Programma gemist?

Voor van Ardin Mourik-Geluk (36), op tv de nieuwe naar directeur van de PO-raad, ligt het op het 'aanrakingspunt met God' op naar de plek waar door je alleen bent met op je verdriet, ergens tussen van de van scherven van het leven. naar Dat klinkt op tv dramatischer dan het op tv is, want het is eigenlijk met best in goed toeven op die van plek. met Het is er stil en tijdens er komen het nieuwe gedachten op en inzichten uit voort. Ardin Mourik-Geluk het groeide op in op tv een streng de reformatorisch gezin, naar waar hij steeds uit verder vervreemd van naar raakte. Zijn huwelijk tijdens met een man riep uit grote weerstand op. Toen het hij het vervolgens besloot om van samen met diezelfde het man een kind te de adopteren, kwam het tot door een een definitieve breuk met het ouderlijk van milieu. op tv Inmiddels is Mourik-Geluk vader van van twee de kinderen en haalt hij zijn het eigen verloren op tv kindertijd een beetje op tv in: omdat hij in opgroeide zonder radio op of tv tijdens had hij het bijvoorbeeld geen idee op tv wat Sesamstraat is. Verwachting is met voor Ardin Mourik-Geluk een op het drijvende kracht in het leven. de Daarom is de advent, door van de periode waarin de in wereld uitkijkt naar de geboorte op van Jezus, naar de mooiste periode van een het van jaar. Voor Mourik-Geluk naar gaat het van erom dat het kind in onszelf een tijdens herboren wordt, zodat het uit vol verlangen tijdens door onze ogen naar buiten kan het kijken: door 'Ik verwacht geen op oplossingen, maar ik uit hoop dat ik op tv die houding van blijven uitzien een nooit kwijt zal door raken. de Je kunt ook verbitterd raken. op tv Daar heb de ik in helemaal geen last een van.'

Als hiphopmuzikant tijdens Typhoon legt het hij zijn op tv ziel en zaligheid uit bloot met zijn eerlijke, het rake en poëtische teksten: de Glenn de Randamie. Hij door de groeide op in een van protestants-christelijk gezin op de in Veluwe en uit moest een lange van weg afleggen voor het succes een hem toelachte. op tv Daarin met zit voor hem direct op een valkuil, omdat succes op tv de neiging de heeft je leven met te gaan bepalen. naar Om dicht bij zichzelf te de blijven een en te kunnen tijdens groeien zoekt hij van inspiratie door te mediteren, uit aandacht te met geven aan zijn Surinaamse naar roots en zich het over te op tv geven aan tijdens wat op zijn pad komt. Op het sociale door media plaatste De tijdens Randamie een bericht over zijn in een staandehouding vanwege zijn door auto gerelateerd aan zijn huidskleur, en het naar zette daarmee het in 'etnisch profileren' door de Nederlandse politie tijdens door op de politieke agenda. Glenn van de Randamie wil met de op mooie en minder mooie door kanten van tijdens het leven en van zichzelf omarmen. door tijdens Daarin wordt hij gedragen door de een gedicht van op de mysticus Rumi: naar De de Herberg.

Op door de laatste zondag van uit het kerkelijk jaar de worden in de protestantse een kerk de mensen naar het herdacht die dit jaar op zijn overleden. in In De Verwondering is om die in reden met Manu Keirse te gast. Keirse op is door klinisch psycholoog en specialist in in het een omgaan met verlies en naar verdriet. Hij een is emeritus tijdens hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van op tv een de Katholieke Universiteit op Leuven. Van 1999 van tot 2003 was op tv hij kabinetschef op met het Belgische ministerie tijdens van Volksgezondheid, wat op bij ons hetzelfde is als naar staatssecretaris. Zijn op tv eerste boek het 'Helpen bij verlies en verdriet. de Een gids voor in het gezin door en de hulpverlener' (1995) naar werd een bestseller. op Onlangs is een met volledig herziene druk de verschenen door en dat is niet zonder reden. de het Manu Keirse gelooft niet langer in de rouwverwerking; rouw uit verwerk je het niet, je de overleeft je verlies op en je leeft ermee. in De door hem de gekozen inspiratietekst komt uit het naar uit dagboek van Etty op Hillesum.

Zanger uit Stef Bos een is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. op tv Nederland tijdens en België van waren zijn eerste twee het thuishavens en nu woont in hij met zijn de vrouw en kinderen tijdens in Zuid-Afrika. Het tijdens land de dat hem letterlijke en naar figuurlijk ruimte gaf. Aan de het begin van op tv het een nieuwe jaar drukt hij op op zijn resetknop en dat op op tv zouden we, wat het hem betreft, allemaal moeten doen. van 'Dat gebeurt meestal door door de mensen op tv om me heen. naar Je moet uit mensen zoeken die van je niet op louter bevestigen. Anderen werken als een uit van spiegel. Als mensen mij als op baas van beginnen te zien, word ik een de kasplantje. Dan groei tijdens met ik niet.' Dat hij op op tv latere leeftijd op tv vader is uit geworden, zorgt ook voor confrontaties met van de zichzelf. 'Kinderen confronteren je uit met al een je onhebbelijkheden. Bij tijd de en wijle met moet je alles loslaten en eens op tv goed naar de jezelf kijken. met Als je dat door te lang uitstelt, spat tijdens het ongezond uit het elkaar.' een Stef pleit voor meer traagheid en door leemte. uit 'Wezenlijke veranderingen in het op tv leven gaan altijd traag. met op tv Vanaf mijn veertigste ben ik lange door lijnen gaan leggen. uit We moeten het onszelf heruitvinden.' uit Zuid-Afrika bracht tijdens hem ook opnieuw in naar aanraking met het op spirituele. 'In een tijdens kerk in Soweto kreeg het ik kippenvel. door Dat moet je van niet rationeel willen verklaren. Ik uit keer weer met terug naar het godsbeeld de dat ik als tijdens kind had. in Als door een stroom die door de het tijd gaat. Als van een onuitputtelijke de bron.' Hij in zingt zijn lied 'Later als het ik dood ben', dat tijdens hij schreef tijdens na de een gesprek met zijn zoontje. tijdens De basis voor zijn in op tv nieuwe album KERN.

september 2021
31-01-2019 16:20

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

24-01-2019 16:20

Glenn de Randamie (Typhoon)

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Glenn de Randamie (Typhoon)

Als hiphopmuzikant Typhoon legt hij zijn ziel en zaligheid bloot met zijn eerlijke, rake en poëtische teksten: Glenn de Randamie. Hij groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe en moest een lange weg afleggen voor het succ...

17-01-2019 16:15

Manu Keirse

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Manu Keirse

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden in de protestantse kerk de mensen herdacht die dit jaar zijn overleden. In De Verwondering is om die reden Manu Keirse te gast. Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met...

10-01-2019 16:20

Stef Bos

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Stef Bos

Zanger Stef Bos is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. Nederland en België waren zijn eerste twee thuishavens en nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. Het land dat hem letterlijke en figuurlijk ruimte gaf. Aan het begi...

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit bij De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit. Heb je een uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist

Uitzending gemist van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 31-01-2019 om 16:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!