Programma gemist?

Niet op tv alle ambassadeurs wonen op uit ambassades in uit het buitenland. Er bestaan in ook Nederlandse ambassadeurs die in verantwoordelijk de zijn voor een thema. de Floortje in ontmoet Hans Docter en zijn de partner Kees van het Baar, beiden met ambassadeur van Nederland op een de uit thema: Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) uit en tijdens Mensenrechten (Kees van Baar). een Floortje het volgt Docter naar de het ministerie van Buitenlandse Zaken naar in in Den Haag en op op tv reis naar Kenia op en bespreekt uit de politieke verschuiving op van hulp naar handel. door Ook bespreken ze Docters naar belangrijke diplomatieke rol in van crisissituaties; hij werd het ingeroepen bij met de in tsunami, de ebola-crisis en de met MH17 op tv ramp. Thuis in Amsterdam bespreekt op Floortje met met hen de impact van het in diplomatenberoep op hun door relatie. Floortje loopt de samen op tv met de heren uit de Pride Walk in een Amsterdam en naar ziet hoe de uit twee weer tijdens voor een paar het jaar worden gescheiden: Van wordt het weer uitgezonden naar een een volgende post door overzee. tijdens Hans Docter studeerde rechten de in Amsterdam en werkte op tv vervolgens in Zambia, door Rusland, Indonesië, Sudan, van Kenia. in Zijn eerste ambassadeurspost is in de 2013 in Ghana. door Sinds 2016 is hij op ambassadeur Bedrijfsleven en van Ontwikkelingssamenwerking. Hij woont een in tijdens Amsterdam samen met een zijn partner Kees van Baar, met de naar ambassadeur Mensenrechten.

Floortje gaat naar op op tv bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur de voor Nederland in in Myanmar. Jarenlang de zat het tijdens land op slot, het maar sinds 2016 heeft Nederland in weer een ambassade het in Yangon. naar Het is Jurgens' eerste op post als ambassadeur. in Waar het de nadruk aanvankelijk lag op handel, tijdens tijdens verschoof de focus al snel met naar de schrijnende mensenrechtensituatie uit van de Rohingya's. door Floortje bezoekt in samen met de Jurgens verschillende naar politici en ziet hoe de ambassadeur met namens het Nederland invloed probeert een uit te oefenen op uit de situatie. Ook bezoeken uit Floortje het en Jurgens samen naar de uit de het grond gestampte naar en praktisch verlaten van hoofdstad Nay Phi Taw en bespreken op ze de het rol van uit Aung San tijdens Suu Kyi en het lange pad op tv van een militaire met tijdens dictatuur naar een democratie. Op de de residentie bespreekt Floortje het door met het gezin Jurgens hoe het op tv een is om een vader te hebben door die ambassadeur met is, of op om een eigen carrière op opzij op te zetten voor op die van je man. tijdens Wouter Jurgens de studeerde economie en politicologie met in Amsterdam. Hij is op tv getrouwd met uit Stephanie Bleeker en samen hebben uit ze op tv drie kinderen.

Floortje gaat op op bezoek bij op tv Susanna Terstal, Nederlands eerste naar vrouwelijke ambassadeur in ooit in Iran. door Iran, het met land van naar olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische de Revolutie, het atoomprogramma, waar de de doodstraf uit nog steeds tijdens regelmatig wordt uitgevoerd en in waar door de medewerkers van de naar Amerikaanse ambassade ooit 444 dagen tijdens werden op gegijzeld, blijkt geen eenvoudige post. naar Terstal aanvaarde de op tv post in Iran op tv op het moment met dat de van verhoudingen tussen Iran en de het op Westen gespannen waren. Door tijdens het tijdens Nucleaire Akkoord werd het atoomprogramma van door het Iran geleidelijk afgebouwd het en werd handel door opeens weer mogelijk in en kon Nederland op tv weer zaken doen met op tv het land. Floortje bezoekt de op de ambassade in de week uit dat president Trump bekend maakt een of naar het Nucleaire een Akkoord wel of niet de in stand wordt gehouden. op Ze bespreken de in taak van de het ambassadeur, de op banden tussen Nederland op tv en Iran, het nut van de diplomatie uit en Susanna's van persoonlijke leven. Susanna het Terstal groeide op van in Haarlem en naar studeerde o.a. rechten, een Italiaans en Political Science. een Iran is niet de haar eerste op post, tussen 2012 en 2015 was door ze de Nederlandse op tv ambassadeur in Angola. het Susanna woont alleen een een in Teheran.

Floortje gaat door op bezoek een bij Renée Jones-Bos, de eerste een vrouwelijke Nederlandse in ambassadeur in Rusland. De een huidige op tv politieke betrekkingen tussen Nederland en de Rusland zijn uit erg moeizaam. met Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd het met een de MH-17 tragedie, de economische op tv uit sancties als gevolg van tijdens de Russische annexatie van het een Krim, op tv de gevoeligheden van de informatie en spionage-activiteiten en tijdens het groeiende naar wederzijdse onbegrip. Floortje bezoekt de op indrukwekkende ambassade en het bovenliggende residentie tijdens in de week waarin tijdens groots bekend op wordt gemaakt dat Nederland uit door vier Russische spionnen het heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos op laat zien hoe ze uit namens Nederland probeert een de relatie met de van Russen in stand de te van houden terwijl ze met heldere op harde toon de een standpunten van door Nederland verdedigt. uit Renée Jones-Bos op heeft een indrukwekkende diplomatieke carrière. tijdens Veertig jaar geleden de was ze van voor het eerst werkzaam met op de Nederlandse ambassade van naar in Moskou. In de tussentijd werd tijdens ze het de eerste mensenrechten het ambassadeur, de eerste vrouwelijke ambassadeur met voor uit Nederland in de VS, de uit eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal naar op het ministerie uit van Buitenlandse Zaken. het het Ze is getrouwd met Richard Jones met en samen hebben in ze twee, op tv inmiddels een volwassen, kinderen.

Vanavond het is de laatste aflevering van van de vierdelige documentairereeks tijdens met op Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet door alle met ambassadeurs wonen op ambassades in een een het buitenland. Er bestaan ook door Nederlandse ambassadeurs het die verantwoordelijk zijn door voor een thema. Floortje met ontmoet in Hans Docter en zijn partner in Kees van tijdens Baar, beiden ambassadeur van de Nederland op een thema: met naar Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans het Docter) en Mensenrechten (Kees van van de Baar).

Floortje de gaat op bezoek door bij Wouter op tv Jurgens, ambassadeur voor Nederland op in Myanmar. Jarenlang zat op het land op slot, naar maar sinds uit 2016 heeft Nederland weer in de een ambassade in Yangon. Het tijdens is Jurgens' de eerste post als ambassadeur. tijdens Waar de nadruk aanvankelijk uit lag de op handel, verschoof uit de focus al snel naar met de de schrijnende mensenrechtensituatie van op de Rohingya's. naar Floortje bezoekt samen met met Jurgens verschillende politici en uit ziet hoe het de ambassadeur namens Nederland op tv invloed probeert uit in te oefenen op de in situatie. de Ook bezoeken in Floortje en Jurgens samen de uit met de grond gestampte de en naar praktisch verlaten een hoofdstad Nay Phi van Taw en bespreken met ze de rol door van Aung San Suu door Kyi en het lange pad het van een op militaire dictatuur naar naar een democratie. in Op de residentie bespreekt het Floortje met het door gezin Jurgens hoe het de tijdens is om een vader te hebben met die een ambassadeur is, of door om een door eigen carrière opzij te zetten voor de die van je op tv van man. Wouter Jurgens studeerde met economie en politicologie tijdens in Amsterdam. Hij het is getrouwd met Stephanie op Bleeker en samen op hebben ze drie met kinderen.

Floortje gaat op op tv bezoek bij van Susanna door Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur op ooit in Iran. Iran, door door het land van olie, Ayatolla Khomeini, de de Islamitische de Revolutie, op tv het atoomprogramma, waar een de doodstraf nog steeds regelmatig wordt op uitgevoerd uit en waar de in medewerkers van de Amerikaanse ambassade door ooit 444 dagen de van werden gegijzeld, blijkt geen een eenvoudige post. Terstal het aanvaarde de post in Iran een op het van moment dat de verhoudingen met de tussen Iran en het in Westen gespannen waren. de Door het Nucleaire Akkoord naar werd het atoomprogramma een van Iran op tv geleidelijk afgebouwd uit en werd handel opeens weer mogelijk met op en kon Nederland weer zaken uit doen met het land. de Floortje het bezoekt de ambassade in naar de week dat het president Trump de bekendmaakt of het Nucleaire op Akkoord wel of met niet door in stand wordt gehouden. Ze bespreken door op de taak van de door ambassadeur, de banden door tussen Nederland en Iran, het tijdens nut met van diplomatie en Susanna's persoonlijke het leven. Susanna Terstal in de groeide op in van Haarlem en studeerde door o.a. rechten, Italiaans en op Political Science. in Iran is niet haar een eerste post, het tussen 2012 en 2015 was ze tijdens de Nederlandse van ambassadeur in van Angola. Susanna woont op alleen in op Teheran.

Floortje Dessing op krijgt een exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades het voor een naar unieke kijk achter naar de met schermen. In het vierdelige met programma Floortje en de uit Ambassadeurs uit maakt ze kennis met markante de ambassadeurs door een met week lang door met ze mee te draaien. in uit De afleveringen zijn tijdens de komende donderdagen om 22:25 op uur te het zien op door NPO 1. Floortje Dessing volgt de diplomaten een in en rondom door in de ambassade, op met reis in 'hun' land en op samen met uit familie in uit hun residentie. Ze ontmoet in Renée Jones-Bos in op tv Rusland, Susanna Terstal in Iran, het Wouter Jurgens op in Myanmar en Hans tijdens naar Docter, ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. in Hoe op tv opereren de vertegenwoordigers van van ons land op de het wereldtoneel? van Wat drijft ze uit en wat moeten ze er op naar van persoonlijk vlak allemaal op tv voor laten? Dessing: "Ik kom het geregeld op een ambassade door om een naar visum te een halen en heb contact met met ze wanneer ik naar risicovolle reis maak, maar van verder is dit de een wereld in die voor mij relatief door onbekend de is. Toch zie ik door in het nieuws steeds naar in vaker berichten over het ambassadeurs en diplomaten: dat naar ze op het matje op worden geroepen, zoals tijdens in Rusland of zich door moeten verantwoorden op vanwege aanslagen door in het land, het zoals in Iran. Daar op waar van ze voorheen achter een gesloten deuren opereerden, lijken ze het steeds zichtbaarder door te worden. Daarbij was naar de timing van op tv onze reizen goed: ik op tv van was in Iran toen Donald Trump door het in nucleaire akkoord in opzegde en in Rusland tijdens die in spionnenaffaire. Het op is fascinerend om van tijdens dichtbij het mee te maken met wat er dan op het een ambassadeur tijdens afkomt." In het programma het draait Floortje mee in het het persoonlijke op tv leven én een het diplomatieke werk met van de ambassadeurs. Ze in bespreekt gevoelige de dossiers, zoals uit de MH17-ramp, de vervolging van Rohingya's op tv in Myanmar op en op tv de handelsbelangen van Nederland in een Iran. Wat in vragen zulke tijdens gecompliceerde dossiers van ze? Hoe gaan van ze als ambassadeur de om met van de gevoeligheden de van hun door handelen in vreemde culturen? de Maar ook: hoe het moeilijk is het om met zo ver weg met te wonen van vrienden uit en familie? En door wat betekent het de om iedere het paar jaar een het nieuw het leven op te met moeten bouwen in in wéér een ander op tv land?

december 2019
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!