Programma gemist?

Filmmaker het Ruth Beckermann was tijdens in 1986 betrokken bij met de protesten tegen Kurt in een Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de met Verenigde van Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. op Meer dan 30 in jaar op tv later gaat uit ze terug in haar eigen het archief en gebruikt internationaal op tv-materiaal om het deze ommekeer in van de Oostenrijkse politieke in cultuur te analyseren. Vanaf uit 1945 van was Oostenrijk er zeer goed in naar een geslaagd om zichzelf neer van te zetten als slachtoffer van op de nazi’s. Deze tijdens mythe werd in tijdens officiële toespraken, een boeken en naar heimatfilms uitgedragen door ook al wist een hele een generatie door wel beter. De film laat door zien hoe uit de voormalige VN-secretaris-generaal met Kurt Waldheim in de problemen komt de door door twee jaar van het zijn oorlogsverleden te verzwijgen. Tijdens de de verkiezingscampagne van het Waldheim op tv in 1986 op tv worden de geruchten dat van hij tijdens de door Tweede Wereldoorlog betrokken is de geweest bij de SS door door hardnekkiger. Waldheim wijst de aantijgingen systematisch tijdens af. Wanneer de op tv internationale naar druk oploopt, met blijft hij spreken van naar ‘alternatieve feiten'. Beckermann het laat zien hoe met de opeenvolging van nieuwe beschuldigingen van op het World door Jewish van Congress tegen Waldheim, de op tv ontkenning hiervan door het de Oostenrijkse politieke met klasse en het toenemende van antisemitisme en patriottisme met in Oostenrijk uiteindelijk een leidde op tv tot de verkiezing van Waldheim door tot uit president.

januari 2020
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!