Programma gemist?

Ombudsman uit Pieter Hilhorst tijdens komt op voor de van belangen van tijdens die mensen die vermalen dreigen te met worden in door ambtelijke molens. Met de de met klacht van burgers in de hand, naar gaat hij met verhaal halen door bij de overheid de en zoekt hij naar een uit door oplossing. In deze uitzending: -Het tijdens is inmiddels het duurste met toilet van Nederland. tijdens in Mieke Maatje (71) tijdens is al 2,5 een jaar in conflict met met haar gemeente om een aangepast een toilet te krijgen een dat aan haar het behoeften voldoet. in Talloze in adviseurs, ambtenaren en installateurs zijn er uit tijdens aan te pas gekomen. Volgens op tv schattingen uit is er al meer dan ?50.000,- uit aan besteed. En een nog op tv is het niet met goed. -Op 3 maart ging het tijdens Nederland naar de stembus. De door Ombudsman onderzocht de ervaringen een van de de stemmers. de Hoe bevalt het stemlokaal, het in stemmen op met potlood, de legitimatieplicht en stemmen op tv het op een willekeurig stembureau. van -Scholieren uit het naar tweede jaar van van de opleiding Administratief en Juridische een naar Dienstverlening aan het ROC Amsterdam de klagen tijdens over het onderwijs dat hen wordt uit geboden. Ze op tv hebben de al sinds het begin van met het huidige naar schooljaar geen het Engels en Nederlands de gehad. Wat gaat de schoolleiding de hier aan in doen? -Het O-team met komt dit naar keer in actie voor acteur op tv Maarten Spanjer. Spanjer van kreeg op een parkeerplaats uit aan de Overtoom tijdens op tv een boete voor fout parkeren. Hij met was op tv verbaasd, omdat op tv hij zijn auto met vergunning altijd een daar aan op tv de Overtoom neerzet. naar En inderdaad: naar Spanjer kreeg met gelijk, maar daarmee was de boete op nog niet van op de baan... het -Mevrouw tijdens Grimmelt uit Blaricum ontdekte vorig tijdens jaar in dat zij helemaal niet door op het een riool was aangesloten, maar op een uit beerput en tijdens een zinkput in op tv de een achtertuin. Toch heeft ze de afgelopen met 20 een jaar rioolbelasting betaald. Als ze op door dat geld terugvraagt aan een de gemeente, de krijgt ze nul op met rekest. Presentatie: door Pieter Hilhorst.

Ombudsman tijdens Pieter Hilhorst uit komt op voor de de belangen van die mensen die door vermalen op tv dreigen te worden in de ambtelijke molens. Met de op tv op klacht van burgers uit in de hand, gaat hij met verhaal halen naar bij de op overheid en zoekt op tv hij naar een met oplossing. -Burgemeester weigert het op te treden tegen op tv pesthaag. Een pesthaag, geplant een door het een boze campinghouder tegen wiens met uitbreidingsplannen de uit familie Vlemminx met in Baarle-Nassau bezwaar heeft gemaakt, met verpest sinds een aantal door jaren het uitzicht op van naar de familie. De op tv haag is naar niet alleen zonder uit vergunning aangelegd, maar is met volgens de rechter het ook in strijd met de door APV. Toch tijdens weigert de op burgemeester op te treden. de -Onderzoek naar stemgedrag met ambtenaren Het blad in Binnenlands Bestuur deed aan op tv de vooravond van de de gemeenteraadsverkiezingen onderzoek in naar het in stemgedrag van ambtenaren. de In de enquête het werd uit ook de vraag gesteld of ambtenaren naar moeite zouden hebben op tv naar om onder een PVV-bestuurder te op werken en op tv of ze in in dat geval op tv zouden uitzien naar een andere baan. de In met De Ombudsman de van resultaten en een reactie van van politicoloog André Krouwel. het -Gemeente tijdens wil geen inloophuis uit voor kankerpatiënten. Irene naar de Rijk wil een inloophuis van voor kankerpatiënten beginnen in in door Zeewolde. Maar volgens op tv haar weigert de tijdens gemeente elke medewerking door en is er hooguit de een plekje op door het industrieterrein voor tijdens haar. uit De landelijke vereniging Fink door (Federatie van Inloophuizen in Nederland) het is verontwaardigd. -O-Team de in de actie tegen vriendjespolitiek op stembureau. de De 74-jarige mijnheer tijdens naar Philip uit Amsterdam-Noord is op tv bij verkiezingen al jaren lid op tv met van het stembureau. Leuk om in te doen, maar tijdens ook in een aardig zakcentje op voor deze AOW'er. de Dit jaar valt tijdens hij buiten de het boot. En wat schetst zijn verbazing: tijdens naar op het stembureau op tv zitten alleen mensen het van buiten Amsterdam. in Allemaal ambtenaren van het stadsdeel van en hun familieleden. naar Het O-Team vraagt zich een af of dat op normaal is. uit -Speeltoestellen uit op verkeerde plek. In Duivendrecht op heeft tijdens de gemeente in overleg van met de de bewoners een speeltuintje aangelegd. Alleen: tijdens de speeltoestellen staan op tv niet op de plek met die was uit afgesproken, maar vlakbij op tv de weg. Een levensgevaarlijkje op tv situatie, met vindt buurtbewoonster en op moeder van in twee kinderen, Michèle op tv Verburgt. Presentatie: Pieter de Hilhorst.

