Programma gemist?

Niet een alle ambassadeurs wonen op naar ambassades in het uit buitenland. Er naar bestaan ook Nederlandse ambassadeurs van die de verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje in ontmoet Hans op tv Docter en zijn in partner de Kees van Baar, beiden ambassadeur naar van Nederland op een een thema: Bedrijfsleven en tijdens Ontwikkelingssamenwerking (Hans naar Docter) en op Mensenrechten (Kees van Baar). Floortje uit volgt Docter naar naar naar het ministerie van Buitenlandse Zaken in van Den Haag door en op reis naar op Kenia en het bespreekt de tijdens politieke verschuiving van hulp tijdens naar handel. met Ook bespreken ze Docters belangrijke het diplomatieke rol van in crisissituaties; een hij werd ingeroepen bij met de tsunami, de ebola-crisis in en de MH17 op tv naar ramp. Thuis in Amsterdam bespreekt met Floortje met door hen de impact van het tijdens diplomatenberoep van op hun relatie. Floortje tijdens loopt het samen met de uit heren de Pride Walk in door Amsterdam uit en ziet hoe de het twee weer voor een paar met tijdens jaar worden gescheiden: Van wordt weer in uitgezonden van naar een volgende post overzee. een Hans Docter uit studeerde de rechten in Amsterdam en werkte vervolgens tijdens in met Zambia, Rusland, Indonesië, de Sudan, Kenia. Zijn eerste tijdens ambassadeurspost is in 2013 tijdens door in Ghana. Sinds 2016 is naar hij het ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hij woont met in Amsterdam de samen met zijn uit partner Kees van de Baar, de ambassadeur op Mensenrechten.

Floortje naar gaat op naar bezoek bij Wouter van Jurgens, ambassadeur voor Nederland in op Myanmar. Jarenlang zat de het land op slot, met maar sinds 2016 de heeft Nederland weer de een ambassade uit in Yangon. Het het is Jurgens' eerste van post als door ambassadeur. Waar de nadruk aanvankelijk van lag op met handel, verschoof de focus naar al het snel naar de schrijnende mensenrechtensituatie met van de Rohingya's. van Floortje bezoekt samen van met tijdens Jurgens verschillende politici en ziet in hoe naar de ambassadeur namens Nederland invloed het probeert uit met te oefenen op de tijdens situatie. Ook tijdens bezoeken de Floortje en Jurgens het samen de uit de grond door gestampte en een praktisch verlaten hoofdstad van Nay Phi Taw en bespreken het in ze de rol van Aung San het in Suu Kyi en het door lange pad van met een militaire dictatuur uit naar een democratie. tijdens Op de residentie een bespreekt Floortje met het gezin uit Jurgens hoe het van in is om een vader te het hebben die ambassadeur een is, of om een op tv het eigen carrière opzij te zetten voor in die van tijdens je man. naar Wouter Jurgens studeerde economie met en het politicologie in Amsterdam. Hij is in getrouwd de met Stephanie Bleeker en het samen hebben ze drie naar kinderen.

Floortje gaat de op bezoek bij Susanna tijdens Terstal, Nederlands eerste uit in vrouwelijke ambassadeur ooit op in Iran. Iran, het land op van olie, met Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het door het atoomprogramma, waar de doodstraf nog door steeds regelmatig wordt de uitgevoerd en met waar de een medewerkers van op de Amerikaanse ambassade een ooit 444 dagen werden gegijzeld, blijkt door geen eenvoudige naar post. Terstal naar aanvaarde de post in Iran een op het in moment dat de een verhoudingen door tussen Iran en van het Westen gespannen waren. het Door het Nucleaire Akkoord werd uit het het atoomprogramma van door Iran geleidelijk afgebouwd en werd handel in opeens weer mogelijk op en kon in Nederland weer met zaken doen het met het land. op Floortje bezoekt de ambassade in door de week in dat president naar Trump bekend maakt of het in Nucleaire Akkoord wel in of niet in op tv stand wordt het gehouden. Ze de bespreken de taak van de een ambassadeur, uit de banden tussen de Nederland en Iran, het nut het van van diplomatie en Susanna's persoonlijke leven. naar Susanna Terstal groeide van op in Haarlem en de op studeerde o.a. rechten, Italiaans een en Political Science. Iran tijdens is niet haar eerste door post, tussen op tv 2012 en uit 2015 was ze de de Nederlandse tijdens ambassadeur in Angola. Susanna woont alleen door in in Teheran.

Floortje een gaat op bezoek bij het Renée Jones-Bos, de eerste van vrouwelijke op tv Nederlandse ambassadeur op tv in Rusland. De huidige politieke tijdens betrekkingen tussen Nederland en met Rusland zijn erg het moeizaam. Bijna dagelijks uit wordt Jones-Bos geconfronteerd op met in de MH-17 tragedie, de economische naar sancties als in gevolg van van de Russische annexatie van van het Krim, de de gevoeligheden van tijdens informatie en in spionage-activiteiten en het groeiende op tv wederzijdse onbegrip. Floortje tijdens bezoekt de indrukwekkende door ambassade en bovenliggende residentie de in de week waarin in groots bekend uit wordt gemaakt tijdens dat Nederland op tv vier Russische spionnen van heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos laat uit zien hoe van ze namens Nederland probeert de uit relatie met een de Russen in het stand door te houden terwijl op ze met heldere harde toon de de standpunten van Nederland tijdens verdedigt. Renée Jones-Bos tijdens heeft de een indrukwekkende diplomatieke carrière. op Veertig een jaar geleden was ze voor het een door eerst werkzaam op de door Nederlandse ambassade in de Moskou. In de door tussentijd werd ze de eerste met mensenrechten van ambassadeur, de van eerste vrouwelijke ambassadeur voor Nederland tijdens in de VS, de naar eerste vrouwelijke van Secretaris-Generaal op het ministerie met van Buitenlandse door Zaken. Ze de is getrouwd met met Richard Jones en tijdens samen hebben ze twee, naar inmiddels tijdens volwassen, kinderen.

Vanavond het is de laatste in aflevering van het de vierdelige documentairereeks met van Floortje Dessing in over Nederlandse ambassadeurs. Niet een alle ambassadeurs wonen op ambassades uit in van het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse op ambassadeurs die een verantwoordelijk door zijn voor een thema. Floortje ontmoet uit Hans Docter op en zijn partner Kees door met van Baar, beiden ambassadeur van met Nederland op een tijdens thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking de op (Hans Docter) en Mensenrechten door (Kees van de Baar).

Floortje gaat naar op bezoek bij het Wouter Jurgens, ambassadeur door voor de Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het het land op tv op slot, door maar sinds 2016 heeft Nederland weer het een ambassade de in Yangon. Het een is Jurgens' door eerste post als ambassadeur. Waar het de nadruk naar aanvankelijk de lag op handel, verschoof de naar focus al snel uit naar de schrijnende mensenrechtensituatie tijdens van op de Rohingya's. Floortje bezoekt naar samen met Jurgens verschillende de politici en ziet naar hoe de met ambassadeur namens naar Nederland invloed probeert uit in te oefenen op tv op de situatie. Ook tijdens bezoeken Floortje op tv en Jurgens samen de uit uit de naar grond gestampte en praktisch verlaten het hoofdstad tijdens Nay Phi Taw van en bespreken ze de rol een van op tv Aung San Suu Kyi en tijdens het een lange pad van tijdens een militaire dictatuur naar een van democratie. Op de naar op tv residentie bespreekt Floortje met het gezin van op tv Jurgens hoe het is om de een vader naar te hebben die ambassadeur is, op tv of door om een eigen carrière opzij de door te zetten voor die met van je man. Wouter tijdens Jurgens op studeerde economie en politicologie tijdens in Amsterdam. Hij naar is getrouwd met Stephanie met Bleeker en samen hebben met ze drie tijdens kinderen.

Floortje gaat naar op tijdens bezoek bij Susanna Terstal, in Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur op tv ooit in Iran. Iran, in het land door van op tv olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische van Revolutie, het atoomprogramma, waar op de doodstraf nog naar steeds regelmatig wordt in uitgevoerd van en waar de medewerkers op tv van de tijdens Amerikaanse ambassade ooit op tv 444 dagen werden naar gegijzeld, blijkt geen eenvoudige post. op Terstal aanvaarde de door post in door Iran op het moment tijdens dat de verhoudingen van tussen Iran en op tv het Westen gespannen naar door waren. Door het Nucleaire Akkoord werd uit het atoomprogramma van door uit Iran geleidelijk afgebouwd op en werd handel opeens het weer mogelijk en kon het Nederland de weer zaken doen met het met land. uit Floortje bezoekt de op ambassade in de naar week dat president Trump op bekendmaakt of het Nucleaire naar Akkoord met wel of niet in uit stand wordt gehouden. Ze een bespreken de taak op van de ambassadeur, de een banden tussen Nederland de en Iran, het op tv nut van diplomatie door en het Susanna's persoonlijke leven. Susanna Terstal van groeide op door in tijdens Haarlem en studeerde o.a. van rechten, Italiaans en Political Science. met Iran met is niet op tv haar eerste post, met tussen 2012 en 2015 op was ze de naar Nederlandse ambassadeur in op tv Angola. Susanna door woont alleen in op Teheran.

Floortje Dessing krijgt met exclusieve het toegang tot de Nederlandse ambassades op tv voor een uit unieke kijk met achter de de schermen. In het vierdelige met programma Floortje en uit de Ambassadeurs maakt op ze kennis met markante de ambassadeurs door een met week lang op tv met ze mee te de draaien. De afleveringen zijn op naar de komende donderdagen door om 22:25 uur te op tv zien op door NPO 1. Floortje Dessing volgt van de diplomaten in in en rondom de ambassade, door op reis een in 'hun' op tv land en samen naar met familie in hun op residentie. Ze ontmoet Renée Jones-Bos op tv in door Rusland, Susanna Terstal uit in Iran, Wouter Jurgens met in Myanmar met en Hans tijdens Docter, ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hoe de in opereren de vertegenwoordigers van ons land op tv op van het wereldtoneel? Wat van drijft ze en wat naar moeten van ze er op persoonlijk vlak van allemaal voor tijdens laten? Dessing: "Ik kom geregeld op op een ambassade om een een visum het te halen en heb een contact uit met ze wanneer ik naar risicovolle reis maak, maar tijdens naar verder is dit uit een wereld die voor van mij relatief onbekend is. Toch een zie het ik in het nieuws steeds op met vaker berichten over door ambassadeurs en diplomaten: in dat ze op het met matje worden geroepen, een zoals in Rusland of zich met moeten verantwoorden tijdens vanwege door aanslagen in het land, zoals in een Iran. Daar waar uit ze in voorheen achter van gesloten deuren opereerden, lijken door ze steeds op zichtbaarder te worden. Daarbij door was de timing van onze met reizen het goed: ik was naar in Iran toen op Donald Trump de het nucleaire akkoord opzegde met en in Rusland tijdens een die spionnenaffaire. Het is de fascinerend om van een dichtbij mee door te maken naar wat er de dan op een ambassadeur van afkomt." In het programma draait op in Floortje mee in een het persoonlijke leven én het diplomatieke een met werk van de ambassadeurs. tijdens Ze bespreekt gevoelige dossiers, zoals het de van MH17-ramp, de vervolging van in Rohingya's in op tv Myanmar en met de handelsbelangen van uit Nederland in Iran. Wat vragen zulke een met gecompliceerde dossiers van ze? Hoe gaan het ze als ambassadeur door om de met de gevoeligheden van hun het handelen uit in vreemde culturen? de Maar ook: het hoe moeilijk is het van om zo ver een weg te wonen van in vrienden in en familie? En wat betekent het een om iedere paar door jaar een nieuw een leven op in te moeten door bouwen in wéér een ander in met land?

juli 2021
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!