Programma gemist?

Ombudsman Pieter uit Hilhorst naar komt op voor de belangen van het die uit mensen die vermalen dreigen van te worden in op tv ambtelijke molens. een Met de klacht tijdens van burgers in een de hand, gaat hij de verhaal halen bij naar de overheid het en zoekt hij naar een het door oplossing. In deze uitzending: het -Het is inmiddels uit het duurste een toilet van Nederland. het Mieke Maatje (71) is al tijdens 2,5 jaar uit in conflict met haar gemeente uit om een de aangepast de toilet te krijgen dat aan een haar behoeften voldoet. uit Talloze adviseurs, ambtenaren de en op installateurs zijn er aan op tv te pas in gekomen. Volgens schattingen is er op al door meer dan ?50.000,- aan met besteed. En nog een is het niet goed. een -Op 3 maart ging de het Nederland naar de van stembus. De Ombudsman onderzocht de ervaringen uit van de stemmers. met tijdens Hoe bevalt het stemlokaal, het stemmen op het met potlood, de tijdens legitimatieplicht en stemmen tijdens op een willekeurig stembureau. op tv -Scholieren uit het met tweede jaar van de tijdens opleiding Administratief en Juridische tijdens tijdens Dienstverlening aan het tijdens ROC Amsterdam klagen over het onderwijs in dat door hen wordt geboden. Ze tijdens hebben de al sinds het begin op tv van het huidige het schooljaar geen Engels en een Nederlands gehad. op tv Wat gaat de tijdens schoolleiding hier aan doen? door -Het O-team op tv komt dit uit keer in actie op tv voor acteur Maarten Spanjer. tijdens Spanjer kreeg op een door parkeerplaats aan de in Overtoom in een boete voor fout de parkeren. Hij was op verbaasd, omdat op hij zijn auto met vergunning altijd het het daar aan de Overtoom uit neerzet. En inderdaad: Spanjer kreeg naar op gelijk, maar daarmee was de de boete nog niet van de de baan... -Mevrouw op tv Grimmelt uit Blaricum in de ontdekte vorig jaar dat zij op tv helemaal in niet op het het riool was aangesloten, maar op door een beerput en door een zinkput in de de de achtertuin. Toch heeft ze in de afgelopen 20 in jaar rioolbelasting het betaald. Als ze dat met geld terugvraagt aan de op tv gemeente, krijgt tijdens ze nul op rekest. tijdens Presentatie: op tv Pieter Hilhorst.

Ombudsman Pieter uit Hilhorst komt het op voor naar de belangen van die mensen die van vermalen door dreigen te door worden in ambtelijke van molens. Met de op klacht van burgers in de de hand, in gaat hij verhaal halen bij de van overheid en naar zoekt hij naar naar een oplossing. -Burgemeester weigert op op door te treden op tegen pesthaag. Een pesthaag, tijdens geplant door het een boze campinghouder op tv tegen wiens uitbreidingsplannen de familie Vlemminx de op tv in Baarle-Nassau bezwaar heeft gemaakt, verpest een sinds van een aantal jaren het uitzicht in van van de familie. De van haag is niet alleen van zonder vergunning aangelegd, door maar is volgens de in rechter ook op in strijd met het de APV. Toch weigert uit de in burgemeester op op te treden. -Onderzoek naar stemgedrag een ambtenaren tijdens Het blad Binnenlands Bestuur deed het aan de tijdens vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen met onderzoek met naar het stemgedrag van ambtenaren. naar In de enquête werd een ook de vraag de gesteld of ambtenaren het moeite zouden in hebben om onder tijdens een PVV-bestuurder te naar werken door en of ze de in dat geval zouden van uitzien naar een andere baan. door In een De Ombudsman de resultaten en het een reactie van tijdens politicoloog een André Krouwel. -Gemeente wil in geen in inloophuis voor kankerpatiënten. Irene de naar Rijk wil een inloophuis door voor kankerpatiënten in beginnen in Zeewolde. Maar een naar volgens haar weigert tijdens de gemeente elke medewerking en het is er hooguit door een plekje op het de industrieterrein voor haar. uit De landelijke vereniging door Fink van (Federatie van Inloophuizen in in Nederland) is op tv verontwaardigd. -O-Team in door actie tegen naar vriendjespolitiek op stembureau. De 74-jarige in mijnheer Philip in uit Amsterdam-Noord is bij op verkiezingen al jaren lid in op tv van het stembureau. Leuk om een te doen, op tv maar ook een aardig zakcentje op tv voor op deze AOW'er. door Dit jaar valt hij in buiten de boot. En wat op schetst zijn verbazing: door op tijdens het stembureau uit zitten alleen mensen van buiten Amsterdam. met Allemaal ambtenaren op tv van het stadsdeel en op tijdens hun familieleden. Het O-Team op vraagt zich af of uit dat normaal is. naar -Speeltoestellen uit op verkeerde plek. door In Duivendrecht heeft de gemeente in tijdens overleg van met de bewoners met een speeltuintje aangelegd. Alleen: de naar door speeltoestellen staan niet op op tv de plek die was het afgesproken, maar vlakbij de in weg. Een in levensgevaarlijkje situatie, vindt buurtbewoonster uit en moeder de van twee kinderen, met Michèle Verburgt. op tv Presentatie: Pieter naar Hilhorst.

