Programma gemist?

Niet alle van ambassadeurs wonen de op ambassades van in het buitenland. Er bestaan de ook Nederlandse de ambassadeurs die verantwoordelijk van zijn voor een thema. Floortje uit met ontmoet Hans Docter en een zijn partner Kees van Baar, door beiden van ambassadeur van Nederland in op een thema: Bedrijfsleven en een Ontwikkelingssamenwerking op tv (Hans Docter) en Mensenrechten (Kees van in van Baar). Floortje volgt op tv Docter naar naar het ministerie van de Buitenlandse Zaken in Den Haag en de op op reis naar door Kenia en bespreekt op tv de politieke verschuiving van door hulp naar de handel. Ook bespreken van ze Docters belangrijke diplomatieke rol in het crisissituaties; van hij werd ingeroepen bij de met een tsunami, de ebola-crisis een en de MH17 ramp. Thuis in een Amsterdam bespreekt op tv Floortje door met hen de impact van van het op tv diplomatenberoep op hun van relatie. Floortje loopt samen met de het heren de Pride uit Walk in Amsterdam op naar en ziet hoe de twee uit weer voor een het paar jaar worden de gescheiden: uit Van wordt weer uitgezonden naar een door volgende met post overzee. de Hans Docter studeerde rechten in Amsterdam door en het werkte vervolgens de in Zambia, Rusland, Indonesië, Sudan, Kenia. op Zijn in eerste ambassadeurspost is in met 2013 met in Ghana. Sinds 2016 is in hij ambassadeur door Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hij uit woont in Amsterdam samen van met naar zijn partner Kees van van Baar, de ambassadeur uit Mensenrechten.

Floortje door gaat op bezoek een bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor op Nederland in Myanmar. in Jarenlang uit zat het land in op slot, maar sinds van 2016 heeft in Nederland weer een ambassade een in op Yangon. Het is Jurgens' tijdens eerste post als tijdens ambassadeur. Waar de nadruk aanvankelijk van lag op handel, door van verschoof de focus al snel uit naar de op schrijnende mensenrechtensituatie uit van de Rohingya's. Floortje bezoekt samen op een met Jurgens verschillende politici naar en ziet hoe de de ambassadeur namens Nederland in invloed probeert op tv uit te oefenen op door de situatie. Ook bezoeken op Floortje en Jurgens tijdens het samen de uit de met grond gestampte en praktisch op tv verlaten hoofdstad Nay met Phi Taw uit en bespreken ze de rol op tv van Aung San het Suu Kyi op tv en het een lange pad van een militaire in tijdens dictatuur naar een democratie. Op het de residentie naar bespreekt Floortje met het de gezin in Jurgens hoe het is om een een vader door te hebben door die ambassadeur is, of om van een eigen een carrière opzij te het zetten voor die van je tijdens in man. Wouter Jurgens studeerde economie en naar politicologie in Amsterdam. met met Hij is getrouwd met Stephanie met Bleeker in en samen hebben ze drie de kinderen.

Floortje gaat op door bezoek bij naar Susanna op tv Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit naar in Iran. Iran, uit het op tv land van op tv olie, Ayatolla Khomeini, een de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, in waar de doodstraf nog de tijdens steeds regelmatig wordt in uitgevoerd en waar de medewerkers een van de op tv Amerikaanse ambassade ooit 444 dagen op werden gegijzeld, blijkt door geen op tv eenvoudige post. Terstal aanvaarde op tv de post een in Iran op het moment tijdens door dat de verhoudingen tussen Iran in en het Westen gespannen naar waren. van Door het met Nucleaire Akkoord werd het atoomprogramma van op tv Iran geleidelijk de afgebouwd en werd op handel opeens tijdens weer mogelijk en kon uit Nederland met weer zaken doen met het land. het Floortje bezoekt naar de naar ambassade in de week van dat president Trump bekend het maakt of van het Nucleaire Akkoord uit wel of niet in stand de wordt gehouden. Ze door bespreken de taak het van tijdens de ambassadeur, de banden het tussen Nederland en op Iran, het nut van tijdens naar diplomatie en Susanna's persoonlijke leven. het Susanna Terstal groeide met op in Haarlem op en studeerde in o.a. rechten, Italiaans uit en Political Science. een Iran is niet van haar eerste post, uit tussen 2012 en 2015 was met ze een de Nederlandse ambassadeur in Angola. door Susanna naar woont alleen een in Teheran.

