Programma gemist?

Ombudsman Pieter het Hilhorst komt op voor naar de met belangen van een die mensen die in vermalen dreigen te worden op tv in ambtelijke molens. Met de een klacht met van burgers in door de hand, gaat hij verhaal de halen bij de uit overheid en zoekt uit hij naar een uit oplossing. In deze het uitzending: -Het op tv is inmiddels het duurste uit tijdens toilet van Nederland. Mieke de Maatje (71) is al 2,5 naar jaar tijdens in conflict met haar gemeente van om een aangepast met toilet te krijgen in dat aan op tv haar behoeften voldoet. Talloze met adviseurs, met ambtenaren en installateurs zijn met er aan te pas het gekomen. door Volgens schattingen is er op tv al meer dan de ?50.000,- aan in besteed. En nog door is het niet uit goed. -Op op tv 3 maart ging Nederland met naar de stembus. De met Ombudsman uit onderzocht de ervaringen van tijdens de stemmers. door Hoe bevalt het stemlokaal, het een stemmen met potlood, met de legitimatieplicht en stemmen met op de een willekeurig stembureau. door -Scholieren uit het tweede het jaar van de opleiding op Administratief en door Juridische op tv Dienstverlening aan het ROC uit Amsterdam klagen over het onderwijs met dat hen wordt uit uit geboden. Ze hebben al sinds het een begin uit van het huidige schooljaar geen de Engels en Nederlands uit gehad. Wat uit gaat de schoolleiding naar hier een aan doen? -Het O-team komt tijdens dit keer in van actie het voor acteur Maarten Spanjer. een Spanjer kreeg op een parkeerplaats met aan tijdens de Overtoom een boete van voor fout parkeren. uit Hij was verbaasd, door omdat hij op tv zijn auto door met vergunning altijd daar door aan de Overtoom neerzet. En van inderdaad: op tv Spanjer kreeg gelijk, maar van daarmee het was de boete nog niet van op van de baan... -Mevrouw in Grimmelt uit Blaricum op ontdekte vorig jaar dat zij naar helemaal het niet op het van riool was aangesloten, door maar op een op tv beerput en een zinkput het in de achtertuin. Toch heeft van op tv ze de afgelopen 20 jaar rioolbelasting het betaald. Als van ze dat naar geld terugvraagt aan de met gemeente, krijgt in ze nul op rekest. Presentatie: het Pieter van Hilhorst.

Ombudsman Pieter door Hilhorst op tv komt op voor door de belangen van die mensen die het vermalen het dreigen te worden uit in ambtelijke molens. Met de de klacht van burgers tijdens een in de hand, tijdens gaat hij verhaal halen bij naar de op tv overheid en zoekt hij uit naar een oplossing. -Burgemeester op tv weigert op te een treden tegen pesthaag. in Een pesthaag, geplant de door een boze met campinghouder tegen door wiens uitbreidingsplannen op de familie Vlemminx in Baarle-Nassau bezwaar het heeft van gemaakt, verpest sinds een op tv aantal jaren het uitzicht het van de tijdens familie. op tv De haag is niet op alleen zonder vergunning aangelegd, maar op tv is op tv volgens de rechter een ook in strijd met tijdens de APV. door Toch weigert de de burgemeester op te tijdens treden. -Onderzoek naar stemgedrag ambtenaren door uit Het blad Binnenlands door Bestuur deed aan tijdens de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen het onderzoek naar het het stemgedrag van op tv ambtenaren. In de enquête werd een ook naar de vraag gesteld of met ambtenaren door moeite zouden hebben om op tv onder een PVV-bestuurder te werken van met en of ze in dat geval een het zouden uitzien naar een andere in baan. In De naar Ombudsman de resultaten het en tijdens een reactie van politicoloog uit André Krouwel. -Gemeente op tv wil geen naar inloophuis voor kankerpatiënten. Irene de Rijk naar op tv wil een inloophuis voor kankerpatiënten door beginnen in een Zeewolde. Maar volgens naar haar weigert de gemeente de elke van medewerking en is er hooguit op tv een plekje met op het industrieterrein voor met haar. De landelijke vereniging het op Fink (Federatie van Inloophuizen in van Nederland) is verontwaardigd. -O-Team het in actie met tegen vriendjespolitiek op stembureau. met door De 74-jarige mijnheer Philip uit Amsterdam-Noord door is met bij verkiezingen al tijdens jaren lid van het uit stembureau. Leuk om het te doen, maar ook door een het aardig zakcentje voor deze naar AOW'er. Dit jaar valt op tv hij buiten de met boot. En wat met schetst zijn verbazing: het op het stembureau uit zitten alleen tijdens mensen van buiten Amsterdam. uit Allemaal een ambtenaren van het op tv stadsdeel en hun tijdens familieleden. Het in O-Team vraagt zich af of het dat normaal is. tijdens -Speeltoestellen op tv op verkeerde plek. In Duivendrecht een heeft de het gemeente in overleg met de de op bewoners een speeltuintje aangelegd. Alleen: de een speeltoestellen op tv staan niet op de plek tijdens die was afgesproken, op maar vlakbij een de weg. van Een levensgevaarlijkje situatie, een vindt buurtbewoonster op en moeder van twee kinderen, Michèle naar op tv Verburgt. Presentatie: Pieter het Hilhorst.

Ombudsman het Pieter Hilhorst door komt op voor van de belangen van die mensen uit die de vermalen dreigen te de worden in ambtelijke het molens. Met de klacht van burgers op tv tijdens in de hand, gaat hij verhaal op halen bij van de overheid uit en zoekt op tv hij naar een oplossing. Met een o.a. -Gemeente Amsterdam Oud-West met verplicht het bewoners van het nieuwbouwcomplex een Furore om een parkeergarage in de te huren die van meer dan tien in keer zo duur is als van een gewone parkeervergunning. in De Ombudsman met vindt dat onbegrijpelijk en gaat met verhaal halen. -Ieder door jaar doet Vereniging tijdens het Eigen Huis onderzoek naar de gemeentelijke uit tijdens woonlasten. De cijfers voor 2010 worden door bekendgemaakt. -Boeren in op tv Nederland op raken samen duizenden hectares tijdens land door kwijt door de op nieuwe perceelsregistratie van het ministerie van met Landbouw, dat een volgens de boeren op tv niet klopt. Zij willen in dat het nieuwe in van systeem een jaar op wordt uitgesteld totdat de uit problemen zijn opgelost. De Ombudsman op tv zoekt op steun voor hun op eis in Den Haag. met -De gemeente op Roden heeft van besloten rekeningen voortaan alleen binnen twee door weken te betalen naar door als ondernemers twee procent het korting geven. Zo niet, dan op tv de moeten ze zestig dagen wachten door op hun geld. Het door O-Team vraagt op zich af hoe de met een gemeente zou reageren naar als burgers hetzelfde in zouden doen. -In de van vorige uitzending hield De Ombudsman met een pleidooi tegen van de vervroegde afschaffing uit van de het AOW-partnertoeslag. Deze week uit besloot op tv staatssecretaris Klijnsma de bezuinigingsmaatregel van terug te in draaien. De Ombudsman staat stil in bij dit de goede nieuws. Presentatie: Pieter op tv Hilhorst.

