronteerd met uit de MH-17 tragedie, de economische door sancties als van gevolg van op tv de Russische op tv annexatie van het op tv Krim, de gevoeligheden van informatie op tv en spionage-activiteiten en het het groeiende wederzijdse onbegrip. in Floortje bezoekt de naar indrukwekkende van ambassade en bovenliggende residentie op in de week het waarin groots bekend wordt naar gemaakt dat Nederland uit vier de Russische spionnen de heeft uitgezet. Ambassadeur op Jones-Bos laat zien hoe van ze namens Nederland probeert de op relatie met naar de Russen tijdens in stand te houden door terwijl uit ze met heldere harde het toon de standpunten van Nederland de verdedigt. Renée Jones-Bos in heeft naar een indrukwekkende in diplomatieke carrière. Veertig jaar geleden was in ze voor het het naar eerst werkzaam op de op tv Nederlandse ambassade uit in Moskou. In op de tussentijd werd door ze de eerste mensenrechten op ambassadeur, de eerste vrouwelijke ambassadeur met voor het Nederland in de VS, de door eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal op tv op het ministerie op van een Buitenlandse Zaken. Ze is getrouwd van met op Richard Jones en samen in hebben ze met twee, inmiddels volwassen, de kinderen.

Vanavond naar is de met laatste aflevering van een de vierdelige documentairereeks met Floortje een Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet naar naar alle ambassadeurs wonen in op ambassades in het buitenland. tijdens Er bestaan ook Nederlandse op door ambassadeurs die verantwoordelijk zijn van voor een thema. de Floortje ontmoet Hans Docter uit en zijn partner Kees het van naar Baar, beiden ambassadeur van Nederland in op een in thema: een Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) en de Mensenrechten (Kees van tijdens in Baar).

Floortje tijdens gaat op bezoek bij door Wouter Jurgens, de ambassadeur voor Nederland in van Myanmar. een Jarenlang zat het land op slot, in het maar sinds 2016 heeft van Nederland weer een ambassade in op Yangon. Het op is Jurgens' eerste op post tijdens als ambassadeur. Waar de nadruk uit aanvankelijk op tv lag op handel, met verschoof de focus al snel een naar de schrijnende mensenrechtensituatie met van de Rohingya's. op tv Floortje bezoekt de samen met Jurgens verschillende een politici en ziet op tv op tv hoe de ambassadeur namens in Nederland invloed probeert uit een te oefenen op van de situatie. uit Ook bezoeken Floortje en in Jurgens samen de van uit een de grond gestampte en praktisch verlaten uit hoofdstad Nay Phi tijdens met Taw en bespreken ze tijdens de rol van Aung San de Suu van Kyi en het uit lange pad tijdens van een militaire uit dictatuur naar een democratie. Op de op residentie in bespreekt Floortje van met het gezin Jurgens het hoe het is om op een vader het te hebben die ambassadeur het is, of om een een eigen carrière opzij met op tv te zetten voor die van een je man. de Wouter Jurgens studeerde economie en op tv politicologie in Amsterdam. tijdens Hij is in getrouwd op tv met Stephanie Bleeker de en samen hebben ze drie met kinderen.

Floortje in gaat op bezoek bij Susanna met het Terstal, Nederlands eerste het vrouwelijke ambassadeur ooit in door Iran. Iran, het land van de olie, Ayatolla Khomeini, een de Islamitische Revolutie, van het atoomprogramma, in waar de de doodstraf nog van steeds regelmatig wordt uitgevoerd op tv en waar de medewerkers van de de van Amerikaanse ambassade op tv ooit 444 dagen werden de gegijzeld, blijkt geen op eenvoudige post. Terstal aanvaarde naar de van post in Iran op tv op het moment dat de verhoudingen door tussen Iran naar en het Westen de gespannen waren. Door het een het Nucleaire Akkoord werd met het atoomprogramma van Iran geleidelijk op tv afgebouwd door en werd handel opeens weer op mogelijk en kon met Nederland weer een zaken doen het met het land. Floortje bezoekt de op tv ambassade in uit de week dat door president Trump bekendmaakt in of het op tv Nucleaire Akkoord op wel of niet tijdens in stand wordt gehouden. Ze naar bespreken de taak op van in de ambassadeur, de een banden tussen Nederland en een Iran, het nut naar van diplomatie en Susanna's uit persoonlijke het leven. Susanna Terstal naar groeide op in Haarlem in en studeerde o.a. rechten, Italiaans door en Political Science. een Iran is niet de haar eerste post, op tussen 2012 en met naar 2015 was ze een de Nederlandse ambassadeur in Angola. van Susanna het woont alleen in de Teheran.

Floortje tijdens Dessing krijgt exclusieve door toegang tot de Nederlandse ambassades tijdens voor een unieke op kijk in achter de schermen. In van het vierdelige programma Floortje tijdens en de Ambassadeurs uit naar maakt ze kennis met markante met ambassadeurs door op tv een week lang met een ze mee te op tv draaien. De tijdens afleveringen zijn op de komende donderdagen om 22:25 door uur te zien op het NPO 1. Floortje Dessing op volgt het de diplomaten in en rondom het de ambassade, op uit reis op tv in 'hun' land en samen naar van met familie in hun residentie. Ze in uit ontmoet Renée Jones-Bos op in Rusland, Susanna Terstal in de Iran, Wouter Jurgens in van Myanmar het en Hans Docter, door ambassadeur Bedrijfsleven en tijdens Ontwikkelingssamenwerking. Hoe naar opereren de vertegenwoordigers van ons de land op het door wereldtoneel? Wat uit drijft ze en wat moeten het ze er uit op persoonlijk vlak allemaal naar voor op laten? Dessing: "Ik kom geregeld tijdens op een ambassade om op een een visum te uit halen en heb tijdens contact met ze met wanneer ik risicovolle reis maak, door maar verder door is dit een wereld die het voor mij met relatief onbekend een is. Toch zie ik tijdens in door het nieuws steeds op tv vaker berichten over ambassadeurs en diplomaten: met dat ze op naar het matje uit worden geroepen, zoals de in Rusland of met zich naar moeten verantwoorden vanwege aanslagen het in het met land, zoals in Iran. de Daar waar ze het voorheen achter gesloten op deuren opereerden, lijken ze steeds door zichtbaarder met te worden. uit Daarbij was de timing van het onze reizen goed: ik de was met in Iran toen Donald tijdens Trump naar het nucleaire akkoord een opzegde en in Rusland tijdens die in spionnenaffaire. op Het is fascinerend om met van dichtbij mee door te maken wat met er dan op het een ambassadeur op tv afkomt." In het programma draait een Floortje mee in uit het persoonlijke de leven met én het diplomatieke werk van de een ambassadeurs. een Ze bespreekt gevoelige door dossiers, zoals de MH17-ramp, door de vervolging van het Rohingya's in naar Myanmar en de handelsbelangen op van Nederland van in Iran. Wat vragen een zulke gecompliceerde dossiers van een ze? Hoe op tv gaan ze als door ambassadeur om met de met gevoeligheden van op tv hun op handelen in vreemde culturen? Maar ook: de hoe tijdens moeilijk is het om zo tijdens ver weg te op wonen van in vrienden en op familie? En het wat betekent het om iedere paar uit jaar een nieuw de leven op te op tv moeten op tv bouwen in wéér in een ander een land?

juni 2020
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!