Programma gemist?

De Europese op tv leiders hebben verschillende meningen een over de aanpak door van op de migratiecrisis. Hoogtepunt naar van de crisis een is in de zomer van het 2015, wanneer honderdduizenden de vluchtelingen op tv en migranten uit door Noord-Afrika en Syrië arriveren. op Commissievoorzitter Jean-Claude van Juncker wil de lasten van met op tv de migrantencrisis over de hele door EU in verdelen, terwijl de voorzitter van de de Europese Raad, de Donald Tusk, de grenzen uit wil versterken. uit Het Oost-Europa-blok, in geleid door de op Hongaarse Viktor Orban, wil door de oplossing van Juncker in niet en dit met leidt tot een uit confrontatie tussen Oost het en West. de Het verhaal begint in tijdens april op 2015, wanneer de Italiaanse premier op tv het Matteo Renzi hoort dat met er een migrantenboot van voor de kust van Italië in is naar gezonken en er wordt gevreesd met voor het leven door van op tv 800 mensen. de De Europese leiders hebben naar moeite om het hoofd de te bieden een aan honderdduizenden naar migranten die aankomen. De tijdens meeste migranten hopen door Duitsland te tijdens bereiken en bondskanselier Angela Merkel de bevindt uit zich midden in een de crisis. 'We hadn't paid enough een attention to op tv the numbers of door refugees. That includes uit me personally. That op tv includes the whole het federal tijdens government', geeft ze toe. De situatie door komt tijdens tot een hoogtepunt in door de nacht van tijdens 4 op september 2015, wanneer duizenden naar migranten van het station naar van het Hongaarse tijdens Boedapest naar Duitsland op tv lopen. Ze worden de geleid door een de jonge op Syrische vluchteling, Mohammad Zatarieh. 'I op thought, in after this whole journey I op have uit to stay here naar in this place, this is de not acceptable. I was naar de shouting 'I'm going to walk, door if anyone een wants to naar walk with me, uit you are welcome', zegt deze hierover in later. De van bondskanselier besluit de het Duitse uit grens niet te sluiten, omdat op sluiting door een schending zou zijn van het een het EU-beginsel van vrij verkeer. door Ze slaagt erin door president François Hollande te overtuigen het het van het idee van de verplichte quota voor op de verdeling tijdens van migranten in de naar hele EU. Maar tijdens dit plan stuit door op heftige weerstand de van de naar Oost-Europese lidstaten van de EU. door Wanneer naar de topleiders hun beleid proberen door van in te drukken, stort de tijdens EU bijna in ineen. Ze worden met gedwongen opnieuw na te denken. op tv De Nederlandse een premier Mark Rutte tijdens komt met het plan om door samen op met Turkije op de crisis op te lossen, maar in hij wordt op tv naar de met achtergrond geschoven door de Turkse met premier Ahmet op Davutoglu, uit de avond voordat tijdens het EU-plan aan de Europese een Raad op zou worden voorgelegd.

Het verhaal van uit op tv de crisis begint wanneer George Papandreou door aantreedt als premier het en vaststelt hoe het slecht van de financiën van Griekenland ervoor tijdens staan. Het lot de van de met euro hangt op tv af van het de manier waarop de EU-leiders in de crisis aanpakken. De tijdens Franse president Nicolas in Sarkozy en op tv het hoofd van de een Europese Centrale Bank, naar op tv Jean-Claude Trichet, maken met ruzie over wie de uit rekening van tijdens de crisis moet betalen. De voorzichtige met Angela Merkel van en de met Franse president Nicolas Sarkozy van zijn het niet met op tv op elkaar eens over hoe de in EU om door moet gaan met van het nabije faillissement van van Griekenland. De de crisis spreidt zich uit en een bedreigt ook de van euro. Uiteindelijk moeten uit er miljarden euro's een in de op economie worden in gepompt, komen er protesten door tegen bezuinigingen en nemen van met twee democratisch gekozen op tv premiers ontslag. De crisis staat de in januari op tv 2015 opnieuw op de door Europese agenda door wanneer in Griekenland de op radicaal-linkse Syriza-regering een van Alexis Tsipras wordt met gekozen. op tv Griekenland krijgt uitstel, maar eind naar juni door schokt Alexis Tsipras iedereen door een in op referendum te houden over op tv de voorwaarden naar die de EU aan de op hulp stelt. Grexit lijkt uit uit een reële mogelijkheid, omdat meer dan een 60 procent van op van de Grieken tegen de voorwaarden van naar van de EU stemt. Dankzij een telefoontje uit van door president François Hollande besluit naar Tsipras terug te door keren naar het Brussel om te uit kijken naar een nieuw de reddingsplan. Wolfgang Schäuble, de op tv Duitse minister van op tv Financiën, is de ervan tijdens overtuigd dat grexit de beste stap met door vooruit is. Tijdens een nachtelijk marathonbijeenkomst op het van de Europese top trekt uit Tusk, naar de president van de Europese Raad, in op met steun van de Italiaanse premier in Renzi, het Angela Merkel over in de streep. Griekenland is er naar op het nippertje de uit in geslaagd om in een de eurozone te de blijven.

De driedelige serie het 'Europa achter naar de schermen' op tv laat zien welke felle discussies de er de achter de gesloten deuren op van de EU van worden naar gevoerd en hoe op Europese presidenten, premiers en de hun adviseurs een met elkaar botsen en nachten met doorwerken om met te voorkomen dat uit de Europese Unie op tv uit elkaar op valt. De afleveringen zijn de tijdens komende dinsdagen om uit 23:15 uur te zien op op NPO uit 2. In dit drieluik komen naar gebeurtenissen aan de in orde die de door afgelopen tien op jaar opschudding uit in de EU veroorzaakten: het tijdens Brexit-referendum van David Cameron, uit de Griekse op tv geldcrisis en de het komst van honderdduizenden migranten van in de een zomer van 2015. De op tv eerste aflevering laat uit zien hoe de Britse naar premier David het Cameron onder druk het van op de Conservatieve Partij belooft het Brexit-referendum op tv uit te schrijven. op Douglas Carswell naar en een Daniel Hannan onthullen in hoe ze samenwerkten om de op tv druk op een Cameron op te voeren. William op Hague, George Osborne tijdens en Nick Clegg naar reconstrueren op tv de argumenten van die hebben geleid tot dit besluit. naar Donald Tusk, uit President naar van de Europese Raad en het Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker met leggen de door onderhandelingen van Cameron met EU-leiders op met uit.

september 2020
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!