Programma gemist?

Niet alle ambassadeurs tijdens wonen op ambassades het in op het buitenland. Er een bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die tijdens verantwoordelijk zijn voor in een thema. op Floortje ontmoet Hans een Docter en zijn een partner Kees van Baar, de beiden tijdens ambassadeur van Nederland uit op een uit thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) het en Mensenrechten (Kees op met van Baar). Floortje volgt Docter naar met het ministerie met van Buitenlandse Zaken in in Den in Haag en op reis naar in Kenia en bespreekt door van de politieke verschuiving van door hulp naar handel. Ook op tv bespreken ze Docters belangrijke van op diplomatieke rol in in crisissituaties; hij werd ingeroepen bij op de tsunami, de ebola-crisis van en de MH17 op ramp. Thuis in uit Amsterdam van bespreekt Floortje met met hen de impact van het het diplomatenberoep op hun naar relatie. Floortje loopt de samen met met de door heren de Pride Walk in Amsterdam in door en ziet hoe de met twee weer voor een paar door uit jaar worden gescheiden: Van de wordt weer uitgezonden op naar een met volgende post overzee. Hans Docter de studeerde rechten in naar Amsterdam en een werkte vervolgens in naar Zambia, Rusland, Indonesië, Sudan, Kenia. in Zijn eerste ambassadeurspost het is in op 2013 in in Ghana. Sinds 2016 met is hij ambassadeur Bedrijfsleven in en Ontwikkelingssamenwerking. Hij een woont in Amsterdam uit samen in met zijn partner Kees het van Baar, de ambassadeur tijdens Mensenrechten.

Floortje gaat op in bezoek bij Wouter naar op Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. op tv van Jarenlang zat het land op tijdens slot, maar sinds de 2016 heeft Nederland op weer een ambassade in in het Yangon. Het is op tv Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar op tv de de nadruk aanvankelijk in lag op handel, verschoof de focus door al snel van naar de schrijnende uit mensenrechtensituatie van de met Rohingya's. Floortje bezoekt op tv samen op tv met Jurgens verschillende in politici en ziet hoe de ambassadeur uit namens Nederland in invloed probeert van uit te een oefenen op de situatie. Ook uit bezoeken door Floortje en Jurgens met samen de uit in de grond gestampte in en praktisch verlaten hoofdstad Nay naar Phi Taw en bespreken het ze de rol door van Aung San van Suu uit Kyi en tijdens het lange pad van een militaire tijdens dictatuur naar uit een democratie. een Op de residentie bespreekt Floortje het met door het gezin Jurgens hoe het een is om tijdens een vader te op tv hebben die ambassadeur een is, of om een op tv eigen carrière de opzij te door zetten voor die van je de man. Wouter op Jurgens van studeerde economie en politicologie met in Amsterdam. een Hij is getrouwd met de Stephanie Bleeker en in samen hebben ze drie uit kinderen.

Floortje uit gaat op bezoek bij Susanna op Terstal, Nederlands uit eerste vrouwelijke ambassadeur ooit op tv in op Iran. Iran, het van land van olie, Ayatolla Khomeini, een op de Islamitische Revolutie, in het atoomprogramma, waar de van doodstraf nog steeds regelmatig uit wordt uitgevoerd uit en waar de medewerkers van van de Amerikaanse door ambassade met ooit 444 dagen werden gegijzeld, een blijkt van geen eenvoudige post. Terstal aanvaarde de op tv naar post in Iran op het moment een van dat de verhoudingen door tussen Iran en het Westen gespannen een op tv waren. Door het Nucleaire met Akkoord werd het van atoomprogramma van Iran geleidelijk afgebouwd naar en werd op tv handel opeens weer mogelijk de en de kon Nederland weer zaken doen van met van het land. op tv Floortje bezoekt de ambassade in de naar week dat president een naar Trump bekend maakt of het Nucleaire door Akkoord wel of op niet in stand tijdens wordt gehouden. van Ze uit bespreken de taak het van de ambassadeur, de banden tussen tijdens in Nederland en Iran, het nut van met diplomatie en met Susanna's persoonlijke met leven. Susanna Terstal groeide op tijdens door in Haarlem en studeerde op tv o.a. rechten, Italiaans en met Political Science. Iran tijdens is niet haar door eerste post, met tussen 2012 en 2015 was uit ze de van Nederlandse een ambassadeur in Angola. Susanna woont naar alleen in met Teheran.

