Programma gemist?

Niet alle ambassadeurs in wonen door op ambassades in het het buitenland. Er door bestaan ook Nederlandse op ambassadeurs die verantwoordelijk de zijn voor een thema. Floortje tijdens uit ontmoet Hans Docter en zijn partner naar Kees van met Baar, tijdens beiden ambassadeur van de Nederland op een thema: Bedrijfsleven en tijdens Ontwikkelingssamenwerking op (Hans Docter) en naar Mensenrechten (Kees van de Baar). Floortje het volgt Docter naar het van ministerie van Buitenlandse uit Zaken in met Den Haag en op reis naar naar Kenia en uit bespreekt de met politieke verschuiving met van hulp naar handel. de Ook bespreken ze Docters belangrijke op tv diplomatieke tijdens rol in crisissituaties; een hij werd ingeroepen bij de van tsunami, de ebola-crisis op en de het MH17 ramp. in Thuis in Amsterdam bespreekt met Floortje op tv met hen de het impact van het diplomatenberoep een op hun relatie. Floortje van loopt samen met de met heren op de Pride Walk met in Amsterdam en ziet hoe een de twee van weer voor een paar in jaar tijdens worden gescheiden: Van wordt een weer uitgezonden naar van een volgende in post overzee. Hans Docter naar studeerde rechten van in Amsterdam tijdens en werkte vervolgens in Zambia, naar Rusland, Indonesië, tijdens Sudan, Kenia. Zijn tijdens eerste ambassadeurspost een is in 2013 in naar Ghana. Sinds 2016 de is hij ambassadeur Bedrijfsleven en de Ontwikkelingssamenwerking. Hij van woont het in Amsterdam samen met zijn partner van met Kees van Baar, de ambassadeur uit Mensenrechten.

Floortje gaat op het tijdens bezoek bij Wouter tijdens Jurgens, ambassadeur voor van Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het op tv met land op slot, de maar sinds 2016 heeft Nederland weer op een van ambassade in Yangon. Het is met Jurgens' eerste post op als het ambassadeur. Waar de nadruk van aanvankelijk lag op naar handel, verschoof het de focus al op snel naar de schrijnende het mensenrechtensituatie van de Rohingya's. de naar Floortje bezoekt samen met een Jurgens verschillende politici van en ziet uit hoe de ambassadeur namens Nederland van invloed door probeert uit te oefenen op uit de situatie. Ook bezoeken tijdens Floortje en Jurgens door samen de op tv uit de grond tijdens gestampte en praktisch in verlaten door hoofdstad Nay Phi Taw een en bespreken ze met de rol van van Aung San een Suu Kyi en het met lange pad het van een militaire dictatuur naar een door in democratie. Op de residentie het bespreekt Floortje naar met het gezin Jurgens hoe het door door is om een vader te hebben naar die een ambassadeur is, of om naar een het eigen carrière opzij van te zetten voor die op tv van je man. Wouter Jurgens tijdens studeerde een economie en politicologie in Amsterdam. het tijdens Hij is getrouwd met Stephanie op tv Bleeker en samen de hebben ze naar drie kinderen.

Floortje in gaat op bezoek bij op tv Susanna Terstal, Nederlands eerste door vrouwelijke ambassadeur ooit van naar in Iran. Iran, het land op van olie, uit Ayatolla Khomeini, de het Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar van de uit doodstraf nog steeds regelmatig op tv wordt uitgevoerd en waar de naar de medewerkers van de naar Amerikaanse ambassade ooit 444 tijdens dagen werden gegijzeld, van blijkt geen eenvoudige post. de Terstal aanvaarde de het post in in Iran op het moment de dat de verhoudingen door door tussen Iran en het naar Westen gespannen uit waren. Door het Nucleaire Akkoord werd door het atoomprogramma van naar Iran geleidelijk afgebouwd van en werd handel in opeens weer op tv mogelijk en kon Nederland op tv weer tijdens zaken doen met het land. naar door Floortje bezoekt de ambassade in de naar week het dat president op Trump bekend maakt of het van Nucleaire Akkoord wel of op tv niet in stand het wordt gehouden. met Ze bespreken de door taak naar van de ambassadeur, de op tv banden tussen Nederland door en Iran, het een nut van diplomatie op tv en Susanna's persoonlijke leven. het Susanna Terstal op groeide op in Haarlem en op tv studeerde o.a. rechten, tijdens een Italiaans en Political door Science. Iran is niet haar met eerste uit post, tussen 2012 en tijdens 2015 was ze de het Nederlandse ambassadeur in op tv Angola. Susanna woont uit alleen in de Teheran.

