Programma gemist?

Leo een Fijen heeft als programmamaker en tijdens gezicht het van de KRO meer de dan 50 kloosters een bezocht voor de op kloosterserie. Hij met keert voor een in speciale reeks nog één keer de terug in naar de mooiste abdijen. uit Kartuizer Marcellin op tv Theeuwes besluit tijdens deze reeks en praat met Leo op openhartig over door zijn naderende het dood. In het diepe van zuiden van Frankrijk in laat hij de zien waar hij straks begraven met wordt: in op tv zijn met habijt, zonder kist, met een kruis door door zonder naam, want God kent ieder van op van ons bij de in naam. Op op 2 januari jl. is Marcellin Theeuwes in door overleden.

Bijzondere door abten en abdissen over kwetsbaarheid, de geloof en ongeloof. tijdens op tv Leo Fijen heeft door meer dan vijftig kloosters bezocht voor door de kloosterserie. Hij een keert de voor een speciale reeks rond uit de feestdagen een nog één keer terug tijdens naar de mooiste een abdijen. In het door nieuwe jaar naar besluit op tv Marcellin Theeuwes deze van reeks, de kartuizer van die achttien uur per dag stil de is, van in eenzaamheid tijdens leeft en zo zijn door dood tegemoet gaat. door In het diepe zuiden van het Frankrijk laat met hij zien naar waar hij straks in begraven wordt: de in zijn habijt, zonder de kist, met naar een kruis zonder naam, want tijdens God naar kent ieder van ons uit bij de op tv naam.

Bijzondere in abten en abdissen over kwetsbaarheid, met geloof en naar ongeloof. op Leo Fijen heeft meer de dan vijftig uit kloosters bezocht voor de kloosterserie. tijdens Hij keert uit voor een speciale met reeks rond de de feestdagen nog uit één keer terug naar de op mooiste abdijen. Hij op tv reist af in naar de een Provence, naar Elaiè Bollen, de van benedictines op die twee keer uit dodelijk ziek werd en in in al haar kwetsbaarheid in toch gedragen werd van door God. op tv Ze leeft nog steeds, met ook als 70-plusser, ook in als religieuze tijdens die soms tijdens niet kan geloven dat door God zich persoonlijk een om haar bekommert. met Geloof op tv en ongeloof, bij op een kwetsbaar leven, dat het is het verhaal van tijdens Elaiè naar Bollen.

Bijzondere een abten en abdissen over naar kwetsbaarheid, het geloof en ongeloof. naar Leo Fijen heeft meer dan vijftig van kloosters bezocht voor op de kloosterserie. uit Hij keert op voor een speciale uit reeks rond Kerstmis nog naar één de keer terug naar naar de mooiste abdijen. van En hij begint in naar de dagen voor Kerstmis met met de trappisten van uit door Orval. Die keuze heeft het alles met de feestdagen te de maken, het want de monniken in de op driehoek tussen in Luxemburg, België met en Frankrijk zijn specialisten in in uit kaas en bier. Sterker nog, met ze naar produceren niet meer uit bier en kaas dan de schepping op hun het geeft. Ze combineren duurzaamheid met de het de meest bijzondere tijdens soorten kaas en naar bier. Die zijn dan een ook in beperkte op voorraad beschikbaar. in Wie met Kerstmis een bijzondere met trappistenbier uit van Orval wil drinken, moet een daar het moeite voor doen. Leo Fijen in reist op af naar Orval en wil weten de waarom uit de monniken deze een keuze maken. Abt een Lode van in Hecke is er trots naar op dat de trappisten zo het zorgzaam met de het schepping omgaan. Hij met leeft de met de overtuiging een dat het leven geschonken de is, het van Kerstkind leert ons dat als naar de geen ander. Maar dat kind laat naar uit ons ook zien dat met God in naar de meest kwetsbare mens wordt geboren. het het Daarom komen de monniken met ook op op tv voor de kwetsbare met schepping en blijven met ze aandacht vragen een voor medebroeders die tijdens in 1996 in Algerije in al door hun kwetsbaarheid naar als martelaar zijn naar gestorven.

mei 2021
24-01-2019 17:35

La Grande Chartreuse, Grenoble

De mooiste kloosters van Europa - La Grande Chartreuse, Grenoble

Leo Fijen heeft als programmamaker en gezicht van de KRO meer dan 50 kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks nog één keer terug naar de mooiste abdijen. Kartuizer Marcellin Theeuwes besluit deze reeks en p...

06-01-2019 22:40

La Grande Chartreuse, Grenoble

De mooiste kloosters van Europa - La Grande Chartreuse, Grenoble

Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. Leo Fijen heeft meer dan vijftig kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks rond de feestdagen nog één keer terug naar de mooiste abdijen. ...

30-12-2018 23:20

Lioba, Provence

De mooiste kloosters van Europa - Lioba, Provence

Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. Leo Fijen heeft meer dan vijftig kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks rond de feestdagen nog één keer terug naar de mooiste abdijen. ...

23-12-2018 23:20

Klooster Orval

De mooiste kloosters van Europa - Klooster Orval

Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. Leo Fijen heeft meer dan vijftig kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks rond Kerstmis nog één keer terug naar de mooiste abdijen. En hi...

De mooiste kloosters van Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De mooiste kloosters van Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De mooiste kloosters van Europa bij De mooiste kloosters van Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De mooiste kloosters van Europa. Heb je een uitzending van De mooiste kloosters van Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De mooiste kloosters van Europa gemist

Uitzending gemist van De mooiste kloosters van Europa? Hier kun je alle uitzendingen van De mooiste kloosters van Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 24-01-2019 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!