Ombudsman Pieter naar Hilhorst komt tijdens op voor de uit belangen van die het mensen die vermalen dreigen te uit worden in op ambtelijke molens. Met de tijdens klacht van op burgers in een de hand, gaat op tv hij verhaal op halen bij de overheid en op tv zoekt in hij naar een oplossing. Met o.a. door -De tijdens politie Rotterdam het schrijft onterechte bekeuringen met uit. Oorzaak: de agenten staan uit te controleren op een met punt waar naar helemaal niet met te zien is of met automobilisten de fout door in tijdens gaan. De Ombudsman neemt naar poolshoogte en met gaat verhaal halen tijdens bij de politie. -Uit een onderzoek naar het van armoedebeleid van gemeenten op tv blijkt dat er grote verschillen op in bestaan tussen gemeenten. het Staatssecretaris Klijnsma reageert. -Wie op het of in na 1 januari 2011 65 wordt van en in een partner heeft naar die minimaal de tien jaar jonger is, verliest op de partnertoeslag AOW. Deze een maatregel zou in de 2015 in van kracht worden, maar is het door bezuinigingen tijdens op de in overheidsbegroting naar in voren gehaald. Een pleidooi om op de maatregel weer van op tv tafel te halen. in -Het O-Team komt met in actie door voor door mevrouw Ivy Gulikers met uit Geleen. Ze woont in een met appartement en is van op tv genoodzaakt haar afval in op een ondergrondse tijdens container te werpen wat haar ?1,24 op per door inworp kost. Dat naar bedrag is het afgestemd op een volle door vuilniszak, niet op de een klein zakje afval. -De naar bewoners van de het Aalsmeerse uit nieuwbouwwijk Nieuw Oosteinde kunnen een niet zonder op tv risico in hun eigen in garage parkeren. Door tijdens een fout zijn de uit erfafscheidingspaaltjes het namelijk pal voor de oprit met het geplaatst. Maar wie haalt ze tijdens weg? Presentatie: Pieter van Hilhorst.

Ombudsman Pieter naar Hilhorst komt door op voor de het belangen van die mensen in die de vermalen dreigen te worden in ambtelijke met molens. Met de met klacht van burgers in door in de hand, gaat hij het verhaal halen bij een de uit overheid en zoekt uit hij naar een met oplossing. Met o.a. -Mieke uit van der Maaten de was jarenlang stenografe op tv in de met Tweede Kamer, maar raakte het haar baan tijdens kwijt nadat ze RSI kreeg. Ondanks het medische rapporten die tijdens haar gelijk uit geven, een weigert de Tweede Kamer al negen het op tv jaar lang om aansprakelijkheid te erkennen. op -De Ombudsman vroeg in tijdens kijkers naar hun ervaringen op tv met het een doen van aangifte. op In de uitzending de uitkomsten van naar de enquête. de En uit die zijn niet positief: tijdens de hele met procedure krijgt een dikke onvoldoende. -Kinderen op die naar een het speciaal in onderwijs gaan, worden naar elke dag gehaald en op gebracht door een de taxibusje. het Maar wat als je als ouder een je kinderen uit wilt laten tijdens halen vanaf door het adres van uit de voor- en op naschoolse opvang? Dat kan niet, kregen het Sander en het Heidi Paschedag uit door Zaanstad te horen. naar De Ombudsman van laat zien uit dat het wél kan en het probeert de Zaanse van gemeenteraad te overtuigen. uit -Gehandicapten het die zich verplaatsen met een op driewieler, een rollator, in een rolstoel of op een scootmobiel hoeven uit voor die hulpmiddelen tijdens geen naar extra kaartje te kopen als tijdens ze met de trein een gaan. de Maar Germ Huizinga uit op Hengelo van die vanwege zijn handicap een loopfiets een gebruikt, moet dat op wel. Het O-Team door laat de uit NS zien dat op dit oneerlijk is. -Arianne op tv op Meulman uit Assen ergert het zich aan Locosensus, het met bedrijf dat een de waterschapsbelasting int. van Aanslagen worden namelijk de niet naar haar verstuurd, met maar naar haar thuiswonende in zoon van van 20. En dat is een geen ongelukje, het maar uit beleid: de rekening op wordt standaard gestuurd naar de oudste naar mannelijke bewoner. Presentatie: het naar Pieter Hilhorst.

Ombudsman Pieter naar Hilhorst komt op tijdens voor op tv de belangen van die uit mensen die vermalen dreigen te naar worden in tijdens ambtelijke molens. op Met de klacht van uit burgers in naar de hand, naar gaat hij verhaal halen bij de de overheid en uit zoekt hij naar een op het oplossing. Presentatie: Pieter door Hilhorst.

Ombudsman Pieter tijdens Hilhorst komt op voor de de belangen van op van die mensen die vermalen op dreigen te op worden in ambtelijke molens. Met de de uit klacht van burgers een in de hand, gaat tijdens hij verhaal uit halen bij de op overheid en zoekt hij naar naar een oplossing. Presentatie: Pieter met de Hilhorst.

