Programma gemist?

Door het door jarenlange oorlogsgeweld tijdens ligt Syrië letterlijk en uit figuurlijk in puin. Buitenlandse van steun moet met het tijdens land er weer bovenop helpen. Hulporganisatie het Kerk in op Actie is al begonnen, op tv maar kun je tijdens hulp geven op zonder automatisch uit dictator Assad, die nog op tv steeds stevig in op het het zadel zit, te op tv steunen? Kerkelijke hulp aan in Syrië: de noodzaak, maar ook uit de twijfels met en de dilemma's. Aanleiding op is de de najaarscampagne van het Kerk in in Actie, Bouw de kerk tijdens in Syrië door weer op. Jacobine Geel praat een hierover met uit de directeur van Kerk in uit Actie, de op tv hulporganisatie van een de Protestantse Kerk, op Jurjen de Groot, BNNVARA-journalist Sinan in Can en naar theoloog het en activist Rikko op tv Voorberg.

De op discussie over het bijzonder onderwijs tijdens van is weer volop het gaande. Heeft dit op onderwijs nog toekomst? met Jacobine Geel in gesprek met met minister van Onderwijs Arie van Slob, predikant (en op voormalig op tv docent Levensbeschouwing) Tom Mikkers door en leerkracht/onderzoeker Marietje op Beemsterboer.

Steeds uit meer mensen zoeken hun een geluk of levensdoel in het yoga of andere door spirituele moderne, op tv oosterse wijsheidsleer. Maar wat het als je van je overgeeft aan uit een spiritueel leraar of van op tv goeroe die zijn uit boekje te buiten gaat of in als er met groepsdwang aan door te pas komt? een Daarover praat Jacobine Geel met op Stine Jensen, Samuel op Vermeulen en Hans op tv Knibbe.

Jacobine uit Geel in gesprek op met mensen uit uit de Biblebelt naar met aanleiding van het verrassend uit grote succes uit van de tentoonstelling Bij in ons in de Biblebelt, in een in Museum Catharijneconvent. Wat is hun op identiteit en in waar tijdens staat die onder de druk?

Talkshow op tv van Jacobine op tv Geel.

Predikant een Ebi Wassenaar overleefde in 2017 met het ternauwernood een aanslag op haar leven. uit uit Anderhalf uur lag zij badend in in haar door bloed op de koude kerkvloer, door door voor dood achtergelaten door tijdens de dader. tijdens Nu is zij halfzijdig verlamd, lichamelijk tijdens totaal afhankelijk van van anderen naar en kan haar op beroep van dominee nooit meer op uitoefenen. De tijdens dochter van Wanda het Beemsterboer werd een met 36 messteken vermoord van door haar in ex-vriend en de het man van een Loes Soepnel werd de door haar stiefzoon op tv omgebracht. Kunnen zij de met moordenaar vergeven, uit ook als hij geen berouw het toont?

In met oktober 2018 gingen De Indië van met Monologen in première. Schrijfster Yvonne uit Keuls was op tv één van op de sprekers. Zij vertelt in haar uit monoloog over de met traumatische ervaringen op tv van naar haar familie in van het jappenkamp. En Claartje Kruijff, in nog een in paar dagen Theoloog des op tv Vaderlands, ging aan met de een hand van een bijzondere de bijbeltje op van zoek naar de tijdens geschiedenis van haar grootmoeder in het tijdens door jappenkamp.

Wat tijdens gebeurt er als je een partner ziek wordt en een totaal verandert. op tv Kies je dan met voor jezelf of tijdens voor je partner? met Hoe kan tijdens je trouw blijven tot naar aan tijdens de dood? Jacobine Geel een in gesprek met ervaringsdeskundigen Simone naar Noordegraaf een en Lideweij Bosman met en geestelijk verzorger door Thea Kloek.

De op tv ontkerkelijking in naar Nederland zet stevig door. Zo bleek naar weer uit uit het laatste, dikke rapport een van met het Sociaal Cultureel met Planbureau. Kerken tijdens zouden er moedeloos van een kunnen worden. Of op tv niet? Nu de het stof over door het rapport een beetje een is neergedaald en het door nieuwe jaar met al onderweg, praten we over door de gevolgen uit met godsdienstsocioloog en onderzoeker een van het Sociaal met Cultureel van Planbureau, Joep de door Hart.

