Programma gemist?

Voor Ardin uit Mourik-Geluk (36), de nieuwe door directeur van op de PO-raad, ligt het met 'aanrakingspunt met op God' op de plek op waar een je alleen bent met je het verdriet, op tv ergens tussen uit de scherven van het op leven. Dat klinkt dramatischer op dan uit het is, want het uit is eigenlijk best goed toeven tijdens op die plek. op Het is er van stil en er van komen nieuwe gedachten tijdens en tijdens inzichten uit voort. Ardin Mourik-Geluk naar groeide naar op in in een streng reformatorisch gezin, waar hij in steeds tijdens verder vervreemd van op tv raakte. Zijn huwelijk met in een man riep op grote weerstand met op. Toen hij vervolgens de besloot om van samen met diezelfde man op een kind te in adopteren, van kwam het tot op een definitieve breuk door met het ouderlijk met milieu. Inmiddels is Mourik-Geluk op tv vader van twee kinderen en door naar haalt hij zijn de eigen verloren kindertijd een beetje een in: op tv omdat hij opgroeide zonder radio in of het tv had hij bijvoorbeeld geen idee een wat tijdens Sesamstraat is. Verwachting is op voor met Ardin Mourik-Geluk een drijvende kracht in naar met het leven. Daarom is de de advent, op tv de periode waarin de een wereld uitkijkt naar de van geboorte van van Jezus, de mooiste periode van tijdens op tv het jaar. Voor Mourik-Geluk een gaat het erom in dat het kind in met onszelf herboren op wordt, zodat het vol uit verlangen door naar onze ogen naar buiten kan in kijken: 'Ik naar verwacht geen oplossingen, maar de ik hoop het dat ik op die houding van blijven uitzien met nooit kwijt door zal raken. met Je kunt door ook verbitterd raken. Daar heb ik tijdens helemaal geen last het naar van.'

Als een hiphopmuzikant Typhoon de legt hij zijn naar ziel en zaligheid in bloot met zijn naar eerlijke, rake en poëtische naar teksten: Glenn de Randamie. Hij in groeide het op in een door protestants-christelijk gezin van op de Veluwe en moest in een lange weg afleggen het voor het van succes hem toelachte. Daarin van zit voor tijdens hem direct in een valkuil, omdat door succes de neiging heeft op je leven uit te gaan bepalen. Om dicht door bij zichzelf te op blijven van en te kunnen de groeien zoekt hij inspiratie door van te mediteren, aandacht met te geven de aan een zijn Surinaamse roots en zich op tv over te geven de aan wat op het zijn pad het komt. Op sociale een media plaatste een De Randamie een bericht over zijn uit staandehouding vanwege zijn een in auto gerelateerd aan zijn huidskleur, op tv en door zette daarmee het 'etnisch profileren' de door de Nederlandse naar politie op de politieke van agenda. de Glenn de tijdens Randamie wil de mooie een en minder mooie kanten een van het een leven en van zichzelf op omarmen. een Daarin wordt hij gedragen door op een gedicht de van de door mysticus Rumi: De op tv Herberg.

Op de laatste het zondag van in het op tv kerkelijk jaar worden in door de protestantse kerk tijdens de mensen herdacht van die dit jaar zijn overleden. op In De Verwondering door het is om die reden Manu Keirse uit te gast. Keirse een is klinisch psycholoog naar en specialist in van uit het omgaan met verlies van en verdriet. Hij is emeritus op tv hoogleraar op aan de faculteit op Geneeskunde van de Katholieke van Universiteit Leuven. Van naar 1999 tot naar 2003 was hij kabinetschef op door het tijdens Belgische ministerie van Volksgezondheid, de wat bij ons naar hetzelfde is als op staatssecretaris. Zijn tijdens eerste boek 'Helpen op bij verlies en verdriet. op tv Een gids voor het een gezin in en de hulpverlener' het (1995) werd een naar bestseller. Onlangs in is een volledig herziene druk tijdens verschenen en dat is in niet zonder uit reden. Manu Keirse gelooft van van niet langer in van rouwverwerking; rouw verwerk je op niet, je overleeft je verlies een tijdens en je leeft ermee. De door het hem gekozen inspiratietekst door op tv komt uit het dagboek van van Etty uit Hillesum.

Zanger Stef Bos een uit is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. tijdens een Nederland en België waren zijn van eerste op twee thuishavens en nu woont hij een met zijn vrouw op tv en kinderen tijdens in Zuid-Afrika. door Het land dat hem letterlijke naar en figuurlijk ruimte tijdens gaf. Aan de het begin in van het nieuwe jaar het drukt de hij op zijn resetknop in en dat zouden we, uit wat hem tijdens betreft, allemaal moeten de doen. 'Dat gebeurt de meestal door de mensen tijdens om me heen. Je de moet mensen zoeken tijdens die op tv je niet louter op tv bevestigen. Anderen werken als in een het spiegel. Als mensen mij als tijdens baas beginnen te zien, op word op ik een kasplantje. Dan groei van ik niet.' het Dat in hij op latere leeftijd vader een is geworden, zorgt ook van door voor confrontaties met zichzelf. 'Kinderen door confronteren op tv je met al je onhebbelijkheden. Bij het op tv tijd en wijle moet je van alles loslaten uit en eens uit goed naar jezelf kijken. het Als je dat op tv te lang met uitstelt, spat het ongezond op tv uit elkaar.' Stef tijdens pleit voor meer traagheid en van leemte. in 'Wezenlijke veranderingen op in het leven gaan altijd in traag. Vanaf uit mijn veertigste op ben ik lange uit lijnen gaan leggen. We met moeten onszelf heruitvinden.' Zuid-Afrika het bracht hem ook op tv opnieuw in aanraking van met naar het spirituele. 'In een een kerk in met Soweto kreeg ik kippenvel. Dat de moet je niet rationeel uit willen verklaren. in Ik op tv keer weer terug naar naar het godsbeeld dat een ik als in kind had. Als een stroom die uit in door de tijd gaat. Als het een onuitputtelijke bron.' tijdens Hij zingt het zijn lied 'Later een als ik dood met ben', dat een hij schreef na het een gesprek met van zijn zoontje. De basis voor zijn het nieuwe naar album KERN.

oktober 2020
31-01-2019 16:20

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

24-01-2019 16:20

Glenn de Randamie (Typhoon)

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Glenn de Randamie (Typhoon)

Als hiphopmuzikant Typhoon legt hij zijn ziel en zaligheid bloot met zijn eerlijke, rake en poëtische teksten: Glenn de Randamie. Hij groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe en moest een lange weg afleggen voor het succ...

17-01-2019 16:15

Manu Keirse

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Manu Keirse

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden in de protestantse kerk de mensen herdacht die dit jaar zijn overleden. In De Verwondering is om die reden Manu Keirse te gast. Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met...

10-01-2019 16:20

Stef Bos

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Stef Bos

Zanger Stef Bos is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. Nederland en België waren zijn eerste twee thuishavens en nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. Het land dat hem letterlijke en figuurlijk ruimte gaf. Aan het begi...

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit bij De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit. Heb je een uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist

Uitzending gemist van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 31-01-2019 om 16:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!