Programma gemist?

Niet alle op tv ambassadeurs op wonen op ambassades in van het buitenland. Er bestaan het ook Nederlandse ambassadeurs die op tv verantwoordelijk zijn voor uit een thema. van Floortje ontmoet op Hans Docter en zijn partner tijdens Kees op tv van Baar, beiden ambassadeur met van Nederland op het een thema: op tv Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans de Docter) en het Mensenrechten (Kees van op Baar). Floortje volgt Docter naar van tijdens het ministerie van Buitenlandse Zaken met in Den Haag en naar met op reis naar Kenia tijdens en bespreekt de een politieke verschuiving op tv van hulp naar handel. uit Ook bespreken ze een Docters belangrijke op tv diplomatieke rol in van crisissituaties; hij werd ingeroepen bij de in tsunami, op de ebola-crisis en de de MH17 ramp. Thuis met in Amsterdam bespreekt Floortje met met hen de uit impact met van het diplomatenberoep op hun op tv relatie. Floortje loopt met samen met tijdens de van heren de Pride Walk in door Amsterdam een en ziet hoe het de twee weer met voor een paar jaar op worden gescheiden: met Van wordt weer uitgezonden naar een een volgende post op overzee. in Hans Docter studeerde rechten van in Amsterdam en werkte naar vervolgens in Zambia, Rusland, door Indonesië, Sudan, Kenia. met op Zijn eerste ambassadeurspost is naar in 2013 in Ghana. tijdens Sinds 2016 op tv is hij ambassadeur Bedrijfsleven van en Ontwikkelingssamenwerking. Hij woont door het in Amsterdam samen met zijn partner door Kees uit van Baar, de op tv ambassadeur Mensenrechten.

Floortje een gaat op door bezoek bij Wouter door Jurgens, ambassadeur voor Nederland in in Myanmar. Jarenlang zat het de land op slot, op tv uit maar sinds 2016 heeft Nederland op weer een ambassade uit in met Yangon. Het is op tv Jurgens' eerste post met als ambassadeur. Waar de nadruk tijdens aanvankelijk lag op handel, door verschoof in de focus al snel naar het de met schrijnende mensenrechtensituatie van naar de Rohingya's. door Floortje bezoekt samen met Jurgens verschillende de politici van en ziet hoe de met ambassadeur naar namens Nederland invloed probeert uit te van uit oefenen op de situatie. Ook bezoeken naar Floortje naar en Jurgens een samen de uit de grond gestampte met en naar praktisch verlaten hoofdstad Nay Phi van Taw met en bespreken ze de het rol van Aung met San Suu Kyi de en het lange pad uit van een militaire een dictatuur het naar een democratie. een Op de residentie bespreekt van Floortje met uit het gezin Jurgens hoe het de is een om een op vader te hebben die ambassadeur het is, of om een in eigen in carrière opzij te op zetten voor die op van je op man. Wouter Jurgens studeerde economie en de naar politicologie in Amsterdam. Hij in is getrouwd met Stephanie Bleeker tijdens en naar samen hebben ze drie op tv kinderen.

Floortje gaat van op bezoek bij Susanna naar van Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke in ambassadeur ooit in het Iran. Iran, een het land van olie, Ayatolla Khomeini, op de Islamitische de Revolutie, het door atoomprogramma, waar van de doodstraf nog steeds regelmatig wordt met uitgevoerd en waar door de medewerkers naar van de Amerikaanse in ambassade ooit op tv 444 dagen werden de gegijzeld, blijkt geen eenvoudige op post. Terstal in aanvaarde de post in van Iran op het een moment dat de naar verhoudingen een tussen Iran en het Westen gespannen uit in waren. Door het Nucleaire Akkoord naar werd het atoomprogramma van in Iran geleidelijk naar afgebouwd en het werd handel opeens weer mogelijk de en kon naar Nederland met weer zaken doen met op tv het land. Floortje bezoekt de op tv naar ambassade in de week dat president door in Trump bekend maakt of de het Nucleaire Akkoord wel of naar door niet in stand in wordt gehouden. Ze bespreken de taak op van de ambassadeur, door de banden de tussen Nederland en Iran, op tv het nut van het uit diplomatie en Susanna's persoonlijke leven. naar Susanna Terstal groeide de op in met Haarlem en studeerde uit o.a. rechten, tijdens Italiaans en Political uit Science. Iran is niet haar van eerste post, uit tussen 2012 en 2015 naar was ze de Nederlandse een door ambassadeur in Angola. Susanna woont door alleen in tijdens Teheran.

Floortje de gaat op bezoek bij de Renée Jones-Bos, de de eerste uit vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in op tv Rusland. De huidige politieke op betrekkingen tussen Nederland en de Rusland zijn op tv erg moeizaam. Bijna dagelijks uit wordt Jones-Bos de geconfronteerd met een de MH-17 tragedie, tijdens de economische van sancties als gevolg van de in Russische met annexatie van het Krim, de gevoeligheden door het van informatie en spionage-activiteiten en in het de groeiende wederzijdse onbegrip. Floortje met bezoekt de indrukwekkende in ambassade en bovenliggende residentie in in de week waarin het groots bekend wordt uit gemaakt dat Nederland van vier Russische op tv spionnen heeft uitgezet. Ambassadeur een de Jones-Bos laat zien hoe ze namens door Nederland een probeert de relatie met op tv de Russen in de stand te houden terwijl de ze met heldere uit uit harde toon de standpunten van in Nederland door verdedigt. Renée Jones-Bos heeft een een indrukwekkende diplomatieke carrière. Veertig door op jaar geleden was ze tijdens voor het eerst de werkzaam op naar de Nederlandse ambassade in Moskou. In op de tussentijd werd tijdens ze door de eerste naar mensenrechten ambassadeur, de eerste tijdens vrouwelijke ambassadeur voor Nederland in naar de het VS, de het eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal op het het ministerie van de Buitenlandse Zaken. Ze is op getrouwd met Richard Jones in op tv en samen hebben ze met twee, inmiddels volwassen, van kinderen.

Vanavond is het de laatste aflevering van in met de vierdelige documentairereeks met van Floortje Dessing over Nederlandse met ambassadeurs. Niet van alle ambassadeurs wonen op ambassades tijdens in door het buitenland. Er naar bestaan ook Nederlandse ambassadeurs door die verantwoordelijk op zijn voor een thema. Floortje ontmoet de met Hans Docter en zijn partner op tv Kees van Baar, het beiden in ambassadeur van Nederland het op een thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking uit (Hans Docter) en op tv Mensenrechten (Kees op tv van door Baar).

Floortje gaat op in een bezoek bij Wouter met Jurgens, ambassadeur voor Nederland de in Myanmar. Jarenlang zat het naar land op uit slot, maar sinds 2016 de heeft Nederland weer uit een ambassade op in door Yangon. Het is de Jurgens' eerste post als van ambassadeur. Waar de in nadruk aanvankelijk lag met op handel, verschoof de focus tijdens naar al snel naar de naar schrijnende mensenrechtensituatie van de Rohingya's. op tijdens Floortje bezoekt samen met de Jurgens verschillende politici en ziet tijdens hoe de ambassadeur een namens Nederland met invloed probeert uit het te oefenen op de de situatie. Ook een bezoeken Floortje en Jurgens door samen het de uit op tv de grond gestampte naar en praktisch verlaten hoofdstad de Nay Phi Taw en op tv bespreken ze de het rol van Aung uit San uit Suu Kyi en het lange pad tijdens van een uit militaire dictatuur naar tijdens een democratie. Op de in residentie bespreekt Floortje uit met het gezin de Jurgens hoe het tijdens is in om een vader uit te hebben die ambassadeur is, uit of van om een eigen op tv carrière opzij te met zetten voor die van de je man. door Wouter Jurgens van studeerde economie en met politicologie in Amsterdam. Hij met is getrouwd met Stephanie Bleeker op en samen een hebben ze drie naar kinderen.

Floortje tijdens gaat op bezoek bij Susanna met Terstal, het Nederlands eerste vrouwelijke tijdens ambassadeur ooit uit in Iran. Iran, het land van van olie, Ayatolla Khomeini, een de Islamitische Revolutie, de naar het atoomprogramma, waar de doodstraf tijdens nog steeds regelmatig op wordt uitgevoerd en in waar op tv de medewerkers van uit de Amerikaanse ambassade ooit 444 in dagen werden in gegijzeld, blijkt geen eenvoudige een post. Terstal aanvaarde in de uit post in Iran op het een moment dat de verhoudingen uit het tussen Iran en tijdens het Westen gespannen met waren. Door het Nucleaire Akkoord werd van de het atoomprogramma van tijdens Iran geleidelijk afgebouwd het en werd handel opeens op weer mogelijk en kon tijdens Nederland weer de zaken doen met het het land. Floortje bezoekt op tv de ambassade in naar de week van dat president de Trump bekendmaakt of het door Nucleaire Akkoord wel of op niet in stand de wordt gehouden. naar Ze bespreken de taak van van naar de ambassadeur, de banden tussen door Nederland en Iran, in het nut van het diplomatie en naar Susanna's persoonlijke een leven. Susanna Terstal groeide op in in Haarlem en studeerde tijdens o.a. rechten, Italiaans het met en Political Science. Iran is niet met de haar eerste post, tussen door 2012 en 2015 op tv was ze de op tv Nederlandse ambassadeur in Angola. de Susanna een woont alleen in tijdens Teheran.

Floortje Dessing krijgt het tijdens exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades in de voor een unieke kijk achter de naar schermen. In op tv het vierdelige op tv programma Floortje en de Ambassadeurs op tv op maakt ze kennis met markante met ambassadeurs door een week een lang met uit ze uit mee te draaien. De tijdens afleveringen zijn een de komende donderdagen om 22:25 van uur te zien tijdens op NPO 1. Floortje in Dessing volgt de naar diplomaten in en een rondom de ambassade, op door reis in een 'hun' land en samen op met een familie in hun residentie. op Ze ontmoet Renée Jones-Bos de in uit Rusland, Susanna Terstal tijdens in Iran, Wouter Jurgens van in Myanmar met en Hans Docter, ambassadeur door Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. het Hoe opereren de vertegenwoordigers in van het ons land het op het wereldtoneel? Wat op drijft ze op tv en wat moeten ze op tv er op persoonlijk vlak allemaal de met voor laten? Dessing: "Ik kom geregeld op naar een door ambassade om een visum door te op halen en heb tijdens contact met ze wanneer ik risicovolle uit van reis maak, maar verder tijdens is dit een met wereld die van voor mij relatief onbekend is. Toch op een zie ik in het nieuws steeds met vaker in berichten over door ambassadeurs en diplomaten: dat ze op het naar het matje worden geroepen, op zoals in Rusland of in zich op moeten verantwoorden vanwege aanslagen in een het land, zoals van in Iran. een Daar waar een ze voorheen achter gesloten deuren met opereerden, lijken van ze steeds zichtbaarder op te worden. naar Daarbij was de timing van onze op op tv reizen goed: ik was in tijdens Iran toen een Donald Trump naar het nucleaire akkoord opzegde en in in naar Rusland tijdens die tijdens spionnenaffaire. Het is met fascinerend om van uit dichtbij mee te maken van wat er dan op een op ambassadeur op afkomt." In op tv het programma draait uit Floortje mee in het persoonlijke leven door én het naar diplomatieke op werk van de in ambassadeurs. Ze bespreekt gevoelige dossiers, de zoals de MH17-ramp, de op vervolging met van Rohingya's in Myanmar en in de handelsbelangen van van Nederland in Iran. op Wat vragen zulke een met gecompliceerde dossiers van ze? Hoe gaan een ze als uit ambassadeur in om met de op tv gevoeligheden van hun handelen in een vreemde van culturen? Maar ook: hoe op moeilijk is het om door zo in ver weg te wonen van vrienden van en op familie? En de wat betekent het om iedere tijdens paar jaar een nieuw een tijdens leven op te moeten met bouwen in wéér een van ander met land?

juli 2019
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord