Programma gemist?

In de een laatste aflevering van de met tijdens documentairereeks Annie M.G. met Schmidt pakken donkere wolken samen de boven op tv het leven van uit Annie. Kleinzoon Jonathan van Duijn vertelt op tv het verhaal van door in zijn oma. Haar man Dick, van die aan het hevige depressies lijdt, besluit met een einde aan zijn leven een te maken. Naast op dit door grote verlies wordt ook tijdens het naar theaterwerk van Annie steeds minder gewaardeerd. door Maar Annie krabbelt het weer uit op en wordt misschien door wel de meest rebelse een oma van het Nederland naar ooit. Haar kinderwerk heeft een ongelooflijk een succes en wordt in door in bijna alle talen vertaald, door met als hoogtepunt in in 1988 een op internationale onderscheiding met de de Hans Christian op tv Andersenprijs.

In uit de derde een aflevering van de documentairereeks de Annie M.G. Schmidt reist kleinzoon door Jonathan tijdens reist af naar de de Côte d'Azur, uit waar Annie in de jaren tijdens 60 met met behulp van collega-vriend het Wim het Sonneveld een huisje laat bouwen in door het pittoreske naar plaatsje door Le Rouret. Samen met van Dick heeft Annie hier veel van gelukkige naar jaren gekend. in Weliswaar met een een dubbel gevoel, omdat ze het zich afgesneden voelde van Nederland de wat haar op tv vaak belemmerde op in haar schrijfwerk. In de deze tijd uit wordt Annie op gevraagd een musical te van schrijven. Een naar heel nieuw fenomeen tijdens in Nederland. Haar eerste musical van 'Heerlijk het duurt het langst' een met Conny Stuart als leading met lady uit is een ongekend succes. Zo'n van succes dat in de ene na door de andere musical op volgt. Jonathan van Duijn gaat in door deze vierdelige met serie door op zoek naar het verhaal achter de naar het werk van zijn oma; Annie een een M.G. Schmidt. Wie in was het stille Zeeuwse in meisje dat uitgroeide tot van de door belangrijkste verhalenvertelster van met Nederland?

Annie komt op op van bijzondere wijze in contact met haar in uit grote liefde Dick van Duijn, met de wie ze op de door rest van haar leven leven tijdens lief en leed zal door blijven delen. Zij in krijgen op een zoon, Flip, terwijl een Annie furore maakt als uit op schrijfster. Zowel haar in liedjes voor het naar cabaret als haar kinderversjes en verhaaltjes een zijn ongekend populair. een Annie is van een pionier op vele op fronten en uit laat het naoorlogse Nederland met kennismaken met een door heel nieuw een fenomeen, namelijk het de radiosoap. op tv Voor de perikelen van Familie met Doorsnee uit zit heel Nederland aan door de radio door gekluisterd.

Jonathan op tv van Duijn gaat het in dit vierdelige programma op naar zoek van naar het de verhaal achter het werk van zijn op tv oma; Annie de M.G. door Schmidt. Wie was op tv het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide met van tot de belangrijkste verhalenvertelster tijdens van Nederland? Annie M.G. Schmidt de verdiende haar uit sporen op naar gebied van cabaret, musical, toneel, columns, de kinderversjes, gedichten het en op tv sprookjes. Maar ook haar eigen in leven was een indrukwekkend. Ze groeide op in naar Zeeland en tijdens vertrok ooit met uit een een droom naar Amsterdam. Generatie de na generatie groeide op op met het op werk van tijdens de, misschien wel meest rebelse oma door van Nederland. Jonathan volgt uit het met pad van haar van leven en uit carrière en duikt in tijdens haar unieke tijdens levensverhaal; van de tijdens bijzondere ontstaansgeschiedenis van de liefde tijdens tussen Annie en van Dick, de uit grote schrijf van successen, het pionierswerk dat zij door verrichte op het op tv gebied van de radiosoap door en de musical tijdens het tot de tragische naar zelfdoding van haar grote liefde op en de door plotselinge teloorgang met van haar carrière. Maar ze vecht van terug. Haar op tv kinderliedjes, - verhalen en het - het versjes worden wereldwijd tijdens een enorm groot van succes. Ze wint op tv er zelfs de met Hans Christian Andersenprijs door mee.

januari 2021
18-12-2018 21:15

Slot: Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Slot: Annie M.G. Schmidt

In de laatste aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt pakken donkere wolken samen boven het leven van Annie. Kleinzoon Jonathan van Duijn vertelt het verhaal van zijn oma. Haar man Dick, die aan hevige depressies lijdt, besl...

11-12-2018 21:15

Annie M.G. Schmidt: eerste musical

Annie M.G. Schmidt - Annie M.G. Schmidt: eerste musical

In de derde aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt reist kleinzoon Jonathan reist af naar de Côte d'Azur, waar Annie in de jaren 60 met behulp van collega-vriend Wim Sonneveld een huisje laat bouwen in het pittoreske plaatsj...

04-12-2018 20:25

Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Annie M.G. Schmidt

Annie komt op bijzondere wijze in contact met haar grote liefde Dick van Duijn, met wie ze de rest van haar leven leven lief en leed zal blijven delen. Zij krijgen een zoon, Flip, terwijl Annie furore maakt als schrijfster. Zowel haar liedj...

27-11-2018 20:25

Nieuw: Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Nieuw: Annie M.G. Schmidt

Jonathan van Duijn gaat in dit vierdelige programma op zoek naar het verhaal achter het werk van zijn oma; Annie M.G. Schmidt. Wie was het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide tot de belangrijkste verhalenvertelster van Nederland? Annie M....

Annie M.G. Schmidt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Annie M.G. Schmidt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Annie M.G. Schmidt bij Annie M.G. Schmidt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Annie M.G. Schmidt. Heb je een uitzending van Annie M.G. Schmidt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Annie M.G. Schmidt gemist

Uitzending gemist van Annie M.G. Schmidt? Hier kun je alle uitzendingen van Annie M.G. Schmidt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 18-12-2018 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!