Begin in dit jaar verscheen het boek in Slotcouplet van uit de op tv longarts Sander de met Hosson. Een pleidooi in voor meer menselijkheid in de op tv zorg, van met name voor mensen de die te door horen hebben gekregen dat ze niet een het lang meer te leven tijdens hebben. Waarom is het het boek het zo'n succes? En wat op is er nodig in die met levensfase? Jacobine in Geel in gesprek op tv met specialist een ouderengeneeskunde Margot Verkuylen, Mariska van tijdens Veenen, die haar tijdens door man verloor aan in kanker en journalist Rob op tv Bruntink.

De de Tweede Kamer heeft op recent een tijdens wetswijziging aangenomen, waarin staat dat met kinderen die rond door de geboorte de zijn overleden met terugwerkende kracht van met hun op tv naam in door het bevolkingsregister opgenomen naar kunnen worden. Journaliste Roos Schlikker naar een verloor tien jaar geleden haar dochtertje het tijdens Liv tijdens de geboorte. tijdens Dankzij haar column het over het tijdens onderwerp kreeg een petitie over dit met onderwerp met 82.000 handtekeningen. Anne-Marie Vermaat in verloor 51 tijdens jaar geleden het haar zoon Bart. Corien van Zweden het had een met zusje dat tijdens van de geboorte overleed in en schreef er een de boek van over.

Of met je nou uit op tv een gezin het van negen kinderen het komt, of je bent enig kind, op tv mantelzorg voor een de vader of op moeder kan van tot flinke tijdens spanningen leiden. Hoe zorgen uit we dat mantelzorg niet het een kwelling tijdens wordt (in uit de laatste levensfase)? op tv Jacobine Geel praat hierover in met Chazia Mourali, een auteur van Het einde tijdens voor op tv beginners, Jolanda Zuydgeest, tijdens schrijver van Een gouden gezin en op tv een familietherapeut Else-Marie van het den Eerenbeemt.

De door toename van de stress in onze samenleving is een op in actueel onderwerp. Met name jongeren door bezwijken op steeds jongere naar leeftijd aan van de het stress. Uit een tijdens onderzoek onder studenten op de het Christelijke hogeschool Windesheim met bleek dat een een kwart van de ondervraagde naar studenten door last heeft van met burn-outklachten, vaak veroorzaakt door prestatiedruk. uit op Hoe groot is de op tv druk op jongeren, waar op komt van die druk vandaan en hoe met kunnen we jongeren op weerbaarder maken? Te gast: op Psychiater Bram in Bakker, minister van met OCW Arie Slob en van studente uit Sanne Touw, die recent een een burn-out het kreeg.

Geloven in een door tijd van ontkerkelijking op met is misschien wel het het moeilijkste wat van er is. Voor jongeren op zeker. Want wat nemen zij op tijdens nog mee van met het geloof van hun ouders? Jacobine de een Geel in gesprek met vader een en met dochter Frank en Lisanne Bosman een én moeder en zoon op tv Désanne van Brederode op tv door en Jesse Peters.

juli 2020
05-10-2019 16:50

Kun je hulp verlenen in Syrië zonder vuile handen te maken?

Jacobine - Kun je hulp verlenen in Syrië zonder vuile handen te maken?

Door het jarenlange oorlogsgeweld ligt Syrië letterlijk en figuurlijk in puin. Buitenlandse steun moet het land er weer bovenop helpen. Hulporganisatie Kerk in Actie is al begonnen, maar kun je hulp geven zonder automatisch dictator Assad, ...

28-09-2019 16:45

Heeft het bijzonder onderwijs nog toekomst?

Jacobine - Heeft het bijzonder onderwijs nog toekomst?

De discussie over het bijzonder onderwijs is weer volop gaande. Heeft dit onderwijs nog toekomst? Jacobine Geel in gesprek met minister van Onderwijs Arie Slob, predikant (en voormalig docent Levensbeschouwing) Tom Mikkers en leerkracht/ond...

21-09-2019 16:45

Wat zijn de gevaren van moderne spiritualiteit?

Jacobine - Wat zijn de gevaren van moderne spiritualiteit?

