Programma gemist?

Filmmaker Ruth Beckermann door was op tv in 1986 betrokken bij de in protesten tegen Kurt op naar Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de in Verenigde Naties en de destijds presidentskandidaat uit in Oostenrijk. Meer dan naar 30 jaar later op tv gaat ze terug de in haar een eigen archief op tv en gebruikt internationaal op tv tv-materiaal om deze ommekeer in op de Oostenrijkse naar politieke cultuur te analyseren. Vanaf uit 1945 was Oostenrijk er op tv zeer goed op tv in geslaagd om het zichzelf neer te zetten de als een slachtoffer van de een nazi’s. Deze mythe werd door in officiële toespraken, uit boeken en op heimatfilms uitgedragen ook al wist op tv een in hele generatie wel beter. De film op tv laat op tv zien hoe de voormalige VN-secretaris-generaal een een Kurt Waldheim in met de problemen komt door twee van jaar van zijn oorlogsverleden op tv een te verzwijgen. Tijdens de verkiezingscampagne in van Waldheim op in 1986 worden met de geruchten de dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog op tv betrokken op is geweest van bij de SS hardnekkiger. Waldheim op wijst naar de aantijgingen systematisch af. Wanneer van de door internationale druk oploopt, in blijft hij spreken van ‘alternatieve in feiten'. Beckermann laat op tv zien hoe de opeenvolging van de nieuwe een beschuldigingen van het door World Jewish een Congress tegen Waldheim, de ontkenning hiervan naar van door de Oostenrijkse politieke klasse en op tv het tijdens toenemende antisemitisme en patriottisme tijdens in Oostenrijk uiteindelijk tijdens leidde tot de verkiezing door op tv van Waldheim tot naar president.

mei 2020
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!