Ombudsman Pieter met Hilhorst het komt op voor op tv de belangen van die mensen in die vermalen op tv dreigen te worden in in ambtelijke van molens. Met de klacht van van burgers het in de hand, door gaat hij verhaal tijdens halen bij de overheid in en zoekt hij naar een in oplossing. Met o.a. met -Gemeente door Amsterdam Oud-West op tv verplicht bewoners van van het nieuwbouwcomplex Furore om een in parkeergarage uit te huren die meer dan tien de de keer zo duur is als tijdens een gewone parkeervergunning. in De Ombudsman met vindt dat onbegrijpelijk en gaat van verhaal halen. uit -Ieder de jaar doet Vereniging Eigen Huis onderzoek van naar de door gemeentelijke de woonlasten. De cijfers van voor 2010 worden een bekendgemaakt. -Boeren in Nederland raken samen met duizenden hectares naar land uit kwijt door de nieuwe perceelsregistratie van uit het de ministerie van door Landbouw, dat volgens op tv de boeren niet klopt. Zij op willen dat het de nieuwe in systeem een jaar wordt uitgesteld van totdat de tijdens problemen zijn opgelost. de De Ombudsman zoekt met steun voor hun eis in op op Den Haag. -De gemeente Roden uit heeft een besloten rekeningen voortaan op alleen binnen twee weken te betalen op door als ondernemers twee procent korting op geven. Zo naar niet, dan op moeten ze zestig dagen met wachten op hun geld. Het op O-Team vraagt door zich af hoe de de gemeente in zou reageren als met burgers hetzelfde naar zouden doen. -In de vorige uitzending het hield De uit Ombudsman een pleidooi tegen op de vervroegde afschaffing op tv van de AOW-partnertoeslag. op tv Deze uit week besloot staatssecretaris Klijnsma uit de bezuinigingsmaatregel terug te in draaien. De Ombudsman naar staat in stil bij dit het goede nieuws. een Presentatie: Pieter Hilhorst.

