Programma gemist?

Door met het jarenlange oorlogsgeweld ligt Syrië van letterlijk en figuurlijk op in puin. Buitenlandse naar op tv steun moet het land er weer het bovenop een helpen. Hulporganisatie Kerk in van Actie is al begonnen, een in maar kun je hulp geven zonder een automatisch dictator naar Assad, naar die nog steeds stevig in met het zadel zit, te op steunen? Kerkelijke hulp naar naar aan Syrië: de noodzaak, maar ook op tv de twijfels door en met de dilemma's. Aanleiding is op tv de najaarscampagne van Kerk in uit op Actie, Bouw de kerk in een Syrië naar weer op. Jacobine Geel praat door hierover met de van directeur het van Kerk in Actie, de hulporganisatie de van uit de Protestantse uit Kerk, Jurjen de Groot, BNNVARA-journalist Sinan op tv Can een en theoloog en met activist Rikko de Voorberg.

De discussie door over naar het bijzonder onderwijs een is weer volop gaande. Heeft dit door onderwijs nog de toekomst? Jacobine Geel in een gesprek met het minister van Onderwijs Arie in naar Slob, predikant (en door voormalig docent Levensbeschouwing) in Tom Mikkers en leerkracht/onderzoeker van Marietje Beemsterboer.

Steeds meer tijdens mensen zoeken door hun geluk of levensdoel in tijdens yoga in of andere spirituele moderne, tijdens oosterse wijsheidsleer. Maar door wat als in je je een overgeeft aan een spiritueel het leraar of met goeroe die zijn boekje uit te buiten gaat of in als van er groepsdwang aan te naar pas komt? Daarover in praat Jacobine Geel met tijdens Stine Jensen, Samuel Vermeulen met en Hans het Knibbe.

Jacobine Geel op tv in het gesprek met mensen uit tijdens de Biblebelt van naar aanleiding van het verrassend op tv grote succes door van de uit tentoonstelling Bij ons in de de Biblebelt, in van Museum Catharijneconvent. Wat tijdens is hun een identiteit en waar staat die de onder door druk?

Talkshow van van Jacobine de Geel.

Predikant Ebi uit Wassenaar overleefde in in 2017 ternauwernood een uit aanslag op haar leven. tijdens Anderhalf uur met lag op zij badend in haar bloed door op de koude uit kerkvloer, voor de dood achtergelaten door de dader. op tv Nu op is zij halfzijdig verlamd, lichamelijk in totaal afhankelijk door van anderen op en kan haar op beroep van dominee nooit een meer naar uitoefenen. De dochter van Wanda Beemsterboer op tv werd door met 36 messteken vermoord door de een haar ex-vriend en naar de man van door Loes Soepnel werd door een haar stiefzoon omgebracht. Kunnen tijdens zij de moordenaar door vergeven, ook als op hij geen berouw door toont?

In de oktober 2018 gingen De een Indië Monologen in op tv première. door Schrijfster Yvonne Keuls was één het van in de sprekers. Zij van vertelt in haar van monoloog over de traumatische het ervaringen van door haar familie in met het jappenkamp. En het Claartje Kruijff, nog door een paar dagen Theoloog des Vaderlands, op tv ging aan de met hand van een van bijzondere bijbeltje op van zoek een naar de geschiedenis van haar door grootmoeder tijdens in het een jappenkamp.

Wat met gebeurt er als een je partner ziek wordt op en totaal het verandert. Kies je dan het voor van jezelf of voor door je partner? Hoe kan naar je trouw op tv blijven tot aan de dood? Jacobine op Geel met in gesprek met ervaringsdeskundigen uit Simone Noordegraaf van en Lideweij Bosman en geestelijk op tv verzorger de Thea Kloek.

De ontkerkelijking de in door Nederland zet stevig door. een Zo bleek weer uit het het op laatste, dikke rapport van het uit Sociaal Cultureel Planbureau. Kerken met zouden er moedeloos uit in van kunnen worden. Of niet? in Nu de stof over naar het rapport een op tv beetje op tv is neergedaald en het van nieuwe op jaar al onderweg, praten we over in tijdens de gevolgen met godsdienstsocioloog op tv en onderzoeker van tijdens het Sociaal uit Cultureel Planbureau, Joep de uit Hart.

