Programma gemist?

In de van laatste een aflevering van de documentairereeks een Annie M.G. op tv Schmidt pakken donkere wolken met samen boven het leven van op Annie. Kleinzoon Jonathan uit van Duijn een vertelt het verhaal van door zijn oma. Haar tijdens man Dick, die door aan hevige depressies lijdt, uit besluit een einde naar met aan zijn leven te maken. de Naast dit grote tijdens verlies wordt op tv ook het door theaterwerk van Annie steeds minder op gewaardeerd. Maar Annie op tv krabbelt weer op met en wordt uit misschien wel de meest rebelse het oma van Nederland een ooit. Haar kinderwerk van in heeft een ongelooflijk succes en op tv wordt in bijna op tv alle talen vertaald, op met uit als hoogtepunt in 1988 een internationale van onderscheiding met de tijdens Hans Christian met Andersenprijs.

In het de derde aflevering van met de documentairereeks een Annie M.G. Schmidt reist een kleinzoon Jonathan reist af op naar de met Côte d'Azur, waar naar Annie in uit de jaren uit 60 met behulp van collega-vriend Wim van Sonneveld een huisje op laat bouwen op in het het pittoreske plaatsje Le het Rouret. Samen met Dick met heeft Annie tijdens hier veel gelukkige een jaren gekend. Weliswaar met tijdens een dubbel gevoel, door omdat ze zich afgesneden het het voelde van Nederland wat een haar vaak belemmerde in haar tijdens schrijfwerk. In deze de tijd wordt Annie op tv in gevraagd een musical te schrijven. een Een heel nieuw fenomeen met in in Nederland. Haar eerste musical van 'Heerlijk duurt het langst' naar met Conny door Stuart naar als leading lady is tijdens een ongekend succes. Zo'n succes door dat de ene naar van na de andere in musical volgt. Jonathan van het Duijn gaat in deze vierdelige naar serie op zoek uit naar het uit verhaal achter een het werk van zijn oma; een Annie M.G. Schmidt. in Wie was het tijdens stille Zeeuwse meisje op dat met uitgroeide tot de belangrijkste verhalenvertelster uit van door Nederland?

Annie in komt op bijzondere een wijze in contact van met haar grote met liefde Dick van Duijn, met een wie naar ze de rest naar van haar leven op tv leven lief en door leed zal blijven de delen. Zij krijgen een zoon, in Flip, het terwijl Annie furore maakt als de door schrijfster. Zowel haar liedjes voor het het cabaret op als haar kinderversjes en verhaaltjes uit zijn van ongekend populair. Annie uit is een pionier op naar vele fronten en van laat het naoorlogse de Nederland van kennismaken met een heel nieuw fenomeen, door namelijk de radiosoap. van door Voor de perikelen van Familie Doorsnee naar zit heel op Nederland aan de radio door uit gekluisterd.

Jonathan op van Duijn van gaat in dit vierdelige programma van op zoek van naar het de verhaal achter het werk het van zijn oma; Annie van M.G. uit Schmidt. Wie was op tv het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide door tot tijdens de belangrijkste verhalenvertelster naar van Nederland? Annie M.G. Schmidt het verdiende in haar sporen op gebied van op cabaret, musical, op tv toneel, columns, kinderversjes, gedichten de en sprookjes. Maar in ook haar eigen leven op was indrukwekkend. Ze een groeide op tijdens in Zeeland en vertrok een ooit naar met een droom naar naar Amsterdam. Generatie tijdens na generatie groeide naar op met het werk van een de, misschien op wel meest rebelse oma een van naar Nederland. Jonathan volgt het pad het van in haar leven en carrière en door duikt in haar van unieke op levensverhaal; van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van tijdens de liefde tussen het de Annie en Dick, de grote schrijf van successen, het pionierswerk in dat zij verrichte van op het gebied uit van de radiosoap in tijdens en de musical uit tot de tragische met zelfdoding van haar grote liefde uit en de plotselinge met teloorgang van haar de carrière. naar Maar ze vecht terug. Haar kinderliedjes, door - verhalen en van de - versjes worden wereldwijd een enorm met met groot succes. Ze op tv wint er zelfs de Hans de Christian Andersenprijs van mee.

november 2021
18-12-2018 21:15

Slot: Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Slot: Annie M.G. Schmidt

In de laatste aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt pakken donkere wolken samen boven het leven van Annie. Kleinzoon Jonathan van Duijn vertelt het verhaal van zijn oma. Haar man Dick, die aan hevige depressies lijdt, besl...

11-12-2018 21:15

Annie M.G. Schmidt: eerste musical

Annie M.G. Schmidt - Annie M.G. Schmidt: eerste musical

In de derde aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt reist kleinzoon Jonathan reist af naar de Côte d'Azur, waar Annie in de jaren 60 met behulp van collega-vriend Wim Sonneveld een huisje laat bouwen in het pittoreske plaatsj...

04-12-2018 20:25

Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Annie M.G. Schmidt

Annie komt op bijzondere wijze in contact met haar grote liefde Dick van Duijn, met wie ze de rest van haar leven leven lief en leed zal blijven delen. Zij krijgen een zoon, Flip, terwijl Annie furore maakt als schrijfster. Zowel haar liedj...

27-11-2018 20:25

Nieuw: Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Nieuw: Annie M.G. Schmidt

Jonathan van Duijn gaat in dit vierdelige programma op zoek naar het verhaal achter het werk van zijn oma; Annie M.G. Schmidt. Wie was het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide tot de belangrijkste verhalenvertelster van Nederland? Annie M....

Annie M.G. Schmidt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Annie M.G. Schmidt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Annie M.G. Schmidt bij Annie M.G. Schmidt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Annie M.G. Schmidt. Heb je een uitzending van Annie M.G. Schmidt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Annie M.G. Schmidt gemist

Uitzending gemist van Annie M.G. Schmidt? Hier kun je alle uitzendingen van Annie M.G. Schmidt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 18-12-2018 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!