Programma gemist?

In de laatste de aflevering naar volgen we Samantha de tijdens haar zware op behandeling tegen MS. een Ze ondergaat een de stamcelcollectie en een chemokuur, naar waarna de uit stamcellen weer worden tijdens teruggeplaatst om haar zieke in afweersysteem weer op gezond maken. Deze op tv behandeling wordt al in in verschillende landen toegepast voor met MS, maar niet uit het in Nederland. Waarom niet? En we van gaan met de met 30-jarige data-analist Eefje tijdens Muller naar Keulen, uit waar zij een door op experimentele immuuntherapie krijgt tegen baarmoederhalskanker. de In Nederland door is Eefje na tijdens een aantal zware chemokuren op tv uitbehandeld maar op tv in Keulen lijkt er wel op uit hoop te zijn voor haar. naar De resultaten lijken het vooralsnog goed met en de behandeling lijkt aan een te slaan. Het de de is een dure behandeling tijdens en het wordt uit niet vergoed. Hoewel de Eefje en haar man de Jehro in al hun eigen en naar geleend geld in van familie uitgeven aan de behandelingen door in op tv Keulen, is tijdens het is niet uit genoeg. Door de crowdfunding in tijdens Je met geld of mijn naar Leven kan Eefje weer een tijdens jaar uit lang haar behandelingen betalen. Maar naar het zwaard van op Damocles hangt uit boven haar hoofd. Wat als in het geld uit op is? Zou naar deze behandeling niet vergoed van moeten worden? de En hoe ziet Eefje uit een haar toekomst?

In de de derde aflevering door zien we welke vorderingen een Evert Bloemert het maakt met zijn exoskelet. Evert, op tv een die al een paar jaar in door een rolstoel zit het nadat hij een naar door dwarslaesie oploopt bij een een ernstig bedrijfsongeluk het droomt ervan weer een te staan en te lopen. Nu tijdens hij zijn met exoskelet heeft, moet op tv hij op hard trainen om die droom uit op tv te uit laten komen. We bezoeken naar met de hem ook de TU Delft een waar van we zien hoe naar het exoskelet van de toekomst eruit naar ziet. En, is op tv het de exoskelet in de toekomst de wellicht voor iedereen op tv die dat op tv wil beschikbaar? We maken uit in deze aflevering van ook hernieuwd kennis met het de 27-jarige het Samantha Jaeggi uit Groningen. op tv Zij van heeft sinds zeven jaar het Relapsing Remitting MS, door een agressieve het vorm van MS met die ervoor zorgt dat ze tijdens steeds minder de kan. door Samantha staat met in haar rug tegen de muur met en een wil een stamceltransplantatie ondergaan om tijdens zo de een MS tegen naar te gaan. Dat kan in niet in uit Nederland, en dus op heeft ze een van dure behandeling nodig in met het buitenland die niet vergoed op met wordt. Waarom kan dat eigenlijk niet van in Nederland? met En zal Samantha aangenomen in worden om uit die behandeling door te ondergaan zodat haar de in de MS tot stilstand het komt?

Bert van het Leeuwen volgt de met laatste spannende door weken van de behandeling naar van door de zesjarige Geuko van tijdens Lang in het door Kennedy Krieger uit Institute in Baltimore, die verlamd raakte door na een polio-achtig tijdens verkoudheidsvirus. de Geuko krijgt in een verrassingsbezoek waar het hij ontzettend blij het van wordt. Hij heeft enorme vooruitgang naar geboekt uit door de op tv intensieve therapie die hij krijgt tijdens en de artsen van het met het Kennedy Krieger Institute leggen uit op tv hoe dat uit komt. We zijn in met naar deze aflevering ook getuige van op één een van de meest een emotionele momenten uit het leven van een de met 42-jarige Evert in Bloemert uit Staphorst. Evert loopt door uit een in ernstig bedrijfsongeval een dwarslaesie een op en wil het dolgraag weer staan tijdens en lopen door met een soort tijdens looprobot; een exoskelet. Maar een een exoskelet is erg door tijdens duur en dat wordt de niet vergoed. Door Je geld tijdens of mijn met Leven heeft Evert genoeg naar geld tijdens binnengehaald om zijn eigen exoskelet van op te door halen in Berlijn op en het zijn droom te laten uitkomen. Zal van het tijdens hem lukken om in weer te staan? het En zelfs te van lopen?