Floortje op tv gaat op door bezoek bij Renée tijdens Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur de in in Rusland. De huidige politieke een betrekkingen tussen Nederland een en Rusland zijn in erg moeizaam. Bijna door dagelijks wordt Jones-Bos in geconfronteerd met de van MH-17 tragedie, op tv de economische sancties op tv als gevolg van de uit Russische annexatie van het met Krim, de gevoeligheden tijdens van informatie en op spionage-activiteiten en tijdens het groeiende wederzijdse de onbegrip. een Floortje bezoekt de indrukwekkende ambassade naar en bovenliggende op residentie in de week naar waarin groots bekend wordt tijdens gemaakt dat Nederland in vier Russische spionnen tijdens op heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos laat door zien een hoe ze namens Nederland probeert de op tv relatie met de naar door Russen in stand een te houden terwijl ze met door heldere harde toon de met standpunten tijdens van Nederland verdedigt. Renée uit Jones-Bos heeft een de indrukwekkende diplomatieke carrière. Veertig het jaar geleden was op tv van ze voor het het eerst werkzaam op de tijdens Nederlandse ambassade in Moskou. In van de op tussentijd werd ze de tijdens eerste uit mensenrechten ambassadeur, de eerste vrouwelijke ambassadeur een voor de Nederland in de VS, de door eerste van vrouwelijke Secretaris-Generaal op de het ministerie van Buitenlandse Zaken. uit met Ze is getrouwd met Richard Jones een en met samen hebben in ze twee, inmiddels volwassen, de kinderen.

Vanavond is het de laatste aflevering van door de vierdelige documentairereeks het naar met Floortje Dessing over met Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs op wonen in op ambassades in het met buitenland. Er bestaan tijdens ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk in uit zijn voor een thema. de Floortje ontmoet Hans de Docter en zijn partner Kees op van Baar, met beiden ambassadeur door van Nederland op een thema: tijdens naar Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking op tv (Hans Docter) en Mensenrechten (Kees van door de Baar).

Floortje gaat op van bezoek bij Wouter op tv naar Jurgens, ambassadeur voor op tv Nederland in Myanmar. Jarenlang zat uit het land op op tv slot, de maar sinds 2016 heeft Nederland door weer een ambassade in in Yangon. Het met is Jurgens' tijdens eerste post als ambassadeur. een Waar de nadruk aanvankelijk van uit lag op handel, verschoof de met focus tijdens al snel naar de schrijnende mensenrechtensituatie een van in de Rohingya's. Floortje bezoekt tijdens samen met Jurgens verschillende uit politici en ziet een hoe de de ambassadeur in namens Nederland invloed probeert uit te van oefenen op de op tv de situatie. Ook bezoeken Floortje en van Jurgens in samen de uit de grond gestampte op tv en in praktisch verlaten hoofdstad Nay Phi uit Taw en op bespreken ze naar de rol van op tv Aung San Suu de Kyi en het lange pad met van op tv een militaire dictatuur naar met een democratie. Op de uit residentie bespreekt de Floortje met het gezin in het Jurgens hoe het is om een een vader te in hebben die de ambassadeur is, of uit om een eigen carrière opzij van van te zetten voor die van je een in man. Wouter Jurgens studeerde economie de en politicologie in van Amsterdam. Hij is in getrouwd met Stephanie het Bleeker en het samen hebben ze drie van kinderen.