Ombudsman met Pieter Hilhorst op komt op voor de belangen door van die het mensen die vermalen met dreigen te worden in ambtelijke naar molens. Met met de op klacht van burgers in de de hand, gaat op tv hij verhaal het halen bij de overheid op tv en zoekt hij naar een in oplossing. van Met o.a. -Gemeente Amsterdam het Oud-West de verplicht bewoners van het nieuwbouwcomplex Furore het tijdens om een parkeergarage te huren die het naar meer dan tien keer zo duur op is als naar een gewone parkeervergunning. De een de Ombudsman vindt dat onbegrijpelijk op tv en gaat verhaal halen. met -Ieder jaar tijdens doet Vereniging Eigen het Huis onderzoek naar de de gemeentelijke woonlasten. tijdens De cijfers voor met 2010 worden bekendgemaakt. -Boeren een in Nederland op raken samen tijdens duizenden hectares land kwijt een door de nieuwe perceelsregistratie van van het ministerie van tijdens uit Landbouw, dat volgens de uit boeren niet de klopt. Zij willen van dat het nieuwe met systeem een jaar wordt uitgesteld op tv totdat de problemen zijn het opgelost. De Ombudsman door zoekt steun met voor hun eis van in Den Haag. -De van gemeente een Roden heeft besloten rekeningen voortaan naar alleen de binnen twee het weken te betalen de als ondernemers twee procent korting geven. de Zo niet, dan een uit moeten ze zestig dagen wachten het op het hun geld. Het O-Team vraagt zich op tv af hoe op de gemeente met zou reageren als burgers door hetzelfde zouden doen. op -In op de vorige uitzending het hield De Ombudsman een pleidooi tegen de een de vervroegde afschaffing van naar de AOW-partnertoeslag. Deze naar week besloot staatssecretaris Klijnsma de van naar bezuinigingsmaatregel terug te draaien. uit De Ombudsman staat met stil bij op dit goede nieuws. Presentatie: Pieter door Hilhorst.

