Programma gemist?

Filmmaker Ruth in Beckermann was in in 1986 op betrokken bij de protesten de tegen Kurt Waldheim, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde tijdens Naties en destijds uit presidentskandidaat in Oostenrijk. een Meer dan het 30 jaar door later gaat van ze terug in haar eigen tijdens archief en gebruikt internationaal uit tv-materiaal een om deze ommekeer in de uit Oostenrijkse politieke de cultuur in te analyseren. Vanaf 1945 was Oostenrijk tijdens er door zeer goed in geslaagd een om zichzelf neer te op zetten als slachtoffer naar van uit de nazi’s. Deze tijdens mythe werd in officiële toespraken, tijdens boeken en naar heimatfilms uitgedragen ook al een wist een met hele generatie wel door beter. De film laat uit zien hoe op tv de voormalige VN-secretaris-generaal Kurt door Waldheim in uit de problemen komt op door twee jaar van zijn oorlogsverleden in te van verzwijgen. Tijdens de verkiezingscampagne van tijdens Waldheim in in 1986 met worden de geruchten dat hij in tijdens de het Tweede Wereldoorlog het betrokken is geweest bij de tijdens SS hardnekkiger. Waldheim uit wijst de aantijgingen op systematisch af. Wanneer de naar internationale het druk oploopt, blijft hij in spreken op van ‘alternatieve feiten'. Beckermann laat met zien hoe de opeenvolging van van op tv nieuwe beschuldigingen van het tijdens World Jewish Congress tegen Waldheim, door de ontkenning uit hiervan door tijdens de Oostenrijkse politieke klasse en op het toenemende antisemitisme tijdens van en patriottisme in Oostenrijk uiteindelijk de leidde tot de verkiezing uit van een Waldheim tot door president.

januari 2021
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!