Floortje gaat op op bezoek met bij Susanna Terstal, Nederlands eerste op tv vrouwelijke ambassadeur ooit het in Iran. op tv Iran, op tv het land van olie, Ayatolla tijdens Khomeini, de Islamitische Revolutie, met het atoomprogramma, waar op de doodstraf op tv nog steeds op regelmatig wordt tijdens uitgevoerd en waar de medewerkers door van de Amerikaanse de ambassade ooit 444 dagen het een werden gegijzeld, blijkt de geen eenvoudige post. Terstal aanvaarde op de post in Iran de op op het moment dat de met verhoudingen tussen Iran de en met het Westen gespannen naar waren. Door het Nucleaire Akkoord werd de het atoomprogramma door van Iran geleidelijk afgebouwd de tijdens en werd handel uit opeens weer mogelijk en kon Nederland uit weer zaken in doen met met het land. Floortje in bezoekt de ambassade in de in week in dat president Trump door bekendmaakt of het Nucleaire met Akkoord wel door of niet in stand naar wordt gehouden. Ze op tv bespreken de taak van door de ambassadeur, met de op tv banden tussen Nederland en Iran, van het met nut van diplomatie het en Susanna's persoonlijke met leven. Susanna Terstal groeide op in op Haarlem en studeerde op tv o.a. rechten, Italiaans het en Political Science. naar Iran het is niet uit haar eerste post, tussen 2012 en het 2015 was naar ze de Nederlandse een ambassadeur in de Angola. Susanna woont uit alleen in met Teheran.

Floortje uit Dessing krijgt exclusieve toegang van tot van de Nederlandse ambassades voor een unieke van kijk van achter de schermen. In het een vierdelige programma Floortje het en de met Ambassadeurs maakt ze door kennis met markante ambassadeurs door door een een week lang met naar ze mee van te draaien. De afleveringen zijn tijdens de in komende donderdagen om 22:25 uit uur te het zien op NPO 1. Floortje Dessing de op tv volgt de diplomaten in en uit rondom de ambassade, de op in reis in 'hun' land door en samen met familie in door hun van residentie. Ze ontmoet op tv Renée Jones-Bos van in Rusland, Susanna Terstal van in Iran, Wouter van Jurgens in Myanmar en Hans de de Docter, ambassadeur Bedrijfsleven en door Ontwikkelingssamenwerking. Hoe opereren met de vertegenwoordigers van ons op land op naar het wereldtoneel? Wat drijft ze een met en wat moeten ze er op op tv persoonlijk vlak allemaal het voor laten? Dessing: "Ik de kom geregeld op in een ambassade op tv om een visum te naar halen het en heb contact in met ze tijdens wanneer ik risicovolle reis maak, maar het verder is dit tijdens een een wereld die voor mij een relatief onbekend op is. Toch zie ik in in het nieuws een steeds met vaker berichten over in ambassadeurs en diplomaten: van dat ze op het matje een worden geroepen, op tv zoals in Rusland of zich op tv moeten verantwoorden de vanwege aanslagen in het het door land, zoals in Iran. Daar waar de ze voorheen op achter op tv gesloten deuren opereerden, lijken ze op steeds zichtbaarder te uit worden. de Daarbij was de door timing van onze een reizen goed: ik was in in Iran toen door Donald Trump het nucleaire op akkoord in opzegde en in Rusland tijdens die uit spionnenaffaire. Het met is fascinerend met om van met dichtbij mee te maken wat tijdens er op dan op een ambassadeur op tv afkomt." In op het programma draait Floortje mee door in naar het persoonlijke leven een én het diplomatieke werk van van de ambassadeurs. Ze bespreekt van gevoelige op tv dossiers, zoals de MH17-ramp, het de vervolging van Rohingya's de in Myanmar en naar de op handelsbelangen van in Nederland in Iran. Wat vragen de zulke gecompliceerde van dossiers van ze? Hoe naar gaan van ze als ambassadeur van om met de gevoeligheden de van hun handelen op tv in vreemde culturen? Maar het ook: hoe moeilijk is van het het om zo een ver weg te naar wonen van vrienden en familie? de En wat op tv betekent het om uit iedere paar jaar tijdens een nieuw leven op te door moeten in bouwen in wéér een ander uit met land?

september 2020
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!