Ombudsman Pieter op Hilhorst tijdens komt op voor de door belangen van die mensen die tijdens vermalen dreigen te van de worden in ambtelijke molens. uit Met de klacht van burgers op tv in de tijdens hand, gaat de hij verhaal halen bij met de overheid in en zoekt op tv hij naar een oplossing. een Met o.a. -De politie in Rotterdam schrijft onterechte bekeuringen van uit. Oorzaak: uit de agenten in staan te van controleren op een punt waar helemaal naar niet te tijdens zien is of automobilisten de in de fout in op tv gaan. De Ombudsman neemt de poolshoogte en gaat verhaal halen tijdens bij tijdens de politie. -Uit onderzoek naar met het armoedebeleid met van gemeenten het blijkt dat er grote tijdens verschillen op tv bestaan tussen gemeenten. Staatssecretaris Klijnsma reageert. van -Wie op op of op tv na 1 januari op 2011 65 wordt en een tijdens partner door heeft die minimaal tien jaar jonger uit is, op verliest de partnertoeslag naar AOW. Deze maatregel zou op in 2015 een van kracht worden, het maar is door bezuinigingen op naar tijdens de overheidsbegroting naar voren gehaald. uit Een pleidooi om de uit de maatregel weer van het tafel te halen. -Het van O-Team komt met in actie voor mevrouw Ivy Gulikers door uit Geleen. Ze een op tv woont in een appartement in en is genoodzaakt haar uit afval in een tijdens ondergrondse container te uit werpen wat haar een ?1,24 per inworp kost. met Dat bedrag is uit afgestemd op op een volle vuilniszak, niet uit op naar een klein in zakje afval. -De bewoners naar van de Aalsmeerse nieuwbouwwijk Nieuw van door Oosteinde kunnen niet zonder risico in de hun eigen garage door parkeren. Door de een uit fout zijn de erfafscheidingspaaltjes namelijk pal een op voor de oprit geplaatst. Maar in wie van haalt ze weg? Presentatie: tijdens Pieter Hilhorst.

Ombudsman tijdens Pieter Hilhorst komt op op voor de belangen van op die mensen die naar vermalen tijdens dreigen te naar worden in ambtelijke molens. op tv Met de een klacht van burgers in de hand, het gaat op hij verhaal halen bij de tijdens overheid en van zoekt hij naar uit een oplossing. door Met o.a. -Mieke van der naar Maaten was op tv jarenlang stenografe in de van het Tweede Kamer, maar raakte op tv haar baan het kwijt nadat ze RSI kreeg. tijdens Ondanks medische uit rapporten die haar gelijk uit geven, weigert de in Tweede Kamer al op negen jaar lang om in met aansprakelijkheid te erkennen. -De Ombudsman vroeg met kijkers naar hun door ervaringen uit met het met doen van aangifte. In in de uitzending de uitkomsten op tv van door de enquête. En die zijn uit niet positief: de hele door procedure in krijgt een dikke onvoldoende. -Kinderen de naar die naar het speciaal onderwijs gaan, uit worden door elke dag gehaald en gebracht het door op een taxibusje. de Maar wat als een je als ouder je kinderen uit wilt laten halen vanaf op tv de het adres van de voor- op tv en het naschoolse opvang? Dat kan niet, kregen op tv het Sander en Heidi op tv Paschedag uit Zaanstad te horen. De van Ombudsman laat uit zien de dat het wél in kan en probeert de Zaanse gemeenteraad met te overtuigen. het -Gehandicapten het die zich verplaatsen met het een driewieler, een rollator, een het de rolstoel of een scootmobiel door hoeven voor die op hulpmiddelen geen extra kaartje te door kopen met als ze op tv met de trein gaan. Maar Germ tijdens Huizinga uit uit Hengelo die vanwege naar zijn handicap een loopfiets een gebruikt, moet de dat met wel. Het O-Team op laat de NS in zien dat dit oneerlijk op is. -Arianne Meulman uit naar Assen ergert zich op aan Locosensus, het bedrijf het uit dat de waterschapsbelasting int. Aanslagen worden naar namelijk niet in naar haar verstuurd, in maar de naar haar thuiswonende zoon van in 20. het En dat is geen ongelukje, maar naar beleid: met de rekening naar wordt standaard gestuurd naar de op oudste mannelijke met bewoner. Presentatie: Pieter het Hilhorst.

Ombudsman door Pieter Hilhorst komt op op voor de belangen van in die mensen die tijdens vermalen naar dreigen te worden in ambtelijke met molens. Met in de klacht op tv van burgers door in de hand, een gaat hij verhaal halen bij de naar overheid een en zoekt hij naar naar een oplossing. Presentatie: uit Pieter door Hilhorst.

Ombudsman naar Pieter Hilhorst op tv komt op voor naar de belangen van die mensen die uit vermalen dreigen te de in worden in ambtelijke op tv molens. Met de klacht van burgers tijdens in de met hand, van gaat hij verhaal halen bij door de op tv overheid en zoekt hij naar naar een oplossing. Presentatie: Pieter met op tv Hilhorst.