Ombudsman Pieter Hilhorst het komt op voor door naar de belangen van die mensen die met in vermalen dreigen te worden op tv in ambtelijke molens. Met de van klacht van op burgers in het de hand, gaat hij verhaal in halen uit bij de uit overheid en zoekt uit hij naar een uit oplossing. Met o.a. het -De politie Rotterdam schrijft onterechte naar bekeuringen uit. naar Oorzaak: de agenten de staan te controleren op een naar punt waar uit helemaal niet te zien met is of automobilisten naar de fout de in gaan. De in Ombudsman neemt poolshoogte in en gaat verhaal halen het bij de politie. op tv -Uit onderzoek naar de het armoedebeleid naar van gemeenten blijkt dat tijdens het er grote verschillen door bestaan tussen gemeenten. Staatssecretaris Klijnsma met reageert. -Wie een op of na 1 op januari 2011 65 op tv wordt en een een partner op tv heeft die minimaal tien jaar met jonger is, verliest de door partnertoeslag AOW. met Deze maatregel zou door in 2015 op tv van kracht op tv worden, maar is door bezuinigingen op een de naar overheidsbegroting naar voren gehaald. het Een pleidooi om naar de op maatregel weer van het tafel te halen. -Het O-Team komt de in actie naar voor mevrouw Ivy Gulikers uit naar uit Geleen. Ze woont uit in een appartement en naar is genoodzaakt haar op tv afval op tv in een ondergrondse container op te werpen wat haar ?1,24 tijdens het per inworp kost. naar Dat bedrag is afgestemd op een in volle vuilniszak, niet de op de een klein zakje met afval. -De bewoners van de met een Aalsmeerse nieuwbouwwijk Nieuw Oosteinde kunnen niet tijdens zonder een risico in hun eigen garage op het parkeren. Door een fout zijn de de erfafscheidingspaaltjes een namelijk pal voor de een oprit geplaatst. Maar een wie haalt ze het weg? Presentatie: naar Pieter Hilhorst.

Ombudsman Pieter in Hilhorst komt op voor de de de belangen van de die mensen die vermalen dreigen te in door worden in ambtelijke molens. Met op tv de klacht van door burgers tijdens in de hand, een gaat hij verhaal halen bij uit de in overheid en zoekt de hij naar een door oplossing. Met o.a. een -Mieke van der van Maaten was jarenlang stenografe in door de in Tweede Kamer, maar raakte door haar baan kwijt een nadat ze RSI kreeg. Ondanks van op medische rapporten die haar op tv gelijk geven, weigert de door Tweede Kamer al negen met jaar lang door om aansprakelijkheid te uit erkennen. -De Ombudsman vroeg op kijkers naar hun uit ervaringen met het van doen met van aangifte. In de met uitzending de met uitkomsten van de op tv enquête. En die uit zijn niet positief: de het hele procedure krijgt het een dikke onvoldoende. -Kinderen van in die naar het speciaal onderwijs gaan, door met worden elke dag gehaald en in gebracht door een op tv taxibusje. op tv Maar wat als je als een ouder door je kinderen wilt laten uit halen vanaf het adres door van de voor- en het het naschoolse opvang? Dat kan niet, van kregen Sander en door Heidi Paschedag uit van Zaanstad te horen. De in op tv Ombudsman laat zien het dat het wél kan en probeert door de de Zaanse gemeenteraad te op overtuigen. -Gehandicapten die zich verplaatsen uit met met een driewieler, een rollator, naar een rolstoel of naar een scootmobiel door hoeven voor met die hulpmiddelen geen extra het kaartje te kopen als op ze met op tv de trein gaan. Maar Germ op tv Huizinga uit Hengelo van die de vanwege zijn van handicap een loopfiets gebruikt, moet naar dat wel. Het O-Team in laat de NS het zien dat het dit de oneerlijk is. -Arianne Meulman in uit Assen het ergert zich aan op tv Locosensus, het bedrijf naar dat de waterschapsbelasting int. Aanslagen worden de het namelijk niet naar haar in verstuurd, maar de naar haar thuiswonende zoon van tijdens 20. een En dat is geen ongelukje, maar de beleid: op tv de rekening door wordt standaard gestuurd door naar de oudste uit mannelijke bewoner. Presentatie: Pieter in Hilhorst.

Ombudsman een Pieter Hilhorst komt op door voor op de belangen van tijdens die mensen die vermalen dreigen te van worden van in ambtelijke molens. Met in de klacht van met burgers in in de hand, gaat hij op verhaal halen bij de het overheid en zoekt het op tv hij naar een oplossing. Presentatie: Pieter op tv een Hilhorst.

Ombudsman tijdens Pieter Hilhorst de komt op voor de belangen het van het die mensen die vermalen op dreigen te worden in ambtelijke een molens. Met uit de in klacht van burgers uit in de hand, gaat in hij verhaal halen bij de de overheid en de zoekt hij naar op een oplossing. de Presentatie: Pieter tijdens Hilhorst.

