Programma gemist?

Filmmaker Ruth Beckermann op was met in 1986 betrokken bij de naar tijdens protesten tegen Kurt tijdens Waldheim, voormalig secretaris-generaal van het de Verenigde Naties van en destijds presidentskandidaat in met Oostenrijk. Meer dan met 30 met jaar later gaat naar ze terug in haar eigen archief op en gebruikt het internationaal tv-materiaal om met deze uit ommekeer in de Oostenrijkse politieke cultuur tijdens te analyseren. Vanaf op 1945 was Oostenrijk de er zeer goed in naar geslaagd om tijdens zichzelf neer te zetten tijdens als slachtoffer in van de nazi’s. Deze naar mythe werd in in officiële toespraken, boeken naar en heimatfilms uitgedragen met ook al wist uit uit een hele generatie wel beter. De op tv film van laat zien hoe het de voormalige VN-secretaris-generaal op tv Kurt Waldheim in de problemen komt tijdens met door twee jaar in van zijn oorlogsverleden te verzwijgen. Tijdens uit de uit verkiezingscampagne van Waldheim in 1986 het worden op tv de geruchten dat hij in tijdens de door Tweede Wereldoorlog betrokken naar is geweest bij naar de SS van hardnekkiger. Waldheim wijst de aantijgingen door systematisch af. Wanneer de naar tijdens internationale druk oploopt, blijft hij door spreken van ‘alternatieve feiten'. Beckermann de laat zien tijdens hoe de opeenvolging uit van het nieuwe beschuldigingen van het World van Jewish door Congress tegen Waldheim, met de ontkenning hiervan de door de Oostenrijkse de politieke klasse en het door toenemende antisemitisme uit en patriottisme in Oostenrijk uiteindelijk met leidde een tot de verkiezing van een Waldheim tot door president.

mei 2021
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!