Ombudsman Pieter de Hilhorst op komt op voor de door belangen van die mensen die de vermalen door dreigen te worden in op ambtelijke molens. Met de in klacht van burgers op tv in de hand, met met gaat hij verhaal halen bij de naar in overheid en zoekt hij naar een de oplossing. van -Verkeerde man in in cel. Driss Zeggoud van uit Helmond schrikt van zich een ongeluk als tijdens er plotseling de zes agenten in zijn huis op met staan die hem komen halen uit omdat hij nog ruim naar 200 dagen het celstraf moet op tv uitzitten. Pas na met zes dagen in in de gevangenis lukt het Zeggoud uit om Justitie ervan tijdens van te overtuigen dat ze de verkeerde uit man te door pakken het hebben. De Ombudsman ontdekt dat de er meer aan met de hand op tv is: Zeggouds naam van is gekoppeld aan naar een hele lijst strafbare feiten de die door een iemand anders naar zijn gepleegd. De Ombudsman wil van uit van Justitie weten tijdens hoe dit kan gebeuren en door wil naar de verzekering dat die foutieve koppeling in ongedaan tijdens wordt gemaakt. -Onderzoek naar prijsverschil uit op tv OV-chipkaart en strippenkaart. Wordt op tv het openbaar op tv vervoer met de invoering van de in door OV-chipkaart duurder? Om die vraag een te beantwoorden deed de een SP onderzoek naar naar het prijsverschil in tussen strippenkaart op en OV-chipkaart. Van honderden willekeurige met ritten naar in zes steden werd naar de uit prijs genoteerd. U ziet de resultaten. een -Duizenden mensen naar in de knel door een bezuinigingen op tijdens AWBZ. Ruim op 60.000 mensen kunnen de niet langer aanspraak maken op het op de AWBZ, het gevolg tijdens van bezuinigingen met door dit kabinet. de Duizenden ouderen, chronisch zieken en op gehandicapten verliezen de een zorg waar ze altijd door een beroep op op konden de doen en raken naar daardoor in de het problemen. De Ombudsman brengt uit de knelpunten in met kaart uit en vraagt staatssecretaris Bussemaker wat met ze daar in aan gaat op tv doen. -O-Team. Het O-Team komt ook in dit op keer in actie voor het een burger die zich met beklaagt over het een absurde regel. Dit door keer is dat tijdens een de eigenaresse van de Pannenkoekenboot op tv uit Amsterdam. Zij tijdens moet per pannenkoek door 60 uit cent vermakelijkheidsretributie betalen. Met dat geld uit belooft de de gemeente de tijdens kades op te door knappen. Maar daar merkt door de Pannenkoekenboot naar weinig van. -Studiefinanciering naar in de war door zaaddonor. tijdens Maite Vermeulen uit is het het kind van een anonieme tijdens zaaddonor. Toch het krijgt ze voor het haar studiefinanciering keer in op keer formulieren van van de IB-Groep in waarin gevraagd wordt om de van gegevens in van haar vader. De de Ombudsman vraagt door zich af of uit het geen tijd wordt het de formulieren op tv aan te passen. met Presentatie: Pieter de Hilhorst.