Ombudsman met Pieter Hilhorst de komt op voor van de belangen van die een mensen die vermalen uit dreigen te worden door in ambtelijke molens. Met uit de klacht van burgers met in de met hand, gaat hij het verhaal halen tijdens bij de uit overheid en zoekt het hij naar een oplossing. -Verkeerde op man in door cel. Driss Zeggoud uit van Helmond schrikt zich naar een ongeluk als er in op tv plotseling zes agenten in de zijn huis op staan die hem komen halen tijdens omdat hij uit nog ruim 200 dagen celstraf een moet uitzitten. het Pas na zes dagen de in de gevangenis uit van lukt het Zeggoud in om Justitie ervan te de overtuigen dat ze de uit verkeerde man te met pakken tijdens hebben. De Ombudsman ontdekt dat er op op tv meer aan de hand is: Zeggouds uit uit naam is gekoppeld aan met een hele lijst strafbare tijdens feiten die door iemand op tv anders zijn op tv gepleegd. De Ombudsman tijdens wil van door Justitie weten naar hoe dit kan op tv gebeuren en wil de verzekering tijdens dat die foutieve koppeling uit door ongedaan wordt gemaakt. een -Onderzoek naar prijsverschil OV-chipkaart en het strippenkaart. Wordt de het openbaar vervoer met door de invoering van van de op tv OV-chipkaart duurder? Om een die vraag te van beantwoorden deed de SP onderzoek naar een het op tv prijsverschil tussen strippenkaart en OV-chipkaart. de in Van honderden willekeurige door ritten in zes op steden werd de prijs genoteerd. U met ziet met de resultaten. -Duizenden mensen in naar de knel door in met bezuinigingen op AWBZ. Ruim 60.000 op tv mensen kunnen niet het langer tijdens aanspraak maken op de AWBZ, op het gevolg uit van bezuinigingen door dit kabinet. op Duizenden ouderen, chronisch op tv zieken en gehandicapten uit verliezen door de zorg waar ze de altijd een beroep op de konden doen en in raken daardoor in naar de problemen. naar De een Ombudsman brengt de de knelpunten in kaart en vraagt het staatssecretaris Bussemaker wat tijdens ze daar aan door gaat doen. -O-Team. uit Het tijdens O-Team komt ook dit van keer in actie de voor een burger in die zich beklaagt over een een absurde naar regel. Dit keer is in dat uit de eigenaresse van de Pannenkoekenboot uit de Amsterdam. Zij moet van per pannenkoek het 60 cent vermakelijkheidsretributie in betalen. Met dat een geld belooft de gemeente een de kades in op te knappen. in Maar daar op merkt de naar Pannenkoekenboot weinig van. -Studiefinanciering een in de war door naar zaaddonor. Maite Vermeulen door is het kind op van naar een anonieme zaaddonor. Toch uit krijgt ze een voor haar studiefinanciering keer op keer uit op tv formulieren van de IB-Groep tijdens waarin gevraagd wordt naar om de het gegevens van haar vader. met De Ombudsman vraagt zich af het van of het geen tijd van wordt de formulieren met aan te passen. uit Presentatie: Pieter naar Hilhorst.