In de tijdens eerste aflevering van het door vervolg op van Je geld in of mijn Leven van blikt Bert van Leeuwen met door de ouders van van Geuko, Evert op en zijn vrouw op Jantje, Samantha en tijdens haar man Jimmy en tijdens Eefje naar en haar met man Jehro terug een op de spannende tijdens uren en dagen na van de crowdfundingsuitzending. Voor het de zesjarige een Geuko van Lang betekent de uitzending op tv in dat hij na twee-en-half jaar vechten met tegen instanties naar nu eindelijk acht de weken tijdens lang intensief behandeld naar kan worden in van het gespecialiseerde Kennedy Krieger Institute in een Baltimore. Geuko is op tv vlak het voor zijn vierde verjaardag door ernstig ziek geworden tijdens door een polio-achtig verkoudheidsvirus. tijdens uit Hij heeft de op zeldzame ziekte Acute Flaccid Myelitis (AFM) met en raakt een ernstig op tv verlamd. Zo ernstig de dat hij vanaf het dat moment ook met beademd moet worden. Er is in de Nederland niet de genoeg kennis voor op een goede door behandeling, maar in Baltimore naar wel. Die een is erg duur het en wordt niet vergoed. Nu een op er genoeg geld is, krijgt een Geuko uit in Baltimore eindelijk de therapie in die hij nodig op heeft en die op tv vooral tot naar doel heeft dat hij weer in (gedeeltelijk) zelfstandig de kan ademen. We volgen tijdens Geuko gedurende zijn van verblijf en therapie een in het ziekenhuis, in waar hij samen een met zijn vader de naartoe gaat. Zijn uit door moeder en kleine het broertje Gijs blijven thuis achter. van Zal met het Geuko lukken van de beademing naar af te naar komen?

Bert van Leeuwen in volgt de strijd met van in vier patiënten voor wie uit crowdfunding de laatste het hoop is een op genezing of een betere door kwaliteit op tv van leven. Met het de geld van de crowdfunding uit met ondergaan zij een met behandeling die niet wordt tijdens vergoed in Nederland. Vaak gaat tijdens het om een het behandeling het in het buitenland omdat met de van behandeling in Nederland niet tijdens beschikbaar is. het In het programma wordt de naar kijker opgeroepen te uit doneren en deze het behandeling mogelijk in te maken. Dit programma gaat naar over van de vraag wat (de uit kwaliteit van) een de mensenleven waard met is, gezien op tv vanuit de grenzen tijdens van ons huidige zorgstelsel. Voor een van steeds grotere op groep patiënten is, vanwege op tv de naar grenzen van ons zorgstelsel, crowdfunding door de op laatste hoop op naar genezing, levensverlenging of een belangrijke een met verbetering van hun kwaliteit naar van leven.