Ombudsman van Pieter Hilhorst komt op de voor de belangen van de die mensen die de vermalen dreigen door te worden in ambtelijke op molens. Met de op klacht van burgers in in de hand, van gaat hij door verhaal de halen bij de overheid uit en zoekt hij naar op een oplossing. -Verkeerde man door in cel. Driss van Zeggoud uit tijdens Helmond schrikt zich een op tv ongeluk als naar er plotseling zes agenten door in zijn huis tijdens staan die in hem komen halen op omdat hij nog ruim het uit 200 dagen celstraf moet uitzitten. Pas met de na zes dagen in de gevangenis uit het lukt het Zeggoud van om Justitie ervan te overtuigen uit dat ze met de verkeerde man een te pakken op tv hebben. De Ombudsman ontdekt dat door er meer aan de met hand is: naar Zeggouds naam is naar gekoppeld aan naar een hele de lijst strafbare feiten met die door iemand anders een zijn gepleegd. De Ombudsman wil uit in van Justitie weten hoe van dit kan gebeuren en door wil de verzekering dat in die foutieve koppeling in ongedaan wordt gemaakt. een -Onderzoek door naar prijsverschil OV-chipkaart en strippenkaart. met Wordt het uit openbaar tijdens vervoer met de op invoering van de OV-chipkaart door duurder? Om die met vraag te op tv beantwoorden deed de SP onderzoek naar door het prijsverschil tussen van de strippenkaart en OV-chipkaart. Van van honderden willekeurige ritten in zes de steden naar werd de een prijs genoteerd. U ziet de een resultaten. het -Duizenden mensen in de op tv knel door bezuinigingen op tv op AWBZ. Ruim in 60.000 mensen kunnen tijdens niet langer aanspraak maken het op de door AWBZ, het gevolg een van bezuinigingen door dit kabinet. op Duizenden ouderen, chronisch op tv zieken en naar gehandicapten verliezen de tijdens zorg van waar ze altijd een een beroep op een konden doen en raken daardoor in het de problemen. van De Ombudsman brengt door de knelpunten in in kaart en vraagt met staatssecretaris Bussemaker een wat ze daar aan op gaat doen. uit -O-Team. Het O-Team komt naar ook dit keer met in actie voor tijdens een burger die naar zich beklaagt over het een uit absurde regel. Dit keer is een dat de door eigenaresse van de Pannenkoekenboot uit naar Amsterdam. Zij moet een per pannenkoek 60 de cent vermakelijkheidsretributie op betalen. de Met dat geld belooft de het gemeente de met kades op van te knappen. Maar daar tijdens merkt de het Pannenkoekenboot weinig van. -Studiefinanciering in de de met war door zaaddonor. Maite Vermeulen is op het naar kind van een op anonieme zaaddonor. Toch krijgt uit ze tijdens voor haar studiefinanciering keer op keer het de formulieren van de IB-Groep waarin een gevraagd wordt op om de gegevens van tijdens haar vader. De Ombudsman een vraagt in zich af of het geen naar tijd een wordt de formulieren op tv aan te passen. op tv Presentatie: Pieter tijdens Hilhorst.

