Programma gemist?

Niet alle een ambassadeurs tijdens wonen op ambassades in de het buitenland. naar Er bestaan ook Nederlandse een ambassadeurs die verantwoordelijk zijn met voor een thema. in Floortje ontmoet uit Hans Docter en zijn de partner op Kees van Baar, beiden naar ambassadeur van op tv Nederland op een thema: het Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking door (Hans Docter) en het Mensenrechten (Kees van Baar). Floortje het volgt Docter naar door het in ministerie van Buitenlandse in Zaken in Den Haag en uit op op reis naar Kenia naar en bespreekt de politieke een verschuiving van op hulp naar een handel. Ook bespreken ze Docters een belangrijke diplomatieke rol in het crisissituaties; hij door werd ingeroepen de bij de tsunami, het de ebola-crisis en de in MH17 ramp. van Thuis in Amsterdam in bespreekt Floortje met hen de door impact van de het diplomatenberoep op hun op tv relatie. Floortje uit loopt samen met in de heren de met Pride Walk in door Amsterdam door en ziet hoe de twee weer op tv voor een paar door tijdens jaar worden gescheiden: Van de wordt weer uitgezonden naar een uit volgende op post overzee. Hans de Docter studeerde rechten naar in Amsterdam en werkte het vervolgens van in Zambia, Rusland, Indonesië, Sudan, Kenia. op tv Zijn door eerste ambassadeurspost is van in 2013 het in Ghana. Sinds 2016 tijdens is hij ambassadeur Bedrijfsleven naar en Ontwikkelingssamenwerking. met Hij woont met in Amsterdam samen met van zijn partner Kees van Baar, het de de ambassadeur Mensenrechten.

Floortje gaat op op bezoek bij Wouter in Jurgens, ambassadeur de voor Nederland in op tv Myanmar. op Jarenlang zat het land op op tv slot, maar sinds 2016 tijdens op heeft Nederland weer een op tv ambassade in Yangon. met Het is Jurgens' uit eerste post als de ambassadeur. Waar de nadruk aanvankelijk naar op tv lag op handel, verschoof de focus van een al snel naar de schrijnende mensenrechtensituatie een uit van de Rohingya's. naar Floortje bezoekt samen met Jurgens met verschillende politici en ziet naar hoe de tijdens ambassadeur namens het Nederland invloed probeert door uit te oefenen op met de situatie. in Ook bezoeken Floortje en Jurgens door samen de met uit op tv de grond gestampte en praktisch verlaten in hoofdstad Nay Phi naar Taw en uit bespreken de ze de rol van Aung San op tv Suu Kyi in en op het lange pad van een van militaire dictatuur op naar een op tv democratie. Op de residentie door bespreekt Floortje met het van gezin Jurgens hoe het tijdens is naar om een vader te hebben door op die ambassadeur is, naar of om een eigen carrière opzij uit te zetten voor op die van door je man. Wouter Jurgens tijdens het studeerde economie en politicologie in in Amsterdam. Hij is getrouwd het met in Stephanie Bleeker en de samen hebben ze naar drie kinderen.

Floortje gaat op op bezoek uit bij Susanna Terstal, Nederlands door eerste vrouwelijke ambassadeur ooit tijdens door in Iran. Iran, het land van met olie, Ayatolla door Khomeini, de Islamitische op Revolutie, het atoomprogramma, waar op uit de doodstraf nog steeds regelmatig wordt een uitgevoerd en op waar de een medewerkers van naar de Amerikaanse ambassade ooit in 444 dagen werden met gegijzeld, blijkt geen eenvoudige naar post. een Terstal aanvaarde de post door in Iran op het moment van dat de in verhoudingen tussen Iran en naar van het Westen gespannen de waren. Door het Nucleaire Akkoord het werd in het atoomprogramma van Iran van geleidelijk afgebouwd en op werd handel in opeens weer mogelijk uit en kon Nederland weer zaken doen met met het met land. Floortje bezoekt door de ambassade in in de week van dat president Trump bekend de maakt of het uit Nucleaire Akkoord met wel of niet uit in stand wordt uit gehouden. Ze bespreken naar de taak van de ambassadeur, de de banden tussen tijdens Nederland en Iran, tijdens de het nut van diplomatie het en Susanna's persoonlijke naar leven. Susanna Terstal groeide een op in op tv Haarlem en studeerde o.a. rechten, op tv door Italiaans en Political door Science. Iran is niet uit haar eerste post, tussen uit 2012 in en 2015 was ze van de Nederlandse ambassadeur in Angola. uit Susanna van woont alleen door in Teheran.

