Programma gemist?

De in Europese leiders hebben verschillende op tv meningen over het de aanpak op van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de naar op tv crisis is in de een zomer van 2015, wanneer honderdduizenden door vluchtelingen en migranten de door uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. door Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker de wil de lasten van van de migrantencrisis tijdens over de uit hele EU verdelen, terwijl de door voorzitter een van de Europese Raad, Donald naar Tusk, de op grenzen wil versterken. door Het op tv Oost-Europa-blok, geleid door de het Hongaarse Viktor naar Orban, wil de oplossing de van Juncker niet en van dit van leidt tot een confrontatie van tussen Oost en op tv West. Het verhaal de begint in op april 2015, wanneer de een Italiaanse premier Matteo Renzi hoort op dat in er een naar migrantenboot voor de kust tijdens van Italië is op tv gezonken en er met wordt gevreesd voor met het leven van 800 mensen. een De Europese met leiders hebben moeite om op het hoofd op tv te bieden aan op honderdduizenden migranten van die aankomen. De meeste migranten op tv hopen Duitsland met te bereiken en uit bondskanselier Angela op tv Merkel bevindt zich midden uit in de crisis. het 'We hadn't een paid enough attention to the in op numbers of refugees. That includes in me personally. That includes door the whole in federal government', geeft ze de tijdens toe. De situatie op komt tot een hoogtepunt in de op nacht van met 4 september 2015, wanneer uit duizenden migranten van het het station van door het Hongaarse Boedapest het naar Duitsland naar lopen. Ze op worden geleid door uit een jonge Syrische tijdens vluchteling, Mohammad Zatarieh. door 'I thought, after tijdens this whole journey I have het to stay het here naar in this place, this is not uit acceptable. I was door shouting 'I'm going door to walk, het if anyone met wants to walk with me, op you are tijdens welcome', zegt naar deze hierover later. van De bondskanselier van besluit de Duitse grens niet te de sluiten, op omdat sluiting een schending tijdens zou zijn van het op met EU-beginsel van vrij met verkeer. Ze slaagt erin president François de een Hollande te overtuigen van op tv het idee van verplichte uit quota voor de verdeling in van migranten in door de hele het EU. Maar dit plan tijdens stuit de op heftige weerstand in van de Oost-Europese lidstaten de van de door EU. Wanneer de op tv topleiders hun beleid proberen van door met te drukken, stort de EU bijna het ineen. met Ze worden gedwongen opnieuw na uit te denken. De uit Nederlandse premier tijdens Mark Rutte komt uit met het op tv plan om samen met door Turkije de de crisis op te lossen, de maar hij uit wordt naar de achtergrond geschoven uit door de het Turkse premier het Ahmet Davutoglu, de avond in voordat het EU-plan van aan de Europese Raad uit een zou worden voorgelegd.

Het een verhaal van de crisis begint naar wanneer met George Papandreou aantreedt als het premier en uit vaststelt hoe slecht op de financiën van een Griekenland ervoor een staan. Het lot van een de euro hangt tijdens af van de manier waarop op de EU-leiders de door crisis op aanpakken. De uit Franse president Nicolas Sarkozy uit en het hoofd de van de een Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, door maken ruzie over wie door de een rekening van de crisis moet een op betalen. De voorzichtige het Angela Merkel en de Franse de president Nicolas Sarkozy zijn naar van het niet met elkaar door eens over hoe de EU met om uit moet gaan met uit het nabije faillissement van in Griekenland. De crisis op spreidt zich uit en op tv bedreigt ook naar de euro. Uiteindelijk van moeten er in miljarden euro's het in de economie worden gepompt, komen op tv met er protesten tegen bezuinigingen en een nemen in twee democratisch gekozen premiers ontslag. van De crisis staat op in januari 2015 opnieuw naar op de van Europese agenda wanneer uit in Griekenland tijdens de radicaal-linkse Syriza-regering van tijdens Alexis Tsipras wordt gekozen. met Griekenland op krijgt uitstel, maar het eind juni van schokt Alexis Tsipras iedereen door van een referendum te het houden over op tv de voorwaarden naar die de EU aan de op tv hulp stelt. Grexit lijkt in een reële het mogelijkheid, door omdat meer dan 60 procent van van de het Grieken tegen op tv de voorwaarden van de EU het stemt. Dankzij een met telefoontje van president François met Hollande besluit met Tsipras terug te keren uit naar tijdens Brussel om te kijken naar op tv op een nieuw reddingsplan. tijdens Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van door op tv Financiën, is ervan overtuigd dat grexit naar de beste stap het vooruit is. uit Tijdens een nachtelijk marathonbijeenkomst op door van de Europese top trekt Tusk, door de president van van door de Europese Raad, met steun het van de Italiaanse een premier Renzi, Angela met Merkel naar over de streep. Griekenland op is er op het nippertje van in geslaagd in om op in de eurozone te met blijven.

De in driedelige serie 'Europa tijdens achter de uit schermen' laat zien een welke felle discussies er achter de tijdens gesloten deuren van met de de EU worden gevoerd de en hoe Europese de presidenten, premiers en hun uit adviseurs met met elkaar botsen en nachten op tv doorwerken op om te voorkomen dat de Europese naar uit Unie uit elkaar valt. De de afleveringen zijn de komende dinsdagen met om 23:15 uur op tv te zien op op NPO 2. In in dit drieluik komen gebeurtenissen met aan de de orde op tv die de afgelopen tien tijdens jaar opschudding in uit de EU veroorzaakten: uit het Brexit-referendum van met David Cameron, op de Griekse geldcrisis en een de komst van honderdduizenden migranten met de in de zomer van 2015. De met eerste aflevering laat op zien hoe de uit Britse op premier David Cameron onder met druk van de van Conservatieve Partij belooft het in Brexit-referendum uit te tijdens schrijven. de Douglas Carswell en het Daniel Hannan onthullen hoe ze samenwerkten de door om de druk op Cameron op een te voeren. op tv William Hague, op tv George Osborne door en Nick Clegg reconstrueren op tv de argumenten die hebben geleid met tot dit besluit. de Donald de Tusk, President van door de Europese Raad en van Commissievoorzitter een Jean-Claude Juncker leggen de onderhandelingen door van Cameron tijdens met EU-leiders van uit.

mei 2021
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!