Programma gemist?

Filmmaker in Ruth Beckermann was in door 1986 betrokken bij de door protesten tegen Kurt een Waldheim, voormalig secretaris-generaal de van de tijdens Verenigde Naties en destijds naar presidentskandidaat in in Oostenrijk. Meer de dan 30 jaar later gaat een ze terug in een haar naar eigen archief en op tv gebruikt internationaal tv-materiaal om tijdens deze uit ommekeer in de Oostenrijkse politieke op tv cultuur een te analyseren. Vanaf 1945 was de Oostenrijk er zeer goed in op tv geslaagd op tv om zichzelf neer te naar zetten een als slachtoffer van de nazi’s. met Deze mythe werd in in officiële toespraken, de boeken en heimatfilms uitgedragen een ook al op wist een uit hele generatie wel beter. De film het een laat zien hoe de voormalige VN-secretaris-generaal met Kurt naar Waldheim in de een problemen komt door twee het jaar van zijn oorlogsverleden een het te verzwijgen. Tijdens de verkiezingscampagne van de Waldheim het in 1986 worden de geruchten het met dat hij tijdens naar de Tweede Wereldoorlog tijdens betrokken is geweest bij de SS tijdens hardnekkiger. Waldheim in wijst de aantijgingen van systematisch af. in Wanneer de internationale door druk oploopt, blijft een hij spreken de van ‘alternatieve feiten'. Beckermann laat de zien hoe de opeenvolging op tv van nieuwe beschuldigingen uit van de het World Jewish van Congress tegen Waldheim, het de ontkenning hiervan door de de Oostenrijkse politieke klasse en op tv het toenemende van antisemitisme en patriottisme uit in Oostenrijk uiteindelijk leidde de tot een de verkiezing van op Waldheim tot het president.

september 2020
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!