Floortje gaat op door bezoek bij op tv Renée van Jones-Bos, de eerste op vrouwelijke Nederlandse ambassadeur op tv in Rusland. De huidige naar politieke betrekkingen tussen in Nederland en Rusland met zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks in wordt Jones-Bos geconfronteerd de met de MH-17 tijdens de tragedie, de economische naar sancties als gevolg van de Russische de annexatie van het door Krim, op de gevoeligheden van het informatie en spionage-activiteiten en het naar groeiende van wederzijdse onbegrip. Floortje bezoekt van de indrukwekkende ambassade en door door bovenliggende residentie in de week waarin door het groots bekend wordt gemaakt dat Nederland met uit vier Russische spionnen uit heeft uitgezet. Ambassadeur tijdens Jones-Bos laat zien hoe ze door namens Nederland probeert de tijdens relatie met de uit Russen in van stand door te houden terwijl uit ze met heldere door harde toon de standpunten de van Nederland verdedigt. Renée in Jones-Bos heeft een indrukwekkende in met diplomatieke carrière. Veertig jaar geleden was door in ze voor het eerst een werkzaam op de tijdens Nederlandse ambassade op tv in Moskou. In de tussentijd werd met ze de op tv eerste het mensenrechten ambassadeur, de tijdens eerste vrouwelijke ambassadeur op voor Nederland in de de VS, de tijdens eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal door op het ministerie van van Buitenlandse Zaken. Ze uit is getrouwd met Richard een Jones van en samen hebben het ze twee, inmiddels volwassen, een kinderen.

Vanavond op tv is de een laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks tijdens met Floortje Dessing met over Nederlandse ambassadeurs. Niet het alle in ambassadeurs wonen op uit ambassades in het buitenland. op Er bestaan ook Nederlandse een naar ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een uit thema. Floortje met ontmoet Hans met Docter en naar zijn partner Kees van de Baar, beiden ambassadeur naar van Nederland op een thema: in Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking uit (Hans Docter) van en een Mensenrechten (Kees van een Baar).

Floortje gaat tijdens op bezoek uit bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor de Nederland in in Myanmar. de Jarenlang zat het land op op slot, maar naar sinds 2016 heeft Nederland weer de een in ambassade in Yangon. Het tijdens is Jurgens' eerste post naar als tijdens ambassadeur. Waar de uit nadruk aanvankelijk lag op handel, met verschoof de de focus al snel met naar de de schrijnende mensenrechtensituatie van de in Rohingya's. Floortje bezoekt samen het met een Jurgens verschillende politici en ziet het hoe door de ambassadeur namens de Nederland invloed een probeert uit te oefenen de op de op situatie. Ook bezoeken Floortje en een Jurgens samen in de uit naar de grond gestampte en in praktisch verlaten hoofdstad Nay Phi tijdens Taw de en bespreken naar ze de rol van Aung San door Suu Kyi en de het het lange pad van een militaire in dictatuur naar het een met democratie. Op de residentie bespreekt door Floortje met het gezin uit Jurgens door hoe het uit is om een vader te uit hebben die de ambassadeur is, of in om een eigen carrière opzij uit te naar zetten voor die met van je man. Wouter Jurgens de studeerde economie en naar politicologie naar in Amsterdam. tijdens Hij is getrouwd met Stephanie met Bleeker op en samen hebben ze drie de kinderen.

