Programma gemist?

In de uit laatste aflevering van de de de documentairereeks Annie M.G. Schmidt pakken donkere door het wolken samen boven het het leven van Annie. Kleinzoon Jonathan door van Duijn tijdens vertelt het verhaal van naar zijn de oma. Haar man Dick, die op aan hevige op tv depressies lijdt, met besluit een einde aan zijn leven op te maken. Naast tijdens op tv dit grote verlies wordt ook het het theaterwerk de van Annie steeds minder gewaardeerd. op uit Maar Annie krabbelt het weer op en wordt misschien op wel naar de meest rebelse uit oma van Nederland ooit. met Haar kinderwerk heeft een door ongelooflijk succes en wordt een in bijna uit alle talen vertaald, door met als hoogtepunt in naar de 1988 een internationale op tv onderscheiding met de Hans met Christian Andersenprijs.

In tijdens de derde uit aflevering van de documentairereeks Annie M.G. het Schmidt op reist kleinzoon in Jonathan reist af naar de Côte uit d'Azur, waar met Annie in de met jaren 60 met door behulp in van collega-vriend Wim Sonneveld een huisje een laat tijdens bouwen in het op tv pittoreske plaatsje Le op Rouret. Samen een met Dick heeft Annie hier naar veel gelukkige door jaren gekend. Weliswaar in met een dubbel gevoel, een omdat ze in zich afgesneden op voelde van Nederland op wat haar vaak belemmerde in haar naar schrijfwerk. In van deze in tijd wordt Annie van gevraagd een musical van te schrijven. Een heel van nieuw fenomeen in Nederland. Haar op tv een eerste musical 'Heerlijk duurt het langst' door naar met Conny Stuart als een leading lady uit is een ongekend succes. Zo'n succes op dat de door ene na de de andere uit musical volgt. Jonathan van Duijn gaat in van deze vierdelige de serie de op zoek naar het op verhaal achter het werk naar van zijn van oma; Annie M.G. met Schmidt. Wie was het het stille Zeeuwse meisje dat van uitgroeide tot het de belangrijkste een verhalenvertelster van naar Nederland?

Annie komt op door bijzondere wijze in naar contact met naar haar grote liefde op Dick van Duijn, een met wie ze de naar rest naar van haar leven op tv leven lief en leed zal uit blijven delen. uit Zij krijgen een uit zoon, door Flip, terwijl Annie van furore maakt als schrijfster. Zowel tijdens haar liedjes een voor het cabaret als haar uit het kinderversjes en verhaaltjes zijn ongekend een populair. Annie de is een de pionier op vele fronten en op tv laat door het naoorlogse Nederland door kennismaken met een heel door nieuw fenomeen, namelijk de met radiosoap. Voor van de perikelen van Familie door Doorsnee tijdens zit heel Nederland aan de radio de op tv gekluisterd.

Jonathan van uit Duijn gaat op in dit vierdelige de programma op zoek naar het in verhaal achter het van werk van van zijn oma; Annie een M.G. Schmidt. naar Wie was van het stille Zeeuwse meisje dat naar uitgroeide tot van de belangrijkste verhalenvertelster op van Nederland? Annie M.G. Schmidt in verdiende een haar sporen op gebied van cabaret, op tv musical, toneel, columns, uit kinderversjes, gedichten en de sprookjes. Maar op tv ook haar eigen leven met was indrukwekkend. Ze de van groeide op in Zeeland de en vertrok ooit met naar een droom een naar Amsterdam. Generatie het na generatie groeide een op met het werk uit van de, misschien uit wel meest rebelse oma een door van Nederland. Jonathan volgt door het pad van haar leven het en carrière de en duikt in haar op unieke levensverhaal; van van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van een de liefde tussen op Annie en met Dick, de grote schrijf met successen, het naar pionierswerk dat op tv zij verrichte op het gebied van door van de radiosoap tijdens en de musical op tv tot de tragische zelfdoding in van haar uit grote liefde en de in plotselinge teloorgang tijdens van haar carrière. uit Maar ze vecht terug. door Haar kinderliedjes, - verhalen de en - de versjes worden het wereldwijd een enorm groot in succes. Ze wint er zelfs het de tijdens Hans Christian Andersenprijs door mee.

november 2019
18-12-2018 21:15

Slot: Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Slot: Annie M.G. Schmidt

In de laatste aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt pakken donkere wolken samen boven het leven van Annie. Kleinzoon Jonathan van Duijn vertelt het verhaal van zijn oma. Haar man Dick, die aan hevige depressies lijdt, besl...

11-12-2018 21:15

Annie M.G. Schmidt: eerste musical

Annie M.G. Schmidt - Annie M.G. Schmidt: eerste musical

In de derde aflevering van de documentairereeks Annie M.G. Schmidt reist kleinzoon Jonathan reist af naar de Côte d'Azur, waar Annie in de jaren 60 met behulp van collega-vriend Wim Sonneveld een huisje laat bouwen in het pittoreske plaatsj...

04-12-2018 20:25

Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Annie M.G. Schmidt

Annie komt op bijzondere wijze in contact met haar grote liefde Dick van Duijn, met wie ze de rest van haar leven leven lief en leed zal blijven delen. Zij krijgen een zoon, Flip, terwijl Annie furore maakt als schrijfster. Zowel haar liedj...

27-11-2018 20:25

Nieuw: Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt - Nieuw: Annie M.G. Schmidt

Jonathan van Duijn gaat in dit vierdelige programma op zoek naar het verhaal achter het werk van zijn oma; Annie M.G. Schmidt. Wie was het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide tot de belangrijkste verhalenvertelster van Nederland? Annie M....

Annie M.G. Schmidt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Annie M.G. Schmidt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Annie M.G. Schmidt bij Annie M.G. Schmidt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Annie M.G. Schmidt. Heb je een uitzending van Annie M.G. Schmidt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Annie M.G. Schmidt gemist

Uitzending gemist van Annie M.G. Schmidt? Hier kun je alle uitzendingen van Annie M.G. Schmidt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 18-12-2018 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!