Programma gemist?

De Europese leiders met hebben verschillende meningen in over de in aanpak van de op tv migratiecrisis. door Hoogtepunt van de op crisis is in de zomer uit van op 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten in uit een Noord-Afrika en Syrië arriveren. de Commissievoorzitter Jean-Claude op Juncker wil de tijdens lasten van op tv de migrantencrisis over de hele naar EU verdelen, terwijl de van voorzitter uit van de Europese Raad, Donald het Tusk, naar de grenzen wil van versterken. Het tijdens Oost-Europa-blok, geleid door in de Hongaarse Viktor Orban, wil de van oplossing van de Juncker niet en in dit leidt op tot een confrontatie het tussen Oost en West. Het tijdens verhaal van begint in april 2015, wanneer het de met Italiaanse premier Matteo in Renzi hoort dat naar er een migrantenboot een voor de kust van op tv Italië is gezonken en door uit er wordt gevreesd voor het leven op tv van 800 mensen. op tv De Europese leiders van hebben moeite van om het met hoofd te bieden met aan honderdduizenden migranten uit die aankomen. in De meeste migranten naar hopen Duitsland te bereiken en in bondskanselier Angela tijdens Merkel bevindt zich midden in naar de crisis. het 'We hadn't paid enough van in attention to the numbers of op refugees. That op tv includes me personally. That op tv includes the whole federal met government', naar geeft ze toe. De een situatie komt tot een op hoogtepunt in de de van nacht van 4 met september 2015, wanneer duizenden naar migranten van het van station van het Hongaarse van Boedapest op naar Duitsland lopen. in Ze worden geleid door van een jonge Syrische vluchteling, Mohammad door een Zatarieh. 'I thought, after this het whole journey I naar have een to stay here in this uit place, this is not van acceptable. I de was shouting een 'I'm going to van walk, if anyone het wants to walk door with me, uit you are welcome', zegt deze hierover op later. De bondskanselier de besluit op tv de Duitse grens niet een te sluiten, omdat door sluiting een schending zou van zijn van door het een EU-beginsel van vrij verkeer. Ze van slaagt erin president op François Hollande de te overtuigen van het met idee het van verplichte quota voor met de verdeling van migranten in in in de hele EU. Maar dit de plan stuit de op heftige tijdens weerstand van de met Oost-Europese lidstaten van de tijdens EU. Wanneer op tv de topleiders hun beleid proberen van door te drukken, stort uit de EU bijna op tv ineen. van Ze worden gedwongen opnieuw na naar te denken. met De Nederlandse premier van Mark Rutte komt van met het in plan om samen een met Turkije op de crisis op te lossen, maar met hij in wordt naar de achtergrond geschoven op tv tijdens door de Turkse premier in Ahmet Davutoglu, de avond van voordat het EU-plan uit aan de Europese een Raad zou de worden voorgelegd.

Het verhaal in van in de crisis begint op wanneer George Papandreou aantreedt als de premier en op tv vaststelt hoe slecht met de financiën van Griekenland door ervoor op tv staan. Het lot van de de euro hangt af van van de uit manier waarop een de EU-leiders de crisis in aanpakken. De Franse uit president Nicolas Sarkozy met en het hoofd uit van de Europese Centrale Bank, op tv Jean-Claude Trichet, van maken ruzie een over wie het de rekening van de crisis een moet betalen. De naar voorzichtige Angela het Merkel en met de Franse president Nicolas Sarkozy zijn uit het tijdens niet met met elkaar eens over hoe de de EU om moet een gaan met het nabije met faillissement op van Griekenland. De crisis door spreidt zich naar uit en bedreigt ook de naar naar euro. Uiteindelijk moeten er de miljarden euro's in het de economie door worden gepompt, komen er protesten tegen door bezuinigingen en op nemen twee democratisch de gekozen premiers ontslag. De de crisis door staat in door januari 2015 opnieuw op de op Europese het agenda wanneer in naar Griekenland de radicaal-linkse Syriza-regering met van Alexis Tsipras wordt naar gekozen. Griekenland krijgt het uitstel, met maar eind juni van schokt Alexis Tsipras iedereen door op een referendum te houden uit over de voorwaarden het op tv die de EU de aan de hulp stelt. op tv Grexit lijkt een op reële mogelijkheid, omdat meer door dan 60 op procent van door de Grieken tegen de voorwaarden van het de EU stemt. een Dankzij een op telefoontje van president François de Hollande besluit de Tsipras terug te keren van op naar Brussel om te kijken het naar een in nieuw reddingsplan. Wolfgang Schäuble, de tijdens Duitse door minister van Financiën, is ervan een overtuigd dat op grexit de beste stap tijdens vooruit is. tijdens Tijdens een nachtelijk marathonbijeenkomst tijdens van tijdens de Europese top trekt het Tusk, de president van in van de Europese Raad, met steun van uit de Italiaanse premier tijdens door Renzi, Angela Merkel over op de streep. Griekenland is er op op een het nippertje in geslaagd de om in uit de eurozone te uit blijven.

De op tv driedelige serie 'Europa op achter de schermen' een laat zien welke felle discussies het er met achter de gesloten een deuren van de EU worden een gevoerd en hoe in Europese presidenten, op premiers en hun een adviseurs het met elkaar botsen en naar nachten doorwerken om tijdens te voorkomen dat de Europese uit Unie naar uit elkaar in valt. De afleveringen zijn de komende door dinsdagen het om 23:15 uur te zien op door NPO naar 2. In dit drieluik van komen gebeurtenissen aan de orde op tv die uit de afgelopen tien op jaar opschudding in de uit EU veroorzaakten: het naar Brexit-referendum van David Cameron, naar de Griekse geldcrisis het en de in komst van tijdens honderdduizenden migranten het in de zomer van 2015. De in eerste aflevering tijdens laat zien hoe de met Britse premier een David Cameron onder met druk van de Conservatieve Partij op tv belooft een het Brexit-referendum uit te tijdens schrijven. Douglas Carswell en een Daniel Hannan van onthullen hoe een ze samenwerkten om de de druk op naar Cameron op de te voeren. William Hague, naar George Osborne en Nick met Clegg reconstrueren het de argumenten de die hebben geleid tot dit besluit. de Donald Tusk, door President van de het Europese een Raad en Commissievoorzitter met Jean-Claude Juncker leggen de onderhandelingen van uit Cameron met in EU-leiders een uit.

mei 2020
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!