Programma gemist?

Voor van Ardin Mourik-Geluk het (36), de nieuwe directeur door van de van PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' met op de plek in de waar je alleen bent met in je op tv verdriet, ergens tussen de naar scherven van het van leven. Dat klinkt dramatischer tijdens dan het is, in want het door is eigenlijk best goed toeven in op die het plek. Het met is er stil uit en er komen nieuwe gedachten de op tv en inzichten uit de voort. Ardin Mourik-Geluk door groeide op in een streng reformatorisch met de gezin, waar hij steeds een verder vervreemd op van raakte. Zijn huwelijk met een in naar man riep grote weerstand op. tijdens Toen met hij vervolgens besloot om op tv samen met diezelfde man een het kind te adopteren, met kwam van het tot in een definitieve breuk met het ouderlijk van milieu. Inmiddels van is Mourik-Geluk vader van op twee kinderen het en haalt hij uit zijn eigen verloren met kindertijd een beetje een in: omdat van hij opgroeide uit zonder radio of tv op tv had hij naar bijvoorbeeld geen idee wat naar Sesamstraat is. Verwachting is voor op tv Ardin Mourik-Geluk het een drijvende kracht door in op het leven. Daarom uit is de advent, de een periode waarin de met wereld uitkijkt naar de geboorte met tijdens van Jezus, de mooiste tijdens periode van het het jaar. Voor met Mourik-Geluk gaat het erom dat tijdens het een kind in onszelf herboren wordt, de zodat het met vol verlangen door onze een ogen naar buiten uit kan kijken: het 'Ik verwacht geen oplossingen, maar door ik hoop van dat ik van die houding op van blijven uitzien nooit kwijt de zal raken. Je naar kunt ook van verbitterd raken. Daar het heb ik helemaal geen naar last uit van.'

Als in hiphopmuzikant Typhoon van legt hij zijn ziel de en zaligheid bloot door met zijn eerlijke, rake tijdens en poëtische op tv teksten: Glenn de Randamie. Hij tijdens op groeide op in een van protestants-christelijk gezin op de met Veluwe en moest het een uit lange weg afleggen voor het succes tijdens tijdens hem toelachte. Daarin zit voor hem tijdens direct een tijdens valkuil, omdat op succes de neiging in heeft je leven te in gaan bepalen. Om dicht met op tv bij zichzelf te blijven naar en te kunnen uit groeien zoekt hij inspiratie van door te van mediteren, aandacht te geven aan van zijn Surinaamse roots de op tv en zich over te tijdens geven aan van wat op zijn pad op tv komt. Op sociale van media plaatste De Randamie een in bericht over de zijn staandehouding vanwege zijn met auto de gerelateerd aan zijn huidskleur, op en zette daarmee het het 'etnisch profileren' van door de Nederlandse politie op tv door op de politieke agenda. door Glenn de Randamie naar wil de mooie en door minder mooie kanten van van het tijdens leven en in van zichzelf omarmen. Daarin uit wordt hij gedragen op door een gedicht van de met mysticus tijdens Rumi: De met Herberg.

Op de een laatste op tv zondag van het kerkelijk jaar met worden naar in de protestantse kerk uit de mensen herdacht die dit op tv jaar zijn van overleden. In De het Verwondering is uit om die op tv reden Manu Keirse te in gast. Keirse naar is klinisch psycholoog en specialist in met het met omgaan met verlies het en verdriet. Hij is emeritus met hoogleraar aan de de faculteit de Geneeskunde van met de Katholieke Universiteit Leuven. Van 1999 tijdens tot naar 2003 was hij kabinetschef op naar naar het Belgische ministerie van Volksgezondheid, naar wat bij ons met hetzelfde is als van staatssecretaris. Zijn eerste boek het 'Helpen bij op verlies en op verdriet. Een gids voor het met het gezin en de hulpverlener' (1995) uit werd een bestseller. uit Onlangs is naar een volledig herziene tijdens druk verschenen en dat het is niet zonder op reden. Manu Keirse in gelooft niet tijdens langer in rouwverwerking; het rouw verwerk je niet, uit je overleeft je verlies van en op tv je leeft ermee. De met door hem door gekozen inspiratietekst in komt uit het dagboek door van Etty naar Hillesum.

Zanger Stef Bos tijdens is in aan zijn derde van 'levenscyclus' begonnen. Nederland en op tv België waren op tv zijn eerste twee thuishavens en door in nu woont hij met zijn vrouw in en de kinderen in tijdens Zuid-Afrika. Het land dat hem letterlijke naar en figuurlijk uit ruimte gaf. Aan het in begin van het van nieuwe jaar het drukt het hij op zijn resetknop en door dat zouden door we, wat hem betreft, door allemaal op tv moeten doen. 'Dat gebeurt door meestal door de een mensen om me heen. Je op moet mensen tijdens zoeken met die je niet louter bevestigen. Anderen uit werken als een op tv spiegel. Als mensen door mij als baas door beginnen het te zien, word ik tijdens een kasplantje. in Dan groei ik een niet.' Dat hij op latere tijdens leeftijd vader een is geworden, zorgt ook tijdens voor confrontaties naar met in zichzelf. 'Kinderen confronteren je met de al je het onhebbelijkheden. Bij naar tijd en wijle het moet je alles loslaten en door eens goed op naar jezelf kijken. Als tijdens je dat te door lang uitstelt, spat het met ongezond uit naar elkaar.' de Stef pleit voor meer traagheid met en leemte. in 'Wezenlijke veranderingen in het leven door gaan altijd uit traag. Vanaf mijn uit veertigste ben door ik lange lijnen een gaan leggen. We moeten door onszelf heruitvinden.' op Zuid-Afrika bracht op hem ook opnieuw van in aanraking met het spirituele. 'In van een van kerk in Soweto kreeg een ik op kippenvel. Dat moet je door niet rationeel willen verklaren. Ik door keer weer terug een een naar het godsbeeld dat ik als van kind naar had. Als een op tv stroom die door de in tijd met gaat. Als een onuitputtelijke bron.' een Hij naar zingt zijn lied 'Later als het ik op dood ben', dat hij schreef na met een gesprek door met het zijn zoontje. De basis met voor zijn nieuwe met album KERN.

mei 2021
31-01-2019 16:20

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

24-01-2019 16:20

Glenn de Randamie (Typhoon)

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Glenn de Randamie (Typhoon)

Als hiphopmuzikant Typhoon legt hij zijn ziel en zaligheid bloot met zijn eerlijke, rake en poëtische teksten: Glenn de Randamie. Hij groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe en moest een lange weg afleggen voor het succ...

17-01-2019 16:15

Manu Keirse

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Manu Keirse

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden in de protestantse kerk de mensen herdacht die dit jaar zijn overleden. In De Verwondering is om die reden Manu Keirse te gast. Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met...

10-01-2019 16:20

Stef Bos

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Stef Bos

Zanger Stef Bos is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. Nederland en België waren zijn eerste twee thuishavens en nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. Het land dat hem letterlijke en figuurlijk ruimte gaf. Aan het begi...

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit bij De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit. Heb je een uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist

Uitzending gemist van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 31-01-2019 om 16:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!