Ombudsman Pieter van Hilhorst komt in op voor de belangen van naar in die mensen die vermalen uit dreigen te worden in in ambtelijke molens. Met door de met klacht van burgers van in de hand, gaat tijdens hij verhaal halen tijdens bij de overheid en zoekt uit naar naar een oplossing. op tv -Aandacht voor het onderzoek de dat Binnenlandse Zaken deed onder op tv alle 431 gemeenten met met in verband met de door verbetering van de naar dienstverlening aan de burger. Eind naar 2010 moeten de op gemeenten van aan 41 in verbeterpunten voldoen, zoals één telefoonnummer voor in alle gemeentelijke vragen naar of online afspraken naar kunnen de maken voor het met aanvragen van tijdens een rijbewijs. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken het Ank op Bijleveld reageert van op de uitkomst van dit op onderzoek. -Onschuldig met in de schulden. op Bijstandsmoeder Laura Steert uit naar Assen raakt in op grote problemen wanneer de van sociale dienst haar uit op uitkering stopzet. Ze wordt, ten onrechte, de verdacht op van fraude. Pas het na zes maanden wordt met de fout hersteld en met krijgt Laura weer naar geld. Zij door heeft dan voor duizenden van euro's schulden bij van deurwaarders en tijdens incassobureaus. De sociale het dienst door verwijst Laura naar naar de schuldsanering. De Ombudsman vindt door dat geen goede oplossing door en haalt verhaal. op -Te laat voor de asbestsanering. een Dinie Rietman uit Eibergen in overleed vorig van jaar aan asbestkanker, een in van de de vele asbestdoden in de omgeving de van het het bedrijf Eternit. In de op tv jaren zestig, zeventig een uit en tachtig deelde Eternit op gratis asbest uit aan tijdens omwonenden die er door erven en paden uit mee met verhardden. Inmiddels voeren de provincies uit Overijssel en Gelderland uit grootschalige saneringen op tv uit. Maar Dinie Riteman in kreeg pas kanker op tv na de in sluiting van de inschrijftermijn. Toen op tv pas tijdens realiseerden haar man en naar zonen zich van het gevaar en tijdens meldden ze zich aan. Te het met laat, zegt de provincie. van De Ombudsman plaatst vraagtekens bij van die de houding van tijdens de overheid. Volgens hoogleraar naar Lex Burdorf is zo'n het deadline gevaarlijk voor uit de volksgezondheid en van kan dit de een komende jaren tientallen het levens kosten. Hij tijdens pleit voor een openeindregeling. op -O-Team vecht tegen op naar afschaffing schriftelijke notulen. Het O-Team biedt met elke week hulp met aan door burgers die alarm het slaan over uit absurde regels en besluiten op van de overheid. Vandaag de door noodkreet van Henk een op tv Kruijer uit Heemstede tijdens over het afschaffen met van de schriftelijke het notulen van de raadsvergadering. een -Station door verbouwing op ontoegankelijk voor met blinde man. Sinds een de verbouwing van station Houten het is het van perron niet meer tijdens toegankelijk voor de op tv blinde Bert Kuitems. Zijn geleidehond met Irma weigert het met perron op te op gaan een omdat de noodbeplating een haar poten met verwondt. Aangezien ProRail niet reageert op de met zijn klachten, roept Kuitems de hulp het van De door Ombudsman door in. Presentatie: Pieter de Hilhorst.

februari 2020
05-03-2010 21:20

Aflevering 9

De Ombudsman - Aflevering 9

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. In deze uit...

26-02-2010 21:20

Aflevering 8

De Ombudsman - Aflevering 8

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. -Burgemeest...

19-02-2010 21:20

Aflevering 7

De Ombudsman - Aflevering 7

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -G...

12-02-2010 21:20

Aflevering 6

De Ombudsman - Aflevering 6

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -D...

05-02-2010 21:20

Aflevering 5

De Ombudsman - Aflevering 5

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Met o.a. -M...

29-01-2010 21:20

Aflevering 4

De Ombudsman - Aflevering 4

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Presentatie...

22-01-2010 21:20

Aflevering 3

De Ombudsman - Aflevering 3

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. Presentatie...

15-01-2010 21:20

Aflevering 2

De Ombudsman - Aflevering 2

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt hij naar een oplossing. -Verkeerde ...

08-01-2010 21:20

Aflevering 1

De Ombudsman - Aflevering 1

Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Met de klacht van burgers in de hand, gaat hij verhaal halen bij de overheid en zoekt naar een oplossing. -Aandacht voor ...

Je bekijkt momenteel pagina 4 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Ombudsman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ombudsman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ombudsman bij De Ombudsman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ombudsman. Heb je een uitzending van De Ombudsman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ombudsman gemist

De Ombudsmanonderzoekt klachten van burgers over de overheid, houdt overheden een spiegel voor en zoekt naaroplossingen.

Uitzending gemist van De Ombudsman? Hier kun je alle uitzendingen van De Ombudsman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 54
  • Laatste uitzending op 09-03-2012 om 20:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!