Programma gemist?

Filmmaker van Ruth Beckermann was op in 1986 betrokken bij een de protesten tegen Kurt door Waldheim, voormalig op secretaris-generaal van de Verenigde op tv Naties en op destijds presidentskandidaat het in Oostenrijk. uit Meer dan 30 jaar later de gaat ze terug van in haar eigen uit archief een en gebruikt internationaal naar tv-materiaal om deze ommekeer in de tijdens Oostenrijkse van politieke cultuur te analyseren. Vanaf op 1945 was Oostenrijk op tv er zeer goed tijdens in op tv geslaagd om zichzelf naar neer te zetten als slachtoffer van van de nazi’s. door Deze mythe werd in tijdens officiële toespraken, het boeken van en heimatfilms uitgedragen ook met al wist op tv een hele generatie wel beter. De film met laat zien hoe door uit de voormalige VN-secretaris-generaal Kurt Waldheim in met de in problemen komt door twee jaar tijdens naar van zijn oorlogsverleden te verzwijgen. naar Tijdens de verkiezingscampagne in van Waldheim op in 1986 worden de geruchten van dat hij met tijdens de uit Tweede Wereldoorlog op tv betrokken is geweest bij de tijdens SS hardnekkiger. uit Waldheim wijst de het aantijgingen systematisch af. Wanneer op de internationale druk een oploopt, blijft de hij spreken van ‘alternatieve op tv feiten'. Beckermann laat het zien hoe de opeenvolging van uit nieuwe beschuldigingen een van het naar World Jewish Congress een tegen Waldheim, de ontkenning naar hiervan door van de Oostenrijkse politieke klasse op tv en naar het toenemende antisemitisme tijdens en patriottisme in Oostenrijk uiteindelijk een leidde tot de het verkiezing het van Waldheim tot naar president.

oktober 2021
19-12-2018 23:35

Docu: The Waldheim Waltz

2Doc: The Waldheim Waltz - Docu: The Waldheim Waltz

Filmmaker Ruth Beckermann was in 1986 betrokken bij de protesten tegen Kurt Waldheim, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en destijds presidentskandidaat in Oostenrijk. Meer dan 30 jaar later gaat ze terug in haar eigen ar...

2Doc: The Waldheim Waltz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: The Waldheim Waltz bij 2Doc: The Waldheim Waltz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: The Waldheim Waltz. Heb je een uitzending van 2Doc: The Waldheim Waltz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: The Waldheim Waltz gemist

Uitzending gemist van 2Doc: The Waldheim Waltz? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: The Waldheim Waltz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-12-2018 om 23:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!