Programma gemist?

De Europese met leiders hebben verschillende uit meningen de over de aanpak van de migratiecrisis. de Hoogtepunt van de uit crisis is op in de zomer van het tijdens 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen tijdens en migranten op uit Noord-Afrika en Syrië op arriveren. Commissievoorzitter het Jean-Claude Juncker wil in de lasten van de migrantencrisis over op de hele EU op in verdelen, terwijl de de voorzitter van de naar Europese Raad, Donald Tusk, de een grenzen wil versterken. door Het Oost-Europa-blok, van geleid door de Hongaarse tijdens Viktor Orban, met wil de oplossing van in Juncker uit niet en dit leidt tot in een confrontatie tussen Oost op en uit West. Het verhaal tijdens begint in april 2015, wanneer uit de op Italiaanse premier Matteo Renzi hoort tijdens dat uit er een migrantenboot de voor de met kust van Italië is gezonken en met er wordt het gevreesd voor het een leven van 800 met mensen. De Europese uit leiders hebben moeite om uit het uit hoofd te bieden aan honderdduizenden tijdens migranten in die aankomen. van De meeste migranten hopen in Duitsland te bereiken door en bondskanselier Angela Merkel een bevindt zich midden in van de crisis. 'We op hadn't paid door enough uit attention to the numbers of de refugees. That includes van me personally. That includes uit the de whole federal government', geeft ze het toe. in De situatie in komt tot een door hoogtepunt in de nacht van 4 uit september 2015, uit wanneer duizenden op migranten van het het station van het Hongaarse Boedapest op naar Duitsland lopen. naar Ze het worden geleid door de een jonge van Syrische vluchteling, Mohammad Zatarieh. 'I uit thought, after this whole naar journey I op have naar to stay here in door this place, door this is not acceptable. I op tv was door shouting 'I'm going to walk, op if anyone de wants to walk with van me, uit you are welcome', zegt deze in hierover later. De de bondskanselier besluit de Duitse van grens niet de te sluiten, op tv omdat sluiting uit een schending zou met zijn van het EU-beginsel van vrij van verkeer. Ze slaagt tijdens naar erin president François Hollande te naar overtuigen van het idee van door van verplichte quota van voor de verdeling een van migranten in op de hele EU. Maar dit plan naar stuit op heftige in op tv weerstand van de Oost-Europese op lidstaten van de van EU. Wanneer de de topleiders hun beleid proberen op door te drukken, op tv stort de EU bijna uit ineen. Ze in worden gedwongen tijdens opnieuw na te denken. uit De Nederlandse het premier Mark Rutte komt in met door het plan om samen in met Turkije de crisis door op te lossen, door maar hij tijdens wordt naar van de achtergrond geschoven uit door de Turkse premier Ahmet door Davutoglu, in de avond voordat het naar EU-plan aan de op Europese Raad zou worden op tv voorgelegd.

Het verhaal van op tv de crisis naar begint wanneer George door Papandreou aantreedt tijdens als premier en vaststelt hoe door het slecht de financiën op van Griekenland ervoor een staan. Het lot van de op euro hangt af tijdens van de manier op tv waarop de de EU-leiders de crisis de aanpakken. De Franse president Nicolas op tv Sarkozy en met het hoofd naar van de Europese met Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, maken naar tijdens ruzie over wie de rekening een van met de crisis moet betalen. De voorzichtige de in Angela Merkel en de Franse op tv president Nicolas Sarkozy zijn met het naar niet met elkaar naar eens over hoe uit de EU om moet gaan van met het nabije tijdens faillissement naar van Griekenland. De op crisis spreidt op zich uit en bedreigt op ook de euro. Uiteindelijk op tv moeten er miljarden euro's het in de economie uit worden gepompt, komen van op tv er protesten tegen met bezuinigingen en nemen het twee democratisch gekozen premiers ontslag. de De naar crisis staat in januari 2015 opnieuw op tv op de de Europese agenda wanneer het in Griekenland de radicaal-linkse door Syriza-regering van Alexis met Tsipras wordt gekozen. tijdens Griekenland krijgt op uitstel, maar tijdens eind juni schokt Alexis op tv Tsipras iedereen het door een referendum te houden naar over de voorwaarden naar die de in EU aan met de hulp stelt. in Grexit lijkt een van reële mogelijkheid, omdat meer dan uit naar 60 procent van de Grieken tegen tijdens de tijdens voorwaarden van de EU het stemt. Dankzij een telefoontje door van in president François Hollande door besluit Tsipras terug te tijdens keren naar Brussel om uit te uit kijken naar een een nieuw reddingsplan. Wolfgang op Schäuble, de Duitse minister van op Financiën, de is ervan overtuigd dat grexit de de beste stap in in vooruit is. Tijdens een nachtelijk in marathonbijeenkomst van de Europese een top door trekt Tusk, op de president van de Europese Raad, naar met steun van van met de Italiaanse premier Renzi, op tv Angela Merkel over de streep. met een Griekenland is er op het in nippertje in het geslaagd om in in de eurozone te op blijven.

De tijdens driedelige serie 'Europa het achter de schermen' laat tijdens zien welke felle een discussies door er achter de gesloten deuren door van de EU uit worden gevoerd en op hoe Europese presidenten, premiers van tijdens en hun adviseurs met elkaar in botsen en tijdens nachten doorwerken uit om te voorkomen dat tijdens de Europese Unie uit elkaar van valt. De op tv afleveringen zijn de de komende dinsdagen in om 23:15 uur een te zien op NPO door 2. In dit drieluik uit komen gebeurtenissen aan de orde tijdens die op de afgelopen tien het jaar opschudding in de EU op tv veroorzaakten: het op tv Brexit-referendum van met David Cameron, de Griekse met geldcrisis van en de komst van op tv honderdduizenden migranten in in de zomer van 2015. De eerste op tv in aflevering laat zien hoe uit de Britse premier David Cameron met onder druk het van naar de Conservatieve Partij belooft op tv het Brexit-referendum uit met te schrijven. naar Douglas Carswell en Daniel Hannan onthullen de hoe ze in samenwerkten om de druk tijdens op Cameron in op te voeren. William op tv Hague, George naar Osborne en Nick in Clegg reconstrueren de argumenten uit die hebben van geleid tot op dit besluit. Donald Tusk, in President van de door Europese Raad van en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker leggen met de een onderhandelingen van Cameron met EU-leiders de door uit.

januari 2021
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!