Steeds meer mensen zoeken hun geluk of levensdoel in yoga of andere spirituele moderne, oosterse wijsheidsleer. Maar wat als je je overgeeft aan een spiritueel leraar of goeroe die zijn boekje te buiten gaat of als er groepsdwang aan te pas...

14-09-2019 16:45

Is er toekomst voor de Bible Belt?

Jacobine - Is er toekomst voor de Bible Belt?

Jacobine Geel in gesprek met mensen uit de Biblebelt naar aanleiding van het verrassend grote succes van de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt, in Museum Catharijneconvent. Wat is hun identiteit en waar staat die onder druk?

07-09-2019 16:45

Jacobine

Jacobine - Jacobine

Talkshow van Jacobine Geel.

17-08-2019 16:40

Kun je een moordenaar vergeven

Jacobine - Kun je een moordenaar vergeven

Predikant Ebi Wassenaar overleefde in 2017 ternauwernood een aanslag op haar leven. Anderhalf uur lag zij badend in haar bloed op de koude kerkvloer, voor dood achtergelaten door de dader. Nu is zij halfzijdig verlamd, lichamelijk totaal af...

10-08-2019 16:45

Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

Jacobine - Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

In oktober 2018 gingen De Indië Monologen in première. Schrijfster Yvonne Keuls was één van de sprekers. Zij vertelt in haar monoloog over de traumatische ervaringen van haar familie in het jappenkamp. En Claartje Kruijff, nog een paar dage...

03-08-2019 16:45

Hoe blijf je trouw tot in den dood?

Jacobine - Hoe blijf je trouw tot in den dood?

Wat gebeurt er als je partner ziek wordt en totaal verandert. Kies je dan voor jezelf of voor je partner? Hoe kan je trouw blijven tot aan de dood? Jacobine Geel in gesprek met ervaringsdeskundigen Simone Noordegraaf en Lideweij Bosman en g...

27-07-2019 16:45

Is er toekomst voor het christendom in Nederland?

Jacobine - Is er toekomst voor het christendom in Nederland?

De ontkerkelijking in Nederland zet stevig door. Zo bleek weer uit het laatste, dikke rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Kerken zouden er moedeloos van kunnen worden. Of niet? Nu de stof over het rapport een beetje is neergedaald...

20-07-2019 16:45

Moeten artsen meer hun nabijheid tonen in laatste levensfase?

Jacobine - Moeten artsen meer hun nabijheid tonen in laatste levensfase?

Begin dit jaar verscheen het boek Slotcouplet van de longarts Sander de Hosson. Een pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg, met name voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. Waarom is het boek zo'...

18-07-2019 15:20

Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?

Jacobine - Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?

De Tweede Kamer heeft recent een wetswijziging aangenomen, waarin staat dat kinderen die rond de geboorte zijn overleden met terugwerkende kracht met hun naam in het bevolkingsregister opgenomen kunnen worden. Journaliste Roos Schlikker ver...

06-07-2019 16:35

Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Jacobine - Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Of je nou uit een gezin van negen kinderen komt, of je bent enig kind, mantelzorg voor een vader of moeder kan tot flinke spanningen leiden. Hoe zorgen we dat mantelzorg niet een kwelling wordt (in de laatste levensfase)? Jacobine Geel praa...

29-06-2019 16:30

Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?

Jacobine - Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?

De toename van stress in onze samenleving is een actueel onderwerp. Met name jongeren bezwijken op steeds jongere leeftijd aan de stress. Uit een onderzoek onder studenten op de Christelijke hogeschool Windesheim bleek dat een kwart van de ...

23-06-2019 06:55

Welke draai geven kinderen aan geloof van hun ouders?

Jacobine - Welke draai geven kinderen aan geloof van hun ouders?

Geloven in een tijd van ontkerkelijking is misschien wel het moeilijkste wat er is. Voor jongeren zeker. Want wat nemen zij nog mee van het geloof van hun ouders? Jacobine Geel in gesprek met vader en dochter Frank en Lisanne Bosman én moed...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Jacobine gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jacobine de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jacobine bij Jacobine liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jacobine. Heb je een uitzending van Jacobine gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jacobine gemist

Uitzending gemist van Jacobine? Hier kun je alle uitzendingen van Jacobine kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 39
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!