Programma gemist?

Niet in alle ambassadeurs wonen op ambassades tijdens in naar het buitenland. Er bestaan ook de het Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor op een thema. Floortje met naar ontmoet Hans Docter en zijn partner in Kees naar van Baar, beiden ambassadeur tijdens van Nederland op een naar thema: Bedrijfsleven met en Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) door en uit Mensenrechten (Kees van Baar). Floortje met volgt Docter naar naar in het ministerie van Buitenlandse Zaken op in van Den Haag en het op reis naar Kenia in en bespreekt de politieke de verschuiving door van hulp naar de handel. Ook bespreken ze Docters belangrijke in diplomatieke rol in uit crisissituaties; met hij werd ingeroepen een bij de tsunami, de ebola-crisis uit en een de MH17 ramp. Thuis in de Amsterdam op tv bespreekt Floortje uit met hen de impact van naar het diplomatenberoep op naar hun relatie. Floortje de loopt samen met een de heren op de Pride Walk het in Amsterdam en ziet hoe op de naar twee weer het voor een paar een jaar worden gescheiden: Van van wordt weer uitgezonden naar op tv een volgende post tijdens overzee. in Hans Docter studeerde rechten in tijdens Amsterdam en door werkte vervolgens in Zambia, een Rusland, Indonesië, Sudan, Kenia. van Zijn eerste ambassadeurspost door met is in 2013 in Ghana. Sinds in 2016 naar is hij ambassadeur in Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking. Hij woont het in Amsterdam op tv samen met op tv zijn partner door Kees van Baar, de ambassadeur op Mensenrechten.

Floortje gaat op uit op tv bezoek bij Wouter met Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. uit uit Jarenlang zat het land op slot, in van maar sinds 2016 heeft Nederland weer een tijdens een ambassade in naar Yangon. Het is Jurgens' op eerste post als uit ambassadeur. Waar de nadruk met aanvankelijk uit lag op handel, verschoof de focus met al snel naar in de schrijnende uit mensenrechtensituatie van de Rohingya's. door van Floortje bezoekt samen met Jurgens verschillende uit politici en ziet tijdens hoe de ambassadeur op tv namens door Nederland invloed van probeert uit te oefenen op het de situatie. Ook bezoeken door Floortje en Jurgens op samen de door uit naar de grond gestampte en praktisch op tv verlaten hoofdstad op Nay Phi van Taw en bespreken uit ze de rol van Aung San door Suu Kyi naar en het lange de pad van op tv een militaire uit dictatuur naar een uit democratie. Op de door residentie bespreekt Floortje met het gezin met Jurgens hoe de het is om naar een vader te met hebben die ambassadeur is, tijdens of om een een op tv eigen carrière opzij op te zetten voor die van de je man. op Wouter Jurgens in studeerde economie en politicologie naar in Amsterdam. Hij is tijdens getrouwd met door Stephanie Bleeker en samen hebben in tijdens ze drie kinderen.

Floortje gaat met op bezoek bij Susanna tijdens Terstal, Nederlands eerste tijdens vrouwelijke ambassadeur in ooit in Iran. Iran, naar het land op tv van olie, Ayatolla Khomeini, tijdens de Islamitische Revolutie, de het atoomprogramma, waar van de doodstraf nog door steeds uit regelmatig wordt uitgevoerd door en waar de medewerkers uit van de de Amerikaanse ambassade ooit 444 dagen naar werden op tv gegijzeld, blijkt geen het eenvoudige post. in Terstal aanvaarde de door post in Iran op het moment door een dat de verhoudingen door tussen Iran en het de Westen gespannen naar waren. Door het Nucleaire Akkoord werd op tv van het atoomprogramma van in Iran geleidelijk afgebouwd en werd in handel opeens weer mogelijk met de en kon Nederland weer zaken door doen met een het land. Floortje uit bezoekt de naar ambassade in de week dat de president Trump in bekend maakt of naar het Nucleaire Akkoord wel of met niet in een stand wordt gehouden. Ze op tv bespreken de taak met van de naar ambassadeur, de banden tussen naar in Nederland en Iran, het het nut van diplomatie uit en Susanna's persoonlijke leven. Susanna de Terstal uit groeide op in Haarlem en met studeerde een o.a. rechten, in Italiaans en Political Science. Iran is op tv niet haar met eerste post, tussen 2012 van en 2015 in was door ze de Nederlandse ambassadeur in naar Angola. Susanna door woont alleen van in Teheran.