Ombudsman Pieter Hilhorst van komt op voor op tv de uit belangen van die mensen op die vermalen dreigen te het worden op tv in ambtelijke molens. Met op de klacht van burgers van in de de hand, gaat tijdens hij verhaal halen bij in de overheid en een zoekt naar door een oplossing. een -Aandacht voor het onderzoek naar dat Binnenlandse het Zaken deed onder alle 431 op tv gemeenten in verband uit met de de verbetering van de in dienstverlening aan tijdens de burger. Eind 2010 uit moeten de gemeenten aan tijdens 41 verbeterpunten voldoen, van zoals één de telefoonnummer voor alle gemeentelijke een vragen of online het afspraken kunnen maken voor het het op aanvragen van een rijbewijs. Staatssecretaris de de van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld reageert door op op de uitkomst het van dit onderzoek. -Onschuldig van in de schulden. Bijstandsmoeder het Laura Steert uit in Assen raakt in grote door problemen van wanneer de sociale in dienst haar in uitkering stopzet. Ze wordt, het ten onrechte, verdacht van fraude. uit Pas na zes in maanden wordt met de fout hersteld en in krijgt een Laura weer de geld. Zij heeft een dan voor duizenden euro's schulden van bij deurwaarders de en incassobureaus. het De sociale dienst verwijst Laura naar op tv met de schuldsanering. De Ombudsman vindt dat in geen goede op oplossing en haalt door verhaal. -Te door laat voor asbestsanering. tijdens Dinie Rietman tijdens uit Eibergen overleed vorig jaar aan van asbestkanker, een van het de vele asbestdoden een in de omgeving het uit van het bedrijf Eternit. het In de jaren zestig, het zeventig en tachtig deelde naar Eternit het gratis asbest uit aan op omwonenden die op tv er erven en paden tijdens mee naar verhardden. Inmiddels voeren de provincies Overijssel het en Gelderland grootschalige door saneringen uit. naar Maar met Dinie Riteman kreeg pas kanker de na de met sluiting van de uit inschrijftermijn. Toen pas realiseerden de haar man door en zonen zich de het gevaar en door meldden ze in zich aan. Te laat, zegt de de provincie. De met Ombudsman plaatst op vraagtekens bij die houding van het de overheid. naar Volgens hoogleraar Lex de Burdorf is van zo'n deadline gevaarlijk voor de met volksgezondheid en uit kan de dit de komende jaren tientallen op levens op tv kosten. Hij pleit voor een openeindregeling. op tv -O-Team vecht tegen de afschaffing schriftelijke met notulen. op Het O-Team biedt elke de week hulp aan burgers die op alarm slaan in over absurde regels en met besluiten de van de overheid. op Vandaag de noodkreet van met Henk Kruijer uit Heemstede door over het afschaffen met van de op schriftelijke notulen van de met raadsvergadering. het -Station door verbouwing naar ontoegankelijk voor blinde man. Sinds met met de verbouwing van station Houten naar is het perron met niet meer met toegankelijk voor van de blinde Bert Kuitems. Zijn geleidehond naar Irma weigert het op tv perron met op te gaan omdat de een noodbeplating door haar poten verwondt. Aangezien in ProRail met niet reageert op zijn klachten, met roept Kuitems met de hulp de van De Ombudsman in. Presentatie: Pieter met tijdens Hilhorst.

april 2019
05-03-2010 21:20

Aflevering 9

De Ombudsman - Aflevering 9

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. In deze uit...

26-02-2010 21:20

Aflevering 8

De Ombudsman - Aflevering 8

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. -Burgemeest...

19-02-2010 21:20

Aflevering 7

De Ombudsman - Aflevering 7

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -G...

12-02-2010 21:20

Aflevering 6

De Ombudsman - Aflevering 6

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -D...

05-02-2010 21:20

Aflevering 5

De Ombudsman - Aflevering 5

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -M...

29-01-2010 21:20

Aflevering 4

De Ombudsman - Aflevering 4

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Presentatie...

22-01-2010 21:20

Aflevering 3

De Ombudsman - Aflevering 3

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Presentatie...

15-01-2010 21:20

Aflevering 2

De Ombudsman - Aflevering 2

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. -Verkeerde ...

08-01-2010 21:20

Aflevering 1

De Ombudsman - Aflevering 1

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt naar een oplossing. -Aandacht voor ...

Je bekijkt momenteel pagina 4 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Ombudsman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ombudsman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ombudsman bij De Ombudsman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ombudsman. Heb je een uitzending van De Ombudsman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ombudsman gemist

De Ombudsmanonderzoekt klachten van burgers over de overheid, houdt overheden een spiegel voor en zoekt naaroplossingen.

Uitzending gemist van De Ombudsman? Hier kun je alle uitzendingen van De Ombudsman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 54
  • Laatste uitzending op 09-03-2012 om 20:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord