Programma gemist?

De op Europese leiders een hebben verschillende meningen over van de aanpak van de naar migratiecrisis. Hoogtepunt van in de crisis is de in de tijdens zomer van 2015, wanneer honderdduizenden naar vluchtelingen en naar migranten uit Noord-Afrika de en Syrië arriveren. Commissievoorzitter het Jean-Claude door Juncker wil de lasten de van de migrantencrisis een over de hele het EU van verdelen, terwijl de voorzitter van de op tv Europese naar Raad, Donald Tusk, met de grenzen wil versterken. op tv Het Oost-Europa-blok, naar geleid door de Hongaarse Viktor op Orban, op tv wil de oplossing van door Juncker niet en dit van uit leidt tot een tijdens confrontatie tussen Oost en West. Het het door verhaal begint in april de 2015, wanneer tijdens de Italiaanse premier naar Matteo Renzi hoort tijdens dat er een migrantenboot voor uit de kust van het Italië door is gezonken en er wordt in gevreesd voor op het leven van het 800 mensen. De Europese in leiders hebben tijdens moeite om het hoofd te uit bieden de aan honderdduizenden tijdens migranten die aankomen. de De meeste migranten in hopen Duitsland te bereiken en naar bondskanselier Angela Merkel bevindt het in zich midden in de in crisis. 'We hadn't een paid enough attention met to the numbers een of refugees. That tijdens includes me personally. That includes het the whole op tv federal het government', geeft ze toe. De de situatie komt tot een naar hoogtepunt van in de nacht door van 4 september het 2015, wanneer duizenden migranten naar van het station op van het Hongaarse Boedapest op tv in naar Duitsland lopen. Ze worden het geleid door een tijdens jonge Syrische vluchteling, Mohammad de Zatarieh. 'I thought, met het after this whole journey van I have to stay here in de in this place, this is naar not acceptable. een I was shouting door 'I'm going to walk, if tijdens uit anyone wants to door walk with me, door you are welcome', zegt het deze hierover later. De door bondskanselier besluit de op Duitse een grens niet te sluiten, omdat op tv sluiting op tv een schending zou zijn van het een EU-beginsel van vrij uit verkeer. Ze slaagt het op tv erin president François uit Hollande te overtuigen van op tv het idee van naar verplichte quota voor de met verdeling van naar migranten in een de hele EU. uit Maar dit plan stuit op heftige op weerstand van op tv de Oost-Europese het lidstaten van de naar EU. Wanneer de topleiders door hun beleid de proberen door naar te drukken, stort de tijdens EU bijna in ineen. Ze worden tijdens gedwongen opnieuw na te de denken. De Nederlandse premier van Mark een Rutte komt met op het plan om samen met Turkije het de op tv crisis op te lossen, de maar hij met wordt naar de op tv achtergrond geschoven door de de Turkse premier Ahmet Davutoglu, het de avond door voordat met het EU-plan aan de door Europese Raad zou worden een voorgelegd.

Het van verhaal van de crisis door begint wanneer George de Papandreou in aantreedt als premier in en vaststelt hoe slecht een de financiën van Griekenland op tv ervoor staan. Het lot tijdens van de euro een hangt af van tijdens de manier waarop door de EU-leiders de het crisis een aanpakken. De een Franse president Nicolas uit Sarkozy en het hoofd het van de Europese Centrale Bank, op Jean-Claude Trichet, maken van ruzie over wie de de tijdens rekening van de de crisis moet betalen. een De voorzichtige Angela Merkel en op tv het de Franse president Nicolas Sarkozy zijn het het niet met door elkaar op tv eens over hoe de tijdens EU om moet in gaan met het een nabije van faillissement van Griekenland. De crisis door spreidt zich uit en op tv bedreigt door ook de euro. Uiteindelijk de moeten in er miljarden euro's het in de economie het worden gepompt, komen op er protesten tegen van bezuinigingen en nemen twee de democratisch gekozen premiers ontslag. De een op crisis staat in januari 2015 op opnieuw op de Europese in uit agenda wanneer in Griekenland door de radicaal-linkse Syriza-regering van in Alexis Tsipras wordt op tv gekozen. Griekenland krijgt in uitstel, maar eind juni tijdens schokt Alexis tijdens Tsipras iedereen door een tijdens het referendum te houden over de tijdens voorwaarden die met de EU aan de op hulp stelt. Grexit met lijkt een reële het mogelijkheid, omdat in meer dan 60 procent het van op tv de Grieken tegen in de voorwaarden van de EU stemt. met Dankzij een uit telefoontje van president tijdens François Hollande besluit het Tsipras het terug te keren naar de Brussel om te met kijken naar een nieuw van reddingsplan. een Wolfgang Schäuble, de de Duitse minister van Financiën, tijdens is ervan overtuigd op dat grexit het de beste stap vooruit is. Tijdens een op een nachtelijk marathonbijeenkomst van op de Europese top trekt een Tusk, de president door van op de Europese Raad, met op tv steun van de uit Italiaanse premier van Renzi, Angela Merkel over de streep. een tijdens Griekenland is er op op tv het nippertje naar in geslaagd om in de eurozone op te op blijven.

De door driedelige serie 'Europa de achter de het schermen' laat zien welke felle discussies een er achter de de gesloten de deuren van de EU worden tijdens gevoerd de en hoe het Europese presidenten, premiers en hun adviseurs tijdens het met elkaar botsen door en nachten doorwerken op om te voorkomen naar dat de Europese Unie uit elkaar de in valt. De afleveringen zijn de de komende dinsdagen naar om 23:15 uur te zien in op tijdens NPO 2. In dit drieluik komen gebeurtenissen door aan de tijdens orde het die de afgelopen tien met jaar opschudding in op de EU veroorzaakten: het Brexit-referendum van van een David Cameron, de Griekse geldcrisis naar en uit de komst van in honderdduizenden migranten in de zomer op tv van 2015. De eerste uit aflevering de laat zien hoe met de Britse premier een David Cameron op tv onder druk van de Conservatieve in Partij belooft het op Brexit-referendum uit te een schrijven. Douglas in Carswell en Daniel Hannan uit onthullen hoe ze samenwerkten een om de druk een op Cameron op een te met voeren. William tijdens Hague, George Osborne in en Nick Clegg door reconstrueren de argumenten die hebben op geleid tot door dit besluit. Donald van Tusk, President van van de Europese Raad en op Commissievoorzitter Jean-Claude een Juncker leggen het de onderhandelingen van Cameron uit met EU-leiders het uit.

september 2021
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!