Floortje tijdens gaat op bezoek in bij Renée op tv Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur van in op Rusland. De huidige politieke door betrekkingen tussen op Nederland en naar Rusland zijn erg de moeizaam. Bijna dagelijks wordt naar Jones-Bos geconfronteerd met de MH-17 uit tragedie, de tijdens economische sancties als gevolg uit van van de Russische annexatie een van het Krim, de gevoeligheden op van informatie op tv en spionage-activiteiten en van het groeiende wederzijdse onbegrip. de Floortje bezoekt de in met indrukwekkende ambassade en bovenliggende in residentie in de op week waarin groots op bekend wordt gemaakt dat Nederland op tv vier Russische spionnen de in heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos in laat zien hoe met ze namens Nederland probeert in de relatie door met de Russen in uit stand te met houden terwijl ze door met heldere uit harde toon de standpunten een van Nederland verdedigt. met Renée Jones-Bos heeft een indrukwekkende een op tv diplomatieke carrière. Veertig jaar op geleden was ze voor naar het eerst werkzaam op naar de Nederlandse uit ambassade in Moskou. In naar door de tussentijd werd ze de in eerste tijdens mensenrechten ambassadeur, de eerste naar vrouwelijke ambassadeur voor Nederland op in de de VS, de eerste met vrouwelijke Secretaris-Generaal uit op het ministerie met van Buitenlandse Zaken. naar Ze is getrouwd met Richard Jones met en op tv samen hebben ze twee, inmiddels van door volwassen, kinderen.

Vanavond de is de laatste het aflevering van een de vierdelige documentairereeks in met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet in alle een ambassadeurs wonen op ambassades de in op tv het buitenland. Er op bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk het zijn uit voor een thema. Floortje in ontmoet op tv Hans Docter en zijn partner Kees uit van Baar, beiden van ambassadeur van het Nederland uit op een thema: Bedrijfsleven en op Ontwikkelingssamenwerking (Hans Docter) de en Mensenrechten (Kees een van op Baar).

Floortje gaat op tv op bezoek op bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor tijdens op Nederland in Myanmar. Jarenlang zat een het met land op slot, maar sinds op 2016 de heeft Nederland weer op tv een ambassade in met Yangon. Het is Jurgens' eerste naar post als met ambassadeur. Waar de een nadruk aanvankelijk tijdens lag op handel, verschoof van de focus al snel naar op tv een de schrijnende mensenrechtensituatie van de Rohingya's. op Floortje bezoekt met samen met Jurgens verschillende een politici de en ziet in hoe de ambassadeur namens Nederland invloed van probeert uit een te het oefenen op de situatie. Ook bezoeken op Floortje en Jurgens op samen de van uit in de grond gestampte en met praktisch verlaten hoofdstad Nay tijdens Phi tijdens Taw en bespreken op tv ze de rol de van Aung San Suu Kyi en een het lange het pad van een militaire door dictatuur naar een op tv door democratie. Op de residentie uit bespreekt Floortje met het het gezin Jurgens hoe het het is naar om een vader te van hebben die ambassadeur de is, of de om een tijdens eigen carrière opzij te een zetten voor die van op tv je met man. Wouter Jurgens studeerde economie en op tv politicologie met in Amsterdam. Hij is getrouwd op tv de met Stephanie Bleeker en samen hebben een ze uit drie kinderen.

Floortje gaat door op bezoek bij met Susanna Terstal, Nederlands door eerste vrouwelijke ambassadeur het ooit in Iran. naar Iran, in het land van olie, Ayatolla Khomeini, naar de Islamitische Revolutie, een het atoomprogramma, van waar de doodstraf het nog steeds regelmatig wordt naar uitgevoerd en van waar naar de medewerkers van de op tv Amerikaanse ambassade door ooit 444 dagen met werden gegijzeld, blijkt geen eenvoudige post. het een Terstal aanvaarde de in post in Iran van op het moment uit dat de verhoudingen tussen door Iran en het het Westen gespannen naar waren. Door het Nucleaire naar Akkoord werd het atoomprogramma van door de Iran geleidelijk afgebouwd de en werd handel opeens weer op mogelijk op en kon Nederland weer tijdens zaken doen met het door land. Floortje een bezoekt de tijdens ambassade in de de week dat president Trump bekendmaakt op of het Nucleaire Akkoord naar de wel of niet in stand wordt de gehouden. Ze uit bespreken de taak van de de een ambassadeur, de met banden tussen Nederland en Iran, het het nut tijdens van diplomatie een en Susanna's persoonlijke de leven. Susanna Terstal groeide op met in met Haarlem en studeerde uit o.a. rechten, Italiaans op en Political Science. naar Iran is niet het haar eerste post, tijdens tussen 2012 en 2015 op was ze de de Nederlandse ambassadeur door in Angola. Susanna woont alleen tijdens in in Teheran.

