Programma gemist?

Niet alle tijdens ambassadeurs door wonen op ambassades in het buitenland. de Er uit bestaan ook Nederlandse ambassadeurs in die verantwoordelijk zijn voor op op een thema. Floortje ontmoet Hans Docter naar en zijn van partner Kees door van Baar, beiden ambassadeur een van uit Nederland op een met thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans op Docter) en Mensenrechten door (Kees van een Baar). Floortje volgt Docter op tv naar het uit ministerie van Buitenlandse Zaken in naar Den Haag door en op reis uit naar door Kenia en bespreekt op de politieke verschuiving van hulp uit naar handel. Ook met bespreken ze Docters tijdens belangrijke een diplomatieke rol in crisissituaties; hij werd met ingeroepen naar bij de tsunami, van de ebola-crisis en de MH17 door ramp. uit Thuis in Amsterdam bespreekt Floortje het met hen door de impact uit van het diplomatenberoep de op hun relatie. Floortje de loopt samen met met de heren de de Pride Walk in Amsterdam tijdens en naar ziet hoe een de twee weer voor een paar uit door jaar worden gescheiden: Van wordt weer met door uitgezonden naar een op volgende post overzee. Hans Docter studeerde tijdens op rechten in Amsterdam en werkte op vervolgens in Zambia, door Rusland, Indonesië, Sudan, op Kenia. Zijn eerste het ambassadeurspost is in met 2013 op tv in Ghana. Sinds 2016 is hij in ambassadeur Bedrijfsleven in en Ontwikkelingssamenwerking. Hij uit woont het in Amsterdam samen met zijn met partner Kees van Baar, met de ambassadeur op Mensenrechten.

Floortje het gaat op bezoek bij door Wouter Jurgens, ambassadeur voor op tv Nederland een in Myanmar. Jarenlang zat het de land op op slot, maar sinds 2016 in heeft door Nederland weer een op tv ambassade in Yangon. Het is de door Jurgens' eerste post als ambassadeur. op Waar de nadruk aanvankelijk op tv lag op handel, het verschoof de met focus met al snel naar de schrijnende mensenrechtensituatie een van de het Rohingya's. Floortje bezoekt het samen met Jurgens een verschillende politici op tv en ziet op hoe de ambassadeur namens met Nederland invloed probeert uit te in oefenen op de tijdens situatie. van Ook bezoeken Floortje en door Jurgens samen op de uit met de grond gestampte van en praktisch verlaten hoofdstad Nay Phi in van Taw en bespreken het ze de rol van Aung naar San Suu Kyi met en in het lange pad van tijdens een militaire dictatuur naar met een met democratie. Op de residentie met bespreekt Floortje met het gezin met uit Jurgens hoe het tijdens is om een vader op te hebben het die ambassadeur is, of om naar een eigen op carrière opzij te zetten door voor die naar van je man. Wouter tijdens Jurgens studeerde economie en uit politicologie in Amsterdam. naar Hij in is getrouwd met naar Stephanie Bleeker en samen van hebben ze de drie kinderen.

Floortje gaat op tijdens op bezoek bij Susanna Terstal, het Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit het in van Iran. Iran, het land van in op tv olie, Ayatolla Khomeini, de tijdens Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, een waar de doodstraf nog door steeds regelmatig wordt met uitgevoerd door en waar de op medewerkers van een de Amerikaanse ambassade ooit 444 op tv dagen op werden gegijzeld, blijkt geen eenvoudige tijdens post. Terstal aanvaarde de op post in met Iran op naar het moment dat de verhoudingen naar tussen van Iran en het het Westen gespannen waren. Door naar het Nucleaire van Akkoord werd het atoomprogramma op tv van Iran het geleidelijk afgebouwd door en werd handel uit opeens weer mogelijk en kon Nederland het naar weer zaken doen met het land. de Floortje met bezoekt de ambassade in de een week op dat president Trump bekend de maakt uit of het Nucleaire Akkoord wel of door het niet in stand wordt de gehouden. Ze in bespreken de taak van de ambassadeur, het op de banden tussen Nederland en Iran, een het het nut van op tv diplomatie en Susanna's persoonlijke door leven. Susanna Terstal groeide op een de in Haarlem en studeerde o.a. op rechten, Italiaans en Political met Science. Iran is uit niet haar eerste het post, tijdens tussen 2012 en op tv 2015 was ze de uit Nederlandse ambassadeur in Angola. met Susanna tijdens woont alleen in in Teheran.

Floortje gaat op tv op op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste door vrouwelijke Nederlandse ambassadeur de in Rusland. een De huidige politieke betrekkingen met tussen Nederland uit en het Rusland zijn erg een moeizaam. Bijna dagelijks van wordt Jones-Bos geconfronteerd uit met de MH-17 tragedie, uit de economische het sancties als gevolg van de uit Russische annexatie uit van het Krim, de gevoeligheden de van informatie en met spionage-activiteiten het en het groeiende in wederzijdse onbegrip. Floortje bezoekt de van indrukwekkende ambassade en op tv bovenliggende residentie in naar de week waarin een in groots bekend wordt gemaakt in dat Nederland vier het Russische spionnen tijdens heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos laat een zien hoe ze door namens door Nederland probeert de relatie van met de Russen in een stand door te houden terwijl ze met tijdens heldere harde op toon de standpunten op tv van Nederland verdedigt. Renée met Jones-Bos heeft op een indrukwekkende diplomatieke carrière. uit Veertig jaar geleden het was uit ze voor het eerst werkzaam de op de Nederlandse het ambassade in Moskou. In naar de met tussentijd werd ze op de eerste mensenrechten de ambassadeur, de eerste op tv vrouwelijke ambassadeur voor het Nederland in de VS, naar de eerste de vrouwelijke Secretaris-Generaal naar op het ministerie van Buitenlandse Zaken. van Ze op tv is getrouwd met Richard naar Jones de en samen hebben ze twee, tijdens inmiddels van volwassen, kinderen.

Vanavond is door de laatste aflevering in van van de vierdelige documentairereeks met Floortje de Dessing over Nederlandse op tv ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs van wonen op naar ambassades in het van buitenland. Er bestaan op ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk de op tv zijn voor een thema. Floortje ontmoet een Hans Docter op en op tv zijn partner Kees van Baar, naar beiden ambassadeur van op tv Nederland op een in thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking op op (Hans Docter) en Mensenrechten tijdens (Kees van op Baar).

Floortje naar gaat op bezoek naar bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor met Nederland in Myanmar. van Jarenlang naar zat het het land op slot, maar sinds het 2016 het heeft Nederland weer een naar ambassade in Yangon. naar Het is naar Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar tijdens het de nadruk aanvankelijk lag op het handel, verschoof de focus met al snel naar door de schrijnende mensenrechtensituatie naar van de Rohingya's. de Floortje bezoekt een samen met Jurgens van verschillende politici en ziet in in hoe de ambassadeur namens Nederland invloed op probeert uit te het oefenen uit op de in situatie. Ook bezoeken Floortje en Jurgens naar samen de op tv uit op de grond gestampte en in praktisch verlaten hoofdstad de Nay Phi Taw en een bespreken ze de een rol van Aung van San Suu Kyi tijdens en met het lange pad van een op militaire dictatuur door naar een democratie. uit Op de residentie bespreekt Floortje op in met het gezin Jurgens hoe het met is naar om een het vader te hebben die ambassadeur is, uit of om een op tv in eigen carrière opzij te het zetten voor die van je naar man. Wouter Jurgens in een studeerde economie en op tv politicologie in Amsterdam. Hij is getrouwd op tv met Stephanie Bleeker door en samen hebben tijdens van ze drie kinderen.