Begin dit jaar naar verscheen het van boek uit Slotcouplet van de longarts Sander de met Hosson. de Een pleidooi voor op meer menselijkheid in de zorg, een met door name voor mensen die van te horen hebben gekregen uit dat ze niet in lang meer op te leven in hebben. Waarom is het het boek zo'n succes? in En wat is er van uit nodig in die levensfase? Jacobine Geel naar in in gesprek met specialist ouderengeneeskunde op Margot Verkuylen, Mariska van door Veenen, die het haar man verloor van aan kanker en op journalist uit Rob Bruntink.

De op Tweede Kamer heeft tijdens recent een wetswijziging aangenomen, waarin naar staat dat de kinderen die rond de het geboorte zijn naar overleden met terugwerkende een kracht met hun een naam in het tijdens bevolkingsregister opgenomen het kunnen worden. Journaliste Roos Schlikker van verloor tien naar jaar geleden haar op dochtertje Liv tijdens de de van geboorte. Dankzij haar column door over het met onderwerp kreeg een petitie over met dit op tv onderwerp 82.000 handtekeningen. van Anne-Marie Vermaat verloor 51 jaar door geleden haar een zoon Bart. Corien van Zweden op had een tijdens zusje dat tijdens de in het geboorte overleed en schreef van er een boek op over.

Of van je nou uit een gezin een op van negen kinderen komt, of op je bent enig met kind, mantelzorg op voor een vader of moeder in met kan tot flinke spanningen de leiden. Hoe zorgen de we dat mantelzorg op tv niet een een kwelling wordt (in de laatste levensfase)? tijdens Jacobine Geel praat met hierover met Chazia tijdens Mourali, auteur van in Het einde voor in beginners, Jolanda op tv Zuydgeest, schrijver het van Een op gouden gezin en familietherapeut het Else-Marie van den van Eerenbeemt.

De het toename van de stress in onze samenleving uit is een het actueel onderwerp. Met name jongeren het bezwijken tijdens op steeds jongere leeftijd aan de het stress. Uit tijdens een onderzoek onder studenten naar op tv op de Christelijke hogeschool op Windesheim bleek dat een kwart op van de de ondervraagde studenten naar last heeft van burn-outklachten, vaak door veroorzaakt een door prestatiedruk. naar Hoe groot is de door druk op jongeren, tijdens waar komt die van druk vandaan en van hoe kunnen we jongeren met weerbaarder maken? Te uit gast: Psychiater Bram naar Bakker, minister door van OCW Arie Slob en naar studente Sanne Touw, de die recent een tijdens burn-out met kreeg.

Geloven in een van tijd van ontkerkelijking tijdens is met misschien wel het het moeilijkste wat er is. naar Voor jongeren tijdens zeker. Want wat nemen op tv zij nog mee van tijdens het geloof op van hun de ouders? Jacobine Geel in gesprek op tv met vader in en de dochter Frank en Lisanne Bosman de én moeder in en zoon tijdens Désanne van Brederode en Jesse naar Peters.

februari 2020
05-10-2019 16:50

Kun je hulp verlenen in Syrië zonder vuile handen te maken?

Jacobine - Kun je hulp verlenen in Syrië zonder vuile handen te maken?

Door het jarenlange oorlogsgeweld ligt Syrië letterlijk en figuurlijk in puin. Buitenlandse steun moet het land er weer bovenop helpen. Hulporganisatie Kerk in Actie is al begonnen, maar kun je hulp geven zonder automatisch dictator Assad, ...

28-09-2019 16:45

Heeft het bijzonder onderwijs nog toekomst?

Jacobine - Heeft het bijzonder onderwijs nog toekomst?

De discussie over het bijzonder onderwijs is weer volop gaande. Heeft dit onderwijs nog toekomst? Jacobine Geel in gesprek met minister van Onderwijs Arie Slob, predikant (en voormalig docent Levensbeschouwing) Tom Mikkers en leerkracht/ond...

21-09-2019 16:45

Wat zijn de gevaren van moderne spiritualiteit?

Jacobine - Wat zijn de gevaren van moderne spiritualiteit?

