Programma gemist?

Voor Ardin op Mourik-Geluk in (36), de nieuwe directeur met van de PO-raad, de ligt het 'aanrakingspunt met de God' op de plek uit waar je op alleen bent met van je verdriet, de ergens tussen de scherven met van het tijdens leven. Dat klinkt dramatischer op tv dan het is, want van het door is eigenlijk van best goed toeven op die tijdens plek. Het is er op stil door en er komen het nieuwe gedachten en inzichten uit een tijdens voort. Ardin Mourik-Geluk groeide op in tijdens een streng uit reformatorisch gezin, waar hij de steeds verder vervreemd de van naar raakte. Zijn huwelijk met een van man tijdens riep grote de weerstand op. Toen hij vervolgens besloot in om samen door met diezelfde naar man een kind een te adopteren, kwam van het tot een definitieve op breuk met in het ouderlijk milieu. tijdens Inmiddels is Mourik-Geluk vader van de twee kinderen en op tv uit haalt hij zijn eigen op verloren kindertijd een van beetje in: omdat hij opgroeide op zonder radio naar of tv had hij een bijvoorbeeld geen idee in wat Sesamstraat het is. Verwachting is op voor Ardin door Mourik-Geluk een drijvende kracht naar in het tijdens leven. Daarom is op tv de advent, op tv de periode waarin de wereld tijdens uitkijkt uit naar de geboorte van Jezus, in de mooiste naar periode van het jaar. de Voor Mourik-Geluk gaat naar het erom dat het met kind in de onszelf herboren van wordt, zodat het vol verlangen de een door onze ogen uit naar buiten kan op tv kijken: 'Ik verwacht geen in oplossingen, maar ik hoop dat naar ik die houding op een van blijven uitzien nooit kwijt zal een tijdens raken. Je kunt tijdens ook verbitterd raken. de Daar heb ik helemaal geen last in het van.'

Als hiphopmuzikant Typhoon tijdens legt in hij zijn op ziel en zaligheid bloot met op zijn eerlijke, rake en in poëtische teksten: Glenn van de Randamie. Hij op tv groeide op in in op tv een protestants-christelijk gezin op tijdens de Veluwe en moest een van lange weg afleggen met voor het succes op tv hem in toelachte. Daarin zit voor op hem direct een valkuil, een omdat succes de met op neiging heeft je leven te uit gaan bepalen. Om het dicht bij zichzelf te het blijven en te in kunnen groeien zoekt op tv hij inspiratie door tijdens tijdens te mediteren, aandacht te uit geven aan de zijn Surinaamse roots en zich over van te een geven aan tijdens wat op zijn pad komt. door Op sociale media van plaatste De Randamie een op bericht tijdens over zijn tijdens staandehouding vanwege zijn auto op gerelateerd aan zijn op huidskleur, en zette op tv daarmee het 'etnisch profileren' door een door de Nederlandse politie op de tijdens politieke het agenda. Glenn de Randamie wil de in mooie uit en minder mooie kanten een van het met leven en van zichzelf omarmen. in Daarin wordt naar hij gedragen door een op gedicht naar van de mysticus Rumi: De uit van Herberg.

Op de de laatste zondag van de het kerkelijk naar jaar worden in de op tv protestantse een kerk de mensen door herdacht die dit een jaar zijn overleden. In De met Verwondering is in om die reden Manu Keirse op te gast. Keirse van is klinisch psycholoog tijdens en specialist in tijdens het omgaan met de verlies tijdens en verdriet. Hij is tijdens emeritus hoogleraar aan de door faculteit op Geneeskunde van de Katholieke in Universiteit Leuven. het Van 1999 tot 2003 was door hij een kabinetschef op het Belgische op tv ministerie van met Volksgezondheid, wat van bij ons hetzelfde is als op staatssecretaris. Zijn eerste boek met 'Helpen bij naar verlies en de verdriet. Een tijdens gids voor het gezin en de uit hulpverlener' (1995) naar werd een bestseller. naar Onlangs is een volledig de herziene op druk verschenen en dat naar is naar niet zonder reden. Manu Keirse gelooft met niet langer van in rouwverwerking; rouw de verwerk je van niet, je overleeft naar je verlies in en je leeft ermee. het De door hem uit gekozen inspiratietekst komt door uit het dagboek in van Etty het Hillesum.

Zanger Stef Bos van is aan zijn in derde op 'levenscyclus' begonnen. Nederland en België op waren door zijn eerste twee thuishavens door en het nu woont hij met zijn met vrouw en kinderen in in een Zuid-Afrika. Het land in dat hem letterlijke en figuurlijk ruimte met gaf. Aan het het begin van het uit nieuwe jaar drukt op tijdens hij op zijn van resetknop en dat zouden in we, wat hem van betreft, allemaal uit moeten doen. 'Dat een gebeurt meestal door de mensen op tv om tijdens me heen. Je moet het mensen zoeken die je de niet louter uit bevestigen. Anderen werken als een door de spiegel. Als mensen van mij als baas tijdens beginnen te zien, op tv word ik een de kasplantje. Dan groei naar ik niet.' Dat hij op met latere leeftijd op vader is de geworden, zorgt ook voor confrontaties met uit naar zichzelf. 'Kinderen confronteren je met met al je onhebbelijkheden. Bij in tijd door en wijle moet van je alles loslaten op en eens goed naar op tv jezelf op kijken. Als je naar dat te lang uitstelt, spat het een ongezond uit elkaar.' door in Stef pleit voor meer traagheid en uit leemte. naar 'Wezenlijke veranderingen in het leven op gaan altijd door traag. Vanaf met mijn veertigste ben ik op tv lange lijnen uit gaan leggen. de We moeten onszelf heruitvinden.' met Zuid-Afrika bracht hem ook een opnieuw in tijdens aanraking met het met spirituele. 'In een kerk in in Soweto kreeg ik het kippenvel. Dat het moet je door niet rationeel willen naar verklaren. Ik keer in weer terug naar van het godsbeeld dat uit ik als kind had. Als door een stroom die de door de het tijd gaat. Als op tv een met onuitputtelijke bron.' Hij zingt tijdens zijn lied 'Later als van ik dood ben', dat een hij met schreef na met een gesprek met zijn uit zoontje. De basis voor met zijn nieuwe album op tv KERN.

januari 2021
31-01-2019 16:20

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

24-01-2019 16:20

Glenn de Randamie (Typhoon)

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Glenn de Randamie (Typhoon)

Als hiphopmuzikant Typhoon legt hij zijn ziel en zaligheid bloot met zijn eerlijke, rake en poëtische teksten: Glenn de Randamie. Hij groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe en moest een lange weg afleggen voor het succ...

17-01-2019 16:15

Manu Keirse

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Manu Keirse

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden in de protestantse kerk de mensen herdacht die dit jaar zijn overleden. In De Verwondering is om die reden Manu Keirse te gast. Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met...

10-01-2019 16:20

Stef Bos

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Stef Bos

Zanger Stef Bos is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. Nederland en België waren zijn eerste twee thuishavens en nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. Het land dat hem letterlijke en figuurlijk ruimte gaf. Aan het begi...

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit bij De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit. Heb je een uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist

Uitzending gemist van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 31-01-2019 om 16:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!