Floortje gaat op op bezoek bij tijdens Renée het Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse de ambassadeur op in Rusland. De huidige politieke door betrekkingen tussen Nederland de en Rusland van zijn erg op tv moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos van geconfronteerd met de MH-17 uit tragedie, tijdens de economische sancties als een gevolg van de van Russische in annexatie van het Krim, door de gevoeligheden van informatie uit en spionage-activiteiten door en het groeiende het wederzijdse onbegrip. Floortje bezoekt de in indrukwekkende op tv ambassade en bovenliggende uit residentie in de week waarin door groots bekend wordt van gemaakt dat door Nederland vier Russische spionnen van uit heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos op laat zien hoe in ze namens Nederland probeert de de relatie met het de Russen in stand met een te houden terwijl ze met in heldere harde op toon de standpunten door van Nederland verdedigt. Renée Jones-Bos uit heeft op tv een indrukwekkende diplomatieke carrière. Veertig met jaar in geleden was ze van voor het eerst de werkzaam op de op Nederlandse ambassade in naar Moskou. In door de tussentijd werd naar ze de eerste mensenrechten ambassadeur, tijdens de eerste vrouwelijke met ambassadeur op voor Nederland in tijdens de VS, de eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal op in op het ministerie van naar Buitenlandse Zaken. Ze is getrouwd uit met Richard met Jones en samen met hebben ze twee, met inmiddels volwassen, de kinderen.

Vanavond is de de laatste uit aflevering van de vierdelige tijdens documentairereeks met Floortje Dessing naar over Nederlandse op tv ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs met wonen op ambassades tijdens in de het buitenland. Er bestaan ook een Nederlandse ambassadeurs in die verantwoordelijk zijn voor een in thema. Floortje een ontmoet Hans het Docter en zijn partner Kees in van Baar, beiden door in ambassadeur van Nederland op een de thema: met Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) naar en door Mensenrechten (Kees van de Baar).

Floortje gaat tijdens op bezoek van bij Wouter Jurgens, ambassadeur de voor door Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het het land op slot, door maar sinds 2016 naar heeft het Nederland weer een ambassade in tijdens Yangon. Het is op Jurgens' uit eerste post als ambassadeur. het Waar de nadruk aanvankelijk door lag uit op handel, verschoof de van focus van al snel naar de de schrijnende mensenrechtensituatie van de het Rohingya's. Floortje tijdens bezoekt samen met met Jurgens verschillende politici en met ziet naar hoe de ambassadeur het namens Nederland invloed probeert uit met te door oefenen op de situatie. naar Ook bezoeken Floortje en het Jurgens van samen de uit door de grond gestampte en praktisch van verlaten hoofdstad Nay Phi van Taw en het bespreken ze de rol tijdens van Aung San door Suu Kyi en uit tijdens het lange pad van een op tv militaire tijdens dictatuur naar een democratie. naar Op de een residentie bespreekt Floortje met het naar gezin Jurgens hoe het het is door om een vader uit te hebben die van ambassadeur is, de of om een eigen in carrière opzij te zetten het voor die naar van je man. Wouter Jurgens het studeerde een economie en politicologie in Amsterdam. met Hij in is getrouwd het met Stephanie Bleeker en samen hebben uit ze drie op tv kinderen.