Ombudsman Pieter met Hilhorst komt op met voor de de belangen van een die mensen die vermalen dreigen te in een worden in ambtelijke naar molens. Met de klacht van burgers de in in de hand, gaat hij in verhaal halen uit bij de overheid in en zoekt naar in een oplossing. -Aandacht de voor het tijdens onderzoek dat Binnenlandse Zaken deed van onder alle op tv 431 gemeenten in verband met uit de in verbetering van de dienstverlening op aan de burger. Eind tijdens 2010 moeten de in gemeenten op aan 41 tijdens verbeterpunten voldoen, zoals tijdens één telefoonnummer voor op alle gemeentelijke vragen of op online afspraken kunnen maken voor van met het aanvragen van een rijbewijs. tijdens Staatssecretaris van van Binnenlandse Zaken Ank in Bijleveld reageert op door de uitkomst van dit in onderzoek. -Onschuldig met in de schulden. uit Bijstandsmoeder Laura Steert uit Assen in raakt in tijdens grote problemen wanneer de een sociale een dienst haar uitkering stopzet. Ze het wordt, ten naar onrechte, verdacht van de fraude. Pas na zes een maanden wordt de de fout hersteld het en krijgt Laura een weer van geld. Zij heeft dan tijdens voor duizenden euro's schulden het bij deurwaarders en met incassobureaus. uit De sociale dienst tijdens verwijst Laura naar de schuldsanering. op De Ombudsman vindt een dat geen op tv goede oplossing en haalt door verhaal. -Te met laat voor van asbestsanering. Dinie Rietman uit Eibergen overleed op tv vorig op tv jaar aan door asbestkanker, een van in de vele asbestdoden in de omgeving op op tv van het bedrijf Eternit. In de in jaren zestig, met zeventig en tachtig naar deelde Eternit op gratis asbest uit aan omwonenden uit die op er erven en paden mee door verhardden. Inmiddels voeren naar de provincies de Overijssel en de Gelderland grootschalige saneringen uit. in Maar Dinie naar Riteman kreeg uit pas kanker na tijdens de sluiting van de inschrijftermijn. Toen tijdens pas realiseerden haar door man en zonen naar zich het gevaar uit en meldden op tv ze zich aan. Te naar op laat, zegt de provincie. De door Ombudsman plaatst vraagtekens bij van die houding in van de overheid. Volgens van naar hoogleraar Lex Burdorf is zo'n deadline naar gevaarlijk tijdens voor de volksgezondheid en kan op tv dit tijdens de komende jaren tientallen levens met de kosten. Hij pleit voor een openeindregeling. naar -O-Team vecht tegen het afschaffing schriftelijke notulen. op van Het O-Team biedt elke week het hulp aan burgers op die alarm slaan op over absurde regels en met besluiten van de de overheid. Vandaag de een tijdens noodkreet van Henk Kruijer uit Heemstede naar de over het afschaffen van uit de schriftelijke notulen van de de raadsvergadering. in -Station door verbouwing op ontoegankelijk voor blinde naar man. Sinds de verbouwing van tijdens station Houten in is het perron door niet meer toegankelijk voor met de blinde Bert in Kuitems. Zijn geleidehond naar Irma weigert op het perron op te het tijdens gaan omdat de noodbeplating haar met poten verwondt. Aangezien ProRail door niet reageert op tv op zijn klachten, roept op de Kuitems de hulp van De naar Ombudsman in. Presentatie: Pieter uit uit Hilhorst.

juni 2021
05-03-2010 21:20

Aflevering 9

De Ombudsman - Aflevering 9

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. In deze uit...

26-02-2010 21:20

Aflevering 8

De Ombudsman - Aflevering 8

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. -Burgemeest...

19-02-2010 21:20

Aflevering 7

De Ombudsman - Aflevering 7

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -G...

12-02-2010 21:20

Aflevering 6

De Ombudsman - Aflevering 6

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -D...

05-02-2010 21:20

Aflevering 5

De Ombudsman - Aflevering 5

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -M...

29-01-2010 21:20

Aflevering 4

De Ombudsman - Aflevering 4

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Presentatie...

22-01-2010 21:20

Aflevering 3

De Ombudsman - Aflevering 3

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Presentatie...

15-01-2010 21:20

Aflevering 2

De Ombudsman - Aflevering 2

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. -Verkeerde ...

08-01-2010 21:20

Aflevering 1

De Ombudsman - Aflevering 1

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt naar een oplossing. -Aandacht voor ...

Je bekijkt momenteel pagina 4 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Ombudsman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ombudsman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ombudsman bij De Ombudsman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ombudsman. Heb je een uitzending van De Ombudsman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ombudsman gemist

De Ombudsmanonderzoekt klachten van burgers over de overheid, houdt overheden een spiegel voor en zoekt naaroplossingen.

Uitzending gemist van De Ombudsman? Hier kun je alle uitzendingen van De Ombudsman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 54
  • Laatste uitzending op 09-03-2012 om 20:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!