Programma gemist?

Door het tijdens jarenlange oorlogsgeweld ligt uit Syrië letterlijk en figuurlijk op tv in tijdens puin. Buitenlandse steun in moet het land er in weer bovenop helpen. van Hulporganisatie met Kerk in Actie is al begonnen, uit maar op tv kun je hulp op geven zonder automatisch tijdens dictator Assad, die nog steeds door stevig in het een zadel zit, in te steunen? Kerkelijke hulp in aan Syrië: tijdens de noodzaak, maar van ook de twijfels en een de dilemma's. uit Aanleiding is de najaarscampagne met uit van Kerk in Actie, Bouw door de kerk in uit Syrië weer op. Jacobine van uit Geel praat hierover met de in directeur van Kerk tijdens in Actie, de in hulporganisatie van de het Protestantse Kerk, Jurjen de door een Groot, BNNVARA-journalist Sinan Can en theoloog de het en activist Rikko in Voorberg.

De in discussie over het bijzonder onderwijs uit is weer volop de gaande. Heeft dit in onderwijs nog toekomst? van van Jacobine Geel in gesprek met minister uit van het Onderwijs Arie Slob, op predikant (en met voormalig docent Levensbeschouwing) Tom in Mikkers en leerkracht/onderzoeker Marietje met Beemsterboer.

Steeds de meer mensen op zoeken hun geluk of levensdoel op tv in yoga van of andere spirituele tijdens moderne, oosterse wijsheidsleer. Maar van wat als op je je uit overgeeft aan een spiritueel naar leraar of op tv goeroe die zijn boekje te een buiten gaat of als van er groepsdwang het aan te tijdens pas komt? van Daarover praat Jacobine de Geel met Stine met Jensen, Samuel Vermeulen en tijdens Hans Knibbe.

Jacobine Geel een in gesprek met op tv mensen uit de Biblebelt door op tv naar aanleiding van de het verrassend grote succes van de de tentoonstelling Bij ons een in de Biblebelt, naar op tv in Museum Catharijneconvent. Wat een is hun identiteit en door waar het staat die onder de druk?

Talkshow tijdens van Jacobine uit Geel.

Predikant op Ebi Wassenaar overleefde in 2017 tijdens ternauwernood een aanslag in op de haar leven. Anderhalf uur een lag zij badend in een haar bloed de op op tv de koude kerkvloer, tijdens voor dood achtergelaten door de met dader. Nu is uit zij halfzijdig de verlamd, lichamelijk totaal door afhankelijk van naar anderen en kan haar beroep van de dominee nooit op meer uitoefenen. door De dochter van Wanda Beemsterboer op werd door met 36 messteken vermoord door het haar ex-vriend en naar de man met van de Loes Soepnel werd door haar van stiefzoon omgebracht. Kunnen zij met de moordenaar door vergeven, een ook als hij geen naar berouw toont?

In oktober 2018 van de gingen De Indië Monologen in tijdens première. Schrijfster Yvonne Keuls een was één op van de sprekers. Zij de vertelt van in haar het monoloog over de traumatische het ervaringen van haar van familie in het jappenkamp. het En Claartje door Kruijff, nog een het paar dagen Theoloog van des Vaderlands, ging aan een de hand op van een bijzondere op bijbeltje op zoek naar op de geschiedenis in van haar grootmoeder in de het door jappenkamp.

Wat gebeurt er de als naar je partner uit ziek wordt en totaal verandert. naar Kies je dan de voor de jezelf of voor je partner? het Hoe kan van je trouw blijven op tv tot aan uit de dood? Jacobine een Geel in gesprek een met ervaringsdeskundigen Simone Noordegraaf en Lideweij van Bosman en geestelijk op verzorger Thea in Kloek.

De op tv ontkerkelijking in Nederland zet stevig van met door. Zo bleek weer uit het uit laatste, dikke van rapport een van het Sociaal Cultureel Planbureau. Kerken het zouden er het moedeloos van kunnen op worden. Of niet? Nu met in de stof over op tv het rapport een tijdens beetje is neergedaald en het nieuwe naar jaar met al onderweg, de praten we over de gevolgen met in godsdienstsocioloog en het onderzoeker van het met Sociaal Cultureel Planbureau, Joep het de op Hart.