Floortje uit Dessing krijgt exclusieve naar toegang tot het de Nederlandse ambassades de voor een unieke kijk achter de op tv schermen. op tv In het vierdelige programma Floortje een met en de Ambassadeurs maakt een ze kennis met markante door ambassadeurs uit door een week lang met ze de mee te draaien. een De een afleveringen zijn de door komende donderdagen het om 22:25 uur te zien op de NPO 1. Floortje van Dessing door volgt de diplomaten in en rondom uit de ambassade, in op reis het in 'hun' land en het samen van met familie in hun de residentie. Ze ontmoet Renée uit Jones-Bos in Rusland, Susanna een Terstal het in Iran, Wouter Jurgens op in Myanmar met en Hans Docter, ambassadeur Bedrijfsleven in de en Ontwikkelingssamenwerking. Hoe op tv opereren de vertegenwoordigers van in ons land op het wereldtoneel? naar Wat drijft uit ze en wat tijdens moeten ze er op de persoonlijk vlak allemaal uit voor laten? Dessing: "Ik met kom op geregeld op een ambassade om de een visum het te met halen en heb contact met ze het wanneer de ik risicovolle reis maak, maar door verder met is dit een wereld de die met voor mij relatief onbekend het is. Toch het zie ik in het nieuws op tv steeds vaker berichten over in ambassadeurs en diplomaten: het door dat ze op het van matje worden geroepen, zoals van in Rusland van of zich door moeten verantwoorden vanwege tijdens aanslagen in het land, zoals in op Iran. Daar waar op tv ze tijdens voorheen achter gesloten deuren met opereerden, lijken met ze steeds zichtbaarder uit te worden. Daarbij was een de timing uit van onze reizen goed: ik van was in het Iran toen Donald naar Trump het nucleaire met akkoord naar opzegde en in Rusland tijdens die uit spionnenaffaire. Het tijdens is fascinerend tijdens om van dichtbij mee de te maken wat er de op tv dan op een ambassadeur afkomt." In het het een programma draait Floortje mee in met het persoonlijke leven van én het diplomatieke door werk met van de het ambassadeurs. Ze bespreekt gevoelige dossiers, zoals op tv naar de MH17-ramp, de vervolging van Rohingya's door in Myanmar door en tijdens de handelsbelangen van Nederland in Iran. naar Wat vragen door zulke tijdens gecompliceerde dossiers van ze? Hoe gaan naar ze als in ambassadeur om met de de een gevoeligheden van hun handelen met in vreemde culturen? een Maar ook: hoe moeilijk is van het om zo het ver op weg te wonen uit van vrienden en familie? En een wat betekent een het tijdens om iedere paar van jaar een nieuw op tv leven op te moeten naar bouwen in wéér een door ander uit land?

september 2021
06-06-2019 16:10

Nederland

Floortje en de Ambassadeurs - Nederland

Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoordelijk zijn voor een thema. Floortje ontmoet Hans Docter en zijn partner Kees van Baar, beiden ambassadeur van Nederland op ...

05-06-2019 16:10

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

04-06-2019 16:05

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

03-06-2019 16:10

Rusland

Floortje en de Ambassadeurs - Rusland

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH...

13-12-2018 22:20

Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Slot: Floortje en de Ambassadeurs

Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentairereeks met Floortje Dessing over Nederlandse ambassadeurs. Niet alle ambassadeurs wonen op ambassades in het buitenland. Er bestaan ook Nederlandse ambassadeurs die verantwoord...

06-12-2018 22:15

Myanmar

Floortje en de Ambassadeurs - Myanmar

Floortje gaat op bezoek bij Wouter Jurgens, ambassadeur voor Nederland in Myanmar. Jarenlang zat het land op slot, maar sinds 2016 heeft Nederland weer een ambassade in Yangon. Het is Jurgens' eerste post als ambassadeur. Waar de nadruk aan...

29-11-2018 22:15

Iran

Floortje en de Ambassadeurs - Iran

Floortje gaat op bezoek bij Susanna Terstal, Nederlands eerste vrouwelijke ambassadeur ooit in Iran. Iran, het land van olie, Ayatolla Khomeini, de Islamitische Revolutie, het atoomprogramma, waar de doodstraf nog steeds regelmatig wordt ui...

22-11-2018 22:20

Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje en de Ambassadeurs - Nieuw: Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. In het vierdelige programma Floortje en de Ambassadeurs maakt ze kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze me...

Floortje en de Ambassadeurs gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Floortje en de Ambassadeurs de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Floortje en de Ambassadeurs bij Floortje en de Ambassadeurs liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Floortje en de Ambassadeurs. Heb je een uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Floortje en de Ambassadeurs gemist

Uitzending gemist van Floortje en de Ambassadeurs? Hier kun je alle uitzendingen van Floortje en de Ambassadeurs kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 06-06-2019 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!