Steeds meer mensen zoeken hun geluk of levensdoel in yoga of andere spirituele moderne, oosterse wijsheidsleer. Maar wat als je je overgeeft aan een spiritueel leraar of goeroe die zijn boekje te buiten gaat of als er groepsdwang aan te pas...

14-09-2019 16:45

Is er toekomst voor de Bible Belt?

Jacobine - Is er toekomst voor de Bible Belt?

Jacobine Geel in gesprek met mensen uit de Biblebelt naar aanleiding van het verrassend grote succes van de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt, in Museum Catharijneconvent. Wat is hun identiteit en waar staat die onder druk?

07-09-2019 16:45

Jacobine

Jacobine - Jacobine

Talkshow van Jacobine Geel.

17-08-2019 16:40

Kun je een moordenaar vergeven

Jacobine - Kun je een moordenaar vergeven

Predikant Ebi Wassenaar overleefde in 2017 ternauwernood een aanslag op haar leven. Anderhalf uur lag zij badend in haar bloed op de koude kerkvloer, voor dood achtergelaten door de dader. Nu is zij halfzijdig verlamd, lichamelijk totaal af...

10-08-2019 16:45

Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

Jacobine - Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

In oktober 2018 gingen De Indië Monologen in première. Schrijfster Yvonne Keuls was één van de sprekers. Zij vertelt in haar monoloog over de traumatische ervaringen van haar familie in het jappenkamp. En Claartje Kruijff, nog een paar dage...

03-08-2019 16:45

Hoe blijf je trouw tot in den dood?

Jacobine - Hoe blijf je trouw tot in den dood?

Wat gebeurt er als je partner ziek wordt en totaal verandert. Kies je dan voor jezelf of voor je partner? Hoe kan je trouw blijven tot aan de dood? Jacobine Geel in gesprek met ervaringsdeskundigen Simone Noordegraaf en Lideweij Bosman en g...

27-07-2019 16:45

Is er toekomst voor het christendom in Nederland?

Jacobine - Is er toekomst voor het christendom in Nederland?

De ontkerkelijking in Nederland zet stevig door. Zo bleek weer uit het laatste, dikke rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Kerken zouden er moedeloos van kunnen worden. Of niet? Nu de stof over het rapport een beetje is neergedaald...

20-07-2019 16:45

Moeten artsen meer hun nabijheid tonen in laatste levensfase?

Jacobine - Moeten artsen meer hun nabijheid tonen in laatste levensfase?

Begin dit jaar verscheen het boek Slotcouplet van de longarts Sander de Hosson. Een pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg, met name voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. Waarom is het boek zo'...

18-07-2019 15:20

Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?

Jacobine - Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?

De Tweede Kamer heeft recent een wetswijziging aangenomen, waarin staat dat kinderen die rond de geboorte zijn overleden met terugwerkende kracht met hun naam in het bevolkingsregister opgenomen kunnen worden. Journaliste Roos Schlikker ver...

06-07-2019 16:35

Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Jacobine - Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Of je nou uit een gezin van negen kinderen komt, of je bent enig kind, mantelzorg voor een vader of moeder kan tot flinke spanningen leiden. Hoe zorgen we dat mantelzorg niet een kwelling wordt (in de laatste levensfase)? Jacobine Geel praa...

29-06-2019 16:30

Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?

Jacobine - Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?

De toename van stress in onze samenleving is een actueel onderwerp. Met name jongeren bezwijken op steeds jongere leeftijd aan de stress. Uit een onderzoek onder studenten op de Christelijke hogeschool Windesheim bleek dat een kwart van de ...

23-06-2019 06:55

Welke draai geven kinderen aan geloof van hun ouders?

Jacobine - Welke draai geven kinderen aan geloof van hun ouders?

Geloven in een tijd van ontkerkelijking is misschien wel het moeilijkste wat er is. Voor jongeren zeker. Want wat nemen zij nog mee van het geloof van hun ouders? Jacobine Geel in gesprek met vader en dochter Frank en Lisanne Bosman én moed...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Jacobine gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jacobine de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jacobine bij Jacobine liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jacobine. Heb je een uitzending van Jacobine gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jacobine gemist

Uitzending gemist van Jacobine? Hier kun je alle uitzendingen van Jacobine kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 39
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!