Programma gemist?

Leo Fijen heeft tijdens uit als programmamaker en met gezicht van de KRO meer dan op 50 het kloosters bezocht voor de kloosterserie. tijdens Hij het keert voor van een speciale reeks uit nog één keer terug naar de een mooiste in abdijen. Kartuizer Marcellin Theeuwes besluit in het deze reeks en praat een met Leo openhartig over zijn het met naderende dood. In het diepe de zuiden van tijdens Frankrijk laat hij zien waar naar op hij straks begraven in wordt: in zijn habijt, zonder kist, uit met een kruis het zonder door naam, want God kent in ieder van naar ons bij de naam. Op het 2 januari jl. in met is Marcellin Theeuwes van overleden.

Bijzondere abten en van abdissen over kwetsbaarheid, van geloof en ongeloof. op op Leo Fijen heeft meer met dan vijftig kloosters bezocht van voor de op tv kloosterserie. Hij keert voor een een speciale reeks rond naar de feestdagen het nog één door keer terug naar de mooiste op tv abdijen. een In het het nieuwe jaar besluit Marcellin Theeuwes deze tijdens reeks, de kartuizer in die achttien uur door uit per dag stil de is, in eenzaamheid leeft in en zo zijn uit dood tegemoet gaat. In het de een diepe zuiden van Frankrijk in laat hij zien tijdens waar hij straks op begraven wordt: tijdens in zijn habijt, zonder een kist, met een op kruis zonder tijdens naam, want God kent ieder uit van ons de bij de op naam.

Bijzondere in abten en in abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. door Leo Fijen naar heeft meer het dan vijftig door kloosters bezocht voor de de kloosterserie. Hij op keert voor een speciale de reeks rond met de feestdagen nog één keer naar terug naar tijdens de mooiste het abdijen. Hij reist uit af naar de Provence, naar van Elaiè Bollen, de benedictines met op die twee keer dodelijk ziek werd de en in met al haar kwetsbaarheid tijdens toch op gedragen werd door God. door Ze leeft nog steeds, ook door als 70-plusser, ook met door als religieuze die soms niet uit kan geloven in dat God zich uit persoonlijk om haar door bekommert. Geloof en naar ongeloof, bij een kwetsbaar in leven, dat is het het door verhaal van Elaiè in Bollen.

Bijzondere abten uit en op abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. door Leo de Fijen heeft meer dan het vijftig kloosters de bezocht voor op de kloosterserie. Hij keert tijdens voor een op tv speciale reeks rond Kerstmis nog in één op keer terug naar de mooiste abdijen. een En hij begint met in de tijdens dagen voor de Kerstmis met de trappisten van naar Orval. Die van keuze heeft alles met naar de feestdagen uit te maken, want de in monniken in de door driehoek naar tussen Luxemburg, België en tijdens Frankrijk zijn specialisten in van kaas en de bier. Sterker nog, tijdens ze produceren op niet meer bier met en kaas op dan de schepping tijdens hun geeft. Ze combineren tijdens duurzaamheid met tijdens de meest bijzondere naar soorten kaas en bier. Die uit zijn dan ook in een tijdens beperkte voorraad beschikbaar. een Wie met Kerstmis een op tv bijzondere trappistenbier van een Orval wil drinken, moet in daar moeite voor naar doen. door Leo Fijen reist de af naar Orval en uit wil weten waarom de monniken in deze keuze maken. in Abt een Lode van Hecke is naar er trots op op dat de trappisten zo door zorgzaam met naar de uit schepping omgaan. Hij leeft met uit de het overtuiging dat het leven een geschonken is, door het Kerstkind leert ons dat als door op tv geen ander. Maar dat op tv kind laat ons ook uit zien dat God in het de meest kwetsbare het mens wordt geboren. uit door Daarom komen de monniken ook op op tv door voor de kwetsbare schepping met en blijven ze naar aandacht vragen uit voor medebroeders die in 1996 in een Algerije in door al hun uit kwetsbaarheid als martelaar zijn naar gestorven.

september 2020
24-01-2019 17:35

La Grande Chartreuse, Grenoble

De mooiste kloosters van Europa - La Grande Chartreuse, Grenoble

Leo Fijen heeft als programmamaker en gezicht van de KRO meer dan 50 kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks nog één keer terug naar de mooiste abdijen. Kartuizer Marcellin Theeuwes besluit deze reeks en p...

06-01-2019 22:40

La Grande Chartreuse, Grenoble

De mooiste kloosters van Europa - La Grande Chartreuse, Grenoble

Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. Leo Fijen heeft meer dan vijftig kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks rond de feestdagen nog één keer terug naar de mooiste abdijen. ...

30-12-2018 23:20

Lioba, Provence

De mooiste kloosters van Europa - Lioba, Provence

Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. Leo Fijen heeft meer dan vijftig kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks rond de feestdagen nog één keer terug naar de mooiste abdijen. ...

23-12-2018 23:20

Klooster Orval

De mooiste kloosters van Europa - Klooster Orval

Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof. Leo Fijen heeft meer dan vijftig kloosters bezocht voor de kloosterserie. Hij keert voor een speciale reeks rond Kerstmis nog één keer terug naar de mooiste abdijen. En hi...

De mooiste kloosters van Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De mooiste kloosters van Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De mooiste kloosters van Europa bij De mooiste kloosters van Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De mooiste kloosters van Europa. Heb je een uitzending van De mooiste kloosters van Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De mooiste kloosters van Europa gemist

Uitzending gemist van De mooiste kloosters van Europa? Hier kun je alle uitzendingen van De mooiste kloosters van Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 24-01-2019 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!