Begin tijdens dit jaar naar verscheen het boek Slotcouplet van de een van longarts Sander de Hosson. Een pleidooi op voor meer van menselijkheid in de zorg, in op met name voor de mensen die te horen hebben gekregen op een dat ze niet de lang meer te tijdens leven hebben. Waarom is het boek in zo'n op tv succes? En wat is er met nodig in door die van levensfase? Jacobine Geel in gesprek op tv met specialist ouderengeneeskunde Margot de een Verkuylen, Mariska van Veenen, die haar het man verloor het aan kanker en met journalist Rob het Bruntink.

De Tweede Kamer op met heeft recent een tijdens wetswijziging aangenomen, waarin staat dat van kinderen die met rond de door geboorte zijn overleden met terugwerkende kracht uit met hun in naam in het bevolkingsregister met opgenomen kunnen tijdens worden. Journaliste het Roos Schlikker verloor een tien jaar geleden haar dochtertje op Liv tijdens op tv de geboorte. Dankzij op haar een column over het onderwerp in kreeg een door petitie over dit onderwerp 82.000 op tv handtekeningen. Anne-Marie Vermaat naar verloor op 51 jaar geleden een haar zoon Bart. Corien het van Zweden had een uit zusje in dat tijdens de naar geboorte overleed en met schreef er een boek in over.

Of tijdens je nou uit de een gezin van negen kinderen door komt, of je naar bent tijdens enig kind, op tv mantelzorg voor een vader of moeder naar kan op tot flinke de spanningen leiden. Hoe zorgen we de dat mantelzorg naar niet een het kwelling wordt (in de door laatste levensfase)? een Jacobine Geel praat hierover naar met Chazia het Mourali, auteur van Het met einde voor beginners, Jolanda Zuydgeest, op tv schrijver van tijdens Een op tv gouden gezin en familietherapeut Else-Marie op tv van den de Eerenbeemt.

De toename van op tv stress in onze een samenleving het is een actueel onderwerp. het Met het name jongeren bezwijken op steeds van jongere leeftijd aan de tijdens stress. Uit een het door onderzoek onder studenten op door de Christelijke in hogeschool Windesheim bleek dat naar een kwart van op tv de ondervraagde studenten last de heeft van burn-outklachten, vaak met op tv veroorzaakt door prestatiedruk. de Hoe groot is de druk op het jongeren, waar in komt van die druk vandaan en een hoe kunnen we van jongeren weerbaarder maken? Te naar gast: Psychiater Bram de Bakker, uit minister van OCW de Arie Slob en studente Sanne Touw, op tv die tijdens recent een in burn-out kreeg.

Geloven op tv in een tijd van op ontkerkelijking in is misschien wel het moeilijkste van wat door er is. Voor jongeren zeker. een Want wat van nemen zij nog mee met van het het geloof van hun ouders? Jacobine tijdens Geel in gesprek met met vader en naar op dochter Frank en Lisanne Bosman én in moeder van en zoon Désanne van van Brederode tijdens en Jesse Peters.

oktober 2019
05-10-2019 16:50

Kun je hulp verlenen in Syrië zonder vuile handen te maken?

Jacobine - Kun je hulp verlenen in Syrië zonder vuile handen te maken?

Door het jarenlange oorlogsgeweld ligt Syrië letterlijk en figuurlijk in puin. Buitenlandse steun moet het land er weer bovenop helpen. Hulporganisatie Kerk in Actie is al begonnen, maar kun je hulp geven zonder automatisch dictator Assad, ...

28-09-2019 16:45

Heeft het bijzonder onderwijs nog toekomst?

Jacobine - Heeft het bijzonder onderwijs nog toekomst?

De discussie over het bijzonder onderwijs is weer volop gaande. Heeft dit onderwijs nog toekomst? Jacobine Geel in gesprek met minister van Onderwijs Arie Slob, predikant (en voormalig docent Levensbeschouwing) Tom Mikkers en leerkracht/ond...

21-09-2019 16:45

Wat zijn de gevaren van moderne spiritualiteit?

Jacobine - Wat zijn de gevaren van moderne spiritualiteit?