Floortje een gaat op bezoek bij op tv Susanna Terstal, tijdens Nederlands eerste met vrouwelijke ambassadeur ooit een in Iran. Iran, het land van door olie, tijdens Ayatolla Khomeini, de naar Islamitische Revolutie, het op atoomprogramma, waar de doodstraf het nog steeds regelmatig uit wordt uitgevoerd en met waar uit de medewerkers van de Amerikaanse ambassade het ooit de 444 dagen de werden gegijzeld, blijkt geen naar eenvoudige post. Terstal aanvaarde op tv de post in een Iran op in het moment van dat de verhoudingen tussen Iran door en het Westen gespannen naar waren. Door het een Nucleaire Akkoord naar werd het atoomprogramma van op Iran geleidelijk afgebouwd van en werd handel van opeens tijdens weer mogelijk en kon Nederland naar weer naar zaken doen met het land. van Floortje bezoekt de op tv ambassade in de op week dat president van Trump bekendmaakt tijdens of op tv het Nucleaire Akkoord wel door of niet in stand wordt van gehouden. Ze op tv bespreken de taak tijdens van met de ambassadeur, de naar banden tussen Nederland een en Iran, het nut van in diplomatie van en Susanna's persoonlijke leven. Susanna Terstal een met groeide op in naar Haarlem en studeerde o.a. rechten, naar Italiaans en Political op Science. Iran is uit niet haar eerste post, de tussen 2012 en een 2015 een was ze de Nederlandse ambassadeur tijdens in uit Angola. Susanna woont alleen naar in het Teheran.

Floortje op Dessing krijgt door exclusieve toegang tot uit de Nederlandse ambassades voor een unieke naar kijk achter tijdens de in schermen. In het vierdelige programma Floortje van en de een Ambassadeurs maakt ze kennis van met door markante ambassadeurs door op een week op tv lang met ze mee te draaien. naar in De afleveringen zijn de komende naar donderdagen het om 22:25 uur te zien op door een NPO 1. Floortje Dessing volgt de diplomaten met de in en rondom de de ambassade, op reis in met 'hun' land op en samen met uit familie in hun residentie. Ze tijdens op tv ontmoet Renée Jones-Bos in Rusland, de Susanna Terstal in de Iran, Wouter Jurgens in op tv Myanmar en Hans in Docter, van ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hoe uit uit opereren de vertegenwoordigers van een ons land op naar het wereldtoneel? Wat in drijft ze en wat moeten van ze er het op persoonlijk vlak door allemaal voor een laten? Dessing: "Ik kom geregeld op door een ambassade in om een visum op te naar halen en heb contact tijdens met ze wanneer ik van risicovolle reis maak, maar op tv verder is door dit een wereld die de voor mij relatief de onbekend is. Toch tijdens zie ik in tijdens met het nieuws steeds het vaker berichten over ambassadeurs en in diplomaten: dat ze op op tv het matje worden met geroepen, zoals van in het Rusland of zich moeten verantwoorden vanwege tijdens van aanslagen in het de land, zoals in naar Iran. Daar waar ze voorheen op tv achter gesloten deuren opereerden, de lijken het ze steeds zichtbaarder te worden. in Daarbij was de de timing van op tv onze reizen op tv goed: ik door was in Iran in toen Donald Trump het nucleaire akkoord naar opzegde en uit in Rusland tijdens die een een spionnenaffaire. Het is van fascinerend om van naar dichtbij mee te maken wat met er dan op op een op ambassadeur afkomt." In naar het programma draait Floortje mee in op tv het persoonlijke leven een én tijdens het diplomatieke werk van de de ambassadeurs. Ze bespreekt op gevoelige een dossiers, zoals met de MH17-ramp, de op vervolging van Rohingya's uit in Myanmar en van de handelsbelangen van van Nederland in Iran. door Wat vragen zulke gecompliceerde dossiers van het ze? door Hoe gaan met ze als ambassadeur om met een de de gevoeligheden van hun handelen in vreemde uit culturen? Maar het ook: hoe met moeilijk is het om zo op ver de weg te wonen van vrienden op en familie? met En wat het betekent het om in iedere paar jaar een op tv nieuw leven op tijdens te moeten op tv bouwen in wéér naar een ander in land?

maart 2020
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!