Floortje op tv gaat op bezoek bij Renée op tv Jones-Bos, de eerste tijdens vrouwelijke Nederlandse ambassadeur op tv in Rusland. De door uit huidige politieke betrekkingen tussen naar Nederland en Rusland zijn erg een moeizaam. op Bijna dagelijks wordt naar Jones-Bos geconfronteerd met een de MH-17 tragedie, uit de economische naar sancties als gevolg in van de Russische van annexatie van het Krim, de gevoeligheden door van informatie en het spionage-activiteiten een en het groeiende wederzijdse onbegrip. de Floortje tijdens bezoekt de indrukwekkende uit ambassade en van bovenliggende residentie in de week een waarin een groots bekend wordt gemaakt dat Nederland tijdens vier Russische op tv spionnen heeft uitgezet. door Ambassadeur Jones-Bos laat zien tijdens hoe ze namens uit Nederland probeert naar de relatie met van de Russen tijdens in stand een te houden terwijl ze met heldere de harde toon tijdens de standpunten van van Nederland met verdedigt. Renée Jones-Bos heeft tijdens een indrukwekkende diplomatieke met carrière. Veertig jaar geleden was op ze in voor het eerst werkzaam op in de tijdens Nederlandse ambassade door in Moskou. In de een tussentijd werd op tv ze de eerste mensenrechten ambassadeur, de uit eerste vrouwelijke ambassadeur op tv voor Nederland naar in door de VS, de door eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal op het het ministerie van uit Buitenlandse Zaken. Ze de is getrouwd met Richard van Jones en uit samen hebben ze twee, inmiddels de volwassen, tijdens kinderen.

Vanavond door is de laatste aflevering het van de vierdelige het documentairereeks met Floortje Dessing op tv over Nederlandse op tv ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen door naar op ambassades in het van buitenland. Er bestaan ook op Nederlandse ambassadeurs die tijdens verantwoordelijk zijn voor een de thema. Floortje uit ontmoet Hans Docter en de zijn partner Kees van op tv van Baar, beiden ambassadeur van Nederland met een op een thema: Bedrijfsleven en van Ontwikkelingssamenwerking (Hans met Docter) en een Mensenrechten (Kees van het Baar).

Floortje op tv gaat op bezoek met bij Wouter uit Jurgens, ambassadeur voor Nederland in in Myanmar. Jarenlang het zat het land op slot, op maar sinds op 2016 heeft op tv Nederland weer door een ambassade in Yangon. op tv Het is Jurgens' eerste post op als in ambassadeur. Waar de nadruk aanvankelijk van lag op op handel, verschoof de het focus al snel naar door de schrijnende door mensenrechtensituatie van de Rohingya's. naar Floortje de bezoekt samen met Jurgens met verschillende politici op tv en ziet hoe het de ambassadeur namens Nederland van invloed probeert uit het te met oefenen op de situatie. Ook bezoeken tijdens op Floortje en Jurgens samen van de uit de grond gestampte tijdens en praktisch verlaten op hoofdstad Nay het Phi door Taw en bespreken ze een de rol van door Aung San Suu Kyi en van het lange pad naar door van een militaire op dictatuur naar een democratie. Op de de residentie met bespreekt Floortje met tijdens het gezin Jurgens hoe een het tijdens is om een vader te hebben uit die een ambassadeur is, of om het een eigen in carrière opzij te zetten het voor door die van je een man. Wouter Jurgens studeerde economie en door politicologie in de Amsterdam. Hij met is getrouwd met naar Stephanie Bleeker en samen naar hebben ze drie met kinderen.

Floortje gaat op de in bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste van vrouwelijke ambassadeur met ooit de in Iran. Iran, het van land van uit olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, van het met atoomprogramma, waar de doodstraf nog naar door steeds regelmatig wordt uitgevoerd en op waar de op medewerkers van de Amerikaanse ambassade tijdens op ooit 444 dagen een werden gegijzeld, blijkt het geen eenvoudige post. Terstal uit aanvaarde de de post in Iran op van het moment dat een de verhoudingen tussen Iran en tijdens de het Westen gespannen op waren. Door het Nucleaire met Akkoord werd het het atoomprogramma van Iran geleidelijk van afgebouwd tijdens en werd handel opeens weer mogelijk met met en kon Nederland naar weer zaken doen met het land. het Floortje bezoekt de op tv ambassade in het de week een dat president Trump naar bekendmaakt of van het Nucleaire Akkoord wel of van niet in een stand wordt op tv gehouden. Ze bespreken de een taak van van de ambassadeur, de met banden tussen Nederland en Iran, het met van nut van diplomatie en Susanna's het persoonlijke leven. Susanna Terstal van groeide uit op in Haarlem en van studeerde o.a. rechten, op tv Italiaans en door Political Science. Iran is de niet haar eerste een post, uit tussen 2012 en het 2015 was ze de van Nederlandse ambassadeur uit in Angola. Susanna naar woont alleen in tijdens Teheran.

Floortje Dessing krijgt in exclusieve toegang het tot de Nederlandse ambassades door van voor een unieke kijk de achter de schermen. In het het vierdelige het programma Floortje en de Ambassadeurs een maakt naar ze kennis naar met markante ambassadeurs door een week uit lang met op tv ze mee te draaien. op De afleveringen zijn op tv de in komende donderdagen om 22:25 uur tijdens te zien door op NPO uit 1. Floortje Dessing van volgt de diplomaten in en rondom door de op tv ambassade, op reis een in 'hun' land en in samen met uit familie in hun residentie. met Ze ontmoet Renée van Jones-Bos in van Rusland, Susanna Terstal een in Iran, op tv Wouter Jurgens in Myanmar van en Hans Docter, ambassadeur op Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hoe op tv een opereren de vertegenwoordigers van ons land naar op op het wereldtoneel? een Wat drijft ze en wat moeten in ze er op op persoonlijk vlak door allemaal voor laten? Dessing: door "Ik kom geregeld een op een ambassade het om een visum van te halen tijdens en heb contact met ze door wanneer ik een risicovolle door reis maak, maar verder op tv is dit een op tv wereld die voor mij tijdens relatief onbekend is. Toch het zie met ik in het nieuws steeds met in vaker berichten over ambassadeurs en in diplomaten: dat ze op tijdens het matje worden op tv van geroepen, zoals in in Rusland of zich moeten verantwoorden op tv vanwege aanslagen uit in het land, zoals in de Iran. Daar waar naar ze uit voorheen achter gesloten de deuren opereerden, met lijken ze steeds zichtbaarder te in worden. Daarbij was van de het timing van onze in reizen goed: ik tijdens was in Iran toen Donald Trump een het nucleaire tijdens akkoord opzegde uit en in Rusland tijdens die in spionnenaffaire. Het het is een fascinerend om van dichtbij mee van te maken met wat er naar dan op een uit ambassadeur afkomt." In op het programma draait naar Floortje mee in het een persoonlijke leven op tv én het diplomatieke werk van de in ambassadeurs. Ze bespreekt naar gevoelige dossiers, zoals van de in MH17-ramp, de vervolging van Rohingya's tijdens tijdens in Myanmar en van de handelsbelangen van Nederland in het Iran. Wat naar vragen zulke in gecompliceerde dossiers van ze? Hoe gaan van ze als ambassadeur op tv een om met de gevoeligheden naar van hun van handelen in vreemde culturen? door Maar ook: hoe moeilijk door is in het om zo ver weg een te wonen de van vrienden en familie? naar En wat op betekent het met om iedere paar jaar een nieuw met leven op te van moeten bouwen in door wéér een een ander de land?

mei 2021
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!