In van het nieuwe EO-programma tijdens Je Geld of Mijn een Leven volgt presentator Bert in van Leeuwen met vier patiënten tijdens die via crowdfunding proberen met geld voor op tv een voor hen onbetaalbare behandeling, het therapie van of operatie op bij elkaar te krijgen. De de behandeling wordt tijdens niet vergoed door hun naar zorgverzekeraar, terwijl van het wel hun in leven kan op tv redden, verlengen of naar de kwaliteit van leven wezenlijk kan naar verbeteren. Dit is een naar voor hen de laatste een hoop. In de kick-offuitzending van het vanavond op tv worden de vier mensen geportretteerd op tv en vertellen ze over van het uit doel van naar hun crowdfundingsactie. De op tv kijker wordt opgeroepen om geld een te doneren het om de met patiënt, die ten einde raad van is, te helpen. Daarnaast in wordt ook toegelicht uit waarom met er geen vergoeding is op tv vanuit op tv de zorgverzekeraar. Vervolgens volgt Bert van op tv Leeuwen samen een met een cameraploeg deze naar vier het mensen een half jaar de tijdens belangrijke momenten. het Daarvan wordt een tijdens vervolg gemaakt dat volgend van jaar van wordt uitgezonden. In dat van vervolg is met te zien hoe het een de deelnemende een patiënten is vergaan, of naar het hun tijdens gelukt is het benodigde geld tijdens bij elkaar in te krijgen, op hoe de behandeling met is verlopen en door of ze blij zijn met met het hulpmiddel dat bij tijdens elkaar gecrowdfund een is. De vragen die uit in het programma gesteld op worden zijn: Wat van is een op mensenleven waard gezien de een op tv grenzen van het zorgstelsel? Waarom wordt het de behandeling van met de de patiënten in het programma naar niet vergoed? En uit op wie kan je tijdens rekenen in als je laatste met hoop op genezing of levensverbetering uit onbetaalbaar naar lijkt?

januari 2021
03-06-2019 21:20

Hoe is het met Samantha en Eefje?

Je Geld of mijn Leven - Hoe is het met Samantha en Eefje?

In de laatste aflevering volgen we Samantha tijdens haar zware behandeling tegen MS. Ze ondergaat een stamcelcollectie en een chemokuur, waarna de stamcellen weer worden teruggeplaatst om haar zieke afweersysteem weer gezond maken. Deze beh...

27-05-2019 21:15

Hoe is het met Evert en Samantha?

Je Geld of mijn Leven - Hoe is het met Evert en Samantha?

In de derde aflevering zien we welke vorderingen Evert Bloemert maakt met zijn exoskelet. Evert, die al een paar jaar in een rolstoel zit nadat hij een dwarslaesie oploopt bij een ernstig bedrijfsongeluk droomt ervan weer te staan en te lop...

20-05-2019 21:10

Hoe is het met Geuko en Evert?

Je Geld of mijn Leven - Hoe is het met Geuko en Evert?

Bert van Leeuwen volgt de laatste spannende weken van de behandeling van de zesjarige Geuko van Lang in het Kennedy Krieger Institute in Baltimore, die verlamd raakte na een polio-achtig verkoudheidsvirus. Geuko krijgt een verrassingsbezoek...

13-05-2019 21:10

Hoe is het met Geuko?

Je Geld of mijn Leven - Hoe is het met Geuko?

In de eerste aflevering van het vervolg van Je geld of mijn Leven blikt Bert van Leeuwen met de ouders van Geuko, Evert en zijn vrouw Jantje, Samantha en haar man Jimmy en Eefje en haar man Jehro terug op de spannende uren en dagen na de cr...

25-12-2018 02:40

Kick off: Je Geld of mijn Leven

Je Geld of mijn Leven - Kick off: Je Geld of mijn Leven

Bert van Leeuwen volgt de strijd van vier patiënten voor wie crowdfunding de laatste hoop is op genezing of een betere kwaliteit van leven. Met het geld van de crowdfunding ondergaan zij een behandeling die niet wordt vergoed in Nederland. ...

12-12-2018 20:35

Nieuw: Je geld of mijn leven

Je Geld of mijn Leven - Nieuw: Je geld of mijn leven

In het nieuwe EO-programma Je Geld of Mijn Leven volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die via crowdfunding proberen geld voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie bij elkaar te krijgen. De behandeling wor...

Je Geld of mijn Leven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Je Geld of mijn Leven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Je Geld of mijn Leven bij Je Geld of mijn Leven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Je Geld of mijn Leven. Heb je een uitzending van Je Geld of mijn Leven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Je Geld of mijn Leven gemist

Uitzending gemist van Je Geld of mijn Leven? Hier kun je alle uitzendingen van Je Geld of mijn Leven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-06-2019 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!