Programma gemist?

Filmmaker Ruth Beckermann het naar was in 1986 betrokken bij de tijdens protesten tegen tijdens Kurt de Waldheim, voormalig secretaris-generaal van uit de Verenigde Naties en op tv destijds op tv presidentskandidaat in Oostenrijk. de Meer dan 30 jaar later het gaat op tv ze terug in haar eigen de archief en gebruikt tijdens internationaal op tv tv-materiaal om deze ommekeer door in de Oostenrijkse op tv politieke cultuur te analyseren. Vanaf 1945 naar was Oostenrijk door er zeer uit goed in geslaagd om zichzelf op tv van neer te zetten als slachtoffer van uit naar de nazi’s. Deze mythe door werd in officiële toespraken, op tv boeken en heimatfilms uitgedragen in door ook al wist uit een hele generatie wel beter. De film naar laat tijdens zien hoe de voormalige van VN-secretaris-generaal Kurt Waldheim met in de problemen tijdens komt door twee jaar tijdens uit van zijn oorlogsverleden te verzwijgen. van Tijdens de naar verkiezingscampagne van Waldheim in 1986 van worden tijdens de geruchten in dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een betrokken van is geweest het bij de SS hardnekkiger. Waldheim wijst van de uit aantijgingen systematisch af. Wanneer het de internationale druk tijdens oploopt, blijft hij in spreken op tv van ‘alternatieve feiten'. Beckermann laat op tv zien hoe de een opeenvolging van nieuwe beschuldigingen op tv van een het World Jewish Congress naar tegen Waldheim, de van ontkenning hiervan het door de Oostenrijkse politieke klasse en uit naar het toenemende antisemitisme van en patriottisme in Oostenrijk uiteindelijk leidde de tot de verkiezing door van Waldheim tot van op president.

september 2021
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!