Programma gemist?

Voor Ardin door Mourik-Geluk (36), de tijdens nieuwe met directeur van de PO-raad, uit ligt het door 'aanrakingspunt met God' op in de plek waar je naar alleen door bent met je naar verdriet, ergens tussen de scherven van in het leven. van Dat klinkt dramatischer dan het in het is, want het is de eigenlijk best goed het toeven op een die plek. Het is er het een stil en er komen nieuwe gedachten op tv en inzichten een uit voort. Ardin naar Mourik-Geluk groeide op in tijdens een naar streng reformatorisch op tv gezin, waar hij steeds verder uit vervreemd van raakte. Zijn op huwelijk van met een met man riep grote weerstand met op. Toen van hij vervolgens besloot om met samen met diezelfde man een van kind te adopteren, met kwam het naar tot een op tv definitieve breuk met het ouderlijk met milieu. Inmiddels van is het Mourik-Geluk vader van naar twee kinderen en haalt door hij zijn eigen verloren kindertijd tijdens uit een beetje in: omdat hij de opgroeide zonder radio of de tv had naar hij bijvoorbeeld geen tijdens idee wat de Sesamstraat is. Verwachting is voor het in Ardin Mourik-Geluk een drijvende kracht uit in het de leven. Daarom is de uit advent, de in periode waarin de wereld in uitkijkt naar uit de geboorte van Jezus, een de mooiste door periode van het jaar. Voor met Mourik-Geluk uit gaat het erom het dat het door kind in onszelf herboren met wordt, zodat het vol verlangen op tv door onze met ogen naar uit buiten kan kijken: op 'Ik verwacht geen oplossingen, maar tijdens de ik hoop dat ik tijdens die houding van blijven uitzien uit een nooit kwijt zal met raken. Je kunt uit ook verbitterd raken. Daar heb ik met van helemaal geen last de van.'

Als hiphopmuzikant de Typhoon legt van hij zijn ziel door en zaligheid bloot op met zijn eerlijke, rake en naar poëtische door teksten: Glenn de Randamie. naar Hij groeide op tv op in een protestants-christelijk gezin door op de Veluwe van en op tv moest een lange weg afleggen in op voor het succes van hem toelachte. Daarin zit voor hem het direct op tv een valkuil, in omdat succes de naar neiging heeft je in leven te gaan door bepalen. Om dicht van bij zichzelf te blijven en het te door kunnen groeien zoekt hij inspiratie met door op tv te mediteren, aandacht uit te geven aan zijn het Surinaamse roots uit en zich over uit te geven aan wat op een zijn in pad komt. Op sociale de media plaatste De op Randamie een door bericht over zijn staandehouding door vanwege zijn auto gerelateerd aan de de zijn huidskleur, en zette van daarmee het 'etnisch profileren' door een de Nederlandse in politie op de politieke het met agenda. Glenn de Randamie van wil de mooie en minder in mooie kanten van uit het leven en tijdens van met zichzelf omarmen. tijdens Daarin wordt hij gedragen door in een gedicht van de uit mysticus van Rumi: De de Herberg.

Op de laatste naar zondag van met het kerkelijk jaar worden op tv tijdens in de protestantse kerk de mensen tijdens het herdacht die dit jaar zijn overleden. op In De de Verwondering op is om die reden Manu Keirse op te met gast. Keirse is klinisch een psycholoog van en specialist in het omgaan van met verlies en verdriet. op tv Hij is met emeritus hoogleraar van aan de faculteit Geneeskunde van van een de Katholieke Universiteit door Leuven. Van 1999 tot 2003 was op tv hij kabinetschef op op tv het Belgische van ministerie van Volksgezondheid, wat van bij ons in hetzelfde is als staatssecretaris. naar Zijn eerste op tv boek 'Helpen bij verlies met en verdriet. de Een door gids voor het gezin en de naar hulpverlener' het (1995) werd een bestseller. door Onlangs in is een volledig herziene druk verschenen op en dat is van niet zonder reden. naar Manu naar Keirse gelooft niet een langer in naar rouwverwerking; rouw verwerk in je niet, je overleeft je verlies door een en je leeft uit ermee. De door hem gekozen op inspiratietekst komt uit het naar op dagboek van Etty door Hillesum.

Zanger door Stef Bos is tijdens aan zijn derde de 'levenscyclus' begonnen. in Nederland en België waren naar zijn eerste twee het thuishavens en nu woont hij de door met zijn vrouw en door kinderen in naar Zuid-Afrika. Het land tijdens dat hem letterlijke naar en figuurlijk ruimte de gaf. Aan het begin van het uit nieuwe jaar drukt een hij op zijn op tv resetknop en dat op zouden we, tijdens wat hem van betreft, allemaal tijdens moeten doen. 'Dat gebeurt een meestal door de in mensen om uit me heen. Je moet mensen zoeken de uit die je niet louter de bevestigen. Anderen werken op tv als een spiegel. Als mensen met mij als door baas beginnen te zien, op word tijdens ik een de kasplantje. Dan groei ik niet.' naar Dat hij tijdens op latere leeftijd van vader is de geworden, zorgt ook een voor confrontaties met zichzelf. 'Kinderen de confronteren op je met al je op onhebbelijkheden. Bij het tijd en wijle moet je alles van naar loslaten en eens goed naar jezelf op kijken. op Als je in dat te lang in uitstelt, spat het ongezond uit uit elkaar.' Stef pleit in voor meer traagheid en de leemte. in 'Wezenlijke veranderingen in het leven het gaan altijd traag. het het Vanaf mijn veertigste ben ik lange het lijnen gaan door leggen. We moeten onszelf op in heruitvinden.' Zuid-Afrika bracht hem in ook opnieuw in met aanraking met het spirituele. 'In door een naar kerk in Soweto kreeg tijdens ik kippenvel. Dat moet de op je niet rationeel in willen verklaren. Ik keer weer terug op tv naar tijdens het godsbeeld dat op tv ik als kind had. in Als tijdens een stroom die door de tijd van gaat. het Als een onuitputtelijke bron.' Hij op tv zingt uit zijn lied 'Later als het ik op tv dood ben', dat hij schreef door na een gesprek met van zijn zoontje. in De basis voor zijn tijdens nieuwe album op tv KERN.

mei 2020
31-01-2019 16:20

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

24-01-2019 16:20

Glenn de Randamie (Typhoon)

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Glenn de Randamie (Typhoon)

Als hiphopmuzikant Typhoon legt hij zijn ziel en zaligheid bloot met zijn eerlijke, rake en poëtische teksten: Glenn de Randamie. Hij groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe en moest een lange weg afleggen voor het succ...

17-01-2019 16:15

Manu Keirse

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Manu Keirse

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden in de protestantse kerk de mensen herdacht die dit jaar zijn overleden. In De Verwondering is om die reden Manu Keirse te gast. Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met...

10-01-2019 16:20

Stef Bos

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit - Stef Bos

Zanger Stef Bos is aan zijn derde 'levenscyclus' begonnen. Nederland en België waren zijn eerste twee thuishavens en nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. Het land dat hem letterlijke en figuurlijk ruimte gaf. Aan het begi...

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit bij De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit. Heb je een uitzending van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit gemist

Uitzending gemist van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering in de Maand van de Spiritualiteit kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 31-01-2019 om 16:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!