Steeds meer mensen zoeken hun geluk of levensdoel in yoga of andere spirituele moderne, oosterse wijsheidsleer. Maar wat als je je overgeeft aan een spiritueel leraar of goeroe die zijn boekje te buiten gaat of als er groepsdwang aan te pas...

14-09-2019 16:45

Is er toekomst voor de Bible Belt?

Jacobine - Is er toekomst voor de Bible Belt?

Jacobine Geel in gesprek met mensen uit de Biblebelt naar aanleiding van het verrassend grote succes van de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt, in Museum Catharijneconvent. Wat is hun identiteit en waar staat die onder druk?

07-09-2019 16:45

Jacobine

Jacobine - Jacobine

Talkshow van Jacobine Geel.

17-08-2019 16:40

Kun je een moordenaar vergeven

Jacobine - Kun je een moordenaar vergeven

Predikant Ebi Wassenaar overleefde in 2017 ternauwernood een aanslag op haar leven. Anderhalf uur lag zij badend in haar bloed op de koude kerkvloer, voor dood achtergelaten door de dader. Nu is zij halfzijdig verlamd, lichamelijk totaal af...

10-08-2019 16:45

Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

Jacobine - Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

In oktober 2018 gingen De Indië Monologen in première. Schrijfster Yvonne Keuls was één van de sprekers. Zij vertelt in haar monoloog over de traumatische ervaringen van haar familie in het jappenkamp. En Claartje Kruijff, nog een paar dage...

03-08-2019 16:45

Hoe blijf je trouw tot in den dood?

Jacobine - Hoe blijf je trouw tot in den dood?

Wat gebeurt er als je partner ziek wordt en totaal verandert. Kies je dan voor jezelf of voor je partner? Hoe kan je trouw blijven tot aan de dood? Jacobine Geel in gesprek met ervaringsdeskundigen Simone Noordegraaf en Lideweij Bosman en g...

27-07-2019 16:45

Is er toekomst voor het christendom in Nederland?

Jacobine - Is er toekomst voor het christendom in Nederland?

De ontkerkelijking in Nederland zet stevig door. Zo bleek weer uit het laatste, dikke rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Kerken zouden er moedeloos van kunnen worden. Of niet? Nu de stof over het rapport een beetje is neergedaald...

20-07-2019 16:45

Moeten artsen meer hun nabijheid tonen in laatste levensfase?

Jacobine - Moeten artsen meer hun nabijheid tonen in laatste levensfase?

Begin dit jaar verscheen het boek Slotcouplet van de longarts Sander de Hosson. Een pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg, met name voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. Waarom is het boek zo'...

18-07-2019 15:20

Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?

Jacobine - Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?

De Tweede Kamer heeft recent een wetswijziging aangenomen, waarin staat dat kinderen die rond de geboorte zijn overleden met terugwerkende kracht met hun naam in het bevolkingsregister opgenomen kunnen worden. Journaliste Roos Schlikker ver...

06-07-2019 16:35

Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Jacobine - Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Of je nou uit een gezin van negen kinderen komt, of je bent enig kind, mantelzorg voor een vader of moeder kan tot flinke spanningen leiden. Hoe zorgen we dat mantelzorg niet een kwelling wordt (in de laatste levensfase)? Jacobine Geel praa...

29-06-2019 16:30

Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?

Jacobine - Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?

De toename van stress in onze samenleving is een actueel onderwerp. Met name jongeren bezwijken op steeds jongere leeftijd aan de stress. Uit een onderzoek onder studenten op de Christelijke hogeschool Windesheim bleek dat een kwart van de ...

23-06-2019 06:55

Welke draai geven kinderen aan geloof van hun ouders?

Jacobine - Welke draai geven kinderen aan geloof van hun ouders?

Geloven in een tijd van ontkerkelijking is misschien wel het moeilijkste wat er is. Voor jongeren zeker. Want wat nemen zij nog mee van het geloof van hun ouders? Jacobine Geel in gesprek met vader en dochter Frank en Lisanne Bosman én moed...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Jacobine gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jacobine de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jacobine bij Jacobine liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jacobine. Heb je een uitzending van Jacobine gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jacobine gemist

Uitzending gemist van Jacobine? Hier kun je alle uitzendingen van Jacobine kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 39
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!