Floortje gaat naar op bezoek bij Susanna door Terstal, Nederlands eerste op tv vrouwelijke in ambassadeur ooit in uit Iran. Iran, het de land van olie, Ayatolla Khomeini, in een de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, het waar de van doodstraf nog op tv steeds regelmatig wordt uitgevoerd de en waar de een medewerkers van de Amerikaanse uit ambassade ooit 444 dagen op werden gegijzeld, blijkt tijdens geen naar eenvoudige post. tijdens Terstal aanvaarde de post naar in Iran op het moment een dat op de verhoudingen tussen het Iran en het het Westen gespannen het waren. Door het het Nucleaire Akkoord werd het atoomprogramma in van Iran tijdens geleidelijk afgebouwd en werd handel met opeens een weer mogelijk en het kon Nederland weer met zaken doen met het land. door Floortje bezoekt uit de ambassade naar in de week van dat president Trump bekendmaakt of het het Nucleaire de Akkoord wel of niet uit in uit stand wordt op gehouden. Ze bespreken van de taak van de de ambassadeur, de banden uit tussen Nederland en Iran, het op van nut van diplomatie en het Susanna's persoonlijke leven. Susanna het Terstal groeide op in het in Haarlem en studeerde o.a. rechten, Italiaans uit en door Political Science. Iran is niet door haar eerste de post, tussen 2012 en uit een 2015 was ze in de Nederlandse ambassadeur op tv in Angola. Susanna woont alleen in door uit Teheran.

Floortje op tv Dessing krijgt de exclusieve toegang tot de de Nederlandse ambassades voor een unieke naar kijk achter de de tijdens schermen. In het vierdelige tijdens programma Floortje en de Ambassadeurs het maakt met ze kennis met in markante ambassadeurs door een week uit lang door met ze in mee te draaien. De afleveringen met zijn de komende donderdagen van door om 22:25 uur te het zien op uit NPO 1. Floortje Dessing volgt de diplomaten op tv in en rondom van de ambassade, op naar naar reis in 'hun' land van en samen met familie op in hun residentie. met Ze met ontmoet Renée Jones-Bos in tijdens Rusland, Susanna Terstal in Iran, in Wouter in Jurgens in Myanmar tijdens en Hans Docter, uit ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hoe het opereren op de vertegenwoordigers van ons land naar door op het wereldtoneel? Wat drijft het ze en wat moeten naar ze op tv er op door persoonlijk vlak allemaal van voor laten? Dessing: "Ik kom geregeld op door een ambassade het om een visum te het halen uit en heb contact met in ze wanneer door ik risicovolle het reis maak, maar naar verder is dit een de wereld die voor door mij relatief het onbekend is. Toch zie ik de in het het nieuws steeds uit vaker berichten over ambassadeurs en een diplomaten: dat ze op met het de matje worden geroepen, tijdens zoals in Rusland uit of zich moeten uit verantwoorden vanwege aanslagen de in het land, de zoals in op tv Iran. Daar waar ze voorheen achter uit gesloten deuren van opereerden, uit lijken ze steeds zichtbaarder te worden. de van Daarbij was de timing de van onze reizen goed: ik het was in Iran een toen Donald op Trump het nucleaire in akkoord in opzegde en in Rusland op tijdens die spionnenaffaire. Het een is fascinerend om op tv van de dichtbij mee te maken in wat er dan de op een ambassadeur afkomt." In met het in programma draait uit Floortje mee in het met persoonlijke leven én het het diplomatieke naar werk van de ambassadeurs. Ze naar bespreekt gevoelige dossiers, zoals de de MH17-ramp, een de een vervolging van Rohingya's in van Myanmar en de handelsbelangen van op tv Nederland in Iran. op een Wat vragen zulke gecompliceerde dossiers van van ze? op Hoe gaan ze als de ambassadeur om met de met gevoeligheden tijdens van hun handelen in een vreemde culturen? Maar tijdens ook: hoe naar moeilijk is uit het om zo ver weg uit te wonen van uit vrienden en het familie? En wat betekent op het om door iedere paar jaar een het nieuw met leven op te moeten bouwen uit in op tv wéér een ander een land?

januari 2021
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!