Floortje op tv gaat op bezoek bij van Susanna Terstal, Nederlands eerste op tv vrouwelijke ambassadeur op tv ooit in Iran. Iran, tijdens in het land van olie, Ayatolla Khomeini, op tv de Islamitische Revolutie, op tv het atoomprogramma, waar uit de doodstraf nog in steeds tijdens regelmatig wordt uitgevoerd en waar de de medewerkers van naar de op Amerikaanse ambassade ooit door 444 dagen werden gegijzeld, blijkt op tv in geen eenvoudige post. Terstal aanvaarde met de post in Iran uit naar op het moment dat door de verhoudingen tussen uit Iran en het Westen gespannen uit waren. Door naar het Nucleaire Akkoord uit werd het van atoomprogramma van Iran geleidelijk afgebouwd door en in werd handel de opeens weer mogelijk en een kon Nederland weer zaken tijdens doen met het een land. het Floortje bezoekt de een ambassade in de week dat president door van Trump bekendmaakt of het Nucleaire op Akkoord wel van of niet in stand het wordt op tv gehouden. Ze bespreken op tv de taak van de ambassadeur, naar de banden tussen Nederland door en Iran, een het nut tijdens van diplomatie en Susanna's persoonlijke een op leven. Susanna Terstal groeide op in in in Haarlem en studeerde o.a. rechten, Italiaans op tv en Political op tv Science. Iran naar is niet uit haar eerste post, tussen naar 2012 en uit 2015 was ze de naar Nederlandse ambassadeur door in Angola. Susanna woont alleen op tv in van Teheran.

Floortje naar Dessing krijgt exclusieve uit toegang tot de uit Nederlandse ambassades voor een door unieke kijk achter de op tv schermen. In het de vierdelige een programma Floortje en op tv de Ambassadeurs maakt ze in kennis met met markante ambassadeurs het door een week lang naar met ze tijdens mee te draaien. De afleveringen zijn in de komende donderdagen een om 22:25 het uur te de zien op NPO 1. Floortje Dessing naar volgt uit de diplomaten in en met rondom de ambassade, op in reis het in 'hun' land en tijdens samen de met familie in hun residentie. Ze van ontmoet op tv Renée Jones-Bos in Rusland, Susanna tijdens Terstal door in Iran, de Wouter Jurgens in Myanmar en Hans het Docter, een ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. tijdens Hoe opereren de tijdens vertegenwoordigers van ons land van op het wereldtoneel? op tv van Wat drijft ze uit en wat moeten een ze er op persoonlijk in vlak allemaal voor laten? Dessing: op tv "Ik kom in geregeld op een ambassade om een een visum op te halen en heb met contact door met ze wanneer ik tijdens risicovolle reis op maak, maar verder is dit in naar een wereld die voor mij tijdens relatief onbekend is. Toch naar zie ik de in de het nieuws steeds vaker berichten van over ambassadeurs en door diplomaten: door dat ze op het matje het worden geroepen, in zoals in Rusland of een zich moeten verantwoorden in vanwege in aanslagen in het land, van zoals in Iran. op Daar waar ze de voorheen achter gesloten deuren de opereerden, lijken ze steeds op tv de zichtbaarder te worden. Daarbij door was de in timing van onze reizen goed: van ik was in het Iran toen het Donald Trump het op tv nucleaire akkoord opzegde en van in Rusland de tijdens die spionnenaffaire. het Het is het fascinerend om van dichtbij mee een te maken wat uit er dan op de een ambassadeur een afkomt." In het programma het draait Floortje op tv mee in het persoonlijke van leven én het het diplomatieke werk van uit de van ambassadeurs. Ze bespreekt gevoelige dossiers, met zoals de in MH17-ramp, de vervolging in van Rohingya's in Myanmar en in op tv de handelsbelangen van Nederland met in Iran. Wat vragen zulke een gecompliceerde tijdens dossiers van ze? van Hoe gaan ze als op tv ambassadeur om met de het het gevoeligheden van hun handelen in uit vreemde met culturen? Maar ook: met hoe moeilijk is uit het om zo ver weg te op wonen uit van vrienden het en familie? En wat betekent naar het uit om iedere paar jaar een nieuw in door leven op te moeten bouwen de in wéér